miten voimautua irrottautumiseen?

eteenpäinsuunta

Kun mies muuttuu alun jälkeen täysin. Alussa sujui hyvin, huomioi, antoi aikaa, näki vaivaa, näytti tunteitaan ja niinkuin nyt normaali suhde kehittyy, kaikki näytti hyvältä. Ja nyt..
Ei halua jatkaa eikä näe mitään yhteistä edessäpäin, mutta ei halua tai pysty lopettamaan yhdessäoloa, Puhuu ystävyydestä, mutta ei toimi ystävän tavoin reilusti. Pitää varalla ja paremman puutteessa, käytännössä aina niin, että prioriteeteissä kaikki muut menevät edelle, jopa kesken tapaamisen on vaihtanut parempaan tai häviää kiireisiin vedoten, nekin voisi ymmärtää, jos viitsisi ilmaista syyn. Ei koskaan priorisoi yhdessäoloa minkään edelle. Silti aina jotenkin varmistelee, että jatkoja olisi.

Aiemmin jo välit lopetettu, mutta pyrkinyti sen verran takaisin, että tilanne häiritsee. Selkeästi tilanteesta pitäisi taas irrottautua ja ottaa etäisyyttä, jotta voisi kokea aivan oikean luottamuksellisen välittävän suhteen. Hän haluaa olla yhdessä, mutta toisaalta ei luota, salaa ja peittelee tavallisiakin asioita, välttelee tilanteita, missä yhdessäolon voisi joku muu huomata. Tästä kaikesta ei varmaan edes ymmärrä, että tulee tunne, että täytyy irrottautua, koska arvostuksen puute on niin ilmeistä.

Tuntuu vaikealta, mutta näyttää siltä, että hän ei tätä käyttäytymistään varmaan tajua tai ole tajuavinaan millään tavalla. Olisiko hyvä tehdä selväksi, mitkä asiat haittaavat , vai vain jatkaa eteenpäin puhumatta. Vaikeinta tilanteessa on se, että hän ei ilmeisesti millään tavalla koe, että tarvitsisi koskaan ääneen suhteen tilasta puhua tai omista toiveistaan. Pettymyksiäkään ei ilmaise, eikä pyri ratkaisemaan eikä toivomaan mitään, mutta näyttää joidenkin toteutumattomien toiveiden pettymyksen käytöksellään. Korkeintaan ilmaisee jotakin hyvin pinnallisia ulkonäköön liittyviä ajatuksiaan.

Hänellä tilanteessa ei ole ongelmaa, että ei tietenkään hän koe velvollisuutta selvittää mitään elämästään tai tunteistaan, eikä tarvikkaan. Mutta toisaalta välit, joissa ei läheisyyttä tai luottamusta miehen puolelta ole, ovat aika ontot. Olettaisi, ettei hänellekään todella käteen jää mitään, koska itsekin alkaa jo reagoida hänen käytökseensä huonolla tavalla. Pahinta on puhumattomuus, jotakin haluaa, mutta mitä ja varsinkin miksi, kun ei suhteeseen halua.
Mutta pääkysymys, mistä voimautua eteenpäin positiivisella mielellä? Näin en voi jatkaa itseni vuoksi. Kaikki positiiviset vinkit otetaan vastaan.

17

989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskomua

      Ei se tuosta parane.

    • pieni-merenneito

      Onko alkkis ja alkaako A:lla Tampereelta? Kuulostaa tutulta. Sillä on luonnehäiriö. Laske tappiosi ja häivy tai se imee elämästäsi kaiken ilon ja onnen.

    • Parempaahuomistasulle

      Se on ikävää, että joudut ruotimaan asiaa täällä miehen puhumattomuuden vuoksi. Millaista se teidän elämänne tulisi sitten jatkossakaan olemaan, jos ette saa asioitanne selviteltyä keskenänne, jatkuvassa epävarmuudessa olemistako ja arvailua, että missä mennään ja mitä ollaan. Tee sinä omalta osaltasi asia selväksi mitä haluat ja jos ei käy, niin sitten lähdette eri teille. Jos kykenet jäämään ystäväksi, niin tee selväksi, mitä itse ymmärrät ystävyydellä ja pidä itse niistä rajoista kiinni. Jos itse alat lipsumaan tunteidesi kanssa ja elättelemään jotain, niin sinun on pakko pistää välit kokonaan poikki, vain siten pääset omassa elämässäsi eteenpäin. Vaikuttaa siltä ettei mies kykene pitämään rajoistaan kiinni, seilaa epävarmuudessa ja epävakaudessa itsensä suhteen ts. liian paljon omien tuntemustensa varassa ottamatta mitenkään huomioon sinun tunteitasi, jotka seilaa mukana samoin. Voi olla niinkin, että valehtelee sulle muista säädöistään, ja senkään vuoksi ei pysty luottamaan, eikä tietenkään kertomaan mitään. Mutta kuten itsekin tuolla kirjoitit:" Näin en voi jatkaa itseni vuoksi." Ei varmaan kukaan muukaan sinun asemassa oleva myöskään jaksaisi tuonkaltaista tilannetta. Sä haluat varmasti sitä varmuutta etkä epävarmuutta, avoimuutta etkä sulkeutuneisuutta ja ennen kaikkea ihmisen johon pystyt luottamaan, vaikka olisitte satojenkin kilometrien päässä toisistanne.

    • ettäinhottaa

      mulla tyyppi, joka yrittää mua vaikka asuukin naisen kanssa. inhottaa, että retkahin tommoseen tyyppiin ja nyt on pakko päästä irti, koska tuo tyyppi vie multa todellakin elämänilon.
      se on tuskallinen olotila, kun tajuaa, että on ollut vain lohtu ja korvike, valheitten astia vaan. aion löytää onnen vaikka yksinkin. aurinko saa alkaa paistamaan mulle. en aio olla enään huolissani sinun seikkailuistani, koska hajoan vain itse kun luulen, että voin muuttaa sinua. olimpa lapsellinen, pakko myöntää kun luulin, että voin omalla käytökselläni opettaa sinulle omia arvoja. mutta niistäpä ei voi puhuakaan samasta lauseesta. inhottaa, että kummittelet taas mielessäni. niin ihana osasit olla, mutta se oli vain näytelmää. ovela olit ja tulet olemaan , mutta onneksi näen lävitsesi, en olekaan sekopää. vaan olisi pitänyt luottaa vaistoihini. hälytyskellot soivat jo ajat sitten, mutta suljin ne. niin huumaantunut olin. ja nyt saan jälleen nuolla haavojani, että meninkin näin metsään tommosen liehittelijän takia.
      on tuskallinen olo. on
      mutta ei aua itkut markkinoilla. eteenpäin on päästävä. nyt tämä nainen ottaa niskasta kiinni itteensä ja antaa kyytiä vaikka se tuntuu melein mahdottomalta. melkein, mutta ei kokonaan, sillonhan tartun tähän toivonkipinään...

    • Positiivinen.neuvo

      Kirjoitat AP aika monimutkaisesti, mutta tilanteesi vaikuttaa tosi tavalliselta stoorilta. Alussa suhde alkoi hyvin, mutta vastapuolen tunteet eivät sitten syventyneetkään ja juttu loppui. Nyt mies pyrkii lähinnä ystävyyteen, mutta kuitenkin niin että seksiä olisi välillänne edelleen, eikö? Mies on sanonut suoraan, ettei halua sinun kanssasi parisuhdetta, ei halua sinun kanssasi mitään keskustelujakaan käydä eikä näyttäytyä ihmisten ilmoilla. Hän tapaa sinua kun itselle passaa ja voit olla varma, että myös lopettaa tapailun kun löytää jonkun josta oikeasti kiinnostuu.

      Mistäkö "voimaantua eteenpäin positiivisella mielellä"? Riippuu tietenekin kauanko itseäsi haluat kiduttaa tai roikkua haavekuvissa että asia välillänne vielä muuksi muuttuisi, mutta positiivinen neuvoni on, että kannattaa vaan lopettaa suhde heti. Kyllähän se sattuu, mutta sydänsuruista selviää kyllä.
      Olin itsekin jokin aika tuossa tilanteessa, ja vaikeaahan se lopettaminen on, venytin asiaa turhan kauan nyt jälkeenpäin ajateltuna. Mutta kaipa sen itse tietää milloin riittää, ja sitten on valmis vasta luovuttamaan ja poistamaan ihmisen elämästään lopullisesti.

    • Onovelajuonittelevapukki

      Eiko millään mene päähän että näillä palstoilla on muitakin kuin joku AP? Minulla aivan sama tilanne kuin alun kirjoittajalla.. Äijä haluaa pitää vaan varalla ja imee kaiken voiman minusta. Hetken huumaa ja oma elämä päin helvettiä' mut jätkä vaan porskuttaa ja elää kuulemma itselleen.) Sen on sentään myöntänyt. Viagralla nousee mutta myös laittaa juoksemaan eukolta eukolle kello kourassa. Ensin puoli tuntia ku suihkussa ja sitten 10 min ja aah:) :) Jos tunnistat ni juokse lujaa koska on satavarma paljaalla vetelevä tautipesäke.

      • käymunluonnakin

        onko tää mies Lauritsalasta?


    • kortit_on_jaettu

      Irroittautumiseen voimaantuu kun tajuaa tavoittelevansa ihmistä, joka ei välitä. Mies on oikeassa siinä ettei ole mitään keskusteltavaa. Kyllä hän tajuaa käytöksensä. Hänelle on vaan kätevää jos on joku seksin varalta.
      Heti kun teet päätöksen ettet enää missään olosuhteissa anna miehelle seksiä tai edes ystävyyttäsi, olosi alkaa parantua kun itsekunnioitus voittaa haavekuvat. Muita hyväksi havaittuja keinoja on liikunta, ulkonäköön satsaaminen ja uudet asiat ja ihmiset elämässä. Alaspäin taas vetävät päihteet, haikailu, ruikutus, itsen arviointi tuon toisen käytöksen perusteella ja ennen kaikkea repsahtaminen takaisin tuon tyypin seuraan.

    • Vedättäjätvttuun

      Harrasta, tapaa uusia ihmiisiä, tee kaikkea mistä tulee hyvä mieli. Katkaise kaikki välit. Se tyyppihän on hyväksikäyttäjä. Kyseenalaista hänen käytöksensä niin olet sairaan mustasukkainen ja vainoharhainen.
      Aikaa irrottautuminen vie. Nyt vaan haaskaat elämääsi, aikaasi jonka voisit kuluttaa mukavemmin kuin pähkinöidä näitä.

    • Mä ihastuin viime kesänä varattuun mieheen. Hän kyllä sanoi jo silloin olevansa varattu, mutta eroamassa ja että siinä kyllä menisi vielä jonkin aikaa. Aloin kuitenkin siihen suhteeseen, sillä mies on tosi kiva, sellainen voimakastahtoinen mies joka tuntui tietävän mitä haluaa, niin myös sängyssä. Se taas sopi mulle ihan hyvin, tykkään siitä. Tosin me ei olla voitu tavata niin usein kuin mä oon toivonut, mutta oon ollut tyytyväinen siihenkin yhteiseen aikaan minkä mä häneltä joka viikko oon saanut. Aina ollaan tavattu mun luona kun ei olla voitu mennä hänen kotiinsa, kun siellä on asustellut se hänen eroprosessoitava kumppaninsa. Vähän mua kyllä häirinnyt se, kun mies oli aina sitä vastaan, että oltaisiin tavattu kaupungilla ja menty siellä yhdessä vaikka minne, vaikka kävelee käsi kädessä. Miesystäväni on sanonut aina, että mun pitää olla kärsivällinen ja odottaa, kunnes hänen eronsa olisi hoidettu. Että sitten voitaisiin kulkea missä tahansa miten tahansa. Joten ollaan sitten liikuttu yhdessä vain mun asuinalueella. Ja siitäkin isoin aikaa ollaan oltu mun kotona peuhaamassa sängyssä.
      Tässä kevään alussa mä kyselin häneltä, että missä vaiheessa hänen eronsa oikein on? Hän sanoi, että siinä on ongelmia, mutta kyllä ne hoituu. Tuntuu vain kestävän kuukausikaupalla. Kun mä siitä hänelle kesällä valittelin ja ehdottelin, josko meidän pitäisi viheltää suhde poikki, niin hän suuttui mulle ja väitti mun hukanneen liki vuoden hänen aikaansa lupailemalla alkavani hänen kanssaan vakavaan suhteeseen hänen eronsa jälkeen. Vähän muitakin sanoja siinä vaihdeltiin vaikka mä yritin selittää hänelle, että se oli hän enkä minä joka niitä lupauksia oli tehnyt. Mutta en mä jaksanut sitä vaan luovutin ja sanoin, että koetetaan nyt jatkaa sitten vielä.

      Nyt on siis jo yli vuosi mennyt siinä eroprosessissa. Mies sanoo vaimonsa venkoilevan ja väittää että prosessissa on ongelmia? Mutta että kyllä ne hoituu vielä ajan kanssa. Kuinkakohan kauan tässä mun pitää oikein odottaa? Pitänee koettaa selvittää jostain jotenkin, että onko miesystäväni ollenkaan eromassa? Vai olenko mä ollut hänen kanssaan koko ajan vähän niinkuin pelkkänä sänkykumppanina? Tarkoitus olisi selvittää miesystäväni kanssa tätä asiaa alkuviikolla, kun hän tulee taas mun luokse. Hän tosin ei tiedä siitä vielä mitään. Toivottavasti se ei mene taas syyttelyksi ja huutamiseksi. Mä kun en jaksa kauaa sellaista ja annan taas periksi.


      Tuolle avaajalle sanoisin että kannattaa koettaa puhua toiselle, josko toinen kuuntelisi? Jos ei edes kuuntele, niin sitten on hankalampaa. Jos toivoo itse suhteesta parempaa eikä suhde oikein toimi, niin kannattaa koettaa erota. Jos se vain onnistuu.

      • Voiko kukaan olla oikeasti noin tyhmä kuin sä olet? Et sitten ottanut asioista selvää, vaan uskoit sokeasti sen miehen sanomisiin! Tuskin se mies on edes eroamassa omasta naisestaan vaan sä oot ollut sille miehelle koko ajan vain pelkkä pano, jolta hän on saanut seksiä silloin kun hän sitä on halunnut. Onneksi olkoon vain. Tuolla asenteella sä saat varmasti olla tuossa suhteessa pitkään, ellet itse tajua tehdä sille asialle jotain.

        Ei siinä eroprosessissa mene niin kauaa. Erojuttuihin yms. voit perehtyä vaikka tuolta
        http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisuhteesta/avio-ja_avoliiton_lakitieto/avioero/

        Kysyitkö sun miesystävältäsi asiaa kun mainostit, että kysyt häneltä sitä asiaa tällä viikolla? Mitenkä siinä kävi?


      • Salasuhdejokatiedetään

        Samaa tässä ihmettelen ero kestänyt jo vuoden kun vaimo venkoilee! Anna mun kaikki kestää! Olet selkeä patja. Ja ihan oikeasti jos sun kertomus on totta olet kyllä kyseinen pari jonka tiedän. Täytyy myöntää ettei teillä ainakaan tule helppoa olemaan kun samalla paikkakunnalla ollaan kaikki. Ja hei vielä tiedoksi että useampi tietää teistä. Tuo vaimon venkoilu ihmetyttää? Onhan se kuullut ihan varmasti kuten mekin kaverit. Miksi siis ihmeessä jatkatte näinkin kauan? Äläkää antako vaimon enempää vetuloida. Vuoden olet jo odottanut? No on varmaan tuo vaimokin odottanut jotain? Toisaalta epäilen ettei tuo vaimo tiedä teistä. On aina iloinen ja rento kun sen tapaa. No jospa vielä toisen vuoden odottelet jos sitten sitten tapahtuisi. Säälin sinua todella kuten kaverini. Ei teillä helppoa tule olemaan kun sitten liikutte käsikädessä kylillä. Nyt ihan oikeasti pikimmiten mies seinille ja päätöksiään tekemään. Tämä esitys teiltä on kyllä ollut puheen aiheena paljonkin. Turha siinä on tulla kunniaansa peräämään. Totuudella nämä jutut kylillä liikkuu jos tuo sun tarina on totta.


      • Salasuhdejokatiedetään kirjoitti:

        Samaa tässä ihmettelen ero kestänyt jo vuoden kun vaimo venkoilee! Anna mun kaikki kestää! Olet selkeä patja. Ja ihan oikeasti jos sun kertomus on totta olet kyllä kyseinen pari jonka tiedän. Täytyy myöntää ettei teillä ainakaan tule helppoa olemaan kun samalla paikkakunnalla ollaan kaikki. Ja hei vielä tiedoksi että useampi tietää teistä. Tuo vaimon venkoilu ihmetyttää? Onhan se kuullut ihan varmasti kuten mekin kaverit. Miksi siis ihmeessä jatkatte näinkin kauan? Äläkää antako vaimon enempää vetuloida. Vuoden olet jo odottanut? No on varmaan tuo vaimokin odottanut jotain? Toisaalta epäilen ettei tuo vaimo tiedä teistä. On aina iloinen ja rento kun sen tapaa. No jospa vielä toisen vuoden odottelet jos sitten sitten tapahtuisi. Säälin sinua todella kuten kaverini. Ei teillä helppoa tule olemaan kun sitten liikutte käsikädessä kylillä. Nyt ihan oikeasti pikimmiten mies seinille ja päätöksiään tekemään. Tämä esitys teiltä on kyllä ollut puheen aiheena paljonkin. Turha siinä on tulla kunniaansa peräämään. Totuudella nämä jutut kylillä liikkuu jos tuo sun tarina on totta.

        Mitä väliä sillä on jos joku "muu" tietää minusta ja miesystävästäni, kun ei vaan ala kertoo siitä kenellekään. Ja en mä tiedä että tietääkö mun miesystäväni vaimo. Ilmeisesti ainakaan sä ja ne "useammat muutkaan" ette ole sitä hänelle kertoneet. Hyvä niin.
        Kyllä se on miesystäväni tehtävä hoitaa se eroasia. Vaikkei miesystäväni halunnut siitä alkaa juttelee. Sanoi että jutellaan siitä myöhemmin. Sängyssä kyllä oli aikaa olla.
        Ei ole ollenkaan varmaa, että me jäädään tänne asumaan sitten kun miesystäväni pääsee eroon naisestaan. Varmaan muutetaan johonkin rauhallisempaan paikaan, missä ei juorut lentele mun tekemisistä tai miesystävästäni. Ja jos miesystäväni ei pääse naisestaan eroon niin mä häivyn itse muualle. Eipä tarvitse jäädä kuuntelemaan supinoita siitä mitä mä oon tehnyt tai kenen panona mä oon ollut.


        Sulle Angryman mä en aio kertoo mitään siitä. Jos mä oon ollut sun mielestä pelkkä pano miesystävälleni niin sitten oon, se kai on ihan mun oma asia.


      • Jo-Ko kirjoitti:

        Mitä väliä sillä on jos joku "muu" tietää minusta ja miesystävästäni, kun ei vaan ala kertoo siitä kenellekään. Ja en mä tiedä että tietääkö mun miesystäväni vaimo. Ilmeisesti ainakaan sä ja ne "useammat muutkaan" ette ole sitä hänelle kertoneet. Hyvä niin.
        Kyllä se on miesystäväni tehtävä hoitaa se eroasia. Vaikkei miesystäväni halunnut siitä alkaa juttelee. Sanoi että jutellaan siitä myöhemmin. Sängyssä kyllä oli aikaa olla.
        Ei ole ollenkaan varmaa, että me jäädään tänne asumaan sitten kun miesystäväni pääsee eroon naisestaan. Varmaan muutetaan johonkin rauhallisempaan paikaan, missä ei juorut lentele mun tekemisistä tai miesystävästäni. Ja jos miesystäväni ei pääse naisestaan eroon niin mä häivyn itse muualle. Eipä tarvitse jäädä kuuntelemaan supinoita siitä mitä mä oon tehnyt tai kenen panona mä oon ollut.


        Sulle Angryman mä en aio kertoo mitään siitä. Jos mä oon ollut sun mielestä pelkkä pano miesystävälleni niin sitten oon, se kai on ihan mun oma asia.

        Eihän sinun tarvitse mitään kertakaan, johan se kävi selväksi vastauksestasi.

        Varmaan ses un miesystäväsi vedättää sinua erojutullaan ja saa sut antamaan hänelle seksiä vaikka kuinka kauan vielä. Sinähän tunnut uskovan häntä ja hyvin auliisti sun reitesi hänelle levittävän. Jos vielä asut pienellä paikkakunnalla, niin eipä sulla ole varmaan kivaa kuljeskella, kun kaupassa käydessäsikin ihmiset supisevat että tuo on se patja.
        Suosittelen kyllä paikkakunnan vaihtoa. Vaikka sekään ei aina auta, ei tarvita kuin että joku sut tunteva kertoo. Mutta tuskin se sua haittaa, tykkäät varmaan, kun saat kantaa panopatjan mainetta lopun elämääsi.


      • Angryman kirjoitti:

        Eihän sinun tarvitse mitään kertakaan, johan se kävi selväksi vastauksestasi.

        Varmaan ses un miesystäväsi vedättää sinua erojutullaan ja saa sut antamaan hänelle seksiä vaikka kuinka kauan vielä. Sinähän tunnut uskovan häntä ja hyvin auliisti sun reitesi hänelle levittävän. Jos vielä asut pienellä paikkakunnalla, niin eipä sulla ole varmaan kivaa kuljeskella, kun kaupassa käydessäsikin ihmiset supisevat että tuo on se patja.
        Suosittelen kyllä paikkakunnan vaihtoa. Vaikka sekään ei aina auta, ei tarvita kuin että joku sut tunteva kertoo. Mutta tuskin se sua haittaa, tykkäät varmaan, kun saat kantaa panopatjan mainetta lopun elämääsi.

        Kiitos vain tästäkin. Kuten sanoin, teen ihan miten itse tykkään, tietysti miesystäväni huomioiden. Siihen ei muiden sanomiset vaikuta.


      • tääonnähty
        Jo-Ko kirjoitti:

        Kiitos vain tästäkin. Kuten sanoin, teen ihan miten itse tykkään, tietysti miesystäväni huomioiden. Siihen ei muiden sanomiset vaikuta.

        Teet ihan mitä itse tykkäät ja kuitenkin kirjotit tänne asiasta. Ei kuulosta siltä, että TIETÄSIT mitä olet tekemässä.

        Minä tiedän, kun olen noita niin monia nähny. Miesystäväsi ei eroa vaimostaan, koska rakastaa tätä. Sinä sen sijaan tulet jätetyksi, kun hupi loppuu. Mies voi vaihtaa uuteen kakkosnaiseen, koska näitä typeryksiä löytyy aina.

        Sekin on mahdollista, että lopulta vainostaan eroaakin, mutta ei silloinkaan jatka kanssasi, vaan etsii oikean suhteen. Sinä olet vain ikuinen "kakkonen".


      • tääkinnähty

        vaimoaan tunnetasolla rakastavalla ei ole muita. Vaimoaan vihaavalla voi olla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe