Mitä tehdä häiritsevälle naapurille?

Elpo

Olemme nyt yksi ja puoli vuotta asunut naapurustossa ja koko asumisen ajan on naapurin lapset tehneet monia häiritseviä asioita meitä kohtaan. Asumme rivitalossa, mutta häiritsevä naapuri ei ole seinä naapuri vaan vastapäätä asuva. Heidän lapsensa ja muutama muu naapuruston lapsi ovat tehneet monia pahantekoja kuten: Soitelleet ovikelloa usein ja sitten juokseet karkuun, yrittäneet murtautua varastoomme, menneet useasti takapihallemme ja heidän viimeisin temppunsa heitellä pihakiviä (aika suuriakin) meidän taloamme päin. Olemme useasti keskustelleet naapurin kanssa asiasta, mutta he eivät vaikuta välittävänsä. Joskus heidän vanhempansa katsovat vierestä kun lapset (noin 12 vuotiaat) tekevät tuhoja. Muutkin naapurit ovat kokeneet samaa (tosin he ovat selvinneet vain ovikellon pilasoitoilla) ja isännöitsijä on varoittanut kaikkia naapureita häiriköinnistä, mutta ketään naapuria ei ole nimetty tai heistä ei ole valitettu suoraan. Meillä ei ole todistusaineistoa, koska he ovat aina nopeita juoksemaan pakoon. He eivät myöskään aijo myöntää tekojaan ja vaikka heitä useasti toruisi he vain väittäisivät vastaan ja haukkuisivat. Mitä suosittelette, että tässä tekisi? En haluasi maksaa valvontakameroista, mutta ei näin voi jatkaa elämistä.

20

1401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JulleKulle

      Halvimmat valvontakamerat eivät kovin paljoa maksa. Sellainen kannattaa hankkia niin saatte kunnollista todistusaineistoa jonka voitte esittää isännöitsijälle. Toivottavasti kakarat saadaan kuriin ennen kuin poliisi puuttuu asiaan.

      Niin joo, jos nulikoiden vanhemmat eivät välitä niin yksi vaihtoehto myös on tehdä (nimetön) lastensuojeluilmoitus. Tiedän kokemuksesta, että kun lastensuojelu puuttuu kunnolla tilanteeseen niin sen "häirikköperheen" elämästä tulee vaikeaa.

    • eimaksapaljon

      Laita riistakamera, saa alle satasella. Siihen sitten 5:sen prepaid-liittymä ja kuvaa tulee suoraan kännykkääsi.

    • SilläLailla_

      Eikö noita riiviöitä saa kuriin?
      Korvatillikka ja seinälle vyöstä roikkumaan kunnes opitaan tavoille. Niin.

    • loppuheti

      laittaa lappu ovelle - Hei lapset SAA SOITTAA OVIKELLOA

    • tämätoimii

      Laitapikaliimaa ovikelloon just sopivalla hetkellä niin eipä soitella enään turhan päiten ja jää taastusti itse teossa kiinni

      • hulluseon

        Tä...? "Laita pikaliimaa sopivalla hetkellä..." ????? Tarkoitat Rakel-nuija varmaan sitä pikaliimaa joka hetkessä kuivuu...Mieti hiljaa mielessäsi miten sopivalla hetkellä liimaat ????Älä Pirkkalan pelle päästä aivopieruja...


    • vapaasti_voit_käyttää

      Naapurin kissa kävi kusemassa toistuvasti meidän talon sokkeliin. Sanoin naapurille monta kertaa, että pidä kissasi omalla tontillasi. Ei korvaansa lotkauttanut, ei se hänen kissansa ole joka kusee, vaikka olin sen monta kertaa siinä hommassa nähnyt. Kissan kusi haisi koko ajan nurkissa ja kusivanajäljet oli näkyvillä talon joka sivulla kuukaudesta toiseen. Lopulta mulla paloi pinna. Ostin sähköpaimenen, asensin langat sähköklipseillä kiertämään koko sokkelin ympäri kahdelle eri korkeudelle ja ei kun kiinni akkuun. Naps, seuraavana aamuna pihalta kuului hirveä rääkäisy.
      Eipä ole kusijälkiä sen jälkeen sokkelissa näkynyt, eikä kyllä naapurin kattiakaan meidän puolella.

    • 5464634

      ettekö sitten pysty ilmoittamaan asiasta poliisille, vaikka olette havainneet omaisuutenne ja asumiseenne kohdistunutta ilkivaltaa, koska voihan se naapuri itse olla siinä aloitteentekijä ja käyttää lapsia vain suojakilpenä, sitäpaitsi myös lapsi voi olla vahingonkorvausvastuussa aiheuttamastaan vahingosta ja toisaalta virkavallan taholta todettu ilkivalta kuuluu sosiaaliviranomaisten ratkottavaksi silloin kun vanhemmat eivät saa pentujaan kuriin
      siitä kannattaa seuraavan kerran kun on naapurin kanssa nokitusten ensin vihjaista ja katsoa meneekö viesti perille

    • Sallimus-Salli

      Asumme myös rivitalossa. Ottakaa kuvia, videota ikkunan takaa jos mahdollista. Soittakaa poliisille asiasta ja pyrkikää selvittämään ketkä olleet osallisina. Meillä loppui, kun menin pihalle kuvaamaan kivien heittäjiä, ovikellon pimputtajia jne. Ilmoitin, että asiasta on tehty ilmoitus poliisille, joka sanoi että he voivat käydä pihalla juttuuttamassa poikia. Ei ole tarvinnut käydä.

      HOX! Omalla käytöksellään voi tietämättään provosoida naapureitaan. He eivät ehkä pidä kun lähdet lenkille, eivät pidä siitä että sinulla käy paljon ystäviä kylässä, että sinulla on parempi auto...ihmiset ovat ihmisiä, mutta lasten temppuilu ja naapureiden kohtelu lähtee aina mielestäni a) kotoa, vanhempien asenteista ja puheista...sekä tekemättä jättämisestä..tai lasten liiallisesta yksinäisyydestä

      b) kaveripiirin kannustuksesta: halutaan näyttää toisille että uskalletaan, halutaan tehdä vaikutus tyttöihin tms.

      Olen yrittänyt rauhoitella itseäni enkä provosoitua, mutta aina ei ole niin hyvä päivä että pystyy.

      Onnea sinulle pitkän pinnan kanssa. Jos muu ei auta, niin ei muuta kuin toista kotia katsomaan.

    • omaakinkokemustaon

      Valvontakamerat,että saat todisteita ja ei,kun rikosilmoitusta tekeen, joka menee tietysti myös sossun tietoon, eiköhän lopu -ja i se sähköaitakaan tai/ja hälytin pahitteksi ole, sitten vaan myöhrmmin laitat sen perheen jälkikäteen maksamaan korkoineen laitteet, joita et olisi edes tarvinnut ilman heitä ja jos marisevat kehotat muuttamaan maalle!

    • okngsg

      Joo, siinähän se ongelma kun aikuisethan tämän on aloittaneet aikoinaan. "Tiettyjen kämppien avaimet jakoon" , "kamerat pihalle tai asuntoon" -Loppuu "ehkä" sitten kun kaikki on menetetty ja kaikki kupattu. Sun muuta älytöntä mielivaltaa. Muksut on fiksumpia mun mielestä, kun aikuiset.

    • Serw

      Ilmoittaa ihmeessä talon miehelle jos häiriköinti ei lopu sit poliisi voi puuttua sellaiseen

    • hyvinasiat

      Kylmä totuushan on että se ketä valittaa tiiviissä asuinympäristössä ei joko huomaa omaa typeryyttään siihen joutuessaan tai pahimmillaan ei sitä itselleen myönnä ollenkaan ja tämä jatkuvuus on lopputulos.

    • sukupolvipentuja

      ehdottomasti kannattaa muuttaa välittömästi

      • elämää_on

        Muutto on paras vaihtoehto,
        mikäli aloittaja itse on niin epäsosiaalinen, ettei pysty keskustelemaan lasten vanhempien, aikuisten naapureidensa kanssa ongelmistaan?
        Kokemukseni mukaan rivitaloissa ja lähekkäin sijaitsevissa vanhoissa omakotitaloissa voi olla on liiankin yhteisöllistä ja sosiaalista elämää. Entisessä asunnossa ärsytti aidan yli huutelevat, kysymättä pihaan tulevat naapurit ja kaikki piha-yms. juhlat/talkoot. Samoin nurmikoiden ja pensasaitojen "pakkotrimmaus" , joka helvetin viikonloppuaamu koneet pörisi.
        Tosin yleensä ystävällistä kanssakäymistä; vaihdeltiin taimia, vinkkejä tuholaisten torjuntaan, tarjottiin ylimääräistä satoa, käytiin pihajuhlissa ja haukuttiin huonosti käyttäytyviä naapureita.
        Nyt asun kerrostalossa tässä samassa suomen suurimmassa kaupungissa, moikkaan vain naapureille rapussa ja olen onnellinen!
        Tietysti normaalit elämän äänet täälläkin kuuluu, mutta kukaan ei onneksi poraa/ remontoi/korjaa moottoriajoneuvoja/ leikkaa puita/ruohoja yms. aamusta iltaan.


    • halpariistakamera

      Riistakamera on halvin (maksaa 69€ -99€) keino saada kuvatuksi nuo häiriköt. Muistatte vain laittaa selvästi maininnan kameravalvonnasta, että ette ole itse käräjillä. Kameran asennatte siten, että vain mahdolliset häiriköt näkyvät niissä kuvissa, ei siis yhtään naapurin puolelle kuvakulmia! Poliisi ja sosiaaliviranomaiset hoitaa sen jälkeen homman, kun toimitatte poliisille kuvamateriaalin.

    • Jätinsinnesensikalan

      Valittamaan niille veltoille välinpitämättömille vanhemmille. Asuin joskus vuokra rivarivassa ja ihan sama ongelma. Pihaani ängettiin keinuunkin, sotkettiin seiniä yms. ja kieltämisestä kiusanteko vaan yltyi. Naapurin kanssa laitoimme aidatkin niidenkin ylitse kiipeiltiin. Jos yksi kauhukakara perhe muutti pois niin varmasti tilalle tuli vielä pahempi. Aloin hakemaan asuntoa muualta, en jaksanut sitä kakara riesaa enään. Karmea meteli ja kiljunta jos avasi ikkunan. Kaikki istutukset ja taimet revittiin yleisistä pihoista ja joka paikassa roskia. Kun ne ovat sossun elättejä niin kukaan ei välitä mistään mitään. Siivoon olisi saanut mennä niiden paskoja ne jotka eivät elä kuin pellossa.

    • Cdlpödcå

      Oletko koskaan katsonut sarjaa maailman kauheimmat naapurit ? Se on hyvä sarja. Kannattaa katsoa. Itse asuin melkein 19-v yhes asunnos, nyt olen saanut häädön syyttä suotta, ja naapurissa on vaihtunut peräti 4 kertaa asukit....toinen asukas oli pahin ja tyhmin ukko. Ei tienny mitään säännöistä, et kello 22:00-07:00 välisenä aikana on oltava joka asunnossa 100 % hiljaisuus, ellei ole kysynyt reilusti lupaa muilta naapureilta, et saako vähän metelöidä......ei mitään ! Kerran se huudatti juuri kello 22:00:n jälkeen jotakin ulinaa, heräsin siihen ulinaan...en menny sanoon, et nyt on hiljaisuus, se koskee suakin, mut onneks se joutu lähteen siitä pian sen jälkeen ! Ei mitään rajoja kapatilla, ja se kehtasi vielä talvella mennä tyhmästi mun takapihani poikki, myös keväällä, ja kehtasi jättää vieläpä joponsa mun alueelleni. Käskin sen opetella kulkeen omasta etuovestaan, ei omasta takaovestaan, kuten normaalit ihmiset tekee. Se jout muuttaan jonnekin kiinaan, ei sitä oo sen jälkeen näkynyt, ja seuraava oli olevinaan joku prinsessa, ku sit ku eka vuokralasku tuli, niin se luuli, et sen ei tarvitse maksaa ollenkaan vuokraa....sit se lähti, eikä sitäkään oo sen jälkeen näkynyt. Nykyinen on ihan siedettävä tyyppi. Mut se mun lemppaaminen pois sieltä ei ollu mun vika, taloyhtiön syytä, kun niiden tekemä lattia muualla, kuin vessassa on huonoa, joka imee kaiken lemun.......niin huokoista, vaikka sen lattian pitäisi olla kunnollista koko asunnoissa. Ei vain ole.

    • dildojavaginaa

      no ajele tarkastamaan monia ihmeteltäviä asioita muuallakin minä toivotan yleensä saatanan valtaan saadakseni joltisenkin totuudesta kiinni siinä missä [........................................................]. --- siunataan lasten äly ymmärys pääsemään viisauden isän vallassa saatanan vallasta niin minäkin teen ja olen toivoa nyt isoksi kasvaneena oi jospa se olisi ollutkin minun iankaikkisuus ...rukoilemme

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe