Miksi katuevankelistat häiritsevät minua?

Vaikka_olen

Kristitty. En pidä sanasta uskovainen, sillä jokainenhan uskoo johonkin. Olen saanut lapsuudessa kokea uskonnollista painostamista vanhempieni taholta. Äärimmäistä henkistä tuskaa aiheuttavaa toimintaa, josta en halua kertoa sen enempää. Miksi siis saan raivokohtauksia, kun katuevankelista lähestyy minua? Siksi, koska tuo ihminen käyttäytyy ikäänkuin hän olisi se, joka päättää minun taivasosuuteni. Hänellä ei ole siihen mitään osaa. Lisäksi nuo eivät hyväksy mitään vastaväitteitä. En oikeasti ymmärrä, miksi he ovat kadulla. Oletko uskossa? Olen. En vain jaksa kokoajan hymyillä ja kulkea kuin olisin voittanut lotossa. Elämä on kovaa, eikä usko tee sitä helpommaksi, päinvastoin.

9

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miten_jeesusta

      Tarjotaan ikäänkuin tuotteena. Se häiritsee kanssa. Ei jeesus ole tuote, eikä usko ole sitä. Lappu käteen ja asia on selvä, ei se näin mene. Kuka tahansa, minä mukaan lukien, voi olla uskossa, mutta ei se tarkoita sitä, että elämä olisi ongelmatonta. Olen kertonut uskostani ja ollut sen suhteen avoin kaikille. Siksi en pidä siitä, miten katuevankelistat lähestyvät minua em tavoin. Jos heillä olisi oikeasti kiinnostusta keskustella, mutta hehän juoksevat heti karkuun, kun alan keskustella asioista. Pitäisi olla naiivi kaikki ongelmat ratkeavat uskolla asenne koko ajan, mutta ei elämä ole sellaista. Ei kenenkään meidän.

      • kauanuskossa

        Selittyneekö ongelma ihmisen raadollisuudella. Voi olla niin, että porukoissa liikkuu väkeä, joilla ei ole kutsumusta tehtävään ja ovat lähteneet omassa voimassaan. Viisas voittaa sieluja ja ilman taitoa ei ole intokaan hyväksi.
        Olen ollut joskus tiimissä, jossa iäkkäämpi tätihenkilö ei osaa kuin tulkuttaa, että kun annat elämäsi Jeesukselle, niin "velatkin ovat sen jälkeen saatavia"ja sitten elämä hymyilee, mutta ei se niin tietenkään ole.
        Ei uskoasioita voida tyrkyttää ja tulisi olla taito ja armoitus kohdata ihminen.


    • voimatonta

      Sama täällä,ovat niin rakkaudettomia.Ei voi todellakaan keskustella normaalisti.Yksikin alkoi raivoissaan ajaa ulos demoneita,kun kysyin jotain,joka ei häntä miellyttänyt.Ei loista heissä Kristuksen valo.

    • kauanuskossa

      Miten selität sitten Jeesuksen antaman lähetyskäskyn, että evankeliumi on saarnattava kaikille kansoille ja mentävä kaduille ja aitovierille. Jumala on antanut meille tämän tehtävän. Nykyään ei opeteta Sanaa kodeissa, kouluissa ja ihmisillä ei ole tietoa kristinuskosta.
      Se että uskoon johonkin vaikka kengänpohjaan ei pelasta vaan henkilökohtainen suhde Kristukseen.
      Varmasti vaikuttaa asenteisiin vanhempiesi käytös ja ankara uskonnollisuus, mutta kaikilla ei ole tällaista ja on jopa ateismia ja tai välinpitämättömyyttä uskonasioita kohtaan.
      Sinun kannattaa vain sanoa, että kiitos tiedän ne jutut ja ei kiitos tämän enempää.

      • EiVaikutaNormaalilta

        Se häiritsee ettei noiden kanssa voi keskustella. Lähtevät heti karkuun kun sanoo jotain. Onko tuo tervettä? Ei ole vaan ahdistavaa. Miten tuollaisella käytöksellä voi ketään puolelleen saada? Ei mitenkään.


    • olisikonäin

      Hyviä vastauksia aloitukseen. Sitä omaa uskoaan haluaisi jakaa. Raamatussa on kehoitus lähetystyöhön ja varoitus toisaalta olla hpeämättä Jeesusta Kristusta ja Hänen sanojaan. Varmaan on taitamattomuutta, kömpelyyttä eikä Pyhä Henki ole aina sen takana, mitä tehdään, vaikka hyvää tarkoitetaan. Usein painotetaan, miten tärkeää on varoittaa ihmisiä mahdollisesta kadotuksesta, jos eivät ota Jeesusta elämänsä Herraksi ja pyydä syntejään anteeksi. Suomalainen keskustelu- ja katukulttuuri on jähmeää ja vieraille ihmisille ei henkilökohtaisista asioista bussipysäkeillä ja kaduilla helpsti puhuta. Jos keskustelu on ujoa ja kömpelöä, se tuntuu keinotekoiselta ja oudolta. Luulen, että esim. Yhdysvalloissa tällaisia ongelmia ei ole niin paljoa ja luontevia molempia osapuolia kiinnostavia keskusteluja syntyy helposti ja luontevasti. Ehkä herkemmin huomataan, milloin keskustelut toimivat ja milloin ei pidä ihmisiä "häiritä".

    • pitkäänuskosssa

      Jos nämä katuevankelistat ovat nuoria ja vielä harvoin "kuduilla ja aitovierillä" niin ei se ihme ole jos perääntyvät jos vastaanotto on tyrmäävää ja jopa töyhkeää. Jumala sana kuitenkin kehottaa julistamaan evankeliumia.
      Eräs mies kertoi, miten julistus oli häntä koskettanut. Oli mennyt tyypilliseen hellareiden herätyskokoukseen, jonne erityisesti uskomattomia odotetaan. Oli ollut vanhoja mahtipontisia saarnoja, näitä nyt Jeesus vastaan sydämeen tai helvettiin, jne. Sitten oli todistamaan noussut nuori jännityksestä vapiseva teinityttö, joka oli kertonut takerrellen siitä mitä Jumala oli tehnyt hänen elämässä ja lopussa tuhrannut jopa itkua. Tämä aito nuoren ihmisen todistus mursi karskin miehen sydämen, ja hän tuli uskoon. Itse todisti siitä vuosia myöhemmin.

    • KveekariSimo

      Näissä katujulistajissa ärsyttävintä on heidän itseriittoisuutensa. Hieman sama, kuin joku valittaisi päänsärkyään ja siihen vastattaisiin :" joo mul oli sama, sulla on niskat jumissa, käytä Voltarenia - se auttoi mullakin." Henkilökohtainen jumalsuhde on mielestäni niin yksilöllinen tie, että sitä ei voi kukaan edeltäkäsin viitoittaa.

    • näinseonjumalantahto

      Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Room. 10: 14. - 15. Monelle suomalaiselle ei ole tänä päivänä tietoa miten pelastua. Siksi pitää mennä julistamaan pelastusta Jeesuksessa Kristuksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe