Teologian aihealue

puuhaako

Miksei Teologialle ole omaa aihealuetta täällä tieteiden joukossa?

15

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuli mieleen, että todellista akateemista uskontojen tutkimusta taitaa Suomessa tehdä harvempi teologi kuin astronomi tähtitiedettä, vaikka Suomessa jokaista astronomia kohden koulutetaan varmaan yli sata teologia.

      Aika järkyttävää tieteellisesti ja hirvittävää verovarojen haaskaamista.

      • Huutiukko

        Ei oikein hyvä rinnastus. Teologeja kai lähinnä "koulutetaan" papillisiin ym. tehtäviin eikä tutkijoiksi. Tähtitieteilijälle tuskin on muuta vaihtoehtoa kuin tutkimustyö.


      • Huutiukko kirjoitti:

        Ei oikein hyvä rinnastus. Teologeja kai lähinnä "koulutetaan" papillisiin ym. tehtäviin eikä tutkijoiksi. Tähtitieteilijälle tuskin on muuta vaihtoehtoa kuin tutkimustyö.

        Pappiskoulutukseen riittäisi varmaan AMK-tasoinen koulutus. Nykyinen akateeminen teologian koulutus on niin perusteellistakin, että vaikka yliopistoon tullessa oli vielä uskovainen, niin jos vähänkään järkeä päässä on, on teologian opintojen jälkeen takuuvarma ateisti. ; )


      • EiTarvitseOlla
        Kollimaattori kirjoitti:

        Pappiskoulutukseen riittäisi varmaan AMK-tasoinen koulutus. Nykyinen akateeminen teologian koulutus on niin perusteellistakin, että vaikka yliopistoon tullessa oli vielä uskovainen, niin jos vähänkään järkeä päässä on, on teologian opintojen jälkeen takuuvarma ateisti. ; )

        Kirkossa on yleinen pappeus. Papiksi riittää jos on moitteeton, vähintään kerran naimisissa ollu, raitis, harkitseva, rauhallinen, vieraanvarainen ja taitava opettamaan, ei juomiseen taipuvainen, ei väkivaltainen eikä rahanahne, vaan lempeä ja sopuisa. Papin ei tule olla vasta uskoon kääntynyt, vaan nautittava ulkopuolisten arvonantoa ja saanut edellisen papin käden laskevan siunauksen päänsä päälle.


        1. Timoteus 3:1 Tämä sana on varma: joka pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, tahtoo jaloon työhön. 2 Seurakunnan kaitsijan tulee olla moitteeton, yhden vaimon mies, raitis, harkitseva, rauhallinen, vieraanvarainen ja taitava opettamaan, 3 ei juomiseen taipuvainen, ei väkivaltainen eikä rahanahne, vaan lempeä ja sopuisa. 4 Hänen on pidettävä hyvää huolta perheestään, kasvatettava lapsensa tottelevaisiksi ja saavutettava kaikkien kunnioitus. 5 Jos joku ei osaa pitää huolta omasta perheestään, kuinka hän voisi huolehtia Jumalan seurakunnasta? 6 Hän ei saa olla vastakääntynyt, jotta hän ei ylpistyisi eikä joutuisi tuomittavaksi Paholaisen kanssa. 7 Hänen on nautittava myös ulkopuolisten arvonantoa, jottei hänestä puhuttaisi pahaa ja jottei hän lankeaisi Paholaisen virittämään ansaan.


    • Eikä_siinä_kyllin

      Lisäksi astrologia ja alkemiakin puuttuvat kokonaan.

      • SamaSeMitä

        Yliopistoissa voitaisiin aloittaa vaikka opettamaan pokemologiaa, niin kovasti nuoret opiskelijat vain kirmailee pokemonien perässä.


    • histoory

      Historia puuttuu myös ja se olisi se kaikkein olennaisin nykyhetken ymmärtämisessä varsinkin jos ei haluta toistaa vanhoja virheitä.

      • Täällä historia on isketty Yhteiskunta-foorumin alle, ei tieteisiin.


      • SamaSeMitä
        Kollimaattori kirjoitti:

        Täällä historia on isketty Yhteiskunta-foorumin alle, ei tieteisiin.

        Historia -foorumilla sotaukot puhuvat pelkästään toisesta maailmansodasta ja saksasta. Jos teet aloituksen jostain muusta aiheesta, ketään ei kiinnosta. Täällä tiedepalstalla on vastaavana Argeologia ja muinaiset kulttuurit, mutta toivoisin että sillä palstalla olisi enemmän elämää.

        Terveisin: kokemusta on.


      • MinkäsTeet

        Eli ihmiset pitäis siis jotenkin pakottaa puhumaan historiasta?

        Ja muo kyl itseäni kiinnostaa toi historiakin, eihän siinä mitään, mutta!
        Mun mielestä se ei o välttämättä niitä antoisimpia keskustelunaiheita?
        Niitä hissanuttunahan löytyy kyllä hyry-mykky, mut ei niitä lueskellessakaan oikeen tu mitään kysymyksiä kaaliin, et se on vaan sitä pänttäämistä?!
        Pitäs olla varmaan joku vähintään argeologi, et ne alkais herättämään eloa omassakin aivokopassa? :D


      • akronomille

        Argeologi? Onko hän geologi, vai yrititkö kirjoittaa sanan arkeologi..


    • Minäkin etsin juuri teologian foorumia. Ei sitä ole missään. Tämä avaus tuli esille. Sama se on laitetaanko se tieteen, uskontojen vai kristinuskon kohdalle. Se kai riippuu maailmankatsomuksesta. Tieteisiin kai se lähinnä pitäisi laittaa, se on tiede Jumalien ja jumalien asioista ja uskonnoista.

      Oikeastaan sama asia kuin uskontotiede, mutta mielletään enemmän jonkin uskonnon harjoittamiseksi samalla kuin sitä tutkitaan. Luterilainen teologia, katolinen teologia, islamin teologia jne. Nehän siellä uskontojen kohdalla siinä mielessä ovat.

    • KoskaSeEiOleTiede

      Teologia ei ole tiedettä. Teologia on paremminkin uskomusoppia jostakin oletetuista uskomusasioista. Teologia kuuluu Uskonnot ja Uskomukset -palstalle muun huuhaan joukkoon. Jeesus tutkimus ja Raamatun arkeologia ovat pseudotiedettä, eikä pseudotiedettä pidä tukea. Nyt veronmaksajien selkä hiessä ja kovalla vaivalla hankituilla verorahoilla tuetaan Åbo Akademin ja Helsingin yliopiston harjoittamaa pseudotiedettä. Joten oki opiskelija nyt vaikka ateisti tai ei; teologia, filologia, eskatologia, monologia, filosofia ynnä muu uskomus roska on pseudotiedettä eikä niitä pidä tukea veronmaksajien selkä hiessä ja kovalla vaivalla hankituilla verorahoilla. Ne rahat on veronmaksajien rahoja.

    • näin.on

      Ilmastonmuutospalstalle voi hyvin kirjoitella teologiaan ja uskontoon liittyviä juttuja. Siellä niitä on ennestään n. ziljoona.

    • SaattaiskoOlla

      Oisko johtua siitä, et tääl on uskonnoille omat palstat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe