Palaute vegaanikermoja suosivasta ravintolasta?

Millaistakohan palautetta ravintola saisi asiakkailta, jos se tekisi vaikkapa sienikeiton ja -kastikkeen kaurakermaan tai muuhun vegaaniseen vastaavaan? Näyttääpä vielä nyt vuonna 2017 miltei jokainen ravintola suosia perinteistä maitokermaa. Mutta nuo kaura-/soijatuottret ovat paljon ekologisempia ja niitä voivat käyttää myös maitoallergiset ja vegaanit. Varsinkin vesijalanjälki ja kasvihuonepäästöt pienenevät.
Ilmianna
Jaa

3 Vastausta


Itse olen siirtynyt esim kaurakerman käyttäjäksi jo monta vuotta sitten. Hyvä maku eikä "leikkaa" vaikka kypsentää pidemmän kaavan kautta, säilyvyys jne. Ympäristövaikutuksista voidaan olla montaa mieltä.

Hiilijalanjälki voi olla yllättävänkin iso kaurakermalla, ainakin itse käytän tuotetta jota ei tehdä kotimaassa. Soijan kasvatus käyttää paljon vetää ja varsinkin alueella jossa puhtaasta vedestä on aina silloin tällöin pulaakin.
Ilmianna
Jaa
Jos kokki tekee hyvää ruokaa, niin se on ihan sama vaikka se olisi lehmänlannasta.. Tämä äskeinen oli vain heitetty ilmoille, koska kaurakerma/soijakerma/riisikerma yms. on ihmettelyn aiheena.
Ilmianna
Jaa
Tuskin asiakas edes huomaisi kummasta "kermasta" kastike on tehty jos maut ovat kohdallaan. Itse suosin kaurakermaa maun ja käytettävyyden takia, ympäristövaikutukset eivät ole valinnan syy.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Palaute vegaanikermoja suosivasta ravintolasta?

Millaistakohan palautetta ravintola saisi asiakkailta, jos se tekisi vaikkapa sienikeiton ja -kastikkeen kaurakermaan tai muuhun vegaaniseen vastaavaan? Näyttääpä vielä nyt vuonna 2017 miltei jokainen ravintola suosia perinteistä maitokermaa. Mutta nuo kaura-/soijatuottret ovat paljon ekologisempia ja niitä voivat käyttää myös maitoallergiset ja vegaanit. Varsinkin vesijalanjälki ja kasvihuonepäästöt pienenevät.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta