Luottamus katosi ihmisiin.

stoppedtime

Pahoittelen pitkästä viestistä, kiitos jos jaksat lukea. Anteeksi.

Olin iloinen, muista välittävä ja huolehtiva ihminen. Olin nauravainen ja halusin nähdä elämässä hyviä puolia. Minua kiusattiin ala- ja ylä-asteella ja halusin olla muiden ystävä. Silti muistan, että vaikka kiusaaminen sattui niin halusin olla muutamille ystävilleni kiltti ja auttaa heitä minkä pystyin.
Kiusaaminen johtui siitä, että olin tehnyt jotakin outoa ala-asteella, joka seurasi minua ylä-asteelle asti, lisäksi minulla oli ulkonäöllinen seikka tuolloin, joka tämän myös aiheutti. Kyseistä seikkaa ei kuitenkaan enää ole. Silti minua kiusattiin ylä-asteella, enkä uskaltanut jutella niinkään ihmisille. Minua on pahoinpidelty seksuaalisesti. Olen kuitenkin aina nauttinut ihmisten seurasta, joten pohdin että miksi näin kävi. Muutamia ystäviä minulla oli onneksi.

Jostain kumman syystä joku halusi jutella kanssani ammattikoulussa ja aloin seurustella siinä joskus 18-vuotiaana. Itsetuntoni kohosi, koin että viimeinkin olen jotain. Aloin jutella ihmisten kanssa enemmän ja huomasin, että eivät kaikki ihmiset olleetkaan minua vastaan tai ajatelleet minua inhottavana. (Niin ainakin luulen?)
Tässä suhteessa sovimme, että juttelisimme paljon. Kaikki oli aluksi hyvin, mutta sitten noin vuoden seurustelun jälkeen hän alkoi etääntyä, oli paljon puhelimellaan ja ahdistuin nopeasti.
Kerran sopivan tilaisuuden tullen näin, miten hän oli viestitellyt entisen ihastuksensa kanssa sydämien kera. (Noin pari kuukautta ennen kuin hän alkoi jutella kanssani, hän sai torjuvan vastauksen tältä aiemmalta ihastukseltaan).
Jotain meni rikki, en tiedä miksi se oli niin erikoinen juttu, mutta itkin. Koin sillä hetkellä, että olin laastari. Tuntui, että tämä on minulle oikein. Olin ollut suhteen alusta asti sellainen, joka olin ollut, ainoastaan seksuaaliset asiat alkoivat jossain kohtaa ahdistaa. Koen, että se oli osasyy pettämiselle. En osoittanut vainoharhojani hänelle juurikaan ennen tuota tapahtumiaa.

Seurustelimme vielä muutamia vuosia, mutta luottaminen häneen oli vaikeaa ja pohdin kauan eroa. Mielessäni pyöri paljon ajatuksia, miten en näe häntä enää pian enkä hänen sukulaisiaan tai ystäviään. Hylkään heidät kaikki. Ystäväni kuitenkin kertoivat minulle usein, että joskus pitää kuitenkin ajatella itseään. Vaikeaa se oli.

Loppujen lopuksi erosin ja halusin kertoa hänelle syyt, luottamuksen puutteen lisäksi ongelmia oli muissakin asioissa, jotka ilmeni vuosien myötä. En koskaan vihannut häntä enkä vihaa vieläkään.

Perhesuhteet vanhempiini eivät ole olleet fyysisesti väkivaltaiset, mutta nyt näen, miten he eivät ole koskaan tukeneet minua kun itkin, koska he eivät osaa. Vanhemmat ovat olleet kuitenkin toisiaan vastaan väkivaltaisia selkäni takana. Käsitin tämän jossakin vaiheessa. Lisäksi äitini kertoi tästä minulle suoraan vuosia sitten.
Äitini on vaikea luottaa ihmisiin eikä hän luota minuun juuri yhtään, että ottaisin ohjat käsiini ja ottaisin vastuuta. Hän kokee, että poltan talon jos hän antaa minun tehdä mitään. Hän kokee, että ajan ojaan jos ajan. (En ole erityisen huono ajaja mielestäni?)
Hän luottaa kai siinä mielessä, että voi kertoa huonoja kokemuksiaan, vaikken tiedä onko siinä luottamuksesta kiinni vai vain siitä, että haluaa purkaa jollekin. Hänellä ei ole juuri yhtään ystävää. Isäni on aina ollut etäinen, vähän kuin joku tuntematon henkilö joka tuli katsomaan silmiin kun tein jotain väärin. Se riitti ja pelkäsin häntä.

Nyt olen tavannut uuden henkilön, johon olen ihastunut, mutta hän on jo suhteessa toisen kanssa.
Olen kamala ihminen, sillä hän ihastui minuun ja aloimme pikkuhiljaa ystävystymisen kautta tykästymään toisiimme. En kuitenkaan osaa luottaa häneenkään. Olemme hyvin läheisiä ja hän osoittaa välittävän minusta kuin tästä nykyisestä kumppanistaan..
Mutta miksei hän voisi pettää minuakin?

Käyn myös töissä, mutta olen siellä aivan väsynyt. Siellä pitäisi hymyillä niinkuin joskus jaksoin, mutta nyt se on tuskallista.
Koen, että minua katsotaan alaspäin ja ajatukset katkeilevät. He varmasti puhuvat minusta kaikkea paskaa. Ennen se ei olisi haitannut niin paljon, mutta nyt se väsyttää, ahdistaa.
Olen voimaton.
Kaikki on harmaata.
En jaksa enää.
Tarvitsen jonkun vierelleni...Tajusin sen, mutta en osaa luottaa keneenkään.
Ovatko miehet vain alapään perään? Ehkä minua vain käytetään.
Ehkä se on oikein minulle.

Kotona en tee mitään, olen. Päivät ovat tuskallisia, en saa unta.
Jatkuva ahdistus, joka ei tunnu lähtevän pois.

Käyn nykyään psykiatrilla säännöllisesti, enkä tiedä auttaako sekään.
Pitäisikö minun välittää itsestäni selvitäkseni tässä maailmassa? Olla tarvitsematta ketään?
Valehtelisin, jos sanoisin, että yrittäisin. Ainut asia, jota enää edes odotan on tämän ihastukseni syli. Unohtaen kaikki.
Siihen voisin kuolla ja vain kadota.
Tuskin tuon kenellekään mitään hyvää tässä maailmassa.

Anteeksi...en jaksa enää.
pahoittelen jos tämä oli sekavaa, mutta kai jonnekin pitää purkaa mieltään. toivottavasti en ole enää huomenna.

4

634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kellukukka

      Sinulla on ollut vaikea lapsuus ja paljon huonoja kokemuksia. Vaikutat herkältä ihmiseltä. Minulla on ollut samanlaisia tuntemuksia nuoruudessani.

      Tuo suhde missä nyt olet, ei ole hyvä. Et luota. No ei ole syytäkään. Mies on pettäjä, jos kerran pitää kahta suhdetta. Olet ilmeisesti ajautunut tilanteeseen yksinäisyytesi ja oman arvon puutteesi vuoksi. Jos teillä ei ole mitään suhdetta vielä, niin tee selväksi ettet rupea mihinkään ennenkuin hän laittaa poikki toisen kanssa. Ymmärrän että tunteitaan on vaikea hallita, mutta ansaitset parempaa ja sinulle oikeasti tekisi hyvää kunnon arvostava ja luottamuksen arvoinen suhde. Hyviä miehiä on olemassa.

      Mikä voisi olla sinun intohimosi tässä elämässä? Pyri ennen kaikkea löytämään asioita jotka voisivat kiinnostaa sinua ja kokeile erilaisia asioita, että opit huomaamaan mikä tapa elää tuntuu sinusta hyvältä. Se ei selvästikään ole kotona yksin oleminen. Joskus kannattaa vähän pakottaa itseään liikkeelle. Miten olisi joku harrastus, jonka puitteissa tapaisit uusia ihmisiä? Opiskelu? Muutto toiselle paikkakunnalle? Anna mielikuvituksen lentää, siinä ei menetä mitään,

      Vaikka olisi ollut huonot lähtökohdat elämälle ja olisi tapahtunut kaikkea ikävää, niin elämä voi tulevaisuudessa muuttua ihan toiseksi. Minä olen sen kokenut. Myös sen, että olosuhteet ja toisten virheet eivät määrittele minun sisäistä maailmaani, tai minua ja arvoani. On mahdollista olla rauhallisella mielellä ja jopa kokea iloa ja onnea, vaikka ympärillä myrskyää, ja aina on toivo tulevasta! Minulle toivoa on tuonut uskoni Jumalaan, mutta toki ihan psykologisestikin on mahdollista muokkautua tasapainoisemmaksi ihmiseksi ja löytää tarkoituksen tunnetta ja onnea. Tuskinpa tilanteesi jatkuu pitkään samana. Kestä vain. Mitä sitten loppujen lopuksi, vaikka joutuisitkin elämään kurjaa elämää vielä pari vuotta? Kestäminen on sen arvoista, kun tulee se päivä, että kaikki on toisin. Älä ruoski itseäsi. Olet oikeasti joutunut kestämään isoja taakkoja. Olet sankari. Ehkä jonain päivänä autat muita! Tsemppiä ihana mussukka! Selviät kyllä ja saat vielä nauttia elämästä :)

    • Näinseontotuus

      Kerrot kyllä surullisen tarinan. Etkö näe että sinä itse elät väärin ja suhteilet väärin. Olet tavannut siis jo varatun ja vielä tiedät sen. Onko sinun pakko suhteilla varatun kanssa kun sulla muutenkin luottamus ongelmia ihmisiä kohtaan? Ei tuolla tavalla tuo sun elämä parane kun varatun kanssa suhteilet tietäen? Tunnet vain yhteenkuuluvuutta tuon varatun kanssa kun silläkin ongelmia elämässään selkeästi. Ei ihme että olet masentunut etkä osaa elää elämääsi oikein. Sinun tulee ensin laittaa nuo suhde asiat kuntoon ja tapailla vapaita sinkkuja. Etkö näe ettei tuollaisella suhteella tahdo olla tulevaisuutta joka on jo varattu. Saa siinä luottamusta ihmisiin hakea kun toinen joka on varattu suhteilee yhtaikaa sinun kanssa? Eli tunnet toisen olevan samassa tilanteessa ja koet toisen sen takia tunteita mitä ei edes saisi olla kun on varattu. Mutta tuo sun luottaminen ei kyllä helpota tuollaisilla suhteilla. Kertomuksen mukaan olet todella masentunut ja sun itseluottamus on nolla. Hoida Enson itsesi kuntoon ja mieti sitten vasta suhteita johon rakkaus ja muu tulee. Mutta tuota luottamista et tule saamaan niin kauan kun suhteilee tietäen varatun kanssa.

    • tahdonkertoatämän

      Tarinasi on surullinen.

      Sinun täytyy alkaa harjoittelemaan jämäkkyyttä ja itsepuolustusta. Opetella tuntemaan itsesi, kuka sinä olet, mistä sinä tykkäät oikeasti (eikä muiden mielipiteiden mukaisesti), sekä mitä oikea rakkaus on, ja mikä on hyväksikäyttöä.

    • lapsellinenolet

      Jos on noin yksinkertainen niin sit se elämäkin on yksinkertaista. yritä raukka vähän aikuistua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe