Diabetesliiton ja hpv:n ohjeet

epäselvää

Ovatko Diabetesliiton ohjeet parempia kuin hpv:n?

44

606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpv27

      Minä kyllä suosita diabetesliiton ohjeita joten kumpikaan ei ole parempi.

    • våvaannauraa

      Ylläpidossa istuva hpv ei pidä satuilunsa kaatavista vastauksista.

    • vptaaskertoo

      Molemmat ohjeet johtavat lisääntyvään lääkintään ja sairautesi pahenemiseen.

    • VHH-lainen

      Ihmettelen suuresti, miksi diabetestä sairastava ei kokeille vähähiilihydraattista ja runsasrasvaista ruokavaliota. Vai pelkääkö dibetikko lääkärinsä säestyksellä kuolevansa.
      Nykyiset ohjeet vain pahentaa sairautta eikä kohenna terveyttä.
      Sanotaan VHH:n ruokavalion olevan rajoittavaa, mutta niin on myös diebetikoille osoitetut neuvot. Ei rasvaa vaan ainostaan lisää sokeripitoisia ruokia. Jotkut vielä uskoo näiden ohjeiden auttavan.

      • tietoa.löytyy

        Ei pitäisi provosoitua teidän rasvaajien huuhaasta, vaan ei voi mitään. Kerroppa VHH:lainen missä neuvoissa kehoitetaan lisäämään sokeripitoisia ruokia, ei rasvoja? Vähän voisi pysyä totuudessa, eikä heitellä mitä vaan.


      • hpv27

        Karppaus ei juurikaan auta kakkostyyppiin. Laihtuminen ja liikunnan lisääminen auttaa.

        Karppausbuumin aikana ehkä 50 000 kakkostyypin diabeetikkoa kokeili karppausta. Paranemisepidemiaa ei tullut. Arne Alstrup teki metatutkimuksen karppauksen vaikutuksesta kakkostyypin diabetekseen ja käsitellyssä 6 tutkimuksessa karppaajien pitkä sokeri oli 0.34 prosenttiyksikköä pienempi ensimmäisenä vuonna mutta ei enää sen jälkeen.

        Helluntailaiset uskovat että kun uskoo Jumalaan riittävästi niin kaikki sairaudet paranevat. Pitäisikö kakkosten liittyä Helluntaiseurakuntaan?


      • VHH-lainen
        tietoa.löytyy kirjoitti:

        Ei pitäisi provosoitua teidän rasvaajien huuhaasta, vaan ei voi mitään. Kerroppa VHH:lainen missä neuvoissa kehoitetaan lisäämään sokeripitoisia ruokia, ei rasvoja? Vähän voisi pysyä totuudessa, eikä heitellä mitä vaan.

        Käsittääkseni yhtälö on hyvin yksinkertainen, Ensinnä kysymys on energian saannista, Joko otat energian eläinperäisestä rasvasta tai hiilihydraateista. Hiilihydraatit sisältää sokeria, joka nostaa veren sokeria. eikö totta? Lisäksi diabetes pahenee koko ajan vaikka sitä lääkitäänkin.
        Ei menetä mitään vaikka kokeilsikin., mutta jatkamalla entiseen tyyliin menettää terveytensä lopullisesti. Liitteenä kertomus omakohtaisesta kokemuksesta.

        https://1drv.ms/w/s!AodQvWfbjU-skxL-SuxEZwKoUYox


      • Miksi_rasvata

        Todennäköisesti jokainen diabeetikko kokeilee vähähiilihydraattista dieettiä, koska hoitava lääkärikin suosittelee hiilihydraattien vähentämistä. Mutta miksi pitäisi syödä runsaasti rasvaa!? Ei maistu ainakaan minulle. Normaalisti rasvaa, sen mitä kukin ruokalaji vaatii ja sekin terveellistä kasvipohjaistarasvaa.


      • VHH-lainen
        VHH-lainen kirjoitti:

        Käsittääkseni yhtälö on hyvin yksinkertainen, Ensinnä kysymys on energian saannista, Joko otat energian eläinperäisestä rasvasta tai hiilihydraateista. Hiilihydraatit sisältää sokeria, joka nostaa veren sokeria. eikö totta? Lisäksi diabetes pahenee koko ajan vaikka sitä lääkitäänkin.
        Ei menetä mitään vaikka kokeilsikin., mutta jatkamalla entiseen tyyliin menettää terveytensä lopullisesti. Liitteenä kertomus omakohtaisesta kokemuksesta.

        https://1drv.ms/w/s!AodQvWfbjU-skxL-SuxEZwKoUYox

        Edellinen linkki ei toiminut. Toivottavasti tämä toimii
        https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=AC4F8DDB67BD5087!2450&ithint=file,docx&app=Word&authkey=!AP5K7ERnAqhRijE


      • hpv27
        VHH-lainen kirjoitti:

        Käsittääkseni yhtälö on hyvin yksinkertainen, Ensinnä kysymys on energian saannista, Joko otat energian eläinperäisestä rasvasta tai hiilihydraateista. Hiilihydraatit sisältää sokeria, joka nostaa veren sokeria. eikö totta? Lisäksi diabetes pahenee koko ajan vaikka sitä lääkitäänkin.
        Ei menetä mitään vaikka kokeilsikin., mutta jatkamalla entiseen tyyliin menettää terveytensä lopullisesti. Liitteenä kertomus omakohtaisesta kokemuksesta.

        https://1drv.ms/w/s!AodQvWfbjU-skxL-SuxEZwKoUYox

        Tyydyttynyt rasva lisää insuliiniresistenssiä ja insuliiniresistenssi lisää glukoneogeneesiä. Lisäksi ihmiset jotka kuluttavat paljon tyydyttynyttä rasvaa ovat keskimääräistä lihavampia ja sairastuvat todennäköisimmin diabetekseen. Myös punaisen lihan runsas kulutus lisää kakkostyypin diabeteksen riskiä.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Tyydyttynyt rasva lisää insuliiniresistenssiä ja insuliiniresistenssi lisää glukoneogeneesiä. Lisäksi ihmiset jotka kuluttavat paljon tyydyttynyttä rasvaa ovat keskimääräistä lihavampia ja sairastuvat todennäköisimmin diabetekseen. Myös punaisen lihan runsas kulutus lisää kakkostyypin diabeteksen riskiä.

        Sun jutut on kaikki täyttä satua! Onko mitään tekemätöntäkään linkkiä nakata.

        Tässä on kesän aikana käytetty reippaasti elukkarasvoja ja olen jättänyt hoitsun neuvot käyttää Beceliä vaikka sekin on kovaa.
        Insuliini resistentti on varmaan hoitopuolella täysin tutkimaton alue.


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        Sun jutut on kaikki täyttä satua! Onko mitään tekemätöntäkään linkkiä nakata.

        Tässä on kesän aikana käytetty reippaasti elukkarasvoja ja olen jättänyt hoitsun neuvot käyttää Beceliä vaikka sekin on kovaa.
        Insuliini resistentti on varmaan hoitopuolella täysin tutkimaton alue.

        Tässä ihan suomeksi:
        http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/insuliiniresistenssi-insuliini-ja-tyypin-2-diabetes/

        Ja lainaus:
        'Diabeteksen ehkäisytutkimukset osoittavat, että insuliiniresistenssiä vähentää runsas kuidun saanti ja tyydyttyneiden rasvojen välttäminen. Samanlainen ruokavalio on hyödyllinen myös silloin, kun tyypin 2 diabetes on jo puhjennut.'

        Liikunta ja laihduttaminen ovat toki tehokkaita myös mutta ravitsemuksen kannalta diabeetikon kannattaa välttää kovaa rasvaa.

        Becelissä on tyydyttynyttä rasvaa 12 g per 100 g, voissa 53 g per 100 g. Melkoinen ero. Itse käytän leivän päällä kevytmajoneesia, 3 g tyydyttynyttä rasvaa per 100 g ja ruuanlaittoon rypsiöljyä. Siinä on tyydyttynyttä rasvaa 6 g per 100 g. Voissa ei sitten ole ihmisen tarvitsemia välttämättömiä rasvahappoja kuten noissa kolmessa muussa on.


    • Näinon-

      Tietämättömät eivät ymmärrä omaa parstaa. Uskovat lääketehtaiden tutkimuksiin.
      https://1drv.ms/w/s!AodQvWfbjU-skxL-SuxEZwKoUYox

    • joohan-

      Täällä on estetty tiettyt linkit.

      • hpv27

        Nuo eivät ole niitä estettyjä linkkejä vaan täällä pyörivä softa ei osaa tehdä hyperlinkkejä oikein kaikissa tapauksissa. Esimerkiksi ! katkaisee linkin. Estetyistä linkeistä otetaan osa pois joten niitä ei voi edes kopioida selaimen osoiteriville.


    • Veijo_tietää_asiat

      Eikös Veijo kuitenkin yleensä tiedä nämä asiat parhaiten?

      • hpv27

        Ei tiedä vaan höpöttää vahvasti väritettyä tauhkaa. Väittää esimerkiksi että perunassa on 83% sokeria kun siinä on itse asiassa 13% tärkkelystä. Perunan energiasta tulee toki 83% hiilihydraatista mutta kun syöt 200 g perunaa niin saat siis 26 g tärkkelystä.

        Veijon vastaukset kannattaa aina tarkistaa luotettavasta lähteestä. Taannoin väitti että Dr. Ludwig suosittaa LCHF-dieettiä diabeteksen hoitoon. Dr. Ludwigin kanta on hiukan erilainen kun suosittaa ihmisille hyviä hiilihydraatteja, hyviä rasvoja jne. eikä suinkaan laardia ja voita.


      • hpv27

        Tässä sitten Dr. Ludwigin artikkeli asiasta:
        https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2015/12/16/dr-david-ludwig-clears-up-carbohydrate-confusion/

        Artikkelin diabetesosuuden kiteyttää aika hyvin nämä lauseet:
        'Replacing added sugars and refined starchy foods with unprocessed carbohydrate, healthful fats and proteins may provide many of the benefits of a very low carbohydrate diet, without having to eliminate an entire class of nutritious (and delicious) foods.'

        Eli siis kokojyvää ja kasviöljyjä diabeetikoillekin.


      • veijoloukkaantunut
        hpv27 kirjoitti:

        Ei tiedä vaan höpöttää vahvasti väritettyä tauhkaa. Väittää esimerkiksi että perunassa on 83% sokeria kun siinä on itse asiassa 13% tärkkelystä. Perunan energiasta tulee toki 83% hiilihydraatista mutta kun syöt 200 g perunaa niin saat siis 26 g tärkkelystä.

        Veijon vastaukset kannattaa aina tarkistaa luotettavasta lähteestä. Taannoin väitti että Dr. Ludwig suosittaa LCHF-dieettiä diabeteksen hoitoon. Dr. Ludwigin kanta on hiukan erilainen kun suosittaa ihmisille hyviä hiilihydraatteja, hyviä rasvoja jne. eikä suinkaan laardia ja voita.

        Nyt Veijoo alkaa itkettään. Miksi te vähättelette mua? Minä olen oikeassa. Olen olen, uskokaa nyt räkänokat.


      • Eioleasiantuntija

        Ei Veijo tiedä muuta kuin sen mistä voi kopioida blogiinsa itsensä mieleisiä tekstejä.


      • puvuntakki
        hpv27 kirjoitti:

        Ei tiedä vaan höpöttää vahvasti väritettyä tauhkaa. Väittää esimerkiksi että perunassa on 83% sokeria kun siinä on itse asiassa 13% tärkkelystä. Perunan energiasta tulee toki 83% hiilihydraatista mutta kun syöt 200 g perunaa niin saat siis 26 g tärkkelystä.

        Veijon vastaukset kannattaa aina tarkistaa luotettavasta lähteestä. Taannoin väitti että Dr. Ludwig suosittaa LCHF-dieettiä diabeteksen hoitoon. Dr. Ludwigin kanta on hiukan erilainen kun suosittaa ihmisille hyviä hiilihydraatteja, hyviä rasvoja jne. eikä suinkaan laardia ja voita.

        Peruna%2C uusi%2C keitetty%2C suolaton%3Cbr %2F%3E326 kJ %2878 kcal%29 %2F Annoskoko 100 g %3Cbr %2F%3E %3Cbr %2F%3EEnergiansaanti%3Cbr %2F%3E0 %40 %60 %80 %100 %25%3Cbr %2F%3Erasva 2 %25%3Cbr %2F%3Eproteiini 9 %25%3Cbr %2F%3Ehiilihydraatti imeytyv%C3%A4 84 %25


      • hpv27
        puvuntakki kirjoitti:

        Peruna%2C uusi%2C keitetty%2C suolaton%3Cbr %2F%3E326 kJ %2878 kcal%29 %2F Annoskoko 100 g %3Cbr %2F%3E %3Cbr %2F%3EEnergiansaanti%3Cbr %2F%3E0 %40 %60 %80 %100 %25%3Cbr %2F%3Erasva 2 %25%3Cbr %2F%3Eproteiini 9 %25%3Cbr %2F%3Ehiilihydraatti imeytyv%C3%A4 84 %25

        Kun syöt 200 g perunaa saat 26 g hiilihydraattia. Energiajakaumalla ei ole merkitystä.

        Kuinka paljon energiaa tulee hiilihydraatista jos syöt 200 g perunaa (84E% hiilihydraatista) ja 10 g voita (100E% rasvaa)?

        Entä jos juot vettä ja syöt keitinperunaa? Tuleeko hiilihydraattia lisää koska hiilihydraatista tulee edelleen 84E%?


    • vphuomaa

      Mukavaa kun sivulle on eksynyt pari muutakin kuin pelkkiä selittelijöitä ja luulijoita.

    • VHH-lainen

      Diabeteksen suosimat ateriat olivat yleensä annettujen ohjeiden mukaisia, mutta toisinaan lipesin suosituksista, tosin en kovinkaan usein. Söin aamuisin kaurapuuroa, johon lisäsin puolikkaan omenan raastettuna. Söin puuron kanssa kevytmaitoa ja täysjyväleivän, jossa oli kevytlevitettä ja kumimaisen ohut juustoviipale päällä. Tunsin syöväni todella tunnollisesti mutta tylsästi ohjeistuksen mukaan; ajattelin ansaitsevani jonkin palkinnon. Muutoinhan itsensä hoitamisessa ei olisi ollut järkeä. Muussa tapauksessa olisin voinut syödä pekonia ja munia aamiaiseksi ja olla noudattamatta vähärasvaista ruokavaliota koskevia ohjeita. Ensimmäisen kerran elämässäni tunsin eläväni todella terveellistä elämää. Tunsin voivani katsoa paheksuvasti voita leivälleen levittäviä ihmisiä. Olinhan tietoinen kuinka tärkeää on käyttää kevytmargariinia.
      Onnea kesti noin kymmenen kuukautta, kunnes sain sydänkohtauksen. Tiesin diabeetikkojen tavallista suuremmasta riskistä saada sydänkohtaus, mutta tunsin tulleeni petetyksi, koska olin syönyt niin terveellisesti.

      • hpv27

        Sydänkohtauksen kehittymiseen menee vuosikymmeniä. Familiaalisesta hyperkolestemiasta kärsivät miehet saavat sydänkohtauksen yleensä noin 50-vuotiaana ja heillä kokonaiskolesteroli keikkuu tuolla 7-9 mmol/l pinnassa. Lisäksi kakkostyypin diabetes altistaa sydänkohtauksille.

        Eli ei ne hyvät elintavat poista diabeetikon sydänkohtausriskiä mutta vähentävät kylläkin niitä. Oikein matalilla LDL-kolesterolin arvoilla verisuoniplakin kyllä vähenevätkin mutta tuo vaatii erittäin matalia arvoja.


      • VHH-lainen
        hpv27 kirjoitti:

        Sydänkohtauksen kehittymiseen menee vuosikymmeniä. Familiaalisesta hyperkolestemiasta kärsivät miehet saavat sydänkohtauksen yleensä noin 50-vuotiaana ja heillä kokonaiskolesteroli keikkuu tuolla 7-9 mmol/l pinnassa. Lisäksi kakkostyypin diabetes altistaa sydänkohtauksille.

        Eli ei ne hyvät elintavat poista diabeetikon sydänkohtausriskiä mutta vähentävät kylläkin niitä. Oikein matalilla LDL-kolesterolin arvoilla verisuoniplakin kyllä vähenevätkin mutta tuo vaatii erittäin matalia arvoja.

        Jatkoa:
        Sydänkohtauksen jälkeen sydänsairauksien erikoissairaanhoitaja kehotti minua laihduttamaan. Olin laihtunut vain muutaman kilon sen jälkeen, kun minulla oli todettu diabetes lähes vuotta aiemmin. Laihtuakseni minun olisi nyt syötävä vieläkin vähärasvaisemmin.
        Laihduttaminen oli todella vaikeaa. Ihmettelin miten pystyn vähentämään rasvaa, jota ei ollut nytkään ruokavaliossani. Koska olin käyttänyt kevyttuotteita jo ennenkin, koin tehtävän mahdottomaksi. Tunsin, että ainoa vaihtoehto oli jatkaa samaa linjaa pyrkimällä syömään mahdollisimman vähärasvaisesti.
        Laihduttaminen oli todella vaikeaa. Ihmettelin miten pystyn vähentämään rasvaa, jota ei ollut nytkään ruokavaliossani. Koska olin käyttänyt kevyttuotteita jo ennenkin, koin tehtävän mahdottomaksi. Tunsin, että ainoa vaihtoehto oli jatkaa samaa linjaa pyrkimällä syömään mahdollisimman vähärasvaisesti.
        Kun olin noudattanut erittäin vähärasvaista ruokavaliota noin puolitoista vuotta, tilani oli kehittynyt niin sanotusti ”normaalin taudinkulun” mukaisesti, millä tarkoitetaan tyypillistä sairauden etenemistä diabeetikon hoitaessa sairauttaan ohjeistuksen mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa verensokerin kohoamista, vaikka diabeetikko noudattaa annettujen ohjeiden mukaista ruokavaliota. Lääkitystä on lisättävä ja lopulta diabeetikon on aloitettava insuliinipistokset. Insuliinihoidosta huolimatta diabeetikko saa sivuoireita, joihin lukeutuvat sydän- ja verisuonisairaudet sekä jalkavaivat.


      • hpv27
        VHH-lainen kirjoitti:

        Jatkoa:
        Sydänkohtauksen jälkeen sydänsairauksien erikoissairaanhoitaja kehotti minua laihduttamaan. Olin laihtunut vain muutaman kilon sen jälkeen, kun minulla oli todettu diabetes lähes vuotta aiemmin. Laihtuakseni minun olisi nyt syötävä vieläkin vähärasvaisemmin.
        Laihduttaminen oli todella vaikeaa. Ihmettelin miten pystyn vähentämään rasvaa, jota ei ollut nytkään ruokavaliossani. Koska olin käyttänyt kevyttuotteita jo ennenkin, koin tehtävän mahdottomaksi. Tunsin, että ainoa vaihtoehto oli jatkaa samaa linjaa pyrkimällä syömään mahdollisimman vähärasvaisesti.
        Laihduttaminen oli todella vaikeaa. Ihmettelin miten pystyn vähentämään rasvaa, jota ei ollut nytkään ruokavaliossani. Koska olin käyttänyt kevyttuotteita jo ennenkin, koin tehtävän mahdottomaksi. Tunsin, että ainoa vaihtoehto oli jatkaa samaa linjaa pyrkimällä syömään mahdollisimman vähärasvaisesti.
        Kun olin noudattanut erittäin vähärasvaista ruokavaliota noin puolitoista vuotta, tilani oli kehittynyt niin sanotusti ”normaalin taudinkulun” mukaisesti, millä tarkoitetaan tyypillistä sairauden etenemistä diabeetikon hoitaessa sairauttaan ohjeistuksen mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa verensokerin kohoamista, vaikka diabeetikko noudattaa annettujen ohjeiden mukaista ruokavaliota. Lääkitystä on lisättävä ja lopulta diabeetikon on aloitettava insuliinipistokset. Insuliinihoidosta huolimatta diabeetikko saa sivuoireita, joihin lukeutuvat sydän- ja verisuonisairaudet sekä jalkavaivat.

        Suomalaisten ravinnon energiasta tulee liki 40% rasvasta. Rasva nostaa ruuan energiapitpoduutta nopeasti. 2500 kcal tulee seuraavista elintarvikkeista:
        Öljy 282 g
        Voi 353 g
        täysjyväruisleipä 1050 g
        keitetty tumma riisi 1850 g
        keitetty pasta 2700 g
        keitetty peruna 4500 g
        sekavihannes 8900 g

        Ei tarvitse kauheasi siis lisätä rasvaa niin energiasta tulee valtaosasa rasvasta. 200 g keitettyä riisiä, 400 g sekavihanneksia ja 10 g voita tuottaisi 18E% rasvasta. Sama määrä rasvaa on sitten noin 30 g rasvaistaa sianlihaa.

        Aasiassa syödään erittäin vähärasvaista ruokaa eli perinteisesti rasvasta on tullut 5E%. Tuollainen kombinaatio syntyy esimerkiksi 1 kg keitinperunaa ja 2 g voita.Aasialaisittain 1 kg keitettyä riisiä ja 30 g sianlihaa.

        Suomalaisittain vaikkapa 600 g keitinperunaa ja 200 k sianlihaa tuottaa rasvasta 34% energiasta. Kun korvaa 2/3 perunasta kasviksilla niin rasvasta tulee 40E%. Tuo siis ilman kastikkeita ja keskirasvaisella sianlihalla.


      • VHH-lainen
        hpv27 kirjoitti:

        Suomalaisten ravinnon energiasta tulee liki 40% rasvasta. Rasva nostaa ruuan energiapitpoduutta nopeasti. 2500 kcal tulee seuraavista elintarvikkeista:
        Öljy 282 g
        Voi 353 g
        täysjyväruisleipä 1050 g
        keitetty tumma riisi 1850 g
        keitetty pasta 2700 g
        keitetty peruna 4500 g
        sekavihannes 8900 g

        Ei tarvitse kauheasi siis lisätä rasvaa niin energiasta tulee valtaosasa rasvasta. 200 g keitettyä riisiä, 400 g sekavihanneksia ja 10 g voita tuottaisi 18E% rasvasta. Sama määrä rasvaa on sitten noin 30 g rasvaistaa sianlihaa.

        Aasiassa syödään erittäin vähärasvaista ruokaa eli perinteisesti rasvasta on tullut 5E%. Tuollainen kombinaatio syntyy esimerkiksi 1 kg keitinperunaa ja 2 g voita.Aasialaisittain 1 kg keitettyä riisiä ja 30 g sianlihaa.

        Suomalaisittain vaikkapa 600 g keitinperunaa ja 200 k sianlihaa tuottaa rasvasta 34% energiasta. Kun korvaa 2/3 perunasta kasviksilla niin rasvasta tulee 40E%. Tuo siis ilman kastikkeita ja keskirasvaisella sianlihalla.

        Jatkoa:
        Minun oli siis laihduttava kohonneen verensokerin vuoksi, jotta tilani voisi kohentua. Olin noudattanut hyvin vähärasvaista ruokavaliota, mutta olin huomannut sen olevan hyödytöntä laihtumisen kannalta. Oli siis selvää, että

        laihtuminen vaati jotakin muuta. Aloin etsiä tietoa muista laihtumistavoista internetistä. Lopulta löysin sivustoja, joissa kerrottiin muun muassa, että kananmunassa ei ollutkaan hyödyllistä Valkuainen vaan keltuainen (!). Aluksi olin varma, että kyse oli virheestä, koska tiesin kananmunan keltuaisen olevan täynnä rasvaa ja kolesterolia, siis todella epäterveellistä. Mitä enemmän asiasta kuitenkin luin, sitä enemmän aloin uskoa, ettei kyse ollutkaan virheestä.


      • hpv27
        VHH-lainen kirjoitti:

        Jatkoa:
        Minun oli siis laihduttava kohonneen verensokerin vuoksi, jotta tilani voisi kohentua. Olin noudattanut hyvin vähärasvaista ruokavaliota, mutta olin huomannut sen olevan hyödytöntä laihtumisen kannalta. Oli siis selvää, että

        laihtuminen vaati jotakin muuta. Aloin etsiä tietoa muista laihtumistavoista internetistä. Lopulta löysin sivustoja, joissa kerrottiin muun muassa, että kananmunassa ei ollutkaan hyödyllistä Valkuainen vaan keltuainen (!). Aluksi olin varma, että kyse oli virheestä, koska tiesin kananmunan keltuaisen olevan täynnä rasvaa ja kolesterolia, siis todella epäterveellistä. Mitä enemmän asiasta kuitenkin luin, sitä enemmän aloin uskoa, ettei kyse ollutkaan virheestä.

        Koko kananmuna kannattaa syödä. Siinä valkuaisessa on paljon hyvälaatuista proteiinia ilman rasvaa ja keltuaisessa runsaasti hivenravinteita. Kananmuna on päästetty pannasta jo aikoja sitten. Syy tuohon on selvä eli kaikki kananmunan kolesteroli ei imeydy ja ruuasta saatu kolesteroli yleensä vähentää maksan kolesterolisynteesiä.

        Osalla ihmisistä kolesteroli imeytyy tehokkaasti ja näiden ihmisten ei sitten pitäisi syödä paljon kananmunia. Imeytymiseen vaikuttaa myös muu ruoka, kuitu vähentää kolesterolin imeytymistä paljon. Kun diabeetikoilta mitataan kolesteroliarvot säännöllisesti niin tuota voi käyttää hyödyksi eli ennen jotain mittausta ei syö lainkaan kananmunaa ja ennen jotain mittausta syö niitä paljon.

        Kananmuna pitää nälkää erinomaisesti ja se on erittäin monipuolinen ruuan raaka-aine eli noissakin suhteissa erinomainen tuote.


      • VHH-lainen
        hpv27 kirjoitti:

        Koko kananmuna kannattaa syödä. Siinä valkuaisessa on paljon hyvälaatuista proteiinia ilman rasvaa ja keltuaisessa runsaasti hivenravinteita. Kananmuna on päästetty pannasta jo aikoja sitten. Syy tuohon on selvä eli kaikki kananmunan kolesteroli ei imeydy ja ruuasta saatu kolesteroli yleensä vähentää maksan kolesterolisynteesiä.

        Osalla ihmisistä kolesteroli imeytyy tehokkaasti ja näiden ihmisten ei sitten pitäisi syödä paljon kananmunia. Imeytymiseen vaikuttaa myös muu ruoka, kuitu vähentää kolesterolin imeytymistä paljon. Kun diabeetikoilta mitataan kolesteroliarvot säännöllisesti niin tuota voi käyttää hyödyksi eli ennen jotain mittausta ei syö lainkaan kananmunaa ja ennen jotain mittausta syö niitä paljon.

        Kananmuna pitää nälkää erinomaisesti ja se on erittäin monipuolinen ruuan raaka-aine eli noissakin suhteissa erinomainen tuote.

        Löytämässäni aineistossa kehotettiin vähentämään hiilihydraatteja ja syömään näiden tilalla luonnollista rasvaa. Jollakin kummallisella tavalla tämän menetelmän piti laihduttaa, mikä ei kuulostanut järkevältä. Neuvo tuntui niin älyttömältä, että päätin kokeilla sitä. Näin päinvastaisten suositusten noudattaminen ei ollut aivan helppoa. En toki ollut ensimmäinen, joka oli päättänyt syödä oikeaa voita ja rasvaista kermaa, mutta olin sydänpotilas, jolla oli lisäksi diabetes. Kaikki asiantuntijat olivat yksimielisiä, että aloittamani ruokavalio olisi minunlaiselleni potilaalle hengenvaarallista.


      • Käsitit_väärin
        VHH-lainen kirjoitti:

        Löytämässäni aineistossa kehotettiin vähentämään hiilihydraatteja ja syömään näiden tilalla luonnollista rasvaa. Jollakin kummallisella tavalla tämän menetelmän piti laihduttaa, mikä ei kuulostanut järkevältä. Neuvo tuntui niin älyttömältä, että päätin kokeilla sitä. Näin päinvastaisten suositusten noudattaminen ei ollut aivan helppoa. En toki ollut ensimmäinen, joka oli päättänyt syödä oikeaa voita ja rasvaista kermaa, mutta olin sydänpotilas, jolla oli lisäksi diabetes. Kaikki asiantuntijat olivat yksimielisiä, että aloittamani ruokavalio olisi minunlaiselleni potilaalle hengenvaarallista.

        Kasvirasvatkin ovat "luonnollisia rasvoja". Voi ja kerma ovat melkoisesti prosessoituja, ei mitenkään "luonnollisia".


      • VHH-lainen

        Niinpä sitten aloitin vähähiilihydraattisen ja runsasrasvaisen ruokavalion syyskuun 15. päivänä vuonna 2003. Aloin syödä aamiaiseksi pekonia ja munia. Päivän aikana vältin hiilihydraatteja. Ennen kuin ehdin laihtua kiloakaan, verensokeriarvoni oli laskenut merkittävästi. Jo muutaman päivän jälkeen uskalsin lopettaa sulfonyyliurea lääkityksen. Näytti siltä, että syödessäni pekonia ja munia ja jättäessäni lääkkeen pois verensokeriarvoni oli parempi kuin syödessäni puuroa, kevytmaitoa ja omenaraastetta ja käyttäessäni lisäksi lääkettä!
        Tämä kaikki on kopioitu Kirjasta DIABETES EI KIITOS. Ko kirja autta diabeetikkoja huomattavasti enemmän kuin turha räksyttäminen.


      • hpv27
        VHH-lainen kirjoitti:

        Niinpä sitten aloitin vähähiilihydraattisen ja runsasrasvaisen ruokavalion syyskuun 15. päivänä vuonna 2003. Aloin syödä aamiaiseksi pekonia ja munia. Päivän aikana vältin hiilihydraatteja. Ennen kuin ehdin laihtua kiloakaan, verensokeriarvoni oli laskenut merkittävästi. Jo muutaman päivän jälkeen uskalsin lopettaa sulfonyyliurea lääkityksen. Näytti siltä, että syödessäni pekonia ja munia ja jättäessäni lääkkeen pois verensokeriarvoni oli parempi kuin syödessäni puuroa, kevytmaitoa ja omenaraastetta ja käyttäessäni lisäksi lääkettä!
        Tämä kaikki on kopioitu Kirjasta DIABETES EI KIITOS. Ko kirja autta diabeetikkoja huomattavasti enemmän kuin turha räksyttäminen.

        Ihan kaikkia kirjoja ei kannata ottaa todesta. Karppauksen vaikutusta diabetekseen on tutkittu ja vaikutuksen on havaittu olevan vähäinen. Jos karppaus olisi tehokas apu diabetekseen niin sitä myös suositeltaisiin.

        Jos diabeetikko hankkii itselleen huonot kolesteroliarvot siirtymällä koviin rasvoihin niin sydänkohtauksen riski kasvaa hyvin suureksi. Vielä 1960-luvulla diabeetikoille suositeltiin rasvaista ruokaa mutta siitä luovuttiin juurikin sydäntautien yleistymisen vuoksi.


      • vpvalistaa
        hpv27 kirjoitti:

        Ihan kaikkia kirjoja ei kannata ottaa todesta. Karppauksen vaikutusta diabetekseen on tutkittu ja vaikutuksen on havaittu olevan vähäinen. Jos karppaus olisi tehokas apu diabetekseen niin sitä myös suositeltaisiin.

        Jos diabeetikko hankkii itselleen huonot kolesteroliarvot siirtymällä koviin rasvoihin niin sydänkohtauksen riski kasvaa hyvin suureksi. Vielä 1960-luvulla diabeetikoille suositeltiin rasvaista ruokaa mutta siitä luovuttiin juurikin sydäntautien yleistymisen vuoksi.

        hpv27

        maisteleppa tätä D2:

        Kehosi erittää jo liikaa insuliinia ja mitä sinä kirkonkylän lääkärien ohjeilla teet?

        Juu, syöt liikaa hiilihydraatteja= sokeria ja ruiskutat kehoosi lisää insuliinia.

        Mukava Diabetesliiton ikiliikkuja:

        1: Suosittele D2:selle runsaasti hiilihydraatteja ravintoonsa (Diabetesliitto)
        2: lääkityksen tarve kasvaa
        3: jatka runsaan hiilihydraatin suosittelemista
        4: lääkinnän tarve kasvaa edelleen
        5: Nosta lääkkeiden hinnat potilaalle.
        6. jatka runsaan hiilihydraatin suosittelemista sillä lääkkeisähän löytyy niinkuin Diabetesliitto sinulle kertoo.

        Älä missään nimessä kerro potilaalle kuinka hän oikealla ruokavaliolla (tiukka LCHF) voi vähentää tai jopa poistaa lääkinnän tarpeen.

        "Nämä rasvaajat taasen elävät 1950-lukua eivätkä Sen ajan kotilääkärikirjat tunteneet sitä. "

        Oikeastaan elämme vuotta 1917. Jo silloin voit lukea:

        http://www.archive.org/stream/diabeticcookeryr00oppeiala#page/12/mode/2up


    • näin.kävi

      Minulla taas deekakkonen kehittyi ohitusleikkauksen jälkeen. Pikkuhiljaa parissa vuodessa paastosokerit nousi alle viidestä reiluun kuuteen. Siitä sitten D2 diagnoosi.
      Itse ajattelen että se johtuu statiineista, joita kai määrätään kaikille joilla on ollut joku sydäntapahtuma. Toki on sukurasitustakin, mutta kummasti vaan alkoi sokerit nousta juuri tuolloin. Aikaisemmin olivat ihan normaaleita.

      • jkmnhb

        Statiinien käyttö lisää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.


      • VHH-lainen

        Minulle yritettiin suositella myös statiineja viiden lääkärin voimalla. Sanoin että syökää statiininne itse, jo ne auttaa teitä. Minä en niihin koske. Ensin käsketään vähentämään rasvaa ja sitten lasketaan kolesterolia alas lääkkeillä. Lopputulos on varma. Tervettä päivää ei tule näkemään, jos suostuu kaikkeen lääkäreiden (lääke lobbareiden ehdotuksiin) Kannattaa ottaa hieman selvää eikä usko kaikkeen, mitä sanotaan. Ei lääkäri sinun etua katso vaan sitä, että itsellä menee hyvin, on kunnon auto alla ja että lapset saa hyvän koulutuksen sinun kustannuksella. Tämä on sitä “oikeaa” elämää.


    • vplaittelisinullekkin

      Ylläpidon idiootti ei pidä asiallisista kirjoituksistan joissa asiat on perusteltu. Räkänokkien hiekkalaatikko yhtiön johdon siunauksella.

    • ghnbc

      Hpv:n neuvot kai ovat samoja kuin Diabetesliiton. Veijon neuvot sen sijaan ovat näistä poikkeavia. Muistan, että joskus oli täällä jopa ketju hpv:n neuvot vastaan Veijon neuvot.

      • Tarvitaan_kriittisyyttä

        Ero syntyy siitä että hpv noudattelee hoitotahon suosituksia ja veku taas poimii oman mielipiteeseensä sopivia viestejä nettistä.

        Turvallisemmalla linjalla pysyy kun noudattaa oman lääkärinsä ohjeita.


    • Järkikäteen

      Ihan vaan tässä muistutan, että mm. oliivit, avokado, siemenet ja pähkinät ovat vähähiilihydraattisia ja rasvaisia ruokia. Pitävät hyvin nälän ja ovat terveellisiäkin. Kourallinen pähkinöitä on hyvä välipala. Ei ole pakko syödä silavaa, jos ottaa tarvitsemaansa energiaa rasvasta.

      Diabeteshoitajat sanovat, että pullaa saa syödä, jotkut sanovat jopa, että sitä pitääkin syödä.
      Miksi suositellaan syömään roskaruokaa, joka ei ainakaan terveyttä edistä? Pähkinöistä sanotaan, että lihottaa. Mikä tahansa lihottaa, jos liikaa syö. Ruuan suuhun tunkeminen ja varsinkaan sen suuri määrä ei pitäisi olla elämän tärkein pyrkimys.

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      85
      3617
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      572
      3397
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3229
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2132
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2031
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1908
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      149
      1574
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1331
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe