Toinen ei suostu eroamaan

ViittäVailleHaudassa

10 vuotta takana, 3 lasta suhteesta. Ukko on minulle kuin kaveri. En rakasta millään tavalla, en kaipaa eikä haittaisi vaikka kuolisi. Kuitenkaan ukko ei suostu puhumaan, keskustelemaan eikä edes harkitsemaan eroa. Aloitin selibaatin koska ukkoa katsoessa ällöttää. 2 vuotta olen antanut tuon kärvistellä ilman seksiä koska toivoin ukonkin heräävän jo tilanteeseen. Ahdistaa aivan helvetisti, kun olen kuin ansassa. Aina hän onnistuu puhumaan minut ympäri jos aion lähteä. Ukko ollut jo 5 vuotta työttömänä, minäkin jäin vähän aikaa sitten työttömäksi eli ukon naamaa joutuu koko ajan katsomaan. Eikä tuo edes liiku missään ilman minua. Ja sama koskee minuakin. En voi tavata kavereita, käydä missään... olisiko parempi vain hankkia oma asunto ja yksi kaunis päivä pakata kamat vai mitä tekisin??? Tuntuu että sekoan :'(

16

739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äläoletyhmäihminen

      Eron voi hakea yksin ,ei siihen keneltäkään lupaa tarvita.

    • oiuolyu

      Kovin yleistä tuollainen, ettei toista huvita erota. Ei siinä auta muu järjestää ero, sitä voi hakea yksin, tai kärvistellä liitossa.

    • Kehity

      "Kaveri" ? Puhutko sinä kaikista kavereistasi tuolla tavalla?

    • Järkyttävää

      Mitäpä jos ottaisit ensin ihan rauhassa. Olette näköjään olleet liian pitkään vain keskenänne, joten mitä jos kokeilisitte olla vähän aikaa eroassa, ilman avioeroa. Voitte sitten katsella miltä tilanne tuntuu, kun voi tulla ikäväkin toista kohtaan.
      Mies kuitenkin tuntuu sinua rakastavan, kun ei halua mihinkään ilman sinua mennä..aika moni varmaan haluaisi sellaisen miehen..?
      Äläkä keskity siihen mitä toinen tekee, vaan mieti mitä itse voisit tehdä eritavalla ilman että tarvitsee lopullisesti erota. Kyllä tuntuu tosi pahalta lukea, että voi ajatella omasta puolisosta ja lasten isästä noin kuin sinä ajattelet.
      Näytä tuo tekstisi miehellesi, voi olla että sinun ei tarvitse tehdä mitään..

    • AvainsanaOletSinä

      Niin miksi sinä et "voi tavata kavereita, käydä missään"? Mikä estää? Avioliitossa elävä(kin) voi elää omaa itsellistä elämäänsä ja viisas tekeekin niin. Vankilassa kasvaa ja tulee sellaiseksi kuin miltä kuulostat. Oletan että eroaminen ei muuttaisi sinua mitenkään.

    • Hei nimimerkki, ViittäVailleHaudassa

      Kurjan kuuloinen sinun, teidän tilanteenne on, kieltämättä. Asialle voi kuitenkin tehdä, paljonkin. Voitte yhdessä tai erikseen kohentaa arkenne sujumista ja löytää iloa elämään. Parempi toki, jos molemmat ryhtyvät tuumasta toimeen. Ei elämää kannata hukata ikävän pitoon, jos siihen voi vaikuttaa. Teidän liittonne voi vaikuttaa. Pienilläkin sanoilla, asenteilla ja teoilla, voi huonokin avioliitto muuttaa suuntaa. Voi myös mennä perheneuvontaan ammatti-ihmisen luo keskustelemaan ja löytämään uusia keinoja palauttaa kipinä suhteeseen.

      Jos olet aivan varma, että tahdot erota, voit alkaa tekemään sen toteuttamiseksi asioita. Mutta toki kannattaa miehelle kertoa ja pitää hänet ajantasalla kaiken aikaa.

      Viisaita päätöksiä ja kaikkea hyvää,
      Pirkko-pappi

      • Eiku_neuvo

        Eettisesti kyseenalaista antaa neuvoja kahteen suuntaan. Puhe erosta mitätöi neuvot parisuhteen hoitamisesta. Menisit Pirkko tapaamaan oman seurakuntasi ihmisiä. Vaikka kotikäynnille.


      • Revisiitä

        Kyllä pappi neuvoi vaikka et ymmärtänyt. Hän koetti kertoa, että vaihtoehtoja tehdä asialle jotain muutakin kuin erota on lukemattomia. Mutta ehkä aloittaja ei löydä niitä eikä tiedä jos hän on samanlainen kuin sinäkin; rautalanka ei riitä, täytyy olla kanki josta vastaus tulisi vääntää.


      • Virheistäoppii
        Revisiitä kirjoitti:

        Kyllä pappi neuvoi vaikka et ymmärtänyt. Hän koetti kertoa, että vaihtoehtoja tehdä asialle jotain muutakin kuin erota on lukemattomia. Mutta ehkä aloittaja ei löydä niitä eikä tiedä jos hän on samanlainen kuin sinäkin; rautalanka ei riitä, täytyy olla kanki josta vastaus tulisi vääntää.

        Olen samoilla linjoilla papin ja sinun kanssa,asioita voi muuttaa ja korjata,se lähtee ihan omasta itsestään mitä haluaa.suhteen pystyy pitämään hyvänä jos on haluja edes yrittää ja etsiä myönteistä myös toisen huonoista asioista.työtön ei voi yksin olla syyllinen. Vanha sanonta niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!! Asennoituminen on kaiken a ja o .jos ollaan vastarannan kiskejä ei homma etenee hyvään.kehottasin alottajaa hakemaan joko yksin tai yhdessä apua vaikka kirkolta.perheneuvolasta.psykolookilta jne.jos omat taidot ei riitä parantaa suhdetta.se vaatii vain TAHTOA. Mutta tuntuu siltä että halveksit ja et arvosta toisia ihmisenä. Jne.


    • Kysysuoraanasiat

      Ei suostu? Voit hakea eroa yksinkin. Toki silloin joudut ottamaan yksin niskoille sen syytökset. Pakko avioitui ei ole nykyään. Toki toinen voi vastustaa tai olla eri mieltä ja haluaa yrittää kanssasi mutta Annatko siihen mahdollisuuden? Sinä itse päätät oletko jonkun kanssa yhdessä tai et. Mikä sinut on saanut tuohon tilaan että inhoat miestäsi jos teillä kolme lastakin hankittuna? Tuskin inholla hommasit lapsia tai pakolla? Keskustelkaa ja yhdessä miettikää syy inholle. Onko mies tehnyt jotain? Vai oletko vain kyllästynyt toiseen? Mutta eron toki voit hakea vaikka toinen vastustaa.

      • nääonniinnäitä

        Mua kiinnostaa kovasti tietää, että nämä jotka kyselee, että onko joku vaan kyllästynyt suhteeseensa ja lähtee, niin onko nämä kyselijät ylipäätään itse olleet parisuhteessa tai ovatko kenties eronneet? Enpä usko, että ihmiset monetkaan ihan kyllästymisen takia eroaa. Ja monestihan se on myös niin, että ei toinen suhteessa pahemmin vikaa näe, mutta toinen voi nähdä paljonkin.


    • Uuttakohti22

      Usein on niin että mies ja vaimo jumittuu elämäänsä ja kun toista alkaa tilanne ahdistaa ja ryhtyy puhumaan erosta, niin toinen lyö jarrut päälle .
      Miksi näin? Koska muutos pelottaa. Sitä vain luulee että tämä vanha on sittenkin parempi kuin tuntematon tulevaisuus.
      Miehelläsi ehkä näin?
      Mutta jos saat aikaseksi lähteä, niin ehkä mieskin lopulta ajan kanssa hyväksyy ja löytää elämälleen uuden suunnan.

      Ala etsimään itsellesi asuntoa. Jos jämähtää paikoilleen huonoihin oloihin, ne vähätkin voimavarat hupenee, eikä sitten ole voimia lähteä rakentamaan uutta.

    • provoiletvaan

      Ukon suostumusta et tarvitse, sen kun eroat jos huvittaa. Voi luoja tätä ihmisten tyhmyyttä!

    • Olehyvääitiedes

      Sinun on nyt määriteltävä otatko eron vai et. Sika kauan olette olleet ja lapsiakin hankittu. Punnitse eron vaikutukset lapsiin. Samoin sen miten kohtelette toisianne. Ihan muistutuksena lapset eivät ole kuuroja tai sokeita. Kuullostaa hieman kummalta että vihaat miestäsi? Mistä tuo viha johtuu? Jo kaksi vuotta ilman kosketusta? Ei ole todellakaan asiat silloin kunnossa. Miten voit elää noin kaksinaamaisesti? En voi käsittää jos kerta yhdessä olette sopineet liiton jatkumisesta? Ettekö osaa hoitaa niitä ongelmia pois mitkä sinulle aiheuttaa vihaa? Minkä takia jäit suhteeseen ja kaksi vuotta ollut ilman seksiä? Miksi? Ei ole sinullakaan tervettä toimia noin? Kyllä teidän pitäisi tietää mitä liittoon kuuluu ja perhe elämään. Kai nyt käsität että on se sen seksin muualta ei kukaan voi kahta vuotta olla ilman? Sinulla kummallinen näkemys erosta. Se saa sinut aina pyörtämään päätöksen erosta ja lähdöstä? Kieltäydyt seksistä että älyäisi erota sinusta? Huh huh mikähän todellisuus on teidänkin suhteessa? Etkö käsitä että lapset vaistoaa vihasi miestä kohtaan samalla opettaen niille että liitossa voi olla vaikka vihaa. Tuo työttömyys on paha mutta ei miehen vika. Nykyään on vaikeaa saada töitä. Et taida itsekkään olla töissä? Kuvastaa tilannetta jossa olet kyllästynyt rahattomuuteen ja siihen että olette yhdessä 24h kun töitäkään ei ole. Niihinkin ongelmiin löytyy ratkaisu.

    • Iisakinkirkko

      Kunnes kuolema teidät erottaa...
      Jumalan pyhää avioliittoa ei pidä rikkoa.

    • trusttr

      "En rakasta millään tavalla, en kaipaa eikä haittaisi vaikka kuolisi. En rakasta millään tavalla, en kaipaa eikä haittaisi vaikka kuolisi. "

      Tuosta jäin miettimään onko sinulla kavereita, läheisiä? Minulla on, aika montakin. Rakastan heitä kaverina ja TODELLAKIN haittaisi, jos yksikin heistä kuolisi!!!

      Ex-mies, lasten isä on myös. Todella hankala, hänestä on haittaa, myös mielenterveyshäiriöitä pukkaa, ehkä juuri siksi hankala, iloton mies. Keksii kaikkea kummallista. En rakasta häntä enää ollenkaan, en myöskään ystävänä, kaverina. En pidä hänestä yhtään. En arvosta. Silti jollain tavalla kunnioitan häntä lasteni isänä, ja exänä. Sitä en tajua, sillä sen verran hankalasta ihmisestä on kyse. En tosiaan kaipaa häntä yhtään. Mutta hänestäkin voin sanoa, että minua haittaisi, jos hän kuolisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe