Jeesus ei vietä sapattia

Jeesus tekee alati työtä nyt Taivaan Isän oikealla puolella. Hän kuulee 24 tuntia vuorokaudessa ympäri maailmaa tulevia rukouksia ja vastaa niihin, hän ei lepää ennen kuin kaikki on kohdalleen asetettu. Jeesus ei lepää hetkeäkään, vaan tekee työtä 7 päivänä viikossa, hän parantaa sairaita, hän johdattaa ja hän vastaa ihmisten hätään ja rukouksiin. Hän johtaa koko maailmankaikkeuden galaksien kiertoratoja ja aurinkokuntien kiertoratoja, hän pitää kaikkea yllä ja voimassa nyt ja aina.
Hän johtaa maailman tapahtumia ja odottaa, että koko se määrä ihmisiä tulee uskoon, jonka määrän hän haluaa elävän kanssaan iankaikkisuudessa - hän odottaa juuri sinua, että sinäkin tulet hänen luokseen; älä enää viivyttele, vaan tule Jeesuksen luokse.

Jeesus lakkautti sapatin, koska hän ei voi itsekään nyt levätä, ei ole voinut levätä hetkeäkään sen jälkeen, kun hän jätti tämän maan ja nousi Isän luokse. Työtä on paljon, Jeesus tekee alati työtä, hän ei lepää ennenkuin todellinen sapatin lepo tulee, kun hän on asettanut iankaikkisuuden täydellisyyteen ja iankaikkisuuden tilaan. Jeesus ei saa levätä vielä pitkään aikaan; hänen on tultava eräänä päivänä hakemaan se sukupolvi, joka elää silloin, hänen on tultava uudelleen perustamaan tuhatvuotinen rauhanvaltakunta, jossa hän osoittaa ihmisille, millaiseksi hän tarkoitti ihmisten elämän maan päällä luodessaan ihmisen. Lopuksi hänen on poistettava kaikki paha maailmankaikkeudesta, annettava tuomio niille, jotka ovat hyljänneet hänet ja perustettava iankaikkinen valtakunta, uudistettava maa ja taivas ja laskettava uusi kultainen Jerusalemin kaupunki maan päälle.

Vasta tuon kaiken jälkeen voi Jeesus levätä. Jeesus ei siis vietä sapattia, eikä lepää. Me ihmiset tarvitsemme lepoa, me emme jaksa loputtomasti tehdä työtä. Muista siis varata itsellesi lepohetkiä ja lepopäiviä, jolloin tankkaat uusia voimia arkeen. Voit valita itse milloin lepäät riipputen työstäsi ja olosuhteistasi, pienikin lepo auttaa jaksamaan. Eivät kaikki voi levätä, lapsiperheen äiti voi joutua tekemään työtä lasten kanssa päivin ja öin, joillekin sairaus tekee mahdottomaksi levon, on vain hetkiä, jolloin saa vähän helpotusta kipuihinsa. Monelle lepopäivät ovat vaihtelevia päiviä, johtuen vuorotyöstä, Moni yrittäjä tekee työtä arjet ja pyhät, eikä malta levätä ollenkaan, vaan näännyttää itsensä ja tuhoaa lopulta yrityksensä.
Ilmianna
Jaa

182 VastaustaExodus 31:16 Ja pitäkööt israelilaiset sapatin, niin että he viettävät sapattia sukupolvesta sukupolveen ikuisena liittona.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jeesuksen esimerkki tämä: Jeesus meni tapansa mukaan sapattisin synägoogaan opettamaan ja samalla paransi sairaita.
Nykyään suurimmalla osalla kirkoissa on ovet tiukasti kiinni sapattisin, paitsi silloin kun on siivoustalkoita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kuka on taivaallinen isä ?

Onko hän joku paaveista, Baa on isä.
Vai onko hän Paavali, koska sanoo; " Vaikka teillä olisi kuinka monta kasvattajaa kristuksessa, on teillä vain yksi isä, minä teidät olen synnyttänyt evankeliumin kautta. "

Vai onko hän Adam, tai Aabraham. Vai kenties Daavid, kun Daavidin poika ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
- saddam oli baat -puolueen johtaja aikoinaan , ehkä hän on jo pääsyt taivaaseen ja kaapannut vallan siellä. - saattaapa olla
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mielikuvitusjeesus ansaitsee siis kivityskuoleman.

Sapattina kivittäjätkin ansaitsevat saman kohtalon, koska kivittäminen on työtä. Kivittäjien kivittäjät ansaitsevat myös...
Ilmianna
Jaa
Jos minä sanoisin, että sunnuntai on lakkautettu mensikö se läpi.

Tai, jos sanoisin että sunnuntai ei ole enää ihmisen pojan päivä, vaan Herran päivä, koska herrat haluavat, että ihmisen pojat ja tytöt tekevät heille työtä myös sunnuntaina, että he saavat enemmän voittoa ja tuottavuus kasvaa.
Ilmianna
Jaa
Kuka on Herra ?

Onko hän Kirkkoherra, paavi, piispa pappi. Onko hän Hallitusherra, ministeri . Onko hän Herra kansanedustaja ? Onko hän Herra korkeimman oikeuden tuomasi, vai jonkun alemman oikeuden tuomasi.

Vai onko Herra yleensä vain mies, ja nainen on Herran palvelija, koska nainen luotiin miehelle avuksi. Apu, pelastus 'jeshua' on siis femi.
Ilmianna
Jaa
Miksi kukaan ei vastannut esittämiini kysymyksiin ?
Ilmianna
Jaa
Näitä sapatinvastaisia aloituksia tulee tasaisen tappavaan tahtaa, kertoo paljon siitä kuka täällä meuhkaa ja kiihkoilee. Jeesus vietti sapattia ollessaan maan päällä:

”Ja hän (Jeesus) saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan; ” (Lk. 4:16)

”Ja hän (Jeesus) meni alas Kapernaumiin, Galilean kaupunkiin, ja opetti kansaa sapattina.” (Lk. 4:31)

”Ja toisena sapattina hän (Jeesus) meni synagoogaan ja opetti;” (Lk. 6:6)

”Ja hän (Jeesus) oli opettamassa eräässä synagoogassa sapattina.” (Lk. 13:10)

Jeesus antoi meille esimerkin, jota seurata. Aloittajakin toteaa, että me ihmiset tarvitsemme lepopäivän. Raamatussa ei sanota, että voi levätä minä päivänä haluaa. Kymmenestä käskystä neljäs käskee meidän pyhittää sapatinpäivän, ei mitään toista päivää. Jumala on pyhittänyt sapatin meille lepopäiväksi, Jumala ei pyhittänyt mitään toista päivää.

Jeesus ei lakkauttanut sapattia, missään kohtaa Raamattua ei sanota että Jeesus lakkautti sapatin. Jeesus on sapatin Herra. Sapatti on ihmistä varten, eli koko ihmiskuntaa varten.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Sapatti on ihmistä varten, ihminen ei ole sapattia varten.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sapattia kirjoitti:
Sapatti on ihmistä varten, ihminen ei ole sapattia varten.
Jeesuksen opetuksen mukaan sapatti todellakin on ihmistä varten. Meidän tulee täten pitää sapatti. Huommaa, että Jeesus ei sano, että sapatti on juutalaista varten, vaan ihmistä, eli koko ihmiskuntaa varten.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jeesus teki siis työtä sapattina jo ollessaan täällä ihmisen hahmossa ja ruumiissa. Julistaminen oli Jeesuksen työtä. Se on Jumalallinen ihme, että hänet päästettiin synagoogiin julistamaan, vaikka hän ei ollut leeviläinen suvultaan.

kristitty net
Viettääkö Jeesus sapattia nyt? Eikö taivas ole täydellisyyden ja opin perikuva?

"Jos sinä olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi"
"Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta', ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi'."
"Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua".

On tarkasti katsottava kuka meille puhuu milloinkin!

On helppo ottaa Raamatusta joitakin kohtia, jotka tukevat ihmisoppeja ja näkemyksiä ja unohtaa kaikki muu Raamatun sana.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jeesus ei tehnyt työtä sapattina. Jos Jeesus olisi tehnyt työtä sapattina, hän olisi rikkonut lakia, eikä olisi voinut olla synnitön uhri ja virheetön karitsa meidän puolestamme.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Missä sinä opetat? Jeesuksen esimerkin mukaan!
Ilmianna
Jaa
Johanneksen vaikeneminen ensimmäisen päivän pyhyydestä on merkittävää, sillä hänen evankeliuminsa kirjoitettiin ensimmäisen vuosisadan lopussa,jolloin sapatin muuttaminen oli jo muka suoritettu. Matteuksen, Markuksen ja Luukkaan tavoin Johannes ei tiennyt mitään ensimmäisen päivän pyhyydestä, mutta heidän laillaan hän puhuu paljon sapatin oikeasta vietosta Jeesuksen esimerkin mukaisesti. Jos pyhä sapatinpäivä olisi siirretty sunnuntaille, vasmasti Matteus, Markus ja Jojannes- kaikki juutalaisia, joiden esi-isät olivat viettäneet sapattia yli tuhannen vuoden ajan- olisivat kirjoittaneet siitä jotakin. Evankeliumeissaan he eivät kuitenkaan sano mitään tällaisesta muutoksesta, ei sapatin siirtämisestä sunnuntaille sen enempää kuin sapatin korvaamista sunnuntailla. Tämä vaikeneminen on outoa, sillä jos Kristus olisi tehnyt näin suuren muutoksen, eivätkö nämä seurakunnan perustajat olisi sanoneet asiasta jotakin ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Aamen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sapatti itsessään on hyvä asia, ja on muistettava, että ihminen ei ole sapattia varten, vaan sapatti on ihmistä varten.
Sapatin alkuperäinen tarkoitus on häivytetty valtavien kieltojen ja käskyjen määrään, joita monenlaiset "opettajat" ovat kehitelleet satojen vuosien aikana.
Katsokaa Mooseksesta mitä Jumala käski/kielsi/lupasi sapattiin liittyen, kaikki muu on isien perinnäissääntöjä, eikä kuvasta Jumalan tahtoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Meidän ei tule missään tapauksessa ottaa oppia juutalaisilta, joiden sapatin viettoa määrittävät Talmudissa luetellut fariseuksilta perityt perinnäissäännöt. Mooseksen laissa on kyllin selvästi kerrottu, mitä sapattina saa ja ei saa tehdä. Kyse on lepopäivästä, jolloin ideana ei ole kytätä millintarkasti mitä saa ja ei saa tehdä. Jokaisella on oma tulkinta siitä, mikä on työtä ja mikä ei. Jokainen olkoon omassa mielessään varma.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On hirvittävä erehdys ,että lahkosaarnaaja joka kuoli johtaa koko maailmankaikkeutta.
Missä näin kirjoitetaan?
Jos kirjoitetaan niin se on väärintulkittua ja epäjumalapalvelusta.
Näin kirjoitetaan UT ssa: Lopunaikoina jeesus luovuttaa vallan sille mille se kuuluu, isä Jumalalle joten Jeesuksen väitetty kuninkuus taivaassa on väliaikaista vain.
Ilmianna
Jaa
Jeesuksen työ julistukseen lähtemisen jälkeen oli julistaa evankeliumia. Julistustyön alettua hän ei tehnyt enää puusepän tai kirvesmiehen töitä, vaan julisti evankeliumia ympäri Israelia. Kävellen kulki opetuslasten kanssa paikasta toiseen ja julisti arjet ja pyhät.

On siis täysin naurettavaa sanoa, että Jeesus vietti sapattia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Jeesus Raamatun mukaan vietti sapattia:

”Ja hän (Jeesus) saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan; ” (Lk. 4:16)

”Ja hän (Jeesus) meni alas Kapernaumiin, Galilean kaupunkiin, ja opetti kansaa sapattina.” (Lk. 4:31)

”Ja toisena sapattina hän (Jeesus) meni synagoogaan ja opetti;” (Lk. 6:6)

”Ja hän (Jeesus) oli opettamassa eräässä synagoogassa sapattina.” (Lk. 13:10)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jos Jeesus ei olisi viettänyt sapattia, hän olisi rikkonut Mooseksen lakia, eikä olisi voinut olla synnitön uhri ja virheetön karitsa meidän puolestamme.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vielä tähän, että evankeliumin julistaminen sapattina ei ole laissa tarkoitettua työtä. Evankeliumia siis saa julistaa sapattina.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Rooman lain edessä hän ei ollut tehnyt mitään rikosta, josta hänet olisi pitänyt tuomita kuolemaan, siksi Jeesus oli viaton ja synnitön uhri - Jumalalle kelpaava todellinen uhrikaritsa.
Ilmianna
Jaa
Jeesus ei vietä nyt sapattia - hän siis lakkautti sapatin uhrikuolemallaan.

Kaikki Mooseksen kirjan esikuvat lakkasivat olemasta voimassa sillä hetkellä, kun Jeesus täytti uhrikuolemallaan nuo esikuvat. Sapatti oli esikuva orjuudesta vapautumisesta ja Jeesuksen uhri oli todellinen synnin orjuudesta vapautus, jossa syntinen saa Jeesuksen luokse tullessaan levon - todellisen levon.

Näitä juutalaisten hapatusten levittäjiä vaan tuntuu todella riittävän ja monet menevät näihin sielunvihollisen ansoihin, joissa yritetään orjuuttaa ihminen uudelleen Tooran esikuvien noudattamiseen, koska juutalaisethan eivät usko, että Jeesus - esikuvien täyttymys - on jo tullut; hehän odottavat edelleen Jeesusta tulevaksi ja he eivät usko, että Messias, pelastaja on jo tullut.

Älköön kukaan siis enää eksykö noudattamaan esikuvallisia vertauksia ja orjuuttavia säädöksiä, joiden tarkoitus oli kertoa, että esikuvien täyttymys on tulossa. Jeesus täytti nuo esikuvien lupaukset tullessaan ja sovittaessaan Golgatan ristillä kaikkien ihmisten synnit.

Jeesus on nyt meidän uskovien palvonnan ja ylistyksen kohde, hän on meidän Herramme ja Kuninkaamme, häntä me kiitämme ja ylistämme siitä valtavasta pelastuksesta, jonka hän meille järjesti omalla kuolemallaan. Meidän ei siis pidä enää palvoa esikuvia, vaan oikeata täyttämystä, lupausten täyttäjää, Messiasta, joka on tuleva uudelleen perustamaan valtakuntansa maan päälle.

Julista siis Kristusta, julista sitä pelastusta, joka Jeesuksessa Kristuksessa on, julista sitä, mitä hän käski meidän julistaa. Jeesus itse sanoi, että Mooses on kirjoittanut hänestä! Tee hyvää ja elä oikein ja arvollisesti Herrasi Jeesuksen Kristuksen kunniaksi ja kiitokseksi ja ylistykseksi ja osoita omalla elämälläsi, että olet todellinen Kristuksen palvelija, jossa jokainen voi kohdata rakastavan Jeesuksen kasvot. Älä siis esitä vaatimuksia, vaan kerro, että kaikki on täytetty Jeesuksen uhrikuolemassa ja meille annetaan kaikki, mitä me tarvitsemme Jeesuksessa Kristuksessa ilman omia ansioita. Julista siis Jumalan suurta armoa ja rakkautta, jonka hän osoitti Jeesuksen uhrikuolemassa - Jumala itse sovitti meidän syntimme.

Siunausta sinun matkallesi ja kiitä siitä armosta, josta olet päässyt osalliseksi. Siihen armoon sinulla ei itselläsi ole mitään osuutta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että Jeesus lakkautti sapatin uhrikuolemallaan? Miksi Jeesus olisi lakkauttanut uhrikuolemallaan juuri neljännen käskyn, miksei muita käskyjä? Miksi juuri sapattikäskyn?

Missä kohtaa Raamattua Tooran noudattamista kutsutaan orjuudeksi? Missä kohtaa Raamattua sapattia kutsutaan orjuuttavaksi säädökseksi? Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että Jeesus täytti nuo esikuvat niin että ne eivät enää ole voimassa? Jeesuksen omien sanojen mukaan hän ei tullut kumoamaan lakia eikä laista katoa pieninkään piirto.

Se ei ole mitään esikuvan palvomista, että viettää sapattia, yhtä vähän kuin on kuudennen käskyn palvomista että ei tapa.

Se että meidät on armosta pelastettu ei tarkoita että saamme rikkoa kymmentä käskyä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Voittajat pääsevät lasimerelle veisaamaan Mooseksen, Jumalan, palvelijan virttä ja Karitsan virttä Ilmestyskirjan mukaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Viettääkö Jeesus sapattia nyt taivaassa?

kristitty net ei ole uskaltanut vastata tähän.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sillä ei ole mitään väliä mitä Jeesus tekee taivaassa. Luodessaan maailman Jumala itse lepäsi seitsemännen päivän. Tarvitsiko kaikkivaltias Jumala lepoa? Ei tietenkään, mutta Jumala asetti meille esikuvan ja mallin, jota seurata. Ollessaan maan päällä Jeesus vietti sapattia:

”Ja hän (Jeesus) saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan; ” (Lk. 4:16)

”Ja hän (Jeesus) meni alas Kapernaumiin, Galilean kaupunkiin, ja opetti kansaa sapattina.” (Lk. 4:31)

”Ja toisena sapattina hän (Jeesus) meni synagoogaan ja opetti;” (Lk. 6:6)

”Ja hän (Jeesus) oli opettamassa eräässä synagoogassa sapattina.” (Lk. 13:10)

Tarvitsiko Jeesus sapattia? Ei tietenkään, mutta hän näytti meille mallia, miten tulee levätä. Meidän tulee seurata Jeesuksen esimerkkiä.

Sillä ei ole mitään väliä, viettääkö Jeesus taivaassa sapattia. Me ihmiset tarvitsemme viikottaisen lepopäivän. Luotuaan maan ja taivaan Jumala lepäsi seitsemännen päivän ja siunasi ja pyhitti sapatinpäivän. Siksi sapatti on pyhä. Neljännessä käskyssä Jumala käskee meidän pyhittää sapatinpäivän, ei mitään toista päivää. Toisin kuin Jumala, me tarvitsemme joka viikkoisen sapatinlevon. Raamatussa ei ole mitään käskyä, että meidän uudessa liitossa ei enää tarvitse levätä sapattina ja pyhittää sapatinpäivää. Kymmenen käskyä on edelleen voimassa ja me tarvitsemme lepopäiväämme, eli sapattia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jumalan luomispäivä ei ollut ihmisen päivä!

Mutta lepoa ihminen tarvitsee, ei muutoin olisi luotu yönkään levon tarvetta.

Sinä saat levätä ihan vapaasti sinä päivänä kuin haluat, mutta anna toisten levätä heidän valitsemanaan lepopäivänä.

Room. 14:5
Toinen pitää yhden päivän toista parempana, toinen pitää kaikki päivät yhtä hyvinä; kukin olkoon omassa mielessään täysin varma.

Ja mitenkähän nuo Jeesuksen sapattityöpäivät tähän asiaan liittyy mitenkään. Nehän juuri todistavat, että Jeesus julisti evankeliumia jokaisena viikon päivänä, eikä pitänyt lepoa julistustyöstään. Papitkin lepäävät jonain toisena päivänä, kuin silloin kun muut tulevat kuuntelemaan saarnaa.

Mene sinäkin nyt kauniina kesäpäivänä nauttimaan kesästä ja lepää kaikesta käännynnäistyöstäsi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Luomisessa Jumala asetti meille mallin, jota seurata. Jumala siunasi ja pyhitti sapatinpäivän, siksi sapatti on pyhä. Jumala ei milloinkaan pyhittänyt mitään toista päivää. Neljännessä käskyssä meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä, Raamatussa ei ole mitään käskyä jonkun toisen päivän pyhittämiseen.

Roomalaiskirjeen luvun 14 konteksti paljastuu jakeesta yksi, "Heikkouskoista hoivatkaa, rupeamatta väittelemään mielipiteistä." Sapatin rikkomisesta määrätty rangaistus oli kuolemanrangaistus, tuskin siis mikään mielipidekysymys. Jae kuusi valaisee meille jaetta viisi: "Joka valikoi päiviä, se valikoi Herran tähden; ja joka syö, se syö Herran tähden, sillä hän kiittää Jumalaa; ja joka ei syö, se on Herran tähden syömättä ja kiittää Jumalaa." Tässä ei puhuta sanaakaan sapatista. Päivillä tarkoitetaan todennäköisesti paastopäiviä, tai muita päiviä joiden viettämisestä ei ole mitään käskyä Raamatussa.

Jeesus julisti evankeliumia joka päivä, se ei ole sapattina kielletty.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Luomisen päivät eivät olleet ihmisen päiviä, vaan Jumalan päiviä.. satojatuhansia vuosia kestäviä luomisen päiviä. Niinpä Jumalan sapatti oli maailman luomisen tultua siihen pisteeseen, että elämää ja ihmisiä oli kaikkialla maapallolla, Jumala näki, että kaikki oli sangen hyvää ja sen jälkeen Jumala lepäsi luomistyöstänsä, hän katseli ja iloitsi ja tuo Jumalan sapatti kesti myös valtaisan pitkän ajan.. satojatuhansia vuosia.

Siitä ei siis ole esimerkiksi ihmisen sapattilaille. Adam ei viettänyt sapattia ikinä! Vai löydätkö Raamatustasi kohdan, jossa sanotaan, että Adam vietti sapattia?

Samoin Jeesus ei viettänyt sapattia julistustyönsä aloitettuaan, vaan julisti arjet ja sapatin evankeliumia ja paransi sairaita eli teki sitä rabbin työtä 7 päivää viikossa. Hän lepäsi satunnaisesti, ei minään erityisenä päivänä. Hän ei käskenyt opetuslapsiaan luotaan sapattina ja sanonut heille, että menkää nyt lepäämään, kun on sapatti, vaan kulki heidän kanssaan joka päivä.

Jeesus tekee työtä 7 päivää viikossa nyt ja teki työtä 7 päivää viikossa ollessaan julistamassa evankeliumia täällä maan päällä. Evankeliumin julistus oli hänen työtänsä.

Lepää sinäkin nyt sapattikäännytystyöstäsi, koska olet tehnyt sitä kaikki arjet ja sapatit, etkä sinä siitä mitään palkka saa - päinvastoin Jeesus kysyy sinulta kerran: 'julistitko evankeliumin ilosanomaa minusta?' Ole valmis vastaamaan siihen!

Sinulle sapatti on tärkein julistuksen kohde, eikä Jeesus, miksi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Jumala loi maailman viikossa. Päivät ovat tasan vuorokauden mittaisi, Raamatussa sanotaan että tuli aamu ja tuli ilta, yksi päivä. Siis Jumala lepäsi itse seitsemäntenä päivänä, siunasi ja pyhitti seitsemännen päivän meille lepopäiväksi. Jumala ei tarvitse lepopäivää, mutta me tarvitsemme. Kymmenessä käskyssä meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä, ei jotakin toista päivää. Raamatussa ei ole mitään käskyä levätä milloin huvittaa, ainoastaan sapattina käsketään lepäämään.

Sapatti annettiin jo luomisessa. Olisi sangen outoa, jos Aatami ei olisi viettänyt sapattia, vaikka Raamattu ei asiasta kerrokaan. Israelilaiset viettivät sapattia jo erämaavaelluksen aikana, ennen kuin laki annettiin Siinailla.

Jeesus vietti Raamatun mukaan sapatit tapansa mukaan synagoogassa. Siis selvä osoitus siitä, että Jeesus vietti sapattia. Jeesus julisti evankeliumia kaikkina päivinä, se ei ole lain rikkomista. Jeesus paransi sapattina, se ei ole Mooseksen laissa kielletty. Jeesus ei missään kohtaa rikkonut sapattia. Jos Jeesus olisi rikkonut sapattia, hän olisi tehnyt syntiä, eikä olisi voinut olla virheetön karitsa ja synnitön uhri meidän puolestamme.

Keskityn tällä foorumilla vain ja ainoastaan tämän sapattiasian jauhamiseen. Minulla on siihen täysi oikeus ja hyvä syy, sapattikäsky on kymmenestä käskystä ainut, jota kirkon viralliselta taholta opetetaan rikkomaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Jumala loi maailman viikossa. Päivät ovat tasan vuorokauden mittaisi, Raamatussa sanotaan että tuli aamu ja tuli ilta, yksi päivä. Siis Jumala lepäsi itse seitsemäntenä päivänä, siunasi ja pyhitti seitsemännen päivän meille lepopäiväksi. Jumala ei tarvitse lepopäivää, mutta me tarvitsemme. Kymmenessä käskyssä meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä, ei jotakin toista päivää. Raamatussa ei ole mitään käskyä levätä milloin huvittaa, ainoastaan sapattina käsketään lepäämään.

Sapatti annettiin jo luomisessa. Olisi sangen outoa, jos Aatami ei olisi viettänyt sapattia, vaikka Raamattu ei asiasta kerrokaan. Israelilaiset viettivät sapattia jo erämaavaelluksen aikana, ennen kuin laki annettiin Siinailla.

Jeesus vietti Raamatun mukaan sapatit tapansa mukaan synagoogassa. Siis selvä osoitus siitä, että Jeesus vietti sapattia. Jeesus julisti evankeliumia kaikkina päivinä, se ei ole lain rikkomista. Jeesus paransi sapattina, se ei ole Mooseksen laissa kielletty. Jeesus ei missään kohtaa rikkonut sapattia. Jos Jeesus olisi rikkonut sapattia, hän olisi tehnyt syntiä, eikä olisi voinut olla virheetön karitsa ja synnitön uhri meidän puolestamme.

Keskityn tällä foorumilla vain ja ainoastaan tämän sapattiasian jauhamiseen. Minulla on siihen täysi oikeus ja hyvä syy, sapattikäsky on kymmenestä käskystä ainut, jota kirkon viralliselta taholta opetetaan rikkomaan.
Tapatko ihmisen joka sinun "sapattinasi" tekee töitä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Tapatko ihmisen joka sinun "sapattinasi" tekee töitä?
Miten on, tapatko sinä jokaisen avionrikkojan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Miten on, tapatko sinä jokaisen avionrikkojan?
En koska minä elän uudessa liitossa ja noudatan Jeesuksen kahta käskyä. Siis sapattivouhotus on ikivanhan aavikkokansan laki. Nykyään on kuitenkin päästään vinksahtaneita lahkolaisia jotka elävät Mooseksen laissa ja ajassa. He eivät tunne Jumalaa eivätkä Jeesusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
En koska minä elän uudessa liitossa ja noudatan Jeesuksen kahta käskyä. Siis sapattivouhotus on ikivanhan aavikkokansan laki. Nykyään on kuitenkin päästään vinksahtaneita lahkolaisia jotka elävät Mooseksen laissa ja ajassa. He eivät tunne Jumalaa eivätkä Jeesusta.
Onko kymmenen käskyä muka kumottu? Sapattikäsky on kymmenestä käskystä neljäs, eikä yksikään kirkkokunta opeta että kymmenen käskyä olisi kumottu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Tulkaa minun luokseni" Jeesus sanoi, "kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon" Matt. 11:28) Jeesus antaa meille levon usealla eri tavalla. Ja yksi niistä on epäilemättä sapatinpäivä. Kerran viikossa Jumala käskee meitä lopettamaan työnteon, lopettamaan omaisuuden hankkimisen, lopettamaan aineellisten asioiden tavoittelun- ja tavoittelemaan niiden sijaan hengellistä hyvää. Lihallinen sydän ei pidä rahan ansaitsemisen keskeyttämisestä, ja ehkä tässä on suurin sy sapatin yleiseen rikkomiseen. Haluamme sen mitä näemme kaupan ikkunassa; haluamme sen nyt; ja pyrkimystemme keskeyttäminen joka seitsemäs päivä tuntuu plevan liikaa.
Mutta astumalla uskossa eteenpäin ja pitämällä sapattikäskyn voimme vapautua ahneudesta, joka myrkyttää suhteemme ihmisiin ja Jumalaan. Jeesus voi antaa iloa ja rauhaa Halleluujaa!!
Ilmianna
Jaa
'Jumala loi maailman viikossa'

Saapihan sitä uskoa noinkin, jos tahtoo. Minkä ikäinen maailma mielestäsi siis on?

Työtä tekevät ja raskautetut pääsääntöisesti lepäävät kahtena päivänä viikossa näissä länsimaisissa yhteiskunnissa, jossa on 5 päiväinen työviikko. He eivät siis pääse tekemään työtä enempää.

Kuusi päivää käskettiin tekemään työtä? Onko siis syntiä tehdä työtä vain 5 päivää. Pitäisikö nyt siis vaihtaa saarnan aihe - tehkää työtä 6 päivää ja levätkää vain yksi päivä viikossa?

Monet eläkeläiset ovat lopettaneet työn tekemisen ja lepäilevät 7 päivää viikossa, joten mitäs siitä sitten pitäisi sanoa? Raamattu ei taida puhua eläkeläisistä mitään?

Olisiko nyt siis alettava saarnaamaan työn tekemisestä eikä levosta, jos kerran lepoa on jo yksi päivä liikaa viikossa?

Onkos sapattisaarnaajat siis ajastaan jäljessä; eivätkö he tiedä, että me teemme työtä vain 5 päivää viikossa?

Vai pitääkö siis vielä ottaa kolmas sapattipäivä nykyisen kahden lisäksi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minulla on työviikko viisipäiväinen. Sapattina lepään kaikesta työstä mutta sunnuntaina leikkaan nurmikkoa, käyn kaupassa ja lämmittelen saunaa. Raamatussa ei kuitenkaan ole mitään kieltoa levätä enemmän kuin yksi päivä. Mutta ideaali on kuusi päivää töitä ja yksi päivä lepoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kiitos Jeesus, että saamme levätä sinussa!
Ilmianna
Jaa
netikka net sivustolta lainattua:
'Kabbalisti, rabbi Yitzchak De-Min Acco (1250-1340), esitti ajatuksen, ettei noita ajanjaksoja pidä ottaa kirjaimellisesti, vaan ne tulee ymmärtää 'jumalallisina' ajanjaksoina. Midras'in mukaan jokainen jumalallinen päivä on tuhat maallista vuotta (Ps. 90:4). Koska jokainen vuosi sisältää 365 1/4 päivää, yksi jumalallinen vuosi on 365 250 vuotta pitkä.

Tästä seuraa, että jokainen 7000-vuotinen jumalallinen luomisjakso vastaisi 2 556 750 000 maallista vuotta. Tämä noin 2,5 miljardia vuotta on lähellä tieteen omaksumaa näkemystä siitä, miten kauan elämää on maapallolla esiintynyt. Koko universumin iäksi tulisi tämän laskutavan siis kuusi tuollaista jumalallista ajanjaksoa eli 15 340 500 000 vuotta, mikä sekin on lähellä viimeaikaisia tieteellisiä arvioita.'
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kiitos tästä iltasadusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Joh 5:
1 Sen jälkeen oli juutalaisten juhla, ja Jeesus meni ylös Jerusalemiin.
2 Ja Jerusalemissa on Lammasportin luona lammikko, jonka nimi hebreankielellä on Betesda, ja sen reunalla on viisi pylväskäytävää.
3 Niissä makasi suuri joukko sairaita, sokeita, rampoja ja näivetystautisia, jotka odottivat veden liikuttamista.

5 Ja siellä oli mies, joka oli sairastanut kolmekymmentä kahdeksan vuotta.
6 Kun Jeesus näki hänen siinä makaavan ja tiesi hänen jo kauan aikaa sairastaneen, sanoi hän hänelle: "Tahdotko tulla terveeksi?"
7 Sairas vastasi hänelle: "Herra, minulla ei ole ketään, joka veisi minut lammikkoon, kun vesi on kuohutettu; ja kun minä olen menemässä, astuu toinen sinne ennen minua".
8 Jeesus sanoi hänelle: "Nouse, ota vuoteesi ja käy".
9 Ja mies tuli kohta terveeksi ja otti vuoteensa ja kävi. Mutta se päivä oli sapatti.
10 Sentähden juutalaiset sanoivat parannetulle: "Nyt on sapatti, eikä sinun ole lupa kantaa vuodetta".
11 Hän vastasi heille: "Se, joka teki minut terveeksi, sanoi minulle: 'Ota vuoteesi ja käy'."
12 He kysyivät häneltä: "Kuka on se mies, joka sanoi sinulle: 'Ota vuoteesi ja käy'?"
13 Mutta parannettu ei tiennyt, kuka se oli; sillä Jeesus oli poistunut, kun siinä paikassa oli paljon kansaa.
14 Sen jälkeen Jeesus tapasi hänet pyhäkössä ja sanoi hänelle: "Katso, sinä olet tullut terveeksi; älä enää syntiä tee, ettei sinulle jotakin pahempaa tapahtuisi".
15 Niin mies meni ja ilmoitti juutalaisille, että Jeesus oli hänet terveeksi tehnyt.
16 Ja sentähden juutalaiset vainosivat Jeesusta, koska hän semmoista teki sapattina.
17 Mutta Jeesus vastasi heille: "Minun Isäni tekee yhäti työtä, ja minä myös teen työtä".
18 Sentähden juutalaiset vielä enemmän tavoittelivat häntä tappaaksensa, kun hän ei ainoastaan kumonnut sapattia, vaan myös sanoi Jumalaa Isäksensä, tehden itsensä Jumalan vertaiseksi.

Jeesus itse sanoi, että hänen Isänsä tekee yhäti työtä (alati ilman lepoa) ja hän myös tekee alati työtä myös sapattina. ( jae 17) Jeesus piti työnään siis parantamista ja tottakai se on Jumalan työtä! Jeesus oli ja on Jumala!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Parantaminen ei ole Mooseksen laissa kielletty sapattina, eikä vuoteen kantaminenkaan. Jeesus ei siis rikkonut sapattia, eikä hän kumonnut sapattia. Että Jeesus olisi kumonnut sapatin, oli fariseusten syytös. Jumala saa tehdä työtä niin paljon kuin haluaa, mutta meille ihmisille hän on antanut käskyn levätä sapatinpäivänä. Emme voi vedota siihen, että Jumala tekee töitä 247, me ihmiset tarvitsemme lepopäiväämme. Luomisviikolla Jumala itse lepäsi seitsemäntenä päivänä, sen takia hän siunasi ja pyhitti sapatinpäivän. Siksi sapatti on pyhä, Jumala ei milloinkaan pyhittänyt mitään toista päivää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Johannes 5:18. Tätä tekstiä monet, monet käyttävät VÄÄRISTELLYSTI HYVÄKSEEN. Tässä oli kysymys juutalaisten sanoista, he pitivät Jeesusta sapatin kumoajana syystä kun Jeesus sapattisin paransi synägoogassa sairaita.
Ei Jeesus kumonnut sapattia vaan teki sapatista ihmisläheisemmän parantamalla sairaita. Nykyisinkin sapatin pyhänäpäivänä pitävät sairaanhoitajat ovat vuorollaan sapattisinkin sairaaloissa töissä. Sairaat on hoidettava kaikkina viikonpäivinä.

Jeesus ei ollut puusepänverstaassa töissä sapattisin koska ne eivät kuuluneet välttämättömiin töihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1234567--- kirjoitti:
Johannes 5:18. Tätä tekstiä monet, monet käyttävät VÄÄRISTELLYSTI HYVÄKSEEN. Tässä oli kysymys juutalaisten sanoista, he pitivät Jeesusta sapatin kumoajana syystä kun Jeesus sapattisin paransi synägoogassa sairaita.
Ei Jeesus kumonnut sapattia vaan teki sapatista ihmisläheisemmän parantamalla sairaita. Nykyisinkin sapatin pyhänäpäivänä pitävät sairaanhoitajat ovat vuorollaan sapattisinkin sairaaloissa töissä. Sairaat on hoidettava kaikkina viikonpäivinä.

Jeesus ei ollut puusepänverstaassa töissä sapattisin koska ne eivät kuuluneet välttämättömiin töihin.
Hulluntailaiset väääristeleee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Asia tuli hyvin selkeästi loppuun käsitellyksi.

Kiitos Jeesus että sinä teet alati työtä!

Kiitos Jeesus, että siunaat kaikkia meitä rakkatitasi, niitä jotka viettävät sapttia ja ovat uudestisyntyneitä ja niitä, jotka lepäävät jonain muuna päivänä ja ovat uudestisyntyneitä.

Kiitos Jeesus, että sinussa meillä on vapaus sapatin orjuudesta ja saamme iloita lepopäivästä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Se että Jeesus tekee alati töitä, ei "vapauta" meitä sapatista. Meille ihmisille on Jumala antanut käskyn levätä sapatinpäivänä.

Missään kohtaa Raamattua ei sapattia kuvata orjuudeksi. Ei missään. Se on hyvin kaukana orjuudesta, että lepää kerran viikossa kaikesta työstä. On täten täysin absurdia ja naurettavaa kutsua sapattia orjuudeksi!

Saamme iloita lepopäivästä... Raamatussa ei esiinny sanaa "lepopäivä". Lepopäivä on Raamatun väärentäjien keksimä termi, jolla yritetään kumota sapatti. 2. Moos. 20:8 kuuluu alkukielen mukaan "Muista pyhittää sapatinpäivä". Raamatussa ei ole mitään käskyä pyhittää jotakin ihmeellistä lepopäivää, minä päivänä huvittaa. Ainoastaan sapatti käsketään pyhittää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
2Moos.31:15. Biblia (1776). Kuusi päivää pitää työtä tehtämän, mutta seisemäntenä päivänä on sabbatin lepo, pyhä Herralle: kuka ikinänsä työtä tekee sabbatin päivänä, hänen pitää totisesti kuoleman. Jeesus teki, työtä sabbattina ja kuolema tuli.
Ilmianna
Jaa
Tuo on historian kertausta. Ei merkitystä enää, se aika oli ja meni.
Ilmianna
Jaa
kristitty net lle sapatista on tullut todella orjuuttava asia

hän kiertää kaikkien eri suuntien keskusteluosiot kertomassa, että uskon tärkein asia on sapatti ja mitä käykään niille, jotka eivät Mooseksen sapattilain mukaan elä ..

adventistit käyvät tukemassa häntä ja kertomassa vielä lisää, että sapatti on pedon merkki ja jokainen joutuu helvetin tuleen, joka ei sapattia vietä niinkuin Mooseksen laki sanoo..

juutalaiset, jotka eivät Jeesusta tunnusta, ovat tämän sapatin levittäneet ja yrittävät sillä eksyttää uskovatkin pois Jeesuksesta lain kautta pelastumaan .. he eivät Jeesusta tunnusta eivätkä hyväksy, eivätkä haluaisi muidenkaan Jeesusta hyväksyvän ..

Sananl. 28:10

Joka eksyttää oikeamielisiä pahalle tielle, se lankeaa omaan kuoppaansa; mutta nuhteettomat perivät onnen.

Jeesus itse vastasi (Joh 5:17), että hän tekee työtä sapattina eikä voi levätä, kun evankeliumin sanoma on levittämättä kaikkeen maailmaan. Jeesukselle ja hänen seuraajilleen on tärkeämpi noudattaa Jumalan tahtoa, kuin vanhentunutta Mooseksen lain kohtaa, joka esti hyvän tekemisenkin sapattina. Jumalan tahto oli, että sairas sai avun ja parani, vaikka oli sapatti. Samoin meidänkin Jeesuksen omien on oltava avoimin mielin ja kuulevin sydämin, jotta emme olisi tottelemattomia Jumalan tahdolle, kun hän kehoittaa meitä johonkin.. oli päivä tai yö tai mikä viikonpäivä tahansa..

Lain kiivailija juutalaiset eivät halunneet pakanoita puhutellakaan, saatikka kertoa heille rakastavasta Jumalasta.. nykyiset lain kiivailijat eivät myöskään ole innoissaan Jeesuksesta ja evankeliumin ilosanomasta, vaan kiivailevat lain, Tooran puolesta, että he helposti unohtavat tärkeimmän.. Jeesuksen.... he eivät ehdi kuunnella, mitä asiaa Jumalalla olisi heille.. ehkä naapurissa olisi joku.. ehkä joku työkaveri kaipaisi jotain .. ehkä joku lähimmäinen .. sukulainen.. hekään eivät kerro evankeliumia, vaan kertovat heille, ellet vietä sapattia, niin..
Tämä on surullisinta ...

Jeesuksesta kerro... muistatko sen laulun ..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
10 VASTAUSTA:
Huom ! Ei sapatti ole pedonmerkki, vaan Jumalan merkki. . . Sunnuntai on pedonmerkki, ihmiskäsky pyhäksi.

Jeesuksen esimerkki on tämä: Jeesus meni tapansa mukaan sapattina synägoogaan opettamaan ja samalla paransi sairaita.

Nythän on niin, että suurimmalla osalla kirkoista on sapattisin ovet tiukasti kiinni, paitsi silloin kun on siivoustalkoot. Monilla olisi lyhyt kirkkomatka kun kaikilla olisi sapattisin kirkkojen ovet auki, ja miehet pappeina. Naispastorit kyllä karkoittaa pois ne, jotka ymmärtävät, että pappeus ei kuulu naisille
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sapatti ei ole orjuuttava asia minulle. Pauhaan asiasta, koska neljäs käsky on kymmenestä ainut, jota kirkon viralliselta taholta opetetaan rikkomaan. Kymmentä käskyä ei ole missään kohtaa Raamattua kumottu. Se ei ole evankeliumista pois pätkääkään, että meuhkaan täällä sapatista. Koen että asia on tärkeä, niin monet rikkovat tahallaan tai tietämättömyyttään sapattia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Sapatti ei ole orjuuttava asia minulle. Pauhaan asiasta, koska neljäs käsky on kymmenestä ainut, jota kirkon viralliselta taholta opetetaan rikkomaan. Kymmentä käskyä ei ole missään kohtaa Raamattua kumottu. Se ei ole evankeliumista pois pätkääkään, että meuhkaan täällä sapatista. Koen että asia on tärkeä, niin monet rikkovat tahallaan tai tietämättömyyttään sapattia.
Heitä jo höpöttämästä. Mitä sinä pauhaat sen sapatin kanssa. Jos itse pidät sapattia niin pidä. Jokainen päättää ITSE mitä tekee tai ei tee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
höpötystä kirjoitti:
Heitä jo höpöttämästä. Mitä sinä pauhaat sen sapatin kanssa. Jos itse pidät sapattia niin pidä. Jokainen päättää ITSE mitä tekee tai ei tee.
Sanoisitko että jokainen päättää itse mitä tekee, tekeekö huorin vai tappaa vai varastaa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Sanoisitko että jokainen päättää itse mitä tekee, tekeekö huorin vai tappaa vai varastaa?
Kyllä, jokainen päättää itse olipa Mooseksen ikivanhaa lakia tai ei. Ei sillä ole merkitystä, koska Jeesus antoi uuden liiton uudet käskyt. No, sinun kanssa on turha keskustella mitään koska olet hylännyt Jeesuksen ja elät vielä Mooseksen laissa. Pauhaat sellaisesta mitä ei ole ollut enää kahteen tuhanteen vuoteen Ymmärrätkö?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
höpötystä kirjoitti:
Kyllä, jokainen päättää itse olipa Mooseksen ikivanhaa lakia tai ei. Ei sillä ole merkitystä, koska Jeesus antoi uuden liiton uudet käskyt. No, sinun kanssa on turha keskustella mitään koska olet hylännyt Jeesuksen ja elät vielä Mooseksen laissa. Pauhaat sellaisesta mitä ei ole ollut enää kahteen tuhanteen vuoteen Ymmärrätkö?
Eli sinun mielestäsi on saman tekevää noudattaako kristitty kymmentä käskyä vai ei. Kuitti sille. Missä kohtaa Raamattua Jeesus antaa uuden liiton uudet käskyt, jotka korvaavat vanhan? Jeesus sanoi että hän ei tullut kumoamaan lakia ja että laista ei katoa pieninkään piirto. Laitetaan muistin virkistykseksi:

”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

"Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää." (Lk. 16:17)

Jeremian mukaan uudessa liitossa laki, alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme. Lakia ei siis ole uudessa liitossa kumottu:

”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

En ole hylännyt Jeesusta. Jos me rakastamme Jeesusta, me pidämme hänen käskyt. Tätä harhaoppia on jatkunut jo kohta kaksituhatta vuotta, että laki mukamas on kumottu. Jeesus sanoo teille kaikille 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Eli sinun mielestäsi on saman tekevää noudattaako kristitty kymmentä käskyä vai ei. Kuitti sille. Missä kohtaa Raamattua Jeesus antaa uuden liiton uudet käskyt, jotka korvaavat vanhan? Jeesus sanoi että hän ei tullut kumoamaan lakia ja että laista ei katoa pieninkään piirto. Laitetaan muistin virkistykseksi:

”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

"Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää." (Lk. 16:17)

Jeremian mukaan uudessa liitossa laki, alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme. Lakia ei siis ole uudessa liitossa kumottu:

”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

En ole hylännyt Jeesusta. Jos me rakastamme Jeesusta, me pidämme hänen käskyt. Tätä harhaoppia on jatkunut jo kohta kaksituhatta vuotta, että laki mukamas on kumottu. Jeesus sanoo teille kaikille 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
Totean että elät Mooseksen laissa ja Jeesus on sinulle täysin tuntematon. Jos tuntisit totuuden=Jeesuksen, et puhuisi yhtään sanaa raakuuksia tekevälle aavikkokansalle annetusta järjestyslaista enää. Niitä ei enää ole, sitäpaitsi ne koskivat VAIN israelilaisia ei pakanoita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Totean että elät Mooseksen laissa ja Jeesus on sinulle täysin tuntematon. Jos tuntisit totuuden=Jeesuksen, et puhuisi yhtään sanaa raakuuksia tekevälle aavikkokansalle annetusta järjestyslaista enää. Niitä ei enää ole, sitäpaitsi ne koskivat VAIN israelilaisia ei pakanoita.
Juuri Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto. Jeesus siis opetti, että Mooseksen laki on edelleen voimassa. Jos rakastamme Jeesusta, me pidämme hänen käskyt. Onko kymmenen käskyä "raakuuksia tekevälle aavikkokansalle annettu järjestyslaki"? Kymmenen käskyäkö on muka kumottu? Ja missäköhän kohtaa Raamattua sanotaan niin? Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että kymmenen käskyä on vain Israelille?

Mooseksen lain mukaan laki on sama niin juutalaisille kuin muukalaisillekin:

"Sama laki olkoon teillä, niin muukalaisella kuin maassa syntyneelläkin; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne." (3. Moos. 24:22)

Laki ei siis koskenut vain israelilaisia, vaan oli myös pakanoille tismalleen sama laki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Juuri Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto. Jeesus siis opetti, että Mooseksen laki on edelleen voimassa. Jos rakastamme Jeesusta, me pidämme hänen käskyt. Onko kymmenen käskyä "raakuuksia tekevälle aavikkokansalle annettu järjestyslaki"? Kymmenen käskyäkö on muka kumottu? Ja missäköhän kohtaa Raamattua sanotaan niin? Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että kymmenen käskyä on vain Israelille?

Mooseksen lain mukaan laki on sama niin juutalaisille kuin muukalaisillekin:

"Sama laki olkoon teillä, niin muukalaisella kuin maassa syntyneelläkin; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne." (3. Moos. 24:22)

Laki ei siis koskenut vain israelilaisia, vaan oli myös pakanoille tismalleen sama laki.
5. Moos.5.
1 Ja Mooses kutsui kokoon kaiken Israelin ja sanoi heille: "Kuule, ISRAEL, NÄMÄ KÄSKYT ja oikeudet, jotka minä tänä päivänä julistan teidän korvienne kuullen. Oppikaa ne ja noudattakaa niitä tarkoin.
2 Herra, meidän Jumalamme, teki liiton MEIDÄN KANSSAMME Hoorebilla.
3 Herra EI TEHNYT tätä liittoa meidän isiemme kanssa, vaan MEIDÄN kanssamme, jotka olemme tässä TÄNÄ PÄIVÄNÄ, kaikkien meidän kanssamme, jotka NYT ELÄMME.

Tässä on sinulle vastaus kenen kanssa Jumala teki liiton ja antoi käskyt.

3. Moos. 26:46
Nämä ovat ne käskyt, säädökset ja lait, jotka Herra asetti ITSENSÄ ja ISRAELILAISTEN välille Siinain vuorella, Mooseksen kautta.

3. Moos. 27:34
Nämä ovat ne käskyt, jotka Herra Siinain vuorella antoi Moosekselle ISRAELILAISIA VARTEN.

Kai jo tyhmempikin ymmärtää joka osaa lukea ketä varten käskyt annettiin ja keiden kanssa Jumala teki vanhan liiton. Kaikki käskyt ovat kadonneet 2000 vuotta sitten. Raamattu ilmoittaa myös että liitto tehtiin niiden kanssa jotka nyt elämme. Tuo porukka on muuttunut maan tomuksi eikä liittolaisia ole enää hengissä. Uskonnolliset lahkot ja kultit ovat perkeleestä jotka vielä elävät vanhan liiton käskyissä ja laissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
5. Moos.5.
1 Ja Mooses kutsui kokoon kaiken Israelin ja sanoi heille: "Kuule, ISRAEL, NÄMÄ KÄSKYT ja oikeudet, jotka minä tänä päivänä julistan teidän korvienne kuullen. Oppikaa ne ja noudattakaa niitä tarkoin.
2 Herra, meidän Jumalamme, teki liiton MEIDÄN KANSSAMME Hoorebilla.
3 Herra EI TEHNYT tätä liittoa meidän isiemme kanssa, vaan MEIDÄN kanssamme, jotka olemme tässä TÄNÄ PÄIVÄNÄ, kaikkien meidän kanssamme, jotka NYT ELÄMME.

Tässä on sinulle vastaus kenen kanssa Jumala teki liiton ja antoi käskyt.

3. Moos. 26:46
Nämä ovat ne käskyt, säädökset ja lait, jotka Herra asetti ITSENSÄ ja ISRAELILAISTEN välille Siinain vuorella, Mooseksen kautta.

3. Moos. 27:34
Nämä ovat ne käskyt, jotka Herra Siinain vuorella antoi Moosekselle ISRAELILAISIA VARTEN.

Kai jo tyhmempikin ymmärtää joka osaa lukea ketä varten käskyt annettiin ja keiden kanssa Jumala teki vanhan liiton. Kaikki käskyt ovat kadonneet 2000 vuotta sitten. Raamattu ilmoittaa myös että liitto tehtiin niiden kanssa jotka nyt elämme. Tuo porukka on muuttunut maan tomuksi eikä liittolaisia ole enää hengissä. Uskonnolliset lahkot ja kultit ovat perkeleestä jotka vielä elävät vanhan liiton käskyissä ja laissa.
Eli sinun mielestäsi kymmenen käskyä on kumottu? Silloinhan kristitty saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin?

Etkö osaa lukea:

"Sama laki olkoon teillä, niin muukalaisella kuin maassa syntyneelläkin; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne." (3. Moos. 24:22)

Laki on sama niin israelilaiselle kuin muukalaisellekin, eli myös meille pakanoille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Yhdessäkään sapatina suorittamassaan parantamisessa Jeesus ei syrjäyttänyt eikä mitätöinyt sapattia. Pikemminkin hän valaisi sapatista puolta, joka oli käännetty PÄÄLAELLEEN. Koska sapatti oli esinäytös messiaanisesta lunastuksesta, mikä olisi ollut parempi ajankohta tarjota esimakua lunastuksen lupaamista etuoikeuksista, vapaudesta ja parantumisesta ? Mikä olisi ollut partempi ajankohta antaa esimakua olam ba-baan liittyvästä lopullisesta lunastuksesta ? Sapatti ei suinkaan ollut päivä, jolloin sairaita ei saanut parantaa, vaan paras mahdollinen päivä heidän parantamiseen.
Ilmianna
Jaa
Mooses kääntyy taivaassa Jeesuksen puoleen ja sanoo: 'Katsopas kuinka monta seuraajaa minulla on jo nyt. Montakos seuraajaa sinulla Jeesus on?'

Jeesus vastaa: 'Olet oikeassa, täytyy taas viivyttää paluuta maan päälle, kun ihmiset alkavat seurata sinua, eivätkä tule minun luokseni. Olisin jo halunnut pian lähteä noutamaan omani kotiin, mutta en pääse lähtemään, kun ihmiset alkavat seurata sinua Mooses, eivätkä tahdo seurata minua.'
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jos rakastamme Jeesusta, pidämme hänen käskyt. Se ei ole Jeesusta vastaan, että noudatamme lakia. Armon alla meillä ei ole lupa tehdä syntiä rikkomalla lakia:

"Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voisitteko te nyt lopultakin päättäa, kumpaa tulee seurata, Moosesta vai Jeesusta?

Minä jumalaton en nyt oikein saa tolkkua tästä teidän kinastelusta!

Kinastellaanko taivaassa yhtä lailla?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Se ei ole Jeesusta vastaan että noudatamme lakia. Valinta ei ole Mooseksen ja Jeesuksen välillä, vaan jos me rakastamme Jeesusta, me emme tee syntiä rikkomalla lakia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vihollinen jättä aina Raamatun jakeita pois, jotka kumoavat hänen väitteensä, tässä yksi todiste:
Jer 31:
31 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton;
32 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra

Uusi liitto, jonka Jeesus toi mukanaan on eri liitto kuin se vanha, Näin Jeremia kirjoittaa!

Vihollinen on ovela, hän käyttää Raamatun sanaa häikäilemättä hyväkseen pettääkseen Jeesuksen omat!

Varoitus, varoitus!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Aika jännästit jätät pois seuraavan jakeen! Vaan miten tuo jatkuukaan? Katsokaamme seuraava jae:

”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

Uudessa liitossa laki, alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis laki on edelleen voimassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Heb 8:
6 Mutta tämä taas on saanut niin paljoa jalomman viran, kuin hän on myös paremman liiton välimies, liiton, joka on paremmille lupauksille perustettu.
7 Sillä jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle.
8 Sillä moittien heitä hän sanoo: "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton,
9 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta. Sillä he eivät pysyneet minun liitossani, ja niin en minäkään heistä huolinut, sanoo Herra
13 Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään.
Heb 9:
15 Ja sentähden hän on uuden liiton välimies, että, koska hänen kuolemansa on tapahtunut lunastukseksi ensimmäisen liiton aikuisista rikkomuksista, ne, jotka ovat kutsutut, saisivat luvatun iankaikkisen perinnön
Heb 10:
9 sanoo hän sitten: "Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi". Hän poistaa ensimmäisen, pystyttääkseen toisen.
Heb 7:
11 Jos siis täydellisyys olisi saavutettu leeviläisen pappeuden kautta, sillä tähän on kansa laissa sidottu, miksi sitten oli tarpeen, että nousi toinen pappi Melkisedekin järjestyksen mukaan eikä tullut nimitetyksi Aaronin järjestyksen mukaan?
12 Sillä pappeuden muuttuessa tapahtuu välttämättä myös lain muutos.
17 Sillä hänestä todistetaan: "Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan".
18 Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön
19 -sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
22 niin on myös se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut.

Näitä jakeita vihollinen ei halua tuoda esiin koskaan, koska uusi liitto Jeesuksessa romuttaa heidän oppinsa vanhan liiton voimassaolemisesta kokonaan.

Varokaa siis älyttömien galatalaisten hapatusta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Aika jännästi sinäkin valikoit jakeita, katkaiset kriittisestä kohdasta lainauksesi. Katsotaan miten jatkuu Hepr. 8:10: "Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani."

Uudessa liitossa siis laki, alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis laki on edelleen voimassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Aika jännästi sinäkin valikoit jakeita, katkaiset kriittisestä kohdasta lainauksesi. Katsotaan miten jatkuu Hepr. 8:10: "Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani."

Uudessa liitossa siis laki, alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis laki on edelleen voimassa.
Vanhaa lakia ei kirjoiteta sydämiin, vaan Kristus tulee sinne itse asumaan. Uusi liitto on Kristus.

Varokaa galatalaisten hapatusta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristusonuusiliitto kirjoitti:
Vanhaa lakia ei kirjoiteta sydämiin, vaan Kristus tulee sinne itse asumaan. Uusi liitto on Kristus.

Varokaa galatalaisten hapatusta!
Vaan kun tuon Jeremian profetian mukaan nimenomaan laki kirjoitetaan meidän sydämiin uudessa liitossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Muista sinäkin, että seuraat kirjoituksesti mukaista esimerkkiä ja teet aina työtä.
Ilmianna
Jaa
'Uudessa liitossa siis laki, alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme'

Edellä on juuri sielunvihollisen valhe. Varokaa .. Varokaa.

Antikristus tulee juuri korostamaan Vanhan Testamentin lakia aikanaan - se kelpaa - Kristus ei kelpaa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jeremian profetia uudesta liitosta kertoo, että uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme, eli laki on edelleen voimassa uudessa liitossa. Jeremia on Jumalan sanaa. Miten voit väittää suoraa lainausta Raamatusta sielunvihollisen valheeksi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Varoitus.. varoitus!

Kristus on meidän uskomme kohde, ei sapatti!

Onko Kristus saanut tulla sydämeesi asumaan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niimpä kristyttyjen pitäisi muistaa pyhittää Jeesuksen antama sapatti.
Kristus uskomme kohde ja hänen tekonsa.
Sapatti on pyhä, koska Jeesus on Jumala, hänestä lähtee pyhyys.
Voisi kuvitella, että Herraa olisi helppo rakastaa, koska hän on antanut hengensä meidän puolestamme.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Matt 22:
36 "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"
37 Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
40 Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat." Jeesus sanoi: KAIKKI

Miksi Jeesus ei puhunut tässä yhteydessä mitään sapatista?

Uusjudaismi ja adventistit lisäävät näihin Jeesuksen käskyihin vielä yhden:
Muista viettää Sapattia Mooseksen lain mukaan ja paljon muuta eli koko Toora!

Miksi Jeesus ei puhunut 'kolmannesta', vain kahdesta, joissa on Kaikki käskyt, laki ja profeettojen opetukset?

Miksi Jeesus sanoi, että nuo kaksi Jeesuksen uuden liiton käskyä ovat riittävät hänen seuraajilleen?

Uusi liitto Jeesuksessa on todella UUSI LIITTO, se ei ole vanha liitto!

varokaa antikristuksen opetuksia... varokaa ..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Saako kristitty siis tappaa, varastaa ja tehdä huorin? Onko kymmenen käskyä muka kumottu? Kymmenestä käskystä neljäs käskee meidän pyhittää sapatinpäivän. Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto, täten myös sapattikäskystä ei katoa pieninkään piirto.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuohon aikaan ei ollut mitään syytä puhua sapatista koska sitä kaikki viettivät.
Ilmianna
Jaa
'Saako kristitty siis tappaa, varastaa ja tehdä huorin?'

Ookkonä ihan pöljä. Lähimmäisen rakastaminen on Jeesuksen käsky!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Jos laki kerta on kumottu, niin silloinhan kristityn ei tarvitse noudattaa kymmenetä käskyä, eikös? Vaan kun Jeesus sanoi, että hän ei tullut kumoamaan lakia, eikä laista katoa pieninkään piirto. Se tarkoittaa, että kymmenen käskyä, ja täten myös sapattikäsky, on edelleen voimassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Jos laki kerta on kumottu, niin silloinhan kristityn ei tarvitse noudattaa kymmenetä käskyä, eikös? Vaan kun Jeesus sanoi, että hän ei tullut kumoamaan lakia, eikä laista katoa pieninkään piirto. Se tarkoittaa, että kymmenen käskyä, ja täten myös sapattikäsky, on edelleen voimassa.
Ei Jeesuksen opetuslasten tarvitse noudattaa kymmentä eikä juutalaisille annettuja 418 käskyä. Miksei. Koska Mooseksen lakia noudattamalla kukaan ei tule vanhurskaaksi, ei vaikka viettäisi joka päivä sapattia. Sen sijaan noudattamalla Jeesuksen antamaa kahta käskyä olet Hänen todellinen opetuslapsi ja sitä kautta saat toivon pelastuksesta.

Gal. 5:14
Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".

Joh. 1:17
Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

Gal. 3:19
Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.

Tietysti lahkolaiset voivat uskoa Moosekseen pelastuakseen, eihän siinä ole mitään väärää. Suomessa on uskonnonvapaus, ja sapatteja saa pitää vaikka joka päivä. Se on sellaista ulkoista tekopyhyyttä. Mutta parasta on se että Jeesus tuntee valittunsa ja valitsee oman seurakuntansa. Siihen ei kuulu yhtään lakihenkistä eikä sapattivouhottajaa koska he eivät tunne Jeesusta eikä Jumalaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Ei Jeesuksen opetuslasten tarvitse noudattaa kymmentä eikä juutalaisille annettuja 418 käskyä. Miksei. Koska Mooseksen lakia noudattamalla kukaan ei tule vanhurskaaksi, ei vaikka viettäisi joka päivä sapattia. Sen sijaan noudattamalla Jeesuksen antamaa kahta käskyä olet Hänen todellinen opetuslapsi ja sitä kautta saat toivon pelastuksesta.

Gal. 5:14
Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".

Joh. 1:17
Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

Gal. 3:19
Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.

Tietysti lahkolaiset voivat uskoa Moosekseen pelastuakseen, eihän siinä ole mitään väärää. Suomessa on uskonnonvapaus, ja sapatteja saa pitää vaikka joka päivä. Se on sellaista ulkoista tekopyhyyttä. Mutta parasta on se että Jeesus tuntee valittunsa ja valitsee oman seurakuntansa. Siihen ei kuulu yhtään lakihenkistä eikä sapattivouhottajaa koska he eivät tunne Jeesusta eikä Jumalaa.
Jeesuksen opetuslapset pitivät/pitävät Herransa saptin pyhänä.
Kuten Paavali sanoo; Niin, laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Ei Jeesuksen opetuslasten tarvitse noudattaa kymmentä eikä juutalaisille annettuja 418 käskyä. Miksei. Koska Mooseksen lakia noudattamalla kukaan ei tule vanhurskaaksi, ei vaikka viettäisi joka päivä sapattia. Sen sijaan noudattamalla Jeesuksen antamaa kahta käskyä olet Hänen todellinen opetuslapsi ja sitä kautta saat toivon pelastuksesta.

Gal. 5:14
Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".

Joh. 1:17
Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

Gal. 3:19
Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.

Tietysti lahkolaiset voivat uskoa Moosekseen pelastuakseen, eihän siinä ole mitään väärää. Suomessa on uskonnonvapaus, ja sapatteja saa pitää vaikka joka päivä. Se on sellaista ulkoista tekopyhyyttä. Mutta parasta on se että Jeesus tuntee valittunsa ja valitsee oman seurakuntansa. Siihen ei kuulu yhtään lakihenkistä eikä sapattivouhottajaa koska he eivät tunne Jeesusta eikä Jumalaa.
Sanot ettei Jeesuksen opetuslasten tarvitse noudattaa kymmentä käskyä. Silloinhan kristitty saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin. Sapattia ei vietetä pelastukseksi. Sitä vietetään koska se on Jumalan käsky. Siinä ei ole mitään ulkokultaista tekopyhyyttä, että noudattaa kymmentä käskyä. Jos me rakastamme Jeesusta, me pidämme hänen käskyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Ei Jeesuksen opetuslasten tarvitse noudattaa kymmentä eikä juutalaisille annettuja 418 käskyä. Miksei. Koska Mooseksen lakia noudattamalla kukaan ei tule vanhurskaaksi, ei vaikka viettäisi joka päivä sapattia. Sen sijaan noudattamalla Jeesuksen antamaa kahta käskyä olet Hänen todellinen opetuslapsi ja sitä kautta saat toivon pelastuksesta.

Gal. 5:14
Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".

Joh. 1:17
Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

Gal. 3:19
Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.

Tietysti lahkolaiset voivat uskoa Moosekseen pelastuakseen, eihän siinä ole mitään väärää. Suomessa on uskonnonvapaus, ja sapatteja saa pitää vaikka joka päivä. Se on sellaista ulkoista tekopyhyyttä. Mutta parasta on se että Jeesus tuntee valittunsa ja valitsee oman seurakuntansa. Siihen ei kuulu yhtään lakihenkistä eikä sapattivouhottajaa koska he eivät tunne Jeesusta eikä Jumalaa.
Sapatin Herra Jeesus on sapatinpitäjien Jeesus. Toisilla on eri Jeesus. Jeesuskin sanoi: Monta on tullut minun nimessäni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Laitetaan vielä kerran muistutukseksi, kun kaikki eivät ymmärrä Jeesuksen selvää opetusta:

”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen. Gal. 4:4.

Huomaa tässä laista vapautuksemme korkea, iankaikkinen perustus! Jumala lähetti Poikansa lain alle! Ja sen hän teki vapauttaakseen lain alla olevia. Niinhän luemme: »Lunastamaan lain alaiset.» Te köyhät sielut, ylistäkää ja kiittäkää häntä iankaikkisesti! Tämän lauseen lohduttava pääsisällys on niin selvä, että jokaisen on tuo huomattava.

Pyhä apostoli on syvän ajattelun jälkeen ja syvässä hengessä sanonut nämä sanansa, niin että niitä kyllä kannattaa tarkemmin tutkia. Ensin hän sanoo: »Kun aika oli täytetty» - nimittäin Isän määräämä aika, kun Vanhan testamentin holhoojavalta oli loppuva ja kaikki ennustuksen lupaukset ja kuvaukset täyttyvät.

Nämä sanat »kun aika oli täytetty» tuovat siis silmien eteen koko Vanhan testamentin pitkän kultaisen jumalallisen lupaussarjan maalaukset ja kuvaukset. Aina ensimmäisestä lupauksesta asti, joka annettiin syntiinlankeemuksen päivänä, vaimon siemenestä, joka oli rikkipolkeva käärmeen pään. Kaikki nuo pitkällisen leeviläisen jumalanpalveluksen jumalalliset ennustukset ja kuvaukset, joissa monet tuhannet uhrieläimet sekä uhripapit kaikki kuvasivat meidän suurta ylimmäistä pappiamme ja suurta sovintouhria.

Todellakin ylen voimallinen, tuhatkertainen Jumalan todistus, jonka rinnalla meidän ajatuksemme, tunteemme ja mielemme vastustelut haihtuvat ja raukeavat. Miten voisimme tehdä tyhjiksi koko pitkän maailman ajan kestäviä tuhatkertaisia esikuvia ja Jumalan omia lupauksia?

Ja mitä kaikki nämä lupaukset ja kaikki nämä esikuvana käytetyn jumalanpalveluksen veriset uhrieläimet kertovat? Hepr. 10 luemme: »Laki on tulevan hyvän varjo eikä olioiden todellinen kuva. Ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi. Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä.
Sen takia hän maailmaan tullessaan sanoo: Teurasuhri ia ruokauhri eivät sinulle kelpaa, vaan korvat sinä minulle avasit. Katso, minä tulen – kirjassa on minusta kirjoitettu – tekemään sinun tahtosi, Jumala. Itse uhrieläimiä et sinä tahtonut, Isä. Ei, ruumiin olet minulle valmistanut» Minun ruumiini esikuvia olivat kaikki uhrit. Minun ruumiini on tuleva uhriksi, jota olet tahtonut Jumala. Avatkoon Jumala silmämme näin ylen ihanalle sanomalle.

Tässä näemme vapautuksemme perustuksen. Tässä huomaamme sanojen selityksen: »Kristus on lain loppu ja Jumalan Karitsa.» Jumala avatkoon mielemme ja sydämemme! »Jumala lähetti Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen.» Aina kahdeksannesta päivästä lähtien, jolloin hänet lain mukaisesti ympärileikattiin, koko hänen elämänsä oli vain lain täyttämistä meidän puolestamme.

Laki vaatii syystä ja herkeämättä, että meidän on rakastettava Jumalaa kaikesta sydämestämme, kaikesta sielustamme, kaikista voimistamme ja kaikesta mielestämme ja lähimmäistämme niin kuin itseämme. Mutta ei kukaan meistä täytä tätä. Silloin tuli Kristus ja teki sen meidän puolestamme: Hän rakasti Jumalaa koko sydämestään ja sielustaan. Isän tahdon tekeminen oli hänen ruokansa. Hän rakasti lähimmäistään niin kuin itseään, hän antoi henkensä veljiensä, vieläpä vihollistensakin puolesta. Ja apostoli sanoo vakavasti tämän tapahtuneen meidän tähtemme, lunastaakseen lain alaiset.

Tutki tätä tarkkaan, niin huomaat suureksi autuaaksi ihastukseksesi, ettei meidän lain pitämisellä koskaan tarvitse ansaita Jumalan armoa ja autuutta, vaan että se asia on Jumalan suuresta laupeudesta pantu tykkänään toisen hartioille, välittäjämme ja laintäyttäjämme huollettavaksi. »Niin rakasti Jumala maailmaa, että hän antoi ainoan Poikansa.»

Syntiinlankeemus turmeli niin perinpohjin meidän voimamme, ettei meissä ollut vähintäkään mikä ei ollut myrkytettyä, synnin ja saastaisuuden täyttämää. Ei ainoakaan koko sukukunnasta voinut Herran lakia täyttää, vaan kaikki, mikä meissä on, sotii jokaista lain käskyä vastaan. Tämän huomaavatkin syvästi ja katkerasti ne, joita Jumalan pyhyys on koskettanut, niin että he kilvoittelevat ja tekevät työtä lain täyttämiseksi.

Ja kun nyt Jumala iankaikkisen totuutensa ja vanhurskautensa tähden ei voinut yhtään kirjainta eikä merkkiäkään laistaan jättää täyttämättä, jonka tähden kaikki liha oli iankaikkisen kirouksen alaisena, niin kuin sen joka päivä tunnemme, niin Jumala muuttumattomasta laupeudestaan ja rakkaudestaan ihmisiin päätti armollisesti lähettää oman Poikansa lakia täyttämään meidän edestämme.

Tätä sisältävät nämä kalliit sanat: »Kun aika on täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen lunastamaan lain alaiset.»
Ja tämä on syy, miksi Jumala ei mittaa eikä tuomitse meitä lain mukaan, miksi »ei ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa, Jeesuksessa ovat, vaan he ovat hänessä niin viattomat Jumalan edessä, kuin eivät olisi koskaan syntiä tehneet.

( C.O.Rosenius )
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
saviseutulainen kirjoitti:
Kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen. Gal. 4:4.

Huomaa tässä laista vapautuksemme korkea, iankaikkinen perustus! Jumala lähetti Poikansa lain alle! Ja sen hän teki vapauttaakseen lain alla olevia. Niinhän luemme: »Lunastamaan lain alaiset.» Te köyhät sielut, ylistäkää ja kiittäkää häntä iankaikkisesti! Tämän lauseen lohduttava pääsisällys on niin selvä, että jokaisen on tuo huomattava.

Pyhä apostoli on syvän ajattelun jälkeen ja syvässä hengessä sanonut nämä sanansa, niin että niitä kyllä kannattaa tarkemmin tutkia. Ensin hän sanoo: »Kun aika oli täytetty» - nimittäin Isän määräämä aika, kun Vanhan testamentin holhoojavalta oli loppuva ja kaikki ennustuksen lupaukset ja kuvaukset täyttyvät.

Nämä sanat »kun aika oli täytetty» tuovat siis silmien eteen koko Vanhan testamentin pitkän kultaisen jumalallisen lupaussarjan maalaukset ja kuvaukset. Aina ensimmäisestä lupauksesta asti, joka annettiin syntiinlankeemuksen päivänä, vaimon siemenestä, joka oli rikkipolkeva käärmeen pään. Kaikki nuo pitkällisen leeviläisen jumalanpalveluksen jumalalliset ennustukset ja kuvaukset, joissa monet tuhannet uhrieläimet sekä uhripapit kaikki kuvasivat meidän suurta ylimmäistä pappiamme ja suurta sovintouhria.

Todellakin ylen voimallinen, tuhatkertainen Jumalan todistus, jonka rinnalla meidän ajatuksemme, tunteemme ja mielemme vastustelut haihtuvat ja raukeavat. Miten voisimme tehdä tyhjiksi koko pitkän maailman ajan kestäviä tuhatkertaisia esikuvia ja Jumalan omia lupauksia?

Ja mitä kaikki nämä lupaukset ja kaikki nämä esikuvana käytetyn jumalanpalveluksen veriset uhrieläimet kertovat? Hepr. 10 luemme: »Laki on tulevan hyvän varjo eikä olioiden todellinen kuva. Ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi. Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä.
Sen takia hän maailmaan tullessaan sanoo: Teurasuhri ia ruokauhri eivät sinulle kelpaa, vaan korvat sinä minulle avasit. Katso, minä tulen – kirjassa on minusta kirjoitettu – tekemään sinun tahtosi, Jumala. Itse uhrieläimiä et sinä tahtonut, Isä. Ei, ruumiin olet minulle valmistanut» Minun ruumiini esikuvia olivat kaikki uhrit. Minun ruumiini on tuleva uhriksi, jota olet tahtonut Jumala. Avatkoon Jumala silmämme näin ylen ihanalle sanomalle.

Tässä näemme vapautuksemme perustuksen. Tässä huomaamme sanojen selityksen: »Kristus on lain loppu ja Jumalan Karitsa.» Jumala avatkoon mielemme ja sydämemme! »Jumala lähetti Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen.» Aina kahdeksannesta päivästä lähtien, jolloin hänet lain mukaisesti ympärileikattiin, koko hänen elämänsä oli vain lain täyttämistä meidän puolestamme.

Laki vaatii syystä ja herkeämättä, että meidän on rakastettava Jumalaa kaikesta sydämestämme, kaikesta sielustamme, kaikista voimistamme ja kaikesta mielestämme ja lähimmäistämme niin kuin itseämme. Mutta ei kukaan meistä täytä tätä. Silloin tuli Kristus ja teki sen meidän puolestamme: Hän rakasti Jumalaa koko sydämestään ja sielustaan. Isän tahdon tekeminen oli hänen ruokansa. Hän rakasti lähimmäistään niin kuin itseään, hän antoi henkensä veljiensä, vieläpä vihollistensakin puolesta. Ja apostoli sanoo vakavasti tämän tapahtuneen meidän tähtemme, lunastaakseen lain alaiset.

Tutki tätä tarkkaan, niin huomaat suureksi autuaaksi ihastukseksesi, ettei meidän lain pitämisellä koskaan tarvitse ansaita Jumalan armoa ja autuutta, vaan että se asia on Jumalan suuresta laupeudesta pantu tykkänään toisen hartioille, välittäjämme ja laintäyttäjämme huollettavaksi. »Niin rakasti Jumala maailmaa, että hän antoi ainoan Poikansa.»

Syntiinlankeemus turmeli niin perinpohjin meidän voimamme, ettei meissä ollut vähintäkään mikä ei ollut myrkytettyä, synnin ja saastaisuuden täyttämää. Ei ainoakaan koko sukukunnasta voinut Herran lakia täyttää, vaan kaikki, mikä meissä on, sotii jokaista lain käskyä vastaan. Tämän huomaavatkin syvästi ja katkerasti ne, joita Jumalan pyhyys on koskettanut, niin että he kilvoittelevat ja tekevät työtä lain täyttämiseksi.

Ja kun nyt Jumala iankaikkisen totuutensa ja vanhurskautensa tähden ei voinut yhtään kirjainta eikä merkkiäkään laistaan jättää täyttämättä, jonka tähden kaikki liha oli iankaikkisen kirouksen alaisena, niin kuin sen joka päivä tunnemme, niin Jumala muuttumattomasta laupeudestaan ja rakkaudestaan ihmisiin päätti armollisesti lähettää oman Poikansa lakia täyttämään meidän edestämme.

Tätä sisältävät nämä kalliit sanat: »Kun aika on täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen lunastamaan lain alaiset.»
Ja tämä on syy, miksi Jumala ei mittaa eikä tuomitse meitä lain mukaan, miksi »ei ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa, Jeesuksessa ovat, vaan he ovat hänessä niin viattomat Jumalan edessä, kuin eivät olisi koskaan syntiä tehneet.

( C.O.Rosenius )
Siinä se evankeliumin ydinsanoma.
Käskyt ovat hyvät ja ne johtavat syntisen Jeesuksen luo, lain täyttäjän luo, joka tuo vapautuksen synneistä Jeesuksen tekojen tähden.
Näin uskovan ei tarvitse kumota Sanaa/käskyjä, vaan turvautua Herraan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
evankeliumia kirjoitti:
Siinä se evankeliumin ydinsanoma.
Käskyt ovat hyvät ja ne johtavat syntisen Jeesuksen luo, lain täyttäjän luo, joka tuo vapautuksen synneistä Jeesuksen tekojen tähden.
Näin uskovan ei tarvitse kumota Sanaa/käskyjä, vaan turvautua Herraan.
Ja jos me rakastamme Jeesusta, me pidämme käskyt. Kymmentä käskyä ei ole kumottu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Niille joita jostain syystä sapatti kiinnostaa, olen kirjoittanut eräänlaisen yhteenvedon täällä: http://kristitty.net/blog/muista-pyhittaa-sapatinpaiva-vai-lepopaiva/ Käyn tuossa läpi usein täälläkin esitettyjä väitteitä sapattia vastaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Näitä asioita täytyy ajankanssa tutkia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lain tehtävä oli osoittaa, ettei yksikään ihminen kykene sitä täyttämään, ei ennen eikä nyt. Niinpä nämä, jotka vetoavat lakiin, eivät itsekään pysty sitä täyttämään - he ovat siis omavanhurskaita, kun he sanovat, että kykenevät täyttämään lain.
Lain tehtävä on saattaa ihminen kaipaamaan Jumalan armoa, että hän voisi pelastua lain kirouksesta, koska lain kirous on iankaikkinen kuolema ja kadotus ja tästä Jeesus meidät syntiset ja rikkoneet tuli pelastamaan - vapauttamaan lain kirouksesta.
Jeesus tuli tuomaan uuden lain, joka on armon laki ja rakkauden laki; jossa rikkonut saa Jeesuksessa syntinsä anteeksi ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi ja tulee iankaikkisen elämän omistajaksi.
Laki siis kertoo kaikille, että sinä olet rikkonut Jumalaa vastaan.
Jeesus kertoo kaikille, etät tulkaa minun luokseni, niin te pelastutte lain tuomiosta ja saatte armon ja anteeksiantamuksen.

Ilman Pyhää Henkeä näiden käsittäminen on mahdotonta.

Matka Jeesuksen seurassa alkaa uudestisyntymisestä ja silloin Pyhä Henki tulee ja opettaa meitä kaikesta, mitä Jeesus on opettanut.

Laki siis pysyy voimassa osoittaakseen, ettei yksikään ihminen ei kykene Jumalan lakia täyttämään ja on tuomittu kuolemaan ilman Jumalan armoa ja pelastusta Jeesuksessa Kristuksessa. Niinpä ne, jotka sanovat täyttävänsä ja pitävänsä Mooseksen käskyt, eivät niitä kykene noudattamaan sydämessään, koska Jumala on sulkenut kaikki synnin alle. Ne jotka sanovat noudattavansa Mooseksen käskyjä, ovat siis valehtelijoita, koska Raamattu selkeästi sanoo, ettei ole yhtäkään, joka tekee sitä, mikä oikein on.
Job 14:4
Syntyisikö saastaisesta puhdasta? Ei yhden yhtäkään.
Ps. 14:3
Mutta kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvää on, ei yhden yhtäkään.
Ps. 53:3
(53:4) Mutta kaikki he ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.
Room. 3:23
Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
1. Joh. 1:8
Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Miten siis on, saammeko tahallaan rikkoa Jumalan käskyjä, kun olemme armon, emmekä lain alla?

"Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)

Meillä ei siis armon alla ole mitään lupaa rikkoa tahallaan Jumalan käskyjä. Jos rakastamme Jeesusta, me pidämme hänen käskyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Muuten hyvä, mutta Mooseksen käskyt?

Kerrot näin:
""Niinpä ne, jotka sanovat täyttävänsä ja pitävänsä Mooseksen käskyt, eivät niitä kykene noudattamaan sydämessään, koska Jumala on sulkenut kaikki synnin alle. Ne jotka sanovat noudattavansa Mooseksen käskyjä, ovat siis valehtelijoita, koska Raamattu selkeästi sanoo, ettei ole yhtäkään, joka tekee sitä, mikä oikein on.""

Tuosta kirjoituksestasi voisi kuvitella, että Herra tuli täyttämään Mooseksen käskyt. Mooses ylempänä Jumalaa. Et varmaan tarkoita sitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
tuollaisiin työaikoihin suhtautuu ammattiliitto? 24/7 ja vuodet läpeensä, yleislakkoo pystyyn ja satamat seis, auto- ja kuljetusalasta puhumattakaan! Törkeetä.
Ilmianna
Jaa
On muutoksia tulossa, muttta kuinka paljon. Työtä jo pystyy jossain tekemään tauotta. Helluntalaiseten toive toteutumassa.
Luterilaiset ymmärtää, että lepopäivä on raamatussa.
Siksi lakkoja tulee olemaan, jos työtä tehdään tauotta. Suurin osa Suomessa on luterilaisia.
Helluntalaisista on suurin osa sitä mieltä, että ei raamattu tunne sapattia/lepopäivää. He ovat pieni joukko ja eivät saa siten työlakeja haluamakseen.
Ilmianna
Jaa
Jeesuksen seuraajan elämä on kilvoittelua, meidän on taisteltava oman lihamme houkutuksia vastaan, ettemme niitä synnillisiä ajatuksia toteuta. Meidän on antauduttava kokonaan Jumalan Pyhän Hengen työlle meissä, että voisimme hyvän kilvoituksen kilvoitella, niin kuin Paavali siitä puhuu. Kuitenkin tietäen, että meidän lihassamme ei ole mitään hyvää ja kelvollista, vaan se uusi ihminen meissä perii taivasten valtakunnan.
Jos huomiomme kääntyy pois Jeesuksesta ja yritämme oman lihamme voimalla noudattaa käskyjä, emme ole edes päässeet sisälle Jumalan valtakuntaan, vaan rakennamme omaa uskonnollisuuttamme ja kuvittelemme, että olemme synnittömiä, kun emme tapa, emme varasta, emme tee huorin ja emme tee mitään sellaista, mistä käskyt kieltävät.
Jeesuksen pelastamina, armosta Jumalan lapsiksi tulleina me tiedämme, että vaikka kuinka kilvoittelemme, emme ole lihamme puolesta Jumalalle kelvollisia ja siksi tämä lihan ruumis ei voikaan koskaan päästä taivasten valtakuntaan, vaan siihen tarvitaan uusi ruumis, jonka saamme ylösnousemuksen hetkellä.
Jeesuksen oma ei koskaan tahallaan tahdo syntiä tehdä, vaan antautuu yhä syvemmin Pyhän Hengen muuttavan voiman muutettavaksi tullakseen Jeesuksen kaltaiseksi yhä enemmän ja enemmän, täyttyäkseen rakkaudella yhä enemmän ja enemmän ja voidakseen kertoa tätä toivon evankeliumia Jeesuksesta yhä useammalle ja useammalle.

Galatalaiskirje 5:
1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.
2 Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.
3 Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain.
4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.
5 Sillä me odotamme uskosta vanhurskauden toivoa Hengen kautta.
6 Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.
7 Te juoksitte hyvin; kuka esti teitä olemasta totuudelle kuuliaisia?
8 Houkutus siihen ei ole hänestä, joka teitä kutsuu.
9 Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan.
10 Minulla on teihin se luottamus Herrassa, että te ette missään kohden tule ajattelemaan toisin; mutta teidän häiritsijänne saa kantaa tuomionsa, olkoon kuka hyvänsä.
11 Mutta jos minä, veljet, vielä saarnaan ympärileikkausta, miksi minua vielä vainotaan? Silloinhan olisi ristin pahennus poistettu.
12 Kunpa aivan silpoisivat itsensä, nuo teidän kiihoittajanne!
13 Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa.
14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
15 Mutta jos te purette ja syötte toisianne, katsokaa, ettette toinen toistanne perin hävitä.
16 Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.
17 Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte.
18 Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin ette ole lain alla.
19 Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
20 epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,
21 kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.
22 Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.
23 Sellaista vastaan ei ole laki.
24 Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen.
25 Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme.
26 Älkäämme olko turhan kunnian pyytäjiä, niin että toisiamme ärsyttelemme, toisiamme kadehdimme.

Tähän Galatalaiskirjeen totuuksiin adventisti ja uusjudaisti joutuu myös nöyrtymään ... mutta voi tietysti paaduttaa sydämensä .. vapaus on valita! Näistä Raamatun totuuksista he eivät halua puhua, eivätkä tuoda niitä esiin. He toistelevat jatkuvasti niitä muutamia jakeita, joilla he perustelevat omat harhansa... kumpa Pyhä Henki saisi avata heidän ymmärryksensä katsomaan Kristukseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Missä kohtaa galatalaiskirjettä annetaan lupa tehdä syntiä rikkomalla lakia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Adventistit ovat nöyrtyneet pitämään Jumalan antaman sapatin pyhänäpäivänä. Ylpeällä ihmisellä on vaikea nöyrtyä ja pitää pyhänäpäivänä Jumalan antama sapatti.

Raamatut vuosilta 1642 ja 1903 Ilm.22:14. Autuaat ovat ne, jotka Hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.

Monen nenän edessä portit tulevat kerran pysymään kiinni, silloin ei enää auta kolkutukset.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei ihmisen tarvitse miettiä mitä tekee tai jättää tekemättä. Kyllä se sisäinen ääni= Pyhä Henki ohjaa ja opettaa. Aivan helppoa olla opetuslapsi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voi kumpa Kristus saisi tehdä työtään minussa.

Olkoon tuo meidän rukouksemme.
Ilmianna
Jaa
kristitty ..

amen
Ilmianna
Jaa
Voi ihmettä sentään, onko meidän joukossamme synnittömiä pyhiä?

Siltä heidän kirjoituksensa kuulostavat - he täyttävät kaikki käskyt viimesen päälle - yli-ihmisiäkö ovat... eihän tavallinen kuolevainen siihen pysty, vaikka kuinka koko sydämensä pohjasta kilvoittelisi uskon tiellä.

Onneksi olkoon heille, he ovat saavuttaneet sen, mistä me muut uneksimme vasta taivaassa saavuttavamme.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Onko meillä jokin lupa uudessa liitossa tehdä tahallaan syntiä rikkomalla lakia vastaan? Saammekko muka rikkoa sapattikäskyä, koska olemme armon alla? Se että kukaan ei ole täydellinen, ei tarkoita että saisi tahallaan rikkoa lakia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Käskyjen kumoajille se taivaaseen pääsy on aika vaivalloista. . Lakiin ja todistuksiin,elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"pyhiäkinon "
Pyhiä on: Jumala, Jumalan poika, Pyhä Henki, Pyhä sapatti.

Tuosta muuten on hyvä lähteä liikkelle, että huomaa syntisyytensä. Siinä on kaksi mahdollisuutta, joko poistaa Jumalan käskyn/käskyt tai turvautuu Vapahtajaan/Jeesukseseen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Se lain täyttäminen käskyjen muodossa on lihallista. Rakastakaa Jumalaa ja lähimmäisiänne. Se on kaiken lain täyttymys.

Room.13.
8 Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt.
9 Sillä nämä: "Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse", ja mikä muu käsky tahansa, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
10 Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.

Siinä se on sanottu, uskokaa jo Jeesukseen älkääkä vouhottako kuolleen lainkirjaimen kanssa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Jos rakastaa Jeesusta, silloin pitää Jumalan käskyt. Ja Jumalan käsky on, että me pyhitämme sapatinpäivän.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Jos rakastaa Jeesusta, silloin pitää Jumalan käskyt. Ja Jumalan käsky on, että me pyhitämme sapatinpäivän.
Niin, minä en vietä sapattia koska se on lihan teko. Eiköhän asia ole selvä, että sinä pidät lahkossasi sapatin niin kuin Ellen G. White on opettanut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Niin, minä en vietä sapattia koska se on lihan teko. Eiköhän asia ole selvä, että sinä pidät lahkossasi sapatin niin kuin Ellen G. White on opettanut.
Ovatko muutkin kymmenen käskyä lihan tekoja? Jos ei tee huorin, onko sekin vain lihan teko? En kuulu mihinkään lahkoon, enkä varsinkaan adventisteihin. Sapatti ei ole EGW:n keksintöä, vaan sen on Jumala asettanut pyhäksi jo luomisviikolla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Niin, minä en vietä sapattia koska se on lihan teko. Eiköhän asia ole selvä, että sinä pidät lahkossasi sapatin niin kuin Ellen G. White on opettanut.
Eihän tämä Elleni tyhmeliini ollutkaan kun ymmärsi uskoon tultuaan, että sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1234567--- kirjoitti:
Eihän tämä Elleni tyhmeliini ollutkaan kun ymmärsi uskoon tultuaan, että sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.
Adventistit ovat luterilaisia huomattavasti fiksumpia, kun eivät kutsu itseään ellenisteiksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Paljon on täällä väitetty hiljattain, että laki on kumottu. Jos näin on, onko kymmenen käskyä muka kumottu? Silloinhan kristitty saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin. Sapattikäsky on kymmenestä käskystä neljäs ja kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä". Miksi ainoastaan neljäs käsky olisi kumottu ja muut olisivat edelleen voimassa? Jeesuksen selvän opetuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto. Tämä tarkoittaa, että kymmenen käskyä ja täten myös sapattikäsky on edelleen voimassa. Miksi neljäs käsky on kymmenestä ainut, jota kirkon viralliselta taholta opetetaan rikkomaan? Millainen meteli siitä nousisi, jos kirkko opettaisi että kuudetta käskyä saa rikkoa. Mutta sapattikäskyn rikkomista pidetään täysin normaalina.

Vielä väitetään, että eihän kukaan pysty noudattamaan lakia, ikään kuin tämä antaisi meille luvan ja oikeuden tahallaan rikkoa sapattikäskyä. Kukaan ei pysty täydellisesti noudattamaan lakia ja ainoastaan Jeesus on täyttänyt lain, mutta se ei anna meille lupaa tahallaan rikkoa käskyjä vastaan.

Sanotaan, että uudessa liitossa emme enää ole lain alla. Miten siis on, saammeko tehdä syntiä ja rikkoa lakia, kun emme ole lain vaan armon alla? Pois se! Sanoo Paavali:

"Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)

Väitetään että uudessa liitossa laki on kumottu. Järjetön väite! Missään kohtaa Raamattua ei sanota että laki on kumottu. Jeesus sanoo suoraan, että hän ei tullut kumoamaan lakia:

”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

Väitetään että uudessa liitossa laki ei enää ole voimassa. Täysin absurdi väite! Raamatun mukaan uudessa liitossa laki, alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme:

”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

Uudessa liitossa täten laki on edelleen voimassa. Se tarkoittaa, että kymmenen käskyä on edelleen voimassa uudessa liitossa ja velvoittaa meitä. Koska sapattikäsky on kymmenestä käskystä neljäs, on uudessa liitossa sapattikäsky edelleen voimassa.
Ilmianna
Jaa
'Silloinhan kristitty saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin'
'Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme'

Edellä olevat lauseet ovat suoraan sielunvihollisen pääkonttorista tulleita!

Erittäin vakava varoitus!

Erittäin vakava varoitus!

Lue Galatalaiskirjettä. Lue Galatalaiskirjettä. Lue Galatalaiskirjettä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
"Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme" on suora lainaus Jeremian kirjasta. Miten se voi olla sielunviholliselta?

Ja jos kymmenen käskyä kerta on kumottu, sehän tarkoittaa että kristitty todellakin saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin.

Mitäköhän galatalaiskirjeessä muka sanotaan aiheesta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
"Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme" on suora lainaus Jeremian kirjasta. Miten se voi olla sielunviholliselta?

Ja jos kymmenen käskyä kerta on kumottu, sehän tarkoittaa että kristitty todellakin saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin.

Mitäköhän galatalaiskirjeessä muka sanotaan aiheesta?
Laitetaan kertauksen vuoksi:

”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (TOORAN) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

Uudessa liitossa siis alkukielen mukaan Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme. Miten suora lainaus Raamatusta voi olla sielunviholliselta?

Jokainen voi itse tarkistaa asian alkukielestä tästä: http://biblehub.com/interlinear/jeremiah/31-33.htm
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jeesuksen käsky rakastaa Jumalaa ja rakastaa lähimmäisiä kattaa kaikki vanhan liiton käskyt, jotka koskevat suhdetta Jumalaan ja lähimmäisiin, mutta menee niissä paljon syvemmälle. Ainoastaan sapattikäsky ei sisälly tuohon Kristuksen käskyihin.
Uusi liitto ei ole Toora, vaan vanha liitto on Toora, jonka Kristus purki ja asetti voimaan uuden liiton, josta Hebrealaiskirje puhuu.

Ilman Pyhää Henkeä uskonnollinen ihminen ei voi käsittää Raamatun sanaa ja se on todettu selkeästi monin kohdin niiden osalta, jotka toistelevat joitakin Raamatun jakeita, jotta saisivat Jeesuksen seuraajan kääntämään katseensä pois Jeesuksesta ja katsomaan lakiin ja tuntemaan hirveää syyllisyyttä ja pelkoa ja toisaalta olemaan armoton ja ankara toisia kohtaan.

Lue siis Hebrealaiskirjettä, niin saat ymmärrystä uudesta liitosta.
'en sellaista liittoa... vaan uusi liitto..'

Hepr. 10:29
kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!
Joh. 5:24
Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään

Syntiinlankeemus kertoo juuri siitä, kun ihminen käänsi katseensa pois Jeesuksesta ja alkoi kuunnella vihollisen ääntä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Parasta vaan katsoa myöskin lakiin tänä laittomuuden aikana.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"Ainoastaan sapattikäsky ei sisälly tuohon Kristuksen käskyihin."

Miksi ainoastaan sapattikäsky ei sisälly? Miksi neljäs käsky ei sisälly, mutta viides, kuudes ja seitsemäs käsky sisältyvät? Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että ainoastaan sapattikäsky ei sisälly Kristuksen käskyihin?

Jeremian mukaan uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme. Laki siis on edelleen uudessa liitossa voimassa.

Sielunvihollinen saa kristityt eksytettyä ja harjoittamaan laittomuutta. Siitähän Saatana iloitsee, kun saa kristityt tekemään syntiä. Saatanan harhaajohtavat eivät näe Jeesuksen selvää opetusta, että laista ei katoa pieninkään piirto.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sielunvihollisen viesti on nyt sama kuin syntiinlankeemuksen hetkellä, käännä katseesi pois Jeesuksesta, sillä hän ei yksin riitä, vaan sinun itsesikin täytyy tehdä jotain pelastuaksesi ollaksesi kelvollinen Jumalalle. Tähän moni viesti kehoittaa tässäkin ketjussa...
Älä usko sielunvihollisen valhetta, kun hän sanoo, että sinun täytyy tarkasti noudattaa Tooraa, sillä Jeesus ei yksin riitä...

https://www.youtube.com/watch?v=UC_6RR-IuSM
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Saatana haluaa että me teemme syntiä. Saatana on varsin onnistuneesti saanut kristityt uskomaan, että sapattikäskyä saa rikkoa. Siitähän Saatana iloitsee, kun kristityt tekevät syntiä ja harjoittavat laittomuutta.

Sielunvihollisen vale on, että meidän ei tarvitse noudattaa lakia. Tässä missiossa Saatana onkin onnistunut varsin hyvin, kun on saanut miljoonat kristityt eksytettyä uskomaan että sapattikäskyä saa rikkoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
>> Syntiinlankeemus kertoo juuri siitä, kun ihminen käänsi katseensa pois Jeesuksesta ja alkoi kuunnella vihollisen ääntä. <<

Mitä kieroilua! Mistä syntiinlankeemus kertoo? Se kertoo siitä, että paholainen sai houkuteltua Aatamin ja Eevan rikkomaan Jumalan käskyä. Käärme sanoi naiselle "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?" Nykyään Saatana kuiskii kristityille "Onko Jumala todellakin sanonut, että teidän on pyhitettävä sapatinpäivä? Ei suinkaan, riittää että vietätte lepopäivää minä päivänä hyvänsä!"

Saatana riemuitsee suuresti, kun on saanut kristityt rikkomaan kymmenentä käskyä. Nykyään pidetään täysin normaalina käytöksenä, että rikotaa sapattia. Sitä kutsutaan kristityn vapaudeksi, emme ole enää sapatin orjuuden alla. Näin Saatana valehtelee seurakunnalle, että Jumalan antama sapatin lepo olisi muka orjuutta. Saatana kuiskii, että ette te suinkaan kuole, ei teidän tarvitse viettää sapattia. Lepopäivä ajaa saman asian. Saatana on saanut Raamatun kääntäjätkin poistamaan kymmenestä käskystä sanan "sapatti" ja korvaamaan sen sanalla "lepopäivä". Näin Raamatun suora käsky "Muista pyhittää sapatinpäivä" on saatu muotoon "Muista pyhittää lepopäivä". Nerokasta työtä Saatanalta. Saatana on valheen isä, ja hän osaa nämä temput.

Se ei ole armosta pois lankeamista, että noudatamme kymmentä käskyä. Jos me rakastamme Jeesusta, pidämme käskyt. "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni." (Joh. 14:15) Meillä ei armon alla ole mitään oikeutta tehdä syntiä rikkomalla lakia. "Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15) Se ei ole katseen pois kääntämistä Jeesuksesta, että viettää sapattia. Kukaan ei väitä että sapatti pelastaa. Kyse on siitä, olemmeko kuuliaisia Jumalan käskyille. Kukaan ei kuvittele, että jos noudattaa kuudetta käskyä, kyse olisi omavanhurskaudesta tai yrityksestä ansaita itse pelastus. Eikö sama päde sapattikäskyyn? Se ei ole omin voimin pelastumista eikä mikään lihan teko, että lepää kaikista töistä yhden päivän viikossa. Saatana eksyttää ja vääristelee kirjoituksia minkä kerkiää ja riemuitsee kun Jumalan kansa rikkoo Jumalan lakia ja halveksuu sapattia.
Ilmianna
Jaa
Kai sitten täytyy alkaa pitää sapattia joka päivä, pitää pekkaspäiviä ja lomapäiviä jotta pelastuu. Mitään muuta ei tarvitse tehdä, senkun on joutilaana ja vouhottaa jatkuvasti sapatista. Se lienee "Kristitty.net" julistama ilosanoma tällä palstalla. Avot.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kukaan ei ole väittänyt, että sapattia noudattamalla pelastuu. Kyse on vain ja ainoastaan siitä onko kuuliainen Jumalan käskyille vai ei.

Saan jauhaa tällä palstalla sapatista niin paljon kuin sielu sietää. Toisin kuin eräät, minä en tee aiheesta lukuisia aloituksia päivittäin. Jos ei kiinnosta, ei ole pakko lukea tätä ketjua. Minun mielestäni on täysin älytöntä, että Jumalan lain rikkomista pidetään normaalina. Jos kirkko opettaisi, että kuudetta käskyä saa rikkoa, siitä nousisi varmasti meteli. Mutta neljännen käskyn rikkomista pidetään normaalina. Siksi vaahtoan sapatista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Kukaan ei ole väittänyt, että sapattia noudattamalla pelastuu. Kyse on vain ja ainoastaan siitä onko kuuliainen Jumalan käskyille vai ei.

Saan jauhaa tällä palstalla sapatista niin paljon kuin sielu sietää. Toisin kuin eräät, minä en tee aiheesta lukuisia aloituksia päivittäin. Jos ei kiinnosta, ei ole pakko lukea tätä ketjua. Minun mielestäni on täysin älytöntä, että Jumalan lain rikkomista pidetään normaalina. Jos kirkko opettaisi, että kuudetta käskyä saa rikkoa, siitä nousisi varmasti meteli. Mutta neljännen käskyn rikkomista pidetään normaalina. Siksi vaahtoan sapatista.
Vaahtoa ihan kaikessa rauhassa, minä tunnen Jeesuksen. Kiitos vaan keskustelusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Vaahtoa ihan kaikessa rauhassa, minä tunnen Jeesuksen. Kiitos vaan keskustelusta.
Jos tunnet Jeesuksen ja rakastat häntä, silloin noudatat Jumalan käskyjä. Ja Jumalan käsky on, että me pyhitämme sapatinpäivän.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kristitty net ei tiedä lainkaan mitä uusi liitto Kristuksessa tarkoittaa.

Jokainen valistunut lukija lienee sen jo sanomattakin tajunnut.

Se on surullista, kovin kovin surullista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kovin moni ei näytä uskovan Jeremian profetiaa uudesta liitosta. Laitetaan muistin virkistykseksi:

”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (Tooran) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

Uudessa liitossa alkukielellä Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis Raamatun mukaan laki on edelleen voimassa.

Kristittyjen mielestä uusi liitto on sitä, että laki on kumottu, saa tehdä mitä huvittaa, rikkoa sapattia esimerkiksi. Mutta Raamattu ei opeta mitään tällaista. Myöskään Jeesuksen sanoja ei uskota, että hän ei tullut kumoamaan lakia ja että laista ei katoa pieninkään piirto.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun Jumala armossaan alkaa puhutella ihmistä, hän alkaa vetää tätä Kristuksen ristin luokse, koska siinä Jumala antaa etsivälle ymmärryksen käsittää tuon Kristuksen ristinkuoleman merkityksen. Uusi liitto on parempi kuin vanha liitto (Toora), joka ei voinut tuoda pelastusta. Tuossa ristin juurella ihminen käsittää, että hän on syntinen ja täysin kelvoton Jumalalle, mutta hän myös ymmärtää, että hänet olisi pitänyt tuomita syntien tähden kuolemaan, mutta Jumala lähetti ainosyntyisen poikansa sijaisuhriksi; Jumala itse urhrasi itsensä meidän syntisten ja täysin kelvottomien edestä ja antaa tuon uhrin tähden meidän syntimme anteeksi, kun me niitä itkien ja parannusta tehden häneltä anomme. Siinä me saamme kokea sen ihmeen, suurimman ihmeen, että Jumala synnyttää meidät uudesti ja meistä tulee Jumalan lapsia. Siinä me tajuamme, ettemme koskaan pysty maksamaan tuota Jumalan meistä maksamaa hintaa takaisin. Siinä me tajuamme tuon Jumalan rakkauden Jeesuksessa, siinä me ymmärrämme, että olemme hänelle rakkaita ja siinä me käsitämme, ettemme voi mitään tehdä kelvataksemme Jumalalle, sillä kaikki on jo tehty Kristuksen uhrikuolemassa. Syntimme on sovitettu ja anteeksi annettu ja Jumala ei enää meidän syntejämme muista.

Tuo armosta saatu pelastus tuo sydämeemme rakkauden Jeesusta kohtaan ja valtavan kiitollisuuden siitä, että juuri minut hän pelasti ja otti omaksi lapsekseen ja tuosta kiitollisuudesta käsin me haluamme tehdä hyvää, elää oikein, hylätä vanhat väärät tiemme ja etsiä mahdollisuuksia tuoda kiitosta Jumalalle hyvillä teoilla ja osoittaa lähimmäisillemme sen, mikä on tuon uuden liiton vaikutus meidän elämässämme, emme enää ponnistele omin voimin, vaan saamme oppaaksemme ja voimaksemme Jumalan Pyhän Hengen, joka johdataa meitä tekemään hyvää ja elämään hyvää ja oikeaa elämää ja karttamaan pahaa.. motiivina uudessa liitossa on siis tuon Jumalan rakkauden käsittäminen ja loppumaton kiitollisuus siitä valtavasta Jumalan armosta, että olen päässyt osalliseksi iankaikkisesta elämästä.

Tätä on uusi liitto, jossa emme enää omin voimin yritä miellyttää Jumalaa ja ansaita häneltä suosiota. Uusi liitto on siis aivan jotain muuta, kuin se vanha lakiliito, jossa ahkerasti luettiin käskyjä ja yritettiin niitä noudattaa ja oltiin oikein ylpeitä, että onnistuttiin, niinkuin fariseukset mainitsivat.. varmasti nyt kelpaan Jumalalle.. mitä Jeesus heistä sanoi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Miten siis on, saammeko tässä uudessa liitossa tahallaan rikkoa Jumalan käskyjä? Onko tässä uudessa armon liitossa kymmenen käskyä kumottu? Paavalin mukaan ei ole:

"Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)

Jeesus sanoi, että hän ei tullut kumoamaan lakia. Miksi tätä yksinkertaista Jeesuksen opetusta ei uskota?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Miten siis on, saammeko tässä uudessa liitossa tahallaan rikkoa Jumalan käskyjä? Onko tässä uudessa armon liitossa kymmenen käskyä kumottu? Paavalin mukaan ei ole:

"Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)

Jeesus sanoi, että hän ei tullut kumoamaan lakia. Miksi tätä yksinkertaista Jeesuksen opetusta ei uskota?
Room. 10:4
Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Room. 10:4
Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
Klassinen käännösvirhe. Tuossa on kreikan sana telos käännetty loppu, vaikka se tarkoittaa täyttymystä ja päämäärää. Kristus on siis lain täyttymys, ei loppu. Tarkistakaa itse alkukielestä, jos ette minua usko: http://biblehub.com/interlinear/romans/10-4.htm
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Teillä on niin suuri rakkaus lähimmäisiänne kohtaan, että pidätte sapattisin rukoushuoneidenne ovet tiukasti kiinni, ettei vaan kukaan sairas ja terve pääse sisälle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi liitto ei ole siis vanha liitto, vaan todella uusi, armoliitto, Jumalan rakkausliitto ihmistä kohtaan. Uudessa liitossa Jumala ei esitä yhtäkään vaatimusta ihmiselle, vaan täyttää itse nuo vaatimukset ja kärsii itse sen rangaistuksen, joka syntisen ja rikkoneen ihmisen tulisi kärsiä. Uudessa liitossa Jumala armahtaa rikkoneen ihmisen ja antaa hänelle uuden elämän.

Uusi liitto on siis aivan erilainen, varrattomasti parempi liitto, kuin se vanha liitto, joka perustui vaatimuksiin ja käskyihin ja kieltoihin, joita ihmiset eivät pystyneet noudattamaan ja siksi Jumalakin hylkäsi ihmisen.

Siksi profeettakin julistaa jo edeltä, että minä teen uuden liiton ihmisen kanssa, en sellaista liittoa, kuin se vanha oli, vaan täysin uuden, paremman, rakkauden liiton, armoliiton.

Uusi liitto ei ole siis lakiliitto, vaan armoliitto.

Sielunvihollisen orjuudessa olevat eivät voi ymmärtää tätä Jumalan rakkaus- ja armoliittoa, koska heidän silmänsä ovat sokaistuneet ja he yrittävät omin voimin kelvata Jumalalle.

He menevät Jeesuksen tuomioistuimen eteen ja sanovat: 'Ihanaa nähdä Jeesus sinut, minä olen noudattanut kaikkia sinun käskyjäsi ja asetuksiasi, olen pitänyt joka ainoan sapatin, olen täyttänyt kaikki käskyt ja kaikki juhlat, jotka Toorassa käskit pitää, en ole mennyt mukaan edes joulun ja pääsiäisen viettoon, vaan olen viettänyt vain Toorassa mainittuja juhlia ja määräyksiä, olethan varannut minulle paremman osan kuin muille, jotka ovat monesti langenneet pois käskyistä, eivätkä ole edes sapattia pitäneet?'
Jeesus katsoo tuota kysyjää ja vastaa: 'Kuinka sinä olet tullut minun hääjuhlaani omissa saastaisissa vaatteissasi; heittäkää hänet ulos pimeyteen, siellä on itku ja hammastenkiristys. Miksi halveksit minun armoani ja halveksit minun vereni uhria sinun puolestasi - minun uhrini ei sinulle kelvannut, vaan halusit itse ansaita parempaa, kuin minä olin sinulle luvannut ja verelläni lupaukseni lunastanut.'

Matt 22:
1 Ja Jeesus rupesi taas puhumaan heille vertauksilla ja sanoi:
2 "Taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka laittoi häät pojallensa.
3 Ja hän lähetti palvelijansa kutsumaan häihin kutsuvieraita, mutta nämä eivät tahtoneet tulla.
4 Vielä hän lähetti toisia palvelijoita lausuen: 'Sanokaa kutsutuille: Katso, minä olen valmistanut ateriani, minun härkäni ja syöttilääni ovat teurastetut, ja kaikki on valmiina; tulkaa häihin'.
5 Mutta he eivät siitä välittäneet, vaan menivät pois, mikä pellolleen, mikä kaupoilleen;
6 ja toiset ottivat kiinni hänen palvelijansa, pitelivät pahoin ja tappoivat.
7 Mutta kuningas vihastui ja lähetti sotajoukkonsa ja tuhosi nuo murhamiehet ja poltti heidän kaupunkinsa.
8 Sitten hän sanoi palvelijoillensa: 'Häät ovat valmistetut, mutta kutsutut eivät olleet arvollisia.
9 Menkää siis teiden risteyksiin ja kutsukaa häihin, keitä tapaatte.'
10 Ja palvelijat menivät ulos teille ja kokosivat kaikki, keitä vain tapasivat, sekä pahat että hyvät, ja häähuone tuli täyteen pöytävieraita.
11 Mutta kun kuningas meni katsomaan pöytävieraita, näki hän siellä miehen, joka ei ollut puettu häävaatteisiin.
12 Ja hän sanoi hänelle: 'Ystävä, kuinka sinä olet tullut tänne sisälle, vaikka sinulla ei ole häävaatteita?' Mutta hän jäi sanattomaksi.
13 Silloin kuningas sanoi palvelijoille: 'Sitokaa hänen jalkansa ja kätensä ja heittäkää hänet ulos pimeyteen'. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
14 Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Edelleen, Jeremian mukaan uudessa liitossa laki on edelleen voimassa. Jeesuksen mukaan hän ei tullut kumoamaan lakia eikä laista katoa pieninkään piirto. Paavalin mukaan meillä ei armon alla ole mitään lupaa tehdä syntiä tahallaan rikkomalla lakia.

Missään kohtaa Raamattua meille ei anneta lupaa rikkoa Jumalan käskyjä, koska olemme armon, emmekä lain alla. Kymmentä käskyä ei ole kumottu missään kohtaa Raamattua. Miksi neljäs käsky, sapattikäsky, olisi jokin poikkeus kymmenestä käskystä?

Käskyjen noudattamisessa on kyse vain ja ainoastaan siitä, että emme tee syntiä rikkomalla lakia. Se ei ole mikään yritys ansaita itse pelastus. Kyse on vain ja ainoastaan kuuliaisuudesta Jumalan käskyille. Jos me rakastamme Jeesusta, pidämme Jumalan käskyt.

Taivaan porteilla totisesti tulee monelle kristitylle yllätyksenä, että lakia piti sittenkin noudattaa. Miten te vastaatte Jeesukselle? "Katso, olen tahallani rikkonut sapattia, jotta en vain olisi liikaa lain alla"?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa. Hyvin yksinkertaista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kristitty net toistaa toistamistaan samoja lauseita .. hänen silmänsä on sokaistu, sielunvihollinen on sokaissut hänet
Kol. 2:23
Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.

voi kumpa Jumala avaisi hänen sydämensä ymmärtämään Jumalan rakkauden Jeesuksessa Kristuksessa.

muistakaa häntä rukouksin ja muitakin eksyneitä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Kiitos kovasti huolenpidostasi. Minä turvaan pelastuksen suhteen yksin Jeesukseen. Mutta olen sitä mieltä, että armon alla meillä ei ole mitään lupaa tahallaan rikkoa kymmentä käskyä. Ei kymmentä käskyä ole missään kohtaa Raamattua kumottu. Jeesus sanoi, että hän ei tullut kumoamaan lakia, miksi tätä Jeesuksen yksiselitteistä opetusta ei uskota? Meillä ei armon alla ole mitään lupaa tehdä syntiä rikkomalla lakia.

Kol. 2:23 ei puhuta mitään ihmisistä, jotka noudattavat lakia. Luetaanpas koko jakso, eikä saarnata yhtä jaetta:

"Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: "Älä tartu, älä maista, älä koske!" -sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta-ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi." Kol. 2:20-23

Tässä puhutaan ihmisten käskyistä, eli turhista perinnäissäännöksistä ja alkeisvoimista, ei yhtään mitään ihmisestä, joka noudattaa Jumalan käskyjä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net,

kirjoitat tuolla ylempänä näin: >> ...Myöskään Jeesuksen sanoja ei uskota, että hän ei tullut kumoamaan lakia ja että laista ei katoa pieninkään piirto....>>

Miksi väität itsepintaisesti, ettemme usko Jeesuksen sanoja?
Toki uskomme, ettei Herra Jeesus tullut lakia kumoamaan - VAAN TÄYTTÄMÄÄN SEN! Täyttämään meidän puolestamme, koska me emme kertakaikkiaan kykene pitämään edes yhtä Kymmenestä käskystä - NIINKUIN NE PYHÄN JUMALAN EDESSÄ PITÄÄ TULEE.

Lue tämä lyhyt ote Roseniuksen opetuksesta; siinähän juuri sanotaan, ettei yhtäkään kirjainta eikä merkkiä laista jätetä täyttämättä:

>Ja kun nyt Jumala iankaikkisen totuutensa ja vanhurskautensa tähden ei voinut yhtään kirjainta eikä merkkiäkään laistaan jättää täyttämättä, jonka tähden kaikki liha oli iankaikkisen kirouksen alaisena, niin kuin sen joka päivä tunnemme, niin Jumala muuttumattomasta laupeudestaan ja rakkaudestaan ihmisiin päätti armollisesti lähettää oman Poikansa lakia täyttämään meidän edestämme.

HUOM. "PÄÄTTI ARMOLLISESTI LÄHETTÄÄ OMAN POIKANSA LAKIA TÄYTTÄMÄÄN MEIDÄN EDESTÄMME."

Tätä sisältävät nämä kalliit sanat: »Kun aika on täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen lunastamaan lain alaiset.»
Ja tämä on syy, miksi Jumala ei mittaa eikä tuomitse meitä lain mukaan, miksi »ei ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa, Jeesuksessa ovat, vaan he ovat hänessä niin viattomat Jumalan edessä, kuin eivät olisi koskaan syntiä tehneet.<

P.S. Tarkoittaako tuo kaikki, ettei meidän tarvitse mitään piitata Jumalan kymmenestä käskystä!?
EI TARKOITA, TOTISESTI EI TARKOITA!

Entä:
ONKO SIIS SYNTI SALLITTUA!?
POIS SE! TOTISESTI EI OLE.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eli olet saviseutulainen kanssani samaa mieltä, että kymmenen käskyä on edelleen voimassa. Hienoa, se tarkoittaa että meidän tulee noudattaa myöskin sapattikäskyä. Miksi jauhat että emme kykene täyttämään lakia ja että Kristus on täyttänyt lain puolestamme? Kuten itsekin myönnät, se ei tarkoita että saamme tahallaan rikkoa Jumalan lakia. Pois se!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Eli olet saviseutulainen kanssani samaa mieltä, että kymmenen käskyä on edelleen voimassa. Hienoa, se tarkoittaa että meidän tulee noudattaa myöskin sapattikäskyä. Miksi jauhat että emme kykene täyttämään lakia ja että Kristus on täyttänyt lain puolestamme? Kuten itsekin myönnät, se ei tarkoita että saamme tahallaan rikkoa Jumalan lakia. Pois se!
>>Miksi jauhat että emme kykene täyttämään lakia ja että Kristus on täyttänyt lain puolestamme?<<

>>>Kuten itsekin myönnät, se ei tarkoita että saamme tahallaan rikkoa Jumalan lakia. Pois se!<<<

En oikein osaa sanoa enää muuta kuin sen, ettei tämä asia ole ollenkaan valjennut sinulle. Miten se on mahdollista, jos olet Jumalan armosta uudesti ylhäältä Hengestä syntyä saanut, Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, uskossa elävä ihminen!?

Kuitenkin olet ilmaissut viesteissäsi itsekin sen, ettei ihminen kykene täyttämään Jumalan lakia.
Jos pidät sapatin niinkuin se pitää tulee ja kuitenkin rikot, tavalla tai toisella, kaikissa muissa kohdin lakia - niin tuo sapatin "pitämisesikin" on yhtä tyhjän kanssa.
Lihan teko se kohdallasi onkin. Valitettavasti, mutta niin vain on.

Taidan todeta - Paavalia rohkeasti siteeraten - , että "ymmärtäkööt tai olkoot ymmärtämättä".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
saviseutulainen kirjoitti:
>>Miksi jauhat että emme kykene täyttämään lakia ja että Kristus on täyttänyt lain puolestamme?<<

>>>Kuten itsekin myönnät, se ei tarkoita että saamme tahallaan rikkoa Jumalan lakia. Pois se!<<<

En oikein osaa sanoa enää muuta kuin sen, ettei tämä asia ole ollenkaan valjennut sinulle. Miten se on mahdollista, jos olet Jumalan armosta uudesti ylhäältä Hengestä syntyä saanut, Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, uskossa elävä ihminen!?

Kuitenkin olet ilmaissut viesteissäsi itsekin sen, ettei ihminen kykene täyttämään Jumalan lakia.
Jos pidät sapatin niinkuin se pitää tulee ja kuitenkin rikot, tavalla tai toisella, kaikissa muissa kohdin lakia - niin tuo sapatin "pitämisesikin" on yhtä tyhjän kanssa.
Lihan teko se kohdallasi onkin. Valitettavasti, mutta niin vain on.

Taidan todeta - Paavalia rohkeasti siteeraten - , että "ymmärtäkööt tai olkoot ymmärtämättä".
Sanoisitko että on yhtä tyhjän kanssa pitää käsky "älä tee huorin". Pelkkä lihan teko?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
Sanoisitko että on yhtä tyhjän kanssa pitää käsky "älä tee huorin". Pelkkä lihan teko?
Kaikki mitä teemme - tai yritämme tehdä - omassa voimassamme ( tyytyväisinä "suoritukseemme" ) ON LIHAN TEKOA.
Kiitollisina Jumalalle Hänen ihmeellisestä armostaan - Jumalan hyvyys meitä puoleensa - ilolla noudatamme ( paremmin tai huonommin onnistuen ) Hänen käskyjänsä.
Sen mitä meidän noudattamisestamme jää puuttumaan ( vähän tai paljon ) ON HERRA JEESUS TÄYTTÄNYT MEIDÄN PUOLESTAMME.
Oman täyttämisemme varassa/turvin emme voi olla hetkeäkään.

HERRA JEESUS ON TÄYTTÄNYT KOKO LAIN, SEN PIENINTÄ PIIRTOA MYÖTEN, MEIDÄN PUOLESTAMME.

Tuo ihana tieto ja varmuus saa meidät kiitollisina Jumalalle noudattamaan SYDÄMIEMME LIHATAULUUN kirjoitettuja Herran Jeesuksen Kristuksen meille antamia käskyjä - "Rakasta Jumalaa Kaikkivaltiasta kaikesta sydämestäsi, kaikesta sielustasi, kaikesta ymmärryksestäsi ja voimastasi - ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.
Tuossa rakkauden kaksoiskäskyssä ON KAIKKI LAKI JA PROFEETAT!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
saviseutulainen kirjoitti:
Kaikki mitä teemme - tai yritämme tehdä - omassa voimassamme ( tyytyväisinä "suoritukseemme" ) ON LIHAN TEKOA.
Kiitollisina Jumalalle Hänen ihmeellisestä armostaan - Jumalan hyvyys meitä puoleensa - ilolla noudatamme ( paremmin tai huonommin onnistuen ) Hänen käskyjänsä.
Sen mitä meidän noudattamisestamme jää puuttumaan ( vähän tai paljon ) ON HERRA JEESUS TÄYTTÄNYT MEIDÄN PUOLESTAMME.
Oman täyttämisemme varassa/turvin emme voi olla hetkeäkään.

HERRA JEESUS ON TÄYTTÄNYT KOKO LAIN, SEN PIENINTÄ PIIRTOA MYÖTEN, MEIDÄN PUOLESTAMME.

Tuo ihana tieto ja varmuus saa meidät kiitollisina Jumalalle noudattamaan SYDÄMIEMME LIHATAULUUN kirjoitettuja Herran Jeesuksen Kristuksen meille antamia käskyjä - "Rakasta Jumalaa Kaikkivaltiasta kaikesta sydämestäsi, kaikesta sielustasi, kaikesta ymmärryksestäsi ja voimastasi - ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.
Tuossa rakkauden kaksoiskäskyssä ON KAIKKI LAKI JA PROFEETAT!
Kommentoin itseäni lisäten edelliseen viestiini oleellisen asian, joka jäi kirjoittamatta; nimittäin sen, ettemme kykene ( vaikka meidän tulisi ) noudattamaan myöskään Herran Jeesuksen meille antamaa Rakkauden kaksoiskäskyä ( lähimainkaan ) Hänen edellyttämällään tavalla.
Vaan - Hän, Herra Jeesus, on täydellisesti täyttänyt senkin puolestamme.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
saviseutulainen kirjoitti:
Kommentoin itseäni lisäten edelliseen viestiini oleellisen asian, joka jäi kirjoittamatta; nimittäin sen, ettemme kykene ( vaikka meidän tulisi ) noudattamaan myöskään Herran Jeesuksen meille antamaa Rakkauden kaksoiskäskyä ( lähimainkaan ) Hänen edellyttämällään tavalla.
Vaan - Hän, Herra Jeesus, on täydellisesti täyttänyt senkin puolestamme.
Ja tätä mantraa hoetaan, että Jeesus on täyttänyt lain puolestamme. Raamatussa ei sanota, että Jeesus on täyttänyt lain puolestamme. Tämä on vaarallinen harhaoppi, joka saa ihmiset kuvittelemaan, että meidän ei tarvitse noudattaa Jumalan käskyjä, sillä Jeesus on ne täyttänyt puolestamme. Kymmenen käskyä on edelleen voimassa ja meidän on noudatettava niitä, olkoonkin että Jeesus on täyttänyt lain. Meillä ei ole mitään lupaa armon alla tehdä syntiä ja tahallaan rikkoa Jumalan käskyjä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Yksinkertaistamalla voidaan verrata että Suomen laki on meitä suomalaisia varten, ei israelilaisia. Laki on tehty lihallisten tekojen rajoittamista varten kuten älä tapa, älä varasta. Vaikka noudatamme Suomen lakia prikulleen, se ei vie meitä Jumalan valtakuntaan. Niinpä Jeesus täytti vanhan liiton käskyt uusilla käskyillä ja niitä on vain kaksi. Kun noudatat niitä eli rakastat Jumalaa ja lähimäistäsi niin kuin itseäsi, et tapa, et varasta, et tee huorin. Siksipä Paavali todisti ja sanoi:

Room. 10:4
Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, JOKA USKOO.

8 Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt.
9 Sillä nämä: "Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse", ja mikä muu käsky tahansa, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
10 Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
9 VASTAUSTA:
Vieläkö tämä käsky on voimassa: Älä turhaan lausu Herran sinun Jumalasi nimeä ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä nyt laittaa uskoville oikein lakia täytettäväksi.
On näitä lain intoilijoita! Kirjoituksesi mukaan Jeesus täytti vaan vanhanliiton aikaisten ihmisten synnit.

<<<Niinpä Jeesus täytti vanhan liiton käskyt uusilla käskyillä ja niitä on vain kaksi. Kun noudatat niitä eli rakastat Jumalaa ja lähimäistäsi niin kuin itseäsi, et tapa, et varasta, et tee huorin.>>>
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
huhjahuh kirjoitti:
tietotuusjaelämä nyt laittaa uskoville oikein lakia täytettäväksi.
On näitä lain intoilijoita! Kirjoituksesi mukaan Jeesus täytti vaan vanhanliiton aikaisten ihmisten synnit.

<<<Niinpä Jeesus täytti vanhan liiton käskyt uusilla käskyillä ja niitä on vain kaksi. Kun noudatat niitä eli rakastat Jumalaa ja lähimäistäsi niin kuin itseäsi, et tapa, et varasta, et tee huorin.>>>
Ymmärsit väärin. En minä kirjoittanut että Jeesus täytti vaan vanhan liiton aikaisten ihmisten synnit. Lue uudelleen mitä kirjoitin. Joka uskoo Jeesukseen ja toteuttaa Hänen antamaa kahta käskyjä, on täyttänyt kaikki lait.
Room. 10:4
Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, JOKA USKOO.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
onko.vai.ei kirjoitti:
Vieläkö tämä käsky on voimassa: Älä turhaan lausu Herran sinun Jumalasi nimeä ?
Jeesuksen mukaan ei ole, koska sekin on eräs kymmenestä israelilaisille annetuista käskyistä. Siis ei ole voimassa. Muuten, mikä sen Jumalan nimi on?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Ymmärsit väärin. En minä kirjoittanut että Jeesus täytti vaan vanhan liiton aikaisten ihmisten synnit. Lue uudelleen mitä kirjoitin. Joka uskoo Jeesukseen ja toteuttaa Hänen antamaa kahta käskyjä, on täyttänyt kaikki lait.
Room. 10:4
Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, JOKA USKOO.
Luin kyllä. Tarkoitat sitä, että joka uskoo Kristukseen, niin häntä ei koske Jumalan 10. käskyä, jotka Jeesus täytti/sovitti. Vanhantestamentin aikaisten ihmisten synnit on sovitettu, jotka uskoivat.

Uuden liiton Kristyille Jeesus antoi toteutettavaksi kaksi käskyä, eli rakastat Jumalaa ja lähimäistäsi niin kuin itseäsi, jotka käsittävät sitä mitä sinä niillä ymmärrät.
Sovittajaa ei ole näille käskyille vielä tulut, joten ne pitää ihmisten toteuttaa elämässään ja uskoa näin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, JOKA USKOO. " Room 10:4

Klassinen käännösvirhe. Tässä on kreikan sana telos käännetty loppu, vaikka se tarkoitaa täyttymystä ja päämäärää. Kristus on siis lain täyttymys, ei loppu.

Miksi ei yksinkertainen asia mene jakeluun? Uudessa liitossa kymmenen käskyä on edelleen voimassa. Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että kymmenen käskyä on kumottu. Ei missään. Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto. Miksei Jeesuksen selvää opetusta uskota?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristitty.net kirjoitti:
"Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, JOKA USKOO. " Room 10:4

Klassinen käännösvirhe. Tässä on kreikan sana telos käännetty loppu, vaikka se tarkoitaa täyttymystä ja päämäärää. Kristus on siis lain täyttymys, ei loppu.

Miksi ei yksinkertainen asia mene jakeluun? Uudessa liitossa kymmenen käskyä on edelleen voimassa. Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että kymmenen käskyä on kumottu. Ei missään. Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto. Miksei Jeesuksen selvää opetusta uskota?
Niin, ei joillekin lahkolaisille mene muu jakeluun kuin oman kulttiuskonnon valehtelut ja luulot. Niin se menee, tunnen tapaukset erittäin hyvin. Toisaalta ymmärrän senkin että jos ihminen on täysin aloitekyvytön itse tutkimaan Jeesuksen opetuksia, niin silloin hän on muiden sanojen varassa. Aivopestyjä poloisia on massauskonnoissa eikä kukaan kyseenalaista niiden opetuksia. Mennään joukon mukana kadotukseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Niin, ei joillekin lahkolaisille mene muu jakeluun kuin oman kulttiuskonnon valehtelut ja luulot. Niin se menee, tunnen tapaukset erittäin hyvin. Toisaalta ymmärrän senkin että jos ihminen on täysin aloitekyvytön itse tutkimaan Jeesuksen opetuksia, niin silloin hän on muiden sanojen varassa. Aivopestyjä poloisia on massauskonnoissa eikä kukaan kyseenalaista niiden opetuksia. Mennään joukon mukana kadotukseen.
Kuvauksesi osuu naulan kantaan. Puhut sunnuntaita pyhittävistä kristityistä, etkös vain?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uusi
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Jeesuksen mukaan ei ole, koska sekin on eräs kymmenestä israelilaisille annetuista käskyistä. Siis ei ole voimassa. Muuten, mikä sen Jumalan nimi on?
Onko tämä käsky voimassa: Älä himoitse lähimmäisesi aviopuolisoa, palvelijoita karjaa, äläkä mitään mikä on hänen omaansa ? Onko voimassa uudessaliitossa ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
'Käskyjen noudattamisessa on kyse vain ja ainoastaan siitä, että emme tee syntiä rikkomalla lakia'

Voi pyhä yksinkertaisuus. Menetkö sinä todellakin kerran Jeesuksen eteen ja sanot: 'En ole rikkonut lakiasi, vaan olen noudattanut sitä elämäni jokaisena päivänä.'

Mihin sinä silloin Jeesusta tarvitset?

Hyvä on se, että sinä kehoitat ihmisiä tekemään oikein - siinä ei todellakaan ole mitään väärää.

Surullista on se, että et todellakaan ymmärrä uudesta liitosta Jeesuksessa Kristuksessa juuri mitään - toistat vain samaa, että uusi liitto on vanha liitto, että uusi liitto on Toora. Voi sinua ymmärtämätöntä. Edellä on yritetty tuoda uusi liitto esiin, mutta sinä et halua sitä uskoa, etkä ymmärtää; se on surullista ja samaan ymmärtämättömyyden pimeyteen haluat johdattaa muitakin.

Rakkaus ja kiitollisuus Jeesukseen saa meidät tekemään hyvää ja elämään oikein ja myös käsittämään, mitä on uusi liitto.

Suomen laissakin on kielto tappaa ja kielto varastaa ja monesta muustakin pahasta on siellä rangaistussäädökset, mutta eihän kukaan lain tähden ole tappamatta, vaan omantunnon tähden, sen tähden, että tietää, että se on väärin - ilman lakia ihminen käsittää, että tappaminen on väärin, koska Jumala on pannut ihmisen sydämeen omantunnon.
Room 2:
14 Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki
15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä-
16 sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.

Et kai sinä sano naapurillesi: 'Että jos laissa ei olisi kieltoa tappaa, niin tappaisin sinut tähän.' Et kai sentään näin ajattele! Näin sinä kuitenkin edellä monesti olet kirjoittanut!

Avatkoon Pyhä Henki sinun ymmärryksesi käsittämään Jeesuksen Kristuksen ristin teon todellisen leveyden, korkeyden ja syvyyden.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Wikipedia: Sunnuntai on perinteellinen viikottainen lepopäivä ja samalla LAKISÄÄTEINEN.

Sunnuntai oli aikoinaan niin lakisääntöinen, että adventistitkaan eivät saaneet pitää sunnuntaisin kaupojaan auki, sillä laki koski kaikkia. Nyt on toisin, mutta nähtäväksi jää kuinka kauan.
Kellä valta he lakeja säätävät.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1234567--- kirjoitti:
Wikipedia: Sunnuntai on perinteellinen viikottainen lepopäivä ja samalla LAKISÄÄTEINEN.

Sunnuntai oli aikoinaan niin lakisääntöinen, että adventistitkaan eivät saaneet pitää sunnuntaisin kaupojaan auki, sillä laki koski kaikkia. Nyt on toisin, mutta nähtäväksi jää kuinka kauan.
Kellä valta he lakeja säätävät.
Lainlaatijen tottelemattomuudesta voi seurata vaikka kuolemantuomio, jos niikseen on. Ajassa voi tapahtua kaikenlaista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Voi pyhä yksinkertaisuus. Uudessa liitossa meillä ei kertakaikkiaan ole mitään lupaa rikkoa Jumalan käskyjä, varsinkaan kymmentä käskyä. Miksi ei mene jakeluun?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No sapatin noudattajat, onko niin, että muut eivät voi päästä iankaikkiseen elämään?

Oletteko te ainoita kelvollisia Jumalan valtakuntaan?

Jos kukaan muu ei voi päästä, millä perusteella te kelpaatte?

Ja vielä, kelpaavatko vain adventistit, vai uusjudaismin noudattajat myös vai toisinpäin?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kukaan ei ole väittänyt että ainoastaan sapatin viettäjät pelastuvat. Mutta sapatin rikkominen on vakava synti. Jokainen joutuu kerran viimeisellä tuomiolla vastaamaan siitä, miksei pyhittänyt sapatinpäivää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pystytkö siis elämäsi jokaisena päivänä noudattamaan lakia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kukaan ei pysty täydellisesti joka päivä noudattamaan lakia. Siksi tarvitsemme Jeesusta. Mutta armon alla meillä ei ole mitään lupaa tahallaan tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan lakia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Yksikään Israelilainen ei pystynyt lakia täyttämään - sinäkö pystyt?

' liittoni he ovat rikkoneet'

Vanha lakiliitto ei toiminut, sen tähden tarvittiin uusi!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Löytyykö Uudenliiton aikana lain rikkojia ? Ei sillä Elämme ihanassa rakkauden täyteisessä maailmassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kaksoiskäsky kirjoitti:
Löytyykö Uudenliiton aikana lain rikkojia ? Ei sillä Elämme ihanassa rakkauden täyteisessä maailmassa.
Nykyihminen elää omahyväisyydessä ja piittaamattomuudessa lähimmäisistään. Ikävää että niin on. Se todistaa että rakkaudettomuus lähimmäisiä ja Jumalaa kohtaan on Jeesuksen antaman käskyn rikkomista. Mielestäni tuo ennustus kuvaa tarkalleen lopun ajan ihmisiä.

2. Tim.3.
1 Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.
2 Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,
3 rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
4 pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia;
5 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Nykyihminen elää omahyväisyydessä ja piittaamattomuudessa lähimmäisistään. Ikävää että niin on. Se todistaa että rakkaudettomuus lähimmäisiä ja Jumalaa kohtaan on Jeesuksen antaman käskyn rikkomista. Mielestäni tuo ennustus kuvaa tarkalleen lopun ajan ihmisiä.

2. Tim.3.
1 Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.
2 Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,
3 rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
4 pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia;
5 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.
Rakkaudettomuus Jumalaa kohtaan ilmenee siinä, että ei noudateta Jumalan antamaa käskyä pyhittää sapatinpäivä.

>> Vanha lakiliitto ei toiminut, sen tähden tarvittiin uusi! <<

Ja Jeremian profetiassa uudesta liitosta puhutaan siitä, kuinka laki kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis laki on edelleen voimassa. Laitetaan muistin virkistykseksi:

”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uusi
Kristitty.net kirjoitti:
Rakkaudettomuus Jumalaa kohtaan ilmenee siinä, että ei noudateta Jumalan antamaa käskyä pyhittää sapatinpäivä.

>> Vanha lakiliitto ei toiminut, sen tähden tarvittiin uusi! <<

Ja Jeremian profetiassa uudesta liitosta puhutaan siitä, kuinka laki kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis laki on edelleen voimassa. Laitetaan muistin virkistykseksi:

”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)
Vanhan testamentin tarinaa. Jos meinaat pelastua niin muuta nimeä ei ole taivaan alla annettu kuin Jeesus. Ei se Jeremiaan uskominen ketään pelasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uusi
tietotuusjaelämä kirjoitti:
Vanhan testamentin tarinaa. Jos meinaat pelastua niin muuta nimeä ei ole taivaan alla annettu kuin Jeesus. Ei se Jeremiaan uskominen ketään pelasta.
Anteeksi vain, mutta Vanha testamentti on osa Raamattua ja Jumalan sanaa. Jeremia oli Jumalan profeetta ja kirjoitti Jumalan sanaa. Jeremian mukaan uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme. Tämä on Jumalan sanaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
'Jokainen joutuu kerran viimeisellä tuomiolla vastaamaan siitä, '

kristitty net joutuu siis viimeiselle tuomiolle yhdessä ilmeisesti adventisti ystäviensä kanssa..

Tiedätkös mitä se merkitsee, jos noin uskot?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusi
Minulla ei ole adventisti ystäviä. Ja todellakin jokainen joutuu viimeisellä tuomiolla vastaamaan miksi ei ole pitänyt sapattia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Snl 23:
9 Älä puhu tyhmän kuullen, sillä hän katsoo ymmärtäväiset sanasi ylen

Vaikka tuhat kertaa sanoisi, että uusi liitto ei ole vanha lakiliitto.. kuinka hän sen voisi ymmärtää.

Valheen isä ei vähällä valheisiin kietoutunutta irti päästä, vaan pitää saaliistaan kiinni viimeiseen asti lopulta hukuttaakseen hänet..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusi
Kuinka monta miljoonaa kertaa pitää toistaa, että Jeremian mukaan uudessa liitossa laki on edelleen voimassa? Kymmentä käskyä ei ole kumottu uudessa liitossa. Jos sanomme että uudessa liitossa laki on kumottu, mitä Raamattu ei sano, miten päätämme mitkä lait on kumottu ja mitkä ovat edelleen voimassa? Raamatussa lakia ei erotella seremonia- ja moraalilakeihin, joista seremonialait olisi kumottu. Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto, mutta tätä Jeesuksen selvää opetusta ei jostain syystä uskota.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Varo siis, ettet Kristuksesta luovu!
Ilmianna
Jaa
Uusi
Jer 31:
31 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton;
32 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra.
33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani

Kun tämä Jeremian kirjan kohta on rakas kristitty netille, niin tuotakaan vielä kerran esiin tämä, että kysymys on uudesta liitosta, jossa Jumala kirjoittaa Pyhän Hengen kautta uuden liiton omistavalle Israelin kansalle ja myös meille pakonoista pelastuneille.. hän siis kirjoittaa niiden sydämiin, jotka ovat saaneet pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa. Mitä hän kirjoittaa uudessa liitossa olevien sydämiin. Raamattu antaa siihen vastauksen.

Aloitetaan tästä:
Gal. 5:22
Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.
Pyhä Henki siis kirjoittaa Jeesuksen omien sydämiin rakkautta, iloa, rauhaa, pitkämielisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, sävyisyyttä, itsensähillitsemistä.

Nämä vaikuttaa siis Pyhä Henki, tämä on se uuden liiton kirjoitus, josta Jeremia kirjoittaa jo profetiassaan. Nämä eivät ole meidän ihmisten omia ominaisuuksia tai luonteenpiirteitä, vaan ne ovat siis Pyhän Hengen vaikuttamia 'Jumalan uuden liiton lain kirjoituksia' meidän sydämissämme.

Kyllähän meillä voi olla rakkautta muutoinkin, mutta tämä Pyhän Hengen rakkaus on jotain aivan verrattomampaa, kuin omavoimainen rakkaus. Pyhän Hengen vaikuttama rakkaus rakastaa ehdoitta ja rakastaa myös niitä, jotka ovat meille pahoja. Samoin on noiden muiden Jumalan kirjoitusten 'hengen hedelmien' laita. Pyhän Hengen ilo on voimassa silloinkin, kun meidän elämämme on täynnä taisteluita, ahdistuksia, kärsimyksiä, vainoa. Kyllähän me osaamme omissa voimissammekin iloita hyvinä päivinä ajoittain ainakin. Samoin voisin selittää noista muistakin 'Jumalan kirjoituksista' sydämissämme.. uusi liitto.

Tällaisia asioita kuuluu siis uuden liiton 'kirjoituksiin meidän sydämissämme', kirjoituksiin, jossa Jumala Pyhän Henkensä kautta kirjoittaa meidän sydämiimme uuden liiton lain. Nämä siis eroavat merkittävästi vanhan liiton aikaisista käskyistä ja kielloista. Tokihan jokainen ymmärtää, että nuo uuden liiton lait pitävät sisällään myös ne käskyt, älä tapa, älä tee huorin, älä varasta, mutta ne vievät ihmisen paljon syvemmälle Jeesuksen ja Jumalan tuntemiseen ja lähimmäisen rakastamiseen, kuin nuo vanhan liiton käskyt. Uusi liitto siis muuttaa meitä Jeesuksen kaltaisuuteen 'vanha on kadonnut' ja 'uusi on tilalle tullut'.

Paljon muutakin sisältyy uuden liiton 'Jumalan kirjoituksiin meidän sydämiimme', mutta jatketaan siitä myöhemmin ..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Uusi
Entäs käsky: Älä turhaan lausu Herran sinun Jumalai nimeä. Onko tämä käsky voimassa Uudessaliitossa ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uusi
>> Tokihan jokainen ymmärtää, että nuo uuden liiton lait pitävät sisällään myös ne käskyt, älä tapa, älä tee huorin, älä varasta, <<

Jokainen ymmärtää, että uudessa liitossa kymmenen käskyä on edelleen voimassa. Sapattikäsky on kymmenestä käskystä neljäs, joten sapattikäsky on edelleen voimassa uudessa liitossa.

Jeremia 31:33 alkukielen mukaan Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis Toora on edelleen voimassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Jatketaanpa hieman tuota Uuden liiton asiaa. Pyhä Henki kirjoittaa siis meidän sydämiimme aivan uudenlaisia 'Jumalan lakeja', kuten edellä jo todettiin ja tässä tulee lisää siitä, mitä Jumala kirjoittaa meidän sydämiimme.
1 Kor 12:
1 Mutta mitä hengellisiin lahjoihin tulee, niin en tahdo, veljet, pitää teitä niistä tietämättöminä.
2 Te tiedätte, että kun olitte pakanoita, teitä vietiin mykkien epäjumalien luo, miten vain tahdottiin.
3 Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä.
4 Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama;
5 ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama;
6 ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama.
7 Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.
8 Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;
9 toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä;
10 toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.
11 Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo

Uudessa liitossa me siis saamme Uuden Liiton 'lait' sydämiimme. Joku saa viisauden sanat, joiden kautta hän voi tuoda esiin jotain sellaista, mihin ihmisviisaus ei kykene. Toinen saa tiedon sanat ja voi niillä palvella seurakunnassa. Toinen saa esim. terveeksitekemisen lahjat (siis monikko) ja voi niillä palvella ja kirkastaa Kristuksen nimeä. Joku saa lahjan tuoda esiin profetian sanan lohdutukseksi, rohkaisuksi ja rakennukseksi ja näin todentaa Kristuksen olevan todellinen. Yllä olevassa Uuden liiton 'Jumalan kirjoituksissa' meidän sydämiimme siis kirjoitetaan uuden liiton lain mukaisia asiooita, ei suinkaan vanhan liiton lakia.

Näistä asioista Jeremia 31 luku siis profetoi, uudesta liitosta, joka on paljon parempi ja verrattomampi, kuin se vanha lakiliitto, jonka Jeesus kuolemallaan sinetöi pois pantavaksi.

Vieläkin lisää löydämme Raamatusta siitä, mitä Uudessa Liitossa Jumala panee meidän sydämiimme. Kysymys on siis Uuden liiton laista, joka on toisenlainen ja verrattomasti parempi kuin se vanha, jonka Kristus pani pois ja asetti uuden liiton lait voimaan.

Vanhan liiton aikanakin Jumala antoi maistiaisia joillekin ja profeetoille Uuden liiton laista, Vanhasta Testamentistakin voimme jo lukea joistakin Uuden liiton ilmentymistä, kuinka kuollut herätetään, Pyhä Henki täyttää profetian hengellään ja ihmeitä ja merkkejä tapahtuu. Vanhassa liitossa ne olivat siis Uuden liiton maistiaisia ja liittyivät niiden lupausten todentamiseen ja uskottaviksi tekemiseen, joissa vanhan liiton profeetat julistavat Kristusta tulevaksi.

Uudesssa liitossa meille annetaan valtavat Jumalan lupaukset, meidän sydämiimme todellakin Pyhä Henki kirjoittaa uuden liiton lakeja, Hengen hedelmiä ja armolahjoja, jotta olisimme kaikkeen hyvään kelvollisia ja voisimme todistaa Jeesuksen Kristuksen todellisuudesta ja siitä ihanasta lupauksesta Kristuksessa, iankaikkisesta elämästä.

Kuten jo näistä kahdesta kirjoituksesta huomaamme, uusi liitto on todellakin uusi, aivan verrattomasti parempi liitto, koska se ei riipu meidän yrityksistämme ja ponnistuksistamme, vaan kokonaan Jumalan armosta ja Kristuksen täytetystä sovituksesta ristillä. Uusi liitto on kokonaan lahjaliitto, täydellisesti meille Jeesuksen omille lahjoitettu ilman ansioita ja ilman omia tekoja. Tähän uuteen liittoon Jumala meitä kutsuu.

Ota kutsu vastaan, se on tarkoitettu juuri sinulle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Uusi
Jeremia 31:33 alkukielen mukaan Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme. Jeremian mukaan siis uudessa liitossa Toora on edelleen voimassa. Miten on, saammeko uudessa liitossa tahallaan tehdä syntiä ja rikkoa kymmentä käskyä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uusi
Herra on sama alussa, eilen, tänään ja iankaikkisesti.
Meidän Herraltamme Jeesukselta Kristukselta on sapatti lähtöisin. Hän on antanut sen ihmistä varten.

Ihmettelen missä "uudenliiton" viisaus ja tieto on?

Vanhaliitto ei perustu ihmisten ponnistuksiin, vaan pelkään armoon/sovitukseen tulevasta Kristuksen täytetystä työstä.

Ero on vain siinä, että ei vielä ollut tullut hän, joka pois ottaa maailman synnin ja uusiliitto on parempi, koska tiedämme, että Kristus on tullut ja sovittanut omiensa synnit. Sovitus on täydellisesti onnistunut.

Ihminen on aina ollut armon varassa, siitä lähtien kun hän syntiin sortui.
Armoa, armon päälle.

Ps. 136:1 Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.
Ilm. 7:12 sanoen: "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!

Miksi sinulle ei Herran sapatti kelpaa?
Kaveritko rupee sulle nauramaan, tai seurakuntasi, etkö kehtaa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Jeesus ei vietä sapattia

Jeesus tekee alati työtä nyt Taivaan Isän oikealla puolella. Hän kuulee 24 tuntia vuorokaudessa ympäri maailmaa tulevia rukouksia ja vastaa niihin, hän ei lepää ennen kuin kaikki on kohdalleen asetettu. Jeesus ei lepää hetkeäkään, vaan tekee työtä 7 päivänä viikossa, hän parantaa sairaita, hän johdattaa ja hän vastaa ihmisten hätään ja rukouksiin. Hän johtaa koko maailmankaikkeuden galaksien kiertoratoja ja aurinkokuntien kiertoratoja, hän pitää kaikkea yllä ja voimassa nyt ja aina.
Hän johtaa maailman tapahtumia ja odottaa, että koko se määrä ihmisiä tulee uskoon, jonka määrän hän haluaa elävän kanssaan iankaikkisuudessa - hän odottaa juuri sinua, että sinäkin tulet hänen luokseen; älä enää viivyttele, vaan tule Jeesuksen luokse.

Jeesus lakkautti sapatin, koska hän ei voi itsekään nyt levätä, ei ole voinut levätä hetkeäkään sen jälkeen, kun hän jätti tämän maan ja nousi Isän luokse. Työtä on paljon, Jeesus tekee alati työtä, hän ei lepää ennenkuin todellinen sapatin lepo tulee, kun hän on asettanut iankaikkisuuden täydellisyyteen ja iankaikkisuuden tilaan. Jeesus ei saa levätä vielä pitkään aikaan; hänen on tultava eräänä päivänä hakemaan se sukupolvi, joka elää silloin, hänen on tultava uudelleen perustamaan tuhatvuotinen rauhanvaltakunta, jossa hän osoittaa ihmisille, millaiseksi hän tarkoitti ihmisten elämän maan päällä luodessaan ihmisen. Lopuksi hänen on poistettava kaikki paha maailmankaikkeudesta, annettava tuomio niille, jotka ovat hyljänneet hänet ja perustettava iankaikkinen valtakunta, uudistettava maa ja taivas ja laskettava uusi kultainen Jerusalemin kaupunki maan päälle.

Vasta tuon kaiken jälkeen voi Jeesus levätä. Jeesus ei siis vietä sapattia, eikä lepää. Me ihmiset tarvitsemme lepoa, me emme jaksa loputtomasti tehdä työtä. Muista siis varata itsellesi lepohetkiä ja lepopäiviä, jolloin tankkaat uusia voimia arkeen. Voit valita itse milloin lepäät riipputen työstäsi ja olosuhteistasi, pienikin lepo auttaa jaksamaan. Eivät kaikki voi levätä, lapsiperheen äiti voi joutua tekemään työtä lasten kanssa päivin ja öin, joillekin sairaus tekee mahdottomaksi levon, on vain hetkiä, jolloin saa vähän helpotusta kipuihinsa. Monelle lepopäivät ovat vaihtelevia päiviä, johtuen vuorotyöstä, Moni yrittäjä tekee työtä arjet ja pyhät, eikä malta levätä ollenkaan, vaan näännyttää itsensä ja tuhoaa lopulta yrityksensä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta