Nykyajan suuret koettelemukset

Selkeyttä

Kirkon presidentti Ezra Taft Benson on sanonut:
”Jokaisella sukupolvella on omat koetuksensa ja mahdollisuutensa osoittaa kykynsä. Haluaisitteko tietää yhden vaikeimmista koetuksistamme? Kuulkaa Brigham Youngin varoittavat sanat: ’Pahin pelkoni tähän kansaan nähden on, että se rikastuu tässä maassa, unohtaa Jumalan ja Hänen kansansa, käy laiskaksi ja potkii itsensä ulos kirkosta ja menee helvettiin. Tämä kansa kestää ahdistelun, ryöstämisen, köyhyyden ja kaikenlaista vainoa ja pysyy uskollisena. Mutta pelkään suuresti sitä, ettei se kestä rikkautta.’”

Presidentti Benson jatkaa: ”Meidän koetuksemme tuntuu siis olevan kaikkein vaikein, sillä paheet ovat hienovaraisempia, ovelampia. Se kaikki tuntuu vähemmän uhkaavalta, ja sitä on vaikeampi havaita. Vaikka jokainen vanhurskauden koetus merkitsee kamppailua, niin tämä nimenomainen koetus ei tunnu laisinkaan koetukselta, ei miltään kamppailulta, ja se voi siten olla koetuksista kaikkein petollisin.

Tiedättekö, mitä rauha ja hyvinvointi voivat tehdä kansalle – ne voivat tuudittaa sen uneen. Mormonin kirja varoittaa meitä siitä, kuinka Saatana viimeisinä päivinä johdattaa meidät varovasti alas helvettiin. Herralla on maan päällä mahdollisia hengellisiä jättiläisiä, joita Hän on säästänyt noin kuusituhatta vuotta auttaakseen valtakunnan voittoon, ja Perkele yrittää tuudittaa heidät uneen. Vastustaja tietää, ettei hän luultavasti juurikaan onnistu saamaan heitä lankeamaan moniin suuriin ja pahoihin tekemisen synteihin. Niinpä hän tuudittaa heidät syvään uneen niin kuin Gulliverin ja sitten sitoo heidät pienillä tekemättä jättämisen synneillä. Ja mitä hyötyä on johtajasta, joka on unelias, vaarattomaksi tehty, innoton jättiläinen?"

Toinen suuri nykyajan koettelemus on oppineisuuden vaara. Se voi saada aikaan harhan, että ihminen tietää kaiken eikä tarvitse Jumalan ohjeita. Siitä mainitaan ko. kirjoituksessa:

Oppineisuuden koetus on vaurauden ja helppouden koetuksen kumppani. Kuinka tärkeää meidän jokaisen onkaan tarkkailla johtavia veljiä, oppia heiltä ja seurata heitä.
”Kuka on Herran puolella?” Nyt on aika näyttää se kuulemalla ja noudattamalla elävien apostolien ja profeettojen neuvoja – heidän, jotka Jumala on kutsunut näinä myöhempinä aikoina valvomaan ja ohjaamaan työtään maan päällä. Nyt on aika näyttää oma uskomme siihen, että Jumalan sana ”ei katoa vaan toteutuu täysin; olipa se puhuttu [Hänen omalla äänellään tai Hänen palvelijoidensa] äänellä, se on sama” (OL 1:38). Nyt on aika näyttää. Sen aika on nyt!

Koko arttikkelin voi lukea tästä:
https://www.lds.org/liahona/2017/07/on-the-lords-side-lessons-from-zions-camp?lang=fin

Se on Vanhin David A. Bednarin puhe. Hän kuuluu kahdentoista apostolin koorumiin.

Kuinka usein nykyää vedotaankaan tieteeseen kun halutaan syrjäyttää uskonnolliset totuudet!

6

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin, rahathan kuuluvat kirkolle, koska jumalat ovat kyvyttömiä rahoittamaan suoraan papistoaan eivätkä edes pysty palvaamiskirkkojaan rakentamaan.

      Huvittavinta tietysti on lds:n alkuperä ja se, että seuraajaien älyllinen kapasiteetti ei riitä huijausta tunnistamaan.

    • samar1n

      "Herralla on maan päällä mahdollisia hengellisiä jättiläisiä, joita Hän on säästänyt noin kuusituhatta vuotta auttaakseen valtakunnan voittoon,"

      Profeettanne Benson opetti että Aadam lankesi kirjaimellisesti noin 6 000 vuotta sitten.

      Siitä alkoi ns. maan ajallinen olemassaolo, joka kestää Smithin ilmoituksen mukaan 7 000 vuotta (mukaanlukien Tuhatvuotinen valtakunta).
      Joitain lapsiaan Jumala on tarkoituksella säästänyt henkimaailmassa (aikaisemmassa olemassaolossa) nuo 6000 vuotta jotta voi lähettää heidät nyt lopunaikoina (ennen Tuhatvuotista valtakuntaa) maailmaan.

    • kaksipisteto

      Eikö totuuksia olekaan joka asiasta vain yksi?
      Mikä muuten on se jumalan sana joka ei katoa -ilmeisesti uusien ilmoitustenne jumalan ilmoitukset? Raamatussahan ei ollut sellaisia ilmoituksia jotka voi ottaa kirjaimellisesti, kirjain siellä kuoletti joten ihmisten olisi pitänyt itse keksiä mihin uskoa ja mitä käskyjä noudattaa. Kaiken kukkuraksi Jeesuksen opetukset katosivat luopumuksessa joka tapahtui ennen kuin kristinusko oli kunnolla edes päässyt alkuun.

      Yleensäkin raamattu on viallinen ja vaillinainen, väärin kopioitu ja kirjoitettu. Kerro mitkä ovat ne opit ja opetukset jotka sinun uskontosi mukaan ovat tosia ja joita pitää noudattaa ja kerro perusteet, mistä tietää mitä pitää varoa ja mitä noudattaa ? Milloin on liikaa opinut? Se ei pelkona teille mormoneille, mutta miten muun uskoiset voiva sitä varoa?

    • Ygrad

      Minä profetoin että ihmisillä tulee olemaan suuria koettelemuksia jotkut heistä jopa kärsivät kovasti ja kuolevat. Profetoin myös että maailmassa tulee olemaan rikkautta mutta se ei tuo onnea kaikille. Köyhiäkin riittää maailmassa ja kaikki heistäkään eivät ole onnellisia. Suuria sotia ja koettelemuksia tulee olemaan ympäri maailmaa. Nyt olen suuri profeetta. Nuo ennustuksethan voivat mennä väärin vain jos Trump ja Kim aloittavat ydinsodan jossa kaikki tuhoutuu ja silloinhan kukaan ei ole enää valittamassa vaikka profetiat menivätkin väärin. Pitäisiköhän aloittaa oma kirkko, voisin vaikka kopioida pyhiksi kirjoituksiksi Harry Potterista jotain. Voisin antaa alennuksen kymmenyksistäkin, viisikin prosenttia riittäisi.

    • Olli.S

      Selkeyttä laittoi tosi hienon avauksen ja varoituksen meille uskoville kiusauksista viimeisinä aikoina. Heti melkein kaikki nämä ammattimaiset arkki- vastustajat hyökkäsivät kimppuun kuin hyeenat.

      Kannattaa varmaan laittaa varoitus heistä jokaisen avauksen alkuun niinkuin laitoin jo omaan avaukseeni. Se voi olla yksi retorinen konsti tässä väittelyssä heidän kanssaan, etteivät kiinnostuneet heitä uskoisi. Väärässähän he yleensä meidän mielestämme ovat. Ja vielä selvästi ja todistetusti, mutta sitä eivät myönnä, mahtavatko koskaan. Mahtavat taustavoimat heillä on, koko filosofinen ateismi, vallitsevan kristinuskon ammattimaiset sananselittäjät, osa näistä siis, anti-mormonien joukot internetissäkin, saatanan joukot.

      Turhaan kokoontuvat, Jumalan sana etenee.

      • Höpölöpsis

        Mormonismi ei juurikaan etene kehittyneissä maissa. Nykyisin on tietoa niin hyvin saatavilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1505
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe