Reissu & rahoitus

MM40SS

Jäin muutama vuosi sitten leskeksi, ikä pyörähtää kohta vitosella alkavaksi.

Omaisuutta on omakotitalo, jonka myymällä saisin arviolta 250-300 tuhatta. Sijoitusvarallisuutta on joidenkin kymppitonnien edestä, ja nykyisen veneen arvo lienee noin 30 - 40 tuhatta.

Maailmalle tekisi mieli tai ainakin ajatus päässä pyörii. Lähtisin yksin. Aikuiset lapset kulkisivat välillä mukana, enkä pistäisi pahakseni, jos reissussa löytyisi kaveriksi pysyvämpi vastakkaisen sukupuolen edustaja.

Tahtoisin purjehtia myös pohjoisessa ja etelässä, mikä vaikuttanee veneen valintaan.

Mieluiten sillä filosofialla, että pienin, mikä mukavasti riittää. Kestävyys ja korjattavuus ennen nopeutta. Veneen pitäisi olla hyvässä kunnossa ja pinnoiltaan perussiisti, mutta tietenkin mahdollisimman halpa. Ikä ei haittaa, jos venettä on hoidettu hyvin.

Nykyinen vene on bavabenehanse, enkä koe sitä soveltuvaksi tarkoituksiini.

Mielelläni otan vastaan myös ehdotuksia ratkaisuista, jotka helpottavat yksinpurjehdusta tai ylipäänsä mahdollistavat sen.

Jos joku tulee provoamaan tähän ketjuun, niin toivon, että provoihin ei vastata. Se on helpoin tapa vaimentaa typeryydet.

23

1142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reilu 30-jalkainen Hallberg-Rassy?

    • MiksiEiSovi

      Miksi nykyinen veneesi ei sovellu tarkoitukseen?

    • valtamerireissuntehnyt

      Nykyiset (2000-luvun) bavabenehanset, jotka ovat matkaveneiksi rakennettuja soveltuvat erinomaisesti valtameripurjehduksiin. Varustelu on tuota venevalintaa tärkeämpi. Jos yksinpurjehdus on oikeasti kohtalosi, kannattaa vene varustella sen mukaisesti. Sähköt ja akkujen lataus kuntoon. Ylimitoitettu autopilotti ja lisäksi tuuliperäsin. Peräsimen kunto, tuenta ja mahdollisesti rakenteen vahvistaminen kannattaa tehdä ennen lähtöä. Purjeiden (ml. myrskypurjeet) käsittely istuinkaukalosta. Varusteluun kannattaa varata 15-30 k€, omasta osaamisesta riippuen. Tuuliperäsimet kiertävät valtameripurjehtijoiden kesken käytettyinä, samoin kuin Iridium-puhelimet, Ebirbit ym. Pari vuotta kannattaa varata valmisteluihin ja World Cruisin Roads-kirjan tutkiskeluun.

      • kategoriat

        Bluewatercruiserit eivät ole bavabenehanseja.


      • Kalevi.Piäs

        Harvemmin noita kai varta vasten pallonkiertoveneiksi ostetaan. Voihan niillä Karibialle purjehtia, mutta kun oikeasti kierretään eikä pelkästään lilluta lämpimässä, niin aika erilaisilta vaikuttavat venevalinnat.

        Täälläkin ollut juttua Bavabenehanseiden rakenteiden hajoamisesta. Kai nyt pallonkiertoveneen pitäisi olla sellainen, että se on rakenteellisesti erityisen luja.


      • Seppomartti

        Jos pysyy pasaatialueella ei veneen tarvitse olla kovin kummallinen. Aloitukseen sisältyy ristiriitaisuuksia, joita kannattaisi yrittää ratkaista. Pienin mahdollinen/ lapsia tai seuralaisia pitäisi mahtua mukaan. Vanha saa olla/ kuitenkin hyväkuntoinen. Pohjoiseen ja etelään/ pieni vene ei käy etelämerellä tai luoteisväylällä. Iso on parempi.
        1-2 hengelle pientä venettä aloittaisin rakentelemaan 27-28ft Vancouverista.
        Tavanomaisilta vesialueilta poikkeamiseen katselisin hollantilaisia metalliveneitä 12-15m kokoluokassa 100-250 k€ hintahaitarista.
        15-30k€ ei riitä varusteluun, ellei saa veneen mukana.


    • ariel371

      Yksinpurjehdusprojektit tahtovat kaatua. Eivät siihen etteikö matka onnistuisi, vaan siihen että joku nainen astuu alukseen ja sitten jatketaan kaksin. Mulle on käynyt noin jo kahdesti. Se on hyvä asia.

      Katso vanhempia HR 351 tms. Rassyja. Naisen nousu sinänsä mainioon Vancouver 28:aan on epätodennäköinen tapahtuma ja sillä matka saattaa pakostakin jatkua yksin ja se voi tehdä jatkamisesta ankeampaa kuin olit ajatellut. Jos se BeneBava on joku edes 30 -jalkainen, lähde vaan sillä. Säästyy aikaa ja rahaa veneen vaihdolta ja tunnet veneesi jo nyt. Se on iso asia. Ruffe, Bavaria noin 30ft on käynyt Huippuvuorilla, mutta tähtää sinä alkuun suosiolla vaan etelään.

      Kiire loppuu aikanaan, itselläni se loppui ensin Portugalissa, sitten hiukan hosuen vielä Välimeri liki ympäri ja nyt taas kiireettömänä olen Portugalissa.

      Olet viisikymppisenä varmaan kasannut jonkinlaisen työeläkkeen ja saat siitä lopullisesta eläkkeestä halutessasi puolet noin 62 -vuotiaasta eteenpäin ja noin 65 -vuotiaana sitten lisää. Talorahasi riittävät kyllä sinne asti kunhan sijoitat ne jotenkin ja purat sijoituksia maltilla alkuun. 1500/kk menee ehkä keskimäärin, kesällä enemmän ja talvella vähemmän. Alussa menee enemmän, mutta aika opettaa. . Melkein joka paikassa pl. Välimeri rahaa kuluu Suomea vähemmän. Budjettiveneily onnistuu toki sielläkin ja kivaa on.

      Olennaista on nyt että laitat jonkun selkeän lähtöpäivän allakkaasi ja pidät siitä kiinni. Joka sitä hommaa ei tee, ei myöskään reissuun lähde. Se on nähty.

      Tavataan joskus 2018 tai 2019 jossain täällä alhaalla!

    • Rautapaatti

      Arielin vinkit on asiaa. Venetyypistä: Vähän raskaampi vene mieluummin kuin kevyt pulkka. Pienellä miehistöllä matkanteko ei ole niin uuvuttavaa kun veneen liikkeet on verkkaisempia. Ehkä ei kuitenkaan liian iso: jossain 34-40 jalan nurkilla alkaa olla tarpeen se toinen käsipari että homma ei käy liian rankaksi.

    • ProvojaRiittää

      Olettehan huomanneet, että aloitus on provo? "bavabenehanse"... :-)

      • Iljitsh

        Kyseessä on törkeä provokaatio Saksan ja Ranskan telakkatyöläisiä vastaan. Vaadimme Suomen hallituksen puolustavan työläisiä ja torjuvan imperialistien juonet. Bava, Bene ja Hanse ovat parhaat veneet maapallon kiertoon.


    • MM40SS

      Vancouver 27/28 on varmaan liian pieni, mutta mitenkäs sen isoveli, 34? Entä muut samantyyliset veneet? Osaisitteko suositella?

      Noissa vain taitaa olla sellainen ongelma, että liikemukavuus on heikko. Mikä on sen merkitys käytännössä?

      Onhan Bavabenehansellani lähtö yksi vaihtoehto, luottamus siihen vain on heikko. Venettä on korjailtava joka tapauksessa, mutta olisi kiva, kun tietäisi, että sen rakenteelliset perusratkaisut ovat vuorenvarmoja.

      • Iso määrä varusteita voi olla hankala ruuvailla perusveneeseen. Maailmalta löytyy veneitä, joissa on tärkeimmät vehkeet jo valmiina. Vancouver 34:ssä näyttäisi motion comfort olevan 34. Se on paljon parempi kuin BavaBeneissä, joissa se on kai luokkaa 18-28.


    • jeanneau37

      Vähän samankaltaisia suunnitelmia, tosin oltaisi jo heti lähdössä kaksi henkilöä (ja koira). Vanha vene samassa 30-40 k€ hintaluokassa, ja kaikin puolin kunnossa. Kuitenkin suunniteltu selvästi itämerelle ja saaristoon. Haluttiin vene isommilla säilytystiloilla, isommat tankit ja ylipäätänsä enemmän mökki kun ketterä saaristopurjehtija. Vieraskajuutta oli myös listalla. Kilpapurjehdusominaisuuksia ja tasoituslukuja ei kiinnostaa, kymmenen vuoden kokemuksella tiedetään ettei tulee lähdetty kilpailemaan vaikka vene ja varusteet oli.

      Joten hankittiin tänä vuonna 37 jalkainen ranskalainen bavabenehanse. Suurin osa ajasta on kuitenkin satamissa, ja emme haluaa mennä paikkoihin missä on varmasti huonot kelit.
      Nyt testattu tänä kesänä Tukholma-Tallinna-Kotka akselilla ja tuntuu että valinta on oikea, tällä voi lähteä välimerelle muutaman vuoden päästä. Ehkä karibialle tai minne nyt sitten tekee mieli?

      Yksi kriteeri venevalintaan oli syvyys alle 1,8m. Nyt on myös mahdollista ajaa kanavia pitkin välimerelle (tai takaisin). Toinen oli leveys alle 4m joka mahollistaa rekalla siirto ilman liian hankala erikoiskuljetusta, jos tulisi tarvetta.
      HR 351 oli yksi mahdollinen vaihtoehto, mitä Ariel mainitsi. Tuli kuitenkin meille sopiva ranskalainen vastaan. Paljon pitää vielä tehdä ennen kun se on lähtövalmis, esim isommat akut, elektroniikkapäivitys (tutka, AIS ym.), ankkurointivarustusta, kumivenettä, parempi jääkaappi.

      • Hörkki

        Se vene on HR 352. HR 35 (eli 351) on Rasmus.


    • MazdavastaanToyota

      Millä veneillä suomalaisten pitkät reissut on tehty? Listatkaa.

    • Jeanneau37
      • Maxi77Maximal

        Olihan tuossa listassa mukana pari Maxi-venettäkin, mutta niissä ei ollut mallia perässä. Olikohan kyseessä Maxi 77 tai Maxi 95 vai joku isompi? Ruotsalainen Åke Mattsson purjehti Maxi 68:lla atlantin ylikin. Pelle P tekee kyllä hyvin purjehtivia veneitä, omallani olen käynyt Tallinnassakin.


      • listasta

        Tuossa pallonkiertäneiden listassa ensimmäisenä oleva Alex Hytösen kolme kierrosta maailman ympäri tehnyt Polar Bear oli ainakin betonivene.


      • maximi
        Maxi77Maximal kirjoitti:

        Olihan tuossa listassa mukana pari Maxi-venettäkin, mutta niissä ei ollut mallia perässä. Olikohan kyseessä Maxi 77 tai Maxi 95 vai joku isompi? Ruotsalainen Åke Mattsson purjehti Maxi 68:lla atlantin ylikin. Pelle P tekee kyllä hyvin purjehtivia veneitä, omallani olen käynyt Tallinnassakin.

        Union Bank of Finland oli 25,1 m pitkä maxi-vene, alumiinia. Sillähän ei ole mitään tekemistä Pelle P -Maxi-veneiden kanssa.


    • fkjsjslsjddf

      Älä mene. Rakastu. Hommaa uusi puoliso. Käy vaikka Lofooteilla ja Färsaarilla. Elä. Matkapurjehdus on vahvasti yliromantisoitua p*skaa.
      Mulle riitti rapakon ylitys. Ei tultu samalla lennolla takaisin.

      • uusi_yhtään_parempi

        Kumpiko enemmän yliromantisoitua p*skaa, puoliso vai matkapurjehdus.


    • MM40SS

      Yritänpä vielä, jos joku tahtoisi ajatuksiaan kirjoitella.

      Kirjoittelin ensimmäiseen postaukseeni summia, jotta pelimerkkien määrä tulisi selväksi. Kaikkea en tietenkään tahtoisi kuluttaa, mutta veneeseen olen valmis satsaamaan.

      Jos valitsisitte itsellenne venettä samoista lähtökohdista, niin mikä se olisi?

      • Seppomartti

        Riippuu minne on menossa. Pohjoiseen ja etelään on aika väljä lähtökohta. Swan 46 Mk Ii -89-90 olisi tähtäimessä, jos ei tarvitse purjehtia yksin ja matka olisi pitkä. Vanha Class 40 Pogo, jos olisi yksinpurjehdus tai "suorittaminen". Jos tarkoitus olisi purjehtia kookosmaito- eli uimahousureittiä 2h miehistöllä, niin melkein mikä vaan hyvin varusteltu 35-40 ft pursi Mannereuroopasta kelpaisi. En näe ratkaisevaa eroa ranskalaisten ja saksalaisten välillä mutta varustelulista ja hintalappu olisi pitkä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe