Pienellä kaupungilla on suuri sydän

Kemi: Pienellä kaupungilla on suuri sydän. (A small town has a big heart)
http://www.marmai.fi/uutiskommentti/kuntien-sloganit-itkettaisi-jos-ei-naurattaisi-6665409

Tällaisella sloganilla Kemi itseään mainostaa, joten ei ihme että matuja kylän raitti täynnä?
Slogan suorastaan kehoittaa kaikkia ulkomaan eläviä saapumaan kaupunkiin jolla niin suuri sydän, että majapaikka viidellä aterialla päivärahoineen on taattu. Omat asukkaat syrjääntyvät ja osa alkoholistuu. Elämässä muuta kuin Täikönpuisto karusellineen, niin karua kuin se onkin.
Olisiko Kemin aika vaihtaa jo tyyliään, ettei viimeisetkin veronmaksajat muuta naapurikuntiin, tai jopa kauemmaksikin?

55

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghjkkjhgtyuioiuytrrtioi

      Keminmaa ei ota yhtään ei ota yhtään turvapaikan hakijaa. Kemi taas ottaa heitä lisää, koska Itätuulen ränsistyneet vuokrakämpät pitää saada täyteen. Sitten turvapaikan hakijat keittävät vettä liedellä, aukaisten ikkunat talvipakkasella, vesihöyry valuu pitkin seiniä ja ikkunoita. Huoneilma on talvella liian kuiva, joten tällä tavalla haetaan eksoottista kosteutta asuntoihin. Tämä taas aiheuttaa sen, että asunnot homehtuu. Osa Itätuulen kämpistä odottaa jo purkutuomiota, mutta mistä rahat? Elämäntyyli on turvapaikanhakijoilla ihan eri kuin suomalailla, työssäkäyvät kun aikovat käydä nukkumaan, turvapaikanhakijat alkavat yötä vasten elämään. Tämä taas aiheuttaa muuttoliikkeen, moni muuttaa omistusasuntoon yörauhan turvaamiseksi. Valittaminen vuokrayhtiöön on turhaa, koska sinut leimataan rasistiksi, voit valittaa kantaväestöstä, mutta et turvapaikan hakijoista. Moni muuttaa Kemistä pois, en yhtään ihmettele. Tämä pieni kaupunki ei ole enää sama mukava kaupunki, jossa voi liikkua turvallisesti mihin aikaan tahansa. En ole rasisti, ja ymmärrän todellisten avuntarvitsijoiden hädän, sitä en, että Kemiin tulee jatkuvasti vain nuoria miehiä, osa ilmoittanut lähtevänsä armeijaa ja sotaa pakoon. Ei onnistu kantaväestöllä. Ylimielinen käytös ja asenne paikkakunnan omaa väkeä kohtaan, ärsyttää myös monia. Kuljetaan laumoissa viisi miestä rinnakkain kaduilla, niin että paikkakunnan väki saa väistää tielle asti. Valitetaan joka asiasta, vaikka kaikki on laitettu valmiiksi, kuljetus tila-autolla kauppaan ja sairaalaan ja terveystalolle.
      Lähetän tässä Kemin kaupungin päättäjille terveiseni. Varmaan kannattaisi miettiä myös näitä ongelmia kun globaalissa huumassa näitä päätöksiä tehdään.

      • 1.-.-.-

        Taas on tullu lisää uutta verta Kemin katukuvaan. Ihon väriltää hyvin ruskettuneita ja terveen olisia ja mehän heidän elämisen maksamme.


    • ghjkjhghhghghghghghh

      Ammattirikolliset hyödyntävät turvapaikan hakemista omaisuusrikoksien tehtailussa, kerrotaan keskusrikospoliisista Helsingin Sanomille. KRP:n mukaan ilmiö koskee etenkin valkovenäläisiä ja georgialaisia maasta toiseen liikkuvia omaisuusrikollisia.
      Joskus turvapaikkaa on haettu heti maahantulon jälkeen ja rikoksia on tehty turvapaikkakäsittelyn aikana. Jossain tapauksissa taas turvapaikkaa on haettu siinä vaiheessa, kun rikolliset ovat jääneet kiinni omaisuusrikoksista.
      Rikoskomisario Minna Laukan mukaan tänä vuonna Suomessa on jäänyt kiinni tavanomaista suurempi määrä georgialaisia, joita epäillään erilaisista omaisuusrikoksista. Laukka kertoo, että georgialaisia epäiltyjä on vielä lukumääräisesti pieni joukko.
      KRP:n mukaan valkovenäläisten rikollisten aktiivisuus on ollut tänä vuonna samaa luokkaa kuin aiempinakin vuosina.
      STT

      • hgjkghjkjhgl

        Taas tuo pätijä joka ajattelee olevansa ainoa joka on lukenut uutiset.
        Kyse ei ole Kemin ongelmasta joten ole täällä hiljaa.


    • ghjklkjbvbnmbghjjhg

      Pätijä tai ei, Kemi ei ole poikkeus missään suhteessa. Kulje vain laput silmillä, niin kaikki näyttää aina paremmalta sinun silmissä.

    • uiokjhgfghjklkjhgfdfghj

      Kemissä on samat riskit kuin muuallakin, ja myös samat ongelmat. On näitä valkovenäläisiä jo täälläkin. Eräs näistä riehuu Täikön kuuluisassa puistossa päissään tämän tästä.
      Kemin suuri sydän ottaa avosylin vastaan kaikki tänne tulevat, kyydit on palkattu jo valmiiksi.

      • niiiii

        Ei tietenkään kaikkialla ole samanlaista. Kemissä on omat tapahtumat ja eteläsuomen paikkakunnilla omansa. Onhan se nähty mitä seuraa kun vieraita "yleis"asioita koetetaan väkisellä ympätä Kemiin. Veronmaksajille vaan kalliita seuraamuksista mutta käytännön tulos miinuksella.
        Helppohan jokaisen on lukea noita yleisasioita, vaikka kuinka monta mediaa niitä tarjoaa.
        Vaatii vähän työtä ja taitoa ja havainnointikykyä ottaa selvää Kemin asioista. Niistä täällä ollaan kiinnostuneita, paikallisella palstalla. Kun ei ole kunnon paikallislehteäkään.
        Päde sitten kun tiedät jotain oikeasti.


    • yuiolkjhgfghjkllkjhgff

      "Helppohan jokaisen on lukea noita yleisasioita, vaikka kuinka monta mediaa niitä tarjoaa.
      Vaatii vähän työtä ja taitoa ja havainnointikykyä ottaa selvää Kemin asioista. Niistä täällä ollaan kiinnostuneita, paikallisella palstalla. Kun ei ole kunnon paikallislehteäkään.
      Päde sitten kun tiedät jotain oikeasti. "osalainaus

      Miksi sitten et kirjoita niitä havaintoja Kemin asioista, ja miksi et ota niistä selvää? Jäämme odottamaan mielenkiinnolla, näitä sinun tekemiä havaintoja, työllä ja taidolla?

      • niiiii

        Kyllä niitä on ollut tällä ja muillakin Kemin palstoilla. Varmaan on tulevaisuudessakin. Luemme myös muitten kirjoituksia. Mutta yleisasiat luemme muualta kuin tältä palstalta.


      • jkjhgyuiuytjhghjhgfghjhg

        Ei sitten tullut, niitä sinun tekemiä havaintoja, työllä ja taidolla? Kyllä tämä jo arvattiin.


    • hjkjhgftyuiuytghjkjhgf

      Kemin valtuusto on jostain syystä keskittynyt ainoastaan turvapaikanhakijoiden hyvinvointiin. Kemissä on paljon huostaan otettuja lapsia, ja perheitä joissa ongelmia työttömyyden ja sairauden osalta. Myös alkoholi ja huumeet suhteessa kaupungin kokoon lisääntyneet huomattavasti. Eikö olisi ajankohtaista keskittyä vaihteeksi näihin ongelmiin?

      • PyriValtuustoon

        Niin, Kemissähän onneksi on parempi tilanne kuin monessa muussa Suomen kaupungissa. Mutta ainahan voi parantaa.


    • jkll

      Onkohan näin, että on parempi tilanne kuin muualla Suomessa. Ainakin Kemi on kärjessä kaikessa negatiivisessa.

      • parannetaan.silti

        Tuoreehko tilastovertailu oli esillä tälläkin palstalla jokin aika sitten. Vertailusta voitiin todeta, että Kemi sijoittui kärkipäähän (hyvässä mielessä) sekä lasten tilanteen kohdalla että erityisesti vanhusten tilanteen kohdalla, ja myös hoitoon pääsyssä. Täällä on vallalla tarpeettoman negatiivinen asenne.


    • tyuigfghjkjhgfdfghjkjhg

      Kemi on päässyt maineellaan jopa rikostilastojen kärkeen. On myös kuuluisa punainen kaupunki, jossa kommunistit pitävät valtaa päättävissä instansseissa. Kaupungin virkoihin pääsee ainoastaan oikealla jäsenkirjalla, edellä mainittu vaikuttaa enemmän kuin pätevyys. Kerran erehdyin sanomaan olevan täältä kotoisin, toista kertaa en sitä virhettä tehnyt, sattuneesta syystä.

    • OnkoHalpaa

      Kun maahanmuuttaja tulee kotoutumiskoulutukseen, hän on TE-toimiston ja Kelan asiakas. Hänen lapsensa tarvitsevat päivähoitopaikan tai menevät peruskouluun. Lisäksi hän on mahdollisesti sosiaalitoimiston asiakas. Lisäksi hän ja hänen perheensä käyttävät terveyspalveluja. Eli ihan normaalia Suomessa asuvan ihmisen arkea, Huusko-Tuohino sanoo.

      50 opiskelijan joukossa puhutaan 17 kieltä. Tulkkeja on käytössä kymmenen ja osa tulkeista toimii Helsingistä käsin puhelimitse. Opettajia on neljä. Kaksi opettajaa vastaa suomen kielestä ja viestinnästä, kaksi keskittyy työelämätaitoihin.
      https://yle.fi/uutiset/3-9774719

    • tyuiokjhgfdfghjklkfdfg

      Onko halpaa? Ei todellakaan ole halpaa, eikä ole ihan normaaliakaan. Maahanmuuttaja saa kaiken ilmaiseksi sosiaalitoimistosta, hän ei ole osallistunut tämän järjestelmän rahoittamiseen koskaan, mikä on luotu ainoastaan suomalaisille vähävaraisille verovaroin. Nyt tämän järjestelmän piiriin on tullut myös karkotetut turvapaikan hakijat, heille myönnetty aluksi 5.3 miljoonaa, josta tulee jatkossa automaatti, mihin lisätään rahaa tarpeen mukaan. Normaalia ei ole tulla maahan suoraan sosiaaliturvan piiriin. Varsinkin kun osa turvapaikanhakijoista tulee laittomasti monen maan läpi suomeen, eikä jää EU:n direktiivin mukaan siihen maahan johon tulevat ensin. Kuinka monella maahanmuuttajalla on työpaikka tänne tullessa? Uskallan väittää, ettei monella. Opiskelijat ovat saaneet täällä imaisen koulutuksen, moniko heistä jää suomeen? Ei varmaan monikaan, suuremmat maat ja kaupungit tarjoavat ihan eri mahdollisuudet kuin tämä maa, jossa työttömyys ollut jo ongelma vuosikymmeniä. Mutta saavat ilmaisen koulutuksen sosiaalituen lisäksi. Muistaakseni ilmainen opiskelu onneksi poistui, ellen väärin muista.

      • Ukytio

        Laittoman maassaolon jatkumisen turvaamiseen 5,3 miljoonaa euroa?! On tämä kyllä pöljää touhua.


      • EPPÄILIJÄ

        Summat joita näille jaetaan , eivät ole pieniä . Noille lastataan pyöräkoneille matkalaukkuja seyeleillä , rahaa syydetään niin paljon , että on mahdollista lähettää kotopuoleenkin kymmeniä tuhansia eiroja . Olen ollut näkemässä pankissa , kun lähetti neljä päivettynyttä kotio Afrikkaan liki kaksikymmentätuhatta jokainen . Eipä sitten ihme , etten saa edes lääkkeitäni hautaankaatuvana monisairaana ukkona . Eikä tässä kaikki , nyt en saa enää sytävääkään , kun pitää säästää uusiin työvoimalennätyksiin .


    • tyuijhgfghjkjhgffgjgh

      Petteri Orpo ilmoitti ettei takuueläkkeisiin ole vara tehdä lisäkorotuksia. Orpo sanoi ettei ole jaettavaa, ja mistä se raha sitten otettaisiin? Minulla on tähän vastaus, koska näistä turvapaikan-ja maahanmuuton kustannuksista ei ole vielä leikattu , niin otetaan sieltä? Samalla Risikko ja Orpo ilmoittivat lisäävänsä kiintiöpakolaisten määrää, mistä Orpo nämä rahat sitten ottaa? Hän kun ehti jo sanoa, jaettavaa ei ole. Näin se kuulkaa menee, johonkin sitä rahaa aina löytyy, mutta jos kysymys omista vähävaraisista, he saavat hakea leipäkassin edelleen alati kasvavasta jonosta myös Kemissä.

    • Jallaukko

      Se pitäs jokaisen tajuta miks asiat on tällä mallilla.Antamalla ääniä näille suvakkipuolueille niin asiat vain menee vielä hullumaksi.Itelle tämä pakolaisten hyyssämisen lopettaminen on ratkaisevin asia kun mietin kelle ääneni annan.Yleinen median luoma kuva on et pitäisi suvaita mut varmasti suurin osa suomalaisista normi työläisistä olisi valmis antamaan pikapassit näille "lääkäreille" ja "insinööreille".Enään ei saa vaan sanoa mitään kielteistä,miettikää jos nyt tulis tv ohjelma siitä takavuosien pitsa pekustakin.Varmaan tekijä ois heti kuulusteluissa

    • ghjklkjhgfghjknbnbvftyuu

      Kyllä moni varmaan mielessään ajattelee, ettei näin voi jatkua, moni ei vain uskalla sanoa sitä. Meidät kun on aivopesty ajattelemaan, miten ihanaa tämä kansainvälinen meininki on pienessä kaupungissamme. Yhtään ei ennakoida sitä millaisia ongelmia eri kulttuurien ja uskontojen välillä voi tulla? Eniten minua surettaa, että unohdetaan oman maan apua tarvitsevat. Leipäjonoista päätellen kaikilla ei asiat todellakaan ole niin hyvin kuin, Sipilä ja Orpo kehuu, hyvinvointi valtio ja kaikki tämä yhteisen hyvän ja hyvinvoinnin puolesta. Pakolaisia kuulemma tarvitaan, ensin oli meillä työvoimapula, minne se nyt on yhtä-äkkiä kadonnut? Meillä on omia työttömiä ihan tarpeeksi. Suurin osa pakolaisista tulee olemaan lopun ikänsä sosiaaliturvan asiakkaana. Mihin ihmiset jotka eivät osaa edes lukea tai kirjoittaa, sijoittuu töihin? Ei mihinkään. Sitten nämä kustannukset, maahanmuuttoon liittyviin kuluihin löytyy aina rahaa, ja siihen löytyy myös sitä lisää tarpeen mukaan. Mutta ei löydy sitten duunareiden palkkoihin, palkkamalttia, sitä Orpo kimittää joka haastattelussa. Ei korotuksia takuueläkeläisille, joiden tulotaso köyhyysrajan alapuolella. Nuoria terveitä miehiä pakolaisia otetaan tänne mittaamaan katuja, ja kuvaamaan puhelimella kotimaahan videota, viestittäen, "pienellä kaupungilla on suuri sydän" lisäisin vielä , tulkaa kaikki tänne, täällä ei tarvitse tehdä mitään, Kelavisa annetaan jokaiselle ilman vastiketta.

    • yuiokjhgbnuurewertyuiop

      En voi ymmärtää tätä kaikkea maahanmuuttoon liittyvää. Televisiossa näytetään haavoittuneita lapsia, ja ruoka apuakin tarvitaan. Sitten kun Kemin kaduille sieltä tulee 20-30 vuotiaita hyvässä kunnossa olevia nuoria miehiä, tupakat suussa, Ipod kännykkä kädessä, muotikuteet päällä, hiukset viimeisen muotimallin mukaan leikattu. City markettiin kun menee ostoksille, samat naamat tulee ALKO AB:sta vastaan kassit kilisten. Lidliin sitten on järjestetty Kiky sopimukseen kuuluva kuljetus, nuorille ihmisille, kuin myös sairaalaan ja terveystalolle. Miksi näin? Eikö nuoret terveet ihmiset jaksa kävellä kauppaan ja muualle, monet joutuu kävelemään, jopa huonokuntoiset vanhuksetkin.

      • vika.on.johdossa

        Vika on järjestelmässä. Nämä parempien perheitten vesat juuri pystyisivät tekemään hyödyllisiä asioita, jos heidät pantasiin tekemään.


    • ghjnbnbvbhgvbnbvdfd

      Kemin kaupungissa kyllä löytyy tekemätöntä työtä, jota nämä nuoret terveet miehet voisivat tehdä. Kaduilla on roskia päivittäin, ja talvella lumitöitä riittää niin paljon ettei joka paikkaan edes työntekijät ehdi. Aamulla kun menee töihin, ei näy yhtään maahanmuuttajaa liikenteessä, mutta kun iltapäivä koittaa, alkaa liikenne lisääntymään kaupunkia kohti. Nyt kun pitää säästää valtion velan takia, toinen kohde voisi olla, naiset jotka ovat kotona, voisivat hoitaa itse lapset. Ainoa peruste lasten hoidon kannalta, sosiaaliset ongelmat kotona ja työssäolo. Mielestäni maahanmuuttajista suurin osa ei ole oikeita turvapaikanhakijoita, jos tullaan suomeen asti monen turvallisen maan kautta, on kysymys ainoastaan turvapaikka turismista.

      • huom.käytöstavat

        "Sitten kun Kemin kaduille sieltä tulee 20-30 vuotiaita hyvässä kunnossa olevia nuoria miehiä, tupakat suussa, Ipod kännykkä kädessä, muotikuteet päällä, hiukset viimeisen muotimallin mukaan leikattu."
        Pieni lohdutus kärsiville on, että osa näistä vastaa tulevista ei ole turvapaikanhakijoita, vaan ovat työssä täällä, vieraisilla tai turisteja. Esim. Villa Kemin tienoilla tapaa kaikkia näitä. Noloja tapauksia on sattunut, kun on huudeltu tyhmyyksiä paikallisten tehtaitten korkeassa asemassa olleille vieraileville työntekijöille ja tehtaisiin tutustuville ryhmille.


    • tyuijhgftyuythghjhghjhg

      Tiedoksi vain että turvapaikan ja Villa Kemin turistit kyllä erottaa toisistaan. Villa Kemin turistit tuskin tulevat Takajärven suunnasta joka ikinen iltapäivä herättyään iltapäivällä. Turistiryhmän erottaa myös siitä, ettei siinä ole SPR:n työntekijä tai paikalinen sosiaalitoimiston työntekijä opastamassa uusia tulijoita. Jos joku sitten näin pahasti erehtyy kuin kirjoittaja huom. käytöstavat kirjoittaa, uskon että sivistynyt korkeassa asemassa oleva henkilö kyllä ymmärtää väärinkäsityksen hallitsemattoman maahanmuuton vuoksi.

      • samavielä

        Kyseessä ei ole mikään "jos joku" vaan kun, mutta mahtaisitko itse ymmärtää, jos olisit loukattujen asemessa.

        Muuten olen kyllä sitä mieltä, että on kummallista kun nuoret terveet henkilöt eivät tee työtä. Päättäjät korjatkoot tämän epäkohdan.


    • hjklkjhgftyuiokjvbnnbv

      Kyllä minä ainakin erotan turistit ja turvapakanhakijat toisistaan, siinä on kyllä hyvin selvä ero.
      Tuskin moni turisti edes ymmärtää suomen kielellä huudettuja kommentteja, tai vähemmän hyvällä englannin kielen taidolla.

      • minäolenn

        Oletpa etevä.
        Kyllä minuakin moni luulee ihan erilaiseksi kuin olen, ulkoisen olemuksen ja kulkemisreittien perusteella jos tekee päätelmiä.


    • tyuiokjhgvbnnbghityuio

      Toivon sydämeni pohjasta, että vielä joskus, suuren sydämen kaupunki Kemi alkaisi hoitamaan palvelutalojen asukkaiden asiaa, että sielläkin olisi jokaisella inhimilliset vanhuuden päivät. Muistaakseni kommunistit ajoivat ilmaista päivähoitoa lapsille? Voisiko joku muu alkaa hoitamaan vanhusten aseman parantamista, he kun eivät enää itse siihen pysty.

      • täikönpuiston.kutsu

        Ei vanhukset tarvitse ilmaisia asumispaikkoja, he voivat maksaa omista rahoistaan, vaikka se perillisiä harmittaakin.
        Ne jotka ovat juoneet ja tupakoineet rahansa ja terveytensä , eihän se ole veronmaksajien niskoille kuuluva asia.


      • jklölkjiopoiuyuiopoilk

        Tämä oli ilmeisesti Täikköfani taas. Ainakin kommentista päätellen. Ehkä on parempi vain keskittyä Täikönpuistoon. Tietoa voi jakaa, mutta ymmärrystä ei.


    • jkll

      Puhuiko täällä joku vanhusten ilmaisista asumispaikoista ??? Oli kyse vanhusten aseman parantamisesta. Lukekaa teksti oikein. Kyllä täällä veronmaksajat joutuvat rahoittamaan kaikenlaista heille kuulumattomia asioita. Ei sitä kysellä haluaako vai ei. Vanhusten palvelutaloja pitäisi kyllä lisätä roimasti. Rahat tuhlataan kaikenlaisiin utopistisiin haaveisiin, jotka eivät tule täällä toteutumaan.

    • yuioojhgffghjklkjhgfdf

      Suurin osa vanhuksista maksaa kalliin hoitopaikan täysin itse, omista tuloistaan. Kysymys on, ainoastaan hoidon laadun tasosta ja henkilökunnan tarpeen lisäämisestä, että saadaan vanhukset hyvin hoidettua. On aika epäinhimillistä jos ei pääse edes kerran viikossa saunaan, ja jos vaippa vaihdetaan vain kerran vuorokaudessa, joka aiheuttaa sitten jatkuvia tulehduksia, pahimmillaan menee munuaisiin asti, ja monet sitten menehtyvät. Miten joku voi käsittää että hoitopaikat olisivat ilmaisia, suurin osa heidän eläkkeestään menee palvelutalon eri maksuihin. Ei siinä perillisille jää mitään, eikä tarvitse edes jäädä. Myös lasten tarhapaikat eivät tarvitse olla ilmaisia, joka tarvitsee lapselleen hoidon, maksakoon myös siitä, niin olen minäkin maksanut aikoinani. Siihen aikaan maksettiin vielä molempien bruttotulojen mukaan,

      • pansuunilla

      • hjkmnbvftyuiuytrjkjhgf

        Olen saanut seurata näitä aloitteita hyvin läheltä, ja valitettavasti monet hyvät aloitteet eivät toteudu, koska näistä äänestetään, ja vastuksen vuoksi moni hyvä asia ei toteudu. Kemin kaupungin päätöksen tekijöillä näyttää olevan hyvin erilainen käsitys monesta asiasta kuntalaisiin verrattuna.


    • ghghghgh

      Jokainen , joka lapsia hankkii ottakoon myös vastuun aiheutuvista kuluista. Typerää ajatella, että kaiken pitäisi olla ilmaista. Mistä kunnalle tuloja. Joku jo ehdotti terveyskeskusmaksujen poistamista, tämä on jo järjen köyhyyttä.

    • yuiojhgfghjkjhgftyuiuytf

      Vasemmisto ajoi aktiivisesti asiaa ilmaisen hoitopaikan puolesta. Ei mikään palvelu saa toimia kunnassa ilmaiseksi, koska kunnan täytyy saada verotuloja. Työttömien lapset saavat tarhapaikan, vaikka vanhemmat ovat kotona. He voivat kyllä itse lapsensa, ja on olemassa kerhotoimintaa jossa lapset saavat ikäistään seuraa. Eri asia taas, jos perheessä on alkoholi- ja huume taustaa, silloin on lapsen edun mukaista saada hoitoa ja ruokaa.

    • yuiojhgfgjklkjhgfdfkjhgf

      Somali pojat olivat autokoulussa tänään. Olenkin ihmetellyt kun moni heistä on jo laittanut oman auton. Kuuluuko myös ajokortit sosiaaliturvan piiriin? Vai kuuluuko tämä myös kotoutukseen?

      • 1.-.-.-

        Valitettavasti kyllä kuuluu. Ajokortti voi olla avain työpaikkaan (taksi, linja-auto,jnn.).


    • yuijhgfghjkjhgtyugbvlkn

      Toivottavasti Kemi ostaa vielä autot, vähintä mitä voidaan tehdä. Olisiko vielä jotain muuta mitä voidaan laittaa?
      Valitettavasti somali väestön työssäolo tilasto kyllä kertoo, että heistä hyvin pieni määrä työllistyy, osa luku-ja kirjoitustaidotonta. Pisimpään suomessa olevat, olleet parikymmentä vuotta, ja kuuluvat edelleen sosiaaliturvan piiriin.

      • 1.-.-.-

        Autoja (Skoda) annetaan sitä mukaan kun kodinhoito-osasto niitä uusii.
        Nää nykyiset pikku skodat alkaa olleen käyttöönsä liian pieniä, joten kyllä ne matuille kelpaa.


    • ghjkbnmjhghjjhgyuyuu

      Risikko ja Orpo iloitsivat vasta, että suomeen lisätään kiintiöpakolaisia. Muuttuuko mieli tämän päivän tapahtumiin liittyen? Emme ole enää lintukoto, tämä maa on jo entinen.

    • yuiokjhgftyuioiuytghjkj

      Risikko ihmettelee mistä tämä viha kumpuaa? Minä en ihmettele lainkaan. Tämä kaikki väkivalta mikä on lisääntynyt huomattavasti myös armaassa kotimaassa, on varoittava esimerkki vielä jostain suuremmasta ikävästä tapauksesta. Käykää turistimatkalla naapurissa ruotsissa, niin näette, että sama mikä siellä on jo tapahtunut toistaa nyt itseään täällä.

    • tyujhgghjgyuytgjgfghjhgf

      Suuri sydän näyttää olevan, eilen ja tänään uusia turvapaikanhakijoita Kemiin. Ei siis mitään hätää, että loppuvat kesken. Ja yllätys taas, kaikki somaleita ja joitakin muita nuoria miehiä. Kyllä Kemissä työllisyys taas turvattu.

      • Niinkemiläistä

        Mitähän kemi tekee jos nuo kaikki tulokkaat lähtevätkin ruotsiin Haaparantaan tulevassa mielenosoitusmarssissa? Tuotaisiinko muualta pikavauhtia uudet lähteneiden tilalle? Vai lomautettaisiinko nuo sadat henkilöt jotka kemissä toimivat tulokkaiden hyvinvoinnin turvaamisessa?


    • Niinkemiläistä

      Otsikko voisi olla:"Pienellä kaupungilla on vasemmistopolitiikan laajentama sydän." Kaikkihan tietävät mitä laajentunut sydän aiheuttaa. Kemikin on henkihieverissä valtavan velkakuorman,väestökadon, ja kaiken elinvoiman imevän ylisuuren henkilöstön aiheuttamien kulujen takia.
      Kun elinvoimaa antava veroilla ja maksuilla kerätty rahavirta ei riitä niin "veren"(rahan) lainauksella pidetään "potilas" hengissä,mm.Kuntarahoituksen avulla. Tuo Kemille rahaa lainaava laitos mahdollistaa osaltaan Kemin talouden pysymisen pinnalla vaikka velkakuorma painaa Kemiä konkurssikarikon syvyyksiin.
      Yrittääkö Kemi-laivan päällikkö ja perämiehet korjata kurssia? Ei yritä. Sehän tarkoittaisi liian suuren kuorman (henkilöstön) vähentämistä jotta laiva saataisiin ohjattua tyynemmille vesille.
      Siispä ajetaan karille jotta kaikille kävisi tasa-arvoisesti yhtä huonosti.
      Paitsi noille enemmän tasa-arvoisille.

      • Jii..Haa

        Kemin valtuusto peluuttaa kaupunkilaisiaan uudella Jihadilotolla. http://aijaa.com/nrMZA6
        Kukahan mahtaa saada täyspotin?


      • otapasiitäselvää

        Onhan noitta pikavippejä otettu jo tälle vuodelle 1.1 - 30.6 välisenä aikana 17 kertaa ja mitä ehditään vuoden loppuun mennessä. Tilinpäätöksessä seisoo, että kaupungin maksuvalmiutta pidetään yllä näillä vipeillä. Myös kaupungin omistamat tytäryhtiöt voivat tehdä rahatilauksen Mikkolalle tarvittaessa. Kenelle lienee lainattu ?


      • otapasiitäselvää

      • otapasiitäselvää

      • Niinkemiläistä
        otapasiitäselvää kirjoitti:

        Onhan noitta pikavippejä otettu jo tälle vuodelle 1.1 - 30.6 välisenä aikana 17 kertaa ja mitä ehditään vuoden loppuun mennessä. Tilinpäätöksessä seisoo, että kaupungin maksuvalmiutta pidetään yllä näillä vipeillä. Myös kaupungin omistamat tytäryhtiöt voivat tehdä rahatilauksen Mikkolalle tarvittaessa. Kenelle lienee lainattu ?

        Ohhoh. Tuolla vauhdilla taidetaan tehdä taas kemiläistyyppinen uusi ennätys vekselilainoissa. Paljonko noilla vipeillä on rahaa saatu? Montako minuuttia ne ovat viipyneet kaupungin tilillä ennen luiskahtamista näille konserni/tytäryhtiöille?
        Mitenkähän esim. Kemin satamalaitokseen ympätty Sampo vaikuttaa asiassa? Ei varmasti rahan tarvetta vähentävästi.
        Onko tarkoitus rahoittaa osa pikavippien takaisinmaksusta verojen ja maksujen korotuksilla?


      • Niinkemiläistä
        otapasiitäselvää kirjoitti:

        http://keminwww.kemi.fi/d5web/kokous/20173384-15-1.PDF

        Pikavippilista no 2 ja muutakin

        "Työmies on palkkansa ansainnut," sanotaan. Näin näissäkin tapauksissa?
        Kun nimilistaa katselee niin tulee eittämättä mieleen kemin vuosikymmenet kestänyt perinne näissä kemin työpaikkojen täyttöasioissa.


    • rtyuiokjhgghjmnbvhjyty

      Kun valtion tuki lakkaa turvapaikan hakijoiden kohdalla, he ovat sitten velkaisen Kemin kaupungin niskoilla. Veikkaan kyllä verojen nousevan ja roimasti. Turvapaikan elättäminen kun ei ole ihan halpaa hommaa, vasta valtio myönsi 5,3 miljoonaa lisärahaa kotoutumiseen, entä muut kustannukset, siinä sitä miettimistä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe