Bensaletkun toiminta käynnistettäessä

Romuksi

Tuleeko Aeroxissa alipainehanasta eli bensaletkusta bensaa kun yrittää polkea käyntiin ja bensahanan kaasarin puoleinen pää on irti? Luulisi että pitäisi tulla, mutta eipä tule nyt, kun ei kyllä käynnistykään. Kyllä kai polkaisun pitäisi kehittää alipaineen kaasariin siinä kuin imaisukin alipaineletkusta, jolloin bensaa siis tulee bensaletkusta. Joten ilmeisesti pitäisi vaihtaa kampiakseliin liittyvät stefat, mutta sehän on aika työläs homma aloittelijalle. Pirusti osia jotka voi hukata ja koota väärin, jos yleensä saa irti. Miksi ihmeessä Aeroxin korjaus on tehty niin hankalaksi hah hah. Minkälaisen ja kokoisen avaimen tarvii, että saa variaattorin kuluneet pultit edes irti. Kyseessä siis 2004 vuoden malli. Onkohan siinä pultitkin eripituisia. Puhumattakaan magneeton ja vesipumpun puoleisen stefan vaihdosta.

11

3435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Romuksi

      Tarkoitin variaattorin kopan pultit ja niihin avain. Sisällä on tietysti paljon hankalampia pultteja, laakereita ja prikkoja sekä hammasrattaita, rullia ja hihnoja yms. Ja toisella puolen magneetto joka tarvii ulosvetäjän ja jossa on jokin mystinen kiila jne. Kannataisikohan tarkistaa myös sytytyksen ajoitusta sieltä vai riittääkö siihen että pelkkä pulssianturi, jos sellaista on, on paikallaan mikä lähettää tiedon ainakin cdiyksikköön tai jotain.

      • Miksioimiksi

        Oletko purkamassa moottoria siksi kun bensaletkusta ei tule bensaa? Siinä olet oikeassa että vastaan tulee hankaliakin pultteja, ja paljon pieniä nippeleitä jotka voi sitten kasata monella tapaa väärin.
        Eikö hanassa ole asentoa jossa hana on auki koko ajan?


      • Romuksi
        Miksioimiksi kirjoitti:

        Oletko purkamassa moottoria siksi kun bensaletkusta ei tule bensaa? Siinä olet oikeassa että vastaan tulee hankaliakin pultteja, ja paljon pieniä nippeleitä jotka voi sitten kasata monella tapaa väärin.
        Eikö hanassa ole asentoa jossa hana on auki koko ajan?

        Kiitoksia vastauksesta! Ei kai siinä ole kuin "yksi asento", kun se on ns. automaattinen alipainehana. Ajattelin vaan, että se ei toimi, koska moottori ei ime tarpeeksi. Ja siinä syy kuulemma on ainakin joskus nuo kampiakselin päissä olevat stefat, joiden esiin saminen vain tuntuu toivottomalta purku-urakalta, vaikka varsinaiset harrastajat vaihtelevat niitä kuulemma kädenkäänteessä muun virityksen ohessa. Mutta halusin siis saada valistuneita arvioita, pitäisikö moottorin jaksaa imeä bensaa tuossa koejärjestelyssä jota kuvasin. Jos ei niin ehkä menen helpoimman ja kalliimman ja ehkä turhan kautta ja ostan ensiksi cdi-yksikön ja puolan.


      • Miksioimiksi

        Ei se puola ja cdi sitä polttoainepulaa ratkaise. Useimmiten itse alan purkaa ongelmatilannetta sieltä päästä mistä kaikki saa alkunsa, tässä tapauksessa siitä hanan päästä. Nopean kuvahaun tein aeroxista, onko näin että bensahanassa ei ensinkään ole mitään vipstaakia?
        Ps. Onhan tankissa bensaa?


    • Romuksi

      Juu ei, mut bensaa on, ja sitä tulee bensaletkusta kun alipaineletkusta itse imaisee, joten hana sinänsä toimii. Varsinainen ongelma on se, että vehje ei käynnisty, johon ratkaisu voisi olla esimerkiksi imupuolen juttu kuten stefa, tai sitten sytkäpuolelta cdi tai joku muu. Keksin muka mielestäni hyvän testin mahdolliselle imuvuodolle koskien bensan virtausta kaasariin ja moottoriin, mutta ilmeisesti se koe ei sanokaan mistään mitään.

      • Miksioimiksi

        Okei, hana siis toimii ja bensaa on.
        Onko mopo toiminut sinä aikana kun se on sulla ollut?


    • Romuksi

      Toimihan tuo vähän aikaa ihan ok, mutta sitten teki lakon. Ikä kai painaa. Ei taida tuosta enää virkistyä, mutta katellaan, josko se heräisi henkiin. Ihmeparantumisiahan tapahtuu aina joskus. Pitää keksiä joku muu testi myös. Niitä stefoja en kyllä ala ihan heti vaihtaan. Semmoinen tupakoitsijan pölynimuritesti kuulostaisi aika lupaavalta.

    • Idiootti1234

      Osta uus sytytystulppa vaikka ihan alkuun

    • yritän_neuvoa

      automaatti bensahana on aikalailla ikuinen. olisikohan roska letkussa. onhan sinulla bensasuodatin siinä letkussa joka menee hanalta kaasarille. esimerkiksi kaverini luuli että sen poisto tekee moposta tehokaamman :D

      kun hankit läpinäkyvän poltoainesuodattimen, näet tuleeko poltoainetta letkia pitkin.
      jos epäilet että hana on rikki, laita polkupyörän vantiili (ei se autonvantiilin näkönen) siihen alipaine putkeen ja imaise alipainetta letkuun. nyt alipaine on olemassa kokoajan ja näet kun bensa valuu suodattimelle. Kannattaa aina olla mukana jemmassa tuo polkupyörän ventiili, koska silla on hyvä diagnosoida monta vikaa.

      • joulupukkiiii

        Motor on lussukka ei tuota enää imua ja painetta eli siis uusi sylinderi paketti tilalle!


      • näinJuuri

        jos ei ime niin kannattaa juuri tukkia tuo alipaine imuletku ja laittaa jatkuva bensansyöttö..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe