Reaganilta: Hyviä asioita tapahtuu!

Eikö ole ihmeellistä miten yleinen ilmapiiri, olipa se hyvä tai paha, voi tarttua ihmisiin? Uusi ilmapiiri, kuten sitä kutsun, näkyy joka päivä entistä enemmän kotoisessa kyläkuvassamme. Varsinkin aamupäivisin kirkonkylä herää elämään. Ihmiset käyvät kaupassa, pankissa, kampaajalla, kirjastossa ja syömässä lounasta. Jokaisella on omat asiat toimitettavana, mutta toisten tervehtiminen ja hymyilevät kasvot kertovat, että asiat ovat hyvin. Konttilassa pidetään kerhotoimintaa. Päiväkotien pihoilta kuuluu lasten nauru ja leikin ilo valtaa alaa. Kirkonkylä kaikuu rakentamisen ja työn äänistä. Liikenneympyrät saavat uuden asfallipinnan ja moni rakennus uuden maalipinnan. Valtatiellä ajelehtii suuret rekat nuo nykypäivän valtamerilaivat. Tavara ja palvelut kulkee. Matkahuoltoon pysähtyy linja-auto. Ihmiset matkustavat taas ja jonkun määränpäänä on Kärsämäki. Iltapäiväkahvi tuoksuu kutsuvasti pysähtymään. Alkava syyskesä on täynnä optimismin henkeä- hyviä asioita tapahtuu! Ihmisten on tiedettävä mikä on hyvää ja mikä pahaa. Näkemällä ja tuntemalla hyvän me kaikki voimme moninkertaistaa hyvän ja taistella pessimismiä ja apatiaa vastaan. Näin pitää olla Kärsämäellä - ja näin jo onkin. Monet hyvät asiat alkavat näkyä myös tilastoissa. Ajatellaanpa vaikkapa väkiluvun muutosta vuoteen 2016. Muutos on vain -0,1%. Syntyvyyden lisäys eli luonnollinen väestönlisäys on 5 ja muuttotappiossa on saavutettu todellinen torjuntavoitto -4. Perheiden lukumäärä on kasvanut. Alkutuotannon työpaikkojen osuus kunnassamme on nykyisin yli 30% kun vielä viisi vuotta sitten vastaava lukema oli 28,5%. Työllisyysaste Kärsämäellä on tätä nykyä 64%. Vuonna 2009 työllisyysaste oli vaivaiset 58.5%. Paljon siis on tapahtunut hyvää, asiat on vain osattava katsoa oikein.:) Jotkut täällä palstalla itkevät menneeseen, mutta miksi ihmeessä Kärsämäki haluaisi palata eiliseen? Jatketaan työtä yhdessä ja kääritään hihat.

https://www.youtube.com/watch?v=QeyiXapQOwU

28

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvvoveikkonen

      Hyvä Reegani, media-kgbagentti kouluutuksen läpi kolunneena hyvin tiedät, ettei agraari käkiset jaksa lukija, kuin puoleen, siis sen mitä sisäistävät, nytkin ihan asiaa ja piti tavata 2x, sittenkin jäi aukkoja katsastaen, joten, että tiivistä sanomaasi ja alennu agraarin käsitys-kyvyn tasolle ja ehkä vähän alemmaksikin kyykistyen lukijaasi nuolaisten!

      • pelonilmapiiri

        Sikamies on pilannut tunnelman, tehnyt ihmisistä epäluuloisia. Entä jos tuokin käy navetassa ja...


    • pieniädetaljia

      kehut siis Kämäkiä, mutta et kmäkiläisiä, kierrät sen mitä kansa kysyisi, paljonko on paljon? atten säästöä ym, onko totuus kuunnan taseessa vai ei, onko kuntalaiset tyytyväisiä terveyden hoitoon, onko hoitajat tyytyväisi hoito-mitoitukseen, miksi kirjasto nuorille ja lapsille on viinakaupan vieressä, työllisyys on se mitä on, kuntapolitiikalla siinä ei ole kuin kumileimasimen virka, yrittäjiä tulee jos on tullakseen mutta uusia houkutellessa käenkukuntaa pitäisi kiireelä parantaa, siikanen on kurkussa ja krahisee(media s-24), kultuuri on hyvä asia hyvinkin tärkeä se laukaisee kansalaisten patoutumia, eipä sillä samassa kanootiss on koko suomi, sen tietää hallinto ja ehkä siksi on maakuntauudistus niin kiire asia, jotain on tehtävä vaikka ..

    • kiveenhakattua

      ,, vaikka kontalleen kaatais, ja sen se uusi Sote-Maakunta reformi tekee, onneksi? on EU ja sen suhteet Suur-pankkeihin joten velansaanti turvattu ja velkaa ylihautojen perinnöksi tuleville, tosin EU-käskytkin sen myötä paranoi!

      • tahanontultu

        ...sispä em huomioiden, Suomen eu-golkatan tie johtaa "kolkatalle, kaikki suomen poliittiset puolueet myötäilevät kolkatan tien kulkua, jopa vasemmistokin, vihreät(telaketjut) nyt on huuhaa puolue muutenkin ja sitä tarvitaan vain kun pillari on uponnut suohon.
        Täytyy vain ihmetellä miten suomi-kansa antaa pääomarosvojen ryöstää kaiken, ihan kaiken, monikansalliset pakolaisetkin kutsutaan juhliin ja "illaksi.. raiskaamaan!


      • totuusontässä

        Kämäki´kin, kuten muutkin, on yhteisö joka on "ulkoistanut itsensä,.. jääden itse ulos.
        em voisi verrata 1700 luvun kyläyhteisöön johon ennen kukokonlaulua ratsasti kuninkaan huovit, käskien kyläpäälikön ilmoittamaan kaikki sotaankelpaavat nuoret ja hevoset, eli sen voiman joka oli koko kylän "elämä ja joka siis käskystä ulkoistettiin..
        nykyiset "kuninkaan huovit on EU, ja pörssiyhtiöt ne on ratsastanut kaikkiin kyliin päähuovin avustuksella ja kuningas kutonut tukiaisilla verkon jossa nyt elämme, lienee selvää, että joss."pikkusen kiäntää".. sitten olemme puilla paljailla, mutta on uusi- Ps, se on puolue joka panee hanttiin EU rosvoille, perustein, että väärässä olette, muista puolueista ei siihen ole, muissa puoluissa ei riitä johtajien- karismaa, uskottavuus puuttuu, uudella Ps- sanalla on 500000 kansalaista takana ja lisää tulee joka päivä, niin kauan kuin pakolaisiakin tulee, niin kauan, kun kaikki ulkoistetaan-ja rahat unohtaen suomen, niin kauan, kun jonu- kokomus desantin ylikiihkoisen, vaihdevuosien hormooniryöpyn siivittämä kaiken suomalisen yhtiöittämisen kliimaxi loppuu, niin kauan kuin kokomuksen ja keskustan valta ja rahat politiikka jatkuu ja suomen kansalaiset alistetaan pakkopullan syöntiin ja nöyrtymään hengessä ja rahassa, niin kauan Uusi Ps jatkaa kasvuaan Pääministeri-puolueeksi.


    • 3.1.3

      "muuttotappiossa on saavutettu todellinen torjuntavoitto -4"

      Kerrotko mikä oli muuttotappio Attendon aloittaessa ja tarkenna sen jälkeen mitä tarkoitit mainitsemallasi muuttotappion torjuntavoitolla? Helpotetaan kysymystä vaikka vastaukset jää aina saamatta. Montako vuotta nykyisellä kasvumäärällä menee että tavoitetaan sama väestömäärä kuin mitä se oli ennen Attendon aloittamista? 5 vai 10 vuotta jotta tavoitetaan edes lähtötilanne? Viittauksena väestökadolle ulkoistamisien jälkeen joita kuntalaiset vastusti mainitsemasi sanat "Jatketaan työtä yhdessä" mikä todellisuudessa tarkoitti kuntalaisten mielipiteiden sekä tahtotilojen ylikävelyä mitä seurasi mm. em. valtaisa muuttotappio.

      Kunhan uusi hoivakoti valmistuu kärsämäen kaksi suurinta yritystä ovat valtaosin ulkomaalaisten sijoittajien pankit yms. yhtiöitä sitä se kärsämäen huominen on. Kolmantena jälleen kerran "ulkopuolinen" lujabetoni mutta sentään suomalainen vaikka tuotot meneekin jälleen kerran toisaalle kuin itse kunnalle missä toimivat. Hyvä asia joka tapauksessa elinkeinoelämän kehitys esim. työpaikkojen kasvun myötä mihin viittaa esim. lujabetonin nousujohteinen kehitys. Olisikin enemmän kuin suotavaa kuinka positiivinen kehitys jatkuisikin lisääntyvien työpaikkojen myötä verotuloissa niiden kasvun muodossa siinä missä ulkoistamisien seurauksena kasvu näkyi lähinnä kunnan palkkamenoissa.

      Mutta mitä tilastoihin tulee suurin muutos lienee siinä, että siinä missä ennen tehtailtiin alimitoitettuja budjetteja nykyisin ne mitoitetaan jo laadintavaiheessa enemmän todellisuutta vastaaviin lukuihin mutta mikä oleellisinta budjettien kustessa niihin tehdään muutoksia jotta lopputulos näyttää hyvältä. Flankkilan aikaisemmat opit on vihdoinkin huomioitu ja myös otettu käyttöön "Tehdään talousarvio, joka ei toteudu, ja ollaan miljoona euroa tappiolla. Katsokaa historiaa, miten tässä kunnassa on toimittu. Pannaan kolme vuotta eteenpäin, ja me olemme ihan oikeasti konkurssissa, Flankkila huomautti.".
      Muutenkin tilastot ovat tilastoja esim. kärsämäen sellaiset joissa tapauskohtaisesti alijäämätkin muuttuu "pienen"kikkailun jälkeen ylijäämäksi. Aika ihailtavalla tavalla jos saa luvan sanoa lukuisissa eri asiayhteyksissä mitä kunnan taloudenhoitoon tulee ainakin kirjanpidon osilta. Valtaosa luottamushenkilöistä täydellisen pihalla kaikesta edellisestä vai mitä?

      Puhutaan menneestä sitten lisää kun tai jos maakuntamalli saa lainvoimansa ja siitä, kuka sen menneen perään sen jälkeen itkee. Kiitos kuitenkin avauksesta jossa vihdoin ja viimein maltoit jättää painostuksen jälkeen vähemmistön edustajien mustamaalaamisen pois minkä rinnalla olet julistanut kepupropagandaasi. Kehitystä havaittavissa. Vielä kun joskus osaisit jättää avauksistasi pois nuo, anteeksi nyt vain mutta aika lapselliset reagan-videot. Esimerkkinä yksi palstalle linkittämistäsi reagan-videoista joihin sinulle on muodostunut pakkomielle :

      reagan8.8.2014 12:390 SULJE
      Hei nimimerkki "3235352". Sen lupaan tehdä. =)
      https://www.youtube.com/watch?v=GEXOpm0H7QA

      • hjepskukkuu

        Meni reeganin laarin toi viimeinen.....se on niiiiin paras!


      • suomimyytävänä

        Mukavia väkkäröitä nämä kepulaiset. Eduskuntavaalien alla pelkäsivät kepuille pyhän lehmän julkisen alasajoa ja yksityisten sotemarkkinoiden valtaamista ja sitten tekevät sen itse koska kokoomus ei muuten anna maakuntia kepulaisille. Maakuntia jotka luodaan kunnista saaduilla äänillä keskustalle jotka "palkitaan" viemällä puolet verovaroista, vallasta sekä valtionosuuksista. Kärsämäki yhtenä esimerkkinä. Kärsäkepujen piti päästä kepujen kuntayhtymästä eroon lopputuloksella missä ollaan kohta menossa takaisin kepujen kuntayhtymään joka on vain valtavan paljon suurempi kuin mistä erottiin. Sellainen huominen. Katsotaan vierestä kun maakunnan herrat tyhjentää halutessaan tai pakon edessä palvelut kylästä ja kansainväliset pörssipelurit kerää liiveihinsä miljoonia myöhemmin miljardeja suomen verovaroja. Kärsämäki näyttää oikein esimerkkiä kuinka annetaan pörssipelureille valtiolta sotepalveluihin saadut miljoonat. Suomi nousuun tai siis kansainvälisten pörssiyhtiöiden pörssikurssit. Isot ikäluokat kaatumassa ja kenen sänkyyn? No ulkomaalaisten bisnesmiesten. Ennen sadon kypsymistä vallataan markkinat pala palalta esimerkkinä jälleen kerran mm. kärsämäki. Kotiseutua sitten hypetetään vaikka se on myyty. Onhan se ihan käsittämätöntä miten suomesta on tullut jo tulee vielä suuremmassa mittakaavassa bisnes kansainvälisille pörssipelureille jotka tekee sijoittajilleen voittoa vieraan maan ihmisten sotepalveluilla sekä vanhuksilla?? Ruotsalaisia pankkeja sekä yksityisiä sijoittajia, vakuutusyhtiöitä jne. ja jopa englantilainen sijoitusyhtiö tekee kohta tiliä suomessa pienen pienessä tuppukylässä nimeltä kärsämäki? On maailma muuttunut ennen naapuripitäjien ihmiset yrityksineen eivät olleet tervetulleita kärsämäelle nyt kelpaa ihan kuka tahansa pitämään kulisseja pystyssä paikallisen hyvävelijärjestön olemassaolon turvaamiseksi.


      • eilisättävää
        suomimyytävänä kirjoitti:

        Mukavia väkkäröitä nämä kepulaiset. Eduskuntavaalien alla pelkäsivät kepuille pyhän lehmän julkisen alasajoa ja yksityisten sotemarkkinoiden valtaamista ja sitten tekevät sen itse koska kokoomus ei muuten anna maakuntia kepulaisille. Maakuntia jotka luodaan kunnista saaduilla äänillä keskustalle jotka "palkitaan" viemällä puolet verovaroista, vallasta sekä valtionosuuksista. Kärsämäki yhtenä esimerkkinä. Kärsäkepujen piti päästä kepujen kuntayhtymästä eroon lopputuloksella missä ollaan kohta menossa takaisin kepujen kuntayhtymään joka on vain valtavan paljon suurempi kuin mistä erottiin. Sellainen huominen. Katsotaan vierestä kun maakunnan herrat tyhjentää halutessaan tai pakon edessä palvelut kylästä ja kansainväliset pörssipelurit kerää liiveihinsä miljoonia myöhemmin miljardeja suomen verovaroja. Kärsämäki näyttää oikein esimerkkiä kuinka annetaan pörssipelureille valtiolta sotepalveluihin saadut miljoonat. Suomi nousuun tai siis kansainvälisten pörssiyhtiöiden pörssikurssit. Isot ikäluokat kaatumassa ja kenen sänkyyn? No ulkomaalaisten bisnesmiesten. Ennen sadon kypsymistä vallataan markkinat pala palalta esimerkkinä jälleen kerran mm. kärsämäki. Kotiseutua sitten hypetetään vaikka se on myyty. Onhan se ihan käsittämätöntä miten suomesta on tullut jo tulee vielä suuremmassa mittakaavassa bisnes kansainvälisille pörssipelureille jotka tekee sijoittajilleen voittoa vieraan maan ihmisten sotepalveluilla sekä vanhuksilla?? Ruotsalaisia pankkeja sekä yksityisiä sijoittajia, vakuutusyhtiöitä jne. ja jopa englantilainen sijoitusyhtiö tekee kohta tiliä suomessa pienen pienessä tuppukylässä nimeltä kärsämäki? On maailma muuttunut ennen naapuripitäjien ihmiset yrityksineen eivät olleet tervetulleita kärsämäelle nyt kelpaa ihan kuka tahansa pitämään kulisseja pystyssä paikallisen hyvävelijärjestön olemassaolon turvaamiseksi.

        dotanoinikkään, sanoisin, että kesänparas kommennti..


      • lopun-alkua
        eilisättävää kirjoitti:

        dotanoinikkään, sanoisin, että kesänparas kommennti..

        Onhan se, ulkomaalaiset pankit, vakuutusyhtiöt yms:t hoitaa suomen sairaat ja vanhukset. Lue uudestaan edellinen ja yritä ymmärtää kuinka suomeen on syntynyt em:n kaltainen tilanne missä bisnesmiehet hoitaa ihmiset vauvasta vaariin itse en sitä ymmärrä. Seuraavaksi Sipilät pilkkoo valtion monopolin valtion rautatiet koska eihän se nyt mitenkään voi raideliikennettään hoitaa ilman että ulkomaalaiset sijoittajat saavat siivunsa siitäkin? Mikä seuraavaksi avataan kilpailulle alkoko?

        Vielä kun päiväkodit, koulut ottavat haltuunsa sekä hautaustoimistot niin sitten jokainen suomalainen syntymästä kuolemaan koko elämänsä ajan tuottaa rahaa ulkomaalaisten sijoittajien tileille. Tällaista suomea Sipilä on rakentamassa. Vielä kun saisivat työehtosopimukset nurin ja liitot polvilleen niin pärjäisi nämä bisnesmiehet taloudellisesti vieläkin paremmin. Sitten ihmetellään millä ihmeen ilveellä saadaan suomalaiset työhön tuloilla joka ei riitä elämiseen saati että ne mahdollistaisi esim. omistusasunnon hankkimisen? No poljetaan sosiaaliturva niin alas ettei jää vaihtoehtoja mitä edesautetaan työttömiin kohdistetuilla pakotteilla. Itse olen odotellut milloin tulee esitys Lindstömmiltä missä perusturvan saamiseksi voi valita vankilan vaihtoehdoksi kuntouttavan työtoiminnan tms:n sijaan? Avovankila mielellään kolme lämmintä ateriaa päivässä valtion ilmainen asunto sekä taskurahaa. Leipäjonot katoaisi suomesta samantien kuten työttömyyskin.


      • VatuloimiseksiMenee
        lopun-alkua kirjoitti:

        Onhan se, ulkomaalaiset pankit, vakuutusyhtiöt yms:t hoitaa suomen sairaat ja vanhukset. Lue uudestaan edellinen ja yritä ymmärtää kuinka suomeen on syntynyt em:n kaltainen tilanne missä bisnesmiehet hoitaa ihmiset vauvasta vaariin itse en sitä ymmärrä. Seuraavaksi Sipilät pilkkoo valtion monopolin valtion rautatiet koska eihän se nyt mitenkään voi raideliikennettään hoitaa ilman että ulkomaalaiset sijoittajat saavat siivunsa siitäkin? Mikä seuraavaksi avataan kilpailulle alkoko?

        Vielä kun päiväkodit, koulut ottavat haltuunsa sekä hautaustoimistot niin sitten jokainen suomalainen syntymästä kuolemaan koko elämänsä ajan tuottaa rahaa ulkomaalaisten sijoittajien tileille. Tällaista suomea Sipilä on rakentamassa. Vielä kun saisivat työehtosopimukset nurin ja liitot polvilleen niin pärjäisi nämä bisnesmiehet taloudellisesti vieläkin paremmin. Sitten ihmetellään millä ihmeen ilveellä saadaan suomalaiset työhön tuloilla joka ei riitä elämiseen saati että ne mahdollistaisi esim. omistusasunnon hankkimisen? No poljetaan sosiaaliturva niin alas ettei jää vaihtoehtoja mitä edesautetaan työttömiin kohdistetuilla pakotteilla. Itse olen odotellut milloin tulee esitys Lindstömmiltä missä perusturvan saamiseksi voi valita vankilan vaihtoehdoksi kuntouttavan työtoiminnan tms:n sijaan? Avovankila mielellään kolme lämmintä ateriaa päivässä valtion ilmainen asunto sekä taskurahaa. Leipäjonot katoaisi suomesta samantien kuten työttömyyskin.

        hyvä siitä tulee kun vr menee seuraavaksi lihoiksi. Ihan kuin kärsässä me maksetaan toimitilat ylläpitokustannukset hoidon kustannukset ja yksityinen tulee ja vetää välistä vaikka tilalla voisi olla valtio. Sama vr:n kanssa. Valtio tarjoaa junat ja pitää rautatieverkostot kunnossa ja yksityiset tulee ja ottaa omansa vaikka tilalla voisi olla edelleen valtio. Kaikki edelliset olisi hoidettavissa omin voimin rakennemuutoksilla yms. ilman ulkopuolisia varsinkaan ulkomaalaisia mutta niin se nyt menee. Luomalla luodaan pörssipelureille markkinat joiden kautta päästä käsiksi suomen valtion miljardeihin. Törkeimmillään yrittivät saada maakunnille yksityiskiintiöt jotta varmasti pääsee bisnesmiehet osingoille nyt on jatkoaika menossa että saavat varmasti markkinat auki yksityisille perustuslakivaliokunnan kaataessa ensimmäisen yrityksen.
        Vanhusten hoitopalvelut ovat jo vallanneet ja ruusunen nukkuu untansa. Rinne ainoa joka pari vuotta sitten tokaisi että onkos kukaan muuten huomannut kuinka yksityiset ovat jo vallanneet suomen vanhuspalvelut? Ketään ei kiinnostanut eikä kiinnosta vieläkään. Heräävät sitten kun on liian myöhäistä eikä silloin ole enää mitään tehtävissä.
        Sotelle käy samoin tällä kertaa tarkoituksenhakuisesti kun kokoomus ja kepu lehmäkauppansa teki. Tarkennus kun Sipilä ja kokoomus lehmäkauppansa teki. En syytä kepuja julkisen alasajosta ja sotemarkkinoiden avaamisesta yksityisille vaan Sipilää joka taas sooloili ja se soolo toteutuessaan on tälle maalle yksi sen suurimmista tuhoista. Noin siinä kävi kun kepu oven avasi kokoomuksen kallellaan olevalle bisnesmiehelle. Kepu meni pilalle ja vahinkoa tulee vahingon perään kun berberi ja sipilä söheltää omiaan. Maakuntamallikin olisi toteutettavissa ilman yksityisiä suurta roolia ja se kepujen alkuperäinen tarkoitus olikin. Maakuntamallia ei tosin kaipaa kukaan muu kuin keput ja kepuistakin vain johtoporras eli ne, jotka istuu hallituksessa sekä maakuntien johdossa. Keskustan kannattajien painajainen näissä pikku kylissä. Eivät tykkää kun maakunnan herrat ovat jatkossa ne jotka määrää kaapin paikan kunnassa. Sipiläkään siitä tykkää sopi edellisessä hallituksessa kokoomuksen kanssa 5:n sotealueen mallista eikä edes kysynyt mitä siihen sanoo kepulaiset. Sitten nosti keput pojan seinälle että nyt sitten junttaat hautaamasi maakuntamallin tai olet entinen pj ja läpi meni. Uhkasi pressan luo kävellä jos ei saa 18 maakuntaa vaikka ei tässä numeroilla pelata. Sitten kun vielä uhkailemisen lisäksi kertoi päivämäärän kelloaikoineen mihin mennessä pitää olla valmista kokoomus iski sipilän ajettua itsensä nurkkaan. Sitten panikoi ja antoi kokoomukselle sotemarkkinat auki kepujen kauhuksi ja sitä se on ollut sen jälkeen ja tulee olemaan.


      • pöhölöthaukkuu

        Todellinen uutinen on, että peruspalvelukuntayhtymä Selänteen kustannusten nousu alkaa olla hallitsematonta. Olisiko selännekuntien syytä harkita! Olisiko syytä pyytää tarjouksia? Olisiko syytä todellakin nähdä metsää puilta ja harkita miten tulevaisuus turvataan..... ehkä Kärsämäki pelasti nahkansa oikealla hetkellä. Pyhäjärvi olisi ilman muuta lähtenyt samoille linjoille, mutta homma kusi vähän kintuille ja nyt ovat tiukasti upoksissa suossa josta eivät selviä. Reegania, attendoa, kepua ja monta muuta halveerataan, mutta ei nähdä perimmäistä tarkoitusta sille miksi on toimittu niinku on toimittu.


      • paitsiettäsaimaassavettä
        pöhölöthaukkuu kirjoitti:

        Todellinen uutinen on, että peruspalvelukuntayhtymä Selänteen kustannusten nousu alkaa olla hallitsematonta. Olisiko selännekuntien syytä harkita! Olisiko syytä pyytää tarjouksia? Olisiko syytä todellakin nähdä metsää puilta ja harkita miten tulevaisuus turvataan..... ehkä Kärsämäki pelasti nahkansa oikealla hetkellä. Pyhäjärvi olisi ilman muuta lähtenyt samoille linjoille, mutta homma kusi vähän kintuille ja nyt ovat tiukasti upoksissa suossa josta eivät selviä. Reegania, attendoa, kepua ja monta muuta halveerataan, mutta ei nähdä perimmäistä tarkoitusta sille miksi on toimittu niinku on toimittu.

        niin näköö tekevän, sill kun et ymmärrä sitä, että niin neon kustannukset nouseet Attella/Kärsämäellä samoin ja ettäkö mitäkö, sitä vaan, että kämäki taasen joutuu antaa hyvänmihenlisää budjettiin josta Attelle on kustannuksen nousua jo korvattu ja korvataan, onhan "sopparissa 30% hätäprosenti, joten se siitä, ei onkelmaa, paitsi sinun hyvä idis vesittyi näin tosiasialla, valitan häiriön!


      • verovuoto

        jos ei vielä menny pipoon, niin tarkennan, että kaikkia näitä Pörssiyhtiö/kunta hätä- terveys soppareita(alibudjetoituja) tullaan tukemaan myös tulevassa maakunta/sote sotkussa, ylihautojen auringonlaskuun.


      • jumalanterve
        verovuoto kirjoitti:

        jos ei vielä menny pipoon, niin tarkennan, että kaikkia näitä Pörssiyhtiö/kunta hätä- terveys soppareita(alibudjetoituja) tullaan tukemaan myös tulevassa maakunta/sote sotkussa, ylihautojen auringonlaskuun.

        ..ja siinä tukemisen rahoitukseen joutuu myös ne naapurikunnat joilla ei ole näitten häslänkikuntain hätäsopimusten kansaa mitään tekemistä, ei hengessä eikä rahassa!,
        myös muut konkurssikuntain vanhat jären puutteen vuoksi tekemät hätä- velat joutuu asiansa hoitaneet kunnat maksamaan, tulevassa Maakunta/Sote sopassa!


      • 350epullo

        nämä kuntain siveä vallasväki, itse itsensä aateloineet Jumalan Terveet, "syntisen yläpuolelle asemoituneet, on sotien jälkeen kuntavaltaa hallinneet ja mikä on tulos; konkurssi kuntaa kilometreittäin(about 150kuntaa), mutta "anteeksianto -ja "Armo, siis mitä se on?, se on velkaa velan päälle syntisten vero- rahoista ja se animoidaan oikeudeksi ja syntisten syyksi, mitäs kun eivät osanneet kunta-valtaa alle 50% kannatuksella hoitaa, sotien jälkee aluksi eri suuntauksia oli SKDL- joilla oli kuulema jo teloitus- johtajat nimetty kylittäin, sitten tuli se maallinen saatanallinen irvikuva nenäänsä puhisija Vennamo joka rahoitti valtion budjetista, siis meidän varakkaitten Alkkiolaisten vero-rahoista syrjäkylien rääsyläisten ASO-tilat ne saivat ilmaiseksi ja tukki- metät ja lisäksi villitsi syrjäkyläläiset kuntahallintoa vastaan, Vennamon jälkeen tuli kaikkein kauhein ja sekoitti Keskusta vallan omilla perättömillä "RosvotKiinni huuteluillaan, lopuksi paeten irvistelemään Brysselin rahatorneihin, me Keskustalaiset niin luotimme loppupeleissä "ostettuun häntyriin vaan minkäs teki, itse häntyriksi jouduimme.
        Nyt hevosnaama- vihriät vielää rääppii, Alkkiolaista puoluettamme, maan ikiaikojen rehellisintä alkkilaista puoltamme, hoiteleppa siinä sitten maan asioita, semminkin, kun rahat on vähissä, raha-asioitahan hoitaa Orpo joka nimensä mukaisesti on vaikkeitenaikojen läpi käynnyt ja eikä rahoja tuhlaa, mitä nyt joskus juhliessaan puoluetoveritten kansaa nostaa 50e/drinkkejä koko-illan ja sanoo" hyvät toverit,ansioistamme Suomen nousuun Kippis!


    • estott

      sitä vaan että jokohan saisi tämän trollin siivottua pois joka on jo kuukausia häiriköinyt tällä palstalla massapostaamalla sikajuttua aina uudestaan ja uudestaan? Tympäsee kun jokaisella kerralla kun näillä sivuilla käy aina on sika-avaukset ensimmäisenä esillä. Ja niitä eläimeen sekaantumis avauksia on ollut kymmeniä ja koko ajan tulee uusia

      • dfghjklöl

        Tehokkaita viestiliikenteen tappajia nämä em:t nettipeikot. Harrastavat samaa usealla eri palstalla aamusta iltaan em:n kaltaisella lopputuloksella luotsien vähät välittäessä vaikka miten useasti ilmoituksia tekisi sääntöjen vastaisesta kirjoittelusta. Tälläkin palstalla katosi ennen hirveä määrä avauksia vaikka niissä ei välttämättä edes rikottu sääntöjä mutta nyt ei ole millään väliä?? 20 avausta etusivulla joista 7 sika-aiheen massapostauksia 2 joissa provotaan luotsia mitä vittua otsikoita yms. ja mitä tekee luotsi? Lässyttää niiitä näitä ja vähät välittää siitä, miten naapurikuntien nettipeikot häiköi palstaa päivittäin.


      • Attend0

        Kamoon, jos mainitsee sana kärsämäki, sehän on jo sika-avaus. Olisiko aika myöntää että kärsämäki on mikä on, kärsikäämme yhdessä ja maatkaamme sioillamme.


      • passaakonäinettä
        dfghjklöl kirjoitti:

        Tehokkaita viestiliikenteen tappajia nämä em:t nettipeikot. Harrastavat samaa usealla eri palstalla aamusta iltaan em:n kaltaisella lopputuloksella luotsien vähät välittäessä vaikka miten useasti ilmoituksia tekisi sääntöjen vastaisesta kirjoittelusta. Tälläkin palstalla katosi ennen hirveä määrä avauksia vaikka niissä ei välttämättä edes rikottu sääntöjä mutta nyt ei ole millään väliä?? 20 avausta etusivulla joista 7 sika-aiheen massapostauksia 2 joissa provotaan luotsia mitä vittua otsikoita yms. ja mitä tekee luotsi? Lässyttää niiitä näitä ja vähät välittää siitä, miten naapurikuntien nettipeikot häiköi palstaa päivittäin.

        ja mikä nettipoliisi sinä olet, kun menet luotsia arvostelemaan, kun menet kansalaisten sananvapautta rajoittamaan, jos sinulla on s-24 ääni-ja tai osake-enemmistö, mutta jos ei ole anna luotsin hoitaa jobinsa, kirjoittele itsekkin tai ole kirjoittamatta ja siksi toisekseen jos et s-24 kirjotuksista tykkää lue bibliaasi ja pysy s-24 sivuilta poissa.


    • Reaganinlapsi

      Reagan puhu lidää, me kuuntelemme! Olet ajatusten tonava, suurin ja viisain!

    • tonitoninen

      Reagan kirjoitti niin kivasti aitoja asioita, etten jaksa enää muita oikeen lukeekaan... Luen toki kyllä- mutta peukku kirjoituksellesi. Me Like :)

    • leventääpuolella

      vain kapioita tuli kiertoliittymästä sano H.R kun Kangasharjun sorakuorma oli tullut R.H vastaan, tai siis toisinpäin

    • Nokkimisjärjestys

      Se on kuule niin, että jos et kuulu "piireihin" niin sinua ei tervehditä. Ei edes osa naapureista, kävellään vain nokka pystyssä ohi (äidit sekä tyttäret). No vanhemmiltaan ne käytöstavat kyllä oppivat...

    • swinnit

      oikkein!ja jos ole naapuripitäjästä töihin tullut niin voivoi, saat 1700 luvun afriikan orjan tason kohtelun, kämäki lestahapatuksen kasvatuksen hegemonia on aivan sairasta ja sairaita ovat sen kasvatuksen hedelmät ja vielä pari seuraavaa sukupolvea pysyy sikatasolla!

    • alarantanen

      Erittäin hyviä asioita Reagan, kaupan kassat onko ne turvallisia työpaikkoja. Rahaa varastetaan, mimmoista porukkaa meillä kärsämäellä liikkuukaan?
      Miten päättäjät kuntastrategiassaan määrittelivät kärsämäen vahvuudet? Tartisko tehdä jotakin?

    • rbottirob

      Kaupan kassoista puheen ollen, niin kohta eivät varasta kassat eikä rosvot kassoja, että kun tulee kassattomat automaatti perintärobotit,eli keräät hyllystä tavaraa kärryyn robotti riipasee siis lukee taskussasi olevan pankki ym kortin jolla rahaa säilytät ja ennenkuin ulos kerkeet on tililtäsi maksu otettu, siis siun ei edes tarvii kaivaa krokotiilinahka paksuista lompakkoasi taskustasi kun robo lukee onko sinulla rahaa kortillasi jos ei ole niin pillit soi ja punan hälyvilkku ja kamerat kuvaa edestä ja takaa ja katosta tipahtaa rautahäkki päällesi, sekin nousee sitten vasta kun tavarat on maksettu, loppupäivän kökötät siinä häkissä ja naapurisi ohikulkiessaan toivotta "hyvää päivän jatkoa, ystävällisesti hymyillen, jopa hieman "pilkettä silmissä.

      saattapa olla että kassajonossa takanasi seisova on jo rahasi viennyt..lukulaitteellaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe