Työllistäminen

työhaluinen

Tällä palstalla kaikenlaiset työnvieroksujat pelkää velvoitetöitä kuin ruttoa. Mulle kelpais oikein hyvin joku palkkatukihomma. Kuinka kauan pitää olla työttömänä että työkkäri alkaa tekemään jotain asian eteen.
Itse olen hakenut paikkoja, enkä ole paikkakunnan ja iän takia työllistynyt, mutta työt kelpaa ja toista tonnia puhtaana käteen/kk on paljon enemmän kuin peruspäiväraha.

9

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinsevainon

      Ei niillä ole tarkoituskaan työllistää. Tarkoitus on vain katsoa onnistutko välttämään karenssin. Jos et itse työllistä itseäsi yrittämällä tai itse onnistu hankkimaan työpaikkaa niin peli on menetetty.

    • IsoVeliValvoo

      Ei täällä kukaan työtä vieroksuvat kirjoittele.

      Täällä kirjoittelevat valtion virkamiestrollit ja yrittävät saada näyttämään, että työttömyys on työttömien vika, vaikka ei ole ja tulevat tänne kirjoittelemaan ja perustelemaan kaiken maailman tekosyillä ja perättömillä valheilla kuinka jollekin tietylle pätevämmälle työnhakijalle ei annettu töitä vaan jollekin kaverille. Nyt sitten perse piukeena odottelevat valittaako joku heistä vai ei.

      • Teukkistenukki

        Hahahaha, siksipä tämä palsta onkin parasta viihdettä.


    • Ehkäsiksikoska

      palkkatukityö on harvinaisempaa kuin 9 euron työt kuten kuntouttava työtoiminta, työkokeilu, rekrytointikokeilu, työelämäkokeilu ja FEC-koulutus. Kaikkiin noihin joutuu karenssin uhalla, aktivointisuunnitelman kautta.

      Toisekseen palkkatukitöitä ei jaeta kuin karkkia, usein niitä saadakseen on suostuttava työkokeiluun 9 eurolla päivässä. Esim. Espoossa menetellään näin, samoin Kirkon uudessa työllistämishankkeessa.

      • fvghnjkolö

        Eikä auta työskenelyt 9e pvä palkallakaan. 3:sti oon tehnyt mutta ei tule palkkatukipaikkaa ei. Ja varmasti olen hyvin tehnyt, kun kiitoksin ja kehuin laitetaan maantielle - ja 2-3 pvän päästä on uusi harjoittelija paikassa... Mutta kun iliman saa tekijän niin mikäpäs siinä. Tekisin itsekin noin yrittäjänä... Tuo on sairasta mutta tuothan halitus haluaa... Kaikki kohta tekee töitä ilman palkkaa. Tukikelpoinen olen ollut jo pitkän aikaa. Ainakin viimoiset 4 vuotta...


    • osa_aikaa_eipalkkatukea

      Jos luulet löytäväsi palkkatukitöitä joista saa toista tonnia rahaa, siis jos viittaat 2000e/kk palkkaan, niin voinen ilmoittaa että TE-keskuksen kautta et sellaisia palkkatukitöitä saa. Palkkatukitöiden palkka on yleensä mitoitettu sen verran pieneksi ettei yhdistys tms. joudu itse maksamaan penniäkään, eli käytännössä työtunnit lasketaan esim 4h/päivä mukaan.

      Sitten sulle kuitenkin kerrotaan, että "täällä meillä yhdistyksessä ei ylitöitä ole tapana kirjata ylös ollenkaan, ja mihin sulla muka olis kiire työttömänä". Seuraavaksi kuulet, että joudut kuitenkin olemaan paikalla hoitamassa hommia 6-8h/päivä, mutta sulle maksetaan vain 4h/päivä perusteella palkka, ja erittäin matala semmoinen.

      Tällöin yhdistys ei joudu itse kustantamaan palkastasi penniäkään kun se jää niin pieneksi että palkkatuki kattaa koko palkkasi: joka jää noin 1000e/kk pintaan. Täyttä tai lähes täyttä päivää joudut tehdä sekopäiden seassa (useimmiten samalla pajalla jossa myöskin samoissa tiloissa työskentelee kuntouttavassa olemat, ilman palkkatukea) hommia paskapalkalla ja palkattomilla ylitöillä, joissa ylitöitä palkatta on 2-4h per päivä, mutta palkka 4h per päivä mukaan.

      Jos sitten vielä kiinnostaa se 1000e/kk about täyden päivän vääntäminen jossain hanttihommaa huonommassa hommassa sekopäiden keskellä jossain yhdistyksessä, niin by all means sinne vaan. Itse en kyllä tonnilla kuussa lähde yhdistykselle hommia tekemään, jos paikka on semmoinen jossa ei ole minkään sortin etenemismahdollisuutta, eikä tällä saa edes TE-keskusta ja muita tukitanttoja pois niskastaan. Palkkatuettuun hommaan muistaakseni joudutaan määrätä työhönvalmentaja jokaiselle (tavallaan työpaikan oma sossutantta holhoamaan sua kuin vammaista), ja sen kanssa pitää sitten keskustella pitkin viikkoa siitä miten hommat sujuu - tästä ajastahan ei sitten palkkoja makseta, vaan ne pitää sopia työajan ulkopuolelle. Jos tuohon työhönvalmentajaan ei suostu niin sitten ei voi käsittääkseni saada palkkatukipaikkaakaan, mutta kaipa tämä voidaan nykyisin lukea kieltäytymiseksi.

      Eli periaatteessa palkkatukihommat usein, ainakin TE-keskuksen kautta, järjestetään heidän paskoissa yhteistyötahoissa kuten SPR kontti tai paikalliset yhdistykset joilla ei ole varaa maksaa palkkaa itse eikä näin etenemispolkua ole. Samoissa tiloissa sitten juopot ym. kuntouttavassa palkatta. Teet puolen päivän paskalla palkalla täyttä päivää. Saat tonnin kuussa, ja palkinnoksi niskaasi vielä työhönvalmentajasossun holhoamaan ja vaatimaan keskusteluaikoja.

      Palkkatuki kuulostaa paperilla hyvältä, mutta käytännössä siihen liittyen on tarjolla lähinnä täyttä paskaa yhdistyksissä joilla ei ole varaa osallistua palkkakustannuksiin vaan maksavat niin vähän että selviävät palkkasi tukiaisilla ja saavat vähä lisäksi vielä tukiaisia "työllistämisestäsi".

      Älä mene palkkatukihommiin jos et ole täysi vammainen! Osa-aikatyö jossain järkevässä yrityksessä on reilusti parempi vaihtoehto ja siellä voi olla mahdollisuus edetä oikeastikin täysipäiväisille palkoille, päästä oikeaan työhön kiinni, eikä mihinkään sekopäiden pajatoimintaan. Eikä valvo sossut sun muut työhönvalmentajat sua. Noi palkkatukimestat TE-keskuksen kautta on semmoista pelkkää leikkimistä tonnin tuloilla, turhissa "töissä". Sama kun olisit työttömänä, enemmän velvollisuuksia vain, eikä yhtään sen enempää mahdollisuuksia työllistyä oikeisiin töihin.

      Jos satut itse löytämään palkkatukityön jossain järkevässä yrityksessä, mikä on harvinaista, niin se on ainoa edes jotenkuten järkevä vaihtoehto palkkatukihommia tehdä, ja siellä saat jopa oikeastikin palkan niiden tuntien mukaan mitä teet. Jos saat palkkaa nettona jonkun satasen yli tonnin, vaikkapa 1200-1300e oikealta yritykseltä, vaikka edes osa-aikaisena, niin se on kannattaa. Mutta se asia aivan erikseen. Mielummin kuitenkin osa-aikatyön nimikkeellä oikeaankin yritykseen hommiin, kuin palkkatuella.

      Tonnilla ei järkeä tehdä palkkatokihommia, mutta 1200e netolla on jo järkeä lähteä tekemään oikeita osa-aikatöitä.

    • Kaikenlaiset

      Taidat olla vielä malko tuore työtön, sen verran sinisilmäisesti suhtaudut mahdollisuuksiisi. Palkkatuet ym näyttävät jaloilta ja hienoilta paperilla, mutta siihen se jääkin.
      On tämäkin kun työttömät haukkuu toisia työttömiä (kaikenlaiset työnvieroksujat). Hieman voisi osoittaa solidaarisuutta työttömät toisiaan kohtaan, sillä muut tahot hoitaa jo hyvin tuon solvaamispuolen.

    • Asiaa voi katsoa monella eri tavalla, toivottavasti kuitenkin löydät itteles jonkunlaisen työpaikan!

    • rategerhaer

      Nykyajan töistä saa 0-100 € kuussa ja samalla voidaan ihan hyvin olla maksamatta soviteltua päivärahaa.

      Toista tonnia kuussa on ihan satua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe