Satunnainen räyhääminen ihmisille

noloissaan

Mikäköhän koiraani riivaa, kun se yhtäkkiä lenkillä alkoi räyhätä useita metrejä takanamme kävelevälle ihmiselle, jolla ei ollut mitään eläintä mukana? Normaalisti se ei välitä yhtään vaikka mikä yllättävä suunnistaja vilahtaa ohitsemme tai kännykkään kiroileva ja vihaisesti huutava hamppi tulee vastaan. Ei välitä vaikka minä säikähtäisin. Tai vaikka sireenit päällä olevat hälytysajoneuvot kiitävät sen korvan juuresta.

Koirani on iäkäs leikkaamaton uros. Toisille koirille se tavallisestikin saattaa rähähtää, vaikka pahin ongelma on saatu koulutettua pois. Tällä lenkillä se oli ottanut kyllä pohjia jo räksyttämällä törkeästi eräälle koiralle. Vähän sen jälkeen sitten siis ihmiselle.

Ihmiselle se on lenkillä räyhännyt muistaakseni vain kerran aikaisemmin monta vuotta sitten. Silloin ohitimme kaksi keskenään juttelemaan pysähtynyttä teinityttöä. Ja tänään kohteeksi jälleen joutui rauhallinen naisihminen. Heissä kenessäkään siis ei ollut mitään uhkaavaa.

Voisiko tuo olla niin, että kohteeksi joutuneet pelkäävät koiria ja piskini jotenkin aisti sen ja tämä laukaisi raivoamisen? Onko asialle mitään tehtävissä?

6

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvähumm

      kaikki koirat on melko arvaamattomia ja herkkiä, haukkaa sua kädestä ja sitte nuolee , hehe

    • hmvo

      On se periaatteessa mahdollista että vaistosi että ko. henkilö saattoi pelätäkin. Tosin sitä vastaan puhuu se että kerroit kävelleen muutaman metrin takananne. Yleensä, tai käytännössä aina, henkilö joka pelkää koiria fobiaksi asti, ei tule "muutaman metrin päähän", vaan kulkevat hyvän matkaa takananne, kunnes sopivan leveällä tienkohdalla kiirehtävät menemään. Samoin vastaantullessa pyrkii ajoittamaan kohtaamisen, jos mahdollista, sopivaan paikkaan tai sitten vaihtaa ajoissa puolta. Pääsääntöisesti he eivät kuitenkaan koskaan sano että pelkäävät koiria. Se on omistajan vain itse "vaistottava".

      En nyt tietysti tunne sinua ja koiraasi, joten en voi sanoa tämän toimivan teillä, mutta itse opetin ihmisille(kin) räksyttäneen koirani tavoille sanomalla sille: "Yksi hau riittää tervehdykseksi, kaikki muu on liikaa". Tuolla lauseella oli toinenkin merkitys ja vaikutus, se nimittäin auttoi haukkusaarnan kohteeksi joutuneita ihmisiä myöskin rentoutumaan, jolloin piskin tarve isotteluun hälveni. Ja sama tehosi koiriin muodossa "kavereita ei ole tapana haukkua".

      Tiedä sitten onko tuosta nyt yksittäisenä tapauksena niin syytä olla "noloissaan", mutta jos tuppaa toistumaan, niin kokeile tuota. Ajan kanssa, varsinkin jos tapanasi on puhua sille, sen pitäisi kyllä tehoaman.

    • sairaskovaiko

      Jospa koira on sairas?.Käytös muuttuu siksi....Tervepäinen koira ei ryhää koskaan kellekkään,vaan luottaa että tiukassa tilanteessakin omistaja hoitaa homman.

      • noloissaan

        Tuotakin mietin, mutta ei se sairaalta vaikuta. Tarkkailen vielä.

        Ehkä alueella on joku narttu kiimassa ja sekoittunut vanhuksen pään?


    • jfioe

      Jos koira on jotain vaistonnutkin, niin miksi muka nimenomaan sen, että haukun kohde pelkäsi? Ei siinä minun järkeni mukaan ole mitään ideaa. Eivät koirat normaalisti isottele sellaiselle joka pelkää ja on siten harvinaisen vaaraton.

      Mahtaako vanhuksella olla huono näkö taikka kuulo? Jos se vaikka tajusi yhtäkkiä, että takana on joku ja säikähti? Tai jos sillä on kipuja, niin silloin koirat usein käyttäytyvät kummallisesti ja arvaamattomasti. Kipuja ei välttämättä paljaalla silmällä tuosta vain näe, sillä koira pyrkii kipuilun salaamaan. Jos koira on kovin iäkäs, niin minä melkein varmuuden vuoksi varaisin ajan terveystarkastukseen.

      Voihan se olla, ettei sen ihmeempää syytä koskaan keksitä. Vanhuus ei tule yksin kenellekään.

    • voisikoolla

      Stressistä johtunee.. Ensin tapahtunut koiralle rähähtäminen on nostanut stressitason, joka johtaa reaktiiviseen koiraan, eli koira reagoi vähäisestä ärskykkeestä mihin tahansa. Ärsykkeeksi on voinut riittää se, että takana tullut ihminen on vaikka katsonut koiraa silmiin, kun koira on vilkaissut taakse, vaikkei koira normaalisti reagoisi tällaiseen. Jos käytös alkaa esiintymään säännöllisesti kannattaa pohtia kivun mahdollisuutta, kipu aiheuttaa stressiä, joka voi näkyä käytöksessä reagointin asioihin, mihin koira ei aiemmin ole reagoinut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe