Islamista pois kääntyminen?

Sashan_1982

Hei,

voitteko neuvoa.

Sanotaanko koraanissa että islamista pois kääntyneet tulisi tappaa? Vai missä se sanotaan, olen useasti törmännyt tähän aiheeseen netissä, silti mieheni joka on muslimi sanoo että näin ei missään sanota.

Lisäksi onko totta että Aisha oli vain 6 vuotias naimisiin mennessä? Mistä tätä voisi tutkia.

13

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ibn Hisham toteaa Sirassa eli Profeetta Muhammedin elämänkerrassa, että jos joku on saanut niin suuren viran kuin esim. Zakat verojen keräämisen viran islamin ansiosta niin tuollainen henkilö ei saa luopua enää islamista.

      Käsittäkseni islamista ei pidä luopua sen, joka on kutsuttu esiin johonkin islamin virkaan tai toimeen. Mutta mitä esim. apokryfinen Siirakin kirja kertoo uskosta niin se toteaa: Kunkin on arvoitava eri uskojen välillä ja valittava niistä itselleen sopivin usko.

      Islamissa usko on ja kohdistuu koraanin mukaan esim. kaikkiin enkeleihin ja kaikkiin pyhiin kirjoituksiin sekä viimeiseen päivään. En ymmärrä minkä vuoksi joku tahtoisi islamista luopua ja valita jonkin muun uskonnon kun islam suvaitsee kaikki enkelit esim. seitsemän kristillisen seurakunnan johtajaenkelit sekä kaikki pyhät kirjat. Lisäksi kun uskotaan viimeiseen päivään niin uskotaan, että kaikki kuolleet nousevat ylös tuomiolle vielä joskus. Näin ollen islam ei kiellä oikeudenmukaisuuttakaan ja laupeuden tekemistä niille jotka ovat kuolleet.

      Näin siis koraanin mukaan. Käytäntö on varmasti hieman toiseksi muuttunut aikojen saatossa. Ja koska islam ei vaatinut muuta kuin tauhidin tunnustamisen kääntymisen merkiksi islamiin niin jokainen kääntynyt heimo saattoi pitää paljon omia käsityksiään ja tapojaan ja höystää niillä islamia mieleisekseen. Kristitythän vaativat kaikkien erilaisten käsitysten kitkemistä pois ja vain yhden käsityksen sallimista ja voimassa olemista.

      Ibn Hishamin SIRA ei kuitenkaan ole mikään islamin kaanoniin kuuluva teos. Kristus ilmaisi 2003 kuitenkin, että tuo teos on kaikkien elämänkertojen elämänkerta. Ehkä se kannattaa lukea itse ja miettiä onko sillä jotakin annettavaa tai sanomaa?

      • fsdgcf

        Eli Suomeksi sanottuna saa tappaa. Mutta sinähän et voi ymmärtää, miten joku luopuisi Islamista. Siksi sinun mielestäsi se on oikein. Voisit kuitenkin asettua myös niiden asemaan, jotka ymmärtävät niitä, jotka haluavat luopua Islamista. Hirveä uskonto. Ei voi muuta todeta.


      • fsdgcf kirjoitti:

        Eli Suomeksi sanottuna saa tappaa. Mutta sinähän et voi ymmärtää, miten joku luopuisi Islamista. Siksi sinun mielestäsi se on oikein. Voisit kuitenkin asettua myös niiden asemaan, jotka ymmärtävät niitä, jotka haluavat luopua Islamista. Hirveä uskonto. Ei voi muuta todeta.

        Tuo hirveä uskonto on muhammadin kopio kristinuskosta, rajulla kädellä muokattuna 'profeetan' omien tarkoitusperien edistämiseksi.

        Ja kyllä, Aisha naitettiin 50 vuotiaalle 'profeetalle' 6 vuptiaana. Aisha myös sai muhammedilta kikkeliä alle 10 vuotiaana, tietysti jumalallisen 'profetian' jälkeen.


    • sharia-laki

      Juu, kivitetään tollaset petturit.

    • Islamin uskon tulevista ahdistuksista on kirjoitettu paljon. On vaikea pysyä islamissa jonakin päivänä. Moni haluaisi helpomman ja rikkaamman elämän.

      Islam joutuu koville. Sen harjoittamista ei tehdä helpoksi. On kiusaus suuri livetä toisen uskonnon helmoihin. Tämän minä ymmärrän. Mutta koraani on jalo kirja, hopeaa ja Barnabaan evankeliumi on jalo myös. Sitä en ymmärrä kun niiden arvoa ei tunnusteta.

      • Jalous on kaukana lapsenraiskaajan perustamasta uskonnosta, kuten kyllä kaikista muistakin uskonnoista.


      • lopetahöpinä

        Lopeta ihmeessä syöttämästä tuollaista höpöä. Kyseessä on paholaisen uskonto islam joka on kaukana hyvyydestä. Se on kierouden uskonto, joka vääntää ja kääntää asioita. Se ei kuulu tänne, miksi se pitää tuoda tänne. Parasta olisi rakentaa aita snne aavikolle ja sulkea sen taakse, niin eivät olisi tuhoamassa täällä. On hirveää katsoa, miten pahuuden akseli lähenee kun nyt esim Turkki ja Irani lyö kättäpäälle.


    • Sashan_1982

      Eli ihan oikeesti missä se sanotaan että uskosta luopuneen saa tappaa? Ei koraanissa kuitenkaan? Muhammedin elämänkerrassa? Kuinka luotettava lähde se on.

      • semmosta.oppia

        Muhammedin opetuksia on koottu ns. haditheiksi. Hadith on kuvaus Muhammedin sanoista ja teoista hänen vaimojensa, sukulaistensa ja tovereidensa kertomana. Koraanin jälkeen hadithit ovat tärkein osa islamilaista lakia, sillä niiden opetukset ovat yhtä sitovia.

        Haditheja on tallennettu useisiin eri teoksiin ja niitä ovat kirjoittaneet monet eri kirjoittajat, minkä vuoksi kaikkien niiden oikeellisuudesta ei olla samaa mieltä. Kaikki tässä esitellyt hadithit on lainattu ”Sahih Al-Bukharista”, joka sisältää yhdeksän teosta ja tuhansia haditheja. Useimmat muslimit hyväksyvät Al-Bukharin tekstin aitoina Muhammedin sanoina.

        Ja sieltähän löytyy myös käsky tappaa mm. islamista luopujat;
        Islamista luopuminen rangaistaan kuolemalla
        Muhammed sanoi: ”Kuka tahansa luopuu islamilaisesta uskonnostaan, hänet tappakaa.” (Vol. 9:57)

        Ja löytyyhän sieltä muutakin "kivaa", jos pää kestää lukea moista sontaa.

        Islamia täytyy levittää voimakeinoin
        Muhammed sanoi: ”Minun on käsketty taistelemaan kansan kanssa, kunnes he sanovat: ’Ketään muuta ei kuulu ylistää kuin Allahia.’ Kuka tahansa sanoo: ’ Ketään muuta ei kuulu ylistää kuin Allahia,’ hänen elämänsä ja omaisuutensa minä säästän.” (muuten niitä ei säästetä) (Vol. 4:196)

        Ei-muslimin tappanutta muslimia ei saa tappaa
        Muhammed sanoi: ”Yhtäkään muslimia ei saa tappaa Kafirin (vääräuskoisen) tappamisesta.” (Vol. 9:50)


    • Jeesus on Jumalan ainoa Poika ja Hän sanoi ; Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Kukaan ei pääse Isän luo muutoin kuin minun kauttani.
      Tässä on jo riittävä syy muiden syiden lisäksi hylätä Muhammed ja islam ja kääntyä Jumalan Pojan Jeesuksen puoleen. Ei ole muuta mahdollisuutta päästä taivaaseen, kuin Jeesuksen antama armo ja tehdä parannus Jeesuksen avulla ja Hänen kanssaan kulkien, hyläten kaikki ihmisten keksimät opit.

    • Hadith aineiston kanssa on vähän niin ja näin. Ensinnäkin voidaan tulkita, että Bukharin alussa on kielto niiltä, jotka havittelevat itselleen vaimoa jihadin avulla edes lukea haditheja. Hadithit eivät siis kuulu jihadia harjoittavien lukemistoon? Mahdin vihollinen Sufy Ani on kuitenkin levittänyt kaikki pyhätkin kirjoitukset yms. verkkoon kaikkien saataville.

      Toinen asia, joka koskee haditheja on, että niihin tulee suhtautua kriittisesti ja epäluuloisesti. Sillä kaikki eivät ole autenttisia Haditheja. On hyvä verrata Hadithin tekstiä esim. siihen onko se yhtäpitävä Koraanin tekstin kanssa. Koraanissa lukee mm. jotain seuraavaa (en muista tarkkaa sanamuotoa):

      1. Polvistukaa polvistuvien kanssa siellä missä heitä onkin.
      2. Saatte syödä kaikkia kirjan kansan syömiä ruokia.

      Voidaan miettiä, että missä tahansa polvistutaan palvontaan, on se merkki juuri Jumalan palvonnasta. Kuitenkin varmasti on islamin lahkoja, jotka kieltävät polvistumisen muiden uskontojen kuin islamin tilaisuuksissa. Mikä sitten on kirjan kansa? Pelkästään juutalaisetko?

      Barnabaan evankeliumi antaa selvennystä ja armahtavaisuutta koskien ruokasääntöjä ja ympärileikkausta. Se, että 1700-luvulta lähtien on johtavassa asemassa ollut Fundamentalistinen islam esim. wahabbilaiset ei tarkoita, että tosi islam olisi johtavassa asemassa. Itse katson pitkälti islamin hylänneen 1800 ja 1900 lukujen Mujaddid uudistajat sekä jopa kironneen heitä.

      Ei muslimin kuulu tappaa toista muslimia ja kuitenkin on islamissakin Hadithien mukaan 72 tai 73 lahkoa (en muista), jotka osittain kilpailevat keskenään. Mutta vain umma eli se joka tukeutuu kalifiin on oikealla tiellä.

      Mielestäni islam on saava kalfikaatin ainakin vähäksi aikaa. Mutta eräs Hadith tai Sira kertoo, että se ei merkitse islamin pyrkivän yhtenä rintamana jonkin olemattoman vihollisen kimppuun, vaan tulee olla järjestys, jossa on 12 heimoa tai kansaa, joista kolmen kuuluu olla aum heimon hallitsemia kansoja. Käsitys, että kalifikaatti merkitsee suurta muutosta ja valtavaa yhtenäistymistä ei mielestäni ole realistinen. Tulee silti olla jako 12:toista kansaan. Mikäli olen oikein kirjoituksia käsittänyt.

      Mutta koska erään kirjan mukaan Imaami Mahdi tuo Tooran alkuperäisen kunnioituksen takaisin juutalaisille ja alkuperäisen evankeliumin kunnioituksen kristityille niin on kaikkien hyvä miettiä jos tuo enne toteutuu suhdettaan esim. raamattuun. Tuota kirjaa ei sen jälkeen pitäisi vapaasti retostella ja siteerata, vaan PITÄISI VAKAVOITUA JA ALKAA PELÄTÄ JA KUNNIOITTAA JÄLLEEN JUMALAA JA HÄNEN PALVELIJOITAAN. AINAKIN PITÄISI TURHA SUUNSOITTO VAIETA. EIKÄ LAKIA JA LAINKUULIAISUUTTA VASTAAN PITÄISI SANOA TURHIA SANOJA.

      Nää on vain mun mielipiteitä. Jokaisella on omat mielipiteensä asiasta ja on niitäkin, jotka seuraavat sokeasti kirjojen tekstejä niitä järkeilemättä. Ja on niitä, joilla on poliittiset ambitiot ja unelmat niin suuret että kirjat jäävät vallan jalkoihin; niin kirjaimellinen teksti kuin myös järkeilyt.

      • kjlkjlkj

        SInun oppisi on sellaista sekasotkua ja paskaa, ettei siitä ota selvää niin piru kuin imaamikaan.
        Kaiken kaikkiaan kirjoittelet hevon paskaa, sillisalaattia, otat opin sieltä ja toisen täältä ja keität niistä myrkkykeitoksen
        .
        Yrität palvella vähän jokaista "herraa", vähän jokaista jumalaa, tuntematta kuitenkaan sitä ainoaa, joka sinut voisi pelastaa tuosta sekasotkusta.

        Olen joskus lukenut erään mielisairaalan potilaan "hengellisiä" kirjoituksia, nämä sinun kirjoutuksesi ovat suurin piirtein samanlaisia.
        Jos et tajua edes sen vertaa, ettei mahdilla ole tooran kanssa mitään tekemistä keskenään, muutoin kuin että "mahdi" on lähempänä saatanaa tooran mukaan, niin olet totaalisen ulalla.


    • lue-itse

      lainaa kirjastosta koraani ja lue. Sitten tiedät. Myös Aishasta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe