Mikä oikeesti vaivaa

Enymmärräenää

Mitäpä mieltä olette, mistä johtuu että miesystävääni (kihlattua) vaivaa kovasti sellainen jos hänen aikuiset lapsensa viettävät aikaa äitinsä ja hänen miesystävänsä seurassa.??
Eli tämä äiti on siis mieheni exä.
Lapset ovat yhteydessä ihan normaalisti myös isäänsä.

11

502

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei Enymmärräenää.

      Kirjoituksesi oli lyhyt, mutta kerroit omasta ihmetyksestäsi sen suhteen, että sulhastasi vaivaa hänen lastensa ja exänsä välinen kanssakäyminen.

      Emme tässä voi tietää, ainoastaan korkeintaan arvella miehesi tuntemuksia. Hän voi kokea pelkoa siitä, että lapset eivät enää viihdykään hänen seurassaan tai sitten jotain ihan muuta. Mutta minulle herää kysymys, miksi tämä asia vaivaa sinua? Onko miehesi voinut kertoa sinulle tuntemuksistaan, mahdollisista peloistaan tms? Oletko niitä kysynyt? Millä lailla tilanne vaikuttaa teidän keskinäisiin väleihin?

      Mielestäni avoin asioiden esille ottaminen ja keskustelu on tärkeää kaikenlaisissa parisuhteen kysymyksissä. Onko suhteessa henkistä tilaa puhua myös vaikeista ja herkistä tunteistaan ja ajatuksistaan?

      Toivon teille sellaista lämmintä luottamusta, jossa voidaan avautua myös henkilökohtaisista tunteista pelkäämättä, että se on jollain lailla uhkaavaa tai toinen tyrmää, arvostelee jne. Muistutan myös erillisyydestä: parisuhteessa pitää vaalia ja arvostaa toisen (ja omaa) erillisyyttä. Jokaisella on oikeus päättää, mitä, kelle ja millä tavoin omista tunteistaan puhuu.

      Auttoiko tämä yhtään?


      Merja, diakoni

      • Enymmärräenää

        Kiitos Merja!
        Tämä mieheni on tullut vaimosa jätetyksi 5v. sitten. Mies sanoo päässeensä täysin yli avioerostaan ja siihen liittyvistä asioista. Mutta minä en usko sitä. Hän tuo sillointällöin vaikkapa yhdellä lausahduksella jotain negatiivista exään liittyen. Ymmärrän sen että menneisyyden haamuja voi tulla. Mutta silti se satuttaa minua. En tahtoisi enää kuulla näitä lausahduksia. (esim. sanoo ja miettii tuskaisena että missähän se exä nyt on tai eipä ollut onni ikuista jne.
        Mielestäni vain lapsiin liittyvät jutut on enää tässä vaiheessa asianmukaisia.
        Olemme puhuneet näistä niin monet kerrat ja hän sanoo rakastavansa vain minua. Eikä ole exässä ja menneisyydessä mitenkään kiinni....


    • kyssäripyssäri

      Millä tapaa tuo "vaivaaminen tai vaivaantuminen" ilmenee miehen käytöksessä tai teidän kahden välisessä elämässä?

      Mistä miehesi edes tietää koska hänen aikuiset lapsensa, ilmeisesti eivät enää asu teidän kanssa saman katon alla, ovat äitiinsä yhteyksissä?

      • Eiymmärräenää

        Kuulee joltakin sukulaiselta esim. tai jos kuulee poikansa olevan reissussa, niin pitää saada tietää kenen kanssa hän siellä on. Onko kavereidensa vaiko exän ja hänen miesystävänsä seurassa. Ei kuulema tykkää jos on heidän seurassaan.


    • rispektiä

      Mies on mustasukkainen aikuisista lapsistaan. Itsetunto-ongelma lienee hänellä.

      • Enymmärräenää

        Juhannuksena mietti tuskaisena, että missähän se exä on...
        Selitti minulle että se oli vain ajatus joka tuli ja meni. No joopa joo, illan ja yön se kuitenkin miestä ahdisti.


    • johkut

      Outo mies. Sinuna vähän varoisin. Tuossahan ei mistään normaalista kuitenkaan ole kysymys. Kontrollista ehkä? Tai kuten tuossa jo sanottiin, on mustasukkainen lapsistaan. Toivottavasti ei ala käyttäytyä sinua kohtaan jotenkin pimeästi.

    • luurankokaapissa

      Kihlattusi käytös ei ole normaalia, taitaa olla vielä mustasukkainen kun exällä on uusi mies. Älä ihmeessä sitoudu ihmiseen joka ei ole päässyt entisestä elämästään yli.

    • Mustasukkaisuuttahan tuo ja ehkä pelkoa siitä, että lapset pitävät isäpuoltaan mukavampana kuin häntä itseään.

      Tarkkaile noita mustasukkaisuuden merkkejä.

      • SuoraaPuhettaIlmanKukkia

        Samaa mieltä.
        Mustasukkaisuuden syy voi olla itsekkyys ja katkeruus. Sillä ei ole mitään merkitystä, että sanoo pääseensä yli exästään, ristiriita osoittaa tilanteen olevan todellisuudessa toinen.

        Katkeruus tai mustasukkaisuus vaikuttaa olevan niinkin syvää, että ajatuskin siitä että exä viettää iloista ja onnellista juhannusta uuden puolison ja perheen kanssa, ahdistaa ja suututtaa. Hän ei ilmeisesti siedä ajatusta että hänen paikallaan on toinen, eikä osaa edes ajatella, että jos lapsilla on mukavaa tämän henkilön seurassa, se on lapsille vain kiva asia - hän ajattelee itseään. Hän ajatutuu haukkumaan exää ja tämän nykyistä miestä, koska se voitelee hetkellisesti hänen omia haavojaan. Tuo asenne tietää vaikeuksia pian myös lapsien kanssa.

        Olette jo kihloissa, joten teidän suhde pitäisi olla vakaa, ja myös vapaa entisistä suhteista. Epäilempä, että mies suostuisi kanssasi asiasta puhumaan ja myöntämään, ettei pysty suhtautumaan exän elämään neutraalisti. Todennäköisesti suuttuu, kieltää ja vähättelee asiaa jos yrität asiaa sitkeästi ottaa esille - että se siitä diakoni Merjan kukkahattutätimäisista "lämpimät luottamukset ja avautumiset ja erillisyydet". Mutta koita toki puhua, syyllistämättä tietenkin.

        Älä mene naimisiin tai tee lapsia tämän miehen kanssa ennenkuin asia selviää suuntaan tai toiseen. Ota huomioon, että ihminen, joka kokee suurta katkeruutta ja/tai mustasukkaisuutta exästään, ei pysty rakastamaan sinua vilpittömästi ja aidosti koko sydämellään. Lisäksi tuollainen kertoo kyllä muustakin henkisestä problematiikasta, kuten kyvyttömyydestä käsitellä tunne-elämäänsä kypsästi. Se tietää vaikeuksia jatkossa.


    • 2222222k

      Ehkä hän ei rakasta exäänsä enää yhtään, mutta miettii silti exää, koska tuntee niin suurta vihaa. Sekin on mahdollista, jos exä on kohdellut häntä huonosti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe