Hotelli Keurusselkä

ANNlKKl

Hotelli Keurusselkä lukuisten konkurssien jälkeen kokeilee uutta tulemistaan. Me kaikki toivomme että nyt onnistuu, onhan se paikalliselle elinkeitoiminnalle merkittävä asia. Valitettava tosiasia on kuitenkin että jos nopat heitetään samasta asennosta aina samalla tavalla, loppulukema on aina sama. Jotain on edes tietämättään vahingossa tehtävä toisin jotta lopputulos muuttuisi. Muutoin on kuin samaa videopätkää katselee aina uudelleen ja uudelleen, mikään ei muutu.

Hotellitoiminnan pääperiaatteet ovat joka paikassa jotakuinkin samat. Pyritään laittamaan siistit tilat, tanssiohjelmaa ja palvelu kohdalleen. Sitten toivotaan että tulee asiakkaita. Valitettavasti näitä samanlaisia korpihotelleja on Suomi täynnä ja homma ei tahdo pyöriä. Pitäisi keksiä uutta ja erilaista, mutta mitä. Nyt tarvitaan rohkeita ajatuksia.

Maailmalla lukuisissa maissa; mm. Italia, Ranska, Kreikka, Kroatia, Espanja ... ovat hyvin menestyviä naturistihotelleja. Pääsääntöisesti kaikki ovat aina täynnä poislukien maalis-huhtikuu. Nudismi on tulossa uudelleen muotiin niin majoituksissa kuin tapahtumissakin. Monissa maissa sen suosio ei ole koskaan laskenutkaan (esim. Ranska ja Italia).

Suomessa ei ole tällä hetkellä yhtään naturistihotellia. Tapahtumia kylläkin ja ne ovat jo loppuunmyytyjä kuukausia aikaisemmin ennen tapahtumia (kts. luonnonmukaiset).

Mielestäni olisi hyvä avata keskustelu Keurus hotellin muuttamisesta naturistihotelliksi. Investoinnit olisivat olemattomia. Julkisuusarvo suuri. Näin myös yhden Suomalaisen hotellin saisi näiden luetteloiden jatkoksi. Näkyvyys kansainvälisesti on suuri ja toisi Suomeen myös niitä turisteja, joita muutoin ei tulisi. Netti Google Adwords on käsittämättömän tehokas markkinointikanava, mutta lähes ilmainen.

Jo itsessään Suomessa on liki 300 000 naturistia ja näistä jos prosentikin suosii silloin tällöin tätä hotellia, tietää se tuhansia asiakkaita (jatkuvasti).

Nyt sikälikin olisi otollinen paikka kun 70 -luvun liki viisikymmentä yhteissaunaa (höyrysauna) on purettu/eristetty viimeisen päälle. Viimeisenä "saunamaailma", joka tiputti kävijöitä nyt laskien liki 40%. Tänä muutaman aktivistin painostuksen johdosta tehty toimenpide on tullut kalliiksi. Asian korjaaminen on päätetty toteuttaa (yhteissaunat palautetaan), mutta entisen hyvän maineen palauttaminen vie useita vuosia.
Yhteissaunoille on nyt valtava kysyntä. Suomalaiset ovat tottuneet saunomaan yhdessä ja se on meille luonnollista. Keski-Euroopasta tulijoille taasen naturismi on luonnollista.

Mieheni kanssa lomaillessa valitsemme aina naturistihotellin ja nudistirannat. Meitä on EU:n alueella miljoonia. Täytämme tuhansia alan hotelleja. Mielestäni Suomessa on tilausta naturistihotellille ja sen menestyminen olisi todennäköistä. Itseasiassa on vaikea kuvitella miksi ei toimisi, kun toimii muuallakin. Varsinkin nyt kun kilpailijoita on täysi "nolla".

Nyt vain rohkeita päätöksiä avata uusia latuja. Tällöin muut joutuvat tulemaan perässä.

22

1622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tähtiorkat

      Pukkaa tuo hotelli olevan aina silloin täynnä, ku sinne vois mennä nakuilee -D
      Liian vähän huoneita ....

    • Nakkena

      Erittäin hieno aloitus, itse olen miettinyt samaa! Voisiko aloittaja kertoa kokemuksia nakuhotelleista, jos sellaisia on? Ongelmana nuissa lienee "ukkoutumunen", miten tämä huomioitu/estetty muualla? Mutta ainakin kannattaisi jokin kokeilujakso asian tiimoilta järjestää, voisi yllättää positiivisesti!

    • FaktatTarkasti

      Mitä aloittaja tarkoittaa lauseella "lukuisten konkurssien jälkeen"? Käsittääkseni Hotelli Keurusselkä ei ole tehnyt yhtään konkurssia, vaan Lomaliitto, johon se yhtenä monista majoituspaikoista kuului ja oli kai jopa loppuun asti kannattavakin yksikkö. Keurusselän toimintaa pyöritti Lomaliiton jälkeen vuosikaupalla konkurssipesä, se on paikkakunnalla yleistä tietoa. Mutta siis Annikki hyvä, kerro toki lisää faktoja, jos tiedät tarkemmin.

    • ANNlKKl

      Hotelli Keurusselkä on historian saatossa olut useamman kerran selvitystilassa ja päätynyt viimein konkurssipesänhoitajan valvonnan alle. Suhteellisen synkkä menneisyys on julkista tietoa ja kaupparekisteristä jokaisen luettavissa. Tämä on ollutta ja mennyttä ja tätä ei kannata jauhaa. Tämä kuitenkin kertoo sen että ihan kaikki ei ole ehkä mennyt odotusten mukaisesti. Oleellisempaa on kuinka tästä eteenpäin? Ihan niin kuin ennenkin vai ehkä jotenkin muutoin. Minä näkisin mieluummin uudet tuulet, rohkean ladun avaajan roolin.

      Olemme lomailleet useasti Hotel La Mirage, Maspalomas. Paikka on naturistihotelleista yksi parhaista, mutta nykyään aina täynnä. Ilman suhteita enään sisään ei pääse rahallakaan. Alueella löytyy myös muuta. Esim. Gran Canarian parinvaihtoklubit (swingers clubs) ovat keskittyneet kauppakeskuksiin Playa del Iglesissä:
 2x2, C. Comercial Sandia
, Venus, C. Comercial Cita
, Fun 4 All, C. Comercial Cita, Eternity, C.Comercial Nilo (paikallisten suosimalla asuinalueella, San Fernandon puolella)
, Secret, C. Comercial Cita

. Muita suosittuja
parinvaihtajien
kohtauspaikkoja:
* Come Back Bar, C. Comercial Cita
, Bude 4, C. Comercial Sandia
, Dreamtime, C. Comercial Cita
 Swoase, Calle Inglaterra 16, Playa del Ingels, ... Tämä pelkästään Inglesin alueella.
      Mantereella esim. Fuengirolasta löytyy useita naturistihotelleja. Viisi vuotta sitten kaikissa oli tilaa, mutta nyt ainakin kesä- marraskuu joka paikassa on täyttä. Jopa Ranskan Cap d'Agde on aina täynnä.

      Faktat on että alan suosio yleistyy ^3. Keuruulla toki puuttuu aurinko, mutta LED -teknologian ansiosta "aidon" auringon paisteen hinta on tipahtanut sähkönkulutuksessa prosentiin. Tämä tahtoo kansan kielellä kertoa että vanha 3000 W valaistus voidaan korvata nyt 30 W lampulla. Näitä kun altaan puolella on kymmenen, niin ollaan kuin Inglesissä elokuussa. 10 x 30 W = 300 W => 0,3 kW, eli tunnissa kulutusta vain 0,3 kWh. Siirtokustannuksien kanssa noin 0,20 EUR/h. Tästä noin 30% saadaan lämpönä talteen, niin vuorokauden kulut on peitetty yhden hampurilaisen katteella, ainakin melkein.
      Muuta ei tarvita kuin kyltit; "meillä voit olla alasti".

      Nudismi on muuta kuin seksi ja asiakaskuntaan ei tarvitse nykyisestä rajoittaa (purenudism.com). Naturismissa ei ole ikärajaa kuten pornossa. Asiakaskunta voi vain kasvaa.

      Eikös tässä ole ihan harkinnan paikka, kun vaihtoehtona on jatkaa vanhaan malliin, joka varmuudella tarkoittaa 2-3 vuoden kuluessa hotellitoiminnan alasajoa.

      • ennusta-annikille

        Selvitystila ja konkurssi ei ole sama asia. Selvitystila merkinnät voi johtua esim. eri yhteisöjen yhdiatymisistä tai jakautumisesta. Sen on ihan muuta kuin konkurssi.


    • nakunakumies

      Siellähän nakuilee jo nytkin 100% porukasta. Juuri näin ison rivin palleja miesten vessassa.

    • PysyEdesAsiassa

      "lukuisat konkurssit"?
      Lomaliitto meni konkurssiin, johon yhtenä tuo Hotelliu Keurusselkä kuului ja oli pitkään se kannattava voima, joka piti emoyhtiötä (lomaliittoa) pystyssä! Jonka jälkeen onkurssiyhtiökin pyöritti paikkaa pitkään menestyksekkäästi, kunnes lopetti!
      joten lopeta tuollainen paskanjauhanta ja ota asioista selvää.......... ilmeisesti loppukin tekstisi on täyttä paskaa, joten jäi lukematta!

    • Nakkena

      Mielestäni kannattaa koittaa vaikka kuukauden jakso alkuvuodesta.
      Vielä aloittajalle kysymy. Onko tekstiilit rajattu jotenkin pois muissa paikoissa? Keurusselkä voisi toimia hyvin jos se vain "sallisi" nakuilun ilman mitään rajoituksia. Kylpylään myös päivälippuja.

    • ANNlKKl

      Konkurssi on konkurssi vaikka se tulee emoyhtiön puolelta. Konkurssiyhtö (pesän hoitaja) pyörittää ja päättää lopettaa. Miksi? Mikä tässä nyt niin hiertää? Kaupparekisteriin yhtiö on ilmoittanut tilikauden voitot (tappiot). Ei noilla tuloksilla hotellia pyöritetä.
      Jos nuo lukemat ovat virheellisiä, kannattaa pyytää korjausta. Ei tässä olla menneistä epäonnistumisista ketään syyttelemässä, vaan ystävälliseen henkeen avaamassa keskustelua valoisammasta tulevaisuudesta. Liekö tuo naturismi nyt sitten oikea ratkaisu, mutta varmaan tästä voidaan edes keskustella.

      Vastausta edelliselle. Naturistihotelleissa pukeutuminen on yleensä joka paikassa rajoituksetta täysin itse valittavissa. Hotellissa sisällä ja ulkona voidaan vapaasti olla siinä asussa kuin itselle sopii. Hotellit piha-alueiden ovat poikkeuksetta näköesteiden takana.

      Kun on lämmintä, asiakkaista n. 80% oleilee ilkosillaan joka paikassa. Noin 20% on uusia hotelliin tulijoita, jotka yleensä päivän pari ihmettelevät vapaamielisyyttä, jonka jälkeen siirtyvät tuohon 80% joukkoon. Asiakkaista suurin osa on pareja. Naisten osuus ehkä noin 40% asiakaskunnasta.

      Tällaisen naturistihotellin avaaminen on ollut usein keskustelun alla (ei minun toimesta) usealla Suomalaisella nudistirannalla (Pori, Hki ja Hanko). Kuulemani perusteella ajatusta pidetään hyvänä ja osittain ihmetellään sen puuttumista. Lienee luterilainen kulttuurimme hieman hidastaa tällaisten virtauksien tänne tuloa. Olemme edelleen körttisiä ja elämme 10-20 vuotta jälkijunassa. Mikään ei estä meitä kuitenkaan loikkimaan ajassa ja asenteissa, jos niin haluamme. Suomen lakikaan ei ole enää esteenä. Poistettiinhan kriminalisointi alastomuudesta jo vuonna 2003.

      Näillä ajatuksilla ihan aidon oikeasti pyrin vain siihen että Hotelli Keurusselkä pysyy pystyssä ja voi hyvin vielä vuosienkin päästä. Olisi todella sääli tuollaiset tilat jättää autiona rapistumaan. Rakennukset ovat kuitenkin sen verran taajaman ulkopuolella, että niiden käyttö muuhun tarkoitukseen voisi olla aika haastavaa.

      Sinulle "PysyEdesAsiassa". Sinä kertasit hotellin historiaa asiasisällöltään ihan niin kuin minä aloituksessa kerroin. Olit itseasiassa minun kanssa samaa mieltä. Miksi ärhennellä? Minä taasen tässä kirjoituksessa olen sinun kanssa historiasta ihan samaa mieltä. Jos ei enää siitä jauhettaisi. Itse asiahan tässä on täysin muu, johon mielelläni kuulisin sinun mielipiteesi.
      Toisekseen olisi kiva kuulla sinun ehdottamasi vaihtoehdon argumentit.

    • Pyräs

      Nyt on Annikki-sedällä mennyt puurot ja vellit sekaisin. Lomaliitto ei ollut edes yhtiö, vaan rekisteröitynyt yhdistys. Tämmöistä tuubaa voi tosin kirjoittaa, mutta faktat ovat erilaiset.

    • NaturistiHumppa

      Alaston Annikki on selvästikin sisukas mummeli ja viis veisaa faktoista. Miksi ei. Kai tässä vaiheessa kaikki ovat jo hoksanneet, että Annikkihan puuhaa Keuruulle nudistivanhusten hoivakotia. Ihan aidon oikeasti kiva idea, Annikki! Vaan kerro toki, miten ne kroonikkovaipat pysyvät naturistin jalassa iltapäivätanssien tuoksinassa?

    • En-mene-sinne-ikinä

      Mäntymotelli Lomat Oy meni konkurssiin.

      Ketkä sitä pyörittivät ja ketkä pyörittävät nykyisin Hotelli Keurusselkää?

      Hmmm........

    • Meriläinen33

      Kyllä jatko näyttää aika epävarmalta. Tuo aloittajan idea voi todellakin pelastaa tilanteen.
      Mietitään ensin ennen kuin heti ammutaan alas.

      https://yle.fi/uutiset/3-9636921

      • 667834

        Jatkohan ei näytä enää yhtään epäselvältä, vaan tulevaisuus näyttää erittäinkin valoisalta....... Tuo Annikki voi suunnitella sitä nakuhotelliaan ihan muualle, kun niitä tyhjänä olevia korpihotelleja hänen mukaansa riittää....Työeläkeyhtiölle täydet pisteet menettelystään kun osti paikan ja takaa jatkon....


    • Alacartemaestro

      Muuta en tiedä, mutta pirun hyvät sapuskat siellä tehdään. Kävin syömässä alkuviikosta ja aion mennä uudestaankin.

    • Motellin-velat-etoo

      Nykyiset Keurusselän pitäjät tekivät konkurssin ollessaan Mäntymotellin yrittäjinä. Ei ole salaisuus, löytyy tietoa netistä.
      Miten mahtaa nykyisin mennä, saavatko laskunsa ja velkansa maksettua?

    • Kaprisjapurjo

      Sitä en tiedä, mutta hemmetin hyvät sapuskat talossa on. Viimeksi kävin tänään syömässä.

      • gourmet

        Jos ei paremmasta tiedä niin menettelee.


    • Tavataantaas

      Hyvää palvelua ja hyviä esiintyjiä on. Saamme olla ylpeitä tästä ja kohta alkaa Ellunkin matkustajat seilailla suotuisien ammattitaitoisten yrittäjien johdolla. Kaikea hyvää tähän kesään kakille tallaajille.

    • Kaprisjapurjo

      Tiedän mistä kirjoitan. Tiedätkö sinä?

      • Tavataantaas

        Tietysti tiedän.


    • Anonyymi

      Missäs mää nyt tanssin ku ei oo Keurusselkää??? kysyy hän

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1476
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1194
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe