Skaala maksuvaikeuksissa

Uhosta_tuhoonko

30

2794

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pepe945

      Skaala tulee vielä. Rahoitus vain kuntoon ja Skaala on jälleen markkinajohtaja. Kaikille on välillä rahasta tiukkaa. Ja muutenkin nämä on vain huhuja.

      • TarkkaArska2

        Skaala ei ole ollut koskaan markkinajohtaja... edellä on ollut Fenestra-vainaa ja Inwido.
        Nyt ei ole kyse huhuista eikä valeuutisista, vaan verottajan kaipaamat tilitykset on myöhässä ja menneet protestilistalle. Rakennuslehdessä on ollut pitkin suvea uutisia ko. konsernin talousahdingosta.


    • tekeleidentekijä

      Vain runsas sekä kallis mainonta ja lasin U-arvolla kikkailu nosti Skaalan markkinajohtajaksi.
      Ajan kanssa ostajat havaitsivat, että aivan samoja vaurioita niihin ilmestyi, kuin muidenkin ikkunavalmistajien tuotteisiin.
      Virheellisesti asennetut tiivisteet aiheuttivat ilma ja etenkin kosteus-vesivuotoja, jotka aiheuttivat maalipintojen vaurioita lasien välitilassa.
      Lasien välitiloista kosteudet-sadevedet pääsivät esteettä vaurioittamaan karmin liitoksia ja siten halkaisemaan karmin liimattuja saumarakenteita.
      Lasin ja puitteen liitoksista puuttuivat ja puuttuvat liitosta suojaavat pintamassat. Ikkunoiden pesuvedet pääsevät esteettä liitokseen ja vaurioittavat aikoinaan myös maalipintoja ja rakenteita.
      Ikkunat pitäisi pestä "kuivalla vedellä."

      Ilmastointitekeleen koekaniineiksi ja kokeiden rahoittajiksi haalittiin ikkunoiden ostajia.
      Kun ikkunarakenteiden valmistaminen on vielä kehitysasteella, niin miksi ihmeessä lähdetään mukaan ilmastointialalle joka on todella vaikea ja monipuolinen ala.
      Rahaa palaa ja leikitään sisäilman laadulla, ihmisten terveydellä ja rakennuksen kosteusongelmien kanssa.

      • Marttiheikelä

        Saisivat tunkea u-arvot perseesee ja maksaa mulle ja muille työntekijöille velat eikä pyörittää niilä firmaa.


    • Työmaa

      Kaksi suurta institutionaalista rakennuttajaa on perunut kaikki sopimusta vaille olevat kaupat Skaalan kanssa. Yksittäiset taloyhtiöt seuraavat perässä.

      Tällä hetkellä tehtaat eivät pysty toimittamaan jo tilattuja tuotteita, koska materiaalitoimittajat ja muut alihankkijat eivät uskalla myydä Skaalalle laskulla. Jos tuotteita saadaankin tehtaalta, ei löydy asennusurakoitsijoita, koska vanhatkin laskut on jätetty maksamatta.

      • TarkkaArska

        Mitä tarkoitat: sopimusta vaille oleva kauppa? Ei tarvitse perua, jos ei ole sopimusta.
        Muuten tuo sun tarina saattaa pitää paikkansa.


    • koskakoska

      ...fenestra, Skaala, kuka seuraavaksi? Halpojen rakenteiden tekijät, mainostavat priimarakenteiden tekijöiksi. Lasin U-arvolla harhautetaan ostajat keskittymään vain umpitiiviiseen lasiin.
      Halpa on halpa joka vuotaa ilmaa ja vettä liitoksistaan ja tiivistyksistään.
      Koska ikkunateollisuus ryhdistäytyy.

    • halpavoima

      Skaala kyllä jatkuu, mutta omistuspohja saattaa muuttua.

      • Yrityssaneeraus_tuloo

        Se riippuu saneerausmiehestä ja rahoittajapankeista


    • Veikkolainen67
    • Jaromirr

      Rahoitus kyllä varmasti järjestyy. Kysymyshän ei ole kuin väliaikaisesta likviditeettiongelmasta. Mikäli katsoo historiaan niin ensimmäinen yrityksen tappiovuosi on aina ongelmallinen. Skaalalla tämä tapahtui vasta 60v iässä. Omistajilla sinänsä tuskin tulee cash ongelmaa loppuelämänä, vaikka konkurssiin menisikin. Lopulta kannattaisi katsoa realiteetit ja paskan puhujien katsoa peiliin, tuskin on töitä enää tällä idiootilla aliurakoitsijafirmalla, joka muutaman kuukauden jälkeen ison firman konkurssiin haki. Innovaatioita ja fiksua kehitystä skaalalla on. Ehkä heidän kannattaisi sitouttaa ydinporukkansa.

      • Totuuskateissa

        Oletkohan perillä asioista. Työeläkeyhtiö Varma haki Skaalaa konkurssiin 1,4 miljoonan euron saatavan takia. Ja verottajallakin saatavia 365 000 euroa.


      • kellokalle

        Ei se ihan näin ole, Skaalan edeltäjä Ikkunatehdas Hautanen oli melkein konkurssissa 90 luvun alkupuolella lama aikaan. Silloin yhtiön pelasti nykyinen toimitusjohtaja, joka astui yrityksen palvelukseen ja toi rahoittajia mukanaan.
        Eli nämä rahoitus ongelmat eivät ole yhtiön ensimmäisiä ongelmia, vaan on niitä ollut ennenkin


    • Jepjep332

      Pari milliä ei juuri mitään.. Johtoportaan vuoden palkat

      • kirstunpohja

        Ostovelat taisi olla 18 milliä. Että silleen.


      • Entäs-sitten
        kirstunpohja kirjoitti:

        Ostovelat taisi olla 18 milliä. Että silleen.

        Sadan miljoonan liikevaihdoilla ostovelkojen pitäisikin olla tuota luokkaa. Ja saamisten sitten hieman enemmän.


      • Matematiikka_ei_täsmää
        Entäs-sitten kirjoitti:

        Sadan miljoonan liikevaihdoilla ostovelkojen pitäisikin olla tuota luokkaa. Ja saamisten sitten hieman enemmän.

        Entäs kun hyvinä aikoina tämä firma on sadan miljoonan liikevaihdolla on tehty tuskin puolta miljoonaa voittoa?40 voitollista vuotta niin velat on kuitattu?


    • pank_kiiri

      Sepä se onkin isomman puoleinen velkojien kuuleminen, käräjäoikeuskäsittely ja saneerausohjelman laatiminen menossa ennen kuin 18 miljoonan euron ostovelkoja katkotaan, höylätään ja tapitetaan, eikäpä taida homma saneerausohjelmaksi muuttua ilman tuoretta massia ja itävaltalaista osakekassia...

    • lg183

      Onko oikein että omistajat myi osuuksia yrityksestä ja alihankkijat jäävät nuolemaan näppejään?
      "kauppahintaa ei julkisteta" vai onko tämä samaa paskan puhetta mitä on jo monta vuotta puhuttu?
      On kerrottu että viime investointi ajoi tähän? Kuka tyhmä uskoo tätä, ei 88 milj.€ velkaa tehdä vuodessa vaan tämä on monen vuoden kusetus.
      Isot rakennusliikkeet kuulemma jatkaa ostamista kun saa vain halvalla jatkossakin. Toivottavasti kaikki jotka ovat odottaneet tuotteita 2-3 kuukautta niin osaavat olla vailla viivästyskorvauksia.

    • everstinarvo

      Sadan miljoonan liikevaihdon palauttaminen on vielä vuosien työ, ostajat pitää vakuuttaa ostamaan, asentajat asentamaan, myyjät myymään, työntekijät töihin. Veikkaan, että liikevaihto tippuu n50milj euroon, kaikki asennusryhmät lähteneet kettuuntuneena, myyjät tippunut puoleen, työntekijöitä lähtenyt 150-200. Alku tulee olemaan hankala. Ja ennenkaikkea kesken jääneitä kohteita liikaa ja sen ostajat muistaa. Jos firma ei saa takaisin ex työntekijöitä ja joutuu rekryämään uusia, niin tuloksena on sekundaa. Avainporukka ei vie skaalaa takaisin 100milj euroon asti. Ja se johtuu siitä, että enemmistöä firmasta ei myyty ajoissa. Toivottavast itävaltalaisille on kerrottu kaikki, yllätyksiä tulee vielä paljon. Veikkaan, että loppu 20pinnaa yrityksestä ei ole hautasilla enää vuoden päästä

      • businessman66

        Tarinassasi on paljon sellaista, mistä on helppo koko elämänsä liike-elämässä olleena olla aivan samaa mieltä !!


      • Pukkilan_Jaska

        Everstinarvo osui naulankantaan. Skaalasta lähti kaikilta tasoilta parhaimmat työntekijät, ja jäljelle jäi monia jotka Hautaset oli vuosien saatossa onnistuneet aivopesemään totaalisesti. Sitten ympärille jäi monia "luottomiehiä- ja naisia" joiden asema yhtiössä on perustunut hyvään suhteeseen Markkuun, mutta itse teot on ajaneet Skaalaa yhä enemmän sekaisin. Sinne pitäisi muodostaa täysin uusi johtoryhmä ihmisistä, joilla on järki päässä, ja heittää veljesten lisäksi "luottomiehet" ja "aivopesdyt" kortistoon. Silloin tapahtuisi se muutos, että asioita suunnitellaan ja kehitetään asiapohjalta, eikä sellaisessa utopiassa jossa kuviteltiin olevansa jotain mitä ei lähellekään oltu. Kun tämä perusläksy on Yrittäjäntiellä tehty, voidaan lähteä uudelleen tekemään ikkunoita ja myymään ja asentamaan niitä maailmalle. Se olisi itävaltalaisten pitänyt tehdä jo yritystä ostaessa.


    • boooo10

      Kannattaa muistaa, että Skaala pystyy myymään alle muiden valmistajien omakustanushinnan. Etenkin rakennusliikkeitä kiinnostaa, kun saavat ikkunat halvalla.

      • Todellisuus on,- ettei kuukausi laskutus kerro yhhtikäs mitään yrityksen kannattavuudesta. Ajatellen tänä päivänä ikkunanvalmistajia , niin painivat aivan samoissa ongelmissa ja ovat samassa tilanteessa ajatellen tuotteen hinnoittelua.
        Ainoa eroavaisuus on virheiden "jahtaamisessa" ja suunnittelussa kehittää tätä aluetta kehittyä kohti virheetöntä toimintaa.

        Maamme on kyllä ihmeellinen markkina-alue muillakin sektoreilla. Itse tuotteen valmistaja / yritystoiminta ei ole rahasampo,- vaan tarkan suunnittelun ja kehityksen kautta voittoa tuottava yritystoiminta.
        Taas, jos tämän yrityksen tuotteen asiakas ostaa ja asentaa sen käyttökohteeseen, niin hintataso on jo aivan toinen kuin ulkomailla.
        Joku vetää välistä hyväksikäyttäen,- valmistajaa ja asiakasta ja todellisuudessa kaikki kuona /kielteinen mielikuva kohdennetaan tuotteen valmistajaan.


    • jeanpierrekusetus

      Jos pystyy myymään alle muiden omakistannushinnan, niin minne nämä miehet on rahansa siirtäny, ei ole kiinnostanu maksaa alihankkijoille vai mistä suuresta kuplasta tässä on kyse. Täytyy muistaa, että skaala ei ole koskaan tehnyt tulosta, vain liikevaihtoa

    • markku.lievonen

      Vaikka täällä netissä meuhkataan sitä ja tätä, niin todellisuudessa itse ikkunan = puuosien valmistaminen ei ole rikastuttavaa puuhastelua.

      Laadun pitäminen korkealla,- vähäisin reklamaatioin on välttämättömyys ja silloinkin voiton tekeminen on haasteellista. Jos taas yritys ei ota vastuuta tekemistään virheistä, niin valoa ei löydy putken päästäkään.
      Kuten toisaalla jo totesin, niin ikkunavalmistajan tulee valikoida / pitää korkealla tasolla ketä kelpuuttaa myyjäksi ja asentajaksi,- koska kaikki alihankkijoiden /kin tekemät virheet j avastuuttomuudet vaikkkuttavat ikkunan valmistajaan.
      Siis koko ketjun taso tulee pitää korkealla tasolla ja näin saada rakennettua asiakkaille positiivinen mielikuva tuotteesta / kokonaisuudesta.

    • Jussi2222

      Paska firma, lopputilit yli puoli vuotta myöhässä ja nyt tuli tieto, että helmi-huhtikuun aikana vasta maksetaan.

      • Vouti_kylänkovin

        Voiko tämä olla totta, että vasta helmi-huhtikuussa maksetaan? Itsellä oli myös saamatta, niin menin keskellä päivää käymään nurkkakopilla Härmässä, ja ilmoitin istuvani niin kauan, että rahat on maksettu. Ei mennyt kauaa niin tuli rahat tilille.


    • lg183

      Velkoja leikataan 92% nyt voi taas käynnistää halpamyynnin ja aloittaa alihankkijoiden kusetuksen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1615
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1244
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1072
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      857
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      741
    Aihe