Milloinkas kitkapellet alkaa kitisemään niistä

tapankitkapellen

Nastarenkaista, kyllähän tuollaiset ääliöt sen kitinän aloittaa joka syksy.

9

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kovia_selittämään

      Jyrsijää ahditaa. Juuri juhannuksen alla sait jyrsimet vaihdettua pois ja kohta pitää alkaa suunnitella renkaanvaihtoa. Toteutus tavalliseen tapaan, kun on lumi kolmatta päivää maassa. Syysliukkaa ei pelota, toisin kuin lehtikelit keväällä.

      Laiskuuden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä. ;-D

      Talvirenkaat ovat "testivoittajanastat" vuodelta 2008. Ne löysit käytetyn auton takakontista. Et lue Moottorilehden testejä, joissa ikäloput jyrsimet on todettu ihan tappopeleiksi. Jarrutusmatka 50 % ja sitä rataa. "Nää on vielä ihan hyvät, koska näissä on pintaa ja nastojakin jäljellä". Suurin riski on jyrsijän mielestä siinä, että katsuri hylkää auton liian ison nastareon vuoksi.

      Köyhyydellä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. ;-D

      Jyrsijä selittää, ettei jyrsimistä ole mitään haittaa. Rekat aiheuttavat urat. Siksi uria ei synny kesällä, vaan talvella ja ne ovat hlöauton raideväliin sopivat. Idiootin on helppo huijata itseään.

      Yhdessä asiassa jyrsijöitä onnistaa. Raskaan kaluston ei edelleenkään ole pakko käyttää talvirenkaita, joten teitä suolataan rankasti. Sen ansiosta jyrsijätkin pärjäävät, vaikka ovatkin ajotaidoltaan vajavaisia. Tyypillinen jyrsijä on juuri kortin saanut, vähän ajava (esim. vaimo, joka pääsee rattiin jouluna ja juhannuksena) tai vanhus. Tutkitusti jyrsijöiden kelinlukutaito on kehno, tyypillisin onnettomuustyyppi törmäys toisen auton perään (=nastaluistimien liukkaus yllättää kerta toisensa jälkeen) ja kaikkihan johtuu jyrsijän itsensä mielestä siitä, ettei tie ollut tarpeeksi hyvin suolattu.

      Osa ongelmaa on tietty siinä, että jyrsijät ajvat niin vähän. Hyvä siinä mielessä, että moni jyrsijä siirtyy huonolla säällä joukkoliikenteen käyttäjäksi tai pysyy kotona (vanhukset). Huono siinä mielessä, että vähien kilometrien vuoksi jyrsimet vanhenevat ja menettävät pitonsa. Ylipäätään jyrsimet ovat "kertakäyttötavaraa" - ikääntynyt jyrsin on pidoltaan oikeaa talvirengasta, kitkarengasta, heikompi jopa jäällä. Eli ne nastat ovat "doupingia", joka toimii vain vauoden, pari.

      Tilastojen mukaan jyrsijöiden tonennäköisyys joutua onnettomuuteen on ihan yhtä suuri kuin kitkarenkaita käyttävillä, vaikka jyrsijät ajavat vähemmän ja välttävät huonossa kelissä ajoa. Eihän tyypillinen jyrsijä, 70 v. pappa, lähde liikenteeseen kuin päivänvalossa ja kauniilla säällä.

      Ajokilometriä kohti jyrsijän onnettomuustodennäköisyys on suurempi ja ero vaan kasvaa, jos kelin vaikutus otetaan huomioon. Toki on myönnettävä, että ilmiön taustalla on osaltaa se, että tyypillinen jyrsijä on 70 v pappa. Tilastojen mukaan ja omasta mielestään loistava kuski, mutta sehän johtuu siitä, ettei tilastoissa oteta huomioon sitä, että papat, kuten muutkin jyrsijät, poimivat rusinoita pullasta, kun ajavat vain muutaman tkm vuodessa, välttävät ajoa pimeällä ja sadesäällä.

      • tapankitkapellen

        Puhut vähän, mutta asiaa. Se on todellakin rekat, jotka paivavat urat teihin.


      • jyrsijän_logiikka

        Ja juuri sen takia ne urat ovat kapeat ja täsmälleen hlöauton reideväliin sopivat. Uraherkemmällä autolla voi kehäteillä ajella keväällä pitämättä ratista kiinni, kunhan ensin tiputtaa auton "kiskoille".


    • HeiEihei

      Hanki elämä ja kitkarenkaat...mistä näitä vajakkeja sikiää, Pönkäjärveltä?

      • tapankitkapellen

        Mulla on laadukkaat puoli talvea ajetut kitkarenkaat, jotka vaihdan ehkä marraskuussa alle. Aloitus oli vain provo, vaikkakin huono sellainen.


      • NastaSpedetHirtettävä

        Nastapelle näköjään alkoi sen ainaisen kitinänsä jo hyvissä ajoin. Taitaa taas pelottaa, kun talvi lähestyy vääjäämättä, ja oma ajotaito on, mitä on.....


    • Juuri aloitit.

      • NastaSpedetHirtettävä

        Pakko purkaa paineita tänne, kun esimieskin oli pahalla päällä.


      • ToinenTarkoitus

        Se sossun virkailija on kyllä tietyllä tapaa sinun esimiehesi, mutta ei alun perin tarkoitetulla tavalla.....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1796
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1417
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1376
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1299
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1293
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1227
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1192
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1058
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      13
      1018
    Aihe