Teemu Laajasalo valittiin Helsingin piispaksi

Kirkosta_eroaminen

Kirkosta eroamisen uusi aikakausi on käynnistymässä. Helsingin uudeksi piispaksi on valittu Teemu Laajasalo. Hän korvaa marraskuun 2017 alussa eläkkeelle jäävän Irja Askolan. Laajasalon, kuten Askolankin, monet mielipiteet eroavat vahvasti muiden piispojen mielipiteistä ja kirkon virallisesta kannasta, joten hänestä odotetaan kirkkoa entistä pahemmin erilleen repivää piispaa. Laajasalo on vasta 43-vuotias, joten hän voi olla piispana jopa yli kaksikymmentä vuotta.

https://eroakirkosta.fi/

41

629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • popcorn8

      Yhtään paremmin ei olisi voinut mennä. Saatiin piispa jolla on naama levällään joka asiassa. Kirkosta eroamisessa alkaa todellakin uusi aikakausi. Suurella mielenkiinnolla jo odotan miten suuri suu Laajasalo käsittelee lähitulevaisuuden tilannetta, jossa evlut lahko on vähemmistö asemassa pääkaupunkin alueella.

      • hyvästit-naisjäsenille

        Lisäksi kirkko hylkäsi yhden tärkeimmistä asiakassegmenteistään eli naisjäsenet. Naiset kuuluvat tavallisemmin kirkkoon kuin miehet, mutta kun jatkossa kirkon johtoportaassa ei ole yhtään naista, naisten kirkosta eroaminen todennäköisesti lisääntyy.

        Tämä ei tietenkään estä kirkkoa paukuttelemasta henkseleitään "tasa-arvoisuudellaan".


      • anterokupu

        joo tää hippiäinen uskoo vakaasti et kyrpä ja paska on luotu samaan reikään


      • anterokupu kirjoitti:

        joo tää hippiäinen uskoo vakaasti et kyrpä ja paska on luotu samaan reikään

        Vaihtamalla paskan tilalle kusen saat tulokseksi kuvauksen heteroseksistä. Käytätkö sitäkin ilmausta?


    • SuuntaOnSelvä

      Uppoavalle laivalle valittiin uusi kippari. Toivottavasti menee käsi lipassa laivan mukana pohjaan.

      Jäsenosuuksia (%) Helsingin srky:n alueella:

      2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 (31.12)
      54.4 - 53.5 - 52.0- 50.8- 49.3- 49.3- 48.4 Paavali
      57.4 - 56.1 - 54.6- 53.3- 51.6- 50.0- 48.9 Mikael
      55.7 - 54.0 - 52.5- 51.2- 49.9- 49.6- 49.0 Kallio
      58.9 - 57.6 - 56.2- 55.0- 53.7- 52.6- 51.7 Vuosaari
      62.3 - 60.7 - 58.8- 56.9- 54.9- 53.3- 51.7 Vartiokylä
      58.6 - 58.2 - 56.9- 55.5- 53.7- 53.0- 52.6 Herttoniemi
      62.8 - 61.0 - 59.8- 58.0- 56.2- 55.2- 53.4 Kannelmäki
      62.3 - 60.9 - 60.1- 58.8- 56.8- 56.0- 55.1 Meilahti
      65.5 - 64.2 - 62.6- 61.0- 58.7- 57.9- 56.1 Pitäjänmäki
      65.3 - 62.1 - 60.6- 59.5- 58.9- 57.3- 56.5 Oulunkylä
      64.1 - 62.9 - 61.7- 60.2- 58.6- 58.0- 57.0 Malmi
      62.4 - 61.3 - 60.1- 59.2- 57.8- 57.7- 57.2 Tuomiokirkko

      61.7 - 60.4 - 59.2- 57.9- 56.4- 55.5- 54.3 Helsingin srky

      • kirkostaerottaja-ainesta

        Eilen lähemmäs 200 ihmistä erosi kirkosta, tämä oli yksi kesän korkeimmista noteerauksista yhdelle päivälle. Ei lupaa kovin hyvää Teemun piisanuralle. Eläkeikään (jos sinne asti jaksaa eikä jätä leikkiä kesken niin kuin arkkipiispa) hänellä on vielä yli 20 vuotta, eli todennäköisesti hän ehtii piispana nähdä päivän, jona kirkkoon kuuluvat ovat Suomessa vähemmistö. Yhtä todennäköisenä pidän sitä, että hän tulee pyrkimään arkkipiispaksi, tuskin nyt ensi keväänä vielä, mutta sitten seuraavalla kerralla.


      • kirkostaerottaja-ainesta kirjoitti:

        Eilen lähemmäs 200 ihmistä erosi kirkosta, tämä oli yksi kesän korkeimmista noteerauksista yhdelle päivälle. Ei lupaa kovin hyvää Teemun piisanuralle. Eläkeikään (jos sinne asti jaksaa eikä jätä leikkiä kesken niin kuin arkkipiispa) hänellä on vielä yli 20 vuotta, eli todennäköisesti hän ehtii piispana nähdä päivän, jona kirkkoon kuuluvat ovat Suomessa vähemmistö. Yhtä todennäköisenä pidän sitä, että hän tulee pyrkimään arkkipiispaksi, tuskin nyt ensi keväänä vielä, mutta sitten seuraavalla kerralla.

        >Eläkeikään (jos sinne asti jaksaa eikä jätä leikkiä kesken niin kuin arkkipiispa) hänellä on vielä yli 20 vuotta, eli todennäköisesti hän ehtii piispana nähdä päivän, jona kirkkoon kuuluvat ovat Suomessa vähemmistö.

        Jos seuraavaksi arkkipiispaksi valitaan Miikka Ruokasen toivoma "Jumalan sanassa pysyvä" ja jäsenistön tunnoista vähät välittävä hyvin vanhoillinen tapaus, näin tulee tosiaan tapahtumaan. Ahdasmielistä änkyräkristillisyyttä saarnaava kirkon johtohahmo olisi varsinainen Taivaan lahja kaikille kirkon vihaajille. Seuraisi eroaalto jollaisesta ei vielä ole koettu hajuakaan.


    • tätä.kyselen

      Valitettavasti taitaa olla homomyönteinen, vai onko ?

      • On, mutta kaksi muuta ehdokasta olisivat olleet vielä enemmän. Ei tästä tule isoa eroa.


    • En usko, että vaikutus on kovinkaan suuri. On Laajasalo erottuvampi persoona ja varmaan hieman enemmän saa aikaan eroja kuin kaksi muuta ehdokasta olisivat saaneet, mutta tuskin ero iso on.

      Hauskaa on tajuta, että kyse on vain siitä kuka karkottaa eniten jäseniä. Ei tarvitse edes miettiä houkuttelisiko kukaan uusia jäseniä.

      • aggressiivinen-laajasalo

        Juuri tuo erottuvuus ja julkisuushakuisuus saavat eroja aikaan. Lisäksi Laajasalo on helposti ärsyyntyvää tyyppiä, hänhän on esimerkiksi todennut Eroakirkosta.fi:n olevan "pimeyden ytimestä" eli käytännössä vapaaehtoisesti pitänyt esillä kirkosta eroamista. Tässä voisi olla Eroakirkosta.fi:lle hyvä paikka hiillostaa Laajasaloa vähän räyhäämään, marraskuun alussa voisi julkaista vaikka jonkun Helsinki-aiheisen tiedotteen.


    • tiedähäntä

      Jos tuo nyt sitten oli paras-----vertaistensa joukossa .

    • hfjr9382

      Laajasalo provosoituu erittäin helposti ja päästelee suustaan melkoisia aivopieruja ja sammakoita. Hupia ja lystiä on tiedossa, kun Laajasalo hirttäytyy milloin mihinkin töräytyksiinsä. Nyt evlut lahkossa ei ole yhtään naispiispaa, mutta ei hätä. Piankos konservattiivit kuohii Laajasalosta naispiispan.

    • HätäjarrutPunaisena

      Kirkossa on kokeiltu kaikkea syöksykierteen katkaisemiseksi. Mikään ei ole auttanut. Seuraavaksi näemmä kokeillaan viihdettä. Minua ainakin naurattaa jo valmiiksi kirkon rämpiminen omassa valheelle rakennetussa mahdottomuudessaan.

      • bbnj

        Ei ne oikeastaan kauheasti edes ole yrittänyt katkaista syöksykierrettä kun huipulla tajuavat, että mitä enemmän riuhtovat, sitä enemmän eroaa.

        Onko mistään kuulunut minkälainen Teemu on esimiehenä?
        Veikkaan ettei kaveri ole ihan niin vitsikäs ja joviaali esimiehenä kuin minä yrittää esiintyä. Itsetietoisuutta ainakin riittää.


      • vihamielinen-piispa

        Vähän trumpmainen ihmistyyppi selvästi: ei pysty edes julkisuudessa hallitsemaan raivoaan kovasta yrityksestään huolimatta, todennäköisesti työntekijöiden kesken on vielä hirveämpi. Mutta Helsinkiin haluttiin tällainen höpöhöpö-piispa, sitä saavat nyt sitten sietää pari vuosikymmentä.


    • irja.mäkinen

      Hesarissa joku kirjoitti, että nyt saivat piispan, joka ei ole rapajuoppo, ainakaan ulkonäöltään.

      • ghht

        Joo, ei vielä. Mutta huomioiden, että on vasta hieman yli 40-vuotias, ei naama kerro kovin terveellisistä elämäntavoista vaikka yrittääkin piiloutua partansa taakse.


    • ukhj

      Teemussa kestämistä, 20 v. tosiaan, sinä aikana hän nostaa piispanpalkka n. 3Me.

      Ei Teemunkaan linja vanhoillisia miellytä, mutta hän on sentään mies , pienempi paha, jonkinlainen voitto siis esim. naispappeuden vastustajille. Nyt palataan vanhaan tuttuun tilanteeseen, ei yhtäkään naispiispaa. Askola vain lyhyt poikkeus.

      En ole nähnyt tarkempia äänestystuloksia, mutta Teemun 795 ääntä riitti enemmistöön vaikka äänioikeutettuja oli 1788. Ainakin parisataa jättänyt siis äänestämättä.

      En tajua miksi joku tuohon vähälukuiseen joukkoon pääsyt ei äänestä. Luulisi olevan heillä harrastusta ja kanta tähänkin asiaan, Helsingin piispan henkilöön.

    • sirkuspelle.sai.viran

      Laajasalo alkaa tekemään tosi-tv-ohjelmaa kirkon sisältä. Formaatin nimi on "Jeesuksen toinen tuleminen". Kirkon sisällä pitkään mietittiin kuka kykenisi täyttämään Jeesuksen saappaat. Lopulta päätös oli varsin helppo. Vain Laajasalon ego riittää, jos ei jopa ylitä, täyttämään roolin vaatimat taivaalliset mittasuhteet. Formaatti pyörähtää käyntiin Laajasalon virkaanastumispäivänä Laajasalon ristiinaulitsemisella. Jonka jälkeen Laajasalo haudataan Olkiluodon ydinjäteluolaan. Luola tukitaan kaikella irto hiekalla ja kivellä mitä Suomesta löytyy. Sitten aletaan jännittämään koska messias nouseen kuolleista. YLE lähettään 24/7 suoraa kuvaa erikseen varatulla kanavalla.

    • erotsunami

      Laajasalo on kirkkoerojen puolesta taisteleville huono valinta, koska Laajasalo on joka puolelle kumarteleva diplomaattinen keskitien kulkija, josta jopa kirkkoon kuulumattomatkin saattavat tykätä. Jos piispaksi olisi valittu jompaa kumpaa ääripäätä edustava henkilö, niin erot olisivat lisäntyneet. Helsinkiin olisi ehdottomasti pitänyt saada äärikonservatiivinen piispa, niin olisi tullut erotsunami.

      • buhahahaaaa

        "Laajasalo on joka puolelle kumarteleva diplomaattinen keskitien kulkija,"

        Et voisi olla pahemmin väärässä. Repesin räiskyvään nauruun, kun luin, että oikein diplomaattinen.


      • jakautunut-kirkko

        Menepä jonnekin pohjoiseen kyselemään mielipiteitä homoliittoja kannattavasta ja evoluution kieltävästä helsinkiläispiispasta, niin katsotaan, kuinka moni tykkää. Esimerkiksi Pohjanmaalla Laajasalo on tosiuskovaisille kamala tapaus ja saa kirkon näyttämään entistä oksettavammalta.


    • Poloinenpoika22

      Emme ole ansainneet Laajasalon kaltaisia piispoja. Ei tuo ainakaan Askolasta parantunut. Kari Mäkisen sontaa levittänee Laajasalokin ja päästelee aivopieruja, Voi meitä poloisia poikia, miksi meitä tällaisilla rangaistaan!

      • Nauti_nyt

        Kirkko saa mitä ansaitsee.


    • onko.tietoa

      Raitiovaunussa olevassa näytössä huomasin Metro-lehden uutisen vilaukselta, ennen kuin vaihtui uuteen. Siinä puhuttiin jotain Hgin piispanvaalin sekoiluista. Osatuloksia oli annettu tipoittain julki, vaikka äänestys oli vielä kesken, näin käsitin. Joku kommentoi, että kummalliset vaalisysteemit meillä täällä kirkossa.

      • buhahahaaaa

        "Hänestä tulee eettisissä kysymyksissä kysytty keskustelija"

        Onpa hyvät pohjat olla eettinen keskustelija. Johan tälle hihhulille nauraa aidanseipäätkin.


      • paskasta.naurua

      • 900 euroa verovelkaa ja kirkkoherran palkka. Ei tämä nyt oikein natsaa.


      • jhkt6529
        jori.mantysalo kirjoitti:

        900 euroa verovelkaa ja kirkkoherran palkka. Ei tämä nyt oikein natsaa.

        "Velkaa on viimeisen, tammikuussa 2017 rekisteröidyn tilinpäätöksen mukaan reilut 450 000 euroa."

        Valkaa on yksityisille niin että ranteita pakottaa. Laajasalo on varmaan ajatellut ettei 900 euron verovelkaakaan kannata maksaa, koska ei firma kuitenkaan pääse kuiville. Laajasalo ajaa firman konkurssiin ja jättää velkojat nuolemaan näppejään. Jutun mukaan kaikki muukin on firmassa päin peetä. Tämä on sitä kuuluisaa kristillistä moraalia. Koska asioita on Laajasalon firmassa hoidettu totaalisen leväperäisesti, kuten juttu kertoo, niin toivottavasti Laajasalo haastetaan oikeuteen vastaamaan asioista.


      • silläviisiin

        Olipa hyvä startti Laajasalolle puhua paskaa isommilla saappailla. Laajasalo on näköjään harjoitellut paskan puhumista jo laajemminkin. Veikkaan Laajasalon löytävän tämän asian edestään vielä tsiljoona kertaa.


      • jori.mantysalo
        jhkt6529 kirjoitti:

        "Velkaa on viimeisen, tammikuussa 2017 rekisteröidyn tilinpäätöksen mukaan reilut 450 000 euroa."

        Valkaa on yksityisille niin että ranteita pakottaa. Laajasalo on varmaan ajatellut ettei 900 euron verovelkaakaan kannata maksaa, koska ei firma kuitenkaan pääse kuiville. Laajasalo ajaa firman konkurssiin ja jättää velkojat nuolemaan näppejään. Jutun mukaan kaikki muukin on firmassa päin peetä. Tämä on sitä kuuluisaa kristillistä moraalia. Koska asioita on Laajasalon firmassa hoidettu totaalisen leväperäisesti, kuten juttu kertoo, niin toivottavasti Laajasalo haastetaan oikeuteen vastaamaan asioista.

        Epäilen kyllä. Jos 2007 on tilintarkastaja huomauttanut, niin aika pahaa juttua pitää löytyä jotta kymmenen vuoden jälkeen aletaan syyttää. Esimerkiksi kuitteja ei tarvitse säilyttää kuin kuusi vuotta, tilinpäätöstä kymmenen.

        Vaan miten olisi käynyt piispanvaalin, jos tämä olisi julkaistu aiemmin?


      • jhkt6529
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Epäilen kyllä. Jos 2007 on tilintarkastaja huomauttanut, niin aika pahaa juttua pitää löytyä jotta kymmenen vuoden jälkeen aletaan syyttää. Esimerkiksi kuitteja ei tarvitse säilyttää kuin kuusi vuotta, tilinpäätöstä kymmenen.

        Vaan miten olisi käynyt piispanvaalin, jos tämä olisi julkaistu aiemmin?

        Minä en epäile. Kyseisen jutun perusteella on kaikki perusteet viedä Laajasalo käräjille.

        "Nykyään Laajasalon yrityksen nimi on TL Opetus Oy ja hän on sen hallituksen ainoa varsinainen jäsen."

        "YHTIÖ on pahasti velkaantunut ja laiminlyönyt viranomaisvelvoitteitaan. Velkaa on viimeisen, tammikuussa 2017 rekisteröidyn tilinpäätöksen mukaan reilut 450 000 euroa. "

        "Viime aikoina yhtiö ei ole toimittanut tilintarkastuskertomuksia kaupparekisteriin. Viimeisin kertomus löytyy tilinpäätöksen yhteydestä vuodelta 2013. Tuolloin tilintarkastaja Matti Roima kehotti yhtiötä ryhtymään toimenpiteisiin, sillä yhtiön oma pääoma oli menetetty.

        ”Mikäli yhtiö velkaantuu lisää, se tapahtuu hallituksen jäsenten henkilökohtaisella vastuulla”, tilintarkastaja kirjoitti.

        Kun yhtiö menettää osakepääomansa, laki edellyttää siltä rekisteri-ilmoitusta kaupparekisteriin. Laajasalon yritys TL Opetus ei ole ilmoitusta tehnyt.

        Yhtiön huonosta tilasta pitäisi tehdä ilmoitus, jotta asia tulisi selväksi kaikille sidosryhmille kuten velkojille. Ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönti voi ajaa yrittäjän jopa henkilökohtaiseen vahingonkorvausvastuuseen."


      • 4671

        Linkissä MTV3:n 45 minuuttia ohjelman juttu Teemu Laajasalon Huippuvalmennus Oy:n huijausyrityksestä.

        Jos oppilaat ei opetuksesta muuta saanut, niin saivathan he ainakin "ihastuttavan huippuvalmennus-pussin".

        https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sk-helsingin-tulevan-piispan-yhtiolla-jattivelat-ja-veroja-ulosotossa-teemu-laajasalo-odottaa-pankin-ehdotusta/6546340

        Kyseistä yritystä perustaessaan Laajasalo ei varmaan tajunnut, että se paskan puhuminen mikä menee uskonnon varjolla kirkossa läpi ei toimi todellisessa elämässä, jossa puheet joutuu heti reaalielämässä todellisuustestiin. Laajasalo veti sitten heti omat johtopäätökset ja siirtyi kirkon puolelle paskan puhumisensa kanssa. Nyt homma toimii ainakin vanhojen mummojen osalta.


      • hikhikk

        Kirkossa varmaan toivottiin Laajasalon valitsemisen vetoavan nuoriin. Ei varmaan kovin hyvin uppoa juuri nuorisoryhmään Laajasalon petokseksi luokiteltava valmennuskurssi vedätys Huippuvalmennus yrityksessä.


    • tsipilii

      Laajasalo aukoo tänään A-studiossa päätään. Katsotaan ottaako toimittaja tämän päivän jutusta kopin.

      • jlhkzhpn

        Ikävä että keksivät toisen aiheen tälle illalle.

        Ehkä Laajasalo oli ilmoittanut että on pieni kesäflunssa...


    • pricelessDDD

      "SUOMEN NUORET KYVYT

      978 osumaa

      Teemu Laajasalo, pappi ja yrittäjä, Huippuvalmennus

      S. 1974. Johtaa perustamaansa Huippuvalmennus-yritystä, joka työllistää tänä vuonna 90 ihmistä eripituisissa työsuhteissa. Kasvatustieteiden tohtori on virkavapaalla papin työstään.

      – Haluaisin tehdä hyvää, mutta myös rahaa. Kaipaan kirkkoon ikuisten asioiden pariin, mutta maallinen perkele eli raha viehättää kanssa."

      http://archive.li/IJ7oR#selection-393.1-393.20

      Eli Laajasalo palvoo Rahaa, niin kuin evlut kirkkokin.

    • VoiKirkkoa

      Laajasalon valinta piispaksi ylivoimaisella äänimäärällä kertoo kirkon rappiosta ja alennustilasta. Pelleteatteria, jolla ei ole mitään tekemistä uskon kanssa. Piispa Eero Huovisen jälkeen ei uskon ihmisiä ole Helsingin piispaksi haluttu ja valittu. Nyt riittää, minun rahoillani ei enää tätä kirkkoteatteria tueta. Eroan kirkosta ja siirrän veroeuroni tukemaan toimintaa, jota Jeesus johtaa.

    • ei.savua.ilman.tulta

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      930
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      796
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      710
    Aihe