Kuvat myytävistä asunnoista

nytmenikuppinurin

Etsin perheelleni uutta kotia.
Olen lopen kyllästynyt myyntikohteista otettuihin valokuviin. Ne eivät vastaa todellisuutta miltään osin. Kuvat ovat kautta rantain kuvattu järjettömillä laajakulmilla, niin että kaksio näyttää messuhallilta ja omituisen on hyvin usein otettu todella matalalta. Mikään ei ole niin turhauttavaa kun mennä näytölle ja kuvat ei vastaa vallitsevia oloja. Mielestäni nämä karkkikuvat tuottaa vain vihaisia ostajakandidaatteja.

Eräs välittäjä paljasti, että heidän pitää käyttää ketjun sopimus kuvausyritystä, joka kuulema teetättää harrastajakuvaajia kohteiden kuvat. Voiko olla totta!?

Tutkimusten mukaan Suomalaisten elämän isoin ja rakkain hankinta on omakotitalo ja sitä myydään harrastajien napsimilla kuvilla?

8

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asunto_kuvan_perusteella

      Kumpaa oikeain haluat, kuvia vai asuntoa? Kuvia voi ottaa kuka vain ja ovat yleensä vain suuntaa antavia joten kyllä sinun pitää ihan itse arvioida se ostoksesi vaikka ilman kuviakin.

    • katsevälittäjiin

      Tähän on tulutu. Muualla maailmassa trendi on toisen suuntainen. Elämän suurin investointi halutaan kuvantaa korkeatasoisesti ja ammattilaisen tekemänä.

      Suomessa tilanne on päinvastainen, mennään siitä mistä aita on matalin.

      Valokuvaamisessa on tiettyjä lainalaisuuksia ja ne voidaan aina toki kiertää erilaisilla vippaskonsteilla ja siihen on menty.
      Muutamat yrityksen ovat tosiaan agitoineet harrastajia pienellä palkalla tekemään kuvia siihen sopimattomilla laitteistoilla.

      Kuvat otetaan suunnattomilla laajakulmilla matalalta, jotta ei tarvitse tehdä riittäviä investointeja oikeanlaisiin välineisiin. Mauttomin kikka on kuvan sävyalojen lisääminen ohjelmallisesti ja niitä näkee valitettavan paljon.

      Myös välittäjäkulttuurin muuttuminen näkyy ilmoituksissa. Useimmat välittäjät toimivat jonkun brandi alla yrittäjinä ja alihankinnat ostetaan sieltä mistä halvimmalla saa. Kohteen myyntiin käytetty palvelut vähennetään välittäjän konsernin maksamasta palkkiosta.
      Jos asunnon hinta on esim. puolimiljoonaa, niin kuvaukseen käytetään parinsadan hintaista halpis firmaa. Uskomatonta!

      Tutkimuksen mukaan kohde joka on kuvattu ammattimaisesti ja oikealla laitteistolla, myyntiaika on huomattavasti lyhyempi.

    • katoaisit_jo

      Olen lopen kyllästynyt itkupilliin, joka avaa aina uuden ketjun, jossa toistaa samaa vanhaa vollotustaan,

    • NailerNick

      Asuntoja ja esimerkiksi hotellihuoneita kuvanneena voin kertoa, että laajakulmaa on käytännössä pakko käyttää, mikäli haluaa käyttää valokuvia.

      Toinen vaihtoehto on tietysti videoida. Kolmas olisi tehdä 360 asteen virtuaalijärjestelmiä. Ne vaan tuppaavat liikkumaan huonosti verkossa, koska bittien määrä on suuri.

    • säästöliekki

      Olen kuullut samaa, että välitysfirmat ja välittäjät säästävät tässä kohtaa joka on mielestäni käsittämätöntä. Kaikki toki haluavat tuottaa tulosta tappiin asti, se on selvä. Onneksi alalla on muutama toimisto joka panostaa kuviin ja käyttää oikeaa tekniikkaa.

    • Mairess

      Meillä oli pitkään myynnissä asunto ensimmäisellä välittäjällä, joka kuvautti kuvat firmalla joka kuulema käyttää juuri harrastajakuvaaajia. Asunto ei mennyt kaupaksi, joten vaihdoimme firmaa. Ehtona mm. oli että asunto kuvautetaan ammattikuvaajalla.
      Asunto saatiin kaupaksi ja näytöillä kävi paljon porukka. Ostajan mainitsi osototilaisuudessa nimenomaan kuvista että ne vastasi kohdetta.

    • VälittäjätValkoroskaa

      Katsokaapa huviksenne myynti-ilmoitusten kuvista löytyykö niistä "huolimattoman rennosti" heiteltyjä torkkupeittoja ja vilttejä sekä viinilasikattauksia tarjottimineen.

      Vuoden 2017 uusin vitsaus ovat nämä, välittäjät tuovat omat vuokravilttinsä ja viinilasit jopa näyttöihin pelkkien kuvauksien sijaan. Pahimmassa tapauksessa kuvien sekaan on laitettu jopa lähiotoksia näistä asetelmista. Yhdessä asunnossa oli jopa kymmeniä vilttejä heiteltyjä jokaisen tuolin ja pöydän päälle.
      Mitäköhän tällaisella rekvisiitalla yritetään ajaa takaa, alkoholiongelmaisia kotiäitejä jotka sammuvat sohvalle?

      Muutenkin herran vuonna 2017 kun ihmisillä on nopeat laajakaistat ja palvelintarjoajien tilasta ei ole puutetta kuten 20 vuotta sitten on älytöntä miten myynti-ilmoituksissa on 5 kuvaa 50 sijaan. Mitä enemmän ihmiset saavat analysoida asuntoa kuvista sitä enemmän he kiintyvät siihen. Ja kuvat korkearesoluutioisia eikä mitään kuvamuokkauksia tai himmennyksiä, kauheaa kun kuvia ylivalotetaan epäselviksi.

    • nyseriistosaaloppua

      Vaatikaa palvelua välittäjiltä. Kunnon ilmoitukset ja kuvat.
      Tehkää vain lyhyitä sopimuksia ja vaihtakaa välittäjää jos myyntivälineistä tingitään paremman palkkion kiilto silmissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3309
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      558
      3117
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2563
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2032
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1842
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      10
      1702
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      121
      1383
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1241
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    Aihe