Kuopio ja kävelijä

Irriterandet

Kuopiossa kävelijä jää torin ympäristön kävelykaduilla autojen alle, jalkakäytävillä pyöräilijöiden.
Ja polliisi ei tee mitään. Raivostuttavaa.
Sellaisessa lintukodossa meillä eletään, etteivät edes Espanjan tapahtumat varmaan tässä asiassa mitään muuta...

33

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei_jaksa

      Mene hoitoon.

    • ljhgfl

      Kuopiossa on vähän erillisiä pyöräteitä ja jalkakäytäviä, jotka olisivat turvallisempia kuin yhdistetyt pyörätiet ja jalkakäytävät. Monissa kaupungeissa pyörätiet lisäksi eroavat väriltään jalkakäytävistä, jolloin heikkonäköisimmmätkin erottavat ne toisistaan.

      • Että_silleen

        Kohta joku trolli tulee kertomaan kuinka kaikki on paremmin Shangri-La:ssa Suomen Eldoradossa Jyväskylässä. Siellä on pyörätietkin päällystetty kullalla.


      • fhjk
        Että_silleen kirjoitti:

        Kohta joku trolli tulee kertomaan kuinka kaikki on paremmin Shangri-La:ssa Suomen Eldoradossa Jyväskylässä. Siellä on pyörätietkin päällystetty kullalla.

        Kun nyt mainitsit Jyväskylän, niin tutustuin sen suunnitelmiin. Pakko myöntää, että siellä on käynnistetty todella kunnianhimoinen "Pyöräilyn edistämisohjelma 2016 - 2025".


      • ghhj

        Valkoinen viiva erottamaan jalkakäytävä pyörätiestä siellä missä se on mahdollista. Halpa keino lisätä liikenneturvallisuutta.


      • voihan_munamankeli

        Entä talvellla? Musta viiva lumihankeen? Tosin Kuopiossa pyöräilee talvella nämä päänsä palelluttaneet.


      • vanhu5
        ghhj kirjoitti:

        Valkoinen viiva erottamaan jalkakäytävä pyörätiestä siellä missä se on mahdollista. Halpa keino lisätä liikenneturvallisuutta.

        Muualla valkoinen viiva toimii, miksi ei toimisi Kuopiossa.


    • Vikkaapukkaa

      Ajoneuvon kuljettajalla täytyy olla edes jonkinlainen näkökyky talella. Polkupyöräkin on ajoneuvo. Lisäksi vaaditaan edes vähäinen hahmotuskyky ympäristöstään. On tarkkailtava liikennettä ja liikennemerkkejä. Polkupyöräilijä, ajoneuvona, vasemmalta tullessaan on väistämisvelvollinen oikealta tuleviin nähden.
      Eikä se keltapohjainen, punareunainen kolmiomainen liikennemerkki suinkaan tarkoita etuajo-oikeutta ja mahdollisuutta ajaa jalankulkioiden suojatietä pitkin vasinkaan jos siinä vielä kävelykatu päättyy.
      Myöskään kyydissä oleva lapsi ei tuo missään tilanteessa etuajo-oikeutta. Lapsilisiä niistä saa ja sossusta rahaa. Rahalla voi ostaa sitkostuvaa aerosoliketurasvaa.
      Ajoneuvo on pystyttävä pysäyttämään ajoradan näkyvällä osuudella POLKUPYÖRÄKIN ON AJONEUVO. Pyöräilijät evät vaan tiedä liikennesääntöjä.
      Loimaalta taisi olla uutinen, kolme pyöräilijää on jäänyt auton tömäisemäksi suojatiellä, muutaman päivän sisällä.
      Suojatiellä ei saa pyöräillä, on talutettava pyörä jalakulkijan oikeuksin.
      Pyröätienjatkeella pyöräilevän on väistettävä kaikkea risteävää liikenettä. Vaikka väärääkaistaa tulee ylinopeutta peruuttamalla kolmepyöräinen polkupyörä. Sitäkin on väistettävä. On väistettävä.
      Minäkin tämän autoilijana tiedän, vaikka ajatuksenkulku on vilkasta, kuin tyhjällä tuhkakupilla tai suolapähkinällä.
      Polkupyöräilijöillä ei nupissa taida liikahtaa niinkään paljon.

    • a063

      Miten kävisi jos väistäminen jätettäisiin sille jolle se kuuluu ?
      Loppuisko polkupyöräily ?

    • skddklklfdkfklsds

      Minä en ymmärrä tuota jalankulkijoiden valitusta, miten ihmeessä onnistutte jäämään auton alle tai jopa pyöräilijöiden alle? Kannattaisiko katsoa peiliin tai kävellessä ainakin vähän ympärilleen eikä tuijottaa vain puhelimen näyttöä??!!
      Itse liikun autolla, polkupyörällä ja kävellenkin eikä mulla ole ollut milloinkaan edes läheltä piti tapausta jäädä jalankulkijana tai edes pyöräilijänä auton alle! Miettikääpä ihan itse miten se voi olla mahdollista...

      • skjdfkfskjskfl

        Auton alla olen ollut vain huoltotyön yhteydessä :D


    • kustakallossa

      Audit ja bemarit pois keskustasta. Omistajat liian vaarallisia jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Pitäisi olla Poliisilla mittari jolla voisi tarkastaa kusen määrän päässä.

      • vehichle.equality

        Pitääkö autoillekin säätää tasa-arvolaki että loppuu se automerkin perusteella tapahtuva syrjintä ja vihapuhe.


      • Kannanotto
        vehichle.equality kirjoitti:

        Pitääkö autoillekin säätää tasa-arvolaki että loppuu se automerkin perusteella tapahtuva syrjintä ja vihapuhe.

        Ei toki, mutta sellainen laki olisi hyvä olla olemassa ettei ruutukaavakeskustaan olisi yksityisautoilijoilla asiaa kuin ihan pienillä tötteröillä, yläraja jotakin Datsun satasen kokoluokkaa.
        Audi, MB, Volvo, BMW, Jagge ym. vastaavien mallisarjojen yläpään edustajat sallittaisiin vain pitkämatkalaisille, ja nekin vain valtatieverkoston alueella.


      • audilissu
        vehichle.equality kirjoitti:

        Pitääkö autoillekin säätää tasa-arvolaki että loppuu se automerkin perusteella tapahtuva syrjintä ja vihapuhe.

        Olen nuori kaunis nainen ja omistan ihka uuden Audin. Silti tunnen itseni toisen luokan kansalaiseksi ja sylkykupiksi kun miespuoliset Audikuskit ajelevat miten sattuu. Ilmeisesti on pakko vaihtaa autoa jos ei kohta saa ajaa keskustassakaan.


      • Lökäriveijo
        audilissu kirjoitti:

        Olen nuori kaunis nainen ja omistan ihka uuden Audin. Silti tunnen itseni toisen luokan kansalaiseksi ja sylkykupiksi kun miespuoliset Audikuskit ajelevat miten sattuu. Ilmeisesti on pakko vaihtaa autoa jos ei kohta saa ajaa keskustassakaan.

        Kyllä tuossa on lisäksi olemassa ainakin sellainen pelko, että tavan ruohonjuurikansa luulee sinun ajelevan mulqwisti ukkosi Audilla.
        Joten jos sinulla ei ole sitä mulqwistiä, niin ehkä sopivampi auto sinulle olisi joku aistikas ranskalainen, vaikkapa valkea tai kirkkaanpunainen Pösön RCZ Coupe.


    • sdkjsjfsjflkd

      Minkä takia Kuopiolaiset jalankulkijat suojatielle tullessaan pysähtyvät seisoskelemaan juuri siihen paikkaan missä astuttaisiin seuraavaksi ajoradalle, kääntävät katseensakin vielä jonnekin ihan muualle kuin lähestyvän auton suuntaan tai edes ajoradalle päin että autoilijalla ei ole mitään mahdollisuutta tietää mitä jalankulkija oikein aikoo. Yksikin eukko käveli kohti kevyen liikenteen reunaan ikäänkuin olisi tulossa suojatielle, pysähtyi seisomaan, käänsi katseensa pois ja kaivoi puhelimen esille, ilmeisesti siinä kohtaa piti ottaa selfie ja sen jälkeen vasta käänsi katseensa ajoradalle päin ja meni tien yli suojatietä pitkin.
      Siinä vaiheessa kun jalankulkija kävelee kohti suojatietä ilmeisenä aikeena mennä ajoradan yli suojatietä pitkin, autoilijana tietysti pysähtyy päästämään jalankulkijan suojatien yli niinkuin kuuluu mutta kylläpä tulee hölmö olo kun jalankulkija sitten jääkin vaan siihen seisoskelemaan katsellen ihan muualle. Vaikea sitten tietää autoilijana että meneeköhän se jalankulkija heti vai kohta siitä yli vai meneekö ollenkaan kunhan vaan seisoskelee siinä seisottaen turhaan ajoneuvoliikennettä. Sitten jos aikoo lähteä autolla siitä liikkeelle kun ei se jalankulkija tullutkaan siitä suojatietä yli niin eikö vain se jalankulkijakin tietysti juuri silloin lähde myös samalla hetkellä liikkeelle ylittämään suojatietä kun selfiet on otettu ja meikit naamasta tarkastettu sekä tiirailtu ilmeisesti lintuja puista tms.
      Nuoret naiset on pahimpia tällaisia arpojia ja suojatien reunassa seisoskelijoita. Jalankulkijankin kannattaisi toimia johdonmukaisesti liikenteessä ja vähintäänkin katsoa liikennettä aikoessaan ylittää suojatie eikä näprätä sitä puhelinta. Silloin ei ole aika seisoskelulle eikä selfien otolle tai muulle hölmöilylle!
      Niin ja tässä ei nyt mistään onnettomuudesta ollut kyse mutta ihmettelempähän vaan tuollaista käytöstä. Autoilijoita kyllä syytellään ja suorastaan vihapuhetta kuulee jatkuvasti mutta jalankulkijoiden näköjään pitäisi saada pollastella kaupungissakin kuin pellossa ilman aivoja...

      • trikootyttelit

        Nuorten naisten lähestyessä suojatietä täytyy aina pysähtyä sillä pitäähän se takapuoli katsoa.


      • Talvi_tulossa

        Entä talvella, kun on paksut toppahousut jalassa?


      • jdsfkklfklsflkdfds
        Talvi_tulossa kirjoitti:

        Entä talvella, kun on paksut toppahousut jalassa?

        Punaiset, kiiltävät ja kahisevat toppahousut hoikalla nuorella naisella ovat eroottinen näky :P
        Mattamustat tylsin mahdollinen näky. Valitettavasti tylsä mattamusta vaatetus näyttää olevan yleisin asuste vuodenajasta riippumatta :/


    • näinonmarjat

      Ajokortin- ja mieluusti raskaan kaluston kortin omistavat osaavat käyttääntyä liikenteessä mainiosti myös jalankulkijana. Voisi kuvitella liikenneopetuksen kuuluvan jo peruskouluun.

      • jfdslkfjljfksl

        Kyllä ainakin vielä 80-luvun peruskoulussa jo ala-asteella oli jollain ympäristöopin tms. tunnilla ainakin sen verran liikenneopetusta että ohjeistettiin katsomaan ensin vasempaan, sitten oikeaan ja vielä kerran vasempaan ennen suojatien ylitystä.
        No, meillä oli kirjatkin yleensä ellei jopa aina tuliteriä, näin lukuvuoden alettua oli aina kirjojen päällystyssavotta kontaktimuovilla tai muulla kirjanpäällisellä. Olen hämmästellyt netissä leviteltyjä kuvia tämän päivän räjähtäneen näköisistä vuosikausia vanhoista koulukirjoista O_O Ei meille tuollaisia paskoja jaettu milloinkaan.


    • 5476

      Senkö takia Kuopion väkiluku ei kasva, kun autot ja pyörät litistävät päivittäin suuren määrän ihmisiä kävelykatujen täytteeksi. Olen myös ihmetellyt kun nuita katuja jatkuvasti kuurataan sillä isolla koneelle, mutta tuossahan se syy nyt ilmenikin.

    • Aamunkulkija

      Haapaniemenkatu on torinkohdalta aina aamuisin litilätimärkä. Varmaankin palokunta, aamuyöstä huuhtelee veret, aivonkappaleet ja suoliston mutkat viemäriin heti tuoreeltaan.

      • sddkslfjlsdjfk

      • jepp

        ihmetyttää miksi Kuopion lämmitetyllä kävelykadulla on monin paikoin paksu jääkerros. Olen nähnyt useita kaatumisia. Miksi ei edes tätä voitu tehdä kunnolla?


    • Maksaja_puuttuu

      Tehtiin se kunnolla, mutta

      "Kuopion keskustan tällä hetkellä lämmitetyille kaduille ilmestyy pian lumipeitteisiä osuuksia, koska kaikki kiinteistönomistajat eivät osallistu sulatusjärjestelmän kustannuksiin ... Kuopio linjasi lämmityksen ylläpidon niin, että kiinteistöjenkin haluttiin osallistuvan maksuihin. Se on vapaaehtoista. Suuri osa kiinteistöistä ei lähtenyt mukaan, minkä vuoksi katulämmöt katkaistaan niiden kohdalta."

      • jepp

        Kaupunki voisi maksaa lämmityksen. Piti olla ”Suomen paras kävelykeskusta”. Nykyisellään se on kaukana Suomen parhaasta.


    • Resitenssi

      Ei ole katulämmitystä meidän talon kohdalla. Kaupunki aikoinaan tarjosi tuollaista mahdollisuutta taloyhtiöllemme.
      Kustannukset olisivat olleet jotain 40 000 - 60 000€ vuotuiset lämmityskustannukset. Ei otettu ystävällistä tarjousta vastaan, varmaankin tyhmyyttämme.
      Hoitovastike on nyt 2.45€ neliö/kk

      • klsdjfdkjfjdkl

        Suomen talvessa on osattava kävellä kaatumatta ilman katulämmityksiäkin. Jos ei osaa niin muuttakoon jonnekin etelänmaihin missä on ikuinen kesä.


    • fhjl

      Jyväskylässä kiinteistöt ovat kuitanneet lämmitysinvestointikuluihin sijoittamansa summan säästyneinä siivouskuluina viidessä vuodessa. Mahdollisista liukkaudesta johtuvista tapaturmista aiheutuvat kulut on myös hyvä ottaa huomioon.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe