outo päätös onko laillinen

ronskiapeliä

Joku lautakunta päätti että puiston parhaalle paikalle ja lasten liikennepuiston viereen tehdään koirapuisto, alueen käyttäjiä ei ollenkaan kuunneltu eikä etukäteen informoitu ollenkaan. Tuosta on paljon haittoja.

36

579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkihuonosti

      vali vali...

    • kinkkuanansnaamanäkkäri

      Yhyhyy yhyhyy

      • edellisille

        Todella minuakin harmittaa tämä.


    • KyIIä

      Onhan se hyvä että tulee enenmän silmiä seuraamaan mopo hurjastelijoiden touhuja siellä liikennepuistossa. Jospa samalla loppuisi se ilkivalta mitä ovat harrastaneet puiston tiloissa?

    • Siis.MITÄ

      ihmettä varten ne rakit tarvitsee jotain puistoa????
      Tuohonhan ne ikkunan alle ojan pientareelle käy koiransa paskattamassa, ja metsään ois matkaa 50 metriä!
      Postilaatikon tolppa pihakujan vieressä on toinen kohde. Saatana vötkylät kun eivät jaksa niitä rakkejaan viedä jonnekkin muualle kun toisten haitaksi tuovat ne paskomaan!

      • Tää onki niitä verten jotka autolla kulkee. ( Ei muuten ole koirapuisto, vaan koiraaitaus.) Ja onhan siinä entisen koulun vieressä sitä parkkitilaa enenmän kuin siellä Ruutin koirapuiston edessä.

        PS Väittävät olevan kokeilu? Itse sanoisin, että tuollaiseksi se siihen jää ja muuta ei tule.😃


      • Miksieivät

        hyödynnä Pajarinrannan tyhjää koulun pihaa ja ympäristöä. Siellä ne rakit sais räksyttää ihan rauhassa ja paskoa alueen lopullisesti pilalle.


    • ghjnbvghjjhgyuytrtyuyfgh

      Tiedoksi koirapuiston päätöksen tekijästä. Sain tietää tästä suunnitelmasta, ja selvitin asiaa, että kuka oli tämän päätöksen takana. Saamani tiedon mukaan, asian on saanut päättää Kemin kaupungin puistosuunnittelija joka on nainen. Keskustelin ko. naisen kanssa asiasta puhelimessa ja tein myös kirjallisen valituksen hänen sähköpostiinsa asiasta. Valitettavasti hän ei edes vaivautunut vastaamaan, vaikka olin sillä hetkellä tarkastuslautakunnan jäsen. Olisin ollut erittäin kiinnostunut asiasta, koska tiesin että hyvin moni oli vastaan tätä suunnitelmaa. Puistosuunnittelija sanoi minulle puhelimessa, että kokeilu on väliaikainen, mitä en kyllä uskonut, varsinkaan nyt kun olen nähnyt miten pysyvää ratkaisua siihen puistoon laitetaan. Perustelin hänelle juuri tätä lasten leikkipuistoa joka on liian lähellä tulevaa koirapuistoa ajatellen. Myös niitä riskejä joita erittäin vihaiset kouluttamattomat koirat saattavat aiheuttaa, myös muille puistossa liikkujille. Olen itse henkilökohtaisesti nähnyt kun koulun pihaan on parkkeerannut auto, ja sieltä on päästetty vapaana juossut koira irti, sama voi toistu joidenkin koiran omistajien kohdalla sinne aitaukseen mennessä. Mielestäni on jopa maisemallisesti väärin tehdä päätös, joka rumentaa koko hienon puiston, joka on ollut monelle vanhukselle mukava paikka istua kesäisin. Nyt on rauha kohta mennyt puistossa, saamme kuunnella koirien haukuntaa, pelätä irti juosseita koiria. En voi henkilökohtaisesti ymmärtää tätä aitaus harrastusta, koira tuodaan autolla parkkipaikalle, sieltä aitaukseen, juoksutetaan vähän aikaa, sitten autoon ja taas lyhyeen naruun takapihalle, tai sisälle. Yleensä nämä ovat vielä isoja koiria, jotka tarvitsevat monipuolista liikuntaa, pitkiä kävelylenkkejä, ja mielellään maastossa. Tietoni mukaan edellisessä koirapuistossa moni ei edes käyttänyt koiraansa, juuri sen vuoksi koska siellä oli koiria jotka hyökkäsivät pienten koirien kimppuun, jotkut omistajat suhtautuivat vielä ylimielisesti tilanteeseen. Pidän itse koirista, ja arvostan niitä koiran omistajia, jotka osaavat kouluttaa koiransa, sekä luo sille sosiaaliset suhteet, että se osaa suhtautua toisiin koiriin, muutenkin kuin haukkumalla ja hampaita näytellen. Tämän koirapuiston päätöksen tekijälle haluan vielä kommentoida. Ihmettelen ylimielistä suhtautumista asiaan liittyen, yleensä sähköpostiin vastataan, kerroit itse kaiken palautteen oleva tervetullutta. Koira ei tarvitse puistomaisemaa, tässä tapauksessa, ei edes uinti mahdollisuutta, kun katsoo vieressä virtaava vettä.

      • aikahurjaa

        Mikä tämän päättäjän nimi on?


    • Kemiläinen86

      En tiedä, mut miksei sitä pajarinrannan koulua voi purkaa ja käyttää uusiokäyttöön? Rakentakoot kurth siihen, vaikka rivitalo kompleksin. Parempi paikka sekin olis, kuin kaunis hahtisaarenranta rakentaa täyteen taloja. SInne pajarinrantaan mahtuis kaikki. Olis leikkikentät,liikennepuistot,koirapuistot ja asuintalot,päiväkotikin on lähellä jne.. Sehän olisi ihmiselle mukavaa.

      • keminkundi

        Niin kemissä olisi ihan keskustassa tyhjä tontti kauppatorin vieressä. Siinä tien toisella puolella vuosia tyhjänä ollut rakennus, se missä joskus oli apteekki. Joko korjata tai purkaa se niin siihen voisi rakentaa uutta.

        Se punatiilinen entinen koulu tönöttää tosiaan tyhjänä isolla tontilla aivan keskustan tuntumassa. Miksei se tontti kelpaa rakennettavaksi? Samoin se entinen kenkäkauppa, se puinen rakennus keskustassa on kuulemma suojeltu kohde, ei ihme ettei sitä kukaan halua ostaa.

        Ihmettelen ketkä kemissä päättää mihin saa rakentaa ja miksei tiettyjä paskoja saa purkaa? Aivan helevatan typerää pitää tyhjänä ihan keskustassa tai sen tuntumassa olevia tontteja.
        Jotain joko sutkia toimintaa tai aivan pelkkää idiotismia.


      • Miten_voisi_vaikuttaa

        Veronmaksajana en hyväksy että tuollainen tehdään kauneimpaan luontoajäljittelevään puistoomme.


    • yuikjhgnmnbhjkjhghj

      Nyt on mahdollisuus ilmoittaa Kemin rumat kohteet, lähetä kuva ja perustelu. [email protected] aikaa vain yksi viikko. Yksityisten rumiin kohteisiin kaupunki ei valitettavasti voi puuttua, sielläkin olisi paljon ilmoitettavaa. Koirapuistoon tehty koira-aitaus ei todellakaan sovi puistoon. Se on liian ähellä lasten leikkipuistoa, ja rumentaa maisemallisesti koko puiston. Lähettäkää kuvia ja viestejä, tähän asiaan kaupunki voi vaikuttaa.

      • Tämä_peruutettava_heti

        Koirapuiston rakentaminen tuollaiseen ainutlaatuiseen paikkaan oli väärin.

        Herättää entistä enemmän koiravihaa.


    • yuiookjhgffghjköljhg

      Koirat eivät ole tätä koira-aitausta päättäneet, eikä rakentaneet. Kohdista vihasi kaupungin puisto suunnittelijaan joka koko homman on ideoinut. Hyvin moni on tätä koira-aitausta vastaan myös koiranomistajista, koska koira tarvitsee paljon liikuntaa, ei autolla ajamista ja sitten aitaukseen kymmenen minuutin oloa varten.

      • hyiolkoon

        Taudit ja loiset leviää kaikkiin koiriin tuollaisessa ja sitten saastuu koko kaupunki.


      • p----.aitaus

        "Koirat eivät ole tätä koira-aitausta päättäneet--"
        No ainakin koiran omistajat (kuinkahan monta niitä oli), kuulemma halusivat sen puiston tuohon, mitä suuresti kyllä epäilen ja ihmettelen.
        Ei ole sopivat paikka.


    • tyuikjhgghjklttyuiopp

      Kemin päättäjille. Nyt kun olemme saaneet koira-aitauksen keskelle entistä kaunista puistoa, ajattelin ehdottaa seuraava. Siinä on vielä tyhjää tilaa jalkapallo kentällä, laitetaan siihen palautuskeskus kielteisen turvapaikan hakijoille. Siinä voisivat sitten katsoa kun isot koirat raatelee pienempiä toisessa aitauksessa. Paikkakunnan väki näkisi sitten toisessa aitauksessa kuinka paljon turvapaikanahakijoita on ollut.

      • 1.-.-.-

        Ei tarvi laittaa, onhan siinä hyvä suljettu koulurakennus. Sinne vaan kaikki pakoliset odottelemaan kotimaan lentoa joka voitais suorittaa Kemi-Tornio kentältä. Tulisi molemmille käyttöä.


    • yuioiffghjklgfghjkgfghjk

      En kyllä ikinä ole vienyt koiraani tuollaiseen paska-aitaukseen. Siellä on kaikki rokottamattomat ja hoitamattomat koirat, ei tiedä minkä loisen sieltä saa. Ongelmia tuottaa myös koirat jotka ovat agressiivisia ja käyvät toisten koirien kimppuun pöljien omistajien naureskeltua vieressä. Tässä puistossa on jotkut idiootit jo pitäneet isoja koiria irti, osa käynyt ihmisten kimppuun. Viimeksi kaksi naista piti irrallaan koiriaan, ja toinen koira puri iäkästä naista, omistajalla ei ollut mitään otetta koiraansa. Osaisivat edes kouluttaa koiransa, mutta kun ei. Koira on ystävälinen otus kun sen kouluttaa ja hoitaa hyvin, se ei hauku eikä räksytä, eikä karkaa kenenkään ohi kulkijan kimppuun. Toivottavasti eivät karkaa leikkipuistossa olevien lasten kimppuun, tästä voi jäädä ikuinen trauma lapselle. Huomaa kyllä riskit on tämän koirapuiston suunnittelijan riskit jääneet huomioimatta.

      • Voivoivoih

        "Tässä puistossa on jotkut idiootit jo pitäneet isoja koiria irti, osa käynyt ihmisten kimppuun. Viimeksi kaksi naista piti irrallaan koiriaan, ja toinen koira puri iäkästä naista, omistajalla ei ollut mitään otetta koiraansa."
        Mitenkähän se on mahdollista, kun kyseinen koira-aitaus ei ole vielä käytössäkään?


      • ghjkjhtyuiuyttyuioiuytt

        Puisto on laaja alue, ja siellä on käytetty irti olevia koiria jo ennen, tiedoksi vain tietämättömälle. Meillä on koirien kiinni kiinnipitovelvollisuus niin puiston alueelle kuin muuallakin kaupungissa. Tätä ei näy monikaan noudattavan, on niin mahtavaa kävellä hihna kädessä ja koira irti.


    • yuiokjhgbnmjhgkguioiu

      Turvapaikanhakijat marssivat ruotsin puolelle syyskuun 5 pvä. osoittaen mieltään huonosta kohtelusta maassamme. Nyt pitäisi järjestää niin, että jaetaan matkalippuja Haaparannalta Tapaniksen linja autoille Tukholmaan meneviin busseihin. SPR jakoi junalippuja Tukholman asemalla silloin kun meille tuli tämä pakolaisten massa-aalto. Ei muuta kuin kyllit töihin, auttamaan nyt huonon kohtelun saaneita parempiin olosuhteisiin takaisin.

      • kuka_tietää

        "En kyllä ikinä ole vienyt koiraani tuollaiseen paska-aitaukseen"

        Kaiken muun epäkohdan lisäksi saastuu viereinen joki sekä merenlahti, kun sulamisvedet valuvat siihen.
        Voisiko aitauksen saada puretuksi sen perusteella?


    • yuiojhgfghjkjgfghjkjhgf

      Voi sorsa poloiset jos menette tämän koira-aitauksen jälkeen uimaan viereiseen paskajokeen.
      Mummot ovat ruokkineet sorsia tässä puistossa monta vuotta, nyt ei enää kannata. eikä aitauksen viereiseen penkkiin ole enää mukava istua ja katsoa rumaa aitaa. Tämä puisto on ollut monen vanhuksen kiva kesäpaikka penkkeineen, kun on lähellä huonosti liikkuville. Kemin kaupunki voisi tarjota tämän päätöksen jälkeen ilmaiset jäykkäkouristus rokotukset kaupunkilasille, ihan vain varmuuden vuoksi, jos irrallaan olevat vihaiset koirat sattuvat puremaan.

      • mitäSorsiaNe

        "Voi sorsa poloiset jos menette tämän koira-aitauksen jälkeen uimaan viereiseen paskajokeen. "
        Alueen sorsat eivät tavallista sinisorsalajia. Jospa ne ovat jotain uhanalaista lajia?
        Mutta jos ei ole niin ehkä alueelta löytyy jotain muuta, jonka takia mokomaa puistonpilaajaa ei voi siinä olla.


    • fgfgfgg

      Voi tätä järjen köyhyyttä.

      • huonoa.seurauksena

        Pelkään että aitaukseen vangitut puut kuolevat, eivät kestä sellaista. koiraturmelusta.


    • Lakihanon

      niin kuin se kirjoitetaan, mutta se toteutuu siten kuin se tulkitaan.

    • ggghhbvvvvtyyuiii

      Kirjoituksista päätellen kovin moni ei taida olla uuden koira-aitauksen kannalla?

      • mikärotu

        Varmaan ainakin aitauksesta päättänyt henkilö, jos hänen koira asuu lähellä.


    • tyuijhbnbvpoiuytrwfgkj

      Hei laittakaa kommentit, [email protected] kuvan kera tai perustelut koira-aitauksesta, ja osoite kenttään palaute, koira-aitauksen suunnittelijalle. Aikaa vielä vähän jäljellä. Parhaiten vaikutat kun annat palautteen sinne mihin asia kuuluu. Mielellään asialliset kommentit.
      Laittakaa myös Facebook yms. niin asia tavoittaa mahdollisimman monta.

      • EiAitojaPuistoomme

        Että onko laillista?
        Ainakin voi soveltaa tuomarien käyttämää ohjetta: Mikä ei ole oikein ja kohtuullista, ei ole laillistakaan.


      • laillista.ei.kyllä

        Ei ole oikein eikä kohtuullista, että ihmisille tarkoitetuista puistoista koko ajan lohkotaan muihin tarkoituksiin, jopa koirille jotka muutenkin terrorisoivat lioillaan ja äänillään ja puremisillaan kaupunkia.


      • on_kemissä_paikkoja

        Hankkikoot koirat oman alueensa omilla rahoillaan, jostain metsästä.


    • yuiokjhghjknbnhjhhh

      Olen itse koiran omistaja ja olin tätä ajatusta vastaan. Koira tarvitsee monipuolista liikuntaa ja aktiviteetteja. Häkissä tallustelu ei ole sitä liikuntaa mitä koira tarvitsee. Ihmettelen kyllä niitä jotka vievät koiransa sinne, minä en ainakaan. Eilen yksi ainoa koira oli siellä ja haukkui joka ohikulkijan puistossa. Taitaa olla ihan turha investointi, pilaa koko puiston maiseman. Ei kaikki koiran omistajat ole tätä halunneet, jotkut viitsii koiraa kävelyttää ja harrastaa muutakin sen kanssa. Joten ei tuomita kaikkia koiran omistajia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2654
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1777
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    Aihe