pysököinninvalvonnan mielivaltaa

kuriaollapitää

katsokaa aamuposti: http://www.aamuposti.fi/artikkeli/551046-mielipide-todella-tarkkaa-sakottamista-hyvinkaalla-katso-valimerkkierotiikkaa

Tässä jälleen esimerkki valvonnan mielivallasta. Joku jaksaa kohta taas puolustaa valvontaa.
Mielivaltainen valvonta on loiseksi pesiytynyt ilmiö josta pitää päästä eroon. Asianmukainen ja lakiin ilman tulkinnanmahdollisuutta oleva valvonta on ok. Nämä ei. Esimerkkejä vastaavasta toiminnasta on maa täynnä ja valvova viranomainen tai ministeriö ei tee mitään. Autoilevaa kansanosaa kuritetaan miten sattuu. No, itse en asioi keskustan liikkeissä protestiksi valvonnasta ja niin ei asioi moni muukaan. Jos artikkelin kiekkoasetus ei kelpaa niin mikä sitten.
Valvojat eivät ole ammattitaitoisia lainkaan vaan "kesätyöntekijöitä" ilman lain tuntemusta. Pysäköintilaki pitäisi osata ja siihen liittyvät kaikki määräykset yms.
Koska lain vastaisia virhemaksuja on kirjoitettu eri syistä vuosia, jotka oikaistaan hallinto-oikeudessa, tulisi kaupungn lakimiehen laki tuntevana ensimmäisenä hyväksyä lain vastaisesti kirjoitetut virhemaksut siten että niistä ei tarvitsisi valittaa hallinto-oikeuteen. Miksi näin ei tapahdu, miksi. Rahan keruu ei saa eikä voi olla peruste tälle touhulle.

27

497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cascff

      Lakia on noudatettava.

      • Chaissea

        Jos laki on mätä niin miksi? Ja miksi lain kirjainta noudattavilta uupuu tilannetaju täydellisesti? Mitä se kertoo heistä? Tai järjestelmästä tai yhteiskunnasta ylipäätään?


    • loppuapitää

      Pysäköinninvalvonta ei sitä noudata. Koettu itse ja todettu useaan kertaan lehtien palstoilla ihmisten kokemuksina. Taitaa olla viidakon laki pysäköinninvalvonnassa

    • Sakoton

      Jos kuvan tilanne pitää paikkansa niin kyseessä on pilkunviilaus kauniisti kerrottuna. KJotkut kiekot ovat herkkiä liikkumaan ja näköjään on kiekon asento tarkistettava ulkopuoleltakin.

    • cascff

      Tyyppi ei ole noudattanut lakia.
      Kulkekoon julkisilla.

      • MIhinkähänMuuttais

        Haluaisin laseerrata termin "Laillinen varastaminen".
        Monet sakko ja palvelumaksu luonteiset kulut ovat jo kauan aikaa sitten menettäneet alkuperäisen tarkoituksensa - joita mielestäni esim. ovat liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden turvaaminen. On oikeastaa aika hupaisaa saada sakot viihdekeskuksen parkkihallista, mutta eipä ole tarvinnut sen jälkeen käyttää Q-parkin, eikä Flamingon palveluita.
        Mutta jonkun mielestä varmaan se kansatalous sakkojakin kirjoittamaalla, eikä rahavirtojen kierrättämi sakkojen muodossa ole mistään pois. Ihan hyvin jokunen ulkomaalainen yrityksen voi siitä kääriä voitot päältä.


    • NulkunPissintä

      Jos se aamupostissa ollut kiekon kuva oli pysäköinnin tarkastajan ottama, ja hänen mielestään epätarkasti aseteltu, niin hänellä on vakavia ongelmia älynsä kanssa.
      Koskahan pysäköinnin valvontaan saadaan normaaleja ihmisiä noiden jälkeenjääneiden tilalle?

    • viidakonykäss

      teoriassa ja nykyään myös käytännössä pysäköinninvalvojat voi kirjoittaa sakkojaan mistä asiasta tahansa. kansa maksaa kun ei jaksa valittaa. tai ei ole rahaa sitoa 250 euroa valitukseen. lakia niiden ei näemmä tarvitse noudattaa eikä sitä noudata kaupungin lakimieskään kun ei hyväky valituksia koskaan ja mistään. laittomista sakoistakaan.

      • sgerhth

        Siinä tyyppi ei ole osannut käyttää kiekkoa.
        Miksi sakko olisi hylättävä? Olisi laiton teko.

        Siinä on noudatettu tieliikennelakia. Ei sitä saa ottaa omiin käsiin.
        Sakko oikein.


      • Lawetorder
        sgerhth kirjoitti:

        Siinä tyyppi ei ole osannut käyttää kiekkoa.
        Miksi sakko olisi hylättävä? Olisi laiton teko.

        Siinä on noudatettu tieliikennelakia. Ei sitä saa ottaa omiin käsiin.
        Sakko oikein.

        Tässä sinulle liikenneministeriön luonnos ohjeistuksesta pysäköintikiekon käyttämisestä, että myöskin tulkintaohje pysäköinninvalvojille, varmaan tuo on jo asetuksena laissa: " Liite 1. LUONNOS 15.9.2015
        Liikenne- ja viestintäministeriön asetus pysäköintikiekosta ja sen käyttövelvollisuudesta
        Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään:
        1 §
        Pysäköintikiekko
        Pysäköintikiekko on laite, jolla ilmoitetaan pysäköinnin alkamisaika (saapumisaika). Alkamisaika on oltava selvästi luettavissa.
        Pysäköinnin alkamisaika voidaan ilmoittaa myös sähköisellä etäluettavalla pysäköintikiekkopalvelulla tai -järjestelmällä, jos kunta on sen alueellaan ottanut käyttöön.
        2 §
        Pysäköinnin alkamisajan merkitseminen
        Pysäköinnin alkamisajaksi on merkittävä aika, jolloin ajoneuvo pysäköidään. Alkamisajaksi voidaan merkitä myös pysäköinnin alkamista seuraava tasa- tai puolitunti riippuen siitä, kumpi ajankohta on aikaisempi.
        Pysäköinnin alkamisaika merkitään 1 momentin tavoin, vaikka pysäköintikiekon käyttövelvollisuus olisi voimassa vain osan pysäköintiajasta. Pysäköintikiekkoa ei tarvitse käyttää, jos pysäköinti tapahtuu kokonaan kiekon käyttövelvollisuuden voimassaoloajan ulkopuolella.
        Pysäköinnin alkamisaikaa ei saa pysäköintikiekon käyttövelvollisuuden voimassaoloaikana muuttaa.
        3 §
        Pysäköintikiekon sijoittaminen
        Pysäköintikiekko on pysäköinnin ajaksi sijoitettava näkyvälle paikalle ajoneuvon tuulilasin sisäpuolelle niin, että pysäköinnin alkamisaika on ulkoapäin luettavissa.
        Tuulilasin sisäpuolella saa pysäköinnin aikana olla vain yksi pysäköintikiekko kerrallaan näkyvälle paikalle sijoitettuna.
        4 §
        Voimaantulo
        Tämä asetus tulee voimaan…
        Tällä asetuksella kumotaan liikenneministeriön päätös pysäköintikiekon käyttämisestä (924/1990)"

        Esitä minulle tuosta kohta missä määrätään tarkkuus pysäköintikiekon näyttämään.

        Jos pysäköinnin alkamis sika on lähelläkään jotain viivaa, niin järkemi mukaan se tarkoittaa juurikin sitä alkamisaika viivaa


      • Lawetorder
        sgerhth kirjoitti:

        Siinä tyyppi ei ole osannut käyttää kiekkoa.
        Miksi sakko olisi hylättävä? Olisi laiton teko.

        Siinä on noudatettu tieliikennelakia. Ei sitä saa ottaa omiin käsiin.
        Sakko oikein.

        By the way, tässä sinulle ainoa pykälä pysäköintikiekosta tieliikemnelaista: "28 a § (7.9.1990/843)

        Pysäköintikiekon käyttövelvollisuus

        Jos pysäköinnin enimmäisaikaa on liikennemerkein rajoitettu, autoa ei saa pysäköidä ilman pysäköintikiekkoa, jos kunta on päättänyt ottaa pysäköintikiekon käyttöön kunnan alueella. Kiekkoa ei kuitenkaan käytetä maksullisella pysäköintipaikalla ja pysäköintikiekon käyttövelvollisuus on liikennemerkein osoitettava.

        Pysäköintikiekko on pysäköinnin ajaksi sijoitettava näkyvään paikkaan autossa ja siihen on merkittävä saapumisaika siten kuin liikenneministeriö tarkemmin määrää.

        Liikenneministeriö antaa myös tarkemmat määräykset pysäköintikiekosta ja sen käyttövelvollisuudesta".

        Mitä siinä lukee?


    • uusiasetusvoimassa

      sgerhth mikälie, lakia ei juurikaan ole tuossa noudatettu. älköön ne kirjoitelko höpöjä jotka ei asiaa tunne. lukekaa UUSI kiekkoasetus jossa sanotaan näin:
      pysäköinnin alkamisaikaa ei tarvitse merkitä alkamaan tasa- tai puolitunnein, vaan alkamisajaksi voi merkitä tismalleen sen ajan, kun auto pysäköidään. Tästä huolimatta pysäköintiajan lasketaan alkavan tasa- tai puolitunnista kuten nykyisin."
      oli lain mukaan se nuoli mihin tahansa, jos aikamääreet toteutuvat sakko on aina laiton. EI OLE pirkkokaan lukenut uutta lakia. piste

      • Lawetorfer

        Mistäs tuon asetuksen löytäisin, kun löysin vain tuon asetusLUONNOKSEN?


      • ytrfret5
        Lawetorfer kirjoitti:

        Mistäs tuon asetuksen löytäisin, kun löysin vain tuon asetusLUONNOKSEN?

        No kuule ystäväiseni juristinmurskaaja, se löytyy tietenkin ihan sieltä, mistä sinä löydät muutenkin kaiken tietosi: googlesta.
        Haku "asetus pysäköintikiekko" tarjoaa ensimmäiseksi osumaksi suoraan sieltä sinun paljon mainostamastasi Finlexistä liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen pysäköintikiekosta ja se käyttövelvollisuudesta (1319/2015), jonka 2 § sääntelee näin:

        "Pysäköinnin alkamisajaksi on merkittävä aika, jolloin ajoneuvo pysäköidään. Alkamisajaksi voidaan merkitä myös pysäköinnin alkamista seuraava tasa- tai puolitunti riippuen siitä, kumpi ajankohta on aikaisempi."


    • Purrihanse

      Virkamieshän on aina oikeassa, vaikka olisi väärässä tai ei ymmärtäisi asiaa. Muut ovat rikollisia asenne. Ei tasa-arvoista ja ihmismäistä.

      • tekeekutaa

        Niinpä!
        Ja valtaa se on pienikin valta. Kiva kyykyttää muita, kun siihen vain pienikin mahdollisuus ilmaantuu.


    • Viilarilleolistöitä

      Kun pilkkua viilataan tarpeeksi,siitä tulee parkkiPirkko piste

    • Pickanumber

      Tulee vielä päivä, että joku tasaa tilit meidän kaikkien vääryyttä kärsineiden puolesta.

      • Ei.tilejäkään

        Turun tapaustako ennustat? Eiväthän edes saa ajaa autoa, eivätkä osaa parkkikiekkoa käyttää.


    • Åkerlund

      Minullapa onkin kuva tallessa meidän pysäköinti tarkastajan autosta, kun parkissa kahdessa ruudussa, ei osunut yhteen ja kyse on enemmin kuin 20 cm ylityksestä. Rikollista ei näkynyt ainakaan 20 min aikana paikanpäälle, jonka muijaa vartosin siinä katsellessa. Kieltämättä teki mieli laittaa lappu pyyhkijän alle, että opettele tonttu pysäköimään.

      • Lawetorder

        Ajatuksista tekoihin on parasta nykysuomen yhteiskunnassa, joten älä häpeä ajatuksiasi, vaan tee.


      • ValluValittaja
        Lawetorder kirjoitti:

        Ajatuksista tekoihin on parasta nykysuomen yhteiskunnassa, joten älä häpeä ajatuksiasi, vaan tee.

        Aina joku valittaa jostakin, vaikka liikennesäännöt kertoo kaiken.


    • Kyrsiintynyt

      Hyvinkään pysäköinninvalvonta on todella syvältä. Ennen kuin muutin tänne, en ollut saanut yhtäkään sakkoa. Täällä saanut jo kolme mm. "luvattomasta maastopysäköinnistä" kun tien viereen ei kuulemma olisi saanut pysäköidä niin, että rengas menee osaksikaan kaupungin omistamalle nurmikolle. Täysin lapsellista pilkunnussintaa. Oikaisuvaatimuksia on turha tehdä, ne tyrmätään edes lukematta perusteluita. Seuraavan lappusen maksan viiden sentin kolikoilla kaupungin kassaan, ihan vittuillakseni.

      • ajojyrä

        Opettele ajamaan autollasi.
        Katso mitä laki sanoo.

        Tarkoittaa että aikaisemmin olet laittomuuksistasi päässyt koira veräjästä.
        Jos et opi niin luovuta ajokortti poliisille. Kerro ettet hallitse liikennettä.
        Terveisin


      • JotainRotia

        Puistot olisi täynnä autoja jos sääntöjä ei olisi.


    • oikaisu

      Asetuksen mukaan : "Pysäköinnin alkamisajaksi on merkittävä aika, jolloin ajoneuvo pysäköidään."

      Kiekkoa käytettäessä aikaa ei siis ole merkittävä tasa- tai puolituntien kohdalle, vaan se merkitään juuri sen kellonajan mukaan, kun paikalle saapuu. Esim. 15 min kohdalle on laillinen merkistä.

      Pysäköintiaika lasketaan tällöin (kuten muutoinki) niin, että seuraavasta tasa- tai puolitunnin kohdalta alkaen ryhdytään laskemaan rajoitettu pysäköimisaika.

      Maastopysäköinnistä määrätään usein laiton pysäköintivirhemaksu, koska pysäköinninvalvojat eivät tiedä, mikä on katu-aluetta ja mikä maastoa. Hallinto-oikeuden mukaan ratkaisevaa asiassa on se, mitä asemakaavassa lukee. Katu-alue on usein leveämpi kuin kadun reuna. Siten ajoneuvo, joka on osin kadun reunan ulkopuolella on usein kaavan mukaisella katu-alueella ja pysäköintivirhemaksu siten aiheeton.

      • Sittenpä.oppivat

        Metro lehden mukaan Vantaalla poliisi aloittanut tutkinnan pysäköintisakoista. Kyseessä asfaltin ulkopuolelle pysäköiminen ja nähtävästi kyse on senteistä, eikä metreistä. Saattaa tulla ennakkotapaus millintarkalle pysäköinnille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4140
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4022
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3874
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2667
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2455
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2052
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      339
      2051
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1920
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1579
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1412
    Aihe