mietteitä kolonialismista

Partacus

Kolonialismi on jo nyt puretun siirtomaajärjestelmän tunnetumpi nimitys. Parhaimmillaan läntisen Euroopan siirtomaavallat alistivat enenmmistön maailman väestöstä valtansa alle. 1 900 luvun alussa maailma oli jaettu vahvimpien kapitalististen valtioiden kesken ja seuranneet maailmansodat edustivat siirtomaiden uusjakoa sodan keinoin. Läntiseen Eurooppaan virtasi laivojen jono lastattuna mitä eksoottisimmilla tavaroilla ja raaka-aineilla. Orjuus nostettiin viralliseksi työtätekevän olotilaksi ja sitä perusteltiin kristillisellä raamatulla.
Läntisen Euroopan kapitalismi on paljosta velkaa 500 vuotta jatkuneelle kolonialismille. Kolonialismi jatkuu siirtomaajärjestelmän purkauduttua toisin keinoin. Kauppa ja sen jatkeena sodat ovat avoimen orjuutuksen toinen muoto. Naton keskeisimmät perustajamaat olivat olemassaolevia siirtomaavaltoja.

Esitän 1 960 luvulla kuolleen ranskalaisen Franz Flanonin mietteitä. Hän mustaihoisena taisteli II maailmansodassa Ranskan armeijassa ja jolloin etninen erottelu toimi armeijankin sisällä. Hän sai kipinän tutkia siirtomaajärjestelmän olemusta. Tutkimus "Sorron yöstä" vaiettiin julkisuudessa kuoliaaksi.
1960 luvulla kolonialismi ja rasismi (rotusorto!) olivat vielä voimissaan, joskin siirtomaiden kansat nousivat aselliseen taisteluun isäntiään vastaan.

Flanonin näkemykset voivat olla kovia hyvin toimeentulevalle historiasta tuntemattomalle kansalaiselle aamukahvin yhteydessä kun hänellä ei ole huolta huomisesta mutta onko sittenkään mikään muuttunut. Rasismi on voimistunut, äärioikeisto rynnii ympäri Eurooppaa, miltarismin ihannointi monella tapaa on muodissa.

Kyseessä on valtiollinen valta, luokkasuhteet, keinot maailman muuttamiseksi, omistajien itsepintainen etuoikeuksistaan kiinnipitäminen, rahvaan kesken tarvittava solidaarisuus.
Kyseessä on tapahtumat vasta eilispäivänä. II maailmansodassa ihmiskunta esti fasismin maailmanvalloituksen mutta imperialistinen siirtomaajärjestelmä jatkui ja perustettu naton sotilasliitto esiintyi siirtomaaisäntien yhteisarmeijana.

43

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unohdit s.p kokonaan kommunistisen kolonialismin. Naapurissahan Moskovan komuporukka harrasti hieman myöhäissyntyistä kolonialismia, kun muut jo lopettelivat homman menetettyä viehätyksensä niin Moskova vasta aloitti.

      Samalla kun Moskova harrasti kolonialismia se oli myös lähetyssaarnaaja. Se pyrki alistamaan naapureitaan kommunismin kuristukseen ja oli valmis joukkomurhiin jos toiset eivät kiltisti totelleet. Tästä oiva esimerkki on Ukrainan Holodomor jossa taisi pari miljoonaa kuolla kun komut varastivat kaiken viljan maasta siemenviljat mukaan lukien. Se on sitä sosialismia!!

      Meitä, siis Suomeakin yritettiin, tänne oltiin tuomassa Kusisen hallitusta oikein puna-armeijan riemukulkueessa. Jotenkin se kuitenkin epäonnistui kun isäpapat menivät sanomaan ei kiitos.

      Miksi sinä s.p jankutat aina noita satujasi mutta kierrät kaukaa komufaktat? Selvitä nyt miksi kommunistin sama synti on pienempi kuin muiden tekemänä? Onko kyse uskonnollisesta näkemyksestä?

      • PUNAKAARTIMESTARIT007000

        HEI! Kuinka monta Kunnallisvaltuutettua NATSIKOMUT nyt todella saivatkaan viimeisissä Kuntavaaleissa? Edistyykö nyt Vallankumousiskut suorastaan kohisten, kun Natsikomut ja Natsisossut alkavat rakentamaan PARATIISISEURAKUNTA rs:ää oikein kohisten? Niin ja muotoutuuko todella oikein kohisten sellainen Kuviokellunta, jossa ahertavat Todella Kovan ja Täydellisen Tason Iskurinerot Hantu Retee ja Töppö Hessu sekä vielä uudesti syntynyt LENINISMUS Toinen SUURI ja vielä KUNINGAS ALEXANTERI SUURI Jumalan Arvosta. Miltä nyt tuntuu Arvoisat Puolijumalat HR HT ylistää todella voimalla Teräsmies Don Josif STALIN ja Puoluemies Don Viktor LENIN rs:ää Valtakuntatoiminnan Teräksisistä saavutuksista?
        Tykkää · Vastaa · Hetki sitten
        TykkääNäytä lisää reaktioita · Vastaa · 3 t


      • Koska kaupan taantuminen paljolti oli kiinni liian korkeista hinnoista niin tuotannon kustannuksia olisi pitänyt laskea. Palkkojen laskeminen olisi ollut hyvä apu siihen. Koko ajatus etteivät palkat voi olla sidottuina markkinoihin kun kerran kaikki muukin on on komuperäisestä ajattelusta kiinni, tuloksen näet Neuvostoliiton talouden menestyksestä. Sieltähän ay mafia on mallia ottanut.

        Palkkojen pitäisi vaihdella markkinoiden mukaan, niin ne tekevät kaikilla muillakin kuten yrittäjillä ja sijoittajilla.


    • Partacus

      Englanti oli mahtavin siirtomaavalta. Kaikista maanosista virtasi sinne alkeperäiskansojen tuottamia tuotteita. On esitetty ironisesti kaupan luonnetta; siirtomaan asukkaalle annettiin raamattu, asukas antoi maansa ja maan tuotteet ja eli itse nälässä.

      Flanonia.
      Köyhillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin väkivalta silloin kun vuoropuhelua ei ole. Väkivalta on ainoa keino. Siirtomaajärjestelmä perustuu väkivaltaan ja väkivalta on alistettujen ainoa keino päästä irti alistetun asemasta. Sama keino jolla alistaja hallitsee.
      Alistetun hengellä ei ole arvoa alistajan suhteen.
      Kolonialismin jälkeen palaa jälkikolonialismi, epätasa-arvoiset kauppasuhteet.
      Ongelma: Siirtomaiden kansoilla ei ole kokemusta hallinnasta. He ovat olleet vain orjia tai tykinruokaa, sotilaita isäntien armeijoissa.

      Itsenäistyneiden maiden riistämisen jatkaminen oli ja on suhteellisen helppoa. Useimmat siirtomaat aloittivat II maailmansodan jälkeen väkivaltaiset itsenäisyyssodat. Se on todellisuutta ja sotien luonne oli molemmilta osapuolilta julmaa. Sodissa herrat ja orjat syyllistyivät julmuuksiin, raiskauksiin yms..

      Flanonin mietteitä lukiessa kannattaa miettiä tämän päivän todellisuutta maailmassa. Mikään ei toteudu täsmälleen samalla tavalla mutta jotain yleispätevää löytynee. Herra on edelleen herra ja orja on alistettu ja tällaista oppia edelleen tuetaan äärioikeistolaisissa piireissä.

    • Partacus

      Frantz Flanon ei ollut kommunisti. Hän oli väkevä ajattelija siirtomaaisännän ja alistetun suhteissa. Flanon kuoli 1 961.
      Kolonialismin murtuminen alkoi 1 950 luvulla ja päättyi vasta 1 990 luvulla. Omistajat eivät tukeneet kansojen vapautta, koska järjestelmä oli sille edullinen. Silloin alkoi ennennäkemättömän laaja aseellinen kansallinen vapautusliike. Kapitalistisessa maailmassa kohosi suurimittainen solidaarisuusliike sorrettujen puolesta. Lopputuloksena natoon kuuluvat ja muut siirtomaavaltiot joutuivat luopumaan avoimesta riistosta. Orjuus oli muodollisesti lakkautettu 1 800 luvun loppupuolella.
      Etelä-Afrikka oli itsenäinen Englannista aikaisemmin mutta rotusortojärjestelmä murtui vasta 1 990 luvulla ja silloinkin neuvottelutietä. ANC oli sorrettujen järjestö ja jonka nousevalle mahdille "herrat" joutuivat antautumaan.

      Flanonin suorasukaista ajattelua:
      -Kolonialismi ei ole ajatteleva kone, sen ominaisuuksiin ei järki kuulu. Se on puhdasta väkivaltaa ja taipuu vain vielä suuremman väkivallan edessä.
      -Kansallinen vapautuminen, kansallinen elpyminen, kansakunnan palauttaminen kansalle. Siirtomaavallan purkaminen on aina väkivaltainen ilmiö käytettiin siitä mitä nimitystä tahansa. Sitä voi ymmärtää. Se tulee selväksi ja käsitettäväksi nimenomaan vain sitä mukaa kuin voidaan erottaa liike, joka antaa sille historiallisen muodon ja sisällön.
      - Dekolonisaatio (purkaminen/P), joka aikoo muuttaa maailman järjestyksen, noudattaa täydellisesti epäjärjestyksen ohjelmaa. Muutos ei voi olla taikakeinojen, luonnonmullistusten tai ystävällisen yhteisymmärryksen tulos.

      Kun katsomme todellisuutta, Siirtomaat vapautuivat juuri Flanonin esittämällä tavalla. Isännillä oli päässään puupölkky, joka ymmärsi vain siirtomaista puserretut punnat, frangit ja dollarit.

      • Mitäs olet s.p mieltä kommunistisen Neuvostoliiton siirtomaista? Baltian maat, Puola, DDR, Unkari ja monet muut olivat aikanaan Neuvostoliiton siirtomaita joita se kohteli vielä rankemmin kuin Englanti omiaan siinä loppuvaiheessa ennen siirtomaajärjestelmän purkautumista. Miksi et ottanut esimerkiksi neukkutoimintaa Ukrainassa 1920 tienoilla Holodomorin yhteydessä kun siellä ruokatarvikkeet varastamalla moskoviittien toimesta tapettiin nälkään miljoonia ukrainalaisia. Mikä vika tuossa oli jottei sitä voinut laittaa esimerkiksi?

        Miksi et ottanut esimerkiksi moskoviittien hyökkäystä Unkariin -50 luvulla kun unkarilaiset vain tahtoivat vapauttaan? Eikö sellaisen tahdon sotilaallinen tukahduttaminen juuri ole sitä mistä sinä muita moitit? Miksi se oli komuille sallittua mutta muilta kiellettyä mielestäsi? Onko siinä kyse uskonsodasta kuten 100 vuotisen sodan yhteydessä ja silloin saa uskonnon vuoksi tehdä mitä vaan koiruuksia muille jotta oppisivat kunnioittamaan sitä ainoaa ja oikeaa?

        Miten aiot vastata? Laitapa nyt kerrankin asiallinen ja totuudellinen vastaus sillä mielestäni olet alkanut lipsumaan mielikuvitusmaailmaan vähän satusetä Anderssenin tyyliin.


    • Vietnam_sydämmessä

      Muistan hyvin ajat 1970 luvulla kun maassamme nousi suuri Vietnam solidaarisuusliike. Natomaa Ranska hävisi Vietnamin ja tilalle astui toinen natomaa, mahtava sotilasmahti USA. Solidaarisuusliike Vietnamin puolesta oli maailmanlaajuinen. USA hävisikin sodan natoliittolaisineen ja Vietnam itsenäistyi 1975.
      USA käynnisti Vietnamissa maailmanhistorian suurimman kemiallisten aseiden käytön. Sen seurauksena vielä monet tulevat sukupolvet kärsivät "demokraattisen" USA:n kasvismyrkyistä ja napalmista.

      • Ranska sen enempää kuin USA ei mennyt NATO maana Vietnamiin vaan ihan muista syistä. NATO ei ollut noissa karkeloissa mukana millään muotoa vaan Ranska pyrki ehkä säilyttämään omaa valtaansa, ei NATO valtaa. USA taas vastusti, niin kuin pitäisi kaikkien, kommunismin leviämistä.

        Kommunismin leviämisellähän ei ole hyvinvointiin päästy. Kiinankin valoisa puoli tuli esiin vasta kun todelliset suurkapitalistit suostuivat käyttämään kiinalaista orjatyövoimaa sinne perustettavissa tehtaissaan kommunistihallinnon pyynnöstä. Jään tosin ihmettelemään mitä kommunismia se sellainen kapitalismin suosiminen on?

        Ei olisi ollut Vietnamin sotaa eikä montaa muutakaan jos kommunismi ei olisi niin väkivaltainen sen valtansa saavuttamiseksi. Sen pitäisi perustua esimerkkiin eli kommunistien pitäisi omalla elämällään osoittaa millaisen paratiisin kommunisti voi luoda uskontoaan noudattaen. Silloin aatekin olisi vahvalla pohjalla mutta kun kaikki esimerkit vain viittaavat kurjuuteen niin oppi lienee ihmisille sopimaton.


    • Partacus

      Afrikan siirtomaaorjuutettu väestö nousi isäntiään vastaan. He halusivat olla alueillaan itse isäntiä, itse päättää omista asioistaan. Kulttuurinen luonnonvalinta johti väistämättä tähän näkemykseen. Siirtomaaisännät vastasivat aseilla orjuutettujen vaatimuksiin.

      Flanonia:
      -Mikään ohjelma ei voi mullistaa yhteiskuntaa, ei alkukantaistakaan, ellei alunperin, toisin sanoen, ohjelmaa laadittaessa ole päätetty murskata kaikki esteet joita matkan varrella havaitaan.
      - Alkuperäisasukas, joka päättää toteuttaa kolonisaation purkamisen, on koko ajan valmis väkivaltaan. Syntymästä saakka hänelle on selvää, että tätä ahdasta maailmaa loputtominen kieltoineen ei voi kyseenalaistaa muuten kuin ehdottoman väkivallan avulla.
      - Dekolonisaatiossa kohtaa kaksi synnynnäisesti vastakkaista voimaa. Orjuutus alkoi väkivallalla ja loppuu siihen. Riisto vahvistettiin pistimin.
      - Siirtomaajärjestelmän purkaminen edellyttää näinollen, että siirtomaatilanne asetetaan kokonaan kyseenalaiseksi.
      Jos tahdotaan kuvata dekolonisaatiota tarkkaan, se voidaan määritellä tunnetulla lauseella: Viimeiset tulevat ensimmäiseksi.
      - Alaston totuus dekolonisaatiosta on se, että se on synkkä ja verinen prosessi, sillä viimeisten on tultava ensimmäiseksi. Se voi tapahtua vain päähenkilöiden ratkaaisevan ja julman yhteenoton jälkeen. Tämä vakuutus, tahto, nostaa viimeiset jonon kärkeen voi osoittautua voittoisaksi vain jos käytetään kaikkia keinoja, tietenkin myös väkivaltaa.

      Siirtomaajärjestelmä murtui väkivallan avulla. Se on tosiasia. Natoon kuuluneet keskeiset siirtomaavaltiot vastasivat alistettujen pieniinkiin vaatimuksiin aseilla, väkivallalla. Hallinto perustui väkivaltaan. Miljoonia afrikkalaisia rahdattiin länteen orjiksi ja orjan asemassa he olivat omillakin asuinsijoillaan.
      Niin sanotun lännen taloudellinen ylivalta on toistaiseksi ehdoton. Kulttuurinen luonnonvalinta edellyttää maailmantaloudellista sääntelyä ja jälkeenjääneiden maiden teollistamista. Epätasa-arvo on tekijä, josta sodat syntyvät. Rikkaat, oligarkit, haluavat pitää etuoikeuksistaan kiinni viimeisen päälle. Jälkeenjääneet haluavat elää silti ihmisarvoista elämää.
      Flanon tuskin ihannoi väkivaltaa. Väkivalta raaistaa aina ihmistä. Hän saattoi todeta 1950 luvun kokemuksesta, ettei orjat vapaudu ilman sitä.

      • Et sitten s.p uskaltanut ottaa kantaa viimeiseen suureen siirtomaavaltaan kommunistien paratiisiin Neuvostoliittoon? Kyllä sinun, jos aiot esittää uskottavaa, on käsiteltävä asioita tasapuolisesti!

        Nyt sinä tuppaat aina unohtamaan komujuonet vaikka ne monesti ovat olleet kansalaisille kohtalokkaampia kuin muiden.

        Kun otat huomioon, että Kanada, Australia ja monet muutkin Englannin siirtomaat ovat edelleen Brittiläisen kansanyhteisön jäseniä niin ei se niin kamalaa ehkä ollutkaan loppujen lopuksi.

        Vertaa noita Neuvostoliiton siirtomaihin kuten Baltianmaihin ja vaikka Puolaan ne livistivät heti kun portti hieman raottui ja pyrkivät ensin EU:n ja seuraavaksi NATO:n. Ne eivät halunneet jäädä kommunismin jälkitilassa vaikeroivan jämäkommunistisen Venäjän kimppaan. Miksi mikä ne sai ryntäämään vastakkaiseen leiriin josta juuri oli opetettu jotta se se vasta on oikeiden roistojen tyyssija?

        Analysoi nyt hieman näitä reaalisia ja paremmin kommunismiin liittyviä aiheita vai onko totuuden tunnustaminen se vaikein asia?


    • kurot

      Jos hallitsevassa porvaristossakin on ristiriitoja, niitä on sorrettujenkin keskuudessa. Siirtomaissa usein ja luultavasti ulkoa ohjattuna syntyi sissiliikkeille rinnakkaisliikkeitä. Omat sotivat omia vastaan. Angolassa MPLA:ta vastaan soti UNITA sissiliike, jota rahoitettiin ja aseistettiin lännestä. Tavallaan isännät ulkoistivat oman armeijansa. Itsenäistymisen jälkeen ulkoa (entisten isäntien taholta) ohjattiin sissiliikeitä entisille isännille soveliaiden hallitusten muodostamiseksi. Hallitusten ja muun eliitin myötämielisyyden saamiseksi alkoi korrputiorahojen jakelu ja jatkuu edelleen.
      Isännät nostivat alkuasukkaista sotilaita armeijoihinsa sekä tiettyä eliittiä etteivät alistetut olisi yhtä pataa. Kyseessä on hajoita ja hallitse taktiikka.

    • Partacus

      Flanon ja kahtiajaettu maailma.
      Sen murtumisesta on vasta noin 30 vuotta.

      -Kolonialistinen maailma on kahtiajaettu maailma. Siirtomaan armeija ja poliisi ovat alkuperäisasukkaiden laillisia virallisia puhekavereita, kolonialismin ja sortovallan puhetoveri. Väliporras ei lievennä tilannetta. Se tuo väkivallan koteihinkin.
      - Alkuperäisten ja kolonialistien asuinalueet ovat vastakkaisia, eivät saman ykseyden osia. Kolonialistin kaupunki on kovaa ainetta, kauttaaltaan kiveä ja rautaa. Se on valettu, kadut on katettu asfaltilla, jätesäiliöt nielevät huomaamattomasti jätteet, joita ei koskaan nähdä eikä edes ajatella. Jalassa on kengät, vaikka kadut ovat siistejä ja tasaisia.
      Kolonisoitujen ihmisten kaupunki, alkuperäisasukkaiden kortteli, mustien kylä, medina, reservaatti on nälkiintyneiden asuttamaa nälkämaata. Siellä synnytään missä sattuu, miten sattuu, siellä kuollaan missä sattuu ja mihin sattuu. Se on yhteenahdettu maailma. Ihmiset asuvat päällekkäin ja talot ovat päällekkäin. Alkuperäisasukkaan kaupunki on nälkiintynyt kaupunki. Rypee mudassa.
      - Katse jonka alkuperäisasukas kohdistaa valkoisten kaupunkiin on himokas kateellinen katse. Omistamisesta uneksitaan. Kaikenlaisesta omistamisesta ja istuutumisesta kolonialistin pöytään, nukkumisesta kolonialistin vuoteessa, mikäli mahdollista hänen vaimonsa kanssa.
      Kolonisoitu ihminen on kateellinen ihminen. Kolonisti tietää sen. Ne voivat viedä heidän paikkansa. Alkuperäisasukas uneksii kerran päivässä astua kolonialistin paikalle.
      - Alkuperäisasukas sallii valkoisen jäädä maahan, mutta ihonväriin petustuvia etuoikeuksia ei ole. Ihmisiä ei luokitella.

      Mielestäni osuvaa kuvausta
      Nykyisin rasistiset liikkeet parjaavat afrikkalaisia siirtolaisia kaikilla tavoilla unohtaen että heidän 500 vuotisella riistolla on rakennettu eurooppalaista kapitalismia ja että läntinen kapitalismi on heille rutosti velkaa.
      Marx kuvaa Pääoma kirjassa Englannin työläisten kurjia elin- ja työolosuhteita 1 800 luvun alkupuolella ja samantyyppinen kahtiajaettu maailma avautui engalntilaisessa miljöössä.
      Yllättäen perussuomalaiset rasistit nykypäivinäkin pitävät palkkatyöläistä tolloväestönä sekä afrikkalaisia pakolaisia muusta ihmiskunnasta poikkeavana rotuna.
      Flanonin tekstistä huokuu väkivallan syntyminen tuloeroista. Tuloerot synnytetään väkivallalla, avoimella tai peitetyllä, ja siellä on sotien perussyyt.

      • Saarnaat kuin paraskin lähetyssaarnaaja mutta et uskalla vastata suoraan asiallisiin kysymyksiin saarnasi puitteista. Taidat olla luuseri joka ei kykene mielipiteitään puolustamaan!


    • toruba

      Extyökkäri edustaa nykyajassa pahimpia siirtomaaisäntiä. Hän hyväksyy kemialliset aseet sodankäynnissä mikäli sota suuntautuu työväenliikettä vastaan. Hän on natoakin jyrkempi. Nykyisin nato sanoissa puhuu rikollisista sodista mutta ei huomaa että sen jäsenmaat käyvät jatkuvasti sotaa ja joka on rikollista sinänsä.
      Extyökkärissä esiintyy 30 luvun suomalainen fasismi pahimmillaan.

    • nupio

      Nuori sukupolvi ei ehkä tunne siirtomaajärjestelmän todellista luonnetta. Se ei ehkä ymmärrä sen suurta taloudellista etua siirtomaavalloille ja valtavia kärsimyksiä alistetuille ja joista he kärsivät vieläkin.
      Läntisen kapitalismin propaganda hehkuttaa oman erinomaisuutensa ylevyyttä ja tyrkyttää sitä elämisen malliksi muille kansoille. Läntinen propaganda hehkuttaa diktaattorien poistamista ja toisten sotarikoksia mutta joihin ne itse syyllistyvät joka viikko. Läntinen kapitalismi asettuu sanoissa yksilön oikeuksien taakse mutta ottaa toimekseen yksilömurhien suorittamisen. Yhdysvallat on valjastanut tieteen viimeisimmät keksinnöt jahdatakseen yksilöitä maailmalla tappaaksen heidät ilman oikeudenkäyntiä.
      Suomen hallitukset haluavat yhä tiiviimpää sitoutumista läntisen kapitalismin sotaliittoumaan.
      Ulkopolitiikasta ei enää puhuta valtioiden välisinä suhteina vaan uhkakuvia siitä, kuka milloinkin ja missä olisi vihollinen ja jonka takia tarvitaan miljardi jälleen uusin sotakoneisiin. Sota tai sotauhka tavaranvaihdon lisukkeena toimii edelleen.
      Viimeiset siirtomaat itsenäistyivät vajaat 30 vuotta sitten. Yhdysvalloissa sinne Afrikasta rahdattujen mustaihoisten orjien kansalaisoikeuksia aloitettiin järjestää vasta 1960 luvulla. Nyt lännen kapitalismissa on vallalla vapaan matkustamisen kieltäminen! Outoa. Senkin juuret johtavat lännen sotakoneiston tuhoihin.

    • Partacus

      Kolonialistin maailmankatsomuksesta.
      - Kun siirtomaajärjestelmää tarkastelee läheltä, käy ilmeiseksi, että maailmaa lohkoo ensinnäkin se seikka, kuuluuko siihen ja siihen lajiin, siihen ja siihen rotuun vai ei.
      Siirtomaissa taloudellinen alarakenne on samalla ylärakenne. Syy on seuraus. Valkoiset ovat rikkaita, koska he ovat valkoisia ja rikkaat ovat valkoisia, koska he ovat rikkaita.
      - Alkuperäistä yhteiskuntaa ei kuvata vain yhteiskunnaksi, jossa ei ole arvoja. Kolonialisteille ei riitä että hän vakuuttaa arvojen kadonneen alkuperäisasukkaiden maailmasta tai pikemmin sen olleen aina niitä vailla.
      Arvot itse asiassa myrkyttyvät ja saavat parantumattoman tartunnan heti kun joutuvat kosketukseen kolonisoidun kanssa.
      Alkuperäisasukkaiden tavat, heidän perinteensä, myyttinsä, ennen kaikkea heidän myyttinsä vastaavat tätä hengen köyhyyttä kolonialistin mielestä.
      Heti kun alkuperäisasukas alkaa osoittaa levottomuutta kolonialismissa hänen kimppuunsa lähetetään hurskaita sieluja, jotka esittelevät hänelle länsimaisten arvojen rikkautta. Puhuu kristinuskosta eikä kenelläkään ole oikeutta kummastella. Siirtomaissa toimiva kirkko on valkoisten kirkko, ulkomaalaisten kirkko. Se ei kutsu alkuperäisasukkaita Jumalan tielle vaan valkoisten tielle, sortajan tielle. Ja kuten tiedetään siinä tarinassa monet ovat kutsutut mutta harvat valitut.

      Tässä uskonto on alistamisen ideologisena välineenä. Saatte raamatun jos annatte maan meille. Kolonialistit, kuten tunnettua, laittoivat tieteilijät tutkimaan alkuperäisasukkaiden kalloja ja muita ominaisuuksia osoittaakkseen, että alistetut eivät olle samaa ihmiskuntaa valkoisten kanssa ja valkoisilla olisi siten oikeus riistää väestöä tahtonsa mukaan.
      Rotuoppi syntyi kauan ennen Hitleriä. Natsit vain nostivat saksalaiset muiden valkoistenkin yläpuolelle.
      Eikö tietyt piirit Euroopassa edelleenkin kohise mamujen epäihmismäisestä olemuksesta. Vanhaa kumottua aatamia nostetaan edelleen tapetille. Tälläkin palstalla esiintyy tiettyjen porvareiden viestejä tiettyjen kansojen läpipahuudesta tai valkoisten keskuudessa palkkatyössä olevan ali-ihmisyydestä. Herrat ja orjat - käskijät ja käskettävät.

    • Partacus

      http://www.maailma.net/uutiset/kolonialismi-kummittelee-yha-euroopan-ja-afrikan-suhteissa
      Kolonialismi ja aluperäisasukkaiden sorto vaikuttaa edelleen. Se ei voi kadota muutamassa vuosikymmenessä. Jo yksistään talouden napanuora entisiin isäntiin ei voi katketa hetkessä normaaleiksi valtioiden välisiksi suhteiksi. Vapaakauppa jatkaa kolonialismia, koska se on epäedullinen. Muun maailman kapitalistiset yhtiöt ostavat maiden eliittiä sopimaan itselleen edullisia liikesuhteita. Hallituksia nostetaan ja kumotaan halutun mukaisiksi.
      Entiseen ei kuitenkaan ole paluuta. Sen entiset kolonialistitkin ymmärtävät. Afrikan ja Aasian alistetut kansat kuuluvat samaan ihmiskuntaan kuin valkoiset länsi-eurooppalaisetkin. Silti tiputetaan edelleen pommeja muutenkin alhaisen tuotannollisen kehityksen maihin.

    • Partacus

      Alkuperäisasukkaan moraalista ja arvoista:
      - Siirtomaiden väestölle kaikkein olennaisin arvo, olennaisin siksi, että se on konkreettisin, on maa. Maa joka takaa leivän ja samalla tietenkin arvoaseman. Mutta tällä arvoasemalla ei ole mitään tekemistä ihmisyksilön arvoaseman kanssa. Sen sijaan hän on nähnyt omassa maassaan, että hänet voidaan rankaisematta pidättää, lyödä, näännyttää nälkään eikä yksikään moraalisaarnaaja tai pappi ole koskaan tullut ottamaan iskuja hänen sijastaan eikä jakamaan leipäänsä hänen kanssaan. Kuuluisa periaate, jonka mukaan kaikki ihmiset ovat samanarvoisia toteutuu siirtomaissa vasta silloin kun alkuperäisasukas julistaa olevansa samanarvoinen kolonialistin kanssa,
      - Alkuperäisasukasintellektuelli on kuullut opettajaltaan että yksilön on saatava ilmaista itseään. Kolonialistinen porvaristo on takonut alkuperäisasukkaan päähän länsimaiden olennaiset ominaisuudet

      Kuinka läpikuultavaa moraali ja mm. uskonnollinen höpötys on rahan ja vallan käsissä. Sanat ovat ehkä kauniit mutta todellisuus kaikkea muuta.

      Entinen Rhodesia, nykyinen Zimbabwe oli Englannin siirtomaa. Maassa on n.15 milj asukasta, joista n. 5 % valkoisia siirtolaisia tai heidän jälkeläisiään Valkoiset (Ian Smith) julisti maan itsenäiseksi 1960 luvun lopulla ja perustivat valtiolle rostusortohallinnon. Viljelymaa oli käytännössä valkoisten omistuksessa. Yksikään natomaa Engalanti mukaanlukien ei hyväksynyt tätäkään itsenäisyyttä. Englanti otti jopa maan takaisin siirtomaakseen 1 979.
      Alkuperäisasukkaiden sissiliike voitti 1 980 ja maa julistautui itsenäiseksi.
      Valkoisten isäntien vallan keskeinen pelko oli että "mustia on enemmän ja heidän omistuksessa maa on terroristeilla" ja pilkkasivat alkuperäisasukkaita että he jokainen kuvittelevat saavan auton.
      Mustien oma hallinto jätti maareformin suorittamatta ja se toteutui vasta tämän vuosituhannen puolella. Siitäkin maailman porvari pilkkasi alkuperäisasukkaita ja länsi liikutteli pakotteita.
      Alkuperäisasukkaat joutuivat opettelemaan kaiken valtiollisen toiminnan alusta loppuun ja pienimmistäkin ongelmista länsilehdistö kohisee että sehän nähtiin, eivät osaa mitään.

    • Juurakot

      Nyt on asiaa. Ongelman juurilla ollaan, tai ainakin jossain kohtaa juurta.

      Se että on ollut kommunismikin ei kyllä mitenkään vie pois tai muuta kolonialismia. Taas tämä kummallinen mutta se ja se oli myös -argumentti. Mitä sitten.

    • Partacus

      Extyökkäri ja TimoEspoosta esittävät käsittääkseni täysin samalaista ehdotonta omistajien isäntävaltaa kuin siirtomaissa oli. Siirtomaakapitalismin aate elää toisessa muodossa mutta kuitenkin. Mainittujen kaverusten keskeinen teesi on se, että pääomien omistajat olisivat erityinen väestöryhmä, jonka varassa ihmiskunta elää. Se olisi kansallisuuksista riippumatta väestön sisällä oleva erityinen "rotu". Palkkatyöläisiksi jää rupukansa, joka kykenee toimimaan vain omistajien määräysten toimesta. Palkkatyöläisten tulisi tyytyä asemaansa ja kaikenlainen omaehtoinen toiminta mm. ammattiliitot olisivat loiseläpalkkatyöläisten loispesä.
      Mielestäni heidän ideologiansa on uusfasimia, fasismin aatteen nykyaikainen muoto.

      Flanonia ihmissuhteista:
      - Lihaksiinsa kertyneen agressiivisuuden alkuperäisasukas purkaa lähinnä maanmiehiinsä. Se on vaihe jolloin mustat tappelevat keskenään ja jolloin poliisit ja tuomarit ovat ymmällään heidän rikollisuuden hämmästyttävän kasvun vuoksi.
      - Kaikki nämä käyttäytymismuodot ovat refleksejä kuolemanvaaran uhatessa, itsetuhokäyttäytymistä, joka todistaa kolonialistille etteivät nämä ole täysjärkisiä.
      - Sortaja panee liikkeen alulle, sortovallan, riiston ja saalistuksen liikkeen. Tällä liikkumattomalla alueella meren pinta on tyyni, palmut piirtyvät pilviä vasten, aallot loiskivat rantakiviin, raaka-ainekuljetukset jatkuvat oikeuttaen siirtomaa-asukkaan läsnäolon.
      - Kolonialisti tekee historiaa. Hänen elämänsä on seikkailukertomus, sankarirunoelma. Hän on ehdoton alku. Me (kolonialistit/P) rakastamme tätä maata. Hän on kaiken edellytys. Jos me (kolonialistit/P) lähdemme, kaikki on hukassa, tämä maa palaa keski-aikaan ja kyyristynyt alkuasukas jatkaa loputonta yksitoikkoista untaan pikemminkin kuolleena kuin elävänä.
      - Alkuperäisasukas on ahdettu nurkkaan; Apartheid on vain muunnelma siirtomaissa vallitsevasta kahtiajaosta. Kaikkein ensimmäiseksi hän oppii, että hänen on pysyttävä omalla paikallaan tiettyjen rajojen sisäpuolella. Sen vuoksi hän näkee unta, jossa hän käyttää lihaksiaan, toimii ja hyökkää.
      - Siirtomaavallan aikana alkuperäisasukas vapauttaa itseään lakkaamatta klo yhdeksästä illalla klo kuuteen aamulla.

      Siirtomaa-aikana syntyivät rotuopit. Oli käskemään kykenevät ja käskytettävät kansat. Hitler kopioi fasismiinsa teesin yksi yhteen. Siirtomaa-aikana siirtomaavallat oikeuttivat rotuopilla ja kallon mittauksilla oikeutensa riistä armottomasti alkuperäisasukkaita.

      Marx, kommunismi, humanismi, demokratia: Kaikkien maiden kansalaiset ovat samaa ihmiskuntaa ja velijä keskenään.

      • Olet tollo s.p! Kun kuitenkin taas laitoit samaan lauseeseen "Marx, kommunismi, humanismi, demokratia:" niin kerropa meille kaikille missä kommunismi ja demokratia ovat olleet saman aidan sisäpuolella? Vai tiedätkö kommunismita edes mitä demokratia tarkoittaa?

        Demokratia ei ole kansandemokratiaa eli puoluediktatuuria vaan vapaata jossa jokaisella on vapaus omaan mielipiteeseensä ja sen saa sanoa. Kun sitten jostain päätetään niin se kanta voittaa joka saa enemmän kannattajia siitä joukosta jotka ovat halukkaita valitsemaan.

        En ole tähän mennessä koskaan kuullut kommunistisen valtion harrastaneen demokraattisia oikeuksia kansalaisillaan, oletko sinä?

        Entä kommunismin humanismi, onko se sitä vankileirien saariston hommaa vai sitä kun virkamiehet Puolassa ensin vangittiin ja sitten vietiin Katynin metsään ammuttaviksi? Sekä on sitä kommunistin humanismia???

        Jos haluat olla uskottava s.p niin kiinnitä todella huomiota myös oman uskontosi suorittamiin ihmetöihin äläkä aina unohda niitä!


      • HaljonHiuksen
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet tollo s.p! Kun kuitenkin taas laitoit samaan lauseeseen "Marx, kommunismi, humanismi, demokratia:" niin kerropa meille kaikille missä kommunismi ja demokratia ovat olleet saman aidan sisäpuolella? Vai tiedätkö kommunismita edes mitä demokratia tarkoittaa?

        Demokratia ei ole kansandemokratiaa eli puoluediktatuuria vaan vapaata jossa jokaisella on vapaus omaan mielipiteeseensä ja sen saa sanoa. Kun sitten jostain päätetään niin se kanta voittaa joka saa enemmän kannattajia siitä joukosta jotka ovat halukkaita valitsemaan.

        En ole tähän mennessä koskaan kuullut kommunistisen valtion harrastaneen demokraattisia oikeuksia kansalaisillaan, oletko sinä?

        Entä kommunismin humanismi, onko se sitä vankileirien saariston hommaa vai sitä kun virkamiehet Puolassa ensin vangittiin ja sitten vietiin Katynin metsään ammuttaviksi? Sekä on sitä kommunistin humanismia???

        Jos haluat olla uskottava s.p niin kiinnitä todella huomiota myös oman uskontosi suorittamiin ihmetöihin äläkä aina unohda niitä!

        Kuriositeettina mainitsen, että kommunismi ei ole toteutunut missään, ts. ei ole olemassa kommunistisia maita. Ne ovat korkeintaansosialistisia.


      • HaljonHiuksen kirjoitti:

        Kuriositeettina mainitsen, että kommunismi ei ole toteutunut missään, ts. ei ole olemassa kommunistisia maita. Ne ovat korkeintaansosialistisia.

        Olen elänyt aikaa viime vuosisadalla jolloin kovasti paikalliset komut vannoivat neuvostokommunismin nimiin. Sinne oltiin meidätkin valmiita viemään 1939 joulukuussa kun SKP:n Moskovan osasto perusti meille oikein uuden hallituksenkin.

        Turhaa tuo sinun väitteesi, saattaa tietysti olla ettei sinun kommunismiasi ole missään mutta yleisesti ottaen olemme saaneet kärsiä naapurinkin kommunismin yrityksistä. Jos sinä väität sitä olemattomaksi niin ei sinuakaan ole!


    • stalinistiextyökkäri

      Eipä unohdeta Amerikan mannerta.
      Amerikka oli asutettu pohjoisesta etelään kun valkoinen eurooppalainen sinne saapui. Samaa ihmiskuntaa olevat ihmiset rakensivat kivisiä rakennelmia, vesijohtoja yms. ollen yhteiskuntakehityksessä yli 2000 vuotta Eurooppaa jäljessä.
      Valkoinen mies nitisti ruutipyssyn ylivoimalla helposti alkuperäisasukkaat ja alisti ne valtansa alle. Amerikan alkuasukkaat kestivät huonosti eurooppalaisia sairauksia. Ne ja sodat harvensivat väestöä niin, että siirtomaavallat rahtasivat miljoonia mustaihoisia orjiksi plantaaseille. Yhdysvalloista tunnemme sen, että orjuuden lakkauttamisen jälkeen (n. 1 865) heidän asemansa perustui apartheid tyyliseen rotusortojärjestelmään. Orjien rahtaus Yhdysvaltoihin alkoi jo ennen sen itsenäistymistä Englannista.
      Jokaisen Amerikan nykyisen valtion alueelta voimme lukea veren ja tuskan tarinat alkperäisasukkaiden ja Afrikasta rahdattujen orjien elämäntiestä. Rikkaudet virtasivat Eurooppaan siirtomaaisännille. Vain Boliviassa väestön enemmistön muodostaa alkuperäisasukkaat ja he ovat myös valtiovallassa kiinni.

    • Partacus

      Mosambik ja vapaustaisteluliike Frelimo. Miksi sissisota?

      Frelimon edustajan lausunto jossain viidakossa:
      - Maatamme ja sen työläisiä riistävät yhä kolonialistit ja heidän imperialistiliittolaiset. Kansalaisiamme murhataan, koska he osallistuvat vapaustaisteluun. Vankilat täyttyvät isänmaanystävistä ja yhä vapaat pelkäävät mitä huominen tuo tullessaan. Tässä tilanteessa Frelimon ainoa mahdollisuus on ryhtyä aseelliseen kapinaan jotta kansa saisi oikeutta.
      - Päätimme paeta kun näimme mitä siirtomaaisännät tekivät. Olemme kärsineet orjuudesta 500 vuotta. Pyysimme itsenäisyyttä rauhanomaisesti mutta meitä ei kuunneltu. Meitä kohtasi joukkoteurastus. Pakenimme viidakkoon ja tartuimme aseisiin sen vuoksi mitä siirtomaavalta meille teki.
      Olemme havainneet että vihollinen on alkanut painostaa kansaa psykologisesti. Psykologinen painostus liittyy natomaiden massiviselle hävittäjien käyttämiselle. Ne ovat pudottaneet paljon napalmia mistä on koitunut suurta kärsimystä väestölle.
      - Portugalilaiset yrittävät tuhota sadot nälkiinnyttääkseen sissit. He terrorisoivat paikallisia asukkaita osoittaakseen että sissit eivät voi suojella näitä. Portugalilaiset tuhoavat sitä mitä paikalliset ovat ehtineet rakentaa. Tämä merkitsee, että jokainen koulu, sairaala ja orpokoti on sotilaskohde.
      - Emme voineet opiskella. Riistotyö ei jättänyt aikaa opiskelulle. Se joka on tietämätön on hallittavissa. Koska emme opiskelleet emme tienneet maailman tapahtumista mitään ja se oli siirtomaaisännän tarkoitus. Siirtomaavalta esti lapsia sukupolvia menemästä kouluun ja se tuotti vanhemmille tuskaa. Moni joutui siepatuksi palkattomaan pakkotyöhön. Palkalla ei saanut lapsille edes vaatteita. Surkea palkka kuuluin kolonialistin strategiaan. Sen avulla voi riistoa jatkaa.
      - Frelimo on edistänyt miesten ja naisten tasa-arvoisuutta. On mies- ja naispuolisia komentajia. Autamme toinen toisiamme. Miehillä ja naisilla on samat oikeudet.


      Natoon kuuluvia siirtomaaisäntiä oli Englanti, Ranska, Belgia, Hollanti, Espanja, Portugali. Saksa menetti siirtomaansa1 945. Hitlerin Saksan siirtomaat slaavilaisten kansojen alueella kokivat kovia.
      Nato ei lausunut sanaakaan ihmisoikeuksista tai kansojen itsemääräämisoikeuksista. Kukin natomaa sai tehdä tontillaan mitä lystäsi. Ja ne tekivätkin, ruumiita ja jälleen ruumiita.
      Siirtomaiden alkperäisasukkaiden pyrkimykset leimattiin terrorismiksi.
      USA tuki muita natomaita aseellisesti. Muut natomaat eivät eivät esittäneet moraalista närkästystä toisten natomaiden julmuuksille.

      • Et sitten tähänkään tainnut ehtiä kirjoittamaan mitään siitä miten virolaiset tai latvialaiset kokivat kommunistiset siirtomaaisäntänsä kun ne heitä vuosikymmenet riistivät?

        Ole nyt tasapuolisempi sillä se on ainoa keino saada luotettavuutta teksteihisi. Nyt nä vaikuttavat hieman tunnustukselta kommunismin häviön suhteen. Vielä yksi potkii mutta ei se kauaa jaksa tyyliin.

        Jos slaavit kärsivät sakuista niin eipä se komuneukkula niitä ainakaan helpommalla päästänyt!


    • Partacus

      Kolonialismi. Se tukahdutti kansojen luonnollisen kehityksen.

      Flanon:
      - Alkuperäisasukas on tuomittu liikkumattomuuteen joka ei lopu ennenkuin hän itse päättää lopettaa siirtomaavallan historian, ryöstön historian, jotta syntyisi kansan dekolonisaation historia.
      - On ilmeistä että siirtomaissa vain maalaisväestö on vallankumouksellista. Sillä ei ole mitään menetettävää, sillä on kaikki voitettavana. Talonpoika, luokaton, nälkiintynyt maaseudun asukas keksii kaikista riistetyistä nopeimmin, että vain väkivalta kannattaa. Hänelle ei ole olemassa sovitteluratkaisujen mahdollisuutta.
      - Siirtomaavalta ja sen purkaminen riippuvat molemmat pelkästään voimasuhteista. Riistetty havaitsee että vapautuminen vaatii kaikkia keinoja ja ennen kaikkea voimaa.

      Flanon arveli oikein. Natoon kuuluvat siirtomaavallat eivät halunneet luopua halpatyövoimasta, orjatyöstä ja raaka-aineista. Siirtomaavalta syntyi väkivaltaisesti. Väkivallalla se pidettiin pystyssä ja väkivalta oli kätilönä sen purkautumisessa.
      Todettakoon että nato perustettiin vasta 1 949 mutta siirtomaavalta alkoi 1 500 luvulla. Vajaat 70 vuotta sitten naton synnyttyä sen moraali oli täsmälleen siirtomaaorjuuttajien moraali. Nato ja natomaat aikoivat jatkaa siirtomaaorjuutusta hamaan tulevaisuuteen. Se olisi ehkä vieläkin voimassa ellei alkuperäisasukkaat olisi alkaneet kansallista vapautusliikettä ja Euroopassa olisi syntynyt heidän tuekseen suurimittainen solidaarisuusliike.
      Useimmissa vapautusliikkeissä sissiarmeijoiden runko muodostui talonpojista. Talonpojat muodostivat väestön valtaenemmistön. Siirtomaaisäntä teollisti mahdollisimman vähän. Raaka-aineet rahdattiin orjuuttajien kotimaihin ja siitäkin lännen kapitalismi, siirtomaakapitalismi on velkaa siirtomaiden alkuperäisasukkaille. Trendi on edelleen voimassa.

      • Halpatyövoimasta puheen ollen niin sitähän kaikki kommunistit käyttävät koska eivät koskaan maksa kunnon palkkaa. Ajatellaan vaikka Kiinaa, sille oli käydä kuten suurelle ja mahtavalle mutta se vältti sen kohtalon houkuttelemalla suurkapitalisteja perustamaan tehtaita Kiinaan jossa oli tarjolla orjatyön ehdoilla toimivia työläisiä mielin määrin käytettäviksi.

        Samalla Kiina hyökkäsi lännen kimppuun koska nyt ne tuotteet joita täällä aiemmin valmistettiin paljon suuremmin kustannuksin tehdään siellä hyvin halvalla. Kännyt ovat hyvä esimerkki, kun aikoinaan yritykseni osti autooni autoradiopuhelimen niin se maksoi noin kahden kuukauden palkkani mutta tänään saan vaatimattomalla eläkkeelläni vaikka joka kuukausi muovikassillisen peruskännyköitä. Juuri joku mainosti uutta huippulaatukännyä Samsung Galaxy S8 reiluun 700€ hintaan ennakkovarauksena. Noitakin voisi halutessaan ostaa eläkkeellä useampia.

        Näin kommunismi on pilannut meidänkin taloutemme omansa lisäksi alkaen kaupata orjatyövoimaa. Miksi sinä s.p moitit muita kun omatkin uskonveljesi syyllistyvät samaan?


    • kansoik

      Liberia- Afrikan vapauden maa! Ei ole.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Liberia

      Liberia on muodollisesti ollut itsenäinen 1 800 luvulta lähtien mutta käytännössä yhdysvaltalaiset yhtiöt omistavat valtion. Maahan asutettiin USA:n orjia niiden vapautuksen jälkeen ja he ovat olleet vallan kahvassa.
      Viime vuosikymmenten sisällissotien takia maan kolmimiljoonaisesta väestöstä on maanpaossa noin miljoona.

      1966 maan kaivostyöläiset menivät lakkoon palkoista ja työehdoista. kaivoksen valkoiset omistajat julistivat lakon laittomnaksi. Valtion mustaihoinen presidentti julisti ettei työläisillä ole oikeutta lakkoilla. Armeija piiritti kaivosalueen. Sotilaille oli määrätty aseisiin ammukset ja heillä oli lupa ampua. Lakkojohtajat vangittiin ja kymmeniä lakkoon osallistuneita häädettiin yhtiön asunnoista kaivosalueen ulkopuolelle. Armeija "armeliaasti" kyyditsi perheet.

    • Partacus

      Eräs vastaväittäjä esittää aloituksen aiheesta poiketen, että kommunistit olisivat tuhonneet läntisen Euroopan kapitalismin talouden. Toisissa viesteissä hän väittää, että maailmassa ei enää ole kommunisteja kuin kourallinen. Diagnoosi on kaksisuuntainen mielialahäiriö.

      Guinea-Bissaun portugalilainen kuvernööri väitti, että väestö haluaa säilyttää saman poliittisen järjestelmän kuin Portugalissa eli kolonialismin ja että muissa siirtomaissa vallitsisi sama tilanne. Lännen kapitalismi tuomitsi vapaustaistelijat terroristeiksi. Natomaa tuki toista natomaata eikä tukenut kansojen itsenäisyysliikkeitä.

      Palataanpa Flanoniin ja väkivaltaan:
      - Kolonialistinen ihminen vapautuu väkivallan ilmapiirissä ja väkivallan avulla. Tämä käytännön sääntö valistaa toiminnan suorittajaa, koska se osoittaa hänelle sekä keinot että päämäärän. Yksilöiden tasolla väkivalta vaikuttaa puhdistavasti (???????/P). Se vapauttaa alkuasukkaan alemmuuskompleksista. Se tekee hänet pelottomaksi, lisää hänen omanarvontuntoaan. Joukot taistelevat niissä samaa köyhyyttä vastaan, rimpuilevat samoissa kahleissa ja piirtävät surkastuneilla vatsoilllaan niin sanottua nälän maailmankarttaa.
      - Se on alikehittynyt maailma, kurjuuden ja epäinhimillisyyden maailma. Mutta se on myös maailma vailla lääkäreitä, vailla insinöörejä, vailla hallintomiehiä.
      -Siirtomaaisäntä: "Jos te kerran haluatte itsenäistyä, itsenäistykää sitten ja palatkaa keskiaikaan."
      - Siirtomaavallan purkaminen ei koskaan tapahdu huomaamattomasti sillä se vaikuttaa ihmiseen, muuttaa ihmisen pohjiaan myöten. Uusien ihmisten mukana syntyy uusi elämänrytmi, uusi kieli, uusi ihmisyys.

      Voisi luulla että Flanon tukee väkivaltaa. Se on mielestäni erehdys. Väkivalta muuttui väistämättömäksi ilmiöksi siirtomaaisäntien vuoksi, jotka halusivat pitkittää inhottavaa avointa riisto-orjuutta hamaan tulevaisuuteen.
      Viimeisestä mietteestä kumpuaa rauhanomainen ihminen ja voi vallan hyvin olettaa että Flanon ymmärtää väkivallan vääristävän ihmisyyttä niin sortajan kuin sorretunkin kohdalla.
      Karl Marx kuvasi väkivaltasuhdetta seuraavasti: Työväenluokalle olisi kaikkein edullisin muoto, jos se voisi rauhanomaisesti lunastaa kapitalistin omistukset pidemmän ajan kuluessa. Nimenomaan kapitalistien eikä suinkaan osuustoiminnallisten pienyrittäjien.
      Chilessä kansa yritti rauhanomaista keinoa 1973 mutta porvaristo USA:n tuella tukahdutti Allenden (demari) hallituksen väkivallan avulla. Venezuelassa bolivaarinen liike yrittää nostaa syrjäytyneitä elämisen alkuun ja heti varakkaat porvarit heiluttelevat kattiloita sekä USA lähettää uhkauksia.
      Kommunisteille ja demokraateille väkivalta ei ole ihanne eikä se sitä Flanonillekaan ole. Sorrettujen väkivalta nousi äärettömän ahdingon suosta ja vääristi kummankin osapuolen moraliteettia. Isäntien väkivalta nousi aatteesta pitää sorretut ikuisesti sorrettuina.

      Porvarilliset parlamentitkin kansallistavat yhtä ja toista, joten se ei ole vierasta. Usein porvarit kansallistavat heikossa hapessa olevia yhtiöitä (pankkisektori), kunnostavat ne verovaroilla ja lahjoittavat takaisin kapitalisteille ja vähän ajan kuluttua sama kierre.
      Siirtomaissa isännät kansallistivat väestön kokonaisuudessaan yhtiöilleen ilman minkäänlaisia kansalaisoikeuksia.
      Suomessa oli laaja yhteiskunnallinen sektori ja on vieläkin. Sipilän hallitus on vääntämässä kaikkia kiviä saadakseen lahjoitettua hyvintoimivat yksiköt voitontavoittelun alle.
      Väkivalta on jatkunut itsenäistyneissä valtioissa eivätkä entiset siirtomaaisännät ole edelleenkään syyttömiä.

      • Ainakin Kiinan hallitus väittää itseään kommunistiseksi!

        Pankkeja autetaan yleisimmin osakepääomaa lisäämällä ja kun homma toimii niin ne pääoman antamat osakkeet myydään ja jos homma on onnistunut niin voitolla. Mitä pahaa siinä olisi?

        Miksette osta kaikkia Hesan pörssin osakkeita nyt alkuun ja siitä voitte jatkaa Tukholmaan ja vaikka Frankfurtiin. Sinäkin turhia latelet, tee kuten Marx neuvoi ja osta pörssin kaikki osakkeet. Vai eikö sosiaalihuolto suostu rahoittamaan?

        Kyllä VR:n on toimittava yksityisen tavoin, sen on tuotettava tulosta omistajalleen. Ei siinä mitään uutta tapahdu vaikka junat joku vuokraisikin, siitäkinhän valtion yhtiö saisi tulosta.

        Mikään yritys ei saa toimia sosiaalihuollon tavalla vaan kaikkien nakkikioskista ydinvoimalaan, rautateitä unohtamatta on tuotettava positiivista tulosta sillä muutoin me veronmaksajat saamme ne pelastaa.

        Jotenkin sinä s.p tunnut olevan hakoteillä noissa jutuissasi!


    • orwellinparodia

      "Eräs vastaväittäjä esittää aloituksen aiheesta poiketen, että kommunistit olisivat tuhonneet läntisen Euroopan kapitalismin talouden. "
      Vastaväittäjä: "Ainakin Kiinan hallitus väittää itseään kommunistiseksi!"

      Kiina valitettavasti ei sijaitse Euroopassa. Vastaväittäjällä on kaksisuuntainen mielialahäiriö

      Vai väittääkö vastaväittäjä, että Kiinan kommunistit ovat johtaneet EU:n talouspolitiikan hunningolle Kiinasta käsin? Kiinalaiset kommunistit tai heidän kätyrinsä istuisivatkin Euroopan Unionin päättävissä elimissä! Vastaväittäjällä on vakana mielialahäiriö. Lääkäriapu tarpeellista pikaisesti.

      Kyseinen vastaväittäjä puhuu aivan muuta kuin aloituksen tahto on. Hänellä on krooninen mielenterveyden ongelmatila.

    • Partacus

      Imperialismi, raaka-aineryöstö, kolonialismista uuskolonialismiin talouden keinoilla. Sota, teollisuus, kauppa.

      Flanon:
      - Varhaisvaiheissaan kapitalismi piti siirtomaita raaka-ainelähteinä, joista saatuja tuotteita saattoi jalostettuna levittää Euroopan markkkinoille. Pääomien kasautumisvaiheen jälkeen kapitalismi on joutunut tarkistamaan käsityksiään yritysten kannattavuudesta.
      Sokea orjuudelle perustuva vallankäyttö ei ole emämaalle taloudellisesti kannattava. Siirtomaista on tullut markkina-alueita.
      Nykyään kansalliset vapaustaistelut käydään täysin uudessa tilanteessa.
      - Emämaan tehtailijat ja talousmiehet eivät odota hallitukseltaan massojen teloittamista vaan "laillisten etujensa" turvaamista taloudellisten sopimusten avulla (uuskolonialismia/P).
      Yhtiöt painostavat oman maansa hallitusta, jotta näihin maihin perustettaisiin ainakin sotilastukikohtia. Kapitalismin ja siirtomaissa puhkeavien väkivaltaisuuksien välillä vallitsee käytännöllisesti katsoen liittolaisuus.
      - Vuosisatojen ajan kapitalistit ovat käyttäytyneet kehitysmaissa kuin todelliset sotarikolliset. Karkotukset, verilöylyt, pakkotyö, orjuus ovat kapitalismin pääkeinoja sen lisätessä rikkauksiaan, kulta- ja timanttivarastojaan ja lujittaessa valtaansa.
      -Jokin aika sitten natsismi muutti koko Euroopan todelliseksi siirtomaakseen. Euroopan eri valtiot ovat vaatineet korvauksia, hyvityksiä rahana ja tavarana, jotka heiltä varastettiin. Kulttuuriaarteita, tauluja ja veistoksia ja lasimaalauksia on palautettu omistajilleen.
      - Imperialististen maiden rikkaus on myös meidän rikkauttamme (meidän työstä/P). Eurooppa on paisunut siirtomaiden, latinalaisen Amerikan, Kiinan ja Afrikan kullasta ja raaka-aineista.
      Kaikilta näiltä mantereilta, joiden edessä Euroopan runsaudensarvi nyt kohoaa, on vuosisatoja virrannut timantteja ja öljyä, sillkiä ja puuvillaa, jalopuuta ja eksoottisia tuotteita tähän samaiseen Eurooppaan. Eurooppa on sananmukaisesti kolmannen maailman luomus. Rikkaudet, joihin se on hukkua, on varastettu alikehittyneiltä kansoilta. Euroopan hyvinvointi ja edistys on rakennettu afrikkalaisten, arabien, intialaisten ja aasialaisten hiellä ja ruumiilla.
      - Me olemme päättäneet että me emme enää unohda sitä.
      - Suhtautumalla kolmanteen maailmaan kuin hyökyaaltoon, joka muka uhkaa nielaista koko Euroopan, ei onnistu hajottamaan niitä edistyksellisiä voimia, jotka ovat päättäneet johdattaa ihmiskunnan onneen. Kolmas maailma ei aio järjestää suunnatonta nälkäristiretkeä Eurooppaa vastaan. Se odottaa vuosisataisilta orjuuttajiltaan että he auttavat kohottamaan ihmisen oikeaan arvoon, tekemään ihmisestä voittajan kaikkialla ja lopullisesti.

      Läntinen kapitalismi on ottanut entisissä siirtomaissa uuskolonialismin käyttöön. Väkivalta ulkoistetaan kehitysmaille itselleen jakamalla yksille muruja ja toisille keppiä. Näyttämöllä näkyy vain kehitysmaalaiset tekoineen, kehittyneen kapitalismin pääomien omistajat odottavat sampanjapulloineen näyttämön takahuoneissa ja vetelevät naruja pimennossa.
      Afrikkaa uhkaa todellinen nälänhätä. Ilmastonmuutos tuhoaa jatkuvasti alueita. Maailma tuottaa ravintoa riittävästi kaikille. Ylijäämä ei tahdo kulkeutua Afrikkaan ja suuret väestöjoukot vaeltavat maasta toiseen ja osa heistä Eurooppaan. Euroopassa on vallalla sellainen talousoppi, joka karsastaa sosiaalista tukea ja sen seuraukset ovat tuhoisia afrikkalaisille. Euroopan kaitalismi haluaa edelleen imeä Afrikasta mitä irti on saatavissa.

    • Partacus

      Kehitysapu vastaan teollistaminen. Teollistaminen vai elossa pysyminen ruoka-almuilla.
      Saharan leviää etelään. Viljelymahdollisuudet vaikeutuvat.

      Flanonia:
      - IMF asettaa ehtoja, se synnyttää uusia ehtoja. Rahoitusta annetaan, jos teette niin kuin sanotaan. Ehdot hyväksytään ja sitten tulee uusia. IMF ei ole onnistunut missään.
      - Emme tarvitse elintarvikeapua. Se tuo kerjäläismentaliteetin, tuottajien ei kannata tuottaa. Meille tuodaan ylijäämää (lännestä/P), se on elintarvikeapua. Elintarvikeapu on pakkosyöttöä. Haluamme autoja, traktoreita, tuholaisaineita yms..
      - Hollannin satamat, Bordeauxin ja Liverpoolin telakat erikoistuivat orjakauppaan ja saavat kiittää maineestaan myytäväksi vietyjä orjia.
      Kun me kuulemme eurooppalaisen valtionpäämiehen julistavan käsi sydämmellä, että kehitysmaiden kurjuudessa eläviä on autettava, me emme värise kiitollisuudesta. Päinvastoin olemme sitä mieltä, että meille vain maksetaan oikeudenmukainen korvaus. Tämän avun on oltava molemminpuolisen tiedostamisen hedelmä. Kolonisoitujen on tiedostettava että kysymyksessä on heille suoritettava velka ja kapitalistimaiden että niiden on todellakin maksettava se. Me emme tietenkään ole niin naiiveja, että uskoisimme tämän tapahtuvan hyväntahtoisessa yhteistyössä Euroopan hallitusten kanssa. Tämä jättiläistyö joka merkitsee ihmisen, kaikinpuolisesti kehittyneen ihmisen johdattamista paikalleen maailmassa suoritetaan Euroopan väestön ratkaisevalla avulla. Niiden on tunnustettava että ne ovat kolonialismin ongelmia ja usein yhtyneet yhteisten herrojemme asenteisiin. Sen vuoksi Euroopan väestön täytyy ensin päättää herätä, ravistautua valveille ja lakata leikkimästä vastuutonta prinsessaruususleikkiä.

      Niin oikeita johtopäätöksiä mutta jotka eivät ole toteutuneet.
      Afrikan maita ei ole teollistettu. Pääasiassa läntiset ylikansalliset yhtiöt nostavat ja kumoavat hallituksia ja niiden omat poliitikot parajaavat ulsoheitettyjä heidän nostamiaan Afrikan hallituksia. Ne vievät raaka-aineet mutta eivät tuo koneita ja tehtaita tilalle.
      Kansainväliset pankit ja EU sanelevat lainaehtoja ja pitävät valtioita sillä tavalla kurissa, hyvänä esimerkkinä Kreikka.
      Kun Afrikasta saapuu yhä enemmän nälkäongelmaisia niin EU sulkee rajojaan. Yhä jyrkempiä vapaan matkustuksen kieltoja vaaditaan. Pakolaisuus halutaan sulkea EU:n ulkopuolisiin ghettoihin eikä vieläkään Afrikkaa teollisteta.

    • Partacus

      Flanonin päätelmiä tulevaisuuden suhteen. Eurooppa ja erityisesti läntinen Eurooppa, jossa suurimmat siirtomaavaltiot sijaitsevat.
      Osa I

      Eurooppa ja ihminen:
      - Eteenpäin toverit, Eurooppa on kertakaikkiaan pois pelistä, meidän on löydettävä jotain muuta. Me voimme tänään tehdä kaiken sillä ehdolla, että emme apinoi Eurooppaa, ettemme sokaistu halusta saada Eurooppa kiinni.
      Eurooppa on joutunut niin hulluun ja silmittömään vauhtiin, että on kuin se vailla ohjausta hirvittävän huimauksen vallassa syöksyisi kuiluihin, joista meidän on paras loitota niin nopeasti kuin mahdollista.
      Eurooppa on ottanut maailman johdon käsiinsä innokkaana, kyynisenä ja väkivaltaisena. Nähkää miten sen monumenttien varjo heittäytyy yhä pitemmälle ja yhä laajemmalle. Meidän on ravistettava harteiltamme pimeä yö, johon me olemme vajonneet ja astuttava aamuun. On kuitenkin totta että tarvitsemme mallin, kaavioita, esimerkkejä. Monille meistä Euroopan esimerkki on innostavin. Kun etsin Euroopan tekniikasta ja eurooppalaisesta elämänmuodosta ihmistä, näen kuinka ihminen jatkuvasti kielletään, näen murhien vyöryn.
      - Ihmisen ehdot, ihmisen suunnitelmat, ihmisten välinen yhteistyö suoritettaessa niitä tehtäviä, jotka edistävät sen kaikinpuolista kehittymistä ovat uusia ongelmia ja vaativat todellisia keksintöjä. Ohjatkaamme lihaksiamme ja aivomme yhteen suuntaan. Koettakaamme keksiä se totaalinen ihminen, jota Eurooppa ei ole kyennyt saattamaan voittoon.

      • Ei tietenkään ole kovinkaan kehittävää nähdä noita painajaisia joita joku näköjään syöttää ja jotka sinä kakistelematta nielet s.p!

        Se mikä Euroopan, varsinkin sen vanhan vapaan osan ongelma on, niin aikoina jolloin muu maailma oli samalla tasolla tekniikassa kuin Suomi joskus ennen itsenäistymistään aloimme kuvittelemaan olevamme paljon aikaansaavempia kuin väkirikkaiden maiden väestö. Se ehkä piti silloin paikkansakin mutta me emme nähneet, ainakaan ne jotka olimme valinneet päätöksiä tekemään, miten muu maailma kehittyy ja me vielä sen pitkälti kustansimme opettamalla heitä.

        Kun nuo väkirikkaat maat olivat tulleet jo pitkään toimeen sillä kuuluisalla riisikupilla päivässä niin heille oli parannusta jo se toinen riisikuppi. Me sen sijaan aina vaan ympäristöämme näkemättä lisäsimme kulutusta ja ansioitamme jotta saamme ne maksettua. Kun sekään ei riittänyt aloimme niin yksilön kuin yhteiskunnankin puitteissa elää velaksi jenkkityyliin. Se auttaa hetken mutta kun velan määrä kasvaa ja kun se on maksettava takaisin niin into loppuu kun känny pitää uusia, auto vaihtaa, hankkia toinen pakastin, jne. Velkaannumme lisää ja lapset maksavat tuhlailumme.

        Vaikka se sattuu monen kukkaroon on velkaantuminen lopetettava ja siirryttävä kulutustavaroiden maksamiseen käteisvaroin suoraan omalta tililtä. Silloin tiedämme aina missä seisomme. Jos sinulla on velkaa, kuten useilla on, parin vuoden palkka niin olet pulassa jos tulee laskusuhdanne, tulee irtisanomisia ja muita ongelmia ehkä ansioidenkin pudotessa oleellisesti. Jos et ole velkaa ja on hieman säästöjäkin niin moiset kohdat on helppoa ohittaa.

        Mitä nyt pitää tehdä jotta pääsemme taas jaloillemme? On hinnoiteltava Suomi uudelleen tavalla joka tekee meistä vientivetoisen ja miettiä' asiaa uudelleen kun velat on maksettu niin kotimaan rahoituslaitoksiin kuin kansainvälisille rahoitusmarkkinoille tai että ne ovat alle parin kolmen kuukauden tulojen korkeintaan. Silloin olemme oppineet talouden perussäännön, älä elä velaksi vaan tienaa ja säästä ensin!

        Totaalinen ihminen on humpuukia jota jo neuvostokommunistit yrittivät, hehän testasivat apinan ja ihmisen risteytystä jotta saataisiin peloton ja tottelevainen uusi ihminen kommunismin totalitaarisen maailman käyttöön. Taisivat osin onnistua kun katsotte miltä pystyyn pönkätyt johtajat siellä Leninin mausoleumin katolla aikoinaan näyttivät.


    • veeti_m

      Nykyinen kapitalismi toimii kaikilla tasoilla velanoton avulla. Velkaa suorastaan tungetaam kansalaisten suuhun. Rahaa saattaa olla moninkertaisesti enemmän kuin tavaroiden arvoon kiteytynyt työn arvo edellyttäisi. Kapitalismiin kuuluvien normaalien suhdannekriisien lisäksi ja osittain tilalle on tullut finanssikriisit ja jotka johtuvat katteettomasta rahasta. Kriisit ratkaistaan, tilit oikaistaan valtion menoleikkauksilla ja työehtojen heikentämisellä. Työn tuottavuushan nousee kaiken aikaa ja myös Yhdysvalloissa vaikka sielläkin finanssikriisin kustannukset otetaan palkkatyön henkilöiltä. Valtionvelka on keino siirtää yritysten ja yksilöiden velat palkkatyön kontolle.
      Suomessa on pitkään ollut matalat palkankorotukset tai ei niitä lainkaan ja samaan aikaan on miljardeissa vuosittan leikattu sosiaalietuja. Työn tuottavuuden korotukset ovat menneet luonnollisesti pääomien omistajille. Jotain pois jostain kohtiosta ja se ilmestyy toiseen kohtioon. Näin dialektiikka toimii.
      http://talousdemokratia.fi/

      Velkakapitalismi on uusorjuutta tai uudenlaista siirtomaaorjuutta. Sodan ne sotahullut vielä pukkaa. Sanokaa minun sanoneen.

    • Partacus

      Flanonin päätelmiä tulevaisuuden suhteen. Eurooppa ja erityisesti läntinen Eurooppa, jossa suurimmat siirtomaavaltiot sijaitsevat. Minne kuljet alistettujen siirtomaiden Afrikka.

      Osa II
      - Kaksi vuosisataa sitten muuan Euroopan entinen siirtomaa sai päähänsä kiriä Euroopan tasolle. Se onnistui siinä niin hyvin, että Amerikan Yhdysvallat on nykyään hirviö, jossa Euroopan vammat, sairaudet ja epäinhimillisyys ovat paisuneet kammottaviin mittoihin.
      Länsimaat halusivat olla hengenseikkailu. Hengen nimessä se on eurooppalaisen hengen. Länsimaat ovat tehneet rikoksensa oikeutetuiksi ja laillistaneet orjuuden, jossa se piti 4/5 ihmiskunnasta.
      Niin, euroopalainen henki, on noussut omalaatuiselta pohjalta.
      - Siis toverit, älkäämme kunnioittako Eurooppaa luomalla sen innoittamia valtioita, laitoksia ja yhteiskuntia. Ihmiskunta odottaa meiltä muuta.
      - Jos haluamme luoda Afrikasta uuden Euroopan, voimme yhtä hyvin uskoa maidemme kohtalon eurooppalaisten käsiin. He osaavat suorittaa tämän tehtävän paremmin kuin lahjakkaimmatkaan meistä. Mutta jos me haluamme että ihmiskunta edistyy pykälän verran, jos me aiomme kohottaa sen toiselle tasolle kuin se jolla Eurooppa on sitä ilmentänyt, silloin meidän on tehtävä keksintöjä ja löytöjä.
      Toverit, meidän on luotava nahkamme, kehitettävä uusi ajattelutapa, yritettävä nostaa uusi ihminen jaloilleen.

      Voidaan todeta, ettei Afrikassa syntynyt uudenlaista, eurooppalaismallinen kapitalismi sai toistaiseksi jalan oven rakoon. Eurooppa, entiset siirtomaaisännät jatkavat peitetymmän riiston, uuskolonialismin nimissä, kumoavat ja nostavat hallituksia omien etujen pohjalla. Länsimaiset ylikansalliset yhtiöt pitävät valtaa maaperän rikkauksien hyödyntämisessä.
      Me olemme ehdottomasti velkaa siirtomaajärjestelmän uhreille. Afrikka jos kukaan, tarvitsee kaikkea muuta kuin aseteknologiaa. Uuden ihmisen syntymä realisoituu silloin kun ihmiset kilpailevat muilla areenoilla kuin sotatantereilla. Tätä käsittääksi Flanon piti yhtenä tärkeimpänä erona eurooppalaiseen moraaliin suhteen.
      Ihmiskunta tarvitsee selviytyäkseen maailmanlaajuista sääntelyä ennenkaikkea tuotannon järjestelyssä yhteydessä luonnon ja ihmisen sopusoinnun palauttamiseksi.

      • Miten tähän s.p suhtautuu viimeinen suuri siirtomaavalta Neuvostoliitto? Sehän alisti naapureitaan riistäen aika samaan malliin kuin nuo mainitsemasi vuosisatoja sitten. NL teki sen kuitenkin sen jälkeen kun muut olivat jo pääosin luopuneet noista siirtomaistaan.

        Oikeuttaako kommunistinen ideologia ryöstämään ja riistämään kommunismin siunauksella naapureitaan? Tai väkivalloin/kieroillen saattamaan naapureita kommunismin riistokohteiksi?

        Voisit s.p nyt kerran paneutua tähän viimeiseen siirtomaaherraan ja selvittää sen mikä oikeus kommunismilla on riistää ja alistaa naapureitaan? Miksi kommunismille ei kelpaa demokratia? Mikä oikeutti noiden kahden sosialisti valtion liiton (Saksa ja Neuvostoliitto) hyökkäämään Suomeen 1939?

        Analysoi nyt nuo ihan omilla aivoillasi ilman muiden syöttämää pravdaa!


    • Partacus

      Viimeinen siirtomaa Afrikassa vapautui asellisen taistelun myötä 1980 luvun lopulla. Suuri siirtomaiden vapautustaistelu alkoi II maailmansodan jälkeen.
      Uuskolonialismi jatkuu taloudellis-poliittisten keinojen kera. Mahtava kansojen vapautustaistelu kuitenkin romahdutti läntisen Euroopan rakentaman yleismaailmallisen riistojärjerstelmän, joka kesti kutakuinkin 500 vuotta.

      Flanonin sanoman sisältö lieneekin tuossa onnettomassa "totaalinen ihminen " sanonnassa. Sana johtaa helposti väärään.
      Flanon totesi aivan oikein ettei väkivaltaan perustuva siirtomaajärjestelmä purkaudu ilman väkivaltaa. Siinä otettiin isäntien keino omaksi keinoksi. Flanon ei ollut selvännäkijä. Hän saattoi kokea seikan jo 50 luvulla, jolloin natoon kuuluvat siirtomaaisännät jyrkästi torjuivat neuvotteluun perustuvan vapautuksen ja nostivat anojia vastaan väkivallan.
      Flanon saattoi muiden lailla todeta, että väkivalta raaistaa aina ihmistä olipa sen tarkoitusperä kuinka jalo hyvänsä. Vapautuneiden afrikkalaisten ei tulisi matkia eurooppalaisia ja alkaa käydä keskenään sotia ja alistamaan toisia. Näinhän teki ja tekee edelleen siirtomaan asemasta vapautunut USA.
      Uusi ihminen olisi jotain seuraavaa; rauhantahtoinen, ei kostoa entisille pieksäjilleen ja vapauden sisältö tulisi olla rakentaa siviilituotannon yhteiskuntaa.

      Varsinaisesti Flanon ei ota kantaa kapitalismi/sosialismiin mutta kohdistaa kritiikin kapitalismiin, koska siirtomaavallat edustivat sitä.
      Flanonia voidaan pitää yleishumanistina, jonka verenkierto sykki sorretuille sadoille miljoonille ja joiden tulevaisuudeksi hän toivoi yhdenvertaisten ihmisten olemassaoloa muiden maailman ihmisten kanssa, päästä irti oikeudettoman orjan asemasta.

    • rauhanaktivisti

      "- Kaksi vuosisataa sitten muuan Euroopan entinen siirtomaa sai päähänsä kiriä Euroopan tasolle. Se onnistui siinä niin hyvin, että Amerikan Yhdysvallat on nykyään hirviö, jossa Euroopan vammat, sairaudet ja epäinhimillisyys ovat paisuneet kammottaviin mittoihin."

      Yhdysvallat ovat käyneet 1990 luvulta lähtien yhtämittaista sotaa Afganistanissa ja arabimaissa. Rumaa jälkeä on syntynyt. Raunioita, kuolleita, vammautuneita, valtavia pakolaisleirejä. Toiset natomaat ovat auttaneet Yhdysvaltoja mm. Englanti ja Ranska.
      Tässä luvussa ei ole hienovarainen sekaantuminen hallitusten kaatamiseksi ja toisten nostamiseksi. Kemialliset aseet ovat olleet käytössä, ainakin köyhdytetty uraani.
      Yhdysvaltain asemahti on suunnaton. USA kuluttaa YK:n tilastojen mukaan maailman asevarustelusta 40 prosenttia.

    • veliko

      Nuorisolla on oikeus saada tietää mitä kolonialismi merkitsi.
      Esitetyt seikat kertovat paljon olennaista.
      Se on jäänyt mainitsematta, että siirtomaaisännät aloittivat rotututkimuksen alkuasukkaiden kallojen mittauksella ja useat silloiset tutkijat väittivät alkuasukkaiden olevan muuta kuin valkoinen eurooppalainen. Hitlerin natsit veivät rotuteorian äärimmäisyyteen, saksalaisen arjalaisuuden nostamisessa kansojen hallitsijaksi ja muiden sen orjíksi. Siirtomaaisännät oikeuttivat rotututkimuksella alkuperäiskansojen alistamisen.

    • Partacus

      Mitään järkeviä vastaväitteitä Flanonin analyysille siirtomaaimperialismista ei ole tullut. Eikä voikaan. Flanon esitti näkemyksiä, ehkä raadollisesti, mutta sellaisena kuin ne aikanaan ilmensivät siirtomaaorjuutusta.
      Siirtomaaorjuus heijasti täsmälleen sitä mitä nykyaikaiset omistajia puoltavat esittävät, nimittäin työläisten palkkojen alentamisesta ja ammattiliittojen vahingollisuudesta omistajille.

      Siirtomaista virtasi puoli-ilmaista tuotetta 500 vuotta läntiseen Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Siirtomaista tuotettiin myös pakko-otolla orjia Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin vielä 1 800 luvulla. Siirtomaiden alkuasukkaat elivät itse kurjuudessa ja oikeudettomina oman olemisensa ehtoihin. Nykyisin orjauuden korvaa ns. laittomat siirtolaiset, joilla ei ole mitään turvaa kohdemaissaan. Ainakin Suomessa yrittäjät käyttävät euron tai kahden tuntipalkalla pakolaisia hyväksi.
      Siirtomaajärjestelmän purkauduttua (väkivaltainen prosessi) läntinen kapitalismi jatkaa uuskolonialismin merkeissä ja sen kulmakivi on vapaakauppa.
      On totta että järjestäytyneet työläiset ovat onnistuneet nostamaan palkkoja nälkärajan yläpuolelle. Siispä omistajat toteavat että niitä voisi laskea eivätkä he asiassa ajattele kansantalouden kokonaisuutta eikä kansan hyvinvointia vaan varojen siirtymistä omistajille yhä suuremmassa määrässä. Osana työvoiman toimeentuloa läntisessä kapitalismissa on tietty vimma purkaa sosiaaliturvaa.
      Sosiaaliturva on askel kohti sosialismia, yhteistä taakanjakoa siten että heikoimmistakin huolehditaan. Siksipä sen alasajo on porvareille poliittinen agenda. Ei kaikille mutta esim. hallituspuolueille.

      Reaalisosialismin kaatuminen on maailmalle kielteinen juttu. Sodat pomppasivat uuteen kukoistukseen kuten arvata saattoikin. Sisäinen ja ulkoinen pakolaisongelma ei ole koskaan ollut niin mittava kuin nyt. Kansojen alistaminen aseilla on pikemminkin muotia kuin poikkeus.
      Miksi ns. vasemmistolaiset liikkeet ovat hiljaa sotaisuuden lisääntymistä vastaan. Päinvastoin osa vasemmistosta tukee sitä tai tätä sotablokkia luullen palkkatyöläisen elinehtojen kohoavan sotien avulla.

      Esitän Antti Rinteelle ja Lii Anderssonille vetoomuksen: Nostakaa esiin kansanliike vaatimaan isänmaan irrottautumisesta kaikenlaisesta sotaa tukevista blokeista ja sopimuksista. Naton ja natomaiden kanssa tehdyt sopimukset tulee irtisanoa. Lähdetään eroon uuskolonialismin politiikasta. Kansojen alistaminen ei enää käy.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe