Sähkötaulu paukkuu?

Beldarius

Eli meillä on pieni ongelma. Sähkötaulu on alkanut paukkumaan yösähkön kytkeytyessä päälle. Kyseessä ei ole se normaali kerralla päälle, kerralla pois -paukahdus, vaan se paukkuu joka ikinen tunti yösähkön katkeamiseen saakka.

Sähkötaulu on heti makuuhuoneen seinän takana (pääni vieressä), joten en sitten viime yönä saanut unta ja laskeskelin paukkeen ajankohdat, ja aamu-kolmen ja aamu-neljän välillä se paukkui noin 30 kertaa. Koko yön aikana sitä tapahtui vähintään viiden minuutin välein ainakin neljän tai viiden tunnin ajan.

Otimme tänä yönä sitten kontaktorin kokonaan pois päältä - paukunta ei siihen loppunut, mutta hiljeni sen verran, että kuulostaa enemmänkin siltä kuin joku kopauttaisi rystysillä seinään. ...Mikä ihme sille sähkötaululle tuli, jos edes kontaktorin ottaminen pois päältä ei korjaa sitä paukkumista?

Pitääkö suosiolla vain hankkia kokonaan uusi sähkötaulu vai luopua yösähköstä? Se ääni kirjaimellisesti tekee hulluksi - heti kun saa unen päästä kiinni, niin se riivatun ääni säpsäyttää hereille. Alkoi toissayönä (keskiviikon ja torstain välisenä yönä) ilman mitään syytä. Sähkötaulu on yli 30 vuotta vanha eikä ole ikinä ennen reistaillut.

19

7322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • woe_taevas

      Eipä ole tainnut tulla keskellä yötä mieleen että oikea paikka valitteluun olisi paikallinen sähköyhtiö ??

      • taevastosiaan

        Mitähän ihmettä asia sähköyhtiölle kuuluisi?


    • NickNailer

      Kysy jakeluyhtiöltäsi minkälaisia verkkokäskytysohjauksia he ovat ottaneet käyttöön ja mihin kellonaikoihin signaaleja on yön aikana lähetetty.

      Yösähkön paukahdus olisi kello 22.00 ja 7.00. Räpsyntä siinä välissä voi olla joko etämittarien luentaan, verkon- tai kuormanohjaaukseen liittyvää.

      Releet ja kontaktorit ovat pääepäiltyjä, mutta myös mittari ja joku resonasssi-ilmiö voivat olla syyllisiä.

      • Trolliaamu

        Huono trolli Nick Nailerilta.


    • mielikuvituksellista

      Voisin kuvitella että Suoli24:n sivutoiminen virkamies NickNailer/BauHerr/raksaaja on tämänkin aloituksen takana!

      • NickNailer

        Käy heti lääkärissä, jos tuolta tuntuu.

        Postauksesi ovat siinä määrin vainoharhaisia, että tarvitset ammattiapua.



        Ps. 19.8.2017 kello 0:50 nukuin, kuten varmaan moni muukin.


    • kuka.tietää

      Mihin sitä yösähköä käytetään?
      Jospa termostaatti paukuttelee lämmitysvastusten kontaktoreja?

      • kuyjhtgr

        Tämä todennäköisin vaihtoehto, eli kontaktorit tarkasteluun.


      • NailerNick

        Ei lämmityksen termostaattiohjausta yleensä viedä pääkeskukseen.

        Napsuttelu johtuu useimmiten siitä, että joku kontakotri vetää tai päästää. Ensisijaisesti vikaa etsisin kontaktorista, mutta kontaktorit (ja releet) on jo kytketty pois, niin vika on muualla.

        Verkkokäskytysohjaukset toimivat herätteinä ja saattavat aiheuttaa häiriöitä. Sähköverkon on oltava tasapainossa koko ajan, joten verkkoyhtiö pelaa myös kuormien ohjauksella, kuten yösähköllä.

        Yksi omista rakennuksistani kärsi vastaavanlaisesta ongelmasta. Vikaa etsittiin useamman asentajan voimin. Ei auttanut kontaktorien vaihto (hurina tosin saatiin pois), ei ruuvien kiristys. Poistin kontaktorit ja siirryin 1-tariffiin. Ei kuulema ole enää häirinnyt.


      • NailerNick

    • Trollaajapelle

      Lopeta trollaus.

    • Ydinpömmi

      Yösähkö on tuotettu ydinenergialla, siksi se paukkuu. Pienet ydinreaktiot sen aiheuttaa.

    • Mahmud_Abul

      Se ääni tulla sinun vessa

    • papurokka

      Ettei vaan olisi persee kun paukkuu.

    • Toissapäivänä selvisi, että tämä ongelma olikin koko taloyhtiön laajuinen. Taloyhtiössämme on kuusi muuta asuntoa ja jokaisen asunnon sähkötaulu on jytissyt öisin kuin piru rekan moottorissa.

      Kävivät sitten sähköyhtion heput katsomassa pääsähkötaulun ja vika löytyi sieltä. Eivät kylläkään kertoneet mikä vian aiheutti - korjasivat vain ja häipyivät paikalta.

      • parempijossilloinkaan

        Nyt vasta sait kakaistua ulos että kyse oli rivitalosta.


    • HerrBau

      Minä tiedän (tottakai) mistä on kyse, mutta neuvoja en täällä anna, koska kyseessä on valtuutetun virallistetun sähköpääkäyttäjäammattihenkilön (eli minun) piiriini kuuluva asia. Näissä virallisissa asioissa palvelen vain virka-aikana virkatietä pitkin.

      Vapaa-aikanani minulla tosin usein on niin tylsää, että pääasiassa vapaa-aikani vietän täällä trollaillen työhöni liittyvissä asioissa, mutta neuvoja annan vain virallisesti valtuutetun virallistetun sähköpääammattikäyttäjähenkilön ominaisuudessa ammattivaltuutetun virallisen virkakansliani kautta virka-aikana.

      Näihin neuvohin kuuluvat mm. vikavirtasuojan kytkentä tai 16mm Virosta tilatun PEX-putken käyttö (Huom, olen myös virallinen päävaltuutettu KVV-päähenkilökäyttäjä), tai Virosta tilattujen Abloy Novel -vientimallilukkopesien käyttö (Oikein, olen myös Suomen ainoa kiinteistöjen virallinen päävaltuutettu lukitushenkilöammattikäyttäjä).

    • ikänsäryypännyt

      Onneksi valtio on suuressa viisaudessaan poistamassa yötariffia, niin meikäläisenkin mökissä pauke lakkaa. Kallistuuhan se sähkö samalla, mutta pauke poistuu.

    • Sähköhärö

      Tämä edellämainittu skenaario voi olla totta jos yhdessäkään asunnossa ei ole tehty remonttia JA kaikki asunnot tilaavat yösähköä JA!!! kaikki tilaavat samalta sähkön myyjältä, Eikä sähköyhtiö ole käynyt vielä vaihtamassa niitä PAKOLLISIA etälukumittareita.

      Jos vika olisi PÄÄKESKUKSESSA, niin siellä olisi tariffinohjauslaite (sen sisällä on rele, mikä sanoo naks, ei poks) (hyvin hiljainen naks, epäkunnossa kuullostaa kovalta sekuntiviisarilta...) Aiheuttaa yösähköä käyttäville kontaktorin "poksuntaa" muille ei mitään.

      Yösähkökontaktoria EI pysty normaalisti kytkemään irti, vaan on keskuksen sisällä oleva ohjaava kontaktori, minkä ohjaussähkö tulee PÄÄKESKUKSELTA ja jos haluaa sen irti, niin pitää aukaista keskuksen kansi....

      Tässä hyvin karvalakkiversio yö ohjauksesta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe