Ritaharju asuinalue

muutto2017

Minkälainen asuinalue on Ritaharju?

23

4390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JuoppoHoitola

      juoppojen asuinalue

      • Anonyymi

        Joku täällä vitseilee. Ei täällä Ritaharjussa juoppoja näytä olevan. Rauhallinen ja viihtyisä alue. Hyvät kulkuyhteyhteydet, julkinen liikenne pelaa, hyvät pyörätiet ja autolla kaupunkiin ajaa 15 minuutissa. Hyvät palvelut lähellä ja lisää tulee. Osa Ritaharjusta ehkä tiheään rakennettu. Vihreyttä ja luontoa kuitenkin on. Metsää ja puistoa jätetty aika paljonkin. Parhain alue näistä uusista alueista.


    • Ritaharjunrane

      Hivenen elitistinen,paljon lapsiperheitä. Palvelut,luonto ja liikenneyhteydet hyvät. Kouluunkin jo mahtuu.

    • Exxu

      Postimerkin kokoisia pihoja, jättitrampoliineja, maha pystyssä kuökevia naisia, audeja, bemareita.

      • GE-moneyyy

        Just. Laiskoja synnytyskoneita joitka loisii yhteiskuntaa ja ottaa pikavippejä.


      • Anonyymi

        Sellaista kotisleikkiä ja elämän- sekä perheteatteria.


    • Oikeesti-rikas

      Lestoja ja muita perseaukeisia ankeaa kulissielämää eläviä tolloja.

    • Ritaharjunrane

      Suomalaisten perisynti,kateus...

      • Anonyymi

        Ei kukaan kateellinen ole sellaisille aivokääpiöille jotka menee vaan massan mukana, mutta sinä ilmeisesti olet sitä sitten?


    • kjblokp

      Ylemmän keskiluokan asuinaluetta. Itse en kyllä muuttaisi tuonne, hyvin persoonatonta ja tontit ovat pieniä. Plussaa tosin hyvistä kulkuyhteyksistä kaupunkiin ja alueen rauhallisuudesta!

      • Anonyymi

        Puita, pensaita ja puistoa tässä katselen ikkunasta. Rauhallista ja viihtyisää.


    • RitaharjunSillipurkissa

      Riippuu mitä asuinalueelta oottaa. Jos haussa asuinalue ilman puukkohiippareita ja ammuskeluja niin hyvä. Alueelle kulkee hyvät bussiyhteydet joten siitä myös plussaa. Koulusta voisin kyllä kirjoittaa vaikka kuinka paljon mutta tiivistettynä: koulu täynnä niin, että lapsia joudutaan kokonainen vuosiluokallinen kuljettamaan bussilla kymmenen kilometrin päähän, opettajat melko työhönsä kyllästyneitä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ja erityisesti pääkoululla osalla ala-asteen opettajista suhteellisuuden taju täysin kateissa, kouluruoka oli ainakin vielä muutama vuosi sitten luokattoman huonoa (=raakaa lihaa, pilaantuneita kasviksia, allergioita ei huomioitu kunnolla, ruokaa ei riitänyt rajoituksista ja valvomisesta huolimattakaan kuin vain alakoululle, jne) ja terveydenhoitaja ei tee työtään vaan määrää jokaiseen vaivaan buranaa. Vanhaa suota oleva metsä ja hiihto/lenkkipolut lähellä. Ratsastustalleja useampi ”metsän takana” ja puistoja usemapi alueella (ei koirapuistoa). Historian kirjoissa puhutaan ”käärmemäestä(?)” joka näkyy kesäisin kyykäärmeinä koko asuinalueella. Asukkaat omakotialueella ovat ainakin alussa valittu perusteella ”isä, äiti ja vähintään 2-3 lasta”, joten kuten voi olettaa, alueella on paljon lapsiperheitä. Pääosin ihmisten kanssa tulee toimeen, mutta välissä joukkoon sattuu ”facebook äitejä”, jotka eivät ymmärrä, että alueella asuu muitakin kuin heidän pirkkopetterinsä, josta johtuen he välillä laittavat esim puistojen sotkemisen teinien syyksi vaikka tekijät olisivatkin ala-asteikäisiä. Nyt kun alue on jo muutaman vuoden kasvanut ja vakiintunut, on lapset kasvaneet, jonka vuoksi mopoja alueella on aika paljon ja erityisesti kesäisin facebook äidit ja mopoilijat ottavat yhteen, kun mopoilusta ilta 21 jälkeen ei päästä yhteisymmrrykseen. Koiria on myös reilusti, jonka vuoksi joka kevät puhkeaa sama keskustelu koirankakkojen keräämisestä (joka kylläkin taitaa aikalailla kaikkialla olla keskustelun aihe). Kauppoja alueella on melko hyvin uuden K-Supermarketin, parin Salen ja Ideaparkin myötä. Myös linnanmaan Prisma, Pateniemen Lidl, Ruskon Citymarket, Yliopisto, Teknologia kylä ja kaatopaikka ovat melko lähellä ja moottoritiellekään ei ole pitkä matka.

      Vaikka alueen asukkaat pääosin ovatkin melkoista upper middle class white trash -porukkaa, on se silti varmasti ihan hyvä ja turvallinen paikka perheille, joissa on pieniä lapsia (0-7 vuotiaat).

      • Anonyymi

        Ritaharjussa ollaan puukkohippaa siellä kulisseissa.


    • ZakkkeHakaristi

      Mopojonnet ottamassa valtaa

      • Anonyymi

        Vanhemmat on entisiä pärinäpoikia ja löyhäpöksypikkupilluja frigidejä, niin lapset on sen mukaisia mopohulluja.


    • Anonyymi

      Ritaharju on täynnä kerrostaloja, luhtitaloja, rivitaloja ja omakotitaloja. Nyt alkaa jo olemaan rakennettuna täyteen, mutta vielä tuntuu laajenevan pohjoiseenpäin omakotitaloilla. Paljon sijoitusasuntoja ja jopa kokonaisia vuokrayhtiöiden kerrostaloja.

      Kaikki mikä muistuttaa ajasta ennen uutta asuinaluetta tuhotaan, eli tällähetkellä Ritaharjun keskustan tuntumaan on tulossa Motonet. Ja liikerakentamisen alue jatkuu siitä pohjoiseen päin, metsäinen kaistale, jossa on hyviä lenkkeilypolkuja ja metsän siimeksessä on ollut kolme omakotitaloa piharakennuksineen. Heti kun Oulun kaupunki on saanut häädettyä vuokralaisensa "vanhasta omakotitalostaan" kaupunki on purkanut kiireenvilkkaan rakennukset pois ja jättänyt purkujätteet maahan.
      Eli koiraihmiset huomioikaa, että metsikön keskeltä ja ympäristöstä löytyy lasinsiruja, teräviä metallin kappaleita, putkenpätkiä, styroksia ja muovin paloja.

      Asuin alueena on kyllä ihan kiva, paljon lapsiperheitä, opiskelijoita ja työssäkäyviä. Jonkin verran myös on eläkeläisiä tullut vastaan. Vieraita jos autolla tulee kylään, kannattaa varautua siihen, ettei parkkipaikkaa välttämättä ihan talon vierestä löydy, varsinkaan taloyhtiön pihasta (osa yhtiöistä jopa sakottaa, niin se kyllä kertoo, että parkkipaikat on ihan liian vähänä)

      Lopuksi voidaan miettiä miksi Oulun kaupungi roskaa ja purkaa rakennukset pois joista olisi saanut vuokratuloa? Viimeiset rakennukset metsäkaistaleelta häipy 2020 alkukesästä, jolloin oli jo selvää (koronan vuoksi), että liikerakennus into varmasti koronan myötä hiipuu joksikin vuodeksi (eli kaupunki menetti vuokratulot useammalta vuodelta ja alueelle ei tapahtu mitään) Rakennukset olisi voinut purkaa, vasta silloin kun liikerakentaminen on tarkoitus aloittaa. Navetta rakennus oli muuten aika komia ja hyvällä paikalla (ei rakentamisen tiellä) Google mapsista varmaan löytyy parempi kuva navetasta.
      Kuvat (14kpl): http://aijaa.com/GFEQBV

      • Anonyymi

        Erikoinen vuodatus, josta oli kielioppivirheiden takia vaikea saada selvää. No oli miten oli niin on sinulla ongelmat.


      • Anonyymi

        Omanotitaloja, rivitaloja, jonkin verran luhtitaloja, ennen varsinaista Ritaharjun aluetta S-marketin ja K-kaupan lähettyvillä muutama rauhallisen oloinen kerrostalo. Vihreä ja viihtyisä alue. Hyvät palvelut ja kulkuyhteydet. Fiksua väkeä, muutamaa nuorehkoa lapsellista äiti-ihmistä lukuunottamatta (mutta tämähän on yleinen ilmiö kaikkialla). Lapsiperheitä, nuoria lapsettomia pariskuntia, yksinasuvia hyvin toimeentulevia sinkkuja, jonkin verran ystävällisiä eläkeläisiä. Autopaikkoja vaihtelevasti kyläilijöille. Paikoitellen hyvinkin paikkoja paikoitellen niukasti. Kaikenkaikkiaan ihan ok paikka.


    • Anonyymi

      Taitaa olla aika tasainen alue. Isoa äänivallia ja mäkeä lukuunottamatta. Sama ilmasto kuin Oulussa.

    • Anonyymi

      sikäli oon kaupasa käyny ohikulukiesa nii toooooosi tositosi hyvin käyttäytyvää ja kohteliasta sakkia ollu
      XD

    • Anonyymi

      "Minkälainen asuinalue on Ritaharju?"

      Siellä laulu raikaa, ja jostain kumman syystä kaikki siellä asuvat laulaa vain yhtä ja samaa laulua, nimittäin sitä jonka sanat alkaa että: "Olen kuullut on kaupunki tuolla."

      Ja laulaessaan ne seisoo naama etelään päin ja silmissään on kaihoisa katse.

      Että joo, no Raaheenhan pääsee kun vaivaantuu matkustamaan sinne, turhan sen perään on nyhjöttää jossain Oulussa ja itkeskellä että onpa harmi kun on tämmöseen paikkaan jämähtämäisillään.

      • Anonyymi

        Raahe, merihenkinen kaupunki.

        Jo pitkään on ollut haaveenani että joku kaunis kesäpäivä ajan avoautolla läpi Raahen lämpimän kesätuulen hulmuttaessa hiuksiani, mutta tuo haaveeni ei ole toteutunut koska en ole löytänyt tarpeeksi pitävää liimaa tupeetani varten.

        Tuommoista se elämä on jopa merihenkisessä Raahessa, enimmäkseen pelkkää vastoinkäymistä aina.


    • Anonyymi

      Ritaharju on Kemin paras asuin alue.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4405
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2438
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      118
      1775
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1412
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      335
      1367
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe