Avioero entä lapset

Vainsamankokeneet

Entä miten lapset jaetaan? Nyt tyttö ilmoittaa että on yön äidin luona,miten voi tarkistaa puhuuko totta? Äiti ei vastaa mihinkään (juomassa?)ja sosiaalipuoli on kylmä ja nuiva. Kaverien äidit ei vastaa minulle kun kysyn missä lapseni on. Yöpyvät kyllä luonani ja ovat kuin kotona,silti äidit eivät vaivaudut vastaamaa. Yksi täytti 18 v ja on koulussa,kaikinpuolin ok, mutta on hiljainen ja vetäytyy yksin huoneesee,tästä olen yrittänyt puhua,edes sosiaalipuoli ei välitä, on "aikuinen". Äidin mukaan kaikki on ok(sanonut aikanaan)eikä tarvitse apua. Sanokaa miten pelastan lasten mielenterveyden,ei ole pysykologia kunnassamme,Ei ole ketään jolta pyytäisi neuvoa. Äitistä en tiedä koska ei halua olla yhdeydessä minuun. Toivosin ulkopuolista "neuvonantaja", mutta minulla ei ole varaa sellaiseen. Olen luullut että lastensuojelu välittää ja auttaa apua hakevia, mutta ei. Kohta me kaikki ollaan sairaita henkisesti ja fyysisesti.. On vaikea selittää yksityiskohtaisesti ja ymmärrettävästi,siksipä toivon, että älkää kommentoiko,ellei teillä ole jotain neuvoa. Olen ajatellut(neuvottu) alkaa puhumaan itsemurhasta virkakoneisto herää? Joku saattaa neuvoa seurakuntaa,mutta sielläkin kaikki ovat pienenkylän tietäjiä. Oikeasti kuka välittää lähimmäisestä. Kriisiryhmiä perustetaan onnettomuudessa kun media läsnä,mutta... Ehkä täällä on joku joka on kokenut SAMAN ja miten selviytynyt? Joku varmasti neuvoo eroryhmiä sun muita,mutta asumme kaukana ja kulkemiseen ei ole varaa.

10

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gjllcyu

      Miten lapset jaetaan? Eihän sitä täällä kukaan voi päättää. Mutta yleisesti ottaen lapset ovat joko äidin ja/tai isän luona... Oletteko käyneet lastenvalvojalla tekemässä sopimuksen lasten huollosta? Minkä ikäisiä lapset ovat? Ilmeisesti jo nuorisoa?

      Minusta sinä tarvitset eniten apua. Avioero on riipaissut sinua pahasti, ja siirrät tunteitasi lapsiin. Anna heidän olla rauhassa. On täysin normaalia vetäytyä huoneeseensa omiin oloihin. Näin tapahtuu etenkin silloin, kun aikuinenkin lapsi kokee vanhempansa ongelmat itselleen suurimmaksi ongelmaksi. Ei ole mitään rasittavampaa lapselle kuin vanhempi, jolla on omia selvittämättömiä ongelmia ja hän paikkailee niitä lasten avulla, siirtää kaikki omat ongelmansa lapsiin., hössöttää ja touhottaa, että lapset tarvitsevat hoitoa, vaikka itse tarvitsevat sitä.

      Ts, hakeudu hoitoon. Mieti mikä ihmeen tarve sinulla on kontrolloida lapsia. Ei lapsia voi pakottaa hoitoon. Heillä on ikioma mielenterveys, et sitä voi pelastaa, kaikkein vähiten kun ei ole mitään "pelastettavaa", kun heillä ei mielestään ole mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia. Tuhota kyllä voit lasten mielenterveyden jo pelkästään sillä, ettet luota heihin, ja pidät heitä hulluina, sulkeutuneina mielenterveysongelmaisina.

      Siis kehitä luottamustasi lapsiin. Lapset tuppaavat pärjäämään oikein hyvin, kun heihin luotetaan, heitä arvostetaan ja kunnioitaan. Lapset myös luottavat, arvostavat vanhempiaan, jos heillä on selkeästi omannäköinen elämä -vanhempien ei tarvitse elää lasten kautta.

      • Ilmeisesti

        On kyseessä alaikäinen ja holhoanko liikaa jos halvaan tietää missä lapsi on vkl yönä. Viranomaiset suosittelee selvää kotiintuloaikaa sinulle lapsi saa päättäää itse?. Miksi olen huolissa,siksi koska äiti kertoisi että on hänen luona tai ilmoittaisi että hän tietää missä lapsi on. Hän ei reagoi viestiini mitenkään. Aikoinaan sovittiin, että lapset saa olla ja tulla kumman luo vaan. On helppoa käyttä tilannetta hyväksi,jos äiti seurustelee pullon kanssa. Jos tyttö ei kerro missä on vaan vastauksena tulee kiroilua. Eikö vanhempi jonka luona virallinen osoite on,on myös vastuussa alaikäisestä. Olenko väärässä?


    • ihantavallista

      Lapset jäävät äidillensä ellei ole mitään erityistä syytä toisin päättää. 12 vuotias ja sitä vanhempi lapsi saa itse päättää kumman luona asuu. Lapsilla kehittyy oma elämä. Heidän tulevaisuutensa ei ole vanhempien luona vaan jossain muualla. Se on luonnonlaki. Liika kontrolli on epäkuottamusta. Jos sinulla on rakkaat lapset, luota heihin. Olet silti heidän isä. Ja onko mielestäsi jo täysi-ikäisen lapsen tehtävä tili sinulle joka askeleesta?

      • tyttiq

        "12 vuotias ja sitä vanhempi lapsi saa itse päättää kumman luona asuu"

        No tuohan ei pidä paikkaansa. Vanhemmat päättävät kumman luona lapsi asuu. 12-vuotiaan näkemykselle asiasta annetaan painoa. Kuitenkin pyritään välttämään lapsen joutumista valintatilanteeseen.


    • tyttiq

      Relaa ja luota lapsiisi. Ihan hyvin heille menee, kunhan et kyttää liikaa ja puutu heidän asioihin. Jokaisella alkaa mennä huonosti, jos joku - etenkin oma vanhempi hokee koko ajan, että sinulla menee huonosti, vahtii ja kommentoi. Ymmärrätkö, että vanhempien tehtävä on tukea lasten terveyttä, eikä tehdä heitä sairaaksi omalla käytöksellä ja joutavalla huolehtimisella. Sellainen on vain ärsyttävää kenen tahansa mielestä.

    • oppeliini1

      Huolesi lapsistasi on aiheellista. Loytyisiko kirjastosta mitään kirjaa joka loisi sinuun uskoa tulevaisuuteen?
      Entä lastesi opettajat? Jututappa heitä (yhdessähän te lapsia kasvatatte), kysy miten he käyttäytyvät koulussa, voisitko sinä olla opettajille mitenkään apuna joka hyodyttäisi teitä kaikkia parhaiten.

      Keksi lastesi kanssa tekemistä. Houkuttele, lahjo tjms. 18 v ulos huoneestaan, vie hänet lenkille, fillarimatkalle, elokuviin, tehkää yhdessä asioita. Aivan vain arkisia ja luonnollisia kuten opeta ajamaan autoa ellei hänellä jo ole korttia, hankkiessasi uutta vaatetta itsellesi, pyydä häntä auttamaan valitsemisessa, kokatkaa yhdessä, pyydä avuksesi hoitamaan pihamaata tai autoasi tai mitä tahaansa. Siinä pikkuhiljaa voitte vaihtaa ajatuksia - eikä välttämättä mitään syvällisiä, vain jokapaiväistä (tarpeetonta) tarinointia. Kun hän aukaisee suunsa, kuuntele! Se saa lapsesi tuntemaan että hänestä välitetään, että häntä tarvitaan johonkin.

      Nuoremmat tarvitsevat huomiotasi myos! Hekin haluavat osallistua kanssasi kotiaskareisiin. Lukeaa yhdessä - vaikka kukin kirjan kappaleen ääneen kerrallaan ja valitse kirjastosta ilmainen heille sopiva elokuva jota yhdessä katsotte.
      Kysele heidän kavereistaan, näytä että haluat tutustua heihinkin.

      Kaikista tärkeintä on että omalla esimerkilläsi näytät että todella välität ja rakastat heitä, haluat puuhata heidän kanssaan ja kysellä heidän mielipidettään aivan arkisissakin asioissa.

      Jos todella olet varma että lapsesi jäävät tuuliajolle juopottelevan äitinsä kanssa, rehellisesti selitä lapsille että sinä niin kovin haluaisit viettää enemmän aikaasi heidän kanssaan.

      Et kerro miten lapset ovat määrätyt jakamaan aikansa vanhempiensa välillä, mutta anna lastesi tietää että sinä todella olisit niin iloinen jos he olisivat luonasi.

      Lapset, kaiken ikäiset, tarvitsevat vanhempien tukea, ohjausta ja ojennusta. Jäädessään ilman sitä, kaikki osapuolet kärsivät.

    • tjra

      Oletko nyt aivan varma, että lapsilla on jokin (mikä?) hätä? Ettei kysymyksessä ole sinun henkilökohtainen kontrollin tarve? Miksi erositte? Minkälaista teillä ennen eroa oli?

      On aivan normaalia, että 18v vetäytyy välillä (ja useinkin) huoneeseensa, tai minkä ikäinen tahansa. Minkälaiset välit sinulla oli tähän tyttäreen ennen eroa?

    • Helepooo

      Kiitos asiallisista kommenteista,. Olen hankkinut perjantaipullon ja pikkulauantaiksi korin saunajuomaa. Lopetin työt ja nautin.

    • niiniisii

      sulle,mulle,sulle,mulle jne.

    • Hei,

      Mainitsit, että et oikein tiedä mistä voisit hakea ja saada apua/tukea. On olemassa erilaisia auttavia tahoja, joista voi halutessaan hakea keskusteluapua ja vertaistukea. Ulkopuolinen tuki voi olla hyvä voimavara ja helpottaa jaksamista. Palveluita on monen ikäisille, sinulle itsellesi tai lapsillesi.

      Apua voi saada netin välityksellä, puhelimitse tai kasvokkain. Tässä muutamia vaihtoehtoja:

      - Verkkokriisikeskus Tukinet, https://www.tukinet.net/ Tukinetistä saat halutessasi itsellesi tukihenkilön, jonka kanssa voit keskustella kahden kesken. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea ja ammattilaisten neuvoja. Mieleeni tulee esimerkiksi Miessakit ry:n Erosta Elossa keskusteluryhmä. Tukinet on avoinna vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri. Mainitsit, että et voi osallistua eroryhmiin, koska niistä aiheutuu kustannuksia. Tukinetin kaikki palvelut ovat maksuttomia ja niihin voi osallistua kotoa käsin.

      - Jos haluat keskustella tilanteestasi mieluummin soittamalla, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00-07.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 15.00-07.00.

      - Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Pelkästään nuorille suunnattu palvelu on Sekasin-chat. https://sekasin247.fi/. Esimerkiksi tätä voit suositella lapsillesi. Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 7-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3401
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1439
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1218
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      163
      793
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe