Mopopojat terrorisoi Tuirassa

tutkivajournalisti

18

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyötyarvo

      Mopot pitäisi kieltää lailla. Niistä ei ole mitään hyötyä kenellekään.

      • Kokeilisikohan

        Pärisevät pitäisi kieltää.
        Olisiko tehokas ajonesto heittää keppi ohiajavan mopon pyörään?
        Mietin vain; en kokeile enkä yllytä, mutta mitenpä luulette?


    • keskarisojossa

      Näkyy mopopoikien asenne hyvin videolla, heti keskari pystyyn!

      Mopoilijat, kuten monet muutkin, ovat valitettavan usein ihan itse vastuussa siitä miten muut heitä kohtelevat. Jos jatkuvasti ärsyttää muita, joku ennen pitkää reagoi, joskus jopa väkivaltaisesti. Semmoinen ei useinkaan pälkähdä ihmisten päähän ennen kuin on myöhäistä, sitten kitistään ja valitetaan omien oikeuksien perään ja ulvotaan poliisia ja oikeuslaitosta rankaisemaan, vaikka ensin on saatettu itse rääkätä muita siihen pisteeseen että joltakulta menee hermo.

    • MinorDent

      Kaukaa osasi pojat lähteä "hyökkääjää" väistämään, eli ikäänkuin aavistivat. Epäilen, että olivat jo aiemmin provosoineet vastapuolta.
      En kyllä ymmärrä isäkään ajatusmaailmaa: Kamera ei lisää turvallisuutta, olipa sitten päällä tai sammutettuna. Kameraan menneet rahat olisi kannattanut sijoittaa kunnollisiin ajovarusteisiin.

    • NytPärisee

      Näkeehän ton jo kaukaa, että ajoradalle on tulossa. Tossa ois voinu käydä huonosti. Vaikka se mopojen pärinä hermoja raastaiskin, ei tommonen hyökkääminen ole sallittavaa. Näytän itsekin keskaria autoille, jotka meinaa ajaa päälle suojatiellä kun olen jalankulkijana ja mulle palaa vihreet. Siinä vaiheessa kun joudun hyppään takas kadunreunalle, nousee keskari pystyyn.

      Oisko joitain instansseja mihin valittaa mopojen pärinästä? Ottaa rekkarin ylös ja soittaa?

      • keskarisojossa

        Eikä näy, mopokuski väistää ensin ja vasta sitten lähtee kävelijä juokseen kohti.

        Millainen hyökkääminen on sallittavaa? Ilmeisesti keskarin näyttäminen, joka on agressiivinen, provosoiva ja hyökkäävä ele, on sallittavaa. Onko kohti uhkaavasti juokseminen sallittua jos ei kutenkaan käy fyysisesti käsiksi?

        Oletko itse ottanut rekkarit ylös ja valittanut instansseihin siitä, että olet ilmeisesti joutunut usein väistämään autoa suojatiellä? Jos olet, oliko siitä mitään hyötyä?


    • ajolupa

      tarina ei kerro kuinka holtittomasti ajavasta mopopojasta on kyse. onko tullut kaahailtua pyörätiellä 70kmh nopeudella?

    • vaiPommit

      Terrorisoi?
      Oliko niillä puukot mukana?

      • vuoleskelevaanpuukotta

        Entäpä jos niillä olikin tulppa-avaimet mukana? Nekin ovat työkaluja siinä missä puukotkin.


    • AngerLeadsToHate

      Mopoilijat ajavat joskus liian lähellä perässä. Niin lähellä ettei niiden päätä tai kypärää näy. Lisäksi ajavat joskus vierekkäin autotiellä estäen takana tulevaa ajamasta esim. 60 km/h nopeutta 60-tiellä. Samalla tietysti juttelevat siinä ajaessaan ja huitovat käsillä joka suuntaan. Tyypillisiä nuoria, joilla ei ole tervettä pelkoa eikä kunnioitusta vanhempiaan kohtaan.

      • LakiPuolellaanko

        Niillä on tietysti kamerakännykät ja GoProt yms. mukana. Heti jos joku urputtaa niin voivat lavastaa vaikka minkälaisen internet-pilkan kohteeksi tekaistuin perustein. Vastaavia videoita mopopojat kuvasi jo 10 vuotta sitten youtubeen. Tahallaan ärsyttävät ja kuvaavat videolle.


    • sykiatri

      isukki voisi kysyä pojaltaan, onko mitään ajatusta mistä kohdattu mielenpurkaus johtuu.
      vastaus lienee jotain "emmä tiiä"

    • rauaha

      Tästä mopopoikien terrorisoinnista on tullut koko suomen ongelma. Joka paikkakunnalla sama räävitön meininki. Minkä ihmeen ja kumman takia mopojen valmistajat ovat ensinnäkin tehneet tuollaisia rääkyviä rakkineita. joihin mopoilijat sitten itse vielä lisäävät rääkymisen tehoa. Mopopoikia ei pidä kenenkään alkaa puolustelemaan, vaan koko terrorisoinnista pitäisi ymmärtää valtiovallan tehdä lakia säätämällä loppu. Sitä kanssa ihmettelen, että minkä tautisen takia EU ja muut viranomaiset eivät säädä lakia tuohon, että autoissa ei saa olla jumputtimet, jotka häiritsee tavattomasti kaupunkien asukkaita. Muistan 1960-luvun, jolloin mopoilla ajeltiin, mutta niissä solifereissa ja tuntureissa oli sievät äänet. Sitten muotiin on tullut, että mopopoikien kuuluu keulia yleisillä teillä ja nimenomaan koittaa häiritä muita räävittömällä menollaan. Siitähän tässä vain on kysymys, että nuoriso haluaa huonolla käytöksellään halventaa muita ihmisiä.

      Jos minä olisin päättäjä, niin kieltäisin tuommoiset mopetin rakkineeet ja samoin autojen takakonteissa paukkuvat mölytoosat. Normaali kaupunkielämän äänet eivät häiritse, mutta nuo rääkyvät mopetin rakkineet ovat sietämättömiä ja samoin nuo takakonttien paukkumiset. Ja älköön kukaan alkako minulle kirjottaa, että muuta korpeen asumaan, jos elämän äänet häiritsee. Sellaisten pitää muuttaa korpeen, jotka tuottaa häiriötä, ei rauhaa rakastavien ihmisten.

      Ja poliisien pitää herkeämättä ratsata nuita mopopoikia ja kirjoittaa sakot keulimisista ja viritetyistä rakkineista. Vielä parempi olisi, jos korjataan viritetyt mopot parempaan talteen ja annetaan vaikka vuoden päästä takaisin, jos ei ihmisten kuvalla osaa ajaa tai olla virittelemättä

      • ränränrääbooboo

        Viritetty mopo pitäisi aina takavarikoida, vaikka olisi vain pakoäänet viritetty liian isoiksi eikä kulkisi edes liian lujaa. Rekisterikilvelle tulisi määritellä ns. laillinen paikka siten, ettei mopolla voi keulia.
        Subbarit pitäisi hävittää autoista, auto on kulkuväline, ei mikään konserttisali.
        Mopoautot pitää hävittää liikenteestä kokonaan, tilalle vaikka nopeudenrajoittimella varustettu henkilöauto.


    • ei_pelkästään_tuirassa

      ja moniko näistä kulkineista yleensäkää on vakio eilenki suhahti yks ohitte kajaanintiellä ku olin onnikassa menossa kotiapäin ja sisälle asti kuullui se prkln pärinä

    • yleisriesa

      Eikö ne jo polttaneet liivinsä, vai oliko se eri porukka?

    • ari_zwag

      Vuosia on poliisi haluton ostamaan desibelimittaria taskun pohjalle, liekö sitten liian vaikea löytää on- painiketta kun enklanniksi lukkee? Maijalla ympäri kylää munkkia nassutellen ja pysäyttää järjestään jokaisen mopon ja mittarilla vähän osottas, kyllä siitä parissa viikossa villat takaisin putkeen tiensä löytäisivät, kun pikavoittoa tulisi pariin kertaan. Mutta mitäs sitä turhia, verovaroillahan tässä töissä ollaan!

    • ei_pelkästään_tuirassa

      Eipä noi onneksi ennään kevyeenliikenteen väylillä paahda menemään ku joskus yli kymmenen vuotta sitten. Sai sydän kurkussa kävellä ku ei tienny millin sieltä joku pölyttää 70-80 seläntakaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe