Ketkä on siis kadoksissa? Päivitystä kiitos.

EtsinjaLöydä

Netti on täynnä sivustoja joissa on muutama kuva ja teksti tyyliin vuodelta 2015 kadonneista suomalaisista. Facebookissa olevat sivut eivät kerro senkään vertaa luotettavaa tietoa. Olisi enemmän kuin mielenkiintoista tietää ketkä yleensä ovat edelleen kadoksissa ja keitä etsitään...

Poliisinkaan sivulta ei taida olla löytyä mitään listaa.

Mistä tiedä etsiän ihmisiä jotka eivät olekaan ehkä enää kadoksissa? Sitten noita ruumiitakin on löydetty tänä vuonna useampi esim. maastosta mutta eikö nyt tosiaan ole muka ketään kateissa olevaa löydetty niiden joukosta. Myös katoamisiin liittyvät ajoneuvot olisi hyvä pitää ajantasalla, koska niihinkin saattaa yllättäen törmätä...

Eli käsitykseni mukaan kateissa ovat ainakin Raisa Räisänen, Teemu Puumala ja Antti Hanhivaara. Onko se Joensuussa kadonnut nuorempi mies löytynyt jonka naisystävä ja lapsi olivat siihen ohjelmaankin päässeet? Missä on Heinäveden kadonnut nunna? Jussi Neuvonen lienee yhä kateissa. Missä on Juha Laitinen?

Sitten on joukko joitakin enemmän kuin outoja tapauksia kuten eräskin kadonnut rallimies. Kolmenlaista kohtaloa olen saanut hänestä kuulla/ lukea, mutta mikä onkaan totuus. Kovin intensiivisesti kaveria ei ainakaan näytetä etsittävän. Oma epäily on että on hengissä. Täysin satavarma en asiasta kuitenkaan ole.

5

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9798989

      Kyllä sinulla itselläsin on niin huonot tiedot, että jospa päivittäisit vain ne omat tietosi, etkä täällä mouruaisi toisia päivittämään.
      Kyllä muuten on tehty vaikeaksi tuo robotti, ei vittu!

    • chch9898

      Mistä ja kukahan sen listan todellakin hakisi?! Kun ei ole todellakaan missään sellaista päivitettyä listaa, josta kaikki ne näkisi. Jos jostakin löytää jonkun niin ilmoittaa siitä, jokaista kadonnutta ei voi kukaan tietää, jos elossa on ja tulee vastaan. Kotipaikkakunnalla tietenkin tiedetään.
      Ei varmaan kannata lähteä jokaista etsimäänkään yhtä aikaa (jos meinaa etsiä). Kannattaa silloin ottaa yksi jonka katoamispaikan tietää ja lähtee etsimään sitä. Yksin ei silloinkaan kannata esim.isoon ja tuntemattomaan metsään lähteä, jos ei itse halua tulla kadonneeksi.
      Mutta kyllähän noita kadonneita tasaiseen tippuu vuosittain, joista monet tuntuu jäävän ikuisiksi, tai ainakin pitkäaikaiseksi arvoituksiksi (=mitä oikeasti heille tapahtui). Niissä on nämä tunnetut nimet, jotka paljon mediassa ja muualla olleet: Hanhivaarat, Puumalat, Räisäset, Ristikankareet, Kumpulaiset. Niiden oheen on myöskin paljon sellaisia nimiä, jotka ei valtakunnan julkisuutta ole juurikaan saaneet. Niitä pitäisi sitten metsästää jotain paikallisaviiseja lukemalla, ja se on aika suuri tehtävä jo. Eli: ne on kadoksissa, joitten ei ole tiedotettu löytyneen, ja ainakin minulle se tieto riittää. Jos joku jonkun listan kykenee tekemään niin nostan hattua.

      Rallimiehellä ketjun aloittaja kai tarkoitti Kumpulaista. Jos kortteja ei tosiaan katoamisen jälkeen käytetty ja esim.vaimon liikkeet kartoitettiin, niin kukahan olisi se kaveri, joka häntä piilottelisi?! Itse olen ollut taipuvainen siihen, että Kumpulainen ei kadonnut kovin kauas siltä saunalta, lähti sitten itse tai tultiin hakemaan. Ja tämän verstaan naapurissa sijainneella "Bonanzalla" on joku joskus arvellut olleen tekemistä katoamisen kanssa, sekin voisi olla hyvinkin mahdollista.

      • SKKSSJ

        Löytyneitä tai ratkenneita tapauksia ovat ainakin Raija Juutilan tapaus. Avomies passitettiin telkien taakse. Mika Mäenpää löydettiin kuolleena jokin aikaa sitten. Jyrki Korkiakosken tapauksesta en ole täysin varma... Poliisi kaiketi löysi ruumiin osia vesistöstä, mutta onkohan henkirikoksen tekijä yhä vapaalla`..? Muistaakseni Pihlajanmäeltä Helsingistä kotoisin ollut kateissa ollut mies taidettiin löytää Heinävedeltä kuolleena... Mutta oliko niin että Heinävedeltä on löydetty muitakin ruumiita...?

        Spekulaatioiden takia mm. Aulis Käkelän tapaus on minulle epäselvä. Katosi v. 2006 mutta onko yhä kateissa? Pekka Tuukkasen tapauksessa taisi olla jokseenkin selvää ketkä olivat syyllisiä... Hilkka Laitisen kohdalla ei liene kovin vaikeaa arvata kuka oli tekijä.

        Mystisin tapaus on Aili Sarpio. Poistuiko koskaan sairaalasta? Mutta mitä tapahtui...

        Ikävimpiä tapauksia ovat mielestäni Teemu Puumalan katoaminen, samoin Antti Hanhivaaran. Kunpa jutut ratkeaisivat...

        Timo Suikkanen, Tauno Perälä ja Juha Laitinen ovat myös todella ikäviä tarinoita.


    • chch9898

      "Mystisin tapaus on Aili Sarpio. Poistuiko koskaan sairaalasta? Mutta mitä tapahtui... "
      Eräs niitä mystisimpiä kyllä. Tuossa Alli - ketjussa kirjoitin tästä pitkästä aikaa. Jos oli siis niin (melkein 30v sitten), että kys.reumasairaalan ovia ei ollut lukittu, niin on yli 90% mahdollisuus, että Alli poistui niistä lääketokkurassa tm. ... JOS ollut lukittu niin ei kai häntä muualta olisi niin paljon etsittykään. Ei kai vain ollut tapana pitää sairaaloiden ovia tuolloin kiinni, ja sitä ei oltu ns.määrätty missään?! Siis tästähän Allin tapaus olisi paljolti kiinni, koska tuskin niitä hoitajia paljon tuolloin oli, ja ei oven lukitseminen heidän vastuullaan varmastikaan ollut.

      Aulis Käkelä on käsittääkseni (kuten Allikin) yhä kateissa. Olen siitä yli 95% varma, että se katoamisaamun auto liittyy tapaukseen. Sitä ei ehkä pitäisi pitää niin vaikeana kartoittaa, että ketkä sen voi omistaa. Ei se nyt ihan etelästäkään sinne tullut, se lienee aika varmaa !!
      Harvinaisen paljon nimenomaan yksineläjät voivat kadota, ja jopa jokaisesta ikäluokasta. Se on valitettava totuus, jos on perhe niin se joko tietää minne meni tai on tod.näk.itse syyllinen.

      Mistähän tässä muusta voisi kirjoittaa, paitsi toivottaa voimia ja terveyttä ja .... No niitä !!

    • santeri1

      https://www.ksml.fi/kotimaa/Suomessa-kadonnut-20-vuodessa-400-henkilöä-–-kaikkien-tiedot-nyt-yhdessä-paikassa/380004

      Eli keskusrikospoliisilla on ollut viimeiset kolme vuotta tiedossa ketkä kaikki on kadonneet. Lista täydellisenä katoamisajan ja paikan sekä kotipaikkakunnan kanssa olisi kyllä mukava nähdä julkisestikin kauttaaltaan. Moni "vanhempi" tapaus on jäänyt jo parinkymmenen vuoden ajalta täysin unholaan.
      Tätä kautta myös ymmärtää rajallisuuden: mistä tietää "riehuuko tai ajeleeko sarjamurhaajia", kuten useasti netissä spekuloidaan vain muutamia tapauksia yhteenliittämällä. Noista 400 (jotka ilmeisesti siis vuosilta 1995 - 2015) ehkä noin 20 - 30 on suht.säännöllisesti julkisuudessa esillä. Eli jo tuoltakin ajalta suurin osa on painunut ajan syövereihin, ja täysin yleisen tietoisuuden ulkopuolelle, saati sitten sitä aikaisempien vuosikymmenien selvittämättömät tapaukset.
      Tätä kautta voi ajatella, että metsät ja vesistöt on täynnä kadonneita, harva voi kadota kaupunkiin tai esim.rakennuksien sisälle, vaikka kai sekin on joissakin tapauksissa mahdollisuus. Ja vain arvella voi, miten moni on prosentuaalisesti henkirikos, ja moniko aivan jotain muuta kuten itsetuhoisuus tai onnettomuus.
      Mutta kiintoisaa olisi jos jostain voisi lukea tuon täydellisen listan, vaikka eihän ilman muita tietoja niinkään niillä nimillä paljon tekisi. Mutta tuossa kuitenkin tulee ilmi se kadonneiden määrä, mikä se kaikkiaan on parina viime vuosikymmenenä ollut. Paljon on kohtaloita, jotka kadoksissa on muutenkin kuin fyysisessä mielessä, sikäli että niistä tapauksisa ei julkisesti tiedetä juuri mitään, niitten muutamien tunnettujen oheen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe