Niinistö_puhui_outoja

mitäsaletarkoitti

Presidentti Niinistö torjui rajatarkastusten aloittamisen Suomen länsirajan osalta. Suomi kuulemma sulkeutuisi itse??? Mistähän tuokin tuli? Ainakin Unkarilla, Tsekillä, Puolalla, Slovakialla on tiukennettu rajakontrolli, eivätkä nuo maat ole mitenkään sulkeutuneita. Lisäksi nämä maat ovat suhtautuneet perustellun kielteisesti EU-taakanjakoon, eli ns. kiintiöpakolaisiin. Turvapaikkaa voi toki maahan päästessä noista maista hakea, mutta ainakaan esim. Unkari ei salli vapaata maassa oloa pakolaisille, vaan oleskelu tapahtuu valvotusti maan omilla pakolaisleireillä. Perustarpeet Unkarin valtio maksaa, mutta ei anna rahallista avustusta, tai muutakaan sosiaalietuutta maahantulijoille. Tämä on ollut erinomainen keino vähentää maan houkuttelevuutta. Em. sosiaalietuuksien niukkuus on myös vaikuttanut tehokkaasti Slovakian, Tsekin, ja Puolan "ei haluttavuuteen" pakolaisten keskuudessa.

Sanomattakin on selvää, ettei vapaata maahan jääntiä tulisi sallia kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneelle tulokkaalle, vaan hänet tulisi sijoittaa säilöönottokeskuksiin, joita meillä ei juurikaan ole. Tällainen henkilö tulee luokitella jonkinasteiseksi turvallisuusriskiksi. Näyttöä uhasta on nyt valitettavasti jo kahden erillisen henkirikoksen osalta. Turun puukotustapauksen yhteydessä on selkeästi paljastunut se tosiasia, kuinka Supolla, ei ollut selkeää kuvaa päätekijän menneisyydestä ja hänen lukuisista eri identiteeteistään mm. hänen Saksassa oleskeluajoilta. Jostakin kumman syystä Supon mielenkiinto ei herännyt samaisesta henkilöstä vielä silloinkaan, kun Supoa informoitiin asiasta. Myös Maahanmuuttoviraston aiemmat lausunnot tulijoiden menneisyyden tietämisestä ovat ilmeisesti täyttä utopiaa. Ministeri Risikko paljasti tämän jo heti ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa tapahtumapäivän iltana. Mitään hän ei tiennyt. Aivan yhtä ulkona samasta asiasta oli Poliisijohtomme.

Mikä Suomen turvallisuuden vaalimisessa on niin vaikeaa, ettei sitä yksinkertaisesti kyetä tekemään?

https://yle.fi/uutiset/3-9790344

105

982

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gekyt

      Eu:n rahat. Poliitikkojen taskuun täytettä ennen kuin välitetään kansalaisista.

      • sahulii

        Sauli on kannanotoissaan pelokas kuin pakojänis.Nyt tarvittais jämäköitä päättäjiä ,jämäköine mielipiteineen.Tarttis olla Urho Kaleva niin ehkä alkaisi asiat muuttua.No onhan Halla-aho .sanoo asiat niinkui ne on.


      • mhjmhj

        Saulilla mitkä arvot jos mies on kumminsa kansa naimisissa
        Saulin puheet on hyvin vaarallisia kääpä puhuu Suomen kansaa halveksien

        Kansalaiset äänestäkää Laura Huhtasaarta uudeksi Suomen Presidentiksi


      • MikäMättääSauli
        sahulii kirjoitti:

        Sauli on kannanotoissaan pelokas kuin pakojänis.Nyt tarvittais jämäköitä päättäjiä ,jämäköine mielipiteineen.Tarttis olla Urho Kaleva niin ehkä alkaisi asiat muuttua.No onhan Halla-aho .sanoo asiat niinkui ne on.

        Tuo oli Saulilta outo kannanotto että rajoja ei suljeta, eihän tässä ole sulkemisesta kyse vaan rajatarkastuksista ja henkilön identiteetin tarkastamisesta. Kukaan ei siis ole niitä sulkemassa vaan palauttamassa kontrollia suomen valtiorajoille. Miten tästä asiasta on voinut tulla näin suuri ongelma?


      • tahallinenväärinymmärrys
        MikäMättääSauli kirjoitti:

        Tuo oli Saulilta outo kannanotto että rajoja ei suljeta, eihän tässä ole sulkemisesta kyse vaan rajatarkastuksista ja henkilön identiteetin tarkastamisesta. Kukaan ei siis ole niitä sulkemassa vaan palauttamassa kontrollia suomen valtiorajoille. Miten tästä asiasta on voinut tulla näin suuri ongelma?

        Sale itse valitti että maahanmuuttokeskustelua vaivaa tahallinen väärinymmärtäminen. Hänen käsityksensä "rajojen sulkemisesta" ei ole mitään uuta kuin tahallista väärinymmärtämistä häneltä itseltään. Eikai presidentti niin ymmärtämätön ole etteikö tiedä että rajat kiini ajatuksella tarkoitetaan tietenkin rajatarkastusten palauttamista. Mikä ei tietenkään tarkoita että suomesta tulisi pohjois korean kaltainen suljettu yhteiskunta.

        Hölmö.


      • ihanaa_aikaa_

        Juuri näin.

        Eihän se hölmö ole, kusee vaan kansaa silmään.

        Itäraja vuotaa saulin mukaan. Tietenkin kun paperittomat kaikki päästetään sisään. Sama asia tässä.

        Kun kansa vaatii maahanmuuton lopettamista, niin päättäjät kieroilevat ettei sitä voi lopettaa kun tarvitsemme korkeasti koulutettua työperäistä maahanmuuttoa. Sama asia tässä.

        Päivi Nerg juuri Kymmenen Uutisissa kertoi ettei meillä ole palautussopimusta Irakin kanssa, joten palautuskeskuksen perustaminen olisi aivan turhaa. Sama asia tässä.

        Poliitikot eivät ole vielä tajunneet että nykypäivässä valehteleminen ei enää onnistu. Totuus tulee väkisin esiin. Riemuitkaamme jo siitä. Se pelastaa maamme.


    • HerrammeOnTurvamme

      "– Oikeuslaitoksemme on maailman eturiviä myös turvapaikka-asioissa. Sen ratkaisujen yleinen ylenkatsominen tai suoranainen vastustaminen horjuttaa koko yhteiskuntajärjestystämme, Niinistö totesi."

      -Presidentti Niinistölläkään ei riitä ymmärrystä stop deportations ja RFC : n väen hulinoinnille. Hyvä näin ja toivoa sopii ,että näin arvovaltainen kannanotto huomioitaisiin myös punaviherkaartilaistenkin taholla.

      • Eijatkoon

        Sale ei enään kykene ajattelemaan kansalaisten etua.
        Se ettei roistot tule rajan yli ja entiset poistetaan palvelee kansalaisia paremmin.
        En äänestä Saulia


      • mhjmhj

        Sauli polkee kummi tyttöönsä Jennaa Näin sitä Suomessa ja vielä kääpä presidenti arvot ovat perseestä


      • MikäMättääSauli
        Eijatkoon kirjoitti:

        Sale ei enään kykene ajattelemaan kansalaisten etua.
        Se ettei roistot tule rajan yli ja entiset poistetaan palvelee kansalaisia paremmin.
        En äänestä Saulia

        Presidentin pitää yrittää saada viesti perille jokaiselle osapuolelle ja mieluiten niin että ne ymmärtävät sen ilman raivostumista. Tämä tehtävä ei ole helppo ja se on enemmän kuin epäkiitollinen tehtävä, poliisilla on varmasti siitä hyvin paljon kokemusta.

        Jos esimerkkinä itse yrität saada salafistin ja kristityn katollisen ja juutalaisen ymmärtämään mitä Jeesus oli ehkä jumalan poika ja anarkisti pölhö, niin kuinka lähetät saman viestin jokaiselle rauhanomaisesti ilman että he saavat raivarin sinua kohtaan.

        Olin joistakin kohdista presidentin kanssa eri mieltä mutta en kaikista.


    • mikäoikeinmättää

      Kyllä sisärajojen tarkastukset on mahdollista aloittaa ja suorittaa ilman suurempia ongelmia. mm. Tanskan ja Ruotsin rajalla ne taitavat parhaillaan olla käytössä, samoin kuin myös Itä-Euroopassa on tehostettua rajavalvontaa. Jostakin syystä asiasta ei Suomessa juurikaan uutisoida. Ihmettelyä herättää yksinkertaisten sisärajatarkistusten keinotekoinen kääntäminen ylitsepääsemättömäksi asiaksi valtionjohtomme taholta. Sisärajatarkastuksilla eliminoidaan tehokkaasti terroristien mahdollisuutta muuttua valtioiden välillä vaeltaviksi harmaiksi massoiksi, jotka vetäytyvät tarpeen mukaan eripuolille Eurooppaa, iskeäkseen yhä uudelleen. En kykene ymmärtämään, miten tällaisen salliminen on yhä mahdollista Suomessa...ja muuallakaan Euroopassa?

    • Pahuusz

      Tässä tilanteessa kehtaa ylistää oikeuslaitoksen toimintaa, kun on paljastunut, että meillä on pari vuotta elätetty marokkolaista taparikollisten terroristeiksi ryhtynyttä solua, joilla siis rikostaustaa useista maista, valenimet, rikostaustaa ja Isis-vihjeitä Suomesta jne..
      Ja ne jotka tässä kohtaa haukkuvat järjestelmän toimintaa ovat nyt syyllisiä veneenkeikuttamiseen?

      Sale on ihan puolimukiinmenevä pressa, mutta ei senkään vintillä ihan kaikki lyhdyt pala.

      • OsaonStoryvillessä

        Ei oo Salellakaan kaikki Jennit Kultarannassa


      • salenlöpinää

        Argumentit joita tämä Ajatusten Aurajoki esittää perusteluksi miksi rajatarkastuksia ei voi aloittaa ovat myös yhtä luokattomia.
        "Pari vuotta sitten itärajakin vuoti."
        Kyllä nuo puheet menevät sellaiseen mukiin jonka sisältö voi vakuuttaa ihan muunlaisen rajan ylityksen.
        Kiemurtelusta näkee ettei se itsekään jaksa uskoa että kukaan ottaa noita puheita täydestä.


    • Vastuullinen

      Mielestäni pitäs myös tarkastaa kaikki moskeijat vieläkö siellä jaetaan puukkojen lisäksi myös räjähteitä ja muita aseita sieltähän se turun pakolaisohjelmaan kuulunut sotalapsikin puukkonsa haki ennen urotyöhönsä ryhtymistä torilla..ainakin moottoripyöräkerhot on ratsattu panssariajoneuvoin vaikka en tiedä yhtään vastaanvan kaltaista teurastusta heidän tehneen aivan sivullisille ..

    • euydjak

      Arvostin ennen herra presidenttiä, mutta nyt ovat pisteet laskeneet.
      Kannattaa edelleen Suomen hulvattoman sinisilmäistä
      turvapaikkapolitiikkaa, JOHON MEILLÄ EI EDES OLE VARAA.
      Niinistö voisi perään kertoa, PALJONKO TÄMÄ MAKSAA JA
      KUINKA PALJON SUOMI OTTAA VELKAA?

      • Jäitähattuun

        Samaa mieltä! Kyllä Suomen täytyy pystyä rajansa sulkemaan tilapäisesti, jos asiat sitä niin vaativat. Niinhän tehtiin jo muinoin, kun veli Venäjän piippalakisotilaat aikoivat kävellä Karjalan kannakselta Helsinkiin. Ilman järkeviä ratkaisuja meidän kaikkien olemassaolo on vaakalaudella ja meidän esi-isiemme omalla verellään puolustama maa on vaarassa. Arvoisa Presidentti, jäitä hattuun!


    • Hoplaax

      "Tässä asiassa rajavalvonta ei toimi, eihän se toiminut itärajallakaan. Suomi ei voi olla umpio."

      Jotenkin näin Niinistö kommentoi turvapaikanhakijaongelmaa. Kyllä se toimii, kun palataan yleiseen käytäntöön, jossa maahantulijoilta vaaditaan asianmukaiset matkustusasiakirjat. Niillä "umpio" läpäistään helposti kuten ennenkin. Rajalla esitettyä, vanhentunutta ja erittäin haitalliseksi osoittautunutta asylum-taikasanaa ei tule huomioida lainkaan.

      Menneisyyden käytännöissä on enemmän järkeä kuin eräät tajuavatkaan...

    • ja-ohje-oli

      Rajoja ei kannata lähtee valvomaan jos ei pystytä antamaan tarkkoja selkeitä ohjeita mitä tehdä kun tulee ihminen jolla ei papereita ole. Jätetäänkö se päästämättä maahan? entä kun maahanpäästämättömii seisoskelee 30 000 entäs kun noi kyllästyy odotteleen ja lähtee vaan tuleen? siis selkeet ohjeet muuten turha valvoo.

      • ratkaisut_valmiina

        Eiköhän tuohonkin ratkaisut löydy. Nuo 30 000 rajalta käännytettyä on käytännössä ruotsin ongelma, joten ruotsin täytyy hajoittaa tuo "leiri". En kuitenkaan usko, että suomi ois ruotsiin verrattuna niin paljon houkuttelevampi, että tuo porukka jäisi niille sijoilleen leiriytymään. He vaan yksinkertaisesti menisivät takaisin ruotsiin jatkamaan rikollisia touhujaan. Lopulta homma aiheuttaisi sen, ettei kukaan enää tulisi kokeilemaan rajanylitystä suomeen.

        Suomen etu tuossa ruotsin rajalla on, että rajalla on joki. Tästä syystä ei tarvitse rakentaa edes aitaa. Jos joku yrittää uimalla torniojokea ylittää, niin riski hukkumiselle on todella suuri. Siinähän sitten säästyy pitkä penni, ku ikuisen valitusrumban sijasta järjestetään pikainen tuhkaus ja jätteen hautaus.


    • eihalutavaimiten

      Sehän on pakko aloittaa tarkastukset, ilman papereita reissaavat säilöön ja palautus. Ne joilla on matkustus asiakirjat kunnossa niin tervetuloa. Mikä siinä on vaikeaa. Ja kaikki paperittomat kiinni ja säilöön karkoitusta odottamaan. Tehdään niinkuin ennenkin mutta tehostetusti.

    • soSimpleSo

      Kukaan päättäjistä ei ehdota tehokkainta ja kanta-suomlaisten kannalta parasta keinoa. Rahahanat kiinni. Ei ole tuntua Viroonkaan kun eivät maksa matuille.

      • hallittumamutus

        Eestin ihmiset osaa. Siellä Tallinnan vieressä on Kinnipidamiskeskus, melkein sama suomeksi, siellä kysytään matuselta että onko hän se kuka väittää olevansa. Jos on kovin vääriä vastauksia niin matka lentokentälle on ihan tosi juttu. Kyllä joitakin matusia on sijoittunut jopa työelämään mutta tosi vähän. Osa on sitten vahingossa kadonnut sataman kautta Tukholmaan tai Helsinkiin. Näissä kaupungeissa on sitten avokätinen Kelan raha-automaatti ja positiivinen syrjintä.


    • Premiäär

      On se kumma perkele. Ettei yhdellä raja tarkastuksella osu mennen tullen.

    • Ninnukkainen

      Onhan se nyt ihme että kun ne tuhannet Irakista tulleet valesyyrialaiset on pyörineet täällä jo pari vuotta niin ei mitään ole saatu aikaiseksi .Ihan samassa tilanteessa ollaan kuin silloin kun tilanne niin sanotusti pääsi yllättämään.Entä kun seuraavat kymmenet tuhannet alkaa tunkea taas tänne niin rajat on edelleenkin auki kuin kaalimaan veräjät ,niinkö ? Ja taas ihmetellään sormi suussa ja toinen takapuolessa että 500 Ibrahimia vaan jotenkin hävisi jonnekin tänne Suomeen ? Tehkää nyt jo herran tähden jotakin ! Ja raijatkaa ne kielteisen päätöksen saaneet ulos maasta ! Ei kai se nyt noin vaikeaa voi olla ! Mitä te oikein pelkäätte Herra Presidentti ?

      • Pahuusz

        Suomi on tosiaan ihan monttu auki odottamassa seuraavaa vaikka miljoonaakin, mutta onneksi Merkel on pallinsa säilyttääkseen vähän rajoittanut mamuvyöryjä halki Euroopan. Ja Tanska ja jopa Ruotsi tehneet jotain.

        Olisi kiva ihan mielenkiinnosta nähdä miten pitkään homma jatkuisi, jos Putin järkkäisi vaikka miljoona marssijaa Suomeen? Nythän itäraja on kiinni vain herra Putinin armosta.


    • Salon.tumpelo

      Viattomia saa tappaa vain siksi ettei Suomi saa olla... "umpio"!

    • lopenkyllästynyt

      Joku noista vangituista tyypeistä oli hakenut oleskelulupaa Ruotsista, kun ei saanut lopmsi Suomeen. Hädässä olevan ei tarvitse hävittää papereita ja esiintyä väärällä henkilötiedoilla,
      mutta nämä tyypit kusettavat viranomaisia kuten tahtovat.
      Politikot uikuttavat henkensähädässä sotaa paenneista, monenko länsimaalaisen pitää menettää henkensä näiden kusettajien vuoksi?
      Suomessa rikotaan vammaispalvelulakia eikä akuutissa hädässä oleville perheille ole sovittua määrää turvakoteja.

      • Pahuusz

        2013 oli jo ollut Ruotsissa, eikä saanut maleskelulupaa, joten sitten Suomeen ja täälläkin perusteetta. Siis miettikää, ainakin neljä vuotta ilmaisella lomalla täysihoidossa, vaikkei perusteita turvapaikalle ole?

        Mikähän on ennätys tuolla saralla? Liekö useita yli kymmenenkin vuotta Euroopan vokkeja kiertäneitä?

        Siis kyllähän minä tämän tiesin, että näitä riittää, mutta nyt on asia tehty selväksi hitaammillekin.


    • Eurokansalainen

      "samassa tilanteessa ollaan kuin silloin kun tilanne niin sanotusti pääsi yllättämään.Entä kun seuraavat kymmenet tuhannet alkaa tunkea taas tänne niin rajat on edelleenkin auki kuin kaalimaan veräjät ,niinkö"

      -Tässä kirjoittaja on suoraan asian ytimessä. Tilanne on edelleenkin täsmälleen näin. Presidentti Niinistö vahvisti myös omalta osaltaan olemassaolevan tilanteen tänään.

      Suomi , eli me kaikki täällä asuvat , joudumme ottamaan vastaan kenet tahansa joka vain turvapaikkaa ilmoittaa tänne saapuessaan täältä hakevansa. Siitäpä sitten alkaa tuskainen ja pitkä tutkimus ,jossa hakijan oikeus pakolaisasemaan selvitellään suomalaisten virkamiesten ja viimekädessä tuomarien voimin.

      Eli siis vaikka tulijoita olisi jostakin syystä miljoona yhdelle vuodelle , niin täällä kipuiltaisiin vain sen ongelman kanssa että mihin nämä kaikki tulijat saadaan majoitettua. Rahastakaan ei olisi puutetta , kuten siitä ei ole tähänkään saakka näissä asioissa ollut. Jos budjetissa ei ole heti hynää, niin eduskunnan enemmistö siunaa ilman vastaväitteitä vähin äänin lisämäärärahan. Koska on kyse jakamattomista ja loukkaamattomista ihmisarvoista viime kädessä.

      Suomi on yksiselitteisesti sitoutunut ottamaan vastaan ja huolehtimaan sekä tutkimaan yksilöllisesti kaikkien tänne saapuneiden ihmisten turvapaikkatarpeen , mikäli he vain onnistuvat siis tänne asti pääsemään pyytämään suojelua itselleen.

      Maksoi mitä maksoi ja tuntuupa se miltä tahansa meidän mielestämme, mutta tämän mukaan nyt hallituksemme toimii.

      • Pahuusz

        Jokainen, joka vaan sanoo asylum, saa kahden vuoden täysihoidon ja aiheuttaa yhteensä kuluja suomalaisille varmaan ainakin 50 000e, jos siis hänestä kahdessa vuodessa päästään, eikä tee rikoksia tai saa syöpähoitoja.

        Kahden vuoden jälkeenkin saa jäädä laittomaksi, jolloin oikeus normaaliin sosiaaliturvaan ja laittomien omiin lääkäreihin yms. Pimeitä töitä saa tietenkin tehdä sossurahan päälle, rikollisista tuloista puhumattakaan.

        Ja milloin vaan onnistuu kiksauttamaan jonkun mätisäkin entistä paksummaksi, niin aukeaa elinikäinen taikaseinä .


    • Milloinjärkivoittaa

      Tässä ei ole järjen häivää.
      Tätä menoa Suomi on konkurssissa.
      Kuka sammuttaa valot?

      • ÄlyäOnTaustalla

        Tämä on pitkänajan suunnitelma, jolla on tarkka päämäärä ja tarkoitus. Maahanmuutto on siinä vain yksi tekijä sopassa. Asiaa tulee katsoa laajemmasta näkökulmasta, Irakin sota, Libyan sota, Syyrian sota, selkkaukset Egyptissä, Tunisiassa, Turkissa, Afganistanissa, 911, poikkeuslainsäädäntö, euromaiden velkaannuttaminen, keskinäiset velkavastuut, toisinajattelijat syytteeseen, ja muut lukemattomat seikat. Kansa on maahanmuuttoa vastaan jokaisessa EU maassa mutta päättäjät ajavat tätä jääräpäisesti eteenpäin.

        Meillähän vain muutama mies päättää eduskunnassa, loput noudattavat puoluekuria.


    • Paljon on viilattavaa ja paljon säädettävää. Ääriajattelu on aina pahasta niin näiden terroristien kanssa kuin myös suomen nationalistien kanssa.

      Kaikki kait halutaan järjestäytyneessä yhteiskunnassa olla ?

      Odotan mielenkiinnolla mitä sanovat "suuret miehet" ja toimitaanko sen mukaan oikeasti , vai onko luvassa tyypillistä lätinää. Pojat tässä olis nyt sauma, Halla- aho ja kumppanit , tämän parempaa tuskin tulee ;)

      • 1TäyspäinenSuomalainen

        Vai Suomen nationalistien ...
        En ikinä aiemmin tuntenut itseäni ihmeemmin itseäni nationalistiksi. Mielipiteeni olivat 99% jokaisella suomalaisella jo ennen 90-lukua, aivan varmasti. Sitä pidettiin normaalina, täyspäisenä ajatteluna. Nyt siitä saa natsileiman.


      • qåaäzm

        Mutta jos ei käytetä rajuja keinoja terrorismin kitkennässä, ei hyssyttelyllä saada mitään aikaan. Se vaatii määrätynlaista "ääriajattelua". En tarkoita mitään typerää natsismia, enkä vasemmistoanarkismia, vaan päättäväisyyttä hoitaa maamme kansan turvallisuutta kunnolla. Nyt sitä ei tehdä alkuunkaan, vaan päästetään kaikenmaailman isis-ukot tänne. Eikä saada edes niitä kolmeasataa Supon tarkkailemaa ukkoa huitsin nevadaan täältä. Ei asiat sillä hoidu että vaan tarkkaillaan ja tarkkaillaan. Sanon Kekkosen tavoin että saatanan tunarit.


    • hittokun

      Sale on dementti. Se ei enää ymmärrä asioita, vallankaan omaa kusipäisyyttään...ja miten on mahdollista että Salen lehdistöpäälikkönä ja joka tilanteessa nokkaansa esiin tunkeva jihadistien komppaaja? Ei paljon puutu, että olisi kaapuakka.

    • Eurokansalainen

      "Jokainen, joka vaan sanoo asylum, saa kahden vuoden täysihoidon ja aiheuttaa yhteensä kuluja suomalaisille varmaan ainakin 50 000e, jos siis hänestä kahdessa vuodessa päästään, eikä tee rikoksia tai saa syöpähoitoja"

      -Näin.

      Onhan tilanne aika karmea , kun tosiasiassa meille suuntautuvaa tämän laatuista maahanmuuttoa säätelee vain idässä Venäjä ja lännessä muut EU-maat ja viime kädessä erilaiset rosvojoukot ,jotka päättävät maksukyvyn mukaan sen kuka edes pääsee yrittämään Eurooppaan.

      Täytyy ottaa huomioon realiteetit , että molemmilla suunnilla voi hyvinkin olla omat syynsä ohjata näitä ihmisiä tänne Suomeen eri tilanteissa, kuten olemme jo nähneet. Olisi hyvä mikäli tällaisia tilanteita varten olisi hallituksella muutakin arsenaalia , kuin vain uusien VOK :en perustaminen.

      Suomi voi toki itse päättää omien tulkintojensa pohjalta siitä ketkä sen pakolaisaseman saavat , mutta laiha lohtu se on tuokin , mikäli muuttoliike tulee kiihtymään tulevaisuudessa. Silloin ollaan hyvin nopeasti tilanteessa että käytännössä kaikki voivat jäädä , koska on aivan joutavaa illuusiota puheet ,että pystyttäisiin tehokkaasti palauttamaan kymmeniä tuhansia vastahakoisia ihmisiä takaisin lähtömaihinsa.

      Ainoa varmasti toimiva ja tehokas keino jolla saadaan kitkettyä turhia onnenonkijoita edes kiinnostumasta saapumaan asyylille tänne saakka ,on yksinkertaisesti heikentää minimiin vastaanottopalvelut. Majoitus ja sapuska , ei mitään muuta sille ajalle kun suojeluntarpeen selvitys on kesken. Mahdollisesti syrjäiset alueet , joihin nämä keskukset perustetaan.

      Tämä tuskin loukkaisi kenenkään , joka todellisessa hädässä on , ihmisarvoa tai muutakaan , vaan karsisi ehkä turhia hakemuksia , ainakin jonkun verran pois ja vähentäisi turhaa kuormitusta tässä systeemissä.

      Turvapaikan saaneet on sitten asia erikseen ja heidän asemoitumiseensa tänne on pidettävä huolta.

    • FiXIT_ja_heti

      Paatunut laskelmoiva poliitikko antaa mustavalkoisesti kaksi vaihtoehtoa, joista toinen kuulostaa aina mahdottomalta, tai muuten epäkelvolta tarjottu "pakote" ainoalta oikealta ratkaisulta. Niinistö siis valehtelee kirkkain silmin. Ei Suomi sulkeudu, vaikka tiettyihin asioihin tehdään muutoksia. Niinistö nyt vain on yksi niistä, jotka syystä tai toisesta kannattaa maan muslimisaation kasvamista. Sama juttu EU-operaation kanssa. Ei me oikeasti tarvita sellaista EU:ta, mitä se nyt on. Yhteistyöliitot, yhteistyö, sopimukset yms. on ihan samalla lailla mahdollisia, ilman järkyttäviä kustannuksia. Hyötynä olisi se, että ei pääsisi tapahtumaan sellaista kansallista katastrofia, mistä EU-Suomi nyt kärsii.

      • FiXIT_ja_heti

        ..., tai muuten epäkelvolta JA tarjottu.... *


    • markku.lievonen

      Niinistö painottaa monissa haastatteluissa hädänalaisen ihmisen auttamisen tärkeyttä ja hyvä niin, koska se on yksi tekijä sivistysvaltiosta.

      Mutta, tänä päivänä tulisi antaa runsaammin euroja / lisätä henkilökuntaa selvittämiseen kuka on hädänalainen maahan pyrkivä ja kuka ihminen tuo rikollisuutta tullessaan. Turun tapahtuma olisi estetty, jos rahavirtoja olisi runsaammin ohjattu tälle sektorille ja siten olisi havaittu tekijän tausta. (Sipilä muuten totesi, ettei määrärahoja koroiteta enää) Tekijän käyttäytyminen on todisteena,- ettei hän kuulu siihen maahanmuuttaja ryhmään,- joita tulee ehdottomasti auttaa.

      Mitä tiedän tekijän taustasta, niin valitetava todellisuus on, miten hän on eniten avun tarpeessa,- mutta erittäin haasteellinen autettava. Vaikka hänet olisi palautettu mihin maahan tahansa, niin tekijä on aina vaaraksi ympäristölleen. Synnyin maassaankin.

      Päättäjiemme tulisi erikoisesti huomioida ja nähdä, mikä vaikutus on rikolllisuuteen taipuvalle ihmiselle tulla erilaisen kulttuurin / ympäristön vaikutuspiiriin. Vaikka meillä on rikollisia ihmisiä ihan omasta takaa, niin näiden käyttäytyminen ja uhka on eritasoista kulttuuriimme liittyen. Todellisuudessa eri kultuurista tulevalle rikollisuuteen taipuvalle ihmiselle kulttuurimme tuo hänelle lisää haasteellisuutta. Tuohon liittyen olisi pienempi paha / paremmat olosuhteet rikollisen ihmisen elää synnyin maassaan.

    • paljonko_kestämme

      Syyte valehtelusta!

      • en-olisi-uskonut

        Tahraako nyt myös presidenttimme kätensä vereen?


      • kuorenvälissä

        Ei ole helppoa pressalla, ha ha hah haa.
        Kun kumartaa rahaeliitille pyllistää kansalle.


    • rasismiameitäkohtaan

      mikäs maa sellainen on joka ei tarkasta maahan tulijoita. miksi meillä on passit ja viisumit. kun käyn venäjällä, passi tarkistetaan mennen tullen. venäjällä vielä viisumi. kun käyn ostoksilla rajan takana tulen pois jo ehkä tunnin päästä suomeen. taas tarkastetaan kaikki matkustus asiakirjat kummassakin maassa. koskeeko passi vaatimus vaan suomen kansaa. onko laittomasti maahan lampsivat erityis asemassa heitä ei tarkisteta. ollaanko saman arvoisia. tämähän on selvää rasismia meitä kohtaan.

    • rajatarkastukset

      miksi meiltä vaaditaan rajoilla passi. muukalaiset saa lampsia ilman passia väärillä nimillä,. PRESSA ON RASISTI OMAA KANSAA KOHTAAN. PRESSA NUOLEE RIKOLLISIA JA PYLLISTÄÄ OMALLE KANSALLE. turha höpistä tolkusta ja maltista. niinistöllä menny maltti ja tolkkua ei koskaan ole ollutkaan.

      • metsän_puilta

        Kysymys MIKSI on olennainen.
        Pressa nuolee samaan suuntaan kuin koko EU:n johto. Mikä on tämän kaiken tavoite! Maahanmuutto on pitkällisen suunnitelman yksi osatekijä. Asiaa tulee tutkia paljon laajempana agendana.


      • 1TäyspäinenSuomalainen
        metsän_puilta kirjoitti:

        Kysymys MIKSI on olennainen.
        Pressa nuolee samaan suuntaan kuin koko EU:n johto. Mikä on tämän kaiken tavoite! Maahanmuutto on pitkällisen suunnitelman yksi osatekijä. Asiaa tulee tutkia paljon laajempana agendana.

        Alat olla asian ytimessä. Eivät kaikki salaliittoteoriat olekaan puppua.


    • pressan.möläys

      Miksi Itävalta aloitti sitten rajatarkastukset Italiasta tuleville. Valehteleeko Niinistö.

      • 42fww

        Itävalta onkin sulkeutunut kansakunta.

        Toisaalta olen kyllä huomannut, että presidentti Niinistö tuntee ihan samoin kuin muu kansa ja välillä ilmaiseekin kantansa. Hän voisi tosin olla paljonkin jämäkämpi, mutta ilmeisesti pelkää suvaitsevaiston tuomiota. Oma napa lähinnä myös Niinistöllä.


      • pelkkä_pinokkio

        Tarkoitatko oikeasti että pressa pelkää suvakkeja ja kusee kansaa silmään.
        Tai pressa tekee just niin kuin ylhäältä määrätään ja yhdessä nämä käyttävät viettiään toteuttavia suvakkeja hyväkseen.


      • mielenkiintoisia_aikoja

        Päättäjät tekevät juuri niin kuin rahaeliitti määrää, myös euroopassa. Uhkailun keinot ovat lukuisat. Mitä tapahtuisi jos taikaseinästä loppuisi rahat. Tämä kaikki on sitä mihin meitä on ajettu laajalla rintamalla vuosien ajan.

        On kuitenkin pidettävä mieli korkealla. Kohta tulee suuria paljastuksia ja monella polvet notkahtaa ja suut loksahtamaan kun eivät voi ymmärtää miten kaikki tämä on tehty meidän silmien alla.


    • Ruotsin_5_kolonna

      Länsirajamme rajatarkastuksia puoltaa sekin tosiseikka, kuinka Ruotsissa on tälläkin hetkellä lähes 10 000 kadonnutta-, eli piileskelevää pakolaista. yli 1000 näistä on alaikäisiksi ilmoittautuneita lapsia (2016). Ruotsin eri viranomaiset arvioivat, että viimeistään vuosien 2018 ja 2019 aikana "maan alle" saattaa painua jopa 30 000-40 000 pakolaista, sillä näiden kohdalla karkoitus on hyvin todennäköinen. Tarkkoja lukuja jo piileskelevistä pakolaisista en onnistunut Ruotsin kohdalta löytämään, mutta lievimmätkin arviot olivat huomattavasti suuremmat, kuin mikä Suomen vastaava on.

      Lähitulevaisuutemme riskit ovat suunnattomat. Uhka on todellinen. Näiden tietojen valossa avoin länsiraja, vapaa liikkuvuus, ja onnettoman heikko viranomaiskoneisto, eivät kykene suojelemaan Suomalaisia.

    • Vuorten.vanhus

      Kovin vähän tällä palstalla tiedetään mistään mitään. Öyhötys kylläkin on kovaa, mutta tietosisältö on täysin nolla. Voi teitä rassukat.

      ”Presidentti Niinistö torjui rajatarkastusten aloittamisen Suomen länsirajan osalta. ”
      Niin teki. Niinistö tietää, mitä puhuu.

      Schengenin säännöstön perusteella jäsenmaat voivat erityistilanteissa palauttaa rajatarkastukset väliaikaisesti, jos niiden yleiseen järjestykseen tai sisäiseen turvallisuuteen kohdistuu vakava vaara. Pahimmat pakolaisaallon aikana useat maat, myös Ruotsi ja Tanska, suorittavat väliaikaisia rajatarkastuksia.

      Schengenin sopimus mahdollistaa ihmisten vapaa liikkuminen Euroopan unionin alueella. Se tarkoittaa sitä, ettei yhteisillä rajoilla eli sisärajoilla ole rajatarkastuksia. Tavaroiden, palveluiden ja ihmisten vapaa liikkuminen EU-alueella taas on ihan keskeinen periaate EU:ssa. Se poikii merkittävää hyvinvointia ja vauraututta sopimusmaille, mutta se poikii myös haittoja. Iso-Britannia valitsi rajat-kiinni politiikan ja irtautuu EU:sta.

      Rajat kiinni, huutelevat meidän kotoiset pösilöt. He eivät ymmärrä, että tämä tarkoittaisi samaa tietä, minkä Iso-Britannia valitsi.

      Mutta tämän palsan öyhöttäjien täydellinen tietämättömyys maailman asioista on myös pelottava ilmiö. Miten me olemme osanneet kasvattaa osan kansasta tynnyrissä, vaikka meillä on loistavat Pisa-tulokset?

      Minä vaan pohdin tämmöisiäkin.;)))

      • Pahuusz

        Iso- Britannia kylläkin haluaa vapaakauppaa, mutta ei vapaata mamutusta. EU naittaa nuo yhteen ja yrittää estää brittien vapaakaupan, jos eivät suostu ottamaan ketä tahansa maahansa.
        EU kuitenkin menettää tuollaisen saneluvaltansa, jos sille riittävän moni sanoo eit. Brysselin ja Luxemburgin välillä saavat käydä kauppaansa vapaalla liikkuvuudella, muut voivat luoda oman vapaakauppaunionsa ilman velvoitetta elättää unionin ulkopuolisista maista tulevia elintasopakolaisia.

        Jälleen esitit tyypillisen suvakkiaivopierun eli esitit, ettei rajoja voida sulkea, koska ei vaan voida. Valetta ja vääristelyä, kuten koko arvo- ja ajatusmaailmasi.


      • Ruotsin_5_kolonna

        Eipä vanhus jakseta nimitellä....Ok?
        Mainitsemiesi Schengen säädösten puitteissa länsirajamme rajatarkastukset voitaisiin aloittaa välittömästi. Maahamme on saapunut jo todistetusti henkilöitä, jotka ovat vangittuina terroristisesta teosta epäiltyinä. Todisteet lienevät aukottomat. Noiden epäiltyjen henkilöiden saapuminen Suomeen tämän asian yhteydessä on tapahtunut Ruotsista, jossa em. henkilöt yrittivät saada pakolaistatusta, oleskeltuaan tuota ennen Saksassa, usean eri identiteetin turvin. Mahdollisesti ovat esiintyneet myös Ruotsissa eri identiteeteillä.? Tämä kokonaisuus ja viimeaikojen raa'at tapahtumat, antaisivat Suomelle välittömän ja perustellun oikeuden rajatarkastuksien aloittamiseen länsirajallamme.


      • miksimiksimiksi

        Samaa mieltä. Toisaalta euroopan tuhoaminen ei onnistuisi jos rajat olisi kiinni, niin kuin päättäjät haluavat.


      • takaisinRuotsiin

        Ruotsista meidän ei tarvitse ottaa ensimmäistäkään pakolaista.


      • 1TäyspäinenSuomalainen
        Pahuusz kirjoitti:

        Iso- Britannia kylläkin haluaa vapaakauppaa, mutta ei vapaata mamutusta. EU naittaa nuo yhteen ja yrittää estää brittien vapaakaupan, jos eivät suostu ottamaan ketä tahansa maahansa.
        EU kuitenkin menettää tuollaisen saneluvaltansa, jos sille riittävän moni sanoo eit. Brysselin ja Luxemburgin välillä saavat käydä kauppaansa vapaalla liikkuvuudella, muut voivat luoda oman vapaakauppaunionsa ilman velvoitetta elättää unionin ulkopuolisista maista tulevia elintasopakolaisia.

        Jälleen esitit tyypillisen suvakkiaivopierun eli esitit, ettei rajoja voida sulkea, koska ei vaan voida. Valetta ja vääristelyä, kuten koko arvo- ja ajatusmaailmasi.

        Kyllä kohta sanoo Unkari, Tsekki, Slovakia ja Puola EI EU:n järjettömille saneluille.
        Ehkä eroavat EU:sta seuraavaksi. Suomen pitäisi myös erota ja herätä tästä hulluudesta. Saksan Merkel on myös paljolti pakolaishulluudesta vastuussa. Tuo nainen ei ole täyspäinen, vaikka onkin jonkin alan tohtori. Kuuluisi hullujenhuoneelle.


    • Eurokansalainen

      "Schengenin säännöstön perusteella jäsenmaat voivat erityistilanteissa palauttaa rajatarkastukset väliaikaisesti, jos niiden yleiseen järjestykseen tai sisäiseen turvallisuuteen kohdistuu vakava vaara"

      Toisten kirjoittajien mollaaminen ei muuta omaa mielipidettä ainoaksi oikeaksi ja hyväksytyksi , vaikka tunnutte näin kuvittelevan tietämättömyydessänne.

      Todellisuudessa tilanne on nyt se että on täysin perusteltua aloittaa väliaikaiset rajatarkastukset Suomen ja Ruotsin välisillä raja-asemilla. Perusteena on tämä itsekin mainitsema " sisäiseen turvallisuuteen perustuva vakava vaara" . Näin se tilanne nyt vain oikeassa elämässä on . Perusteena hallituksen tällaiselle päätökselle riittää jo Ruotsin sisäinen tilanne , joka on jo mainittu tässäkin ketjussa ja ellei teillä olisi suunnattomia vaikeuksia ymmärtää luettua tekstiä niin tekin pysyisit kärryillä tässä asiassa.

      Laitan nyt vielä lainauksen että pölhömpikin ymmärtää perustelut , miksi Ruotsin raja on muuttunut ongelmallliseksi ja suorastaan turvallisuusriskiksi Suomelle.

      Tässä se syy miksi nyt pitäisi toimia:
      "Länsirajamme rajatarkastuksia puoltaa sekin tosiseikka, kuinka Ruotsissa on tälläkin hetkellä lähes 10 000 kadonnutta-, eli piileskelevää pakolaista. yli 1000 näistä on alaikäisiksi ilmoittautuneita lapsia (2016). Ruotsin eri viranomaiset arvioivat, että viimeistään vuosien 2018 ja 2019 aikana "maan alle" saattaa painua jopa 30 000-40 000 pakolaista, sillä näiden kohdalla karkoitus on hyvin todennäköinen"

      Näille ihmisille palaaminen omaan kotimaahansa EI ole kuin vasta viimeinen vaihtoehto, joten todennäköisempää on se että jatkavat vain matkaansa muuhun Schengenmaahan. En voi uskoa että on kenenkään etu että vapaan liikkuvuuden alueelle syntyy valtava irtolaisten joukko joka ei ole missään kirjoissa eikä kansissa ja samalla ilman mitään alkeellistakaan valvontaa.

      Siihen nimittäin tilanne tulee johtamaan tällä vapaan liikkuvuuden alueella. Vain joko sokea tai tyhmä ei tätä lopputulosta näe.

      Rajatarkastuksilla nämä ihmiset saadaan ainakin järjestelmään kirjattua ja edes teoreettisen valvonnan piiriin mukaan. Tällaisten rajatarkastusten aloittaminen EI tarkoita mitään impivaaralaista sulkeutumista , vaan vain syntyneen ongelman korjaustoimenpidettä.

      • mhjmhj

        Sinä varmaan asut ilman ulko ovee asunnossasi .


    • Norjako-sulkeutunut

      Vuoden 2016 aikana Lapin rajavartioston rajanylityspaikoilla haki turvapaikkaa 1 066 henkilöä. Viimeiset turvapaikanhakijat saapuivat Suomeen Raja-Joosepin rajanylityspaikan kautta huhtikuun alussa. Turvapaikanhakijoiden virran Suomeen lopetti Lapin rajavartioston maarajojen rajanylityspaikoilla 10.4.2016 voimaan tullut 180 päivää kestänyt liikenteen rajoittaminen. Tuolloin rajan ylittäminen oli mahdollista vain Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisilla sekä heidän perheenjäsenillä kansallisuudesta riippumatta. Rajoittaminen päättyi 7.10.2016 ja liikenne normalisoitui profiililtaan samanlaiseksi kuin se oli ennen turvapaikkailmiötä. (www.raja.fi)
      Tarvittiin siis nimenomaan venäläistä virkavaltaa ensin sekä matu-tulvaan, että sen erittäin nopeaan patoamiseen ainakin 180 päiväksi noilla raja-asemilla. Erittäin sulkeutunut (?) valtio Norjahan oli pannut puomit matujen nokan edessä kiinni jo sitä ennen, minkä jälkeen alkoi tulvia Sputnikkia, Volgaa ja fillaria noille Suomen raja-asemille. Sen sijaan erittäin avonaisen paratiisi- ja kauttakulkumaan kaupungin Haaparannan kautta niitä oli tallustellut Suomeen jo ties kuinka kauan.

      http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002895859.html
      http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001343176.html

    • Vuorten.vanhus

      Nimimerkki ”Eurokansalainen” sentään yrittää, kiitos siitä.

      Pakolaisliikene Haaparannasta Tornioon on lähes kuivahtanut. Nyt sitten pitäisi alkaa rajatarkastukset. Se pakolaistulva meni ohi jo 2015 ja 2016. Olet pahasti pudonnut junasta.

      Edelleen, Schengen-sopimus puhuu vain väliaikaisista rajatarkastuksista ja vain vakavan vaaran uhatessa. Olisi kovin ontuvaa perustella rajatarkastuksia Ruotsin sisäisellä tilanteella. Ruotsi ei rajanaapurina itse edes tunnusta vakavaa vaaraa, mutta naapuri sitten päättäisi asian Ruotsin puolesta, niinkö?

      Väliaikainen tarkoittaa sitä, että tarkastukset alkavat perustellusta syystä ja tarkastukset päättyvät, kun uhka on ohitse. Turun tapaus oli erittäin vakava, mutta se ei ennusta, että vakava vaara jatkuisi tai Suomen sisäinen turvallisuus olisi horjumassa.

      Kovin on kökkösiä perusteita sinulla, mutta kiitos kuitenkin yrityksestä.

      • RAJAT___KIINNI

        Eihän siellä euromaissa muitakaan sopimuksia noudateta. Ei edes schengen-sopimusta. Montako matua asutat kun noin innokas olet.


    • Rahas

      Niinistö kuuluu Sipilän ja OrPon kanssa samaan kastiin.

      • kehtaako_julkisuuteen

        ja yks orpopiru on myös ansioitunut takinkääntäjä petturi Soini.


    • valehteleeko_pressa

      Outoa puhetta presidentiltä.

      Libyasta oli tulijoiden tulva Italiaa ja mitään ei ollut tehtävissä. Sitten vasta kun nuoret miehet menivät valokuvaamaan pelastusaluksia, jotka tulivat säännöllisesti noutamaan rannikolta pakolaisia, Libyan aluevesien sisäpuolelta, todettiin että tämä "meripelastus" onkin laitonta, niin tulijoiden määrät romahtivat.

      • Pahuusz

        Samoin mitään ei voitu tehdä syksyn 2015 vyörylle, kunnes sitten voitiinkin. Euroopan tasolla,,ei tietenkään Suomessa. Suomi vain ylpeänä esitteli käsittelykeskuksiaan,,joista ei itse ongelmaan ollut mitään apua.


      • vain_uunot_jäljellä

        Eihän kukaan enää luota päättäjiimme tai maksa valtamedian valheista.


    • Eurokansalainen

      "Kovin on kökkösiä perusteita sinulla, mutta kiitos kuitenkin yrityksestä"

      -Tuskin on olemassa mitään perustejua mitä voisitte ottaa huomioon , kun on kyse näistä rajatarkastuksista. Aivan ymmärrettävää kun usko on vahva.

      Lopputulos tästä on kuitenkin suurella todennäköisyydellä tuo mitä esitin ja se ei ole onnellinen ( häpy end ) kenenkään kannalta. Ei meidän eurokansalaisten , kuten ei näiden irtolaisiksi päätyvien kolmansien maiden kansalaisten kannaltakaan.

      Kielteisen päätöksen saaneita on jo nyt Schengen-alueella valtavat määrät ja mitään merkkejä ei ole olemassa että tämä massamuutto oli nyt sitten tässä ja enempää väkeä ei tule. Eli tämä järjestelmä tuottaa jatkuvasti lisää systeemistä pudonneita ihmisiä.Suomeenkin näyttää vain edelleenkin riittävän tulijoita ja suuri osa näistä tulijoista lienee Ruotsin paperittomia (?) , vai nimitettäisiinkö heitä nyt vain maan alle painuneiksi.

      Mutta mitäpä näistä ja mennään kädet ristissä ja toivotaan että massamuutto loppuu itsekseen. Muutahan me emme täällä näköjään voikaan tehdä kuin toivoa parasta.

      • Pahuusz

        Ja itsestäänhän tämä ei lopu. Euroopan naapurialueiden väestönkasvu ja köyhyys varmistavat, että tulijoiden määrä kasvaa eksponentiaalisesti, jos samaa rataa jatketaan.
        Tässä on kyse melkeinpä Euroopan selviämisestä. Tai maantieteellinen Eurooppa tulee tietenkin olemaan, mutta entä hyvinvoiva? Ei varmasti.


      • merkit_ovat_selvät

        Sallimmeko itsellemme intiaanien kohtalon suvaitsevuuden nimissä.


    • Vuorten.vanhus

      "Mutta mitäpä näistä ja mennään kädet ristissä ja toivotaan että massamuutto loppuu itsekseen."

      Järkeviä asioita voidaan tehdä paljonkin. Esimerkkinä vaikkapa oleskelulupakäsittelyn nopeuttaminen, tai se, että VOK tarjoaa aina ylläpidon eikä milloinkaan käteistä rahaa jne...

      Öyhöttämisen vastakohta on tekeminen. Olet tervetullut tekemään.

      • yks_pölvästi

        Kerro vanhus miksi meidän ylipäätään pitäisi olla maailman sosiaalitoimisto.


      • tyhjää.sisältöä

        Öyhötys on henkilökohtainen elämäntehtäväsi.


      • mhjmhj

        Vanhus olet avun tarpeessa oletko ottanut läääkesi . Sinä voit muutaa Suomesta pois ja antaa asuntosi pakolaiselle joka tulee Marokosta


    • äitykkä

      Saulilla pitäisi olla enmmän sananvaltaa,nyt ei ole kun hallituksen herroilla sisäpolitiikassa.Siellä on lökäpöksyjä ,joissa ei ole yhtään jämäkkää miestä laittamaan maahan laittomasti tulleita pois Suomesta!

      • tästä_maksamme

        Kyllä saulilla oli valtaa silloin kun hän teki järkyttävän harhautuksen euroon liittyvissä asioissa.


      • maanedutedellä

        Siis mitä? Eihän raja valvonta sulje maan rajoja ,vaan tuuota kautta valvotaan maanturvallisuutta ja sitä että mm. ääriaineisto ei pääse maahan ,ekä terroriteot lisäänny . Aivan sama tarkoitus maan turvallisuuden takaamisella on sillä valvonnalla ,että aineisto joka on saanut poistumis päätösen ei ole syystä tai noudattaa tuota Suomen lain voimaista päätöstä .
        Ilman toimeentuloa ei pärjää missään ja sellaisen salliminen johtaa aivan ilmeisesti lisääntyviin rikoksiin ja turvattomuuteen maassa. . Joiltain osin tämä väenvängällä maahan muuton edistäminen jota yleisessä keskustelussa ilmenee menee ainakin oman ymmärrystason ulkopuolelle, koska maassamme on aivan liian alhainen sosiaaliturva ja oman maankansalaisia riippuu tästä syytä leipäjonoissa hyväntekevyyden varassa kun sosiaaliturvaa ei kyetä takaamaan kaikille riittävässä määrin. On varsin erikoista tässä tilanteessa pyrkiä haalimaan lisää elätettäviä maahan kun talous ei salli nytkään riittävän sosiaaliturvan ylläpitoa.

        En sano sitä ettäkö hädänalaisia ei tullisi auttaa.Kyllä ,mutta harkinta tulee siinäkin suhteessa säilyttää, kuinka se tehdään turvaten maan turvallisuus ja miten että koko kansakunnan sosiaalinen toimeentuloturva ei ennenpitkään murene kokonaan.


      • olemme_uhreja

        Olet aivan oikeassa ja myös päättäjämme tämän hyvin ymmärtävät. Kysymys kuuluukin miksi he jatkavat maata tuhoavaa maahanmuuttopolitiikkaa. On huomioitava että tämä sama kusetus koskee kaikkia EU-maita. Iso pyörä pyörii.


      • jksook
        tästä_maksamme kirjoitti:

        Kyllä saulilla oli valtaa silloin kun hän teki järkyttävän harhautuksen euroon liittyvissä asioissa.

        "Kyllä saulilla oli valtaa silloin kun hän teki järkyttävän harhautuksen euroon liittyvissä asioissa."

        Että Sauli ja Paavo ne osasivat olla jämäköitä vähän väärässä asiassa. Suomen liittyminen etulinjassa euroalueeseen on ollut järkyttävä virhe ja tullee johtamaan vielä pahempiin seurauksiin Suomen kannalta.

        Mutta hyvä puoli asiassa on se että eurobarometrin mukaan "enemmistö (65 %) suomalaisista arvioi oman maan taloudellisen tilanteen olevan vakaampi, koska
        Suomi on euroalueen jäsen. Euromaissa ei olla keskimäärin likimainkaan yhtä yksimielisiä kuin Suomessa. " Eli tämä tulkittiin suomalaisessa mediassa kansalaisten vahvaksi tueksi nimenomaan Suomen eurojäsenyydelle.

        Että aika hyvin on mennyt ainoan vaihtoehdon sanoma läpi suomalaisille , jälleen kerran. Oikein ihmetellä täytyy että mistä vastaajat voivat päätellä nimenomaan euron olevan syy Suomen taloudellisen tilanteen vakaudelle. kun Suomen taantuman voi katsoa nimenomaan pitkittyneen tämän euron ansiosta. Tämä on kyllä , ainakin minulle , suuri mysteeri.

        Asiasta on olemassa hyvä pamflettikirjanenkin ,joka kannattaa jokaisen lukea.
        Hankin aikoinaan oman kappaleeni ihan paperisena , kun aihe on sen verran laaja että se on helpompi hahmottaa kirjasena kuin pdf-tiedostona , mutta tässä on nimi ja se löytyy siis netistä ilmaiseksikin ladattavana.

        Euron tulevaisuus - Suomen vaihtoehdot. Tämä Googleen niin löytyy luettavaksi. En linkitä , johtuen pöllöstä botista.


    • Eurokansalainen

      "Öyhöttämisen vastakohta on tekeminen. Olet tervetullut tekemään"

      - Jep jep.

      Tunnen kyllä oikein hyvin ne poliittiset mekanismit ja kokonaisuudet ,jotka ohjaavat meidänkin hallituksemme linjaa näissäkin asioissa.

      Kaikesta huolimatta täytyy myöntää että ryhmänne on oikein mainio sparraaja.
      Tässä saa välillä jopa nähdä vaivaa , vaikka kello lyö usein vastaan armottomasti.

    • HINASTAJA

      Olen aikasisemmin äänestänyt perussuomalaisia, mutta en enää Halla-ahon aikaan. Päätökseni perustuu venäjämielisiin ajatuksiin Huhtasaaren ja muiden persujen taholta. EU-ero olisi vakava ja venäjän mielsinen asia. Tästä syystä persut ovat venäjämielisiä, kREMLIN TROLLEJA.
      Toiseksi Huhtasaari fanittaa putinia ja ilmoitti Venäjän helposti marssivan suomeen ja varsinkin se kävisi nopeasti yhdeksän atomipommin jälkeen. Sauli Niinistö on pätevä presidenttimme ja luottoa häneen löytyy kansastamme noin 66 % verran. Läpi ensimmäisellä kierroksella.

      • hyvää_jatkoa

        Onpas herralla maailmankuva sekaisin. Peru päivälehti pariksi kuukaudeksi ja lopeta valeuutisten seuraaminen niin ajatuksesi selkiintyvät.


      • PAHUUSZ

        Ei se ole venäjämielisyyttä, että tiedostaa maan sotilasmahdin.

        Halla-aho puolestaan kannattaa Natoa. Täten on todettava sinun tulleen aivopestyksi tai pyrkivän aivopesemään muita.

        On aivan perverssiä yrittää leimata suomalaiset isänmaalliset Venäjän asianajajiksi. Mutta ehkä se joihinkin heikoimmista uppoaa?


    • asiateiolemustavalkoisia

      Joo . Valvonta on eri juttu kuin rajojen täydellinen sulkeminen,kuten myös taustojen tutkiminen /henkilöllisyyksistä varmentuminen. Kun puhutaan maahanmuutosta , täytyy muistaa että maahanmuuttoa on muunlaistakin kuin pakolaispoliittinen maahan muutto. Esim työperäinen ja perhepoliittinen maahanmuutto jota on ollut kautta aikain,eikä sen suhteen ole ollut ongelmia.

      Ongelmat maahanmuuton suhteen on tulleet sosiaalisen massa maahanmuuton myötä ,jota on harjoitettu maan pakolaispolitiikan myötävaikutuksella ja jonka seuraamukset ovat olleet näkyvillä lähipäivien aikana.

    • öyhötys

      Venäjä (ja FSB) ei öyhöttänyt, vaan tyhjensi mm. Kantalahden majoituspaikat kakaroita myöten jo alkuvuodesta 2016 kertaheitolla laittomista matu-kokeilijoista ja maleksijoista, joille itänaapurin tietyt tahot olivat kalliilla rahalla järjestäneet "loikkausmatkoja" paratiisiin nimeltä Suomi. Se kansainvaellus Sallaan ja Raja-Jooseppiin päättyi siis alkuunsa - kiitos Venäjän. Lapsellisinta on öyhötys, jonka mukaan rajoja ei muka voida laittomalta kansainvaellukselta sulkea, koska silloin maastamme tulisi sulkeutunut. Salla ja Raja-Jooseppi ovat olleet oikein rauhallisia raja-asemia jo kevättalvesta 2016 lähtien - kiitos Venäjän.
      https://yle.fi/uutiset/3-9293071
      http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002888146.html

    • en_luota_saleen_enää

      Sauli Niinitö ei ole kyennyt tekemään yhtään mitään Suomalaisten turvaamiseksi alati kasvavan muslimiterrorismin osalta. Niinistö kyllä jaksaa jeesustella, kuinka asioiden tulisi olla, mutta hänestä ei yksinkertaisesti ole kansamme johtajaksi, viemään noita tärkeitä asioita maaliin asti. Sauli Niinitö on osoittautunut konkreettisella toiminnallaan vain ja ainoastaan Pääministeri Sipilän avuttomaksi ja alituiseen voivottelevaksi juoksupojaksi. Mihin nykyinen Suomi tarvitsee heikkoa valtionjohtajaa???

    • luottamus_saleen-mennyt

      Niinistö vääristelee asioita eikä siten sovi maamme presidentiksi. Kansalaiset jotka vaativat RAJAT KIINNI tarkoittavat rajavalvontaa, toisin kuin Niinistö tahallisella vääristelyllä puuhuu rajojen sulkemisesta. Hän puhuu samaa muunneltua totuutta kuin maamme johtavat päättäjät. Olisi syytä jo erota!

      "Valvonta ei toiminut itärajalla" koska kaikki paperittomat päästettiin vapaasti maahan. Järkyttävää tekstiä presidentiltä.

      • Rajat_____Kiinni

        Sama oli tilanne kun kansa vaati maahanmuuton lopettamista niin poliitikot viisastelivat että tarvitsemme maahamme korkeasti koulutettua työperäistä maahanmuuttajia, sitähän ei voi lopettaa. Suoranaista v-tuilua kansalle.


      • demokratian-irvikuva

        Puoluekurin turvin muutama puoluejohtaja-ministeri sanelee sen mitä tässä maassa tehdään. Se on lähempänä DIKTATUURIA kuin demoktratiaa.


      • kuva_valvoo

        Rikollisryhmä eduskunnassa

        Suomen perustuslaki takaa kansanedustajien riippumattomuuden. Perustuslain 29. pykälä toteaa, että kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.

        Laki siis antaa jokaiselle kansanedustajalle juridisen suojan toimia oman näkemyksensä mukaisesti, kunhan hän vain noudattaa perustuslakia.

        Kuitenkin kansanedustajan on pakko noudattaa PUOLUEKURIA jos aikoo pysyä puolueessa. Häntä kiristetään puolueesta erottamisella. Silloinhan jokaisen edustajan tulisi erota puolueesta jotta pystyy noudattamaan perustuslain riippumattomuutta. Muussa tapauksessa alistuu kiristykselle maan kannalta hyvin tärkeissä päätöksissä. Tässähän ei ole meidän lainlaatijien mukaan mitää ongelmaa.

        Perustuslakia rikotaan mennen tullen.

        Tuntuu kuin maata vietäisiin kuin vierasta sikaa. Muunneltua totuutta tulee joka toisen suusta vaikka perustuslain mukaan hänen tulee noudattaa totuutta. Tästä ei enää puutu kuin koko sakkia kutsutaan kohta järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi:

        Euroopan unioni määrittelee termin ”järjestäytynyt rikollisuus” yhdentoista ominaisuuden luettelolla.

        Luetelluista ominaisuuksista neljän pakollisen (kohdat 1, 3, 5 ja 11) sekä yhteensä kuuden kohdan on toteuduttava, jotta ryhmä täyttäisi järjestäytyneen rikollisuuden vaatimukset.

        1. useamman kuin kahden henkilön yhteistyö
        2. ryhmän jäsenillä omat määrätyt tehtävät
        3. ryhmä toimii pitkän tai rajoittamattoman ajan
        4. ryhmä käyttää sisäistä kuria
        5. ryhmää epäillään törkeistä rikoksista
        6. ryhmä toimii kansainvälisellä tasolla
        7. ryhmä käyttää väkivaltaa tai muita uhkailukeinoja
        8. ryhmä käyttää peiteyhtiöitä
        9. ryhmä harjoittaa rahanpesua
        10. ryhmä pyrkii vaikuttamaan poliitikkoihin, julkiseen hallintoon, tiedotusvälineisiin, oikeusviranomaisiin tai talouselämän edustajiin
        11. ryhmän toiminnassa taloudellisen hyödyn ja/tai vallan tavoittelu on määräävänä tekijänä.


    • Puntaripohjoinen

      Kansalaisten turvallisuus on toissijainen asia. Kurkun voi leikata auki, mutta ei saa yrittää estää sitä. Rasisti,on, joka ei suostu murhattavaksi.

    • Vuorten.v.vanhus

      Prsedientti Niinistö huomattutti - aivan oikein- rajat sulkemalla Suomi sulkee toki ulkopuolisia ulos, mutta sulkee myös itsensä näiden rajojen sisälle.

      Tämä Niinistön viisaus jäi rassuilta täysin käsittämättä. Tässä säikeessä nimimerki "Eurokansalinen" yritti perustella rajoja sulvaa mielipidettään. Kiitos siitä. Valtaosa kirjoittajista vaan öyhötti. Tälläinen öyhöttäjä on kuin soipa metso, hän ei näe eikä kuule muuta maailmaan, hän vaan öyhöttää. ;)))

      PS. Pöljin öyhöttäjä näki jopa sellaisen vaivan, että rekisteröin käyttämäni nikin. Voi sinua rassukka, kuinka tyhmä voit ollakaan. ;)))

      • Rajat---kiinni

        Älä vääristä asioita. Kansa haluaa rajatarkastukset takaisin. Ei rajojen sulkemista.


      • qåaäzm
        Rajat---kiinni kirjoitti:

        Älä vääristä asioita. Kansa haluaa rajatarkastukset takaisin. Ei rajojen sulkemista.

        Niin. Näissä on huima eroavaisuus. Eikä kansa vaadi maahanmuuttoa täysin loppumaan, vaan haittamaahanmuuttoa pois. Näilläkin on valovuoden ero. Suvakit tuppaavat tämänkin niputtamaan yhteen kun haukkuvat kriitikkoja maahanmuuttovastaisiksi.


      • qåaäzm
        qåaäzm kirjoitti:

        Niin. Näissä on huima eroavaisuus. Eikä kansa vaadi maahanmuuttoa täysin loppumaan, vaan haittamaahanmuuttoa pois. Näilläkin on valovuoden ero. Suvakit tuppaavat tämänkin niputtamaan yhteen kun haukkuvat kriitikkoja maahanmuuttovastaisiksi.

        Missä muuten viipyy maailman vainotuimman ryhmän edustajat, kristityt? Heillä on jo valmiina kaikki edellytykset kotoutua ja sopeutua, johtuen kristillisestä moraalistaan. Miksi kukaan suvakki ei huuda heitä maahan? Ainiin, hehän ovat kristittyjä, eikä heitä sen takia voi tänne hyväksyä. He ovat liian tunnollisia ja nöyriä suvakkien mielestä. Tässä Jeesuksen sanat toteutuvat myöskin. Kristittyjä tullaan vainoamaan Hänen nimensä tähden. Näin totisesti on käynyt.


    • noille_exit

      Viimeistään tänään tuli oikein poliisimme lausunnon myötä todistettua, kuinka avoin länsirajamme ja Schengen-alueen vapaa liikkuvuus mahdollistavat väärin henkilötiedoin vaeltelevien riskiainesten pesiytymisen Suomeen. Missään kohtaa Turun puukottajan maahan saapumisen jälkeen, hänen antamia tietojaan ei oltu tarkastettu, ennen kuin vasta nyt, kun se oikeastaan on jo myöhäistä. Olemattomat resurssit ja heikko turvallisuusorganisaatiomme, mahdollistavat tämän. Yhä edelleen Ruotsi-Suomi liikenne on täysin vailla valvontaa, ja johtavien poliitikkojemme, eli valtionjohtomme taholta, näin tulee ilmeisesti jatkumaan? Tällainen liberalismi maahantulossa nykyisinä aikoina on jo osoittautunut odella vaaralliseksi tavalliselle Suomalaiselle.

    • Vuorten.a.vanhus

      "Kansa haluaa rajatarkastukset takaisin. "

      Äläpä nyt öyhötä, et sinä ole kansa. Vihreät ovat muuten rakettimaisessa nousussa, pitäisikö asiaa kysyä ensimmäisenä heiltä, tulevalta pääministeripuolueelta?

      Rajatarkastukset ovat ensimmäisen askel rajojen sulkemiselle, seuraava järeämpi askel on viisumin vaatiminen maahantulijoilta. Tämä tien päässä on Pohjois-Korea, joka edustanee sitä sulkeutuneisuuden ääripäätä.

      Pohjoismaiden välillä on muuten vuosikymmeniä ollut vapaa liikkuminen, tämä siis kauan ennen Schengenin sopimusta ja EU:ta. Tästä tuskin halutaan ensimmäisenä lakkauttaa, olipa maailman tilanne mitä tahansa.

      PS. Pöljä rassu näki jopa sellaisen vaivan, että rekisteröin käyttämäni nikin. Voi sinua rassukka, kuinka tyhmä voit ollakaan. ;)))

      • Pahuusz

        Rahan jakaminen mamuille on ensimmäinen askel kohti kommunismia eli Pohjois-Koreaa.


      • kimmastunut.käpy

        "PS. Pöljin öyhöttäjä näki jopa sellaisen vaivan, että rekisteröin käyttämäni nikin. Voi sinua rassukka, kuinka tyhmä voit ollakaan. ;)))
        PS. Pöljin öyhöttäjä näki jopa sellaisen vaivan, että rekisteröin käyttämäni nikin. Voi sinua rassukka, kuinka tyhmä voit ollakaan. ;)))
        PS. Pöljin öyhöttäjä näki jopa sellaisen vaivan, että rekisteröin käyttämäni nikin. Voi sinua rassukka, kuinka tyhmä voit ollakaan. ;)))" etc. etc... papukaija.


      • Vuorten.zz.vanhus
        kimmastunut.käpy kirjoitti:

        "PS. Pöljin öyhöttäjä näki jopa sellaisen vaivan, että rekisteröin käyttämäni nikin. Voi sinua rassukka, kuinka tyhmä voit ollakaan. ;)))
        PS. Pöljin öyhöttäjä näki jopa sellaisen vaivan, että rekisteröin käyttämäni nikin. Voi sinua rassukka, kuinka tyhmä voit ollakaan. ;)))
        PS. Pöljin öyhöttäjä näki jopa sellaisen vaivan, että rekisteröin käyttämäni nikin. Voi sinua rassukka, kuinka tyhmä voit ollakaan. ;)))" etc. etc... papukaija.

        Kerro nyt ihan omin sanoin, mitä uskoit hyötyväsi nikin nussinnasta?

        Enhän minä ole rakastunut irtonikkiin, maailmassa riittää kirjainyhdistelmiä ja voin loputtomiin keksiä uusia nikkejä. Miksi edes yrittää tehdä ilkeyttä, kun se kohdistu mihinkään?

        Voi sinua, pöljä rassu. ;)))


      • eurokansalainen

        "Vihreät ovat muuten rakettimaisessa nousussa, pitäisikö asiaa kysyä ensimmäisenä heiltä, tulevalta pääministeripuolueelta?"

        - No onhan siellä vielä se Petterin porukka , joka pistää kovasti kampohin Vihreiden pääminsterihaaveille.

        Vihreät saavat nyt nauttia politiikan ikiaikaisista opeista , jossa puolue joka onnistuu profiloitumaan pääoppositiopuolueeksi saa kannatausnostetta omalle kontolleen. Nyt tilanne on vielä tavanomaistakin herkullisempi Vihreidenkin kannalta , kun Sipilän hallitus on melkoisen epäsuosittu ja etenkin pääministerin mieskohtainen suosio on alamaissa.

        Aivan sama tilanne oli tällä nykyisellä päähallituspuolueella Suomen Keskustalla ,tuoreen kasvonsa Juha Sipilän johdolla ,ennen viime eduskuntavaaleja.

        ...Siperia opettaa sitten aikanaan , sekä Vihreät että Vihreitä äänestäneet.

        Toki Vihreät näyttävät pystyvän vastaamaan aikamoisen ihmisjoukon toiveisiin ja haaveisiin. Etenkin naiset ja vasemmiston äänestäjät näyttävät ihastuneen vihreisiin aatteisiin. Hesarissa onkin tänään hyvä artikkeli tästä Vihreiden kannatuksen noususta , jossa analysoidaan hieman syvempäänkin näitä voimia mitkä mylläävät nyt.

        "Rajatarkastukset ovat ensimmäisen askel rajojen sulkemiselle, seuraava järeämpi askel on viisumin vaatiminen maahantulijoilta."

        - Enpä se minäkään kovin innokas rajatarkastusten vaatija ole. Tietyissä tilanteissa ne ovat aivan perusteltuja , jollei muuten niin ainakin pistokokeen muodossa ja väliaikaisina. Tuo mainitsemani syy olisi yksi näistä. Suomen hallitus ei kuitenkaan katsonut tarpeelliseksi ottaa käyttöön rajatarkastuksia , edes tuossa muodossa, syksyn 2015 Suuren Tulvan aikoina , joten tuskin niitä tämä hallitus enää näillä liikennemäärillä tulee toteuttamaan , kuten totesimme jo aikaisemmin tässä ketjussa. Eli tuskin tulevat ajankohtaisiksi , ellei liikennemäärät tai muut asiat sitä nosta tapetille.

        Oikeastaan ainoa varsinainen syy rajatarkastusten aloittamiselle tälle Sipilän hallitukselle , edes jossakin muodossa, Suomen ja Ruotsin välillä olisi vain ja ainoastaan se että hallitus tällä tavalla pyrkisi luomaan kansalaisille jonkinlaista turvallisuuden tunnetta. Viestittävät että tekevät jotakin. Tosin siis kysymys olisi lähinnä psykologiasta , mutta siitähän politiikassakin hyvin pitkälti on kysymys.

        "Pohjoismaiden välillä on muuten vuosikymmeniä ollut vapaa liikkuminen, tämä siis kauan ennen Schengenin sopimusta ja EU:ta. Tästä tuskin halutaan ensimmäisenä lakkauttaa, olipa maailman tilanne mitä tahansa."

        - Näinpä juuri.

        Työvoiman vapaa liikkuvuus on jo tämän yhteisen euro-valuutankin kannalta syytä pitää voimassa ja sen elinolosuhteita on syytä nimenomaan parantaa ,ei suinkaan heikentää , mikäli haluamme että yhteisvaluutan yksi tärkeä elementti on kunnossa.

        Schengenin vapaa liikkuus , kuten ei pohjoismaiden välinenkään , ei tokikaan tarkoita sitä että kolmansien maiden kansalaiset saavat liikuskella mielensä mukaan tällä passittomalla aluella.

        Schengen-sopimuksessahan määritellään hyvinkin tarkoin ne muodollisuudet ja rajoitteet ,minkä mukaan tämä vapaa liikkuvuus toteutetaan. Toki sopimuksessa on määritelty turvapaikanhakijoiden oikeudet alueelle saapumiseen erikseen mainittuina , mutta siinäkin on omat rajoituksensa muiden sopimusten puitteissa , kuten esim. Dublin.

        Jopa Merkel , joka on sentään Schengenin takuunainen , edellytti omissa puheissaan , tuolloin kuumana vuonna 2015 , että mikäli tästä sopimuksesta halutaan pitää kiinni , se tarkoittaa sitä että EU:n alueella pitäisi päästä yhteiseen pakolaispolitiikkaan, joka pitäisi paineen Schengenin rajoitusvaatimuksia kohtaan rajoitettuna.

        Sen jälkeen tehdyt påätökset , esimerkiksi taakanjaon suhteen , eivät kaikki näytä toimivan. En ole myöskään nähnyt että EU:n jäsenmaiden kesken olisi päästy kovin pitkälle muutenkaan pakolais- ja turvapaikanhakijapolitiikan ja käytöntöjen harmonisoinnissa.


        Meillä on nyt kuitenkin vapaan liikkuvuuden alue , joka e i vastaa olosuhteiltaan tällä hetkellä sitä minkä jäsenmaiden parlamentit ja eduskunnat ovat ratifioineet .


      • Vuorten.MC.vanhus
        eurokansalainen kirjoitti:

        "Vihreät ovat muuten rakettimaisessa nousussa, pitäisikö asiaa kysyä ensimmäisenä heiltä, tulevalta pääministeripuolueelta?"

        - No onhan siellä vielä se Petterin porukka , joka pistää kovasti kampohin Vihreiden pääminsterihaaveille.

        Vihreät saavat nyt nauttia politiikan ikiaikaisista opeista , jossa puolue joka onnistuu profiloitumaan pääoppositiopuolueeksi saa kannatausnostetta omalle kontolleen. Nyt tilanne on vielä tavanomaistakin herkullisempi Vihreidenkin kannalta , kun Sipilän hallitus on melkoisen epäsuosittu ja etenkin pääministerin mieskohtainen suosio on alamaissa.

        Aivan sama tilanne oli tällä nykyisellä päähallituspuolueella Suomen Keskustalla ,tuoreen kasvonsa Juha Sipilän johdolla ,ennen viime eduskuntavaaleja.

        ...Siperia opettaa sitten aikanaan , sekä Vihreät että Vihreitä äänestäneet.

        Toki Vihreät näyttävät pystyvän vastaamaan aikamoisen ihmisjoukon toiveisiin ja haaveisiin. Etenkin naiset ja vasemmiston äänestäjät näyttävät ihastuneen vihreisiin aatteisiin. Hesarissa onkin tänään hyvä artikkeli tästä Vihreiden kannatuksen noususta , jossa analysoidaan hieman syvempäänkin näitä voimia mitkä mylläävät nyt.

        "Rajatarkastukset ovat ensimmäisen askel rajojen sulkemiselle, seuraava järeämpi askel on viisumin vaatiminen maahantulijoilta."

        - Enpä se minäkään kovin innokas rajatarkastusten vaatija ole. Tietyissä tilanteissa ne ovat aivan perusteltuja , jollei muuten niin ainakin pistokokeen muodossa ja väliaikaisina. Tuo mainitsemani syy olisi yksi näistä. Suomen hallitus ei kuitenkaan katsonut tarpeelliseksi ottaa käyttöön rajatarkastuksia , edes tuossa muodossa, syksyn 2015 Suuren Tulvan aikoina , joten tuskin niitä tämä hallitus enää näillä liikennemäärillä tulee toteuttamaan , kuten totesimme jo aikaisemmin tässä ketjussa. Eli tuskin tulevat ajankohtaisiksi , ellei liikennemäärät tai muut asiat sitä nosta tapetille.

        Oikeastaan ainoa varsinainen syy rajatarkastusten aloittamiselle tälle Sipilän hallitukselle , edes jossakin muodossa, Suomen ja Ruotsin välillä olisi vain ja ainoastaan se että hallitus tällä tavalla pyrkisi luomaan kansalaisille jonkinlaista turvallisuuden tunnetta. Viestittävät että tekevät jotakin. Tosin siis kysymys olisi lähinnä psykologiasta , mutta siitähän politiikassakin hyvin pitkälti on kysymys.

        "Pohjoismaiden välillä on muuten vuosikymmeniä ollut vapaa liikkuminen, tämä siis kauan ennen Schengenin sopimusta ja EU:ta. Tästä tuskin halutaan ensimmäisenä lakkauttaa, olipa maailman tilanne mitä tahansa."

        - Näinpä juuri.

        Työvoiman vapaa liikkuvuus on jo tämän yhteisen euro-valuutankin kannalta syytä pitää voimassa ja sen elinolosuhteita on syytä nimenomaan parantaa ,ei suinkaan heikentää , mikäli haluamme että yhteisvaluutan yksi tärkeä elementti on kunnossa.

        Schengenin vapaa liikkuus , kuten ei pohjoismaiden välinenkään , ei tokikaan tarkoita sitä että kolmansien maiden kansalaiset saavat liikuskella mielensä mukaan tällä passittomalla aluella.

        Schengen-sopimuksessahan määritellään hyvinkin tarkoin ne muodollisuudet ja rajoitteet ,minkä mukaan tämä vapaa liikkuvuus toteutetaan. Toki sopimuksessa on määritelty turvapaikanhakijoiden oikeudet alueelle saapumiseen erikseen mainittuina , mutta siinäkin on omat rajoituksensa muiden sopimusten puitteissa , kuten esim. Dublin.

        Jopa Merkel , joka on sentään Schengenin takuunainen , edellytti omissa puheissaan , tuolloin kuumana vuonna 2015 , että mikäli tästä sopimuksesta halutaan pitää kiinni , se tarkoittaa sitä että EU:n alueella pitäisi päästä yhteiseen pakolaispolitiikkaan, joka pitäisi paineen Schengenin rajoitusvaatimuksia kohtaan rajoitettuna.

        Sen jälkeen tehdyt påätökset , esimerkiksi taakanjaon suhteen , eivät kaikki näytä toimivan. En ole myöskään nähnyt että EU:n jäsenmaiden kesken olisi päästy kovin pitkälle muutenkaan pakolais- ja turvapaikanhakijapolitiikan ja käytöntöjen harmonisoinnissa.


        Meillä on nyt kuitenkin vapaan liikkuvuuden alue , joka e i vastaa olosuhteiltaan tällä hetkellä sitä minkä jäsenmaiden parlamentit ja eduskunnat ovat ratifioineet .

        Paine Schengenin sopimuksen aitoon noudattimiseen ja EU:n ulkorajatarkastusten pitävyyteen ovat merkittävästi nousseet, ja uskon sen kyllä vaikuttavan. Turkin on sallittu pelata pakolaiskortilla omaa peliään EU:n kanssa, mutta siinäkin pelissä pää tulee vetävän käteen.

        Keskeisin asia on EU:n yhtenäisyys pakolaispolitiikan suhteen. Nykyiset sooloilijat kyllä saadaan kuriin.

        Kirjoitit asiallisesti, kiitos siitä.


    • 002_557

      Nyt ei ole enää hätää. Sale kävi USA:ssa kääntymässä, ja näki kyseisen valtion päämiehen. Tuosta sitä riittää Suomalaisessa kansanperinteessä kerrottavaa aina viidenteen sukupolveen asti. Taisi oikein päästä juttusillekin. Suomalainen media on hehkuttanut ja aprikoinut vierailun tarkoitusperiä. Lähinnä säälittävää toimintaa. Kohteliaisuuskutsu tuo kyllä oli, vaikka mediamme yrittääkin kasvattaa väksisin Suomen asemaa maailmanpolitiikassa. Jottei totuus unohtuisi. Trumpin juttusilla ovat käyneet hyvin, hyvin monet Euroopan keskeisimpien- ja hieman syrjäisempienkin valtioiden päämiehet tai pääministerit, ennen Saulia. Mutta jos tästä pikavisiitistä kansa saa sitä mitä siltä puuttuu, eli itsetuntoa, niin mikä ettei. Suomi todella oli hetken julkisuudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      304
      3381
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      52
      1361
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      158
      1053
    Aihe