Missä kulkee hyvän maun raja?

Suomen Kuvalehdessä 8/2019 oli vihjekuvana sängyssä pornolehteä lukevasta, tupakoivasta ja kaljoittelevasta sänkiparaallisesta miehestä.

Minusta toimii Seiska-lehdessä. Suomen Kuvalehden profiili on olla asialehti. Mielestäni siinä ei tuo tyyli ei käy.

328

2587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikekö

      Olen kutsunut tänne kaikki ystäväni - täällä ei ole ketään.

    • Tuskin tällä kertaa Ike, mutta en minä odottanutkaan täällä osallistumista. Aivan sama, missä asiasta keskustellaan. Tärkeintä on, että edes jossakin paikassa. Enemmistö vaikuttaa olevan Markku Mäkelän tukena, mutta eivät kaikki.

      • Anonyymi

        REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER GDVMXCVX-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F ÖSDFKASDFÖÄDS WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER GDVMXCVX-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F ÖSDFKASDFÖÄDS WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR POJFMSDFADMFSDÖLFVCSDAÖLASÖ REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER GDVMXCVX-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F ÖSDFKASDFÖÄDS WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR POJFMSDFADMFSDÖLFVCSDAÖLASÖ REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER GDVMXCVX-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F ÖSDFKASDFÖÄDS WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR POJFMSDFADMFSDÖLFVCSDAÖLASÖ REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER GDVMXCVX-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F ÖSDFKASDFÖÄDS WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR POJFMSDFADMFSDÖLFVCSDAÖLASÖ

        REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER GDVMXCVX-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F ÖSDFKASDFÖÄDS WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR POJFMSDFADMFSDÖLFVCSDAÖLASÖ


    • Ikekö

      Oletko kveekari?

    • Ikekö

      TYTTÖ MYÖS ARMI > ILSE

      (H)armi > (H)ilse

    • Kiitos tuosta vastauksesta toisaalla esittämääni kysymykseen.
      En osannut odottaa, että tuollaisessa yhteydessä käytetään tuota jippoa.

      28.2.2019 19:12 jätän vastaamatta.

      • Anonyymi

        REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER GDVMXCVX-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F ÖSDFKASDFÖÄDS WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR POJFMSDFADMFSDÖLFVCSDAÖLASÖ


    • SKPoliisi

      Koko käviy kopioimassa SK 9/2019:n ristikon ja piilosanan? Minusta tuntuu, että Sanaris yrittää tahallaan ärsyttää sinua. Sinuna laittaisin uuden palautteen SK:lle ka vaatisin heiltä vastauksen.

    • Missä asun, SK on yleensä lauantaina käytettävissä klo 10.00 jälkeen (joskus lehti ei tule kirjastoon perjantaihin mennessä, jolloin siihen pääsee tutustumaan vasta seuraavana päivänä).

      Mitähän väärää olen taas robotin mielestä kirjoittanut, kun yksi kommentti poistettiin. En ymmärrä robotin logiikkaa. No arvostelin siinä hieman yhtä kuvaa Sanariksen maaliskuun yllätyksessä.

      Ristikko kokonaisuutena oli minusta täyden kympin arvoinen. Pientä ärsyttämistä oli esillepanossa sanoissa "piirtäjänä kohutaiteilija MM". Itse kuukauden erikoisen valintakinkin mielestäni kertoo siitä.

      Otan asian toisaalta kohteliaisuutena - kriitiikkini on otettu huomioon. Toisaalta masentaa. Tuntuu siltä, että kritiikin varsinainen pointti halutaan mitätöidä.

      MM on aivan loistava piirtäjä ja piirroslaatu on aina kiitettävää. Vuokilalla mielestäni ristikoiden taso vaihtelee.

      • Anonyymi

        REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER GDVMXCVX-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F ÖSDFKASDFÖÄDS WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR POJFMSDFADMFSDÖLFVCSDAÖLASÖ
        REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER GDVMXCVX-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F REÖGQFJGLHQEROQGFERG REPGOJQEGOQEG PEROGJ REPGOJQ ER PEROGJQÅGPOQER ERGQÅER GDVMXCVX-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F ÖSDFKASDFÖÄDS WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR POJFMSDFADMFSDÖLFVCSDAÖLASÖ WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR POJFMSDFADMFSDÖLFVCSDAÖLASÖ-MM 34TÅPTJ3P4OTJ3P4TJM F ÖSDFKASDFÖÄDS WEFKWEFKQWÅEFKWÅEPFKW PMC B,VMCVM-XCVZX-MV 43 34T+0Í3+04I+EGFKADFKS MCSACLWF 3PÅ4F3J4OF3P4FJERGJEQ GLKV DSAKVNLSKDVNDSA WEPFJW PDJPEWOJFPWOEFJ P23ORJ 2Å3OJ2POR POJFMSDFADMFSDÖLFVCSDAÖLASÖ


    • "vasta seuraavana päivänä" po. "vasta seuraavalla viikolla". Laitoin kommentista toisaalle kopion, jos sattuisi täältä häviämään.

    • Vähän huonoa makua piiliksen Vaakasuoraan 18 oli, mutta ei ehkä kuitenkaan Suomen Kuvalehdelle tehtävän palautteen veroisesti.

    • SKPoliisi

      OLen vähän pettynyt. Hyväksyt seksiin ja alkoholiin liityvät vihjeet!

    • Alkoholivihjeet ovat asiallisina ihan OK, mutta kännäilyvihjeitä vierastan.

      Seksiin liittyvissä vihjeissä mennään helposti huonon maun puolelle. MM oli kerännyt yhteen kuvaan suurimman osan yksinäiseen suomalaiseen mieheen liitettävistä kliseistä ja stereotypioista. Vihjekuva kokonaisuudessaan osoitti SK:n asiallisuus huomioiden mielestäni huonoa tyylitajua.

      Kuvavihje pistää jokaiselle silmään. Piiliksessä vihjeet jää monelta ratkomatta. Jos huonoa tyyliä toistuu, siitä voi antaa palautetta jatkossa. On sitä piiliksissä joskus mielestäni paljon pahempaakin tyylitajun pettämistä esiintynyt.

    • SKPoliisi

      Kylläpä sinulle irvaillaan ikävästi http://sanaristikot.net sivustolla. Etusivulla on linkki ”VISAINEN IS-KOVIS PIIRTÄJÄNÄ KOHUTAITEILIJA MM!”. Kritiikkisi on lyöty ihan leikiksi - eivät taida paljon välittää. Kokisin, että sinulla on jopa velvollisuus lähestyä SK:ä uudestaan ja vaatia selvitysta.

    • Täytyy harkita. Koin tuon otsikon myös tuohon tapaan. Tuskin tuota ristikkoa olisi valittu kuukauden yllätykseksi ilman SK 8/2019 kritiikkiä (myös eräiden muiden kuin minun kritiikkiäni).

      Sinänsä tuo IS:n Vuokilan & Mäkelän luomus oli vallan mainio. Annan siitä melkein täyden kympin, mutta ainakin miikan vähennän. Kerron syistä toisaalla.

    • Lähetin kommentin, joka on lähinnä viittaus tähän säikeeseen ts. että asiasta on täälläkin keskusteltu.

    • SKPoliisi

      Luulen, että meidän kaltaisia ihmisiä ei kaivata Sanariksen keskustelupalstalla. Olisi kiva, jos olisi joku muu keskustelupalsta, jossa olisi kävijöitä ja vilkasta keskustelua - kritiikkiäkin.

    • Olen yrittänyt sellaisen luoda, mutta ei ole kävijöitä juurikaan kohdannut. Suurin piirtein sama asia kuin mitä on ollut esillä tässä säikeessä, löytyy foorumiltani säikeistä Suomen Kuvalehti 8/2019 ja Suomen Kuvalehti 9/2019.

      Välillä oli eräs häirikkö Sanariksen nettiforuumista, mutta kun tuhosin osan viesteistä ja loput siirsin osastoon Moderointi pariin säikeeseen (säikeet on lukittuja, joten vain minä voin niihin kirjoittaa), Häirikköä ei ole sen koommin tavattu. Enkä usko, että häirikkö milloinkaan enää palaa sivustolle!

      En siedeä vähäisintäkään toisten ihmisten mollausta. Itsekin täytyy aina muistaa, että kirjoittaisin laatijoista kriittisesti, mutta samalla heidän työtään arvostaen. Olen harrastanut itsesensuuriakin.

      Tämän sivuston ärsyttävin piirre on se, että ei ole mahdollisuutta laittaa " Ilmoita vastauksista sähköpostilla". Laitoin tämän mahdollisuuden jopa kävijöille, jotka eivät ole rekisteröityneet.

      On tässä foorumissa muutama muukin tekninen puute, mutta tuo on ärsyttävin.

    • Sama ärsyttävä puute on Sanariksenkin foorumissa. Mielestäni kunnon foorumissa pitää olla mahdollisuus s-postimuistukseen, jos sivulla vierailija niin haluaa. On ärsyttävää, jos pitää mennä foorumisivustolle vain siksi, että katsoo, onko uusia viestejä.

    • SKPoliisi

      Onkohan Sanaris monopoliasemassa ja samalla kontrolloi keskusteluakin? Toki on ymmärrettävää, että puolustavat omiaan. Voi kyllä olla niin, että tämä ei ole hyväksi

      • Tapio_Huuhaa1

        Pyrkii olemaan monopoli. Kun loin keskustelun, jossa ilmoitin, että minulla on pilvipalvelussa tallennettuna digikopioituja ratkaistuja Suomen Kuvalehden ristikoita, tuli Sanarisen verkkofoorumin jäseneltä viesti, jossa luki suurin piirtein näin (hävitin alkuperäisen viestin):
        "Hyökkäät Sanarista vastaan. Häpeä!"
        Kerroin, että jos on ongelma vanhoissa ristikoissa, voin auttaa niiden ratkonnassa.

        PS. Laitoin tämän Vivaldin sivupaneeliin - ongelma on siinä, että siinä ei tallennu sivujen käyttäjätunnukset ja salasanat. Sivupaneelista on kuitenkin nopea katsoa , onko tärkeimpiin keskusteluihin tullut uusia viestejä. En voi nyt käyttää omaa nimimerkkiäni


      • Monopolipyrkimys näkyy korostetusti blogisivustolla saamastani kommentista, joka tulee Sanariksen verkkkoyhteisön jäseneltä sen jälkeen kun kerroin, että ajattelen luoda oman foorumin:

        ”Minun kaltaisilleni Sanariksen keskustelufoorumi on huono paikka.”

        Ja silti sinne kovasti haluat takaisin? Tuo sivusto on vuosien mittaan noussut de facto -standardiksi ristisanojen keskustelulle. Sille on syynsä – ihmiset haluavat sinne kirjoitella, koska kokevat sen hyödylliseksi. Sanaseppojen keskustelupalsta ei siinä taas ole onnistunut. Sinä saatat kovalla työllä onnistua omalla sivustollasi/palstallasi onnistua, mutta se vaatii kovaa työtä ja sen, että ihmiset haluavat tänne kirjoitella ja kanssasi keskustella. On turha valittaa, että sivustoa ei löydetä – kyllä se löydetään ja sitä käytetään, jos se koetaan hyödylliseksi.


      • SKPoliisi

        Oh hoh, onpa kovaa junttausta! Kilpailijoita ei sallita. Jonkun kilpailevan laatijankin savustivat keskustelupalstaltaan pois - taisi olla nimimerkki ”essi”.


      • Minulla eräässä blogikirjoituksessa listattuna suuri joukko saamiani blogisivustolle saamistani kommenteista kaksi kommenttia foorumilta (sama henkilö on kirjoittanut blogisivustollenikin). Etsi ja lue!


    • ReijoKyllönen

      Olen vähän ihmeissäni. Sinulla on keskustelufoorumi, jolle toivot kävijöitä ja vilkasta keskustelua. Kun sitä keskustelua syntyy, ensimmäinen mitä teet on sääntöjen vastaisten asioiden esiin kaivaminen ja aivan h****tillinen päsmäröinti. Koita nyt päättää haluatko foorumillesi keskustelua vai haluatko karkoittaa kaikki foorumiltasi, joka mainostaa olevansa ”SE HIEMAN VAPAAMPI KESKUSTELUFOORUMI”?

    • EnOleRobotti2

      Olen hieman järkyttynyt, koska nimimerkki ”essi” näyttää siirtyneen foorumillesi - mitähän tästä seuraa. Kahden pois potkitun yhteinen haukuntakanava?

    • Tapio_Huuhaa_1

      Jos kuka tahansa esittää asiansa epäasiallisesti, minulla on asiaan periaatteet:
      * huomautus
      * siirto moderointiosastoon
      * poisto

      Asiat saa esittää kriittisesti, mutta kommentoijien persoonaan menevät kommetit eivät käy. Tiedän, mitä se on pahimmillaan.

      Toleranssi on pieni, vaikka seurauksena voisi olla alhainen kävijämäärä. Moderoinnin on oltava uskottavaa ja johdonmukaista kaikkia kohtaan.

      Minua saa arvostella yhdessä säikeessä. Muualla ei. Jos teen virheitä, myönnän sen avoimesti.

      • ReijoKyllönen

        Olet ajautumassa tilanteeseen, jossa keskustelu, joka kuuluisi foorumillesi, käydään täällä - koska säännöt.


      • Tapio_Huuhaa2

        Myönnän, että moderointi on vaikeaa. Kopioin Jukkisen kommentin alkupuolen Metroristikot-säikeeseen.


    • Tämän säikeen taso on vajonnut niin alas, että tämä on viimeinen kommentti, jonka tähän laitan. Jos joku haluaa keskustella moderoinnistani, sitä voi jatkaa foorumini moderointiosastolla säikeessä Moderaattorin arvostelu. Jos tämä säie olisi ollut foorumillani, olisin siirtänyt suurimman osan kommenteista foorumin moderointiosastolle.

      Jos joku haluaa asiallista keskustelua aloittamastani säikeestä tein foorumille sanaristikko-osastoon uuden säikeen.

      • ReijoKyllönen

        ”Jos joku haluaa asiallista keskustelua aloittamastani säikeestä tein foorumille sanaristikko-osastoon uuden säikeen.”

        Tiedät hyvin, että kukaan ei halua kirjoittaa foorumillesi jatkuvan sääntöjen korostamisesi vuoksi.


    • No tämän keskustelun suhteen sillä ei ole merkitystä. Asia tuli noteeratuksi kolmessa foorumissa. Sanari ottaa huomioon saamansa kritiikin tai sitten ei.

      Yritän ottaa huomioon saamani kritiikin. En muuta moderointiperusteita, mutta niistä muistuttamista voisin kyllä vähentää.

      Reijo kyllä ymmärtää, miksi minulla on vähän neuroottinenkin suhtautuminen ei-toivottuun kielenkäyttöön.

    • ReijoKyllönen

      Sanaristkkofoorumisi on muuttunut moderointifoorumiksi päätuotteenaan säännöt, joita tarkennetaan päivittäin. Nyt olet saanut keskustelukaveriksi essin - pitäkää hauskaa ja kritisoikaa kaikkea mitä Sanaris ja erityisesti lempi kritiikkikohteesi EV tekevät.

    • Tapio_Huuhaa

      Kun tuon tiedät, olet ainakin lukenut blogiani. Ehkä jo ennen kuin siirsin sen uuteen osoitteeseen.

      • Tapio_Huuhaa

        Kiitos siis mielenkiinnosta. En minä moderointia helppona asiana pitänytkään. Siinä tulee aina tehneeksi epämiellyttäviä ratkaisuja.


    • Tapio_Huuhaa

      Olisiko mitenkään mahdollista palauttaa säie pääraiteelle jos nyt kukaan ei halua säikeen aloitusasiasta muualla keskustella?

      Omasta tai muiden syistä Sanariksen foorumissa keskustelu ajautui välillä sivuraiteelle, jossa keskusteltiin toiminnastani eikä itse aiheesta.

      Sivuraiteelle tämän säikeen ohjaisi jo toinen kommentti. Motiiveja sivuraiteelle ohjaamiseen saa arvailla.

      Asian vierestä tuli itsekin kirjoitettua.

      Säikeen aloituksessa nostamani kuva jakoi voimakkaasti mielipiteitä. Tämän säikeen ainoa tarkoitus oli, että laatijat ja kuvittajat miettisivät tarkemmin, mitä laittavat ristikkoon.

      Asia on huomioitu, onko sillä mitään merkitystä, sen aika näyttää.

      Tällä erää ei ole nostaa mitään erityistä esille. Mutta tarvittaessa saatan uudestaan nostaa jonkin vihjeen esille, jos katson, että laatijan tai kuvittajan tyylitaju on pettänyt.

      Toivon, että silloin ei joku aja keskustelua väen väkisin sivuraiteille.

    • ReijoKyllönen

      Oletkohan ottanut moderaattorin roolisi hieman liian vakavasti? Olet ainakin onnistunut lankeamaan moderaattorin pahimpaan ansaan - selittelyyn. Moderaattori on parhaimmillaan silloin, kun hän tekee työnsä eikä selittele.

      • Tapio_Huuhaa

        Tavoite on ollut, että toiminta olisi avointa. Opetteluahan kaikki on. Harvoin sitä moderaattori täysin onnistuu.


    • Tapio_Huuhaa

      Nimimerkille "EnOleRobotti2".

      Ajattelen itsenäisesti. Kohtelen kaikkia samoilla periaatteilla. Luepa "Ristikkosanat lähemmäksi reaalimaailmaa".

    • Tapio_Huuhaa

      "Moderaattori on parhaimmillaan silloin, kun hän tekee työnsä eikä selittele."

      No ainakin Matkapuhelinfoorumissa moderaattori kertoo ratkaisunsa perusteet. Siellä on erityinen moderaattoriosasto, jollainen loin itsekin.

    • ReijoKyllönen

      Samariksen foorumi pärjäsi yli vuosikymmenen ilman moderaattoria - kunnes se piti hankkia sinun takiasi. Ymmärrän hyvin neuroottisen suhtautumisesi aiheeseen.

    • Tapio_Huuhaa

      Olisi em. foorumi aiemminkin sitä kaivannut.

    • Tapio_Huuhaa

      Lisäksi em. nimimerkki pitää minua yksin syyllisenä kaikkeen. Eihän asia ihan niin ollut.

    • Tapio_Huuhaa

      Tässä keskustelussa on henkilöitä, jotka ilmi selvästi tuntevat hyvin Sanariksen foorumin. Oletan siksi, että he myös sinne kirjoittavat.
      Sanariksen foorumilla yksikään ei käytä niitä nimimerkkejä, joita tässä keskustelussa on käytetty. Minä olin Sanariksen foorumissa Tapio (aluksi pienellä kirjoitettuna). Olisi kiva, jos ihmiset käyttäivät kaikkialla samoja nimimerkkejä, jotta tietäisi, kenen kanssa keskustelee. Nyt sitä vain arvailee kirjoitustyylistä, kuka kirjoittaa. Eikö olisi reilumpaa esiintyä aina samalla nimimerkillä?

    • ReijoKyllönen

      Loppuaikoina sinä vastasit yksinäsi noin kolmasosasta koko foorumin viesteistä. Etsit virheitä, arvostelit kaikkia ja olit aina oikeassa, kunnes useimmiten huomasitkin olleesi väärässä. Sen jälkeen pyytelit anteeksi ja lupasit parantaa tapasi - parin päivän päästä mentiin taas.

    • Tapio_Huuhaa

      Toki anonyymiteetin saa säilyttää, jos haluaa, enkä kerro mitään omista arvailuistani, sillä niiden paljastaminen olisi sääntörikos.

      Sanariksen foorumilla foorumin vastaaja esiintyy omalla lempinimellään ja jokainen tietää, kenestä on kyse.

      Haluaisin toisaalta tehdä vastaavan omassa foorumissani, mutta en siihen nyt ole valmis. Olen saanut sen verran lokaa, että uskalla esiintyä oikealla koko nimelläni.

      Mutta kaikkialla, missä kirjoitan, minut tunnistaa samasta nimimerkistä.

    • Tapio_Huuhaa

      ReijoKyllönen
      15.3.2019 8:42
      Myönnän kirjoittaneeni liikaa.
      Olin toisinaan oikeassa, toisinaan väärässä, myönnän senkin. Kun arvostelee, tekee virhearvostelujakin. Mutta esim. kuvien laadun arvostelu oli ja on oikeutettua. Siinä toinen ei voi sanoa, että oli väärässä, jos en jostakin kuvasta erottanut yksityiskohtia. Aivan oikeutettua arvostelua pyrittiin vähättelemän. Oikeutetun arvostelun vähättely oli ärsyttävin piirre Sanariksen foorumissa.

    • Tapio_Huuhaa

      Tuntuu, että oikeutetun arvostelun vähättelyä Sanariksen foorumissa esiintyy edelleen, minun poistumiseni jälkeenkin.

    • Tapio_Huuhaa

      Sanariksen foorumissa minua syytettiin - välillä täysin oikeutetustikin - siitä, että käännän keskustelun itseeni. ja säikeestä tulee metakeskustelua minsta. Tässä säikeessä minä en tällaista keskustelua aloittanut. Sen aloittivat muut tässä säikeessä keskustelleet.

    • Tapio_Huuhaa

      Tämä keskustelu ajatui sellaisille linjoille, että suuri osa keskustelusta kuuluisi foorumillani osastoon Moderointi. Tein säikeen "Toimintaani koskevat kommentit muilla sivustoilla", jossa viittaa tähän keskusteluun. Keskustelua voi jatkaa siihen parhaiten sopivalla säikeellä.
      Tämä säie on aika lailla pilattu. Jos joskus tulee vastaava tilanne, täytynee luoda uusi säie. Toivottavasti sitä ei joku tule pilaamaan.

    • ReijoKyllönen

      Moderoit nyt jo täälläkin ;-)

    • Tapio_Huuhaa

      Itse asiassa mielessä on ollut pyytää tämän sivuston moderaattoria siivoamaan tämä säie kaikesta roskasta. Myös omista roskistani. Suurin osan tämän säikeen tekstistä kuuluisi roskakoriin, alkaen tämän säikeen toisesta kommentista. Tämä kommentti joutaisi roskiin myös, jos säiettä aiotaan siivota. Mutta nimimerkki ReijoKyllönen voisi kyllä pyytää tämän säikeen siivoamista.

    • Pitäisikö itkeä vai nauraa? Minua on syytetty säikeen pilaamisesta, mutta ainakin tämä säie osoittaa, että osaavat sitä muutkin säikeen pilata.

    • Tapion_Huuhaa

      Muutin foorumisivustoni tunnuksen paremmin tavoitteitani kuvaavaksi:

      SE VÄHÄN FIKSUMPI FOORUMISIVUSTO

      Asiaan löytyy selite.

    • Tapio_Huuhaa

      Ihan kaikilla sivuilla olisi hyvä itse kunkin pohtia aihetta "mitä on kirjoittelun vapaus ja fisuus".

    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa

      Hyvä maku ja sen rikkominen ei koske vain seksismiä ja mahdollista pornoa.

      Vihjeistys, joka on epäkunnioittavaa, on myös huonoa makua. Kirjoittelen muutamista esimerkeistä sivuillani. Viimeksi mietin Suomen Kuvalehden 21/2019 kohdalla, onko pääkuvan viesti onnistunut vai ei.

      • Anonyymi

        Takon padon jälkeen Tammerkoski päättyy Ratinan suvantoon, joka on samalla korkeudella kuin Pyhäjärvi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Takon padon jälkeen Tammerkoski päättyy Ratinan suvantoon, joka on samalla korkeudella kuin Pyhäjärvi.

        Tapio-Huuhaa
        Olipa paha fakta. Tai ennemminkin tässä oli kyse huonosto Googlen käytöstä. Laitoin hakuun vihjeen ja ratkaisusanan sellaisenaan kun olisi pitänyt laittaa hakuun toiseksi sanaksi "suvanto".


    • Mutta melko Markku Mäkelän kuvittamissa ristikoissa on kohta, johon ei huumorintajuuni iske. En nyt vaan pysty pitämään vasemmanpuoleisen kuvan teksteistä, jossa on kaksi miestä.

      Vasemmanpuoleinen sanoo:

      OLLAAN OLTU KYMMENEN VUOTTA KUIVILLA! JUHLITAANKO?

      Toinen vastaa:

      JOO. KEITÄPÄS OIKEIN PANNUKAHVIT JA TEESKENNELLÄÄN SITTEN ILOA OIKEIN PRKKLEESTI…

      Minun fiilikset tuo vasemmanpuoleinen kuva kyllä pilasi täysin. Ei jäänyt positiivinen fiilis tästä ristikosta oikean yläkulman vuoksi.

      En pidä alkoholinkäyttöön liittyvien kliseiden liittämisestä ristikkokuvitukseen. Viitattu klise on

      Viitattuna kliseenä oli:

      Ilo ilman viinaa on teeskentelyä

      Kyllä suomalaiset ovat alkoholia ihan riittävästi käyttäneet ja sille nauraneet. Minua ei sitten yhtään naurattanut vaan vain ärsytti Mäkelän piirrostekstit.

      Toisinaan Mäkelän vitsiksi tarkoitetut pääkuvat ovat ihan hyviä, mutta ainakin minun makuuni turhan usein huonoja.

    • Pitäisiköhän minun skipata ristikot, jos piirtäjänä on MM. Niistä kun ei ole varmuutta, tuleeko niistä hyvälle tuulelle vai pahalle tuulelle.

      • Anonyymi

        Jos olisit maksava asiakas, saatettaisiin kritiikkisi ottaa huomioonkin. Olet kuitenkin ristikkopummi, joka käy kirjastossa ottamassa valokuvia ristikoista. Sanaris ja SK voivat huoletta sivuuttaa kommenttisi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos olisit maksava asiakas, saatettaisiin kritiikkisi ottaa huomioonkin. Olet kuitenkin ristikkopummi, joka käy kirjastossa ottamassa valokuvia ristikoista. Sanaris ja SK voivat huoletta sivuuttaa kommenttisi.

        Olet varmaan oikeassa. Jos maksavat asiakkaat ovat tyytyväisiä eivätkä esitä vastaavaa kritiikkiä, kritiikilläni ei ole merkitystä. MM on kuitenkin muutamaan otteeseen saanut minut ärtyneeksi, joten minulle MM:n kuvitus vaan ei toimi ja on parempi, että jätän MM:n kuvittamat ristikkot ratkomatta.


    • Anonyymi

      Pornahtavat kuvat Apu-lehdessä tuntuvat olevan Mäkelän ”tuotemerkki”. Viimeksi sattumalta ratkomassani Apu-lehden ristikossa oli Apu-lehdessä tyypillinen tarpeettoman pornahtava kuva isorintaisesta ja -lantioisesta naisesta takaapäin kuvattuna (ratkaisusana oli LANTIO).

    • Anonyymi

      Minusta vain perhelehden ristikoihin ei kuulu tällainen kuvitus kuten se ei mielestäni kuulu minkään arvostetun aikakausilehden ristikoiden kuvitukseen. Mutta kun en ole Apu-lehden enkä minkään muunkaan viikoittain tai kuukausittain ilmestyvän lehden tilaaja, olen ulkopuolinen.

      Viimeisin pidempi lehtitilaus taisi olla ET-lehti. ET-lehdessä tällaista kuvitusta ei ole. Siinä on välillä varsin iso ristikko-osio. Ristikoiden julkaisija on muistaakseni Aurifera.

      Ehkä pitäisi täysin lopettaa MM:n kuvittamien ristikoiden ratkonnat. Toisinaan hänen kuvittamansa ristikot ovat kaikin puolin kivoja ja niistä jää hyvä mieli, mutta hänen kuvittamat ristikot myös hyvin usein ärsyttävät.

      • Anonyymi

        Tapio

        Tuli laitettua väärä tieto. Ainakin vuonna 2018 ET-lehden ristikot tuotti IS Ristikot. Tein näihin ristikoihin liittyen oman säikeen.


    • Viimeksi esille ottamani Markku Mäkelän kuvittama ristikko saattaa olla liian vanha säikeen muiden kommenttien suhteen. Paikallisessa terveyskeskuksessa on lehtiä monilta vuosilta, myös vuodelta 2019, mutta myös 2018. Ristikkoa en enää löytänyt. Apu 4/2018 25.1.2018 oli revitty irti sivut 71-74, joissa oli kuvaristikot.

      En ole moista ennen kohdannut. On täytynyt olla melkoinen Vuokila MM fani.

      Jos linjaa on viime aikoina muutettu suhteessa tämän tyyppiseen kuvitukseen ja Apu-lehti on vuoden 2018 alusta, kyseisen Apu-lehden kommentointi oli minulta irrelevanttia. Myönnän mokani siinä, etten huomannut katsoa lehden ikää.

      • Anonyymi

        Miksi mollaat Markku Mäkelää toistuvasti? Hänen kuvituksiaan pidetään maan parhaina. Aina löytyy joku ääriuskovainen pilaamaan ratkontakokemuksen!


    • Minusta joidenkin kuvien tyyli, jota olen kritisoinut, ei kuuluu itseään arvossa pitävän lehden risitikkoon. Kyse on yksittäisistä kuvista. Tuo mahd. 4/2018 lehden arvostelu oli kyllä minulta moka ja pyydän sen lehden arvostelua anteeksi. Mutta jos vastaava tyyliä esiintyy tällä vuosikymmelle, saatan siitä huomauttaa. Ehkä tyyli siistiytyy, saa nähdä. En ole edes päättänyt, otanko mahdollisesti jatkossa esille yksittäisiä vihjekuvia vai en.

    • Aiheesta on nyt Sanariksenkin foorumissa. Nimimerkki Alli-täti edustaa saman tapaista näkemystä kuin itse. Varmasti muitakin on, jotka ajattelevat saman tapaisesti.

      Vaikka Vuokila ilmoittaa, että linjaa on muutettu, entistä törkykuvituslinjaa puolustellaan. Kritiikkiä entistä kuvitustyyliä kohtaan pidetään vain ymmärtämättömyytenä. Tämä on toisten mielipiteiden halveksimista, mitä minä pidän loukkaavana.

      Arvostan erittäin suuresti Markku Mäkelän osaamista. Apu 3/2020 on hyvä esimerkki hänen taidoistaan.

    • Nimimerkki Alli-täti kaiveli menneitä, mikä oli ihan totta. Haluan antaa MM:lle anteeksi ja toivon samaa Alli-tädinkin tekevän.

      Toivon, että mahdollisimman moni voisi nauttia MM:n taidoista ilman, että siinä enää koskaan tulee samanalista sanomista kuin aiemmin.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa . Kaivelin tosiaankin ( tahallani ) menneitä ja samalla melkein verta nenästäni. Sivusta seurailleena alkoi niin harmittaa tuo Sanaris-lähipiiri-touhu. Hymistelijöiden rinki ja ylimielinen tj./ylläpitäjä.
        Ajattelin, että laitetaanpa metsä roihuamaan, ja sitä sain mitä pyysin.
        MM on hyvä piirtäjä. Siltä osin kuitenkin arvostelen VIELÄKIN, ettei aina mielestäni tarvitsisi
        olla ylihauskaa kuvitusta/vihjeytystä. Minulla ainakin käy niin , että "vilkas" kuvitus häiritsee, että mikähän itse vihjeen tarkoitus on. Hauskakin kärsii jossan vaiheessa inflaation.
        Kirjauduin tänne anonyyminä, olen siis se oikea Alli-täti, joka anteeksikin pyysi kirjoitusvirhettään tuolla toisella sivustolla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa . Kaivelin tosiaankin ( tahallani ) menneitä ja samalla melkein verta nenästäni. Sivusta seurailleena alkoi niin harmittaa tuo Sanaris-lähipiiri-touhu. Hymistelijöiden rinki ja ylimielinen tj./ylläpitäjä.
        Ajattelin, että laitetaanpa metsä roihuamaan, ja sitä sain mitä pyysin.
        MM on hyvä piirtäjä. Siltä osin kuitenkin arvostelen VIELÄKIN, ettei aina mielestäni tarvitsisi
        olla ylihauskaa kuvitusta/vihjeytystä. Minulla ainakin käy niin , että "vilkas" kuvitus häiritsee, että mikähän itse vihjeen tarkoitus on. Hauskakin kärsii jossan vaiheessa inflaation.
        Kirjauduin tänne anonyyminä, olen siis se oikea Alli-täti, joka anteeksikin pyysi kirjoitusvirhettään tuolla toisella sivustolla.

        Arvelinkin, että kaivelit menneitä. Tuo VIELÄKIN oli hyvä täydennys. Ei MM:n kaikista kuvista tarvitse kenenkään pitää.

        Mitä tulee kirjoitteluusi, minusta niissä on aina ajatusta, kuten SK 7/2020 kritiikissä, jossa osaan olen samaa mieltä kanssasi (piirrostyyliin minulla taitaa olla enemmän ymmärtämystä). Mutta ilmausta "törkeän huono" tms. kuitenkin syytä välttää.

        Jos esität asiasi ilman totaalista laatijoiden tai kuvittajien tuomitsemista, olet tervetullut kommentoimaan foorumillenikin.

        Sinuakin harmittaa se, että lähipiiri puolustaa huonoja ristikoiden piirteitä aivan liikaa. Tosin esittää osa lähipiiriä välillä kritiikkiäkin.

        Ongelma on kuitenkin se, että jos perustelisi näkökulmansa perusteellisesti, Ylläpitö voisi luokitella sen jankuttamiseksi.

        Itse käsittelin erittäin perusteellisesti IS VIIKONLOPPU 21.-22.12.2019 - niin perusteellinen käsittely ei ikinä onnistuisi Sanariksen foorumissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa . Kaivelin tosiaankin ( tahallani ) menneitä ja samalla melkein verta nenästäni. Sivusta seurailleena alkoi niin harmittaa tuo Sanaris-lähipiiri-touhu. Hymistelijöiden rinki ja ylimielinen tj./ylläpitäjä.
        Ajattelin, että laitetaanpa metsä roihuamaan, ja sitä sain mitä pyysin.
        MM on hyvä piirtäjä. Siltä osin kuitenkin arvostelen VIELÄKIN, ettei aina mielestäni tarvitsisi
        olla ylihauskaa kuvitusta/vihjeytystä. Minulla ainakin käy niin , että "vilkas" kuvitus häiritsee, että mikähän itse vihjeen tarkoitus on. Hauskakin kärsii jossan vaiheessa inflaation.
        Kirjauduin tänne anonyyminä, olen siis se oikea Alli-täti, joka anteeksikin pyysi kirjoitusvirhettään tuolla toisella sivustolla.

        Ihan vaan tiedoksi nimimerkille Alli-täti, että jos haluaa mielipiteensä kuuluviin, kyllä Sanariksen tj. kommentit täältä sekä foorumiltani lukee. Osoitus on mm. se, mitä hän kirjoittaa

        21.12.2019 lyhyessä anatomiassa osa anatomiaa liittyy kirjoitteluuni, mikä osoittaa, että tj. on kirjoitteluani seurannut.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Arvelinkin, että kaivelit menneitä. Tuo VIELÄKIN oli hyvä täydennys. Ei MM:n kaikista kuvista tarvitse kenenkään pitää.

        Mitä tulee kirjoitteluusi, minusta niissä on aina ajatusta, kuten SK 7/2020 kritiikissä, jossa osaan olen samaa mieltä kanssasi (piirrostyyliin minulla taitaa olla enemmän ymmärtämystä). Mutta ilmausta "törkeän huono" tms. kuitenkin syytä välttää.

        Jos esität asiasi ilman totaalista laatijoiden tai kuvittajien tuomitsemista, olet tervetullut kommentoimaan foorumillenikin.

        Sinuakin harmittaa se, että lähipiiri puolustaa huonoja ristikoiden piirteitä aivan liikaa. Tosin esittää osa lähipiiriä välillä kritiikkiäkin.

        Ongelma on kuitenkin se, että jos perustelisi näkökulmansa perusteellisesti, Ylläpitö voisi luokitella sen jankuttamiseksi.

        Itse käsittelin erittäin perusteellisesti IS VIIKONLOPPU 21.-22.12.2019 - niin perusteellinen käsittely ei ikinä onnistuisi Sanariksen foorumissa.

        Törkeän huonolla lähdin komppaamaan Pikeä, tarkoituksena ravistella ja ärsyttää hymistelijöitä, jotka ylikävelevät ns. kelpaamattomat untuvikot. Normaalisti en noin kärkevästi ilmaise itseäni.
        Alli Anonyymi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Törkeän huonolla lähdin komppaamaan Pikeä, tarkoituksena ravistella ja ärsyttää hymistelijöitä, jotka ylikävelevät ns. kelpaamattomat untuvikot. Normaalisti en noin kärkevästi ilmaise itseäni.
        Alli Anonyymi

        Piken sanontojen toistamista ajattelin siinä olevan. Mutta jos haluat Sanariksen tj:lle osoittaa pitkän ja perustellun kritiikin, sitä on turha laittaa Sanariksen foorumiin (eikä tämäkään ole viisas paikka).

        Minua on "miljoona" kertaa yritetty käännyttää ajattelemaan siten, miten foorumin enemmistön mielestä on oikein. No minullakin on kyllä joskus omat tiukat näkökulmani, mutta silti painostaminen ajattelemaan tietyllä tavalla on väärin - teen sen sitten minä itse, Sanariksen tj. tai sitten joku muu.

        Koska Sanarisken foorumissa on arvohierarkia, joidenkin näkökulmat eivät ole yhtä arvostettettuja kuin arvohierarkian huipulla olevilla. Huippulla olevien näkökulmia kukaan ei uskalla kyseenalaistaa.


    • Tosin joskus sitäkin saattaa tapahtua, mutta tosi harvoin.

    • Anonyymi
    • On toki muitakin tapoja koetella hyvän maun rajoja. Yksi on laittaa shokeeraava kuva.
      https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/2020-03-14-17.28.13-drive.google.com-a6e96261bade.png

      on kuvattuna laskuvarjohypyssä kuollut henkilö, joka makaa verilammikossa. MM:llä on pakkomielle, että kuvituksessa pitää shokeerata tavalla tai toisella. Jos yhtä tapaa rajoitetaan, hän kyllä pyrkii löytämään muun tavan, jolla pystyy koettemaan hyvän maun rajoja. Hyvän maun rajojen koetteleminen on siis MM:n perimmäinen pakkomielle.

    • Vaikuttaa olevan suoranainen pakkomielle ja osa identiteettiä.

      MM:n osaamisen taso on aivan ylivertainen verrattuna muihin kuvittajiin. Viivan käyttö on aina sopivaa, värien käyttö loistavaa. Useimpien kuvien pieni varjostus osoittaa huolellista piirtämistä. Jos MM:n kuvitusta vertaa eräisiin muihin kuvituksiin, monet kuvittajat saisivat hävetä omaa hutilointiaan.

      Kun on MM:n tasoinen kuvittaja, jonka kuvituksen taso on kadehdittavan hyvää, pakkomielteinen shokeeraavienkaan kuvien laittaminen ei ole tarpeen (muun tyyppinen hyvää makua koetteleva kuvitus on lähes hävinnyt).

      • Anonyymi

        Tämän viestiketjun perusteella on jollakulla muulla pakkomielle kuin MM:llä. Sairaalloinen pakkomielle stalkata MM:n tekemisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän viestiketjun perusteella on jollakulla muulla pakkomielle kuin MM:llä. Sairaalloinen pakkomielle stalkata MM:n tekemisiä.

        Tosiasiasta ei pääse yli ei ympäri. Teknisesti taitava MM ei yllä huumorintajultaan samalle viivalle toteutuksensa kanssa. Karikatyyri on taitolaji. Turha nimittää ketään pakkomielteiseksi mielipiteidensä vuoksi.
        Juolahti mieleeni: olisiko syltyttytehtaalla purkittajan paikkaa auki, edes määräaikaista?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tosiasiasta ei pääse yli ei ympäri. Teknisesti taitava MM ei yllä huumorintajultaan samalle viivalle toteutuksensa kanssa. Karikatyyri on taitolaji. Turha nimittää ketään pakkomielteiseksi mielipiteidensä vuoksi.
        Juolahti mieleeni: olisiko syltyttytehtaalla purkittajan paikkaa auki, edes määräaikaista?

        Ehkä juuri viimeksikin se överiksi laittaminen oli se ongelma. Ratkoin viimevuotisen Vuokila & Mäkelä ristikon. Oli oikein kiva. Siinäkin olisi voinut vetää överiksi, mutta ei mennyt.

        Kyllä Vuokila & MM ristikot usein kivoja ovat.

        Mitä karikatyylipiirroksiin tunnetuista henkilöistä, siinäkin voi vetää överiksi. Niissä olen minä mieluummin tyytynyt vajareihin.
        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/pilakuviani/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tosiasiasta ei pääse yli ei ympäri. Teknisesti taitava MM ei yllä huumorintajultaan samalle viivalle toteutuksensa kanssa. Karikatyyri on taitolaji. Turha nimittää ketään pakkomielteiseksi mielipiteidensä vuoksi.
        Juolahti mieleeni: olisiko syltyttytehtaalla purkittajan paikkaa auki, edes määräaikaista?

        On se MM:n tyylitajun pettäminen ihan jatkuva ongelma. Ei jotenkin naurata tämäkään:

        Mies tutkii kaasu-uunia ja pistään itsensä sen sisään. Ratkaisusananoina ALTIS ja LIESI.

        Ei naurata, jos ideana on se, että kun laittaa päänsä kaasulieden sisään sen vikojen selvittämiseksi, on altis kaasumyrkytykselle. Kaasumyrkytys voi johtaa kuolemaan. En jotenkin kaipaa tämän(kään)kaltaista hirtehishuumoria ristikkoon. Vähän brutaalilta tämänkin haiskahtaa.

        Ei ehkä näihin kannata enää kiinnittää suuremmin huomiota. Jos on huono tyylitaju, niin on.


    • Ratkon MM:nkin kuvittamia ristikoita enkä jätä niitä väliin. Suhtaudun toki niihin hieman ennakkoluuloisesti.

    • MM on siitä kyllä "luotettava" kuvittaja, että häneltä on aina lupa odottaa tyylitajun pettämistä. Nykyisin huono tyylitaju on turha brutaalisuus. Viimeksi ratkomassani ristikossa oli nuolella sydämeen ammuttu pikkueläin ja ratkaisusanana VIKISTÄ. Ei nyt paljon huonompaa tyylitajua voi osoittaa.

    • Markku Mäkelä ja Erkki Vuokila toistivat Punaisen Pelikaanit 3/2019 -tyylisen ristikon s. 21 1/2021 Punaisen pelikaanin ristikossa. Markku Mäkelällä on siis tarve luoda jossakin pornahtavaa ristikkokuvitusta.

    • Avussakaan tilanne ei ole juuri muuttunut, ehkä joissakin suhteissa vain pahentunut.

      • Anonyymi

        Tämän foorumin sanaristikot -aihe on rappiotilassa. Voisiko joku isokenkäinen pyyhkiä kaikki pois, jotta voidaan aloittaa sivistyneesti alusta, kiitos.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tämän foorumin sanaristikot -aihe on rappiotilassa. Voisiko joku isokenkäinen pyyhkiä kaikki pois, jotta voidaan aloittaa sivistyneesti alusta, kiitos.

        Samaa mieltä - koko osion saisi tyhjentää.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Samaa mieltä - koko osion saisi tyhjentää.

        Magmassa oli nyt juttua tästä. Tämä palsta on mätäpalsta ja kaikkien tulee siirtyä joko minun palstalleni tai minun palstalleni saamaan apuapustusta:


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Samaa mieltä - koko osion saisi tyhjentää.

        Onhan nämä keskustelut kuitenkin Huuhaalla tallessa, että alkaa julkaista juttuja uusiksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onhan nämä keskustelut kuitenkin Huuhaalla tallessa, että alkaa julkaista juttuja uusiksi.

        En ole juuri tallentanut keskusteluja. Ainoa säie, josta ison palan oken kopioinut sivustolleni on "Markkinointiehdotus Sanarisille".

        Tästä säikeestä poistettiin teksti, jonka ajattelin laittaa sivuilleni ennen kuin edes sitä tänne kirjoitin. Suurin osa viimeksi poistetusta tekstistä löytyy

        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-30344


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        En ole juuri tallentanut keskusteluja. Ainoa säie, josta ison palan oken kopioinut sivustolleni on "Markkinointiehdotus Sanarisille".

        Tästä säikeestä poistettiin teksti, jonka ajattelin laittaa sivuilleni ennen kuin edes sitä tänne kirjoitin. Suurin osa viimeksi poistetusta tekstistä löytyy

        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-30344

        Viesti nro. 7509 Tapiolta. Joku vimma nyt täytyy olla meneillään kun tänne pitää niin kirjoittaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Viesti nro. 7509 Tapiolta. Joku vimma nyt täytyy olla meneillään kun tänne pitää niin kirjoittaa.

        Oli syytä kommentoida 2023-11-16 16:28:07 esitettyyn oletukseen, joka ei vastaa totuutta.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Oli syytä kommentoida 2023-11-16 16:28:07 esitettyyn oletukseen, joka ei vastaa totuutta.

        Et kai luule, että kirjoittaja oli tosissaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et kai luule, että kirjoittaja oli tosissaan?

        Erehdyin luulemaan.


    • Se, mikä Sanarisin foorumissa eniten ärsyttää linnoittautumisen ohella on se, etyä tyylimokista ei voi kunnolla keskustella.

      13. tapioLainaa17.11.2023 klo 08:38
      Se, mistä täällä ei saisi keskustella juuri ollenkaan, on tyylimokat.

      Tyylimoka on sellainen, jonka suuri joukko ratkojia pitää hyvän ilmaisutavan vastaisina. Tämän sivuston ongelma on se, että täällä katsellaan ongelmia ydinjoukon näkökulmista käsin. Tyylimokissa ei ajatella sitä, miltä asia näyttää ulkopuolisen silmin. Kysyin pääosin täysin ulkopuolisilta henkilöiltä kahden piilisvihjeen tyylistä. Heille kahdessa piilisvihjeessä oli selkeä tyylimoka ja kahta vihjettä pidettiin tyylillisesti täysin ala-arvoisina. Täällä foorumilla tyylimokia ei olisi pidetty tyylimokina vaan tyylimokan kritisoijaa olisi alettu arvostelemaan.

      https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-30340
      14. THLainaa17.11.2023 klo 09:06
      tapiolta täyttä asiaa!

      Nimimerkki TH ainakin koki, että kirjoittamani oki täysin totta.

      • Nuo tietenkin poistettiin.
        Laitoin vielä

        "Minua nyt suututtaa se, että täällä ei voi avoimesti keskustella tyylimokista. Kun niitä nostin esille, minä sain haukut sekä lastijalta että eräältä vakio-osallistujalta.

        Kun kysyin parista vihjeestä tätä sivustoa seuraamattomilta, palaute oli aivan toisenlainen. Haluan nyt tämän foorumin tiedostavan, että laatijoiden pitää tarkastella omaa tuotantoaan sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka ensi kertaa laatijan ristikoita tarkastelee. Täällä halutaan tyyliongelmat sekä laatijoiden että foorumiin osallistujien taholta lakaista maton alle. Se tapahtuu kritisoija heti alkuun haukkumalla. Se on niin raivostuttava asia, etten voi olla siihen puuttumatta."

        Kerroin, että asia raivostutti, mutta mielestäni esitin itse asian töysin asiallusesti.
        Ekin tyylistä on olen Ilta-Sanomille, Otavamedialle (Suomen Kuvalehteä koskien) ja A-lehdille joko s-postilla tai palautelomakkeella tiedottanut.

        Minusta ainakin Suomen Kuvalehdelle Ekin toiminta on mainehaitta ja sen vuoksi vetosin, että Otavamedia ottaisi Ekin vakavaan puhutteluun. Kaijesta töstä olen myös Vuokilalke itselleen tiedottanut.

        Voi olla, että Vuokila käyttäytyy uhmakkaan lapsen tavoin ja Markku Mäkelän kanssa vain provosoituvat entistä hurjempaan menoon. Voi siis käydä kuten HPn kanssa. Kun HP:n toimintaa kritisoin, toiminta meni kahta kamalammaksi.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Nuo tietenkin poistettiin.
        Laitoin vielä

        "Minua nyt suututtaa se, että täällä ei voi avoimesti keskustella tyylimokista. Kun niitä nostin esille, minä sain haukut sekä lastijalta että eräältä vakio-osallistujalta.

        Kun kysyin parista vihjeestä tätä sivustoa seuraamattomilta, palaute oli aivan toisenlainen. Haluan nyt tämän foorumin tiedostavan, että laatijoiden pitää tarkastella omaa tuotantoaan sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka ensi kertaa laatijan ristikoita tarkastelee. Täällä halutaan tyyliongelmat sekä laatijoiden että foorumiin osallistujien taholta lakaista maton alle. Se tapahtuu kritisoija heti alkuun haukkumalla. Se on niin raivostuttava asia, etten voi olla siihen puuttumatta."

        Kerroin, että asia raivostutti, mutta mielestäni esitin itse asian töysin asiallusesti.
        Ekin tyylistä on olen Ilta-Sanomille, Otavamedialle (Suomen Kuvalehteä koskien) ja A-lehdille joko s-postilla tai palautelomakkeella tiedottanut.

        Minusta ainakin Suomen Kuvalehdelle Ekin toiminta on mainehaitta ja sen vuoksi vetosin, että Otavamedia ottaisi Ekin vakavaan puhutteluun. Kaijesta töstä olen myös Vuokilalke itselleen tiedottanut.

        Voi olla, että Vuokila käyttäytyy uhmakkaan lapsen tavoin ja Markku Mäkelän kanssa vain provosoituvat entistä hurjempaan menoon. Voi siis käydä kuten HPn kanssa. Kun HP:n toimintaa kritisoin, toiminta meni kahta kamalammaksi.

        Tämä meni Otavamedialle:
        "Minusta Erkki Vuokilan toiminta aiheuttaa Suomen Kuvalehdelke mainehaitan.
        Hän on Suomen Kuvalehdessä joskus luonut piilisvihjeen, jota mknet pitävät ala-arvoisena. Olen tehnyt niistä kyselyä ja vastsukset löytyy

        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-30340

        Hänellä on myös muuta kyseenalaista ristikkovihjeitystä, jota kritisoin seuraavassa kommentissa #30344

        Kuviin liittyvästä kommentista keskustelin erään nettitutun kanssa ja hän piti kritiikkiäni asiallisena.

        Toivon saavani vastauksen. Toivon Suomen Kuvalehden vakavasti keskustelevan lehden toimituksen kanssa. Vaikka Vuokila ei Avun tai Ilta-Sanomien kaltaiseen epäasiallisern vihjeityksern sortuisi, miekestäni SK asiakkaana täytyy ottaa huomioon myös Vuokilan muu tuotanto. Laatijaa töytyy SK:ssakin putää silmällä, ettei hän toistamisern sorru huonoon tyyliin, kuten hän on Suomen kuvalehdessä joskus sortunut."


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Tämä meni Otavamedialle:
        "Minusta Erkki Vuokilan toiminta aiheuttaa Suomen Kuvalehdelke mainehaitan.
        Hän on Suomen Kuvalehdessä joskus luonut piilisvihjeen, jota mknet pitävät ala-arvoisena. Olen tehnyt niistä kyselyä ja vastsukset löytyy

        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-30340

        Hänellä on myös muuta kyseenalaista ristikkovihjeitystä, jota kritisoin seuraavassa kommentissa #30344

        Kuviin liittyvästä kommentista keskustelin erään nettitutun kanssa ja hän piti kritiikkiäni asiallisena.

        Toivon saavani vastauksen. Toivon Suomen Kuvalehden vakavasti keskustelevan lehden toimituksen kanssa. Vaikka Vuokila ei Avun tai Ilta-Sanomien kaltaiseen epäasiallisern vihjeityksern sortuisi, miekestäni SK asiakkaana täytyy ottaa huomioon myös Vuokilan muu tuotanto. Laatijaa töytyy SK:ssakin putää silmällä, ettei hän toistamisern sorru huonoon tyyliin, kuten hän on Suomen kuvalehdessä joskus sortunut."

        Kukaan ei ota vakavasti, jos teksti vilisee kirjoitusvirheitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei ota vakavasti, jos teksti vilisee kirjoitusvirheitä.

        Pari kolme virhettä lausetta kohden pitää lääkärin loitolla ja mahdollisen lukijan skarppina yrittäessään löytää korvaavat oikeat sanat.

        Jokin printtimedia voisi tehdä ihmiskokeen ja julkaista vaikkapa puolikkaan tusinan verran lehteä, mihin kaikki jutut kirjoitetaan tarkoituksella tyyliin Huuhaa.

        Sitten verrattaisiin tilaajamääriä ennen koetta ja jälkeen sen.

        Tilaajien määrän muutoksista raportoitaisiin sitten kokeilun suorittaneen median itsensä lisäksi myös Huuhaa -kielen keksijän nettisivuilla (~foirumilla) sekä tietysti YLE Teksti-tv:n sivulla 160.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Tämä meni Otavamedialle:
        "Minusta Erkki Vuokilan toiminta aiheuttaa Suomen Kuvalehdelke mainehaitan.
        Hän on Suomen Kuvalehdessä joskus luonut piilisvihjeen, jota mknet pitävät ala-arvoisena. Olen tehnyt niistä kyselyä ja vastsukset löytyy

        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-30340

        Hänellä on myös muuta kyseenalaista ristikkovihjeitystä, jota kritisoin seuraavassa kommentissa #30344

        Kuviin liittyvästä kommentista keskustelin erään nettitutun kanssa ja hän piti kritiikkiäni asiallisena.

        Toivon saavani vastauksen. Toivon Suomen Kuvalehden vakavasti keskustelevan lehden toimituksen kanssa. Vaikka Vuokila ei Avun tai Ilta-Sanomien kaltaiseen epäasiallisern vihjeityksern sortuisi, miekestäni SK asiakkaana täytyy ottaa huomioon myös Vuokilan muu tuotanto. Laatijaa töytyy SK:ssakin putää silmällä, ettei hän toistamisern sorru huonoon tyyliin, kuten hän on Suomen kuvalehdessä joskus sortunut."

        Sanoillesi olisi antanut lisäpontta jos olisit luvannut, että mikäli Vuokila onnistutaan panemaan kuriin, niin sinä saatat harkita Suomen Kuvahden tilausta.

        Toisaalta voi olla että Otavamedia olisi päinvastoin kauhistunut siitä mahdollisuudesta että saisivat sinut asiakkaakseen. Joo, ihan hyvä kun et ottanut asiaa ollenkaan esille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pari kolme virhettä lausetta kohden pitää lääkärin loitolla ja mahdollisen lukijan skarppina yrittäessään löytää korvaavat oikeat sanat.

        Jokin printtimedia voisi tehdä ihmiskokeen ja julkaista vaikkapa puolikkaan tusinan verran lehteä, mihin kaikki jutut kirjoitetaan tarkoituksella tyyliin Huuhaa.

        Sitten verrattaisiin tilaajamääriä ennen koetta ja jälkeen sen.

        Tilaajien määrän muutoksista raportoitaisiin sitten kokeilun suorittaneen median itsensä lisäksi myös Huuhaa -kielen keksijän nettisivuilla (~foirumilla) sekä tietysti YLE Teksti-tv:n sivulla 160.

        Tilaajamäärän muutos toki riippuisi lehdestä. Ihan hyvää Pahkasika-materiaaliahan Tapio-Huuhaan teksti olisi, ainakin juuri tuo Otavamedialle lähetetty kirjoitus. Harmi että sekin lehti ehdittiin jo lopettaa.


    • Anonyymi

      Hyvä maku? Hyvä kysymys. Minä puolestani sanon, että hyvän maun raja on mennyt, kun katsot eduskunnan kyselytunteja! Rääkymistä, huutelua, ivanaurua, vittuilua, ollaan kun kakarat, ei mitään tolkkua. Ihan sairasta sakkia! Hävetkää saatanan muka kansanedustajat, olette kuin kakaroita! KÄYTTÄYTYKÄÄ AIKUISTEN TAVVOIN, SAATANAN IDIOOTIT!

    • Minun kritiikkini Vuokila nykyisin poistaa.
      .../?id=11389 11389. Positiivinen perusvire

      Keskustellaan virheiden kertomisesta. Minusta huono vihjeitystyyli on vihjeitys- tai kuvitusmoka, josta pitäisi pystyä keskustelemaan. Ehkä kenen tahansa asiaa koskeva kommentti poistetaan, koska tyyliseikat ovat Vuokilan arka kohta. Jotenkin vaan tosi törkeä vihjeitys tai kuvitus pitäisi saada loppumaan.

      Kun minun kommenttini poisyetaan, toivon, että edes jollakulla olisi rohkeuttaa nostaa asia esille. Ekiltä ja ainakin Jukkikselta saisi kuraa niskaansa, mutta siitä ei pitäisi välittää

      • Anonyymi

        ”Jotenkin vaan tosi törkeä vihjeitys tai kuvitus pitäisi saada loppumaan.”

        Miksi? Sinä et edes maksa ristikoista tai piiliksistä mitään. Kuitenkin olet suuna päänä niitä arvostelemassa. Melko outoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”Jotenkin vaan tosi törkeä vihjeitys tai kuvitus pitäisi saada loppumaan.”

        Miksi? Sinä et edes maksa ristikoista tai piiliksistä mitään. Kuitenkin olet suuna päänä niitä arvostelemassa. Melko outoa.

        En ole suinkaan ainoa, jota törkuvihjeitys kiusaa.


      • Anonyymi

        "Minun kritiikkini Vuokila nykyisin poistaa."

        Olet itse omalla toiminnallasi onnistunut hankkimaan pysyvän porttikiellon Vuokilan palstalle. Ja porttikieltosi on täysin ansaittu.

        Nyt kuvittelet, että sinun pitää päästä määräämään, millainen tyyli piilosanojen vihjeissä tai sanaristikkojen kuvituksessa on sallittua. Luuletko olevasi suurikin valtakunnanjohtaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Minun kritiikkini Vuokila nykyisin poistaa."

        Olet itse omalla toiminnallasi onnistunut hankkimaan pysyvän porttikiellon Vuokilan palstalle. Ja porttikieltosi on täysin ansaittu.

        Nyt kuvittelet, että sinun pitää päästä määräämään, millainen tyyli piilosanojen vihjeissä tai sanaristikkojen kuvituksessa on sallittua. Luuletko olevasi suurikin valtakunnanjohtaja?

        En nyt luule olevani mikään johtaja. Haluan vain ja ainoastaan törkeydet pois.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        En ole suinkaan ainoa, jota törkuvihjeitys kiusaa.

        Niin, olihan siellä myös nimimerkillä TH (Tapio-Huuhaa?) kirjoitettu kannatusviesti 😂😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, olihan siellä myös nimimerkillä TH (Tapio-Huuhaa?) kirjoitettu kannatusviesti 😂😂😂😂

        Ehkä meistä monen ellei peräti jokaisen sisällä asuu pieni tapio-huuhaa. Melkein kaikki kuitenkin onnistuvat pitämään oman sisäisen tapio-huuhaansa kurissa tai ainakin kohtuuden rajoissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Minun kritiikkini Vuokila nykyisin poistaa."

        Olet itse omalla toiminnallasi onnistunut hankkimaan pysyvän porttikiellon Vuokilan palstalle. Ja porttikieltosi on täysin ansaittu.

        Nyt kuvittelet, että sinun pitää päästä määräämään, millainen tyyli piilosanojen vihjeissä tai sanaristikkojen kuvituksessa on sallittua. Luuletko olevasi suurikin valtakunnanjohtaja?

        Olen kysynyt töysin Sanarisin foorumin ulkopuolisilta, miltä vihjeet vaikuttavat. Ihan totaalinen tuomio Vuokilan piilisvihjeille on tullut.

        Lolitasta kysyin nettitutulta ja kyllä hän siitä oli ihan samaa mieltä kuin minä ja kehotti laittamaan kritiikkini julkiseksi.

        Sanarisin foorumissa vaan Ekin mauttomuuksia on kenrnkään mahdoton kritisoida. Eki ja Jukkis käyvät päälle kuin vihaiset ampiaiset.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, olihan siellä myös nimimerkillä TH (Tapio-Huuhaa?) kirjoitettu kannatusviesti 😂😂😂😂

        TH en pllut minä. Joku oli ohan aidosti samaa mieltä kuin minä.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        TH en pllut minä. Joku oli ohan aidosti samaa mieltä kuin minä.

        Niin varmasti 😂😂😂😂


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        TH en pllut minä. Joku oli ohan aidosti samaa mieltä kuin minä.

        Kyseessä oli diis ihan aito kannustusviesti nimimerkiltä TH. Katsoin hakutoiminnolla. Kovin harvoin nimimerkkiä on käytetty.

        En vastaile itselleni eri nimimerkein - joku muu on niin kyllä tehnyt ainakin sivustollani.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Olen kysynyt töysin Sanarisin foorumin ulkopuolisilta, miltä vihjeet vaikuttavat. Ihan totaalinen tuomio Vuokilan piilisvihjeille on tullut.

        Lolitasta kysyin nettitutulta ja kyllä hän siitä oli ihan samaa mieltä kuin minä ja kehotti laittamaan kritiikkini julkiseksi.

        Sanarisin foorumissa vaan Ekin mauttomuuksia on kenrnkään mahdoton kritisoida. Eki ja Jukkis käyvät päälle kuin vihaiset ampiaiset.

        Eki ja Jukkis tosissaan pistävät ilkeästi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin varmasti 😂😂😂😂

        Ei kaikki ole samaa miektä kuin Eki ja Sanarisin ydinporukka.

        Täällä taitavat jotkut yleensä Sanarisin foorumiin kurjoittavat puolustavat Ekiä. Ettekö te oikeasti ymmörrä, miltö Ekin toiminta nöyttöytyy sellaisen silmissä, jktka eivät yleensä Ekin ristikkoja ratko.

        Tuntuu, etyä sruraava kommentti koskee koko Ekin lähipiiriä ja häntä fanittavia:
        "Ajattelin laittaa koosteen esille, jossa kommentit on esillä heikoimmasta voimakkaampaan kommenttiin.Tähän asti saatu (kaksi kommenttia puuttuu).

        - Täysin ala-arvoisia vihjeitä ... laatijalle iskenyt MAINEHARHA!"

        Sanarisin ydinporukka elää kuplassa eilä voi ymmörtää Ekin maibeharhaa ja siitä aiheutuvaa mai ehaittaa.Ydinporukka kn melko sokeaa omassa kuplassa elävää eikä se ksaa asettua kuplan ulkopuolella elävien asemaan.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Ei kaikki ole samaa miektä kuin Eki ja Sanarisin ydinporukka.

        Täällä taitavat jotkut yleensä Sanarisin foorumiin kurjoittavat puolustavat Ekiä. Ettekö te oikeasti ymmörrä, miltö Ekin toiminta nöyttöytyy sellaisen silmissä, jktka eivät yleensä Ekin ristikkoja ratko.

        Tuntuu, etyä sruraava kommentti koskee koko Ekin lähipiiriä ja häntä fanittavia:
        "Ajattelin laittaa koosteen esille, jossa kommentit on esillä heikoimmasta voimakkaampaan kommenttiin.Tähän asti saatu (kaksi kommenttia puuttuu).

        - Täysin ala-arvoisia vihjeitä ... laatijalle iskenyt MAINEHARHA!"

        Sanarisin ydinporukka elää kuplassa eilä voi ymmörtää Ekin maibeharhaa ja siitä aiheutuvaa mai ehaittaa.Ydinporukka kn melko sokeaa omassa kuplassa elävää eikä se ksaa asettua kuplan ulkopuolella elävien asemaan.

        Sinun näkemyksesi on että Vuokila ja hänen ydinporukkansa elävät kuplassa. Jonkun toisen näkemys taas on että sinä ja sinun ydinporukkasi elätte kuplassa. Kyllä maailmaan eri näkemyksiä mahtuu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinun näkemyksesi on että Vuokila ja hänen ydinporukkansa elävät kuplassa. Jonkun toisen näkemys taas on että sinä ja sinun ydinporukkasi elätte kuplassa. Kyllä maailmaan eri näkemyksiä mahtuu.

        Minä kysyin mielipiteitä kuplani ulkopuolisilta henkilöiltäkin.

        Näistä lähes kaikki vastaujset ovat Ekin ja minun kuplani ulkopuolisilta henkilöill'tä. Voimakkaimmat reaktiot tulivat täysin kuplien ulkopuolisilta ihmisiltä. Siksi juuri kysyin ulkopuolisilta henkilöiötä, että minua ei voi syyttää siitä, vastaukset ovat minun kuplani ihmisiltä.

        - tuntuivat hieman rohkeilta
        - tyhmiä
        - vähän halpamaiset
        - hyvin tyypillistä kaksimielistä vihjailua
        - ehkä hieman mennyttä maailmaa tällaiset seksistiset vihjeet
        - Mielestäni nuo vihjeet ovat täysin ala-arvoisia. Yleensä ristikot ovat kaikille sopivia, ei tuollaiset sovi kaikille
        - Onpa ollut syytä arvostella. Täysin ala-arvoisia vihjeitä ... laatijalle iskenyt MAINEHARHA!

        Uskon, että reilusti yli 90% ihmisistä pitäisi Vuokilan vihjeitä huonona makuna. Ekin kuplassa elävien on sitä vaikea ymmärtää.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Minä kysyin mielipiteitä kuplani ulkopuolisilta henkilöiltäkin.

        Näistä lähes kaikki vastaujset ovat Ekin ja minun kuplani ulkopuolisilta henkilöill'tä. Voimakkaimmat reaktiot tulivat täysin kuplien ulkopuolisilta ihmisiltä. Siksi juuri kysyin ulkopuolisilta henkilöiötä, että minua ei voi syyttää siitä, vastaukset ovat minun kuplani ihmisiltä.

        - tuntuivat hieman rohkeilta
        - tyhmiä
        - vähän halpamaiset
        - hyvin tyypillistä kaksimielistä vihjailua
        - ehkä hieman mennyttä maailmaa tällaiset seksistiset vihjeet
        - Mielestäni nuo vihjeet ovat täysin ala-arvoisia. Yleensä ristikot ovat kaikille sopivia, ei tuollaiset sovi kaikille
        - Onpa ollut syytä arvostella. Täysin ala-arvoisia vihjeitä ... laatijalle iskenyt MAINEHARHA!

        Uskon, että reilusti yli 90% ihmisistä pitäisi Vuokilan vihjeitä huonona makuna. Ekin kuplassa elävien on sitä vaikea ymmärtää.

        Toistapa nyt vielä ne törkeydet, että uudet lukijat pääsevät hämmennyksestään!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Toistapa nyt vielä ne törkeydet, että uudet lukijat pääsevät hämmennyksestään!

        Asiaa o k
        sitelty tarpeeksi. On valitettavaa, että tyyliseikkoja ei voi kiihkottomasti käsitellä Sanarisin foorumissa. Foorumin kuplaa on mahdoton puhkaista, koska Eki torppaa kaikki puhkaisuyritykset ja Ekillä on Jukkiksen kaltaisia "ritareita", jotka aina pyrkivät tyrmäämään esitetetyn tyylikritiikin.


    • Anonyymi

      Missä kulkee hyvän maun raja? Jaa-a, vaikea kysymys, mutta se nyt on ainakin helppo sanoa, että Tapio-Huuhaan käytös ei sen sisäpuolelle mahdu.

      • Kriikkiäni on pidetty asiallisena.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Kriikkiäni on pidetty asiallisena.

        Ihan vaan tiedoksi, että minunkin kriikkiäni on pidetty asiallisena.


    • Hyvä Sanarisin foorumin käyttäjä. Voisitko mennä kysymään käsittelemistän Ekin piilisvihjeistä sukulaisillesi ja tutuillesi, jota eivät liiliksiä ratko.
      Jos mrnidit kehumaan, että tällaisia trhtäviä minä ratkot'n, saidit hävetä silmät päästösi. Hävetkää edes te muut, jos Eki ei ksaa hävetä.

      • Suomeksi
        Hyvä Sanarisin foorumin käyttäjä. Voisitko mennä kysymään käsittelemistäni Ekin piilisvihjeistä sukulaisillesi ja tutuillesi, jota eivät piiliksiä ratko.
        Jos menisit kehumaan, että tällaisia tehtäviä minä ratkon, saisit hävetä silmät päästäsi. Hävetkää edes te muut, jos Eki ei osaa hävetä.

        Testatkaa mielessänne vihjeitä miettimällä, voitko niitä esitellä muille kuin ristikoista kiinnostuneille ydinpiirin jäsenille. Kun elää Ekin kuplassa, siinä helposti sokeutuu eikä enää osaa tarkastella asioita vieraiden ihmisten silmin.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Suomeksi
        Hyvä Sanarisin foorumin käyttäjä. Voisitko mennä kysymään käsittelemistäni Ekin piilisvihjeistä sukulaisillesi ja tutuillesi, jota eivät piiliksiä ratko.
        Jos menisit kehumaan, että tällaisia tehtäviä minä ratkon, saisit hävetä silmät päästäsi. Hävetkää edes te muut, jos Eki ei osaa hävetä.

        Testatkaa mielessänne vihjeitä miettimällä, voitko niitä esitellä muille kuin ristikoista kiinnostuneille ydinpiirin jäsenille. Kun elää Ekin kuplassa, siinä helposti sokeutuu eikä enää osaa tarkastella asioita vieraiden ihmisten silmin.

        Yritin tuoda joskus ikään kuin vieraan ihmisen tarkastelunäkökulmaa, mutta ydinpiri muofostaa kuin henkivartioston, joka alkaa suojelemaan Ekiä sen sijaan, että avoimesti tarkasteltaisiin huonoa tyyliä edustavia vihjeitä.

        Mäkelä joskus on sentään aiheesta saanut arvostelua.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Yritin tuoda joskus ikään kuin vieraan ihmisen tarkastelunäkökulmaa, mutta ydinpiri muofostaa kuin henkivartioston, joka alkaa suojelemaan Ekiä sen sijaan, että avoimesti tarkasteltaisiin huonoa tyyliä edustavia vihjeitä.

        Mäkelä joskus on sentään aiheesta saanut arvostelua.

        Tapio on tasonsa näyttänyt. Mitään asiaa ei ole sanarisin palstalle enää, pelkkää ikävää panettelua ja haukkumista, eikä mitään pyrkimystä asialliseen keskusteluun. Ihan aiheesta Jukkis ja kumppanit laittavat tapion ruotuun, kun törkeästi rikkoo palstan sääntöjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tapio on tasonsa näyttänyt. Mitään asiaa ei ole sanarisin palstalle enää, pelkkää ikävää panettelua ja haukkumista, eikä mitään pyrkimystä asialliseen keskusteluun. Ihan aiheesta Jukkis ja kumppanit laittavat tapion ruotuun, kun törkeästi rikkoo palstan sääntöjä.

        Kun sanan VIREN vihje on "kullistaan kuuluisa", niin millainen vihje se on?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tapio on tasonsa näyttänyt. Mitään asiaa ei ole sanarisin palstalle enää, pelkkää ikävää panettelua ja haukkumista, eikä mitään pyrkimystä asialliseen keskusteluun. Ihan aiheesta Jukkis ja kumppanit laittavat tapion ruotuun, kun törkeästi rikkoo palstan sääntöjä.

        On asioita, joissa Sanarisin goorumissa on mahdoton keskustella asiallisesti. Toin esille sen. Se, mitä toin esille on vain totuus, ei mitään panettelua. Eki panetteli aikoinaan ja osoitti, että häntö ei parane tyylistä arvostella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tapio on tasonsa näyttänyt. Mitään asiaa ei ole sanarisin palstalle enää, pelkkää ikävää panettelua ja haukkumista, eikä mitään pyrkimystä asialliseen keskusteluun. Ihan aiheesta Jukkis ja kumppanit laittavat tapion ruotuun, kun törkeästi rikkoo palstan sääntöjä.

        Eki on myös tasonsa näyttänyt enkä mielellään hänen mauttomia vihjeitä muuten käsittelisi kuin siksi, että saisin hänet tajuamaan, että asioita pitää ajatella oman piirin ulkopuolisista käsin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun sanan VIREN vihje on "kullistaan kuuluisa", niin millainen vihje se on?

        Ymmärrän pointtisi. Vihje ei käsittele alstomuutta kuten NAKUILU,.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Eki on myös tasonsa näyttänyt enkä mielellään hänen mauttomia vihjeitä muuten käsittelisi kuin siksi, että saisin hänet tajuamaan, että asioita pitää ajatella oman piirin ulkopuolisista käsin.

        Kuvavihjeissä hän usein "syöttää lapaan" Mäkelälle tietäen, että Mäkelältä voi odottaa mauttomuuksia.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Kuvavihjeissä hän usein "syöttää lapaan" Mäkelälle tietäen, että Mäkelältä voi odottaa mauttomuuksia.

        Sen paremmin Markun kuin Ekin tyylitajuun ei ole luottamista.


      • Kyse ei ollut minun nettituttujeni arvosteluista vaan ihan tavallisten suomaisten arvosteluista. Tiukimmat arvostelut eivät tulleet minun nettitutuiltani.

        On törkeää haukkua nettituttujani reppanoiksi.

        Minusta sivuillani esitetty arvostelu ei ole millään muotoa kohtuutonta tai törkeää.


    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa, sallitko sinä omalla sivustollasi sinun oman toimintasi täysin vapaan kritisoinnin? Vai pyritkö sinä asettamaan sellaiselle kritiikille jonkinlaiset sinun määrittelemäsi rajat?

      • En salli tpimjntani vapaata kritisointia.

        Mutta en ole julisen tuotteen julkaisija. Julkaisijan pitää kestää arvostelua.
        Kyllä sellaisen arvostelun, mitä Vuokilan ja Mäkelän suhteen olen omilla sivuillani esittänyt, pitäisi olla hyväksyttävää Ekin foorumissa. En mielestänj mene esittämäsdäni kritiikissä överiksi.

        Täällä tosin olen arvostellut myös Ekin toimintatapoja. Niissä on varmaan arvostelemisen arvoista.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        En salli tpimjntani vapaata kritisointia.

        Mutta en ole julisen tuotteen julkaisija. Julkaisijan pitää kestää arvostelua.
        Kyllä sellaisen arvostelun, mitä Vuokilan ja Mäkelän suhteen olen omilla sivuillani esittänyt, pitäisi olla hyväksyttävää Ekin foorumissa. En mielestänj mene esittämäsdäni kritiikissä överiksi.

        Täällä tosin olen arvostellut myös Ekin toimintatapoja. Niissä on varmaan arvostelemisen arvoista.

        Jis tyyliä ei voi kritisoida, kyse on on epäasiallusesta sensuurista.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        En salli tpimjntani vapaata kritisointia.

        Mutta en ole julisen tuotteen julkaisija. Julkaisijan pitää kestää arvostelua.
        Kyllä sellaisen arvostelun, mitä Vuokilan ja Mäkelän suhteen olen omilla sivuillani esittänyt, pitäisi olla hyväksyttävää Ekin foorumissa. En mielestänj mene esittämäsdäni kritiikissä överiksi.

        Täällä tosin olen arvostellut myös Ekin toimintatapoja. Niissä on varmaan arvostelemisen arvoista.

        Kyllä sinun foorumisi on julkinen palsta, ja myös sinun toimintasi tällä foorumilla on täysin julkista. Ei sinun toimintasi julkisuudella ole mitään periaatteellista eroa Vuokilan toiminnan (kuten ristikkokustantamisen) julkisuuteen. Sinun on esimerkiksi mahdollista hankkia itsellesi kunnianloukkaussyyte ihan sellaisella toiminnalla, joka rajoittuu pelkästään sinun omalle foorumillesi.

        Sinä asetut kaikkivaltiaan asemaan, kun pyrit määräämään sekä sen, miten Vuokilaa on saatava arvostella hänen omalla foorumillaan, että sen, miten sinua saa arvostella sinun omalla foorumillasi. (Ja kylläpä sinä tämänkin foorumin kirjoittelua olet pyrkinyt mestaroimaan.)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sinun foorumisi on julkinen palsta, ja myös sinun toimintasi tällä foorumilla on täysin julkista. Ei sinun toimintasi julkisuudella ole mitään periaatteellista eroa Vuokilan toiminnan (kuten ristikkokustantamisen) julkisuuteen. Sinun on esimerkiksi mahdollista hankkia itsellesi kunnianloukkaussyyte ihan sellaisella toiminnalla, joka rajoittuu pelkästään sinun omalle foorumillesi.

        Sinä asetut kaikkivaltiaan asemaan, kun pyrit määräämään sekä sen, miten Vuokilaa on saatava arvostella hänen omalla foorumillaan, että sen, miten sinua saa arvostella sinun omalla foorumillasi. (Ja kylläpä sinä tämänkin foorumin kirjoittelua olet pyrkinyt mestaroimaan.)

        Täsmälleen samaa mieltä, nyt kannattaisi tapion laskea kierroksia ja yrittää asettua Ekin ja muiden ristikkoammattilaisten asemaan hetkeksi aikaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sinun foorumisi on julkinen palsta, ja myös sinun toimintasi tällä foorumilla on täysin julkista. Ei sinun toimintasi julkisuudella ole mitään periaatteellista eroa Vuokilan toiminnan (kuten ristikkokustantamisen) julkisuuteen. Sinun on esimerkiksi mahdollista hankkia itsellesi kunnianloukkaussyyte ihan sellaisella toiminnalla, joka rajoittuu pelkästään sinun omalle foorumillesi.

        Sinä asetut kaikkivaltiaan asemaan, kun pyrit määräämään sekä sen, miten Vuokilaa on saatava arvostella hänen omalla foorumillaan, että sen, miten sinua saa arvostella sinun omalla foorumillasi. (Ja kylläpä sinä tämänkin foorumin kirjoittelua olet pyrkinyt mestaroimaan.)

        Vuokilan persoonan arvostelu on minulta ollut asiatonta.

        Mutta jos Vuokila mollaan hänen ristikkonsa kritisoijan, se on asiatonta toimintaa. Tuotettujen ristikoiden krotiikki pitää kestää ja on oikeutettua vaatia, ettei kritiikin esittämistä sensuroida.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Vuokilan persoonan arvostelu on minulta ollut asiatonta.

        Mutta jos Vuokila mollaan hänen ristikkonsa kritisoijan, se on asiatonta toimintaa. Tuotettujen ristikoiden krotiikki pitää kestää ja on oikeutettua vaatia, ettei kritiikin esittämistä sensuroida.

        11389. Positiivinen perusvire on sinällään huolestuttavaa, sillä sen voi tulkita kritiikin hillitsemispyrkimyksenä.

        Asiaa on ihmetelty:
        "21. pösilöLainaa18.11.2023 klo 19:35
        Nyt olen hieman ulalla. Mitä pahaa siinä on, kun keskustellaan esim, virheellisistä vihjeistä ja tuodaan erilaisia näkökulmia esille ?
        Eikö sellainen kuulu nimenomaan tämän palstan ydintehtäviin?
        Olisihan peräti kiinalanen juttu, jos vain oikeat mielipiteet sallittaisiin."

        Viime aikoina olen melko vähän esittänyt kritiikkiä Sanarisin ristikoista. Sitä kn nykyisin sivustollani kokonaisuudessaan vähemmän kuin Sanarisin foorumissa. Johtunee kyllä siitä, että muut kuin minä eivät juuri kritiikkiä esitä.

        Eki jostakin syystä ei pidä vihjeiden sijoittelun kritiikistä, mitä pidän outona, sillä sijoittelulle on ohjeet.

        Ratkaisusanojen ristikkokelpoisuus on asia, jossa minulla olisi muutaman ratkaisusansn osalta huomautettavaa. Niitä ei ole nostettu esille. Vähintään harmaalla alueella välillä liikutaan- Tästä ongelmasta vaietaan nykyidin tyystin.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Vuokilan persoonan arvostelu on minulta ollut asiatonta.

        Mutta jos Vuokila mollaan hänen ristikkonsa kritisoijan, se on asiatonta toimintaa. Tuotettujen ristikoiden krotiikki pitää kestää ja on oikeutettua vaatia, ettei kritiikin esittämistä sensuroida.

        Sinun kuvitelmasi eivät pidä paikkaansa. Luuletko, että esimerkiksi rakennusfirmalla on jokin velvollisuus ylläpitää sellaista foorumia, jossa sen rakentamia taloja saa vapaasti kritisoida? Tai kirjankustantajalla sellaista foorumia, jossa sen kustantamia kirjoja saa vapaasti kritisoida? Ei ole.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        En salli tpimjntani vapaata kritisointia.

        Mutta en ole julisen tuotteen julkaisija. Julkaisijan pitää kestää arvostelua.
        Kyllä sellaisen arvostelun, mitä Vuokilan ja Mäkelän suhteen olen omilla sivuillani esittänyt, pitäisi olla hyväksyttävää Ekin foorumissa. En mielestänj mene esittämäsdäni kritiikissä överiksi.

        Täällä tosin olen arvostellut myös Ekin toimintatapoja. Niissä on varmaan arvostelemisen arvoista.

        Tapio ei salli tappelua omilla sivuillaan niinpä hän tulee tänne tappelemaan. Tapio ei voi elää ilman konfliktia, arvostelua ja itsekorostusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinun kuvitelmasi eivät pidä paikkaansa. Luuletko, että esimerkiksi rakennusfirmalla on jokin velvollisuus ylläpitää sellaista foorumia, jossa sen rakentamia taloja saa vapaasti kritisoida? Tai kirjankustantajalla sellaista foorumia, jossa sen kustantamia kirjoja saa vapaasti kritisoida? Ei ole.

        Sehän on Sanaridin foorumin perusongelma. Se ei ole sitten luonteeltaan avoin foorumi vaan enemmän kaveriklubi. On erittäin suuri ongelma, sttä ristikkofoorumi on tietyn firman ylläpitämä.

        Se olisi sama kuin Mersu ylläpitäisi autofoorumia. Muita saa kritidoida mielin määrin, mutta ei juuri ollenkaan mersuja.

        Ei ole ratkojien etu, että pyritään sensuroimaan sitä, mitä ristikoissa saa kritisoida ja mitä ei.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Sehän on Sanaridin foorumin perusongelma. Se ei ole sitten luonteeltaan avoin foorumi vaan enemmän kaveriklubi. On erittäin suuri ongelma, sttä ristikkofoorumi on tietyn firman ylläpitämä.

        Se olisi sama kuin Mersu ylläpitäisi autofoorumia. Muita saa kritidoida mielin määrin, mutta ei juuri ollenkaan mersuja.

        Ei ole ratkojien etu, että pyritään sensuroimaan sitä, mitä ristikoissa saa kritisoida ja mitä ei.

        Mielellään ottaisin foorumiini muitakin sitä pyörittämään. Se on taloudellisista riippuvuuksista vapaa. Se tarjoaa myös upean teknologian, jossa ratkontojen pilaaminen voidaan tyystin välttää. Myös muita ratkojia huomioivia asioita siinä on.

        Joku voisi ehdottaa koodin siistimistä, joskaan en usko, että sivuston nopeuteen/hitauteen oma koodini oleellisesti vaikuttaa.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Sehän on Sanaridin foorumin perusongelma. Se ei ole sitten luonteeltaan avoin foorumi vaan enemmän kaveriklubi. On erittäin suuri ongelma, sttä ristikkofoorumi on tietyn firman ylläpitämä.

        Se olisi sama kuin Mersu ylläpitäisi autofoorumia. Muita saa kritidoida mielin määrin, mutta ei juuri ollenkaan mersuja.

        Ei ole ratkojien etu, että pyritään sensuroimaan sitä, mitä ristikoissa saa kritisoida ja mitä ei.

        Ei siinä ole mitään ongelmaa. Kuka tahansa voi vapaasti siirtyä mille tahansa muulle foorumille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinun kuvitelmasi eivät pidä paikkaansa. Luuletko, että esimerkiksi rakennusfirmalla on jokin velvollisuus ylläpitää sellaista foorumia, jossa sen rakentamia taloja saa vapaasti kritisoida? Tai kirjankustantajalla sellaista foorumia, jossa sen kustantamia kirjoja saa vapaasti kritisoida? Ei ole.

        Se, että Eki ylipäätänsä loi säikeen "Positiivinen perusvire", kertoo hyvin paljon foorumin liiallisesta kaupallisesta riippuvuudesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei siinä ole mitään ongelmaa. Kuka tahansa voi vapaasti siirtyä mille tahansa muulle foorumille.

        Ongelma on, jos olennaiset kysymykset jäävät käsittelemättä. Tyyli on erittäin keskeinen asia.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Se, että Eki ylipäätänsä loi säikeen "Positiivinen perusvire", kertoo hyvin paljon foorumin liiallisesta kaupallisesta riippuvuudesta.

        Ei ole niin, että Vuokilan foorumilla olisi "liiallinen kaupallinen riippuvuus", vaan niin, että se on osa kaupallista liiketoimintaa.

        Suomessa on vapaa yhteiskunta ja erityisesti myös yrittämisen vapaus. Laillisissa puitteissa kuka tahansa yrittäjä saa vapaasti harrastaa kaupallista liiketoimintaa - ilman pelkoa siitä että joku gangsteri, joku oligarkki, joku lahjuksia vaativa valtion virkamies tai joku tapio-huuhaa ryhtyy määräilemään.

        Jos Suomen meno ei miellytä, niin aina voi pyrkiä siirtymään vaikka itänaapurin puolelle.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Ongelma on, jos olennaiset kysymykset jäävät käsittelemättä. Tyyli on erittäin keskeinen asia.

        Kyllä siellä arvostellaan Sanariksen ristikoita siinä missä muitakin ellei enemmänkin. Hesarin langoissa melkein solvataan. Eihän sieltä nykyisin kai poisteta kuin ihmisiin kohdistuvat henkilökohtaisuudet ja liian aikaiset paljastukset. Niin ja tietenkin porttikiellon saaneiden henkilöiden kommentit. Ihan saa Huuhaa syyttää itseään, mutta mitä hän tekee? Riehuu hullun lailla täällä Suomi24ssä Ekin toimintaa haukkuen (ylläpitäjä kiittää, mainostajat tuovat rahaa) ja yrittää koko ajan tunkeutua Sanariksen palstalle mielestään tärkeän missionsa kanssa.

        Vinkki. Vaihda maistraatissa nimesi ja hanki uusi ip-osoite! Sitten joko itse tai asiantuntijan avulla opettelet toisen asenteen ja tyylin, jossa kirjoitetaan vähemmän, huolellisemmin ja maltillisemmin. Et sorru jankkajankkaan, varsinkaan Jukkiksen kanssa. Olet uuden ristikkokulttuurin tuntematon airut. Nähdään taas siellä tämän jälkeen?


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Ongelma on, jos olennaiset kysymykset jäävät käsittelemättä. Tyyli on erittäin keskeinen asia.

        Sinä voit käsitellä niitä "olennaisia kysymyksiä" esimerkiksi omalla foorumillasi juuri niin perusteellisesti kuin katsot tarpeelliseksi. Muitakin kanavia on pilvin pimein. Voit vaikka kirjoittaa kirjan - ehkä joutuisit tyytymään omakustanteeseen, mutta äkkiähän myyntitulot varmaan kattaisivat kulusi, kun kerran käsittelisit "olennaisia kysymyksiä".

        Mitään ongelmaa ei siis ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä voit käsitellä niitä "olennaisia kysymyksiä" esimerkiksi omalla foorumillasi juuri niin perusteellisesti kuin katsot tarpeelliseksi. Muitakin kanavia on pilvin pimein. Voit vaikka kirjoittaa kirjan - ehkä joutuisit tyytymään omakustanteeseen, mutta äkkiähän myyntitulot varmaan kattaisivat kulusi, kun kerran käsittelisit "olennaisia kysymyksiä".

        Mitään ongelmaa ei siis ole.

        On hienoa nähdä kuinka raskassarjalaiset tukkivat Tapion suun.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Ongelma on, jos olennaiset kysymykset jäävät käsittelemättä. Tyyli on erittäin keskeinen asia.

        Tapion tyylillä, asia on sitten loppuun käsitelty ja jokainen toimikoon kuten Tapio eli ei välitä säännöistä ja lupauksista, jos pakko sanelee toisin

        - ristikoissa pitäisi vihjeet sijoittaa Ristikkoakatemian sääntöjen mukaan
        - ristikoissa ei pitäisi käyttää pornahtavia tai seksistisiä sanoja tai vihjeitä
        - ristikoissa ei pitäisi käyttää sanoja, joita ei googlaamallakaan löydy (vaikka olisivatkin Nykäsessä)
        - ristikoissa ei pitäisi olla sanoja, joista voi ajatella, että ne eivät ole perusmuotoisia
        - laatijan ja piirtäjän pitäisi pyrkiä täysin virheettömään ristikkoon
        - ratkojan pitäisi pystyä hyväksymään mitättömät heikkouksiksi tai virheiksi katsotut sanat (koska usein ne eivät sitten olekaan heikkouksia tai virheitä)
        - ristikoista pitäisi osata keskustella maltillisesti ja toista mieltä olevaa kunnioittaen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tapion tyylillä, asia on sitten loppuun käsitelty ja jokainen toimikoon kuten Tapio eli ei välitä säännöistä ja lupauksista, jos pakko sanelee toisin

        - ristikoissa pitäisi vihjeet sijoittaa Ristikkoakatemian sääntöjen mukaan
        - ristikoissa ei pitäisi käyttää pornahtavia tai seksistisiä sanoja tai vihjeitä
        - ristikoissa ei pitäisi käyttää sanoja, joita ei googlaamallakaan löydy (vaikka olisivatkin Nykäsessä)
        - ristikoissa ei pitäisi olla sanoja, joista voi ajatella, että ne eivät ole perusmuotoisia
        - laatijan ja piirtäjän pitäisi pyrkiä täysin virheettömään ristikkoon
        - ratkojan pitäisi pystyä hyväksymään mitättömät heikkouksiksi tai virheiksi katsotut sanat (koska usein ne eivät sitten olekaan heikkouksia tai virheitä)
        - ristikoista pitäisi osata keskustella maltillisesti ja toista mieltä olevaa kunnioittaen

        Onpa outo viesti. Miksi tämä on kirjoitettu tänne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä siellä arvostellaan Sanariksen ristikoita siinä missä muitakin ellei enemmänkin. Hesarin langoissa melkein solvataan. Eihän sieltä nykyisin kai poisteta kuin ihmisiin kohdistuvat henkilökohtaisuudet ja liian aikaiset paljastukset. Niin ja tietenkin porttikiellon saaneiden henkilöiden kommentit. Ihan saa Huuhaa syyttää itseään, mutta mitä hän tekee? Riehuu hullun lailla täällä Suomi24ssä Ekin toimintaa haukkuen (ylläpitäjä kiittää, mainostajat tuovat rahaa) ja yrittää koko ajan tunkeutua Sanariksen palstalle mielestään tärkeän missionsa kanssa.

        Vinkki. Vaihda maistraatissa nimesi ja hanki uusi ip-osoite! Sitten joko itse tai asiantuntijan avulla opettelet toisen asenteen ja tyylin, jossa kirjoitetaan vähemmän, huolellisemmin ja maltillisemmin. Et sorru jankkajankkaan, varsinkaan Jukkiksen kanssa. Olet uuden ristikkokulttuurin tuntematon airut. Nähdään taas siellä tämän jälkeen?

        "Et sorru jankkajankkaan, varsinkaan Jukkiksen kanssa"

        Jukkis on äärim,äisen hankala tapausvtässä ssuhteessa. Hän kun alkaa hyvin herkästibtodella ärsyttävästibpuolustamaan laatijoita - myös silloin kun laatija on tehnyt muidenkin miekestä virheen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tapion tyylillä, asia on sitten loppuun käsitelty ja jokainen toimikoon kuten Tapio eli ei välitä säännöistä ja lupauksista, jos pakko sanelee toisin

        - ristikoissa pitäisi vihjeet sijoittaa Ristikkoakatemian sääntöjen mukaan
        - ristikoissa ei pitäisi käyttää pornahtavia tai seksistisiä sanoja tai vihjeitä
        - ristikoissa ei pitäisi käyttää sanoja, joita ei googlaamallakaan löydy (vaikka olisivatkin Nykäsessä)
        - ristikoissa ei pitäisi olla sanoja, joista voi ajatella, että ne eivät ole perusmuotoisia
        - laatijan ja piirtäjän pitäisi pyrkiä täysin virheettömään ristikkoon
        - ratkojan pitäisi pystyä hyväksymään mitättömät heikkouksiksi tai virheiksi katsotut sanat (koska usein ne eivät sitten olekaan heikkouksia tai virheitä)
        - ristikoista pitäisi osata keskustella maltillisesti ja toista mieltä olevaa kunnioittaen

        Tuossa on paljon sitä, mitä ristikoilta edellytän

        Tämä piikittely oli tarpeeton
        "ratkojan pitäisi pystyä hyväksymään mitättömät heikkouksiksi tai virheiksi katsotut sanat (koska usein ne eivät sitten olekaan heikkouksia tai virheitä"

        Myönnän, että eolen trhnyt aiheetonta kritiikkiä. Ei kaikki krititiikkini ole odunut oikeaan.

        "ristikoissa ei pitäisi käyttää sanoja, joita ei googlaamallakaan löydy (vaikka olisivatkin Nykäsessä)"

        Kaikki eivät omista Nykästä ja on äärimmäisen epäreilua käyttää sanoja, joita ei löydy netistä. Netissä on esim. Vanhan kirjakielen sanakirja.


    • Minusota Ekille in jossakin määein haitallusta, että hän ylläpitää foorumia. Tilanne on kuin Jim Carreyn elokuvassa True Man Show eli henkilö elää valhemaailmassa.

      Sain palautteen esille nostamistani.

      "Täysin ala-arvoisia vihjeitä ... laatijalle iskenyt MAINEHARHA!"

      Tämä on henkilöltä, joka ratkoo ristikoita ja tietänee, kuka on Erkki Vuokila. Hän ei osallistu mihinkään nettikeskustelupalstaan ja tuskin mitään seuraakaan.

      Vastaus on sanaa "maineharha" lukuun ottamatta käytännössä identtinen henkilön ksnssa, joka ei ristikoita ratko ollenkaan.

      Mitä on maineharha? Eikö se oke sitä, että laatija kokee aina olevansa oikeassa teki hän mitä tajansa.

      Kun hän ylläpitää foorumia, jossa on henkilöitä, jotka pyrkivät selittämään kaiken parhain päin, hän elää True Man Show'n kaltaisessa valhetodellisuudessa. Nettiyhteisö, jonka hän on ympärilleen luonut vahvistaa vääristynyttä kuvaa siitä, mikä on on hyvää laadintaa. Eki ei pysty arvioimaan sitä, missä kulkee hyvän maun raja, koska oma nettiyhteisö peesaa häntä eikä anna palautetta ikään kuin ulkopuolisten silmin. Tässä suhteessa oman nettiyhteidön ylläpito on äärimmäisen haitallusta Ekille.

      Koin aina olleeni jotenkin ulkopuolinen, koska koin, että yhteisöllä oli muodostynut tietty näkemys hyvistä ristikoista.

      • Anonyymi

        ??????????????????????????????? ???????????????????????????? ?????????????????????????????? ?????????????????????????????????????? ?????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????? ?????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????? ????????????????????????????????? ?????????????????????????????? ???????????????? ??????????????????? ??????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ?????????????????????????? ??????????????? ???????????????????????????? ???????????????????????????????? ??????????????????? ???? ???? ??????????????????? ????????????????????? ????????????????????? ?????????????????? ?????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????? ??????? ? ????????????????????????? ????????????????? ?????????????????? ???????????????? ????????? ????????????????? ??????????????????????????? ??????????????????? ???????????????????????? ??? ??????????? ????????????????????????????????????????????????? ?????????????????? ?????????????? ??????????????? ???????????????????????????????? ??????????????????? ???????????????????? ????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????? ?????????????????????????????????????? ??????????????????? ?????????????????? ???????? ??????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ? ? ? ? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????XCVZCVXCVZCXCVZCVXCVZCXV


    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaalla on onneksi aivan hyvä tapa: Hän rikkoo hyvän maun rajan tällä palstalla eikä sekoile muualla.

      • Anonyymi

        Joo, minulle on nyt tullut maineharha. Luulen, että olen jonkinlainen ristikkoritari, jonka tehtävänä on vain ja ainoastaan pitää huolta ristikkoskenen pysymisestä haluamallani uralla. Magma ja spoilerit vahvistavat tätä maineharhaa ja on nyt tosi vaikea tilanne Sanariksen kanssa. Siellä luullaan, että kutsu linnan juhliin teki Ekistä koskemattoman. Minun on nyt tosi vaikeaa pitää Sanarista ja Ekiä kurissa,


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo, minulle on nyt tullut maineharha. Luulen, että olen jonkinlainen ristikkoritari, jonka tehtävänä on vain ja ainoastaan pitää huolta ristikkoskenen pysymisestä haluamallani uralla. Magma ja spoilerit vahvistavat tätä maineharhaa ja on nyt tosi vaikea tilanne Sanariksen kanssa. Siellä luullaan, että kutsu linnan juhliin teki Ekistä koskemattoman. Minun on nyt tosi vaikeaa pitää Sanarista ja Ekiä kurissa,

        "Siellä luullaan, että kutsu linnan juhliin teki Ekistä koskemattoman."

        Tuo oli hyvä pointti. Joku trolli aikoinaan nosti tuon foorumissami esille ja kirjoitti siihen tapaan, että miten minä uskallan arvostella linnan juhliin kutsuttua.

        Hän esitti asian tavalla, joka antoi viitteitä, että Eki itse oli asialla. Tavallaan joku esiintyi Ekinä niin, että Ekillä ns. olisi...

        Tuossa on kuitenkin totuutta. Se on sitä maineharhaa, jonka joku kyselyssäni mainitsi.

        Kyllä muutkin haluavat, että Sanarisin laatijat noudattavat sovittuja pelisääntöjä esim. vihjiden sijoittelun sihteen.

        Kuvituksen tyylejä ovat muutkin kuin minä arvostelleet. Siinä en ole ollut yksin.

        Tektivihjeiden tyylilseikkojen julkisen arvostelun suhteen oken aika yksin.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        "Siellä luullaan, että kutsu linnan juhliin teki Ekistä koskemattoman."

        Tuo oli hyvä pointti. Joku trolli aikoinaan nosti tuon foorumissami esille ja kirjoitti siihen tapaan, että miten minä uskallan arvostella linnan juhliin kutsuttua.

        Hän esitti asian tavalla, joka antoi viitteitä, että Eki itse oli asialla. Tavallaan joku esiintyi Ekinä niin, että Ekillä ns. olisi...

        Tuossa on kuitenkin totuutta. Se on sitä maineharhaa, jonka joku kyselyssäni mainitsi.

        Kyllä muutkin haluavat, että Sanarisin laatijat noudattavat sovittuja pelisääntöjä esim. vihjiden sijoittelun sihteen.

        Kuvituksen tyylejä ovat muutkin kuin minä arvostelleet. Siinä en ole ollut yksin.

        Tektivihjeiden tyylilseikkojen julkisen arvostelun suhteen oken aika yksin.

        Eki piilisvihjeiden osalta oikeastaan yksinvaltiaasti pyrkii määrittelemään millainen piilisvihje voi olla. Minusta hän myös joskus rikkoo rakenteellisesti piilisten alkuperäistä ideaa. Siihen aikoinasn tuli tollikommentti, etyä miten minä udkallan kritisoida presidentinlinnaan kutsun saanutta henkilöä.


    • eskustelua siinä, missä kulkee hyvän maun raja on vaikea missään käyfä. Nettitittuni eivät tyyliseikkoihin halua julkisesti ottaa kantaa vaikka olisivat kanssani samoilla linjoilla. Kritiikkini on yksinpuhelua.

      Itse asiassa Sanarisin foorumissa on enemmän mielipiteen vaihtoa mitä tulee huonona pidettävään kuvituksen tyylin. Siellä joku on hieman arvostellut Mäkelän kuvitusta. Ekin tyylijuttuihin kukaan muu kuin minä ei ehkä ole puuttunut. Kirjoitan ehkä, sillä en ole lukenut vanhimpia kirjoituksia enkä kaikkia uudempiakaan.

      Täällä joku joskus aloitti Mäkelän PuPe-kuvituksen kritiikin ollen siinä aika laila samoilla linjoila kuin minä. Tämä on oikeastaan ainoa paikka, jossa seksistisistä ja törkylilyyn liittyvistä Mäkelän kuvituksista on kunnolla keskusteltu.

      On joitakin asioita, joista ei saa kunnon keskustelua muualla kuin täällä. Tosin tässä säikeessä ei ole kovinkaan rakentavaa keskustelua. Tämän säikeen loppupuolella toin esille sen, mitä kaikkia foorumeita lukematon on kokenut Ekin vihjeet.

      Kritiikkini olen saanut lähinmä Ekin toiminnan puolustajat ärsyyntymään ja ryhtymään puolustuskannalle. Halusin herätellä heitä, että ihmisten enemmistö ei taida ajatella niin kuin Ekin kuvittelee. Sanaris-kuplan tuomasta harha olisi syytä tiedostaa ja miettiä, miltä maailma kuplan ulkopuolisen näkökulmasta näyttää.

      Vaikka kirjoittasin millä ip:llä tahansa ja millä nimjmerkillä tahansa ja niin asiallisesti kuin voisin, Ekin tyylin arvosteleminen Sanarisin foorumissa olisi mahdotonta. Näin siksi, että jäisin siellä yksin. Ekin olisi siksi helppo poistattaa tai poistaa kommentit (kuka ne varsinaisesti poistaa ei ole tietoa) pelkästään tabu-aiheen perusteella.

      Sanarisin foorumiin on ikävästi tullut tabu-aiheita (Ekin monen ala-arvoisena pitämä vihjeitystyyli, Magma, digimaailmaan siirtyminen).

      • Olen miettinyt tekisinkö äänestyksen Eki ja Markun valikoiduista vihjeistä. Tosin jos otos on pieni, siitä ei juuri informaatiota kerry.


      • Anonyymi

        "Halusin herätellä heitä, että ihmisten enemmistö ei taida ajatella niin kuin Ekin kuvittelee."

        Ihmisten enemmistö ja sanaristikoita aktiivisesti ratkovien ihmisten enemmistö kannattaisi erottaa toisistaan.

        Markkinajohtajalla on varmasti anturit asetettuina ja Eki saa tarkat tiedot siitä miten maksava asiakas on käyttäytynyt. Merkittävä notkahdus myyntiluvuissa plus sähköpostiin virtaava verbaalinen palaute pakottaa tuotantoporukan miettimään mitä virheitä on tehty ja mitä mahdollisia kokeiluja ei kannata jatkaa.

        Tästäkin näkökulmasta Tapion mahdollisesti tekemä yhden miehen "kysely" ei ole mitenkään vertailukelpoinen siihen, millaista "kyselydataa" valtakunnan myyntiluvuista kertyy ihan joka hetki.

        Muistathan Tapio, että jos pientä "alastomuutta" esiintyy ajoittain niin sekin saattaa olla seurausta niistä myynnistä kertyneistä faktoista. Uhkeista ja muhkeista kuvituksista tykkäävät saattavat jopa näkyä pienenä nousupiikkinä ja sehän luonnollisesti kannustaisi laatijatiimejä jatkamaan valitulla linjalla. Ei liikaa, mutta sopivan harvoin kauppoihin kannattaa laittaa myyntiin myös sellaisia ristikoita, jotka tuntuvat yhdestä asiakasryhmästä liian roisilta, mutta osuvat ja uppoavat siihen toiseen asiakasryhmään parhaiten.

        Vuosikymmeniä jatkuva bisnes on jatkuvaa tasapainoilua, missä pyritään tarjoamaan vähän jokaiselle jotakin. Tällä logiikalla yksikään asiakas ei voi olla 100 % tyytyväinen 365 päivänä vuodessa, mutta silloinkin kun tyyppi A ei tykkää, niin tyyppi B nauttii täysillä.

        PS. Tänä vuonna joulu ja muut vuodenvaihteen perinteet osuu viikkokiertoon niin, että kansalaisen kannattaa varata sinne kuusen alle pientä puuhavarastoa. Tuoreristikoita kun ei ihan joka aamu saa, sillä pyhät vaatii veronsa. Tämäkin on huomioitu siten, että juuri joulun alla ilmestyy runsaasti puuhalehtiä. Se kertoo suunnitelmallisuudesta, mikä on täyttä arkea myös ristikkofirmoissa. Kihelmöivää joulun odotusta!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Halusin herätellä heitä, että ihmisten enemmistö ei taida ajatella niin kuin Ekin kuvittelee."

        Ihmisten enemmistö ja sanaristikoita aktiivisesti ratkovien ihmisten enemmistö kannattaisi erottaa toisistaan.

        Markkinajohtajalla on varmasti anturit asetettuina ja Eki saa tarkat tiedot siitä miten maksava asiakas on käyttäytynyt. Merkittävä notkahdus myyntiluvuissa plus sähköpostiin virtaava verbaalinen palaute pakottaa tuotantoporukan miettimään mitä virheitä on tehty ja mitä mahdollisia kokeiluja ei kannata jatkaa.

        Tästäkin näkökulmasta Tapion mahdollisesti tekemä yhden miehen "kysely" ei ole mitenkään vertailukelpoinen siihen, millaista "kyselydataa" valtakunnan myyntiluvuista kertyy ihan joka hetki.

        Muistathan Tapio, että jos pientä "alastomuutta" esiintyy ajoittain niin sekin saattaa olla seurausta niistä myynnistä kertyneistä faktoista. Uhkeista ja muhkeista kuvituksista tykkäävät saattavat jopa näkyä pienenä nousupiikkinä ja sehän luonnollisesti kannustaisi laatijatiimejä jatkamaan valitulla linjalla. Ei liikaa, mutta sopivan harvoin kauppoihin kannattaa laittaa myyntiin myös sellaisia ristikoita, jotka tuntuvat yhdestä asiakasryhmästä liian roisilta, mutta osuvat ja uppoavat siihen toiseen asiakasryhmään parhaiten.

        Vuosikymmeniä jatkuva bisnes on jatkuvaa tasapainoilua, missä pyritään tarjoamaan vähän jokaiselle jotakin. Tällä logiikalla yksikään asiakas ei voi olla 100 % tyytyväinen 365 päivänä vuodessa, mutta silloinkin kun tyyppi A ei tykkää, niin tyyppi B nauttii täysillä.

        PS. Tänä vuonna joulu ja muut vuodenvaihteen perinteet osuu viikkokiertoon niin, että kansalaisen kannattaa varata sinne kuusen alle pientä puuhavarastoa. Tuoreristikoita kun ei ihan joka aamu saa, sillä pyhät vaatii veronsa. Tämäkin on huomioitu siten, että juuri joulun alla ilmestyy runsaasti puuhalehtiä. Se kertoo suunnitelmallisuudesta, mikä on täyttä arkea myös ristikkofirmoissa. Kihelmöivää joulun odotusta!

        Pikku kyselysdäni myös ristikoita ratkovat pitivät Vuokilan piilusvihjeitä hyvän maun vastaisina. Ongelma on osittain se, että asioista ei juuri keskustella. Eki ei s-postillakaan saa välttämättä palautetta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Halusin herätellä heitä, että ihmisten enemmistö ei taida ajatella niin kuin Ekin kuvittelee."

        Ihmisten enemmistö ja sanaristikoita aktiivisesti ratkovien ihmisten enemmistö kannattaisi erottaa toisistaan.

        Markkinajohtajalla on varmasti anturit asetettuina ja Eki saa tarkat tiedot siitä miten maksava asiakas on käyttäytynyt. Merkittävä notkahdus myyntiluvuissa plus sähköpostiin virtaava verbaalinen palaute pakottaa tuotantoporukan miettimään mitä virheitä on tehty ja mitä mahdollisia kokeiluja ei kannata jatkaa.

        Tästäkin näkökulmasta Tapion mahdollisesti tekemä yhden miehen "kysely" ei ole mitenkään vertailukelpoinen siihen, millaista "kyselydataa" valtakunnan myyntiluvuista kertyy ihan joka hetki.

        Muistathan Tapio, että jos pientä "alastomuutta" esiintyy ajoittain niin sekin saattaa olla seurausta niistä myynnistä kertyneistä faktoista. Uhkeista ja muhkeista kuvituksista tykkäävät saattavat jopa näkyä pienenä nousupiikkinä ja sehän luonnollisesti kannustaisi laatijatiimejä jatkamaan valitulla linjalla. Ei liikaa, mutta sopivan harvoin kauppoihin kannattaa laittaa myyntiin myös sellaisia ristikoita, jotka tuntuvat yhdestä asiakasryhmästä liian roisilta, mutta osuvat ja uppoavat siihen toiseen asiakasryhmään parhaiten.

        Vuosikymmeniä jatkuva bisnes on jatkuvaa tasapainoilua, missä pyritään tarjoamaan vähän jokaiselle jotakin. Tällä logiikalla yksikään asiakas ei voi olla 100 % tyytyväinen 365 päivänä vuodessa, mutta silloinkin kun tyyppi A ei tykkää, niin tyyppi B nauttii täysillä.

        PS. Tänä vuonna joulu ja muut vuodenvaihteen perinteet osuu viikkokiertoon niin, että kansalaisen kannattaa varata sinne kuusen alle pientä puuhavarastoa. Tuoreristikoita kun ei ihan joka aamu saa, sillä pyhät vaatii veronsa. Tämäkin on huomioitu siten, että juuri joulun alla ilmestyy runsaasti puuhalehtiä. Se kertoo suunnitelmallisuudesta, mikä on täyttä arkea myös ristikkofirmoissa. Kihelmöivää joulun odotusta!

        13-vuotiaan tytön lähes akastonkuvaa eräs henkilö piti räikeimpänä toimintana Vuokilan & Mäkelän ristikoissa.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        13-vuotiaan tytön lähes akastonkuvaa eräs henkilö piti räikeimpänä toimintana Vuokilan & Mäkelän ristikoissa.

        7560 viestiä - vimma on päällä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Halusin herätellä heitä, että ihmisten enemmistö ei taida ajatella niin kuin Ekin kuvittelee."

        Ihmisten enemmistö ja sanaristikoita aktiivisesti ratkovien ihmisten enemmistö kannattaisi erottaa toisistaan.

        Markkinajohtajalla on varmasti anturit asetettuina ja Eki saa tarkat tiedot siitä miten maksava asiakas on käyttäytynyt. Merkittävä notkahdus myyntiluvuissa plus sähköpostiin virtaava verbaalinen palaute pakottaa tuotantoporukan miettimään mitä virheitä on tehty ja mitä mahdollisia kokeiluja ei kannata jatkaa.

        Tästäkin näkökulmasta Tapion mahdollisesti tekemä yhden miehen "kysely" ei ole mitenkään vertailukelpoinen siihen, millaista "kyselydataa" valtakunnan myyntiluvuista kertyy ihan joka hetki.

        Muistathan Tapio, että jos pientä "alastomuutta" esiintyy ajoittain niin sekin saattaa olla seurausta niistä myynnistä kertyneistä faktoista. Uhkeista ja muhkeista kuvituksista tykkäävät saattavat jopa näkyä pienenä nousupiikkinä ja sehän luonnollisesti kannustaisi laatijatiimejä jatkamaan valitulla linjalla. Ei liikaa, mutta sopivan harvoin kauppoihin kannattaa laittaa myyntiin myös sellaisia ristikoita, jotka tuntuvat yhdestä asiakasryhmästä liian roisilta, mutta osuvat ja uppoavat siihen toiseen asiakasryhmään parhaiten.

        Vuosikymmeniä jatkuva bisnes on jatkuvaa tasapainoilua, missä pyritään tarjoamaan vähän jokaiselle jotakin. Tällä logiikalla yksikään asiakas ei voi olla 100 % tyytyväinen 365 päivänä vuodessa, mutta silloinkin kun tyyppi A ei tykkää, niin tyyppi B nauttii täysillä.

        PS. Tänä vuonna joulu ja muut vuodenvaihteen perinteet osuu viikkokiertoon niin, että kansalaisen kannattaa varata sinne kuusen alle pientä puuhavarastoa. Tuoreristikoita kun ei ihan joka aamu saa, sillä pyhät vaatii veronsa. Tämäkin on huomioitu siten, että juuri joulun alla ilmestyy runsaasti puuhalehtiä. Se kertoo suunnitelmallisuudesta, mikä on täyttä arkea myös ristikkofirmoissa. Kihelmöivää joulun odotusta!

        Rpidi kuvitus ainakin PuPessa sai tälläkin foorumilla voimakasta kritiikkiä. Kun kerran Eki sitä sai, hän toisti silti roisin ristikon.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        13-vuotiaan tytön lähes akastonkuvaa eräs henkilö piti räikeimpänä toimintana Vuokilan & Mäkelän ristikoissa.

        Mistä tiedät iän, miksi juuri 13 vuotta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tiedät iän, miksi juuri 13 vuotta?

        (Liitty kirjaan, jossa käsitellä 12-13 vuotiasta tyttöä. Kuvassa on varhaisteini.

        "Liittyy Vladimir Nabokovin romaaniin, jossa kerrotaan keski-ikäisen miehen seksuaalisesta hullaantumisesta 12-vuotiaaseen tyttöön"


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        (Liitty kirjaan, jossa käsitellä 12-13 vuotiasta tyttöä. Kuvassa on varhaisteini.

        "Liittyy Vladimir Nabokovin romaaniin, jossa kerrotaan keski-ikäisen miehen seksuaalisesta hullaantumisesta 12-vuotiaaseen tyttöön"

        Kyllä kuvan lapsipornoksi voi hyvin luokitella. Penan kuvat ovay sentään aikuispornoa ja Pena selvästi erottaa toisistaan pornoristikot ja muut ristikot. Markku & Eki tuovat tavallisii ridtikoihin pornoa.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Kyllä kuvan lapsipornoksi voi hyvin luokitella. Penan kuvat ovay sentään aikuispornoa ja Pena selvästi erottaa toisistaan pornoristikot ja muut ristikot. Markku & Eki tuovat tavallisii ridtikoihin pornoa.

        Kysyin s-postilla muös Hymy-lehden päätoimittajan mielipidettä em. lehden kun mainitsin.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        (Liitty kirjaan, jossa käsitellä 12-13 vuotiasta tyttöä. Kuvassa on varhaisteini.

        "Liittyy Vladimir Nabokovin romaaniin, jossa kerrotaan keski-ikäisen miehen seksuaalisesta hullaantumisesta 12-vuotiaaseen tyttöön"

        Nyt vedät taas päättelyssäsi mutkat aivan liian suoriksi. Ei sana L***** välttämättä eikä edes yleensä tarkoita nimenomaan Nabokovin romaanin henkilöä. Kielitoimiston sanakirjakin antaa sanalle ensimmäiseksi merkitykseksi

        "tytöstä t. nuoresta naisesta, joka pukeutuu nukkemaiseen (japanilaislähtöiseen) katutyyliin."

        L***** voi hyvin olla myös täysi-ikäinen nainen, joka esim. ehostuksellaan ja pukeutumisellaan tarkoituksellisesti pyrkii antamaan itsestään pikkutyttömäisen vaikutelman. Kyse voi silloin olla tietynlaisesta roolileikistä ja L***** olla valittua roolia kuvaava nimi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt vedät taas päättelyssäsi mutkat aivan liian suoriksi. Ei sana L***** välttämättä eikä edes yleensä tarkoita nimenomaan Nabokovin romaanin henkilöä. Kielitoimiston sanakirjakin antaa sanalle ensimmäiseksi merkitykseksi

        "tytöstä t. nuoresta naisesta, joka pukeutuu nukkemaiseen (japanilaislähtöiseen) katutyyliin."

        L***** voi hyvin olla myös täysi-ikäinen nainen, joka esim. ehostuksellaan ja pukeutumisellaan tarkoituksellisesti pyrkii antamaan itsestään pikkutyttömäisen vaikutelman. Kyse voi silloin olla tietynlaisesta roolileikistä ja L***** olla valittua roolia kuvaava nimi.

        Minusta kyllä kuva esittää varsin nuorta tyttöä, ainakin sen oloiseksi on kuvattu.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Minusta kyllä kuva esittää varsin nuorta tyttöä, ainakin sen oloiseksi on kuvattu.

        Jos on pikkutyttömäinen lähes alaston nainen, pornoa sekin on, joskin luokittelu lapsipornoksi on gulkintskysymys. Pornoristikoita Eku ja Markku enemmän tai vähemmön luovat joka tapauksessa.


      • Jos kuvan nii tulkitsee, mikä on ihan mahdollista, Markku on piirtänyt lapsipornoa.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Jos kuvan nii tulkitsee, mikä on ihan mahdollista, Markku on piirtänyt lapsipornoa.

        Kyllä Markku joka tapauksessa varsin kyseenalaisella alueella liikkuu ja Eki tötä haluaa, koska moneen ristikkon on daman kuvan antanut Markun laittaa.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Jos kuvan nii tulkitsee, mikä on ihan mahdollista, Markku on piirtänyt lapsipornoa.

        Robotti poisti toisen Kielitoimiston antaman selityksen, joka viittasi selkeästi nuoreen tyttöön. Ks. selitys no 2. tääktä

        https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/#/lolita?searchMode=all

        kommentoin, että juuri tällaiseksi Markun piirroksen on mahdollista tulkita.


      • Anonyymi

        Robottikin tajuaa, että yhdestä osoitteesta tulee liikaa tavaraa.


      • Vasemmalla ylhäällä olevan kuvan valitsin.


    • Anonyymi

      Kun sinä Tapio teet noita gallupkyselyitäsi, niin mahtavatkohan uskonnollisten yhteisöjen aktiivijäsenet olla niissä kuinkakin hyvin edustettuina?

      • Muksns on heitäkin, mutta eivät kaikki heihin kuulu.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Muksns on heitäkin, mutta eivät kaikki heihin kuulu.

        Hyvähän se etteivät sentään kaikki.


      • Anonyymi

        Epäasiallista spekulointia, joka ei pidä paikkaansa.


    • Anonyymi

      A-lehti vastasi:

      "Pahoittelen, että nuo Lolita-kuvat ovat menneet silmiemme ohi täällä toimituksessa.

      Olemme ohjeistaneet Sanaris Oy:tä, ettei ristikoissa saisi olla loukkaavia, asiattomia tai mauttomia kuvia. Lähetimme nyt heille tästä viestin.

      Olemme jatkossa myös itse tarkempia tämän asian suhteen."

      • Anonyymi

        Tuodta puuttui lause:

        "Kiitos aiheellisesta palautteesta."

        A-lehdet piti siis palautettani AIHEELLISENA!


    • Anonyymi

      Vuokilan toiminta muistuttaa HP:n toimintaa. HP tietää, että paljastuslistoja moderaattori poisti, mutta hän silti jatkaa toimintaansa.
      Vuokila tietää, että A-lrhdet eivät kovin härskistä kuvituksests pidä, mutta silti Vuokila uhmakkaasti jatkaa entiseen malliin.

      • Anonyymi

        Juuri noin ja vieläkin paljon ikävämminhän sinä itse toimit Sanarisin foorumilla, senkin jälkeen kun kaikkien varoitusten osoittauduttua tehottomiksi lopulta sait sinne ikuisen porttikiellon: uhmakkaasti yrität siellä jatkaa jankkauskirjoitteluasi entiseen malliin.

        Sitä paitsi ns. HP:llä on ihan yhtä suuri oikeus kirjoitella tänne kuin sinullakin. Jos moderaattori poistaa hänen (tai heidän?) viestinsä, niin sittenpä poistaa - enemmän sinun viestejäsi on luultavasti poistettu. Mutta Sanarisin foorumille sinä olet saanut selkeän - ja aiheellisen - porttikiellon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin ja vieläkin paljon ikävämminhän sinä itse toimit Sanarisin foorumilla, senkin jälkeen kun kaikkien varoitusten osoittauduttua tehottomiksi lopulta sait sinne ikuisen porttikiellon: uhmakkaasti yrität siellä jatkaa jankkauskirjoitteluasi entiseen malliin.

        Sitä paitsi ns. HP:llä on ihan yhtä suuri oikeus kirjoitella tänne kuin sinullakin. Jos moderaattori poistaa hänen (tai heidän?) viestinsä, niin sittenpä poistaa - enemmän sinun viestejäsi on luultavasti poistettu. Mutta Sanarisin foorumille sinä olet saanut selkeän - ja aiheellisen - porttikiellon.

        En ole uhtään sen uhmakkaampi kuin HP tai Vuokila. Vuokila rikkoo A-lehdiltä saatuja ohjeistuksia.

        HP laittaa uhmakkaasti moderaattorin väärinä pitämiä spoilauslistoja. Kerran moedt poisti n. 25 kpl listoja, mutta HP on uuvuttanut midet, jotka ovat turhautuneet niin, etteivät jaksa enään HP:n toimintaan puuttua.


        Minä välillä uhmaan Ekin antamaa kirjoituskieltoa. Jos on täysin perusyeltua niin tehdä. Tällä keryaa oli syytä nostaa foorumilsisten tietoon se, että Eki on saanut A-lehdiltä huomauksen toiminnastaan. Näin Ekin toimintaa ei hänen foorumissaan Jukkis tai kukasn muukaan voi entiseen malliin puolustaa. Eki kn saanut varoituksen - muuttaako hän toimintatapojaan? Myös täällä Ekin toiminnan puolustelu on kyseenalaista, koska Eki on selkeäst saanut toiminnastasn huomautuksen.

        Jos minä ja HP ovat häiriköitä, jossakin määrin myös Eki on häirikkö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole uhtään sen uhmakkaampi kuin HP tai Vuokila. Vuokila rikkoo A-lehdiltä saatuja ohjeistuksia.

        HP laittaa uhmakkaasti moderaattorin väärinä pitämiä spoilauslistoja. Kerran moedt poisti n. 25 kpl listoja, mutta HP on uuvuttanut midet, jotka ovat turhautuneet niin, etteivät jaksa enään HP:n toimintaan puuttua.


        Minä välillä uhmaan Ekin antamaa kirjoituskieltoa. Jos on täysin perusyeltua niin tehdä. Tällä keryaa oli syytä nostaa foorumilsisten tietoon se, että Eki on saanut A-lehdiltä huomauksen toiminnastaan. Näin Ekin toimintaa ei hänen foorumissaan Jukkis tai kukasn muukaan voi entiseen malliin puolustaa. Eki kn saanut varoituksen - muuttaako hän toimintatapojaan? Myös täällä Ekin toiminnan puolustelu on kyseenalaista, koska Eki on selkeäst saanut toiminnastasn huomautuksen.

        Jos minä ja HP ovat häiriköitä, jossakin määrin myös Eki on häirikkö.

        Meni vahingossa överiksi "n. 25 kpl listoja". Oikea luku oki n. 15 kpl - siis yhdessä säikeessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole uhtään sen uhmakkaampi kuin HP tai Vuokila. Vuokila rikkoo A-lehdiltä saatuja ohjeistuksia.

        HP laittaa uhmakkaasti moderaattorin väärinä pitämiä spoilauslistoja. Kerran moedt poisti n. 25 kpl listoja, mutta HP on uuvuttanut midet, jotka ovat turhautuneet niin, etteivät jaksa enään HP:n toimintaan puuttua.


        Minä välillä uhmaan Ekin antamaa kirjoituskieltoa. Jos on täysin perusyeltua niin tehdä. Tällä keryaa oli syytä nostaa foorumilsisten tietoon se, että Eki on saanut A-lehdiltä huomauksen toiminnastaan. Näin Ekin toimintaa ei hänen foorumissaan Jukkis tai kukasn muukaan voi entiseen malliin puolustaa. Eki kn saanut varoituksen - muuttaako hän toimintatapojaan? Myös täällä Ekin toiminnan puolustelu on kyseenalaista, koska Eki on selkeäst saanut toiminnastasn huomautuksen.

        Jos minä ja HP ovat häiriköitä, jossakin määrin myös Eki on häirikkö.

        Oletko kuullut kaksoisstandardeista? Sellaisesta että pyrkii suu vaahdossa asettamaan toisten käytökselle sellaisia vaatimuksia, joita ei itse tosi asiassa edes yritä noudattaa.

        Monet päällisin puolin uskonnolliset kultit ja liikkeet käytännössä perustuvat juuri tuollaiseen kaksinaismoralismiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko kuullut kaksoisstandardeista? Sellaisesta että pyrkii suu vaahdossa asettamaan toisten käytökselle sellaisia vaatimuksia, joita ei itse tosi asiassa edes yritä noudattaa.

        Monet päällisin puolin uskonnolliset kultit ja liikkeet käytännössä perustuvat juuri tuollaiseen kaksinaismoralismiin.

        Oli miten oli, mutta jos huomenna ei Uutisristikko ilmesty, niin siitä ja Ekin unettomasta yöstä saadaan kiittää Huuhaata.

        Joka tapauksessa Tapio ansaitsisi jonkinlaisen palkinnon uraauurtavasta työstään saattaa markkinajohtaja vastuuseen tekosistaan. Toivottavasti Korvatunturilla joku tonttuvanhus täyttelee ristikoita ja seuraa palstaa ja voi sitten raportoida Joulupukille kuka lahjat ansaitsee ja kuka ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli miten oli, mutta jos huomenna ei Uutisristikko ilmesty, niin siitä ja Ekin unettomasta yöstä saadaan kiittää Huuhaata.

        Joka tapauksessa Tapio ansaitsisi jonkinlaisen palkinnon uraauurtavasta työstään saattaa markkinajohtaja vastuuseen tekosistaan. Toivottavasti Korvatunturilla joku tonttuvanhus täyttelee ristikoita ja seuraa palstaa ja voi sitten raportoida Joulupukille kuka lahjat ansaitsee ja kuka ei.

        Niin, jostain ne huijarisaarnaajat aina seuraajansa löytää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli miten oli, mutta jos huomenna ei Uutisristikko ilmesty, niin siitä ja Ekin unettomasta yöstä saadaan kiittää Huuhaata.

        Joka tapauksessa Tapio ansaitsisi jonkinlaisen palkinnon uraauurtavasta työstään saattaa markkinajohtaja vastuuseen tekosistaan. Toivottavasti Korvatunturilla joku tonttuvanhus täyttelee ristikoita ja seuraa palstaa ja voi sitten raportoida Joulupukille kuka lahjat ansaitsee ja kuka ei.

        Kyse ei ole vain minun mielipiteestäni. Kyllä muutkit katsovat, että Eki & Markku ylittivät rajan. Tuntuu vain, että muut eivät uskalla julkisesti kritisoida.

        Kyllä A-lehdetkin toivoo, ettei perhelehden ristikoissa olisi loukkaavia, asiattomia tai mauttomia kuvia. Näisdä suhteissa Vuokila & Mäkelä hyvin usein menevät ns. harmaalle alueelle. Ainakin räikeimpiin ylilyönteihin pitää puuttua.

        A-lehdet otti asian tiimoilta yhteyttä Vuokilaan. Saa nähdä onko sillä mitään merkitystä vai jatkavatko Eki & Markku koko ajan hyvän maun rajoja koettelevalla linjalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse ei ole vain minun mielipiteestäni. Kyllä muutkit katsovat, että Eki & Markku ylittivät rajan. Tuntuu vain, että muut eivät uskalla julkisesti kritisoida.

        Kyllä A-lehdetkin toivoo, ettei perhelehden ristikoissa olisi loukkaavia, asiattomia tai mauttomia kuvia. Näisdä suhteissa Vuokila & Mäkelä hyvin usein menevät ns. harmaalle alueelle. Ainakin räikeimpiin ylilyönteihin pitää puuttua.

        A-lehdet otti asian tiimoilta yhteyttä Vuokilaan. Saa nähdä onko sillä mitään merkitystä vai jatkavatko Eki & Markku koko ajan hyvän maun rajoja koettelevalla linjalla.

        Toivottavasti Tapio ei vahingossakaan hanki Apu Risikot -lehtiä eikä nettitutuista se eniten alastomuuteen kalleellaan oleva yhtään vihjaa mitä siellä tarjolla on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti Tapio ei vahingossakaan hanki Apu Risikot -lehtiä eikä nettitutuista se eniten alastomuuteen kalleellaan oleva yhtään vihjaa mitä siellä tarjolla on.

        Kyllä nettitutun mielestä Eki & Markku ylittuvät harmaalla vyöhykkeellä liikkumisen rajan. Jos Eki & Markku räikeällä tavalla menevät ylilyönteihin, kyllä minä niihin jatkossakin aion puuttua. Mitään takeitahan siitä ei ole, ettei Eki & Markku jatkossa tee ylilyöntejä. Markku ilmiselvästi haluaa tehdä ylilyöntejä, joita Eki tuntuu hänen sallivan tehdä. Ainakin Markku haluaa silloin tällöin koetella hyvän maun rajoja.

        "Olemme jatkossa myös itse tarkempia tämän asian suhteen.""

        Eki & Markku varmaan jonkin aikaa ottavat tämän asian huomioon, mutta kun he katsovat, että A-lehdet eivät enää kovin seuraa tilannetta, ylilyöntejä lienee tulossa jatkossakin. Ainakin oletan Markun niitä yrittävän. Onko Ekistä miestä pistää stoppia Markun ylilyönneille? En luottaisi siihen, että Ekiltä löytyy miestä sanomaan Markulle, että tiettyä kuvaa ei sitten lehteen laiteta.

        Jos ei hakuta hirveästi Markun ylilyöntejä, ratkojien pitää esittää myös kritiikkiä. Asiaa ei voi jättää vain A-lehtien ja Ekin omavalvonnan vastuulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä nettitutun mielestä Eki & Markku ylittuvät harmaalla vyöhykkeellä liikkumisen rajan. Jos Eki & Markku räikeällä tavalla menevät ylilyönteihin, kyllä minä niihin jatkossakin aion puuttua. Mitään takeitahan siitä ei ole, ettei Eki & Markku jatkossa tee ylilyöntejä. Markku ilmiselvästi haluaa tehdä ylilyöntejä, joita Eki tuntuu hänen sallivan tehdä. Ainakin Markku haluaa silloin tällöin koetella hyvän maun rajoja.

        "Olemme jatkossa myös itse tarkempia tämän asian suhteen.""

        Eki & Markku varmaan jonkin aikaa ottavat tämän asian huomioon, mutta kun he katsovat, että A-lehdet eivät enää kovin seuraa tilannetta, ylilyöntejä lienee tulossa jatkossakin. Ainakin oletan Markun niitä yrittävän. Onko Ekistä miestä pistää stoppia Markun ylilyönneille? En luottaisi siihen, että Ekiltä löytyy miestä sanomaan Markulle, että tiettyä kuvaa ei sitten lehteen laiteta.

        Jos ei hakuta hirveästi Markun ylilyöntejä, ratkojien pitää esittää myös kritiikkiä. Asiaa ei voi jättää vain A-lehtien ja Ekin omavalvonnan vastuulle.

        "hakuta" pitinolla haluta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "hakuta" pitinolla haluta

        Voisitko korjata korjaustasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko korjata korjaustasi?

        Ymmärrät, mitä tarkoitin.Yleinen huti minulla on se, että väkilyönnin sijaan sormi osuu v, b, n kirjaimiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrät, mitä tarkoitin.Yleinen huti minulla on se, että väkilyönnin sijaan sormi osuu v, b, n kirjaimiin.

        Mikä on väkilyönti? Aion piinata sinua niin kauan, että suhtaudut kirjoittamiseen vakavasti! Ota tämä kannustuksena ja varoituksena!


      • Anonyymi

        Epäasiallista spekulointia, joka ei pidä paikkaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrät, mitä tarkoitin.Yleinen huti minulla on se, että väkilyönnin sijaan sormi osuu v, b, n kirjaimiin.

        Yleisimmistä hudeista olisi kiva saada äänestys, jotta nähtäisiin mitkä ovat suomalaisten tunnustamien hutien TOP10 vuonna 2023.

        Myös se olisi kiva, jos Vuokila/Mäkelä tuottaisivat markkinoille "Hyvän maun rajan rikkovat ristikot" -lehden. Ne myyntiluvut saattaisi yllättää niin positiivisesti, että lehden julkaisua olisi pakko jatkaa vielä ensi vuonnakin.


      • Anonyymi

        Kyllä Tapio-Huuhaa on nyt löytänyt omimman alansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleisimmistä hudeista olisi kiva saada äänestys, jotta nähtäisiin mitkä ovat suomalaisten tunnustamien hutien TOP10 vuonna 2023.

        Myös se olisi kiva, jos Vuokila/Mäkelä tuottaisivat markkinoille "Hyvän maun rajan rikkovat ristikot" -lehden. Ne myyntiluvut saattaisi yllättää niin positiivisesti, että lehden julkaisua olisi pakko jatkaa vielä ensi vuonnakin.

        Robotti poisti vastauksena antamani kommentin.
        Sen sisältö löytyy
        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-30394


    • Anonyymi

      Ristikoissa on muistettava, että ne ovat osa lehden sisältöä ja kuvitusta. Ristikon näkevät myös ne, jotka eivät niitä ratko. Ristikoiden kuvituksen tulee olla sopusoinnussa lehden muun kuvituksen kanssa!

      Se koskee myös piilosanoja..

      Jos ajatellaan piilosanoja, monet ratkojat eivät niitä osaa ratkoa eikä ymmärrä niiden logiikoita. Niitä normaalisti ratkomaton saattaa kuitenkin joskus vilkaista niitä. Jos piilosanoja ratkomaton lukee vihjeen ”Natriumhalkeama…” hän ei sanaosan Natrium merkitystä ymmärrä ollenkaan. Hän ei myöskään tajua, mitä vihjeen perässä oleva numero, esim ”(7)” tarkoittaa, vaan hän lukee vihjeen näin.

      Halkeama avaa näkymän kaluuni.

      ”Kalu” tarkoittaa tässä yhteydessä miehen penistä. Jos halkeama avaa näkymän jonkun penikseen, joku joko avaa siihen halkeaman eli raon tai joku on jossakin halkeamassa tai jostakin halkeamasta sitä tarkkailemassa. Tällöin ratkaisusana on vihjeen lukijan mielessä joko ITSENSÄPALJASTAJA tai TIRKISTELIJÄ. Minusta aika vaikea vihjeen pohjalta on ajatella toisen peniksen viatonta ihailua.

      Ratkaisusanaa NAKUILU piiliksiä ymmärtämätön ei voi saada, sillä sen saaminen edellyttää sitä, että osaa ratkoa piilosanoja.

      ”Ei näiden…” ihan kuka tahansa voi ymmärtää kaksimielisenä vihjailuna, joka ei ole tätä päivää.

      • Anonyymi

        Joku taitaa nyt esiintyä Tapio-Huuhaana. Älkää uskoko näitä viestejä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joku taitaa nyt esiintyä Tapio-Huuhaana. Älkää uskoko näitä viestejä.

        En jaksa aina kirjautua.
        2023-11-21 14:34:09, 2023-11-21 14:20:05 ovat kyllä kirjoittamiani - siitä huolimatta että kirjoitusvirheitä ei ole tai niitä on vähän.


      • Anonyymi

        Eikös tämä ollut vuodelta 2015? Ei siis tätä päivää?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikös tämä ollut vuodelta 2015? Ei siis tätä päivää?

        Kyllä, mutta toinen esimerkki on tätä päivää ja osoittaa, että Vuokilan tyylitaju pettää nykyhetkessäkin. 2015 piilisvihjettä tosin pidän Vuokilan pahimpana tyylitajun pettämisenä mitä tulee tekstivihjeisiin.

        Eki & Markun ristikoissa tyylitajun pettämistä on niin paljon, että sitä ei kukaan jaksa listata. Punaisen Pelikaanin 3/2019 sai paljon arvostelua tälläkin sivustolla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikös tämä ollut vuodelta 2015? Ei siis tätä päivää?

        Rehellisesti ottaen kyse on siitä, etten 2015 Sanarisin foorumissa pystynyt esittämään sitä, mitä halusin eli tuomaan esille, sen että vihjeitä pitää ajatella myös niiden näkökulmasta, jotka eivät piiliksiä ratko vaan niitä satunnaisesti lukevat. Se, mitä jäi sanomatta 2015 on esillä 2023-11-21 14:20:05 olevassa kommentissa sekä
        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-30340.

        Kun Vuokila vähän aikaa sitten laittoi huonoa makua olevan piilisvihjeen, otin myös vanhemman tapauksen esille.

        Syy piilisvohjeiden nostamiseen taas oli se, että halusin tuoda esille, että ei vain kuvavihjeet voi olla huonoa tyyliä. Myös tekstivihjeet voivat sitä olla.

        Aina tyylimoka ei tarkoita, että vihje olisi erityisen mauton tai loukkaava. 2015 seuraavaa vihje on minusta lapsellinen, ei loukkaava. Jos piiliksistä ei mitään ymmärrä, joku voi ajatella, että minkäs ikäinen se Vuokila oikein on:
        "Pöntöstä löytyi tänään vain yksi klöntti, kylläkin kaunis vaikka vänkä akkapari."

        Kun laatii sanaristikkotehtäviä, pitää aina miettiä sitä, miltä ristikot näyttävät kuvituksena ja sellaisten silmin, jotka ristikoita satunnaisesti tarkastelevat. Jos ensivaikutelma on tympeä, ei synny mielenkiintoa siihen, että voisi ajatella ristikoita itsekin ratkovansa.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Rehellisesti ottaen kyse on siitä, etten 2015 Sanarisin foorumissa pystynyt esittämään sitä, mitä halusin eli tuomaan esille, sen että vihjeitä pitää ajatella myös niiden näkökulmasta, jotka eivät piiliksiä ratko vaan niitä satunnaisesti lukevat. Se, mitä jäi sanomatta 2015 on esillä 2023-11-21 14:20:05 olevassa kommentissa sekä
        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-30340.

        Kun Vuokila vähän aikaa sitten laittoi huonoa makua olevan piilisvihjeen, otin myös vanhemman tapauksen esille.

        Syy piilisvohjeiden nostamiseen taas oli se, että halusin tuoda esille, että ei vain kuvavihjeet voi olla huonoa tyyliä. Myös tekstivihjeet voivat sitä olla.

        Aina tyylimoka ei tarkoita, että vihje olisi erityisen mauton tai loukkaava. 2015 seuraavaa vihje on minusta lapsellinen, ei loukkaava. Jos piiliksistä ei mitään ymmärrä, joku voi ajatella, että minkäs ikäinen se Vuokila oikein on:
        "Pöntöstä löytyi tänään vain yksi klöntti, kylläkin kaunis vaikka vänkä akkapari."

        Kun laatii sanaristikkotehtäviä, pitää aina miettiä sitä, miltä ristikot näyttävät kuvituksena ja sellaisten silmin, jotka ristikoita satunnaisesti tarkastelevat. Jos ensivaikutelma on tympeä, ei synny mielenkiintoa siihen, että voisi ajatella ristikoita itsekin ratkovansa.

        Epäasiallista spekulointia, joka ei nyt pidä paikkaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epäasiallista spekulointia, joka ei nyt pidä paikkaansa.

        Eihän 2023-11-22 07:52:17 ollut mitäön spekulointia. Eki ja Jukkis riistivät minulta mahdollisuuden kertoa kunnolla sen, mikä kritiikisdäni oli pointtina.


    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa, huomaa muuten se, että periaatteessa sinulla ei ole oikeutta julkaista Mäkelän piirroksia sivustollasi.

      • Eki kirjoitti joskus s-postilla, että voin julkaista yksittäisten ristikoiden vihjekuvia. Esillä on vihjekuvia. Jos Markku tulee vaatimaan poistoa, poistan. Joidenkin kuvien kohdalla lehdet on löydettävissä ja voin viitata lehden ristikon vihjeen tarkkuudella.
        Ehkä pitää käydä läpi kahden vuoden Avut ja katsoa missä niistä Markun kuvat ovat.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Eki kirjoitti joskus s-postilla, että voin julkaista yksittäisten ristikoiden vihjekuvia. Esillä on vihjekuvia. Jos Markku tulee vaatimaan poistoa, poistan. Joidenkin kuvien kohdalla lehdet on löydettävissä ja voin viitata lehden ristikon vihjeen tarkkuudella.
        Ehkä pitää käydä läpi kahden vuoden Avut ja katsoa missä niistä Markun kuvat ovat.

        Vuokilan ja Mäkelän välinen diili on luullakseni sellainen, että Vuokila ei yksin pystykään antamaan sinulle julkaisulupaa. Ja Mäkelän piirrokset eivät yleisesti ottaen ole ihan tavallisia vihjekuvia, vaan niillä on ainakin maallikon silmin katsoen paljon enemmän taiteellista arvoa. Kannattaa silti pitää se Vuokilan sähköposti visusti tallessa, koska hänen lupansakin toki tarvitaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vuokilan ja Mäkelän välinen diili on luullakseni sellainen, että Vuokila ei yksin pystykään antamaan sinulle julkaisulupaa. Ja Mäkelän piirrokset eivät yleisesti ottaen ole ihan tavallisia vihjekuvia, vaan niillä on ainakin maallikon silmin katsoen paljon enemmän taiteellista arvoa. Kannattaa silti pitää se Vuokilan sähköposti visusti tallessa, koska hänen lupansakin toki tarvitaan.

        Kuvat oli mrlko tärkeä ottaa esille. Asiaa voi toki kuvata sanoillakin. Eniten kritiikkiä Mäkelä sai PuPesta. Sitä ei tässä säikeessä tarkemmin käsitelty.
        .
        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-750

        Mäkrlällä tuntuu olevan niin, että aina välillä saa huomautuksen ja tyyli siistiytyy, mutta sitten pikku hiljaa lisätään kyseenalsista kuvitusta kunnes uudestaan pitää jonkun huomauttaa. Mäkelä on kuin pahankurinen pikkupoika, jota täytyy aina pitää silmällä.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Kuvat oli mrlko tärkeä ottaa esille. Asiaa voi toki kuvata sanoillakin. Eniten kritiikkiä Mäkelä sai PuPesta. Sitä ei tässä säikeessä tarkemmin käsitelty.
        .
        https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/missa-kulkee-hyvan-maun-raja/#post-750

        Mäkrlällä tuntuu olevan niin, että aina välillä saa huomautuksen ja tyyli siistiytyy, mutta sitten pikku hiljaa lisätään kyseenalsista kuvitusta kunnes uudestaan pitää jonkun huomauttaa. Mäkelä on kuin pahankurinen pikkupoika, jota täytyy aina pitää silmällä.

        Tapio on kuin pahankurinen pikkupoika, joka yli- ja uhmamielisesti rikkoo porttikieltoaan, koska "minä haluan!". Häntä on syytä pitää silmällä, varsinkin kun hän on ottanut kaksinaismoralistisen kyttääjän, sensorin, moraalinvartijan, spekuloivan salaliittoteoreetikon ja ilmiantajan tehtäviä hoitaakseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tapio on kuin pahankurinen pikkupoika, joka yli- ja uhmamielisesti rikkoo porttikieltoaan, koska "minä haluan!". Häntä on syytä pitää silmällä, varsinkin kun hän on ottanut kaksinaismoralistisen kyttääjän, sensorin, moraalinvartijan, spekuloivan salaliittoteoreetikon ja ilmiantajan tehtäviä hoitaakseen.

        No pikkupoikamaisuutta tuntuu olevan monellakni henkilöllä, myönnän, että porttikiellon suhteen minullakin.

        Kyttääjä en ole, mutta kritisoin vastaan tulevia asioita, jotka mielestäni oikeuttavat kritiikkiin.

        Salaliittoteoreetikoksi syyttäminen on aika paksua.

        Pikkupoikamaisesti toimii kyllä Eki, Markku ja HP-tyypit, matkijat ja monet muut, joten jollakin tavalla pikkupoikamaista porukkaan ratkojaporukoissa on paljinkin.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        No pikkupoikamaisuutta tuntuu olevan monellakni henkilöllä, myönnän, että porttikiellon suhteen minullakin.

        Kyttääjä en ole, mutta kritisoin vastaan tulevia asioita, jotka mielestäni oikeuttavat kritiikkiin.

        Salaliittoteoreetikoksi syyttäminen on aika paksua.

        Pikkupoikamaisesti toimii kyllä Eki, Markku ja HP-tyypit, matkijat ja monet muut, joten jollakin tavalla pikkupoikamaista porukkaan ratkojaporukoissa on paljinkin.

        "Eki, Markku ja HP-tyypit, matkijat ja monet muut"

        Nyt kyllä joitain jäi ehkä hieman harmittamaan, että mainitsit heidät vain osana ynnämuut-ryhmää.


    • Anonyymi

      2023-11-21 11:10:10

      "Myös se olisi kiva, jos Vuokila/Mäkelä tuottaisivat markkinoille "Hyvän maun rajan rikkovat ristikot" -lehden."

      Hymy-lehti vastasi tähän liittyvään s-postiini. Sain vaikutelman, että joku muukin olisi asian lehdelle maininnut. Asiasta on esitetty kommentteja, siis useita, ei vain yksi kommentti. Palaute on lähetetty lehden toimitukselle.

      • Anonyymi

        Huuhaa: "Jos piiliksistä ei mitään ymmärrä, joku voi ajatella, että minkäs ikäinen se Vuokila oikein on: "Pöntöstä löytyi tänään vain yksi klöntti, kylläkin kaunis vaikka vänkä akkapari.""

        Jos piiliksistä ei ymmärrä mitään, luultavasti kiinnittää enemmän huomioita absurdeihin lauseisiin, joissa ei tunnu olevan mitään järkeä.

        Ratkaisin tuon anagrammikoneen avulla ja vihje on kyllä nerokas, juuri sellaista sanojen ilotulitusta, jota Vuokila tuottaa paljonkin, vihjeessä on useampi taso. Jos tuo on lapsellinen tai törkeä tai mitä yritätkin sanoa, niin asetat kyllä ristikkoalalle aivan uusia rajoituksia, jotka muissa yhteyksissä ovat aivan normaalia elämää. Se nakuiluvihje on kieltämättä rohkea (samalla tavalla nerokas kuin edellä puhuttu), mutta uhkea on ihan tavallinen adjektiivi monelle muulle asialle, joten syytöksesi ei mene maaliin.

        Oletko muuten katsonut koko perheen tv-sarjaa Salatut elämät? Siinä tuodaan arki-iltaisin klo 19.30 ja aamuisin uusintana eteemme sekä heterojen että homojen sänkypuuhia, murhia, sormien murskaamisia, kiristyksiä, kidnappauksia, lukuisia puolisoiden pettämisiä jne. Turmelee kansaa monen vuokilan verran. Siinä olisi yhdelle tapiolle työsarkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huuhaa: "Jos piiliksistä ei mitään ymmärrä, joku voi ajatella, että minkäs ikäinen se Vuokila oikein on: "Pöntöstä löytyi tänään vain yksi klöntti, kylläkin kaunis vaikka vänkä akkapari.""

        Jos piiliksistä ei ymmärrä mitään, luultavasti kiinnittää enemmän huomioita absurdeihin lauseisiin, joissa ei tunnu olevan mitään järkeä.

        Ratkaisin tuon anagrammikoneen avulla ja vihje on kyllä nerokas, juuri sellaista sanojen ilotulitusta, jota Vuokila tuottaa paljonkin, vihjeessä on useampi taso. Jos tuo on lapsellinen tai törkeä tai mitä yritätkin sanoa, niin asetat kyllä ristikkoalalle aivan uusia rajoituksia, jotka muissa yhteyksissä ovat aivan normaalia elämää. Se nakuiluvihje on kieltämättä rohkea (samalla tavalla nerokas kuin edellä puhuttu), mutta uhkea on ihan tavallinen adjektiivi monelle muulle asialle, joten syytöksesi ei mene maaliin.

        Oletko muuten katsonut koko perheen tv-sarjaa Salatut elämät? Siinä tuodaan arki-iltaisin klo 19.30 ja aamuisin uusintana eteemme sekä heterojen että homojen sänkypuuhia, murhia, sormien murskaamisia, kiristyksiä, kidnappauksia, lukuisia puolisoiden pettämisiä jne. Turmelee kansaa monen vuokilan verran. Siinä olisi yhdelle tapiolle työsarkaa.

        Ihan vaan tiedoksi, että haluan vain auttaa. Minusta olisi vain ja ainoastaan hyvä, ettei kenellekään tulisi mitään epäselvyyksiä Vuokilan iän suhteen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huuhaa: "Jos piiliksistä ei mitään ymmärrä, joku voi ajatella, että minkäs ikäinen se Vuokila oikein on: "Pöntöstä löytyi tänään vain yksi klöntti, kylläkin kaunis vaikka vänkä akkapari.""

        Jos piiliksistä ei ymmärrä mitään, luultavasti kiinnittää enemmän huomioita absurdeihin lauseisiin, joissa ei tunnu olevan mitään järkeä.

        Ratkaisin tuon anagrammikoneen avulla ja vihje on kyllä nerokas, juuri sellaista sanojen ilotulitusta, jota Vuokila tuottaa paljonkin, vihjeessä on useampi taso. Jos tuo on lapsellinen tai törkeä tai mitä yritätkin sanoa, niin asetat kyllä ristikkoalalle aivan uusia rajoituksia, jotka muissa yhteyksissä ovat aivan normaalia elämää. Se nakuiluvihje on kieltämättä rohkea (samalla tavalla nerokas kuin edellä puhuttu), mutta uhkea on ihan tavallinen adjektiivi monelle muulle asialle, joten syytöksesi ei mene maaliin.

        Oletko muuten katsonut koko perheen tv-sarjaa Salatut elämät? Siinä tuodaan arki-iltaisin klo 19.30 ja aamuisin uusintana eteemme sekä heterojen että homojen sänkypuuhia, murhia, sormien murskaamisia, kiristyksiä, kidnappauksia, lukuisia puolisoiden pettämisiä jne. Turmelee kansaa monen vuokilan verran. Siinä olisi yhdelle tapiolle työsarkaa.

        "Se nakuiluvihje on kieltämättä rohkea (samalla tavalla nerokas kuin edellä puhuttu), mutta uhkea on ihan tavallinen adjektiivi monelle muulle asialle, joten syytöksesi ei mene maaliin."
        ksksimielisenä sen Vuokilaa tuntemattomat tulkitsivat eivätkä pitäneet


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        "Se nakuiluvihje on kieltämättä rohkea (samalla tavalla nerokas kuin edellä puhuttu), mutta uhkea on ihan tavallinen adjektiivi monelle muulle asialle, joten syytöksesi ei mene maaliin."
        ksksimielisenä sen Vuokilaa tuntemattomat tulkitsivat eivätkä pitäneet

        siis tulkitsivat sansn "uhkea" kaksimielisdnä naisiin liittyvänä mauttomana lauseena.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        siis tulkitsivat sansn "uhkea" kaksimielisdnä naisiin liittyvänä mauttomana lauseena.

        "hyvin tyypillistä kaksimielistä vihjailua
        ehkä hieman mennyttä maailmaa tällaiset seksistiset vihjeet
        en pidä moisia kaksimielisyyksiä sopivina nykypäivänä
        "
        Koski kyllä myös UHKEAT ratkaisusanaan liittyvänä arviona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huuhaa: "Jos piiliksistä ei mitään ymmärrä, joku voi ajatella, että minkäs ikäinen se Vuokila oikein on: "Pöntöstä löytyi tänään vain yksi klöntti, kylläkin kaunis vaikka vänkä akkapari.""

        Jos piiliksistä ei ymmärrä mitään, luultavasti kiinnittää enemmän huomioita absurdeihin lauseisiin, joissa ei tunnu olevan mitään järkeä.

        Ratkaisin tuon anagrammikoneen avulla ja vihje on kyllä nerokas, juuri sellaista sanojen ilotulitusta, jota Vuokila tuottaa paljonkin, vihjeessä on useampi taso. Jos tuo on lapsellinen tai törkeä tai mitä yritätkin sanoa, niin asetat kyllä ristikkoalalle aivan uusia rajoituksia, jotka muissa yhteyksissä ovat aivan normaalia elämää. Se nakuiluvihje on kieltämättä rohkea (samalla tavalla nerokas kuin edellä puhuttu), mutta uhkea on ihan tavallinen adjektiivi monelle muulle asialle, joten syytöksesi ei mene maaliin.

        Oletko muuten katsonut koko perheen tv-sarjaa Salatut elämät? Siinä tuodaan arki-iltaisin klo 19.30 ja aamuisin uusintana eteemme sekä heterojen että homojen sänkypuuhia, murhia, sormien murskaamisia, kiristyksiä, kidnappauksia, lukuisia puolisoiden pettämisiä jne. Turmelee kansaa monen vuokilan verran. Siinä olisi yhdelle tapiolle työsarkaa.

        Minulle on muodostunut vahva tunne siitä, että Tapio on yksi mainitsemasi sarjan käsikirjoittajista. Jos näin todella on, niin eihän siinä roolissa voi jarrumieheksi ryhtyä. Vuosi vuodelta tarinan juonet on kirjoitettava omituisuuksissaan niin että kasvua edelliseen tuotantokauteen tulee vähintäänkin tuplat.

        Meitsi putosi salkkarien kyydistä silloin kun "Larias" -ilmiö kuumeni ihan sfääreihin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huuhaa: "Jos piiliksistä ei mitään ymmärrä, joku voi ajatella, että minkäs ikäinen se Vuokila oikein on: "Pöntöstä löytyi tänään vain yksi klöntti, kylläkin kaunis vaikka vänkä akkapari.""

        Jos piiliksistä ei ymmärrä mitään, luultavasti kiinnittää enemmän huomioita absurdeihin lauseisiin, joissa ei tunnu olevan mitään järkeä.

        Ratkaisin tuon anagrammikoneen avulla ja vihje on kyllä nerokas, juuri sellaista sanojen ilotulitusta, jota Vuokila tuottaa paljonkin, vihjeessä on useampi taso. Jos tuo on lapsellinen tai törkeä tai mitä yritätkin sanoa, niin asetat kyllä ristikkoalalle aivan uusia rajoituksia, jotka muissa yhteyksissä ovat aivan normaalia elämää. Se nakuiluvihje on kieltämättä rohkea (samalla tavalla nerokas kuin edellä puhuttu), mutta uhkea on ihan tavallinen adjektiivi monelle muulle asialle, joten syytöksesi ei mene maaliin.

        Oletko muuten katsonut koko perheen tv-sarjaa Salatut elämät? Siinä tuodaan arki-iltaisin klo 19.30 ja aamuisin uusintana eteemme sekä heterojen että homojen sänkypuuhia, murhia, sormien murskaamisia, kiristyksiä, kidnappauksia, lukuisia puolisoiden pettämisiä jne. Turmelee kansaa monen vuokilan verran. Siinä olisi yhdelle tapiolle työsarkaa.

        "Jos tuo on lapsellinen tai törkeä" En minä vihjettä törkeänä pitänyt, vaan vain lapsellisena. Huvitti lähinnä, että rakenteellisesti kyllä hyvin laadittu vihje olisi piiliksiä ymmärtämättömän silmissä hassun tuntuinen.

        Pyrin pitämäön ristikoihi vähän "hajurakoa" että pystyisin arvioimaan ristikoita ei fanin, vaan hieman ilkopuolisin silmin. Haluan säilyttää tietynlaisen kriittisen asenteen.

        Olen kritisoinut liiallista kikkailujakin, koska ne nostavat kynnyksen kovisristikoiden ratkontaan ikävällä tavalla korkeaksi. Itse kikkailuja ymmärrän melko hyvin (välillä yllättävät), mutta en arvosta niitä samalla lailla kuin Ekin tuottamien ristikoiden fanit.

        Koin aina olleeni Ekin foirumissa vähän ulkopuolinen. Peruskriittinen asenne Ekiä myös risoi.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        "Jos tuo on lapsellinen tai törkeä" En minä vihjettä törkeänä pitänyt, vaan vain lapsellisena. Huvitti lähinnä, että rakenteellisesti kyllä hyvin laadittu vihje olisi piiliksiä ymmärtämättömän silmissä hassun tuntuinen.

        Pyrin pitämäön ristikoihi vähän "hajurakoa" että pystyisin arvioimaan ristikoita ei fanin, vaan hieman ilkopuolisin silmin. Haluan säilyttää tietynlaisen kriittisen asenteen.

        Olen kritisoinut liiallista kikkailujakin, koska ne nostavat kynnyksen kovisristikoiden ratkontaan ikävällä tavalla korkeaksi. Itse kikkailuja ymmärrän melko hyvin (välillä yllättävät), mutta en arvosta niitä samalla lailla kuin Ekin tuottamien ristikoiden fanit.

        Koin aina olleeni Ekin foirumissa vähän ulkopuolinen. Peruskriittinen asenne Ekiä myös risoi.

        "En minä vihjettä törkeänä pitänyt, vaan vain lapsellisena. Huvitti lähinnä, että rakenteellisesti kyllä hyvin laadittu vihje olisi piiliksiä ymmärtämättömän silmissä hassun tuntuinen."

        Mitä väliä? Keneltä se on pois?


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        "Jos tuo on lapsellinen tai törkeä" En minä vihjettä törkeänä pitänyt, vaan vain lapsellisena. Huvitti lähinnä, että rakenteellisesti kyllä hyvin laadittu vihje olisi piiliksiä ymmärtämättömän silmissä hassun tuntuinen.

        Pyrin pitämäön ristikoihi vähän "hajurakoa" että pystyisin arvioimaan ristikoita ei fanin, vaan hieman ilkopuolisin silmin. Haluan säilyttää tietynlaisen kriittisen asenteen.

        Olen kritisoinut liiallista kikkailujakin, koska ne nostavat kynnyksen kovisristikoiden ratkontaan ikävällä tavalla korkeaksi. Itse kikkailuja ymmärrän melko hyvin (välillä yllättävät), mutta en arvosta niitä samalla lailla kuin Ekin tuottamien ristikoiden fanit.

        Koin aina olleeni Ekin foirumissa vähän ulkopuolinen. Peruskriittinen asenne Ekiä myös risoi.

        "Koin aina olleeni Ekin foirumissa vähän ulkopuolinen. Peruskriittinen asenne Ekiä myös risoi."

        Sinä Huuhaa et vain pysty ymmärtämään, että se foorumi on osa Sanarisin liike- tai tarkemmin sanottuna PR-toimintaa. Ei sellaisille foorumeille kirjoittelu ole mikään ihmis- tai jokaisenoikeus. Kaikki sen foorumin kirjoittajat ovat siellä nimenomaan Sanarisin vieraanvaraisuudesta nauttivina vieraina.

        Sinä väärinkäytit tuota vieraaanvaraisuutta. Vieraille monesti sallitaan monenmoista, mutta jatkuva häiriköinti lopulta kyllä johtaa siihen, että isäntäväen mitta tulee täyteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Koin aina olleeni Ekin foirumissa vähän ulkopuolinen. Peruskriittinen asenne Ekiä myös risoi."

        Sinä Huuhaa et vain pysty ymmärtämään, että se foorumi on osa Sanarisin liike- tai tarkemmin sanottuna PR-toimintaa. Ei sellaisille foorumeille kirjoittelu ole mikään ihmis- tai jokaisenoikeus. Kaikki sen foorumin kirjoittajat ovat siellä nimenomaan Sanarisin vieraanvaraisuudesta nauttivina vieraina.

        Sinä väärinkäytit tuota vieraaanvaraisuutta. Vieraille monesti sallitaan monenmoista, mutta jatkuva häiriköinti lopulta kyllä johtaa siihen, että isäntäväen mitta tulee täyteen.

        En nyt niin paljon häiriköinyt. Kävin asiantuntevaa keskustelua, jota kantaporukka ei jostain syystä kestänyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "En minä vihjettä törkeänä pitänyt, vaan vain lapsellisena. Huvitti lähinnä, että rakenteellisesti kyllä hyvin laadittu vihje olisi piiliksiä ymmärtämättömän silmissä hassun tuntuinen."

        Mitä väliä? Keneltä se on pois?

        Jäin ehkä liikaa mietyimään sitä, millaisena ulkopuolinen näkisi Vuokilan vihjeen. inkälaisem kuvan hän saattoi antaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Koin aina olleeni Ekin foirumissa vähän ulkopuolinen. Peruskriittinen asenne Ekiä myös risoi."

        Sinä Huuhaa et vain pysty ymmärtämään, että se foorumi on osa Sanarisin liike- tai tarkemmin sanottuna PR-toimintaa. Ei sellaisille foorumeille kirjoittelu ole mikään ihmis- tai jokaisenoikeus. Kaikki sen foorumin kirjoittajat ovat siellä nimenomaan Sanarisin vieraanvaraisuudesta nauttivina vieraina.

        Sinä väärinkäytit tuota vieraaanvaraisuutta. Vieraille monesti sallitaan monenmoista, mutta jatkuva häiriköinti lopulta kyllä johtaa siihen, että isäntäväen mitta tulee täyteen.

        En koskaan kritiikilläni pyrkinyt häiriköimään. Halusin vain, että mainitsemiini asioihin kiinnitetään huomipta. Itseäni harmittaa lukuisat virhearvioinnit.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        En koskaan kritiikilläni pyrkinyt häiriköimään. Halusin vain, että mainitsemiini asioihin kiinnitetään huomipta. Itseäni harmittaa lukuisat virhearvioinnit.

        Kuvitellaan, että sinä Huuhaa häiriköit ravintolassa niin paljon, että paikan isäntä lopulta tulee ilmoittamaan, että nyt sinä joudut poistumaan. Silloin sinulla ei siinä enää ole mitään veto-oikeutta tuohon päätökseen.


    • Anonyymi

      Vuokilan ja Mäkelän yhteistyön hedelmä myös uusimmassa pupessa. Kilttiä kuin pyhäkoulun aikaan silloin välirauhan aikana. Tästä todiste toimitettu Huuhaallekin, joten eiköhän se vanhojen kaivelu jo riitä. Katse mieluummin huomiseen.

      • OK on. Pääsääntöisesti Mäkelän kuvituksesya pidän. Jos Avussa yhtä helpot ristikot olisivat jonkun muun kuin Mäkelän kuvittamat, jäisivät ratkomatta kokonaan.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        OK on. Pääsääntöisesti Mäkelän kuvituksesya pidän. Jos Avussa yhtä helpot ristikot olisivat jonkun muun kuin Mäkelän kuvittamat, jäisivät ratkomatta kokonaan.

        Ja taas onnistuit Tapio-Huuhaa pummaamaan yhden ristikon ilmaiseksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja taas onnistuit Tapio-Huuhaa pummaamaan yhden ristikon ilmaiseksi.

        )En minä sitä pyytänyt. Sitäpaitsi normaalisti minulle lähetetään kesken eräisiä ja väärin ratkottuja ristikoita. Selvittää mikä ristikossa on oikein ja mikä väärin ratkottu, on oma maailmansa, joka on aika lailla eri kuin se, etyä ratkoisi ristikon alusta asti yksin.

        Ihmiset lähettävät minulle ristikoita siksi, että he haluavat saada ristikot OIKEIN ratkottuna täyteen. En ruinaa nykyisin tyhjiä ristikoita eikä niitä pyytämättä lähetetä niiden toimesta, jotka minulta neuvoa kysyvät. Viime tai toissa vuonna malliksi yhden Iisakin Simbergin pyysin lähettämään.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Älkää taas aloittako! Käsi ylös kuinka monella täällä vierailevista on oma ristikkoihin porautuva nettisivusto. Taisi yksi käsi nousta, jos google mapsista oikein katsoin.

        Meidän muiden tehtävä on kannustaa Tapio entistä parempiin suorituksiin. Jätetään muu turha ja asiaton huutelu pois. Kiitos!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää taas aloittako! Käsi ylös kuinka monella täällä vierailevista on oma ristikkoihin porautuva nettisivusto. Taisi yksi käsi nousta, jos google mapsista oikein katsoin.

        Meidän muiden tehtävä on kannustaa Tapio entistä parempiin suorituksiin. Jätetään muu turha ja asiaton huutelu pois. Kiitos!

        Tapio itse kehuskelee olevansa kriittinen. Miksi mekin ei saada olla kriittisiä ripulisivustoa kohtaan? Voit siirtyä muille sivustoille - täällä on karu meininki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää taas aloittako! Käsi ylös kuinka monella täällä vierailevista on oma ristikkoihin porautuva nettisivusto. Taisi yksi käsi nousta, jos google mapsista oikein katsoin.

        Meidän muiden tehtävä on kannustaa Tapio entistä parempiin suorituksiin. Jätetään muu turha ja asiaton huutelu pois. Kiitos!

        Ja sen turhan ja asiattoman kirjoittelun välttämisessähän itse suuri mestarimme on meille näyttänyt hyvää esimerkkiä! Seuratkaamme epäröimättä hänen viitoittamaansa polkua, sisaret ja veljet!


      • Lisäämäni koodi voisi olla siistimpää, mutta ei minun koodini kellekään mitään uhkaa tuota. En käytä mitään arveluttavia juttuja. Jotkut haluavat panetelle, jotta sivustoani ei käytettäisi. Ydinohjelma päivittyy säännöllisesti. Täsdä suhteessa sivusto on hyvinkin turvallinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää taas aloittako! Käsi ylös kuinka monella täällä vierailevista on oma ristikkoihin porautuva nettisivusto. Taisi yksi käsi nousta, jos google mapsista oikein katsoin.

        Meidän muiden tehtävä on kannustaa Tapio entistä parempiin suorituksiin. Jätetään muu turha ja asiaton huutelu pois. Kiitos!

        "Tässä däijeessä anonyymeiltämon törkeintä köytlstä, mitö keneltäkään olen millään foorumilla kohdannut. En olisi uskonut toisilta näin törkeää kirjoittelua."


      • jQuery on WordPresdin tapa. Joidenkin koodarien mukaan jQuery on vanhanaikaista tapas. Ei jQueryn käyttö mikään tietoturvaongelma ole. Jotkut vaan katsovat, että sen käyttö tuo sekavaa koodia. Sekavassa koodissa ei ole muuta ongelmaa kuin se, että ylläpito voi paljon Queryä käytettöessä tulla hankalaksi. Tällä asialla ei todellakaan ole suurta merkitystä.. Sitä paitsi omaa JavaScript koodia ei ole paljon.

        Ei tehdö ingelmaa asiasta, joka ei ole tietoturvaongelma. jQueryn käyttöni leimaaminen tietoturvaongelmaksi on äärimmäisen ilkeämielistä panettelua.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        jQuery on WordPresdin tapa. Joidenkin koodarien mukaan jQuery on vanhanaikaista tapas. Ei jQueryn käyttö mikään tietoturvaongelma ole. Jotkut vaan katsovat, että sen käyttö tuo sekavaa koodia. Sekavassa koodissa ei ole muuta ongelmaa kuin se, että ylläpito voi paljon Queryä käytettöessä tulla hankalaksi. Tällä asialla ei todellakaan ole suurta merkitystä.. Sitä paitsi omaa JavaScript koodia ei ole paljon.

        Ei tehdö ingelmaa asiasta, joka ei ole tietoturvaongelma. jQueryn käyttöni leimaaminen tietoturvaongelmaksi on äärimmäisen ilkeämielistä panettelua.

        Oli sinänsä erittäin törkeää kirjoittelua koodariosastolla kun käsittelin jQueryyn liittyvää asiaa. Olin käyttänyt jQueryä täysin asiallisesti. Täällä ei voi ilman typeriä välihuuteluja käsitellä edes yksinkertaisia koodausjuttuja.

        En itseasiassa tehnyt edes mitään koidausvirhettä. Ongelma ei johtunut koidausvirheestäni vaan siitä, miten WordPress toimii. Koko söie itse asiassa oli ihan turha.

        Alettiin syyttämään myös adioista, jota en tehnyt, kuten väörien lainausmerkkuen käytöstä.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Oli sinänsä erittäin törkeää kirjoittelua koodariosastolla kun käsittelin jQueryyn liittyvää asiaa. Olin käyttänyt jQueryä täysin asiallisesti. Täällä ei voi ilman typeriä välihuuteluja käsitellä edes yksinkertaisia koodausjuttuja.

        En itseasiassa tehnyt edes mitään koidausvirhettä. Ongelma ei johtunut koidausvirheestäni vaan siitä, miten WordPress toimii. Koko söie itse asiassa oli ihan turha.

        Alettiin syyttämään myös adioista, jota en tehnyt, kuten väörien lainausmerkkuen käytöstä.

        Joku ilmiselvästi halusi koodausosastolo tulla pahantahtoisesti ilkeilemään, jotta voisi täällä sitten minua panetella. Kyseessä on äärimmäisen pahantahtoista ilkeämielistä kieroilua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tässä däijeessä anonyymeiltämon törkeintä köytlstä, mitö keneltäkään olen millään foorumilla kohdannut. En olisi uskonut toisilta näin törkeää kirjoittelua."

        Kirjoitusvirheitä oki törkeän paljon, mutta 2023-11-23 07:18:25 viitatussa säikeessä jitkut snonyymit pahantahtoisest törkeilivät. Oli todelka käsittämättöntä väkihuutelua.

        Koodi, joka oli johdannossa oki töysin oikein laadittu eikä olisi ainuttakaan ilkeää kommenttia ansainnut. Se ei ollut mitään spagetti- eikä rioulikoodia vaan ihan tavanomaista JavaScriot-koodausta. Siitäkään täällä jotkut eivät anna minun käditellä vaan hotkut tulevat törkeilemään.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        jQuery on WordPresdin tapa. Joidenkin koodarien mukaan jQuery on vanhanaikaista tapas. Ei jQueryn käyttö mikään tietoturvaongelma ole. Jotkut vaan katsovat, että sen käyttö tuo sekavaa koodia. Sekavassa koodissa ei ole muuta ongelmaa kuin se, että ylläpito voi paljon Queryä käytettöessä tulla hankalaksi. Tällä asialla ei todellakaan ole suurta merkitystä.. Sitä paitsi omaa JavaScript koodia ei ole paljon.

        Ei tehdö ingelmaa asiasta, joka ei ole tietoturvaongelma. jQueryn käyttöni leimaaminen tietoturvaongelmaksi on äärimmäisen ilkeämielistä panettelua.

        Onneksi sinä, Tapsa, et ole koskaan ole tehnyt ongelmaa asiasta, joka ei ole ongelma. Niin kuin esimerkiksi sanapötkylöistä. Tai siitä, että EV laatii joskus sellaisia (tosi asiassa varsin nerokkaita) piilosanavihjeitä, joiden takia piilosanoista mitään tietämätön henkilö saattaisi epäillä häntä kymmenvuotiaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi sinä, Tapsa, et ole koskaan ole tehnyt ongelmaa asiasta, joka ei ole ongelma. Niin kuin esimerkiksi sanapötkylöistä. Tai siitä, että EV laatii joskus sellaisia (tosi asiassa varsin nerokkaita) piilosanavihjeitä, joiden takia piilosanoista mitään tietämätön henkilö saattaisi epäillä häntä kymmenvuotiaaksi.

        Mitä mietimme SK 43 Vuokilan jo heti kolmesta ensimmäisestä piilosanavihjeestä? Mitä joku asiaan vihkiytymätön tästä ajattelee?

        Tilkkupeitteen saaminen syttymään ei onnistu.
        Kelaa tätä! Yökkäämisessä on vastaus!
        Haluaako Gore käydä tuolille vai muuten vain dominan armoille?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi sinä, Tapsa, et ole koskaan ole tehnyt ongelmaa asiasta, joka ei ole ongelma. Niin kuin esimerkiksi sanapötkylöistä. Tai siitä, että EV laatii joskus sellaisia (tosi asiassa varsin nerokkaita) piilosanavihjeitä, joiden takia piilosanoista mitään tietämätön henkilö saattaisi epäillä häntä kymmenvuotiaaksi.

        Välilllä tulee huomautettua turhasta, myönnettäköön.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mietimme SK 43 Vuokilan jo heti kolmesta ensimmäisestä piilosanavihjeestä? Mitä joku asiaan vihkiytymätön tästä ajattelee?

        Tilkkupeitteen saaminen syttymään ei onnistu.
        Kelaa tätä! Yökkäämisessä on vastaus!
        Haluaako Gore käydä tuolille vai muuten vain dominan armoille?

        Sana "domina" kyllä pisti silmään ja koko lause.
        Kieltämättä sekin on kyseenalaista tyyliä - eikä vain asiaan ymmärtämätyömön silmin. Piilosanoja ratkova saatta ohittaa helposti kaikki mauttomuudet.

        Yökkäämisvihje saattaa piilisanoihin vihkiytymättömästä olla vähän lapsellinen.

        On noissa 2015 tapaan vähän kyseenalaista vihjeitystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi sinä, Tapsa, et ole koskaan ole tehnyt ongelmaa asiasta, joka ei ole ongelma. Niin kuin esimerkiksi sanapötkylöistä. Tai siitä, että EV laatii joskus sellaisia (tosi asiassa varsin nerokkaita) piilosanavihjeitä, joiden takia piilosanoista mitään tietämätön henkilö saattaisi epäillä häntä kymmenvuotiaaksi.

        Ja onneksi Tapsa ei koskaan ole tehnyt ongelmaa sellaisesta ristikkokohdasta, jossa ei olisi ollut mitään vikaa. (Hän on itse todennutkin, että ristikossa on vikaa jo silloin, jos siitä ylipäätään löytyy sellainen kohta, joka panee epäilemään laatijan virhettä.)


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Sana "domina" kyllä pisti silmään ja koko lause.
        Kieltämättä sekin on kyseenalaista tyyliä - eikä vain asiaan ymmärtämätyömön silmin. Piilosanoja ratkova saatta ohittaa helposti kaikki mauttomuudet.

        Yökkäämisvihje saattaa piilisanoihin vihkiytymättömästä olla vähän lapsellinen.

        On noissa 2015 tapaan vähän kyseenalaista vihjeitystä.

        Oletko Tapio sitä mieltä että sellaisen lehden kuin Suomen Kuvalehti sivuilla ei saisi käyttää domina-sanaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko Tapio sitä mieltä että sellaisen lehden kuin Suomen Kuvalehti sivuilla ei saisi käyttää domina-sanaa?

        Kyllä minusta vakavinta on, jos edes ajattelee tilkkutäkin sytyttämistä tuleen! Siinä voi tappaa perheensä.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Sana "domina" kyllä pisti silmään ja koko lause.
        Kieltämättä sekin on kyseenalaista tyyliä - eikä vain asiaan ymmärtämätyömön silmin. Piilosanoja ratkova saatta ohittaa helposti kaikki mauttomuudet.

        Yökkäämisvihje saattaa piilisanoihin vihkiytymättömästä olla vähän lapsellinen.

        On noissa 2015 tapaan vähän kyseenalaista vihjeitystä.

        Minusta piilosanoja tulisi aina miettiä myös siltä kannalta, mitä niihin vihkiytymätön voisi ne kokea. Se tuntuu kokonaan unohtuneen Vuokilalta.

        Laitoin noistakin Otsvamedialke palautteen. SK on erittöin arvostettu asialehti eikä sen tulisi hyväksyä vähäidintäkään mauttomuutta ristikoissa. Lehden tiukka asialinja tulisi huuomioida äärimmäisen tarkasti myös kun kaaditasn kyvaristikoita ja piiliksiä. Varsinkaan Suomen Kuvalehdesdä ei oitöisi leikkiä mauttomuuksilla.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Minusta piilosanoja tulisi aina miettiä myös siltä kannalta, mitä niihin vihkiytymätön voisi ne kokea. Se tuntuu kokonaan unohtuneen Vuokilalta.

        Laitoin noistakin Otsvamedialke palautteen. SK on erittöin arvostettu asialehti eikä sen tulisi hyväksyä vähäidintäkään mauttomuutta ristikoissa. Lehden tiukka asialinja tulisi huuomioida äärimmäisen tarkasti myös kun kaaditasn kyvaristikoita ja piiliksiä. Varsinkaan Suomen Kuvalehdesdä ei oitöisi leikkiä mauttomuuksilla.

        Jos Eki tykkää harrastaa seksiin liittyviä piilistehtäviä kydyköön voisiko Hymy-lehti niitä ittaa vastaan. Hymy Rustikot -lehtee Eki ja Pena voisivat irroitella myös piiliksisdä.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Jos Eki tykkää harrastaa seksiin liittyviä piilistehtäviä kydyköön voisiko Hymy-lehti niitä ittaa vastaan. Hymy Rustikot -lehtee Eki ja Pena voisivat irroitella myös piiliksisdä.

        Onpa kumma ettei EV ole itse tuota tajunnut. Onneksi Tapiolla on aina välillä aikaa ohjeistaa häntä siinä miten ristikkobisnestä hoidetaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onpa kumma ettei EV ole itse tuota tajunnut. Onneksi Tapiolla on aina välillä aikaa ohjeistaa häntä siinä miten ristikkobisnestä hoidetaan.

        Ekiktä puuttuu minusta tyylitajua ihsn samaan tapaan kuin Markku Mäkelältä.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Jos Eki tykkää harrastaa seksiin liittyviä piilistehtäviä kydyköön voisiko Hymy-lehti niitä ittaa vastaan. Hymy Rustikot -lehtee Eki ja Pena voisivat irroitella myös piiliksisdä.

        Mitäpä asiaan vihkiytymätön näistä ajattelee? Kyllä se on jotenkin outo ajatus, että näitä luettaisiin ymmärtämättä mitään mutta jotakin järkeä etsien.

        Houkutuslintu jatkoi keikutuksiaan tässä toisessakin ryöstösuunnitelmassa.
        Ryhdyitte hotkimaan hevosenlihaa ja hevosvoimia.
        Päästä tremolo, toverini! Palaamme Neuvostoliiton aikaan.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Ekiktä puuttuu minusta tyylitajua ihsn samaan tapaan kuin Markku Mäkelältä.

        Onko Vuokila jo tuhonnut piilosanojen julkisuuskuvan?


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Minusta piilosanoja tulisi aina miettiä myös siltä kannalta, mitä niihin vihkiytymätön voisi ne kokea. Se tuntuu kokonaan unohtuneen Vuokilalta.

        Laitoin noistakin Otsvamedialke palautteen. SK on erittöin arvostettu asialehti eikä sen tulisi hyväksyä vähäidintäkään mauttomuutta ristikoissa. Lehden tiukka asialinja tulisi huuomioida äärimmäisen tarkasti myös kun kaaditasn kyvaristikoita ja piiliksiä. Varsinkaan Suomen Kuvalehdesdä ei oitöisi leikkiä mauttomuuksilla.

        Varsinaista vastausta en sasnut. Lrhti vain pahoitteli, ettei kaiksista vihjeistä pidetty. Lehti siis hyväksyi sadomaskismiin liittyvän vihjeen.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Oli sinänsä erittäin törkeää kirjoittelua koodariosastolla kun käsittelin jQueryyn liittyvää asiaa. Olin käyttänyt jQueryä täysin asiallisesti. Täällä ei voi ilman typeriä välihuuteluja käsitellä edes yksinkertaisia koodausjuttuja.

        En itseasiassa tehnyt edes mitään koidausvirhettä. Ongelma ei johtunut koidausvirheestäni vaan siitä, miten WordPress toimii. Koko söie itse asiassa oli ihan turha.

        Alettiin syyttämään myös adioista, jota en tehnyt, kuten väörien lainausmerkkuen käytöstä.

        Muistaakseni laitoit oman koodisi esille ja kysyit mikä siinä on vikana.
        Tuollainen aloitus johtaa siihen, että innokkaimmat, ystävällisimmät ja osaavimmat ottavat koodistasi kopin ja tarkastavat sen oikeellisuuden.
        Tuossa tapauksessa olit jakanut väärillä lainausmerkeillä olevaa koodia. Tarkastuksen tehneille siis koodissasi oli virhe. Ei kukaan voi arvata, että esität kysymyksen, mihin linkität väärän koodin. Sillä ei ole enää merkitystä, jos jälkikäteen selität, että se oli alun alkaen jossain eri tavalla. Sinne jonnekin toisaalle ei tarkastuksen tehneillä ole ollut pääsyä.

        Älä siis muuntele totuutta jälkikäteen. Kysyit siis väärän kysymyksen, johon sait oikean vastauksen ja suutuit siitä, että sinulle ylipäätään vastattiin. Joku muu olisi ehkä jopa kiittänyt, että jotkut näki pienen vaivan asiasi eteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistaakseni laitoit oman koodisi esille ja kysyit mikä siinä on vikana.
        Tuollainen aloitus johtaa siihen, että innokkaimmat, ystävällisimmät ja osaavimmat ottavat koodistasi kopin ja tarkastavat sen oikeellisuuden.
        Tuossa tapauksessa olit jakanut väärillä lainausmerkeillä olevaa koodia. Tarkastuksen tehneille siis koodissasi oli virhe. Ei kukaan voi arvata, että esität kysymyksen, mihin linkität väärän koodin. Sillä ei ole enää merkitystä, jos jälkikäteen selität, että se oli alun alkaen jossain eri tavalla. Sinne jonnekin toisaalle ei tarkastuksen tehneillä ole ollut pääsyä.

        Älä siis muuntele totuutta jälkikäteen. Kysyit siis väärän kysymyksen, johon sait oikean vastauksen ja suutuit siitä, että sinulle ylipäätään vastattiin. Joku muu olisi ehkä jopa kiittänyt, että jotkut näki pienen vaivan asiasi eteen.

        Huuhaalla järkyttäviä tietoturvaongelmia sivuillaan. Silti hänellä pokkaa solvata ristikkoalan rautaisia ammattilaisia ongelmilla, jotka ei ongelma kenellekään muulle, kuin Huuhaalle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä asiaan vihkiytymätön näistä ajattelee? Kyllä se on jotenkin outo ajatus, että näitä luettaisiin ymmärtämättä mitään mutta jotakin järkeä etsien.

        Houkutuslintu jatkoi keikutuksiaan tässä toisessakin ryöstösuunnitelmassa.
        Ryhdyitte hotkimaan hevosenlihaa ja hevosvoimia.
        Päästä tremolo, toverini! Palaamme Neuvostoliiton aikaan.

        Jos aikoo tutustua piiliksiin eikä niistä mitään ymmärrä, henkilö etsii jotain järkeä piiliksiin ikään kuin vihjeet olisivat suoria vihjeitä. Tällöin esim. vihjettä

        Haluaako Gore käydä tuolille vai muuten vain dominan armoille?
        luetaan sen mukaan, mitä sen sisältö on.

        Tilkkupeitteen saaminen syttymään ei onnistu

        joku kirjoitti
        "Kyllä minusta vakavinta on, jos edes ajattelee tilkkutäkin sytyttämistä tuleen! Siinä voi tappaa perheensä."


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        jQuery on WordPresdin tapa. Joidenkin koodarien mukaan jQuery on vanhanaikaista tapas. Ei jQueryn käyttö mikään tietoturvaongelma ole. Jotkut vaan katsovat, että sen käyttö tuo sekavaa koodia. Sekavassa koodissa ei ole muuta ongelmaa kuin se, että ylläpito voi paljon Queryä käytettöessä tulla hankalaksi. Tällä asialla ei todellakaan ole suurta merkitystä.. Sitä paitsi omaa JavaScript koodia ei ole paljon.

        Ei tehdö ingelmaa asiasta, joka ei ole tietoturvaongelma. jQueryn käyttöni leimaaminen tietoturvaongelmaksi on äärimmäisen ilkeämielistä panettelua.

        "jQuery on WordPresdin tapa. Joidenkin koodarien mukaan jQuery on vanhanaikaista tapas."

        Maailma on pullollaan eri ohjelmointikieliä ja ihmisillä on tapana kehuskella juuri sitä, minkä parhaiten osaavat ja siinä sivussa vähätellä niitä muita. Tuohon piikittelyyn ei kannata lähteä eikä siitä mieltään pahoittaa.

        Tapionkin on hyvä muistaa, että nettisivuilla paljon käytetty jQuery -kirjasto päivittyy edelleen eli ei se ole mikään muinaisjäänne, vaikka sen käyttö lieneekin vähentynyt syystä että niitä pikkunäppäriä vaihtoehtoja on tullut rinnalle.

        Mikäli aktiivisesti kehittää jotain mihin on aikoinaan tehty linkitys johonkin versioon jQuerystä, niin se uusimman version päivitys saattaa hyvinkin olla tarpeen.

        Juuri tällä hetkellä versionumero 3.7.1 taitaa olla se viimeisin vakaaksi todettu kirjasto.

        >> https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.7.1/jquery.min.js <<


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muistaakseni laitoit oman koodisi esille ja kysyit mikä siinä on vikana.
        Tuollainen aloitus johtaa siihen, että innokkaimmat, ystävällisimmät ja osaavimmat ottavat koodistasi kopin ja tarkastavat sen oikeellisuuden.
        Tuossa tapauksessa olit jakanut väärillä lainausmerkeillä olevaa koodia. Tarkastuksen tehneille siis koodissasi oli virhe. Ei kukaan voi arvata, että esität kysymyksen, mihin linkität väärän koodin. Sillä ei ole enää merkitystä, jos jälkikäteen selität, että se oli alun alkaen jossain eri tavalla. Sinne jonnekin toisaalle ei tarkastuksen tehneillä ole ollut pääsyä.

        Älä siis muuntele totuutta jälkikäteen. Kysyit siis väärän kysymyksen, johon sait oikean vastauksen ja suutuit siitä, että sinulle ylipäätään vastattiin. Joku muu olisi ehkä jopa kiittänyt, että jotkut näki pienen vaivan asiasi eteen.

        Tuossa tapauksessa olit jakanut väärillä lainausmerkeillä olevaa koodia.

        En huomsnmut, että TinyMCE oli muuttanut koodia. Johdannon koodi oi minulla laitteellani täysin oikein koodattu. Ihmettelin vain, miksi se ei toiminut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistaakseni laitoit oman koodisi esille ja kysyit mikä siinä on vikana.
        Tuollainen aloitus johtaa siihen, että innokkaimmat, ystävällisimmät ja osaavimmat ottavat koodistasi kopin ja tarkastavat sen oikeellisuuden.
        Tuossa tapauksessa olit jakanut väärillä lainausmerkeillä olevaa koodia. Tarkastuksen tehneille siis koodissasi oli virhe. Ei kukaan voi arvata, että esität kysymyksen, mihin linkität väärän koodin. Sillä ei ole enää merkitystä, jos jälkikäteen selität, että se oli alun alkaen jossain eri tavalla. Sinne jonnekin toisaalle ei tarkastuksen tehneillä ole ollut pääsyä.

        Älä siis muuntele totuutta jälkikäteen. Kysyit siis väärän kysymyksen, johon sait oikean vastauksen ja suutuit siitä, että sinulle ylipäätään vastattiin. Joku muu olisi ehkä jopa kiittänyt, että jotkut näki pienen vaivan asiasi eteen.

        Tuossa homma menee Huuhaan kanssa aina pieleen, hän alkaa syyttää muita törkeästä käytöksestä, kuitenkin hän on se ainoa yhteinen tekijä. Jos ei ohita "törkeyksiä", homma menee kiville. Vieläkin syyttää pääpalstan kirjoittajia, vaikka siellä pääsääntöisesti pysytään asiallisina. Se on jopa harvinaisen korrekti paikka, kunhan parit asiattomat saadaan pysymään aisoissa ja siihenhän siellä koko ajan ihan selvästi tähdätään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistaakseni laitoit oman koodisi esille ja kysyit mikä siinä on vikana.
        Tuollainen aloitus johtaa siihen, että innokkaimmat, ystävällisimmät ja osaavimmat ottavat koodistasi kopin ja tarkastavat sen oikeellisuuden.
        Tuossa tapauksessa olit jakanut väärillä lainausmerkeillä olevaa koodia. Tarkastuksen tehneille siis koodissasi oli virhe. Ei kukaan voi arvata, että esität kysymyksen, mihin linkität väärän koodin. Sillä ei ole enää merkitystä, jos jälkikäteen selität, että se oli alun alkaen jossain eri tavalla. Sinne jonnekin toisaalle ei tarkastuksen tehneillä ole ollut pääsyä.

        Älä siis muuntele totuutta jälkikäteen. Kysyit siis väärän kysymyksen, johon sait oikean vastauksen ja suutuit siitä, että sinulle ylipäätään vastattiin. Joku muu olisi ehkä jopa kiittänyt, että jotkut näki pienen vaivan asiasi eteen.

        Eihän Tapio koskaan muuntele totuutta. Ei ainakaan tahallisesti. Täysin puhdas sattuma on sekin, että tuo täysin tahaton muuntelu aina sattuu tapahtumaan samaan suuntaan: se pyrkii antamaan Tapion toiminnasta todellista myönteisemmän kuvan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "jQuery on WordPresdin tapa. Joidenkin koodarien mukaan jQuery on vanhanaikaista tapas."

        Maailma on pullollaan eri ohjelmointikieliä ja ihmisillä on tapana kehuskella juuri sitä, minkä parhaiten osaavat ja siinä sivussa vähätellä niitä muita. Tuohon piikittelyyn ei kannata lähteä eikä siitä mieltään pahoittaa.

        Tapionkin on hyvä muistaa, että nettisivuilla paljon käytetty jQuery -kirjasto päivittyy edelleen eli ei se ole mikään muinaisjäänne, vaikka sen käyttö lieneekin vähentynyt syystä että niitä pikkunäppäriä vaihtoehtoja on tullut rinnalle.

        Mikäli aktiivisesti kehittää jotain mihin on aikoinaan tehty linkitys johonkin versioon jQuerystä, niin se uusimman version päivitys saattaa hyvinkin olla tarpeen.

        Juuri tällä hetkellä versionumero 3.7.1 taitaa olla se viimeisin vakaaksi todettu kirjasto.

        >> https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.7.1/jquery.min.js <<

        "Maailma on pullollaan eri ohjelmointikieliä ja ihmisillä on tapana kehuskella juuri sitä, minkä parhaiten osaavat ja siinä sivussa vähätellä niitä muita. Tuohon piikittelyyn ei kannata lähteä eikä siitä mieltään pahoittaa."

        Tuosda oli ilkeilyssä kyse. Tuli vaan reagoitua.

        Vääristä lainausmerkeistä huomsutus oli kyllä ihan ok. Niissä kävi kuten minulla ihan tavanomaisessa kirjoittamisessa käy ts. en pikku virheitä noteerannut. En olisi muuntuneisiin lainausmerkkeihin mitään huomiota kiinnittänyt, ellei niistä olisi mainittu.

        Harmittaa,, että koko säie oli totaalisen turha kun ongelma jkhtui ihan muusta asiasta kuin laitta,astani koodista.

        WordPress päivättänee aina tarvittaessa jQuery-kirjaston koska se sitä käyttää. Minun ei tarvitse asiasta huolehtia.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Tuossa tapauksessa olit jakanut väärillä lainausmerkeillä olevaa koodia.

        En huomsnmut, että TinyMCE oli muuttanut koodia. Johdannon koodi oi minulla laitteellani täysin oikein koodattu. Ihmettelin vain, miksi se ei toiminut.

        Ja nyt Huuhaa kirjoitit väärillä lainausmerkeillä olevan viestin. Eli lainasit toisen tekstiä oman viestisi alkuun, mutta et ympäröinyt lainaamaasi tekstiä lainausmerkeillä. Tämä teki viestistäsi erittäin vaikeaselkoisen.

        Tällaisia "lainausmerkkivirheitä" sinulle siis tuuppaa sattumaan enemmänkin. No onneksi et sentään ole kirjoittamassa koodia esimerkiksi hissien, autojen, lentokoneiden tai ydinvoimaloiden hallintaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eihän Tapio koskaan muuntele totuutta. Ei ainakaan tahallisesti. Täysin puhdas sattuma on sekin, että tuo täysin tahaton muuntelu aina sattuu tapahtumaan samaan suuntaan: se pyrkii antamaan Tapion toiminnasta todellista myönteisemmän kuvan.

        Sinä siis haluat väännellä adiaa. On 100% totta, että tietokoneellani JavaScript koodi oli virheetön ja se muuntui usean kopioinnin seurauksena virheelluseksi. En tössö muunnellut totuutta. Joku nyt vasn haluaa kiusata.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huuhaalla järkyttäviä tietoturvaongelmia sivuillaan. Silti hänellä pokkaa solvata ristikkoalan rautaisia ammattilaisia ongelmilla, jotka ei ongelma kenellekään muulle, kuin Huuhaalle.

        Omissa lisäyksissäni ei pitäisi olla tietoturvaongelmia. Ei pieni sotkuisuus ole muuta kuin ylläpito-ongelma.

        Jos väität, että kn o gelmia, yksilöi nr.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Omissa lisäyksissäni ei pitäisi olla tietoturvaongelmia. Ei pieni sotkuisuus ole muuta kuin ylläpito-ongelma.

        Jos väität, että kn o gelmia, yksilöi nr.

        Ylimalkainen heitto on puhasta ilkeilyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja nyt Huuhaa kirjoitit väärillä lainausmerkeillä olevan viestin. Eli lainasit toisen tekstiä oman viestisi alkuun, mutta et ympäröinyt lainaamaasi tekstiä lainausmerkeillä. Tämä teki viestistäsi erittäin vaikeaselkoisen.

        Tällaisia "lainausmerkkivirheitä" sinulle siis tuuppaa sattumaan enemmänkin. No onneksi et sentään ole kirjoittamassa koodia esimerkiksi hissien, autojen, lentokoneiden tai ydinvoimaloiden hallintaan.

        "Ja nyt Huuhaa kirjoitit väärillä lainausmerkeillä olevan viestin"

        Teksti oli jo kertaalleen lainattu ja otin palan. Kun ei ole koodia, on ihan sama mitä lainausmerkkejä käyttää.

        2023-11-23 11:19:29 on ihan asianmukaisesti lainattu.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Sinä siis haluat väännellä adiaa. On 100% totta, että tietokoneellani JavaScript koodi oli virheetön ja se muuntui usean kopioinnin seurauksena virheelluseksi. En tössö muunnellut totuutta. Joku nyt vasn haluaa kiusata.

        Onpas Tapsalla eläväistä koodia kun se itsekseen muuntuu virheelliseksi kopioinnin yhteydessä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onpas Tapsalla eläväistä koodia kun se itsekseen muuntuu virheelliseksi kopioinnin yhteydessä.

        Ei se minun vika ollu. Kun kopioin koodin TinyMCE:hen, se vaihtoi lsinausmerkit. Kopioin TinyMCE:stä puolestaa koodin yälle sivustolle. En huomannut, että lainsusmerkit olivat vaihtuneet.

        Mutta nyt joku yrittää viedä säikeen sivuraiteelle. Jospa pysyttäisiin asiassa.

        Ydinasioita on tämä:

        "Anonyymi
        2023-11-23 10:35:36

        Tapio-Huuhaa kirjoitti:
        Ekiktä puuttuu minusta tyylitajua ihsn samaan tapaan kuin Markku Mäkelältä.

        Onko Vuokila jo tuhonnut piilosanojen julkisuuskuvan?"

        Saman voi kysyä Ekin & Markun mauttomuuksiin menevillä vihjeillä. Jos nyt pysyttäisiin säikeen aiheessa.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Ei se minun vika ollu. Kun kopioin koodin TinyMCE:hen, se vaihtoi lsinausmerkit. Kopioin TinyMCE:stä puolestaa koodin yälle sivustolle. En huomannut, että lainsusmerkit olivat vaihtuneet.

        Mutta nyt joku yrittää viedä säikeen sivuraiteelle. Jospa pysyttäisiin asiassa.

        Ydinasioita on tämä:

        "Anonyymi
        2023-11-23 10:35:36

        Tapio-Huuhaa kirjoitti:
        Ekiktä puuttuu minusta tyylitajua ihsn samaan tapaan kuin Markku Mäkelältä.

        Onko Vuokila jo tuhonnut piilosanojen julkisuuskuvan?"

        Saman voi kysyä Ekin & Markun mauttomuuksiin menevillä vihjeillä. Jos nyt pysyttäisiin säikeen aiheessa.

        Lehdistä vai Apu tunnusti Lolita-kuvan menneen mauttomuudessa huomautuksen arvoiseksi. Suomen Kuvalehdeltä mielipidettä en saanut. Se kuersi kysymykseni.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        "Ja nyt Huuhaa kirjoitit väärillä lainausmerkeillä olevan viestin"

        Teksti oli jo kertaalleen lainattu ja otin palan. Kun ei ole koodia, on ihan sama mitä lainausmerkkejä käyttää.

        2023-11-23 11:19:29 on ihan asianmukaisesti lainattu.

        "Kun ei ole koodia, on ihan sama mitä lainausmerkkejä käyttää."

        Se teki viestistäsi 2023-11-23 10:53:15 ensi lukemalta täysin käsittämättömän. (Ehkä ihan sama. Varmaan viestisi muutenkin kannattaisi jättää lukematta.)

        Kirjoitusvirheesi nimittäin ovat kyllä erittäin paljon silmää rasittavia, mutta ne tässä on pakkosyöttösi takia jo oppinut aika hyvin dekoodaamaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kun ei ole koodia, on ihan sama mitä lainausmerkkejä käyttää."

        Se teki viestistäsi 2023-11-23 10:53:15 ensi lukemalta täysin käsittämättömän. (Ehkä ihan sama. Varmaan viestisi muutenkin kannattaisi jättää lukematta.)

        Kirjoitusvirheesi nimittäin ovat kyllä erittäin paljon silmää rasittavia, mutta ne tässä on pakkosyöttösi takia jo oppinut aika hyvin dekoodaamaan.

        Siinä näemmä jäi lainausmerkit laittamatta. Anteeksi.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Siinä näemmä jäi lainausmerkit laittamatta. Anteeksi.

        7621 viestiä kurjautunerna ja lukematon määrä kirjautumattomana. Nyt meni mauttomuuden raja rikki niin, että heilahti. On mautonta omistaa noin paha addiktio.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Ei se minun vika ollu. Kun kopioin koodin TinyMCE:hen, se vaihtoi lsinausmerkit. Kopioin TinyMCE:stä puolestaa koodin yälle sivustolle. En huomannut, että lainsusmerkit olivat vaihtuneet.

        Mutta nyt joku yrittää viedä säikeen sivuraiteelle. Jospa pysyttäisiin asiassa.

        Ydinasioita on tämä:

        "Anonyymi
        2023-11-23 10:35:36

        Tapio-Huuhaa kirjoitti:
        Ekiktä puuttuu minusta tyylitajua ihsn samaan tapaan kuin Markku Mäkelältä.

        Onko Vuokila jo tuhonnut piilosanojen julkisuuskuvan?"

        Saman voi kysyä Ekin & Markun mauttomuuksiin menevillä vihjeillä. Jos nyt pysyttäisiin säikeen aiheessa.

        "Ei se minun vika ollu. Kun kopioin koodin TinyMCE:hen, se vaihtoi lsinausmerkit. Kopioin TinyMCE:stä puolestaa koodin yälle sivustolle. En huomannut, että lainsusmerkit olivat vaihtuneet."

        Kun Huuhaa esittelet täällä koodiasi, niin totta kai se on sinun asiasi tarkistaa se. Jos kerran "et huomannut", niin esittämäsi koodin virheellisyys oli sinun vikasi. (Eri asia on, onko sillä nyt mitään väliä, millaisia koodeja täällä esittelet. Sinun kohdallasi lähes jokainen jo ymmärtää, että kaikenlaiset virheet ovat enemmän kuin todennäköisiä.)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei se minun vika ollu. Kun kopioin koodin TinyMCE:hen, se vaihtoi lsinausmerkit. Kopioin TinyMCE:stä puolestaa koodin yälle sivustolle. En huomannut, että lainsusmerkit olivat vaihtuneet."

        Kun Huuhaa esittelet täällä koodiasi, niin totta kai se on sinun asiasi tarkistaa se. Jos kerran "et huomannut", niin esittämäsi koodin virheellisyys oli sinun vikasi. (Eri asia on, onko sillä nyt mitään väliä, millaisia koodeja täällä esittelet. Sinun kohdallasi lähes jokainen jo ymmärtää, että kaikenlaiset virheet ovat enemmän kuin todennäköisiä.)

        Olen usein inhonnut sinua ja tyhmiä päiviä jolloin
        Paiskotaan kamoja
        Potkitaan ovia
        Toisaalta rakastan sitä hetkeä
        Jolloin kaksi leijonaa
        Makaa sängyssä raukeina
        Savanni nukahtaa iltapäivän kuumuuteen
        Myös me nukahdamme väsyneet leijonat

        (Ultra Bra: Savanni nukahtaa, sävellys Kerkko Koskinen, sanat Anni Sinnemäki)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen usein inhonnut sinua ja tyhmiä päiviä jolloin
        Paiskotaan kamoja
        Potkitaan ovia
        Toisaalta rakastan sitä hetkeä
        Jolloin kaksi leijonaa
        Makaa sängyssä raukeina
        Savanni nukahtaa iltapäivän kuumuuteen
        Myös me nukahdamme väsyneet leijonat

        (Ultra Bra: Savanni nukahtaa, sävellys Kerkko Koskinen, sanat Anni Sinnemäki)

        Huuhaa on siirtämässä Ekin piilosanaa SK:n nettiversiosta ihan kiihkeänä, koska siellä on joku kaksimielisyys, johon eräs nimimerkki on kohdistanut epäilystä. Saadaanko uutta viestitettävää toimitukselle? Joko nyt tulee kunnon vastaus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huuhaa on siirtämässä Ekin piilosanaa SK:n nettiversiosta ihan kiihkeänä, koska siellä on joku kaksimielisyys, johon eräs nimimerkki on kohdistanut epäilystä. Saadaanko uutta viestitettävää toimitukselle? Joko nyt tulee kunnon vastaus?

        Yleensäkin piilosanojen - toisin kuin kunnon ristikkojen - vihjeissä tuntuu olevan aina jonkinlaista kaksimielisyyttä, joka tosin harvoin liittyy seksiin. Ei sanota suoraan, vaan kierrellään ja kaarrellaan. Tällainen viattomanoloinenkin kaksimielisyys tuo joka tapauksessa mieleen törkeät ja jopa rivot kaksimielisyydet. Jotka eivät ole enää tätä päivää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yleensäkin piilosanojen - toisin kuin kunnon ristikkojen - vihjeissä tuntuu olevan aina jonkinlaista kaksimielisyyttä, joka tosin harvoin liittyy seksiin. Ei sanota suoraan, vaan kierrellään ja kaarrellaan. Tällainen viattomanoloinenkin kaksimielisyys tuo joka tapauksessa mieleen törkeät ja jopa rivot kaksimielisyydet. Jotka eivät ole enää tätä päivää.

        Nyt tuli SK:lta toinen kommentti siihen, että kerroin, että nämä on nosteetu täällä esille:

        Tilkkupeitteen saaminen syttymään ei onnistu.
        Kelaa tätä! Yökkäämisessä on vastaus!
        Haluaako Gore käydä tuolille vai muuten vain dominan armoille?

        Sain vastauksen, että tähän asiaan liittyen on tullut muiltakin ​asiakkailta kommentteja. Tämö merkitsee sitä, että Eki saa SKlta tiedon asiasta.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Nyt tuli SK:lta toinen kommentti siihen, että kerroin, että nämä on nosteetu täällä esille:

        Tilkkupeitteen saaminen syttymään ei onnistu.
        Kelaa tätä! Yökkäämisessä on vastaus!
        Haluaako Gore käydä tuolille vai muuten vain dominan armoille?

        Sain vastauksen, että tähän asiaan liittyen on tullut muiltakin ​asiakkailta kommentteja. Tämö merkitsee sitä, että Eki saa SKlta tiedon asiasta.

        Varsinainen kannan otto tuokaan ei ollut, sillä toimitus ei ottanut kantaa siihen, mitä mieltä se itse asiasta on.

        Mutta jos vihjeistä tulee useilta ihmisiltä negatiivista palautetta, asia tulee ottaa huomioon. Tuntuu, että hyvän maun säilymisen valvonta SK:n piiliksissä on ulkoistettu asiakkaille. Jos asiakkailleei kelpaa kalsimielusyydet, laatijan tulee niistä luopua.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Nyt tuli SK:lta toinen kommentti siihen, että kerroin, että nämä on nosteetu täällä esille:

        Tilkkupeitteen saaminen syttymään ei onnistu.
        Kelaa tätä! Yökkäämisessä on vastaus!
        Haluaako Gore käydä tuolille vai muuten vain dominan armoille?

        Sain vastauksen, että tähän asiaan liittyen on tullut muiltakin ​asiakkailta kommentteja. Tämö merkitsee sitä, että Eki saa SKlta tiedon asiasta.

        Tilanne on nyt jo niin kärjistynyt, että kannattaa odottaa Vuokilan pakollista vastinetta tulevina viikkoina jollain sopivalla "Pari sanaa ristikoista" tai muulla palstalla.

        Siinä mannerlaatat liikkuu kun Huuhaa pistää kampanjan käyntiin. 😠


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huuhaa on siirtämässä Ekin piilosanaa SK:n nettiversiosta ihan kiihkeänä, koska siellä on joku kaksimielisyys, johon eräs nimimerkki on kohdistanut epäilystä. Saadaanko uutta viestitettävää toimitukselle? Joko nyt tulee kunnon vastaus?

        "Huuhaa on siirtämässä Ekin piilosanaa SK:n nettiversiosta ihan kiihkeänä,"

        En ymmärrä, mitä anonyymi tarkoittaa. Mitä ihmeen siirtämässä. Samat piilosanat on papdri- ja nettiversiossa.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Varsinainen kannan otto tuokaan ei ollut, sillä toimitus ei ottanut kantaa siihen, mitä mieltä se itse asiasta on.

        Mutta jos vihjeistä tulee useilta ihmisiltä negatiivista palautetta, asia tulee ottaa huomioon. Tuntuu, että hyvän maun säilymisen valvonta SK:n piiliksissä on ulkoistettu asiakkaille. Jos asiakkailleei kelpaa kalsimielusyydet, laatijan tulee niistä luopua.

        Olet Huuhaa näköjään onnistunut hankkimaan itsellesi opetuslapsia. Meitä on joka junaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tilanne on nyt jo niin kärjistynyt, että kannattaa odottaa Vuokilan pakollista vastinetta tulevina viikkoina jollain sopivalla "Pari sanaa ristikoista" tai muulla palstalla.

        Siinä mannerlaatat liikkuu kun Huuhaa pistää kampanjan käyntiin. 😠

        No kahteen otteeseen tuli SKlta minulta palautetta. Koska joku muukin samasta asiasta antoi palautetta, Vuokila ei voi saatua palautetta ohittaa. Mutta sitä on turha toivoa, että hän missään pahoiitelusi toimintaansa julkisesti. Hän voi pahoitella Apu-lehden SK:n toimituksille aiheutunutta kohua, mutta en usko, että pahoittelua tulisi "Pati sanaa ristikoita" -palstassa. Foorumillaan hän tuskin asiaa nostaa esille.

        Ainoa taho, jossa asian voisi nostaa joku esille, on IS:n Ristikkoakatemian palsta. En usko, että kukaan nostaa sielläkään ssian esille.

        Vain foorumini ja tämä foorumi on paikka, jossa voi tyyliongelmat kunnolls nostaa esille.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        No kahteen otteeseen tuli SKlta minulta palautetta. Koska joku muukin samasta asiasta antoi palautetta, Vuokila ei voi saatua palautetta ohittaa. Mutta sitä on turha toivoa, että hän missään pahoiitelusi toimintaansa julkisesti. Hän voi pahoitella Apu-lehden SK:n toimituksille aiheutunutta kohua, mutta en usko, että pahoittelua tulisi "Pati sanaa ristikoita" -palstassa. Foorumillaan hän tuskin asiaa nostaa esille.

        Ainoa taho, jossa asian voisi nostaa joku esille, on IS:n Ristikkoakatemian palsta. En usko, että kukaan nostaa sielläkään ssian esille.

        Vain foorumini ja tämä foorumi on paikka, jossa voi tyyliongelmat kunnolls nostaa esille.

        Vastustan jyrkästi Tapion naurettavan tiukkapipoista ja kaunaista toimintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastustan jyrkästi Tapion naurettavan tiukkapipoista ja kaunaista toimintaa.

        Sama täällä. Vaikka Tapio ei varmaan omasta mielestään ole lainkaan tiukkapipoinen eikä kaunainen, on kuitenkin yleisesti tunnettua, että hänen ja Vuokilan välit ovat riitaisat. Siten on syytä epäillä, että Tapion toiminta on maalittamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastustan jyrkästi Tapion naurettavan tiukkapipoista ja kaunaista toimintaa.

        Vastustan Tapiota ja olenkin laatinut kirjelmän, jossa tuon esille Tapion historian linkkeineen Sanariksen palstalla. Eiköhän lehdille selviä mikä Tapio on miehiään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastustan Tapiota ja olenkin laatinut kirjelmän, jossa tuon esille Tapion historian linkkeineen Sanariksen palstalla. Eiköhän lehdille selviä mikä Tapio on miehiään.

        Kyllähän tosiaan myös kaikilla asioista Tapion kanssa eri mieltä olevilla on mahdollisuus tiedottaa kantansa kyseisille lehdille. Minusta oleellisia seikkoja ovat myös:

        On yleisesti tunnettua Tapion ja Vuokilan olleen riidoissa keskenään muista syistä jo monta vuotta.

        Siten tässä tapauksessa voi olla syytä epäillä maalittamista Vuokilaa vastaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän tosiaan myös kaikilla asioista Tapion kanssa eri mieltä olevilla on mahdollisuus tiedottaa kantansa kyseisille lehdille. Minusta oleellisia seikkoja ovat myös:

        On yleisesti tunnettua Tapion ja Vuokilan olleen riidoissa keskenään muista syistä jo monta vuotta.

        Siten tässä tapauksessa voi olla syytä epäillä maalittamista Vuokilaa vastaan.

        Minulla ei oke mitään itse firmaa kohtaan. Kyse on vain siittä, mitä pudän ristikoissa asiallisena. En saanut aikkinani asioita kunnolla käsitellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vastustan Tapiota ja olenkin laatinut kirjelmän, jossa tuon esille Tapion historian linkkeineen Sanariksen palstalla. Eiköhän lehdille selviä mikä Tapio on miehiään.

        Tuo esille, miten Vuokila ja Jukkis myös estivät perusyelmadta kritiikkini kunnolla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sama täällä. Vaikka Tapio ei varmaan omasta mielestään ole lainkaan tiukkapipoinen eikä kaunainen, on kuitenkin yleisesti tunnettua, että hänen ja Vuokilan välit ovat riitaisat. Siten on syytä epäillä, että Tapion toiminta on maalittamista.

        Jos kritisoin tiettyjä Vuokilan mauttomina pitämiä vihjeitä, avostelen vain niitä. Oken eti lehtiin kertonut vain mauttomani pitämät vihjeet. Sellaisen palautteen sntaminrn in aivan perusteltua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet Huuhaa näköjään onnistunut hankkimaan itsellesi opetuslapsia. Meitä on joka junaan.

        Kyllä muut ihan omilla aivoillaan ovat tulleet samoihin johtopäätöksiin kuin minä. Ei 2023-11-23 16:36:07 mikäön minun opetuslapseni ole.

        Erittäin realistinrn kuvaus todellisuudesta.

        "Tällainen viattomanoloinenkin kaksimielisyys tuo joka tapauksessa mieleen törkeät ja jopa rivot kaksimielisyydet. Jotka eivät ole enää tätä päivää."

        Aivan saman tapaisia kommentteja sain ihmisiltä, jotka eivät tiedä yhtään mitään netissä käydyistä keskusteluista ja jitka eivät niitä seuraa.

        Kysyin aiemmin erääktä hrnkilöltä Gire-vihjeestä ja samaan tapaisena hän sitä piti kuin aiempiakin mainitsemiani vihjeitä.

        Vuokilalla tuntuu olevan opetuslapsia, jotka kiivaasti tulevat häntä puolustamaan ja väittämään, ettei Vuokilan vihjeet mitenkään kovin mauttomia ole.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Jos kritisoin tiettyjä Vuokilan mauttomina pitämiä vihjeitä, avostelen vain niitä. Oken eti lehtiin kertonut vain mauttomani pitämät vihjeet. Sellaisen palautteen sntaminrn in aivan perusteltua.

        Haluat vain ja ainoastaan päsmäröidä ihan toisen yrityksen toimintaa. Jätä ostamatta Sanariksen ristikot, jos et niistä pidä.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Jos kritisoin tiettyjä Vuokilan mauttomina pitämiä vihjeitä, avostelen vain niitä. Oken eti lehtiin kertonut vain mauttomani pitämät vihjeet. Sellaisen palautteen sntaminrn in aivan perusteltua.

        Niin, ihme se olisikin, jos olisit noille lehdille paljastanut sinun ja Vuokilan olevan monivuotisia riitakumppaneita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vastustan Tapiota ja olenkin laatinut kirjelmän, jossa tuon esille Tapion historian linkkeineen Sanariksen palstalla. Eiköhän lehdille selviä mikä Tapio on miehiään.

        Tuo olisi minun suhteen maalittamista. Sillä pyrittäisiin esittämään kritiikki.

        Olen lehtiin ihan asiallista kritiikkiä esittänyt. Tisin kaivelin vuoden 2015 osalta menneitä.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Kyllä muut ihan omilla aivoillaan ovat tulleet samoihin johtopäätöksiin kuin minä. Ei 2023-11-23 16:36:07 mikäön minun opetuslapseni ole.

        Erittäin realistinrn kuvaus todellisuudesta.

        "Tällainen viattomanoloinenkin kaksimielisyys tuo joka tapauksessa mieleen törkeät ja jopa rivot kaksimielisyydet. Jotka eivät ole enää tätä päivää."

        Aivan saman tapaisia kommentteja sain ihmisiltä, jotka eivät tiedä yhtään mitään netissä käydyistä keskusteluista ja jitka eivät niitä seuraa.

        Kysyin aiemmin erääktä hrnkilöltä Gire-vihjeestä ja samaan tapaisena hän sitä piti kuin aiempiakin mainitsemiani vihjeitä.

        Vuokilalla tuntuu olevan opetuslapsia, jotka kiivaasti tulevat häntä puolustamaan ja väittämään, ettei Vuokilan vihjeet mitenkään kovin mauttomia ole.

        Etkö Tapio ymmärrä, että 2023-11-23 16:36:07 on aivan selvästi kieli poskessa kirjoitettu provo ja trollaus. Lainaamasi osuus voi muusta kirjoituksesta erilleen irrotettuna antaa toisenlaisen vaikutelman.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän tosiaan myös kaikilla asioista Tapion kanssa eri mieltä olevilla on mahdollisuus tiedottaa kantansa kyseisille lehdille. Minusta oleellisia seikkoja ovat myös:

        On yleisesti tunnettua Tapion ja Vuokilan olleen riidoissa keskenään muista syistä jo monta vuotta.

        Siten tässä tapauksessa voi olla syytä epäillä maalittamista Vuokilaa vastaan.

        En toimi Vuokilaa vastaan vaan tosiasiassa toimin hänen puolestaan. Jos hän itse ei tajua sitä, miten huonoa makua hänen ja Markun vihjeet välillä edustavat niitä on kritisoitava. Jos ei kritisoida Avun ja Suomen Kuvalehden maine voi kärsiä.

        Ratkon eniten Sanaridin tuottamia ristikoita ja haluan niitä edelleenkin Avussa, IS:ssä ja Suomen Kuvalehdesdä nähdä.

        Haluan vain, että vihjeiden tyyli ei mene mauttomaksi. Kyllä niin moni muukin haluaa ja lehdet itsd eivät pidä siitä, jos tulee arvistelua huonosta mausta vihjeissä.

        Halusn vain ja ainoastasn saada Vuokilas aiempas enemmön kiinnittämäön tyyliseikkoihin huomiota. Jos hän asian ottaa tosissaan, valitukset loppuvat.

        Vuokilan jopa aggressiivinen puolustaminen ei ole viimekädesdä kenenkään etu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Etkö Tapio ymmärrä, että 2023-11-23 16:36:07 on aivan selvästi kieli poskessa kirjoitettu provo ja trollaus. Lainaamasi osuus voi muusta kirjoituksesta erilleen irrotettuna antaa toisenlaisen vaikutelman.

        Saattoi olla, mutta ihan oikeasti sitä mieltä myös pllaan.

        Eivät todellakaan monet Ekin ja Markun huonoa makua osoittavista vihjeistä pidä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Haluat vain ja ainoastaan päsmäröidä ihan toisen yrityksen toimintaa. Jätä ostamatta Sanariksen ristikot, jos et niistä pidä.

        Minusts ei ole Sanarisin etu, jos huonoon makuu ei puututa. Kyllä tyyliseikat ovat myös asia, josta Sanarista voi tarvittaessa arvostella.

        Monet muutkin ovat samoilla linjoills.

        Sanarisin innokkaimmat fanit eikä Eki nyt vaan eivät tahdo kestää kritiikkiä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, ihme se olisikin, jos olisit noille lehdille paljastanut sinun ja Vuokilan olevan monivuotisia riitakumppaneita.

        En usko, että jos kerrot kaiken juurta jaksaen, voit saada aikaan sen, että lehdet mitätöivät kritiikkini.

        Toin esille myös eröiden muiden henkilöiden kritiikin.

        Pakko niitä kritiikin esittäjiä muitakin on olla.

        Ny vain Eki-fanit pelkästään tuntuvat keskittyvän kritiikkini mitätöimiseen.

        Yrittäkää ihan oikeasti ajatella ristikoita niiden silmin, joyka ekoja kertoja ristikoihin tutista. Minkä kuvan he mauttomuuksiin menevistä ristikoista silloin saavat.

        Haluan, että Sanarisin tuottamista ristikoista jää laadukas vaikutelma myös tyylin suhteen. Minulla ei Ekin firman suhteen ole mitään kaunaa. Kyllä minä dille menestystä toivon.

        Myönnän, että Sanarisin foorumissa olevasta toiminnasta jäi kaunoja esim. vuoden 2015vpiiliksen käsittelyn suhteen. Täsdpä däikeessä ja omassa foirumissani ne nyt purettiin. Voi jättää ainakin sen menneisyyteen.

        Ei se, että valitin Ekin ristikoista tarkoita, että tein sen pahantahtoisuuttani. Tein sen paremman tulevaisuuden toivossa. Toivon, että Eki tajuaa jättää pois ristikoistaan sellaiset kaksimielisyydet, jota nykyaikana monet katsovat sopimattomiksi.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        En toimi Vuokilaa vastaan vaan tosiasiassa toimin hänen puolestaan. Jos hän itse ei tajua sitä, miten huonoa makua hänen ja Markun vihjeet välillä edustavat niitä on kritisoitava. Jos ei kritisoida Avun ja Suomen Kuvalehden maine voi kärsiä.

        Ratkon eniten Sanaridin tuottamia ristikoita ja haluan niitä edelleenkin Avussa, IS:ssä ja Suomen Kuvalehdesdä nähdä.

        Haluan vain, että vihjeiden tyyli ei mene mauttomaksi. Kyllä niin moni muukin haluaa ja lehdet itsd eivät pidä siitä, jos tulee arvistelua huonosta mausta vihjeissä.

        Halusn vain ja ainoastasn saada Vuokilas aiempas enemmön kiinnittämäön tyyliseikkoihin huomiota. Jos hän asian ottaa tosissaan, valitukset loppuvat.

        Vuokilan jopa aggressiivinen puolustaminen ei ole viimekädesdä kenenkään etu.

        Moralistithan ovat aina verhoutuneet hyveellisyyden kaapuun ja toimivat muiden puolesta.

        Kai olet jo valittanut uusimman Apu-lehden nitrodiskon pöntöllä istuvasta äijästä? Ja sivun ensimmäinen vitsi voi jollekin tuoda mieleen naisen jalkovälin? Entä törkeä pieruvitsi? Ja vielä juopottelua ravintolassa ja rattijuopumuksella vitsailua!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Moralistithan ovat aina verhoutuneet hyveellisyyden kaapuun ja toimivat muiden puolesta.

        Kai olet jo valittanut uusimman Apu-lehden nitrodiskon pöntöllä istuvasta äijästä? Ja sivun ensimmäinen vitsi voi jollekin tuoda mieleen naisen jalkovälin? Entä törkeä pieruvitsi? Ja vielä juopottelua ravintolassa ja rattijuopumuksella vitsailua!

        Nitrodiskoa en nykyisin lue. Tiedän kyllä että siinä on kaikenlaista ja voi olla miekestäni huonoa makua olevaa huumoria. En vain halua, että nitrodiskotyyliä on lehden ristikoissa. Ei sitä moni muukaan halua ristikoihin tuotavan. Onko vaikea ymmärtää se, että niin haluavat monet muutkin. Ei lehti itsekään kerro, että ristikoissa pitäisi olla huonoa makua olevia vihjeitä.

        En nyt enää haluaisin Ekin ja Markun mielestäni erittäin huonoa tyylitajua osoittavista vihjeistä enempää keskustella. Olen näkemykseni Ekille, Avulle, IS:lle ja Suomen Kuvalehdelle kertonut, joten eikö tämä voi olla tässä.

        Asiasta on turha enää jankata - tiedän vain yhden henkilön, joka kyllä voisi jankata tästä loputtomiin, mutta minä haluaisin nyt sanoa stopin. Tosin, jos sanon stopin, joku saattaa jatkaa mollaamalla näkemykseni ja pitämällä niitä tyhjän arvoisina - tämä on aiemminkin koettu. 2023-11-23 22:11:59 oli tyypillinen mitätöimisyritys.

        Lehdet nyt ottakoot asian tosissaan tai ei. Eki ottakoon saamansa kritiikin vastaan tai sitten ei. Kun nyt kaikki osapuolet tietävät toistensa näkemykset, kannattaisi lopettaa.

        Pyydä Ekiä tuomasn nitrodiskotyylisiä ristikoita ja piiliksiä Hymyyn, niin voit olla tyytyväinem sinäkin, jos kerran niin nitrodiskotyyliä ristikoihin haluat. Kerro Penalle, että hän loisi roiseja piilisristikoita - niitä hän mielestäni vähän lupaileekin luoda. RatkobPenan pornoridtikoita, jos seksistisestä kubituksesta pidät.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Nitrodiskoa en nykyisin lue. Tiedän kyllä että siinä on kaikenlaista ja voi olla miekestäni huonoa makua olevaa huumoria. En vain halua, että nitrodiskotyyliä on lehden ristikoissa. Ei sitä moni muukaan halua ristikoihin tuotavan. Onko vaikea ymmärtää se, että niin haluavat monet muutkin. Ei lehti itsekään kerro, että ristikoissa pitäisi olla huonoa makua olevia vihjeitä.

        En nyt enää haluaisin Ekin ja Markun mielestäni erittäin huonoa tyylitajua osoittavista vihjeistä enempää keskustella. Olen näkemykseni Ekille, Avulle, IS:lle ja Suomen Kuvalehdelle kertonut, joten eikö tämä voi olla tässä.

        Asiasta on turha enää jankata - tiedän vain yhden henkilön, joka kyllä voisi jankata tästä loputtomiin, mutta minä haluaisin nyt sanoa stopin. Tosin, jos sanon stopin, joku saattaa jatkaa mollaamalla näkemykseni ja pitämällä niitä tyhjän arvoisina - tämä on aiemminkin koettu. 2023-11-23 22:11:59 oli tyypillinen mitätöimisyritys.

        Lehdet nyt ottakoot asian tosissaan tai ei. Eki ottakoon saamansa kritiikin vastaan tai sitten ei. Kun nyt kaikki osapuolet tietävät toistensa näkemykset, kannattaisi lopettaa.

        Pyydä Ekiä tuomasn nitrodiskotyylisiä ristikoita ja piiliksiä Hymyyn, niin voit olla tyytyväinem sinäkin, jos kerran niin nitrodiskotyyliä ristikoihin haluat. Kerro Penalle, että hän loisi roiseja piilisristikoita - niitä hän mielestäni vähän lupaileekin luoda. RatkobPenan pornoridtikoita, jos seksistisestä kubituksesta pidät.

        Miksi haluat lopettaa keskustelun tähän? Kyllä tämä on asia josta pitää keskustella perinpohjaisesti, ettei kenellekään jää mitään epäselvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi haluat lopettaa keskustelun tähän? Kyllä tämä on asia josta pitää keskustella perinpohjaisesti, ettei kenellekään jää mitään epäselvää.

        Epäasiallista spekulointia, joka ei pidä paikkaansa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi haluat lopettaa keskustelun tähän? Kyllä tämä on asia josta pitää keskustella perinpohjaisesti, ettei kenellekään jää mitään epäselvää.

        Tämän säikeen Ekin vihjeiden käsittely on mennyt samantaiseen jankkaamiseen, miten kävi välillä Sanarisin foorumissa. Lisäksi on toinen asia, jota Danaridin foorumissa kohtasin.

        Jos olin eri mieltä joidenkin kommentoijien kanssa, jotkut kommentoijat painostivat minua ajattelemaan heidän kanssaan samaa mieltä. Monta kertaa myös pyrittiin keinolla millä hyvänsä mitätöimään esittämäni kritiikki. Tässä säikeessä mitätöintiä on pyritty harrastamaan lähinnä uskonnon varjolla. Kaikki keinot mitätöinnissä olivat sallittuja - myös minun mustamaalaaminen lehtien toimitusten silmissä.

        Uskonnollisuus on sikäli huono peruste, etyä myös ei-uskonnolliset pitävät Vuokilan ja Mäkelän vihjeitystä välillä kyseenalaisena perhelehteen, vähintään tyylillisesti harmaalla alueella likkumisena.

        Varsin mielipide on että kaksimielinen vihjaiku ei oke tätä päivää - jod sitä <Njtrodiskosss, alkaa diinäkin olemaan ajan hengen vastaista.

        Kun keskustelu menee jankkaamisekdi ja minun mielipiteideni mitötöintipyrkimyksiksi, on hedelmätöntä jatkaa.

        Sanarisin foorumissa Eki on piilosanojen laadinnan suhteen nostettu koskemattomsksi ja Eki itse on asettunut kaiken arvostelun yläpuolle. Hän kokee, että juuri hän on se, joka määrittelee, millainen vihje sopii piilosanatehtäviin ja millainen ei.

        Jukkiksen mielestä tämä oli oikein myös tyylin suhteen. Eki ei tunnustanut tehneensä tyylimokaa ja Jukkis komppasi. Jos Eki asettuu omassa foorumissaan kritiikin yläpuokelle, eihän tyylikritiikistä mitään tule. Tyylikritiikin esittäjän mielipiteet vain pitää joko kokonaan estää tai ainakin tavalla tai toisella totaalisesti mitätöidä. Se on pelin henki Sanarisin foorumissa.

        Mitätöinti koske mös teknisessä mielessä laadintaa. En edelleenkään pidä ratkaisusan LOTTANA ns. suoraa vihjettä piilisten alkuperäistä henkeä kunnioittavana. Näkemykseni mitätöintiin.

        Ratkon Sanarisin tehtäviä, koska digiversiona ei ole riittävän haastavia muita tarjolla. Pidän Sanarisin tuottamia ristikoita yleisesti ottaen melko laadukkaina. En ole kuitenkaan Sanaris-fani ja haluan pitää hajuraon, etten faniksi ryhtyisi, jotta voisin tarkastella ristikoita edes jossakin määrin ikään kuin ulkopuolisen silmin. Pahinta mitä voin kuvitella on varaukseton fanittaminen. Kun en fani Sanarisin foorumiin kirjoittaessani ollut, kritiikistäni ei varmaan siitäkään syystä pidetty.

        Koviksissa on minusta liikaa kirjainkikkailuja ja niitä pyritään tuomaan keskivaikeisiinkin ristikoihin ihan liikaa. Mutta tämä on eri asia. Näistäkin varmaan joku voisi kuukausikaupalla alkaa jankkaamaan kanssani.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Tämän säikeen Ekin vihjeiden käsittely on mennyt samantaiseen jankkaamiseen, miten kävi välillä Sanarisin foorumissa. Lisäksi on toinen asia, jota Danaridin foorumissa kohtasin.

        Jos olin eri mieltä joidenkin kommentoijien kanssa, jotkut kommentoijat painostivat minua ajattelemaan heidän kanssaan samaa mieltä. Monta kertaa myös pyrittiin keinolla millä hyvänsä mitätöimään esittämäni kritiikki. Tässä säikeessä mitätöintiä on pyritty harrastamaan lähinnä uskonnon varjolla. Kaikki keinot mitätöinnissä olivat sallittuja - myös minun mustamaalaaminen lehtien toimitusten silmissä.

        Uskonnollisuus on sikäli huono peruste, etyä myös ei-uskonnolliset pitävät Vuokilan ja Mäkelän vihjeitystä välillä kyseenalaisena perhelehteen, vähintään tyylillisesti harmaalla alueella likkumisena.

        Varsin mielipide on että kaksimielinen vihjaiku ei oke tätä päivää - jod sitä <Njtrodiskosss, alkaa diinäkin olemaan ajan hengen vastaista.

        Kun keskustelu menee jankkaamisekdi ja minun mielipiteideni mitötöintipyrkimyksiksi, on hedelmätöntä jatkaa.

        Sanarisin foorumissa Eki on piilosanojen laadinnan suhteen nostettu koskemattomsksi ja Eki itse on asettunut kaiken arvostelun yläpuolle. Hän kokee, että juuri hän on se, joka määrittelee, millainen vihje sopii piilosanatehtäviin ja millainen ei.

        Jukkiksen mielestä tämä oli oikein myös tyylin suhteen. Eki ei tunnustanut tehneensä tyylimokaa ja Jukkis komppasi. Jos Eki asettuu omassa foorumissaan kritiikin yläpuokelle, eihän tyylikritiikistä mitään tule. Tyylikritiikin esittäjän mielipiteet vain pitää joko kokonaan estää tai ainakin tavalla tai toisella totaalisesti mitätöidä. Se on pelin henki Sanarisin foorumissa.

        Mitätöinti koske mös teknisessä mielessä laadintaa. En edelleenkään pidä ratkaisusan LOTTANA ns. suoraa vihjettä piilisten alkuperäistä henkeä kunnioittavana. Näkemykseni mitätöintiin.

        Ratkon Sanarisin tehtäviä, koska digiversiona ei ole riittävän haastavia muita tarjolla. Pidän Sanarisin tuottamia ristikoita yleisesti ottaen melko laadukkaina. En ole kuitenkaan Sanaris-fani ja haluan pitää hajuraon, etten faniksi ryhtyisi, jotta voisin tarkastella ristikoita edes jossakin määrin ikään kuin ulkopuolisen silmin. Pahinta mitä voin kuvitella on varaukseton fanittaminen. Kun en fani Sanarisin foorumiin kirjoittaessani ollut, kritiikistäni ei varmaan siitäkään syystä pidetty.

        Koviksissa on minusta liikaa kirjainkikkailuja ja niitä pyritään tuomaan keskivaikeisiinkin ristikoihin ihan liikaa. Mutta tämä on eri asia. Näistäkin varmaan joku voisi kuukausikaupalla alkaa jankkaamaan kanssani.

        - Ehkä minun hahmoissani alapäähuumoria on ollut räikeimmin, mutta ammentavat siitä muidenkin hahmot, Hirviniemi sanoi vuonna 2014 Ilta-Sanomille.

        Akulla huuhaamainen puolustus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        - Ehkä minun hahmoissani alapäähuumoria on ollut räikeimmin, mutta ammentavat siitä muidenkin hahmot, Hirviniemi sanoi vuonna 2014 Ilta-Sanomille.

        Akulla huuhaamainen puolustus.

        Pikemmin Eki Hirviniemen tavoin puolustsutu kun ala- ja myös yläpäähuumoria yksin tai Markun kanssa harrastaa.

        Kummankin huumori ei nyt ole tätä päivää - niin ajattelee moni henkilö. Turha Sanarisin ydinporukan on tulla tänne inttämään, että kyllä Ekin ja Markun huumori on sina nykyhetkessäkin ihan ok. Kukaan ydinporukassa ei uskalla sanoa Ekille, että lopettaisi srksistisen vihjeityksen tyysti. Ei ydinporukka edes täällä uskalla sanoa mitään kritiikkiä Ekin kyseenalaisista vihjeistä. Tänne tullaan vaan fanaattisesti puolustamaan Ekiä.

        Minusta Sanarisin ydinporukka tekee täällä itsestään täysin naurettavan Ekin vihjeitä puolustaessaan. He osoittavat, että Sanarisin foorumi on monelle faniklubi, jossa jotkut ikävät asiat vain lakaistaan maton alle. He haluaisivat täälläkin lakaista ikävät asiat maton alle, Kun lakaisu ei onnistu, he täälläkin aivan samoin kuin Sanarisin foorumissa keinoja kaihtamatta pyrkivät mitätöimään kritikin esittäjien mmielipiteet. Jos kritiikin esittäjän mielipiteet voidaan jollalin konstin mitätöidä, uskolliset fanit voivat Ekille osoittaa, että ei Ekin tarvitse kritisoijan mielipiteistä välittää.

        Sanoma on siis se, että Eki ja Markku jatkakaa vaan sekiustisten vihjeiden luomista välittämättä niistä, joiden mielestä Ekin ja Markun osa vihjeistä ei ole tätä päivää.

        Millaisena ulkopuoliset nyt kokevan Danarus-fanien toiminnan? En oikein usko, että vaikutelma on kovin positiivinen.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Pikemmin Eki Hirviniemen tavoin puolustsutu kun ala- ja myös yläpäähuumoria yksin tai Markun kanssa harrastaa.

        Kummankin huumori ei nyt ole tätä päivää - niin ajattelee moni henkilö. Turha Sanarisin ydinporukan on tulla tänne inttämään, että kyllä Ekin ja Markun huumori on sina nykyhetkessäkin ihan ok. Kukaan ydinporukassa ei uskalla sanoa Ekille, että lopettaisi srksistisen vihjeityksen tyysti. Ei ydinporukka edes täällä uskalla sanoa mitään kritiikkiä Ekin kyseenalaisista vihjeistä. Tänne tullaan vaan fanaattisesti puolustamaan Ekiä.

        Minusta Sanarisin ydinporukka tekee täällä itsestään täysin naurettavan Ekin vihjeitä puolustaessaan. He osoittavat, että Sanarisin foorumi on monelle faniklubi, jossa jotkut ikävät asiat vain lakaistaan maton alle. He haluaisivat täälläkin lakaista ikävät asiat maton alle, Kun lakaisu ei onnistu, he täälläkin aivan samoin kuin Sanarisin foorumissa keinoja kaihtamatta pyrkivät mitätöimään kritikin esittäjien mmielipiteet. Jos kritiikin esittäjän mielipiteet voidaan jollalin konstin mitätöidä, uskolliset fanit voivat Ekille osoittaa, että ei Ekin tarvitse kritisoijan mielipiteistä välittää.

        Sanoma on siis se, että Eki ja Markku jatkakaa vaan sekiustisten vihjeiden luomista välittämättä niistä, joiden mielestä Ekin ja Markun osa vihjeistä ei ole tätä päivää.

        Millaisena ulkopuoliset nyt kokevan Danarus-fanien toiminnan? En oikein usko, että vaikutelma on kovin positiivinen.

        Olen Markku Mäkelän fani, ihan niinkin tämä Tapiokin. Minulla on täysin eri kuva tästä päivästä. Mäkelä on pitkään piirtänyt Avun ristikot erittäin kiltisti ja asiallisesti. Jos Tapio on toista mieltä, hän voi näyttää jonkun toisen piirroksen kuin tämä puheena oleva, ja mielellään vielä kolmannenkin. Sitten uskon, että omassa silmässä ja ajattelutavassa on vikaa. Vaikka löytyisi jopa kolme, se on niihin aikoihin verrattuna, kun Markku "revitteli" Avussakin. Näytin näitä tuoreimpia miehellenikin ja hän todisti näkemykseni. On minulla tässä uusi Seiskakin. Ei siinäkään ole yhtään seksististä tai muuten mässäilevää kuvaa, vaikka siellä niitä joskus on ja Tapion luvallakin saisi olla. Ihan väärää kuvaa minun mielestäni täällä Mäkelästä ja hänen "himoistaan" nyt Tapio jakaa. Kiitokset Suomen ehdottomasti parhaalle ristikkotaiteilijalle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen Markku Mäkelän fani, ihan niinkin tämä Tapiokin. Minulla on täysin eri kuva tästä päivästä. Mäkelä on pitkään piirtänyt Avun ristikot erittäin kiltisti ja asiallisesti. Jos Tapio on toista mieltä, hän voi näyttää jonkun toisen piirroksen kuin tämä puheena oleva, ja mielellään vielä kolmannenkin. Sitten uskon, että omassa silmässä ja ajattelutavassa on vikaa. Vaikka löytyisi jopa kolme, se on niihin aikoihin verrattuna, kun Markku "revitteli" Avussakin. Näytin näitä tuoreimpia miehellenikin ja hän todisti näkemykseni. On minulla tässä uusi Seiskakin. Ei siinäkään ole yhtään seksististä tai muuten mässäilevää kuvaa, vaikka siellä niitä joskus on ja Tapion luvallakin saisi olla. Ihan väärää kuvaa minun mielestäni täällä Mäkelästä ja hänen "himoistaan" nyt Tapio jakaa. Kiitokset Suomen ehdottomasti parhaalle ristikkotaiteilijalle!

        Kyllä Markku Mäkelän onkin saatava kaikkiin piirroksiinsa Tapion ja Hemohes-karpaasiyhteisön lupa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen Markku Mäkelän fani, ihan niinkin tämä Tapiokin. Minulla on täysin eri kuva tästä päivästä. Mäkelä on pitkään piirtänyt Avun ristikot erittäin kiltisti ja asiallisesti. Jos Tapio on toista mieltä, hän voi näyttää jonkun toisen piirroksen kuin tämä puheena oleva, ja mielellään vielä kolmannenkin. Sitten uskon, että omassa silmässä ja ajattelutavassa on vikaa. Vaikka löytyisi jopa kolme, se on niihin aikoihin verrattuna, kun Markku "revitteli" Avussakin. Näytin näitä tuoreimpia miehellenikin ja hän todisti näkemykseni. On minulla tässä uusi Seiskakin. Ei siinäkään ole yhtään seksististä tai muuten mässäilevää kuvaa, vaikka siellä niitä joskus on ja Tapion luvallakin saisi olla. Ihan väärää kuvaa minun mielestäni täällä Mäkelästä ja hänen "himoistaan" nyt Tapio jakaa. Kiitokset Suomen ehdottomasti parhaalle ristikkotaiteilijalle!

        Nettituttuni kokee, että Markku liikkuu perhelehteen joskus harmaalla alueella, mutta Lolita-kuva oli hänenkin mielestään lehteen sopimaton. Lehti itse tunnusti, että kuva pääsi vahingossa läpi ja heidän pitää jatkossa seurata itse tarkemmin kuvitusta. Lehti piti muistutustani AIHEELLISENA.

        Kun nyt katsoin tämän vuoden lehtiä lävitse, aika vähän ylialastomia ja seksisistisessä mielessä kyseenalaista kuvitusta on. Seuraavat lienrvät mitä nettituttuni mielestä harmaalla alueella olevia kuvia:

        14/2023: erittäin isoja rintojaan esittelevä nainen ja ruma isorintainen nainen uimapuvussa.
        15/2023 alaston mies, jonka penis on osittain näkyvissä.
        19/2023 isotakamuksinen alaston nainen, jonka ns. roikkurinnat näkyvät sivulle.
        24/2023 alaston leveälanteinen tukevahko naisuimari toinen rinta hieman esillä.

        Onhan muutosta tapahtunut. Ennen oli kyseenalaisia kuvia lähes joka Apu-lehdessä. 24/2023 kaltaisia kuvia on vanhemmissa lehdissä niin, että nainen on mahdollisimman houkuttelevan näköinen eli naisella on isot rinnat, kapea vyötärö ja leveä lantio ja asentokin houkutteleva. Vieläkin sellainen kuvitus sopisi Hymy-lehteen, mutta mielestäni vain sinne.

        Itse en oikein myöskään pidä verellä mäissäilyllä enkä törkeilyä esittävistä kuvista. Verellä mässäilyä välillä esiintyy. Pahin törkeilyä esittävä kuva taisi olla PuPessa vuonna 2019. Ei sellaisia enää näe.


      • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Nettituttuni kokee, että Markku liikkuu perhelehteen joskus harmaalla alueella, mutta Lolita-kuva oli hänenkin mielestään lehteen sopimaton. Lehti itse tunnusti, että kuva pääsi vahingossa läpi ja heidän pitää jatkossa seurata itse tarkemmin kuvitusta. Lehti piti muistutustani AIHEELLISENA.

        Kun nyt katsoin tämän vuoden lehtiä lävitse, aika vähän ylialastomia ja seksisistisessä mielessä kyseenalaista kuvitusta on. Seuraavat lienrvät mitä nettituttuni mielestä harmaalla alueella olevia kuvia:

        14/2023: erittäin isoja rintojaan esittelevä nainen ja ruma isorintainen nainen uimapuvussa.
        15/2023 alaston mies, jonka penis on osittain näkyvissä.
        19/2023 isotakamuksinen alaston nainen, jonka ns. roikkurinnat näkyvät sivulle.
        24/2023 alaston leveälanteinen tukevahko naisuimari toinen rinta hieman esillä.

        Onhan muutosta tapahtunut. Ennen oli kyseenalaisia kuvia lähes joka Apu-lehdessä. 24/2023 kaltaisia kuvia on vanhemmissa lehdissä niin, että nainen on mahdollisimman houkuttelevan näköinen eli naisella on isot rinnat, kapea vyötärö ja leveä lantio ja asentokin houkutteleva. Vieläkin sellainen kuvitus sopisi Hymy-lehteen, mutta mielestäni vain sinne.

        Itse en oikein myöskään pidä verellä mäissäilyllä enkä törkeilyä esittävistä kuvista. Verellä mässäilyä välillä esiintyy. Pahin törkeilyä esittävä kuva taisi olla PuPessa vuonna 2019. Ei sellaisia enää näe.

        "Ihan väärää kuvaa minun mielestäni täällä Mäkelästä ja hänen "himoistaan" nyt Tapio jakaa."

        Uskon, että Markku revittelisi Avussa muutaman vuoden takaiseen malliin jos saisi Avulta siihen luvan. Juuri siksi ehdotin, että julkaistsisiin Hymy Ristikot -nimiä lehtiä, jossa Eki, Markku ja mahdollisesti myös Pentti "Pena" Tuovinen saisivat revitellä kuvaristikoissa ja piilosanatehtävissä.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        "Ihan väärää kuvaa minun mielestäni täällä Mäkelästä ja hänen "himoistaan" nyt Tapio jakaa."

        Uskon, että Markku revittelisi Avussa muutaman vuoden takaiseen malliin jos saisi Avulta siihen luvan. Juuri siksi ehdotin, että julkaistsisiin Hymy Ristikot -nimiä lehtiä, jossa Eki, Markku ja mahdollisesti myös Pentti "Pena" Tuovinen saisivat revitellä kuvaristikoissa ja piilosanatehtävissä.

        Onko kukaan muistuttanut Tapsaa siitä, että suutarinkin kannustetaan pysymään lestissään ja jättämään itselle kuulumattomat asiat heille, joille ne kuuluu.

        Kiusallista sivusta seurattavaa tuollainen yhden henkilön tikun nokassa roikottaminen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko kukaan muistuttanut Tapsaa siitä, että suutarinkin kannustetaan pysymään lestissään ja jättämään itselle kuulumattomat asiat heille, joille ne kuuluu.

        Kiusallista sivusta seurattavaa tuollainen yhden henkilön tikun nokassa roikottaminen.

        "että suutarinkin kannustetaan pysymään lestissään ja jättämään itselle kuulumattomat asiat heille, joille ne kuuluu."

        Tuttu peruste Sanarisin foorumissa. Tällaisten kommentien tarkoitus oli mitätöidä kritiikki. Ei minusta vastuuta ristikon tyylistä voi laatijoiden ja kuvittajien vastuulle jättää, jos heidän tyylitajuunsa ei voi luottaa. En luota Vuokilan ja Mäkelän tyylitajuun. Kun Eki tyylitajusta ei voi Sanarisin foorumissa keskustella, pitää kritiikki tuodavesille muualla.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        "että suutarinkin kannustetaan pysymään lestissään ja jättämään itselle kuulumattomat asiat heille, joille ne kuuluu."

        Tuttu peruste Sanarisin foorumissa. Tällaisten kommentien tarkoitus oli mitätöidä kritiikki. Ei minusta vastuuta ristikon tyylistä voi laatijoiden ja kuvittajien vastuulle jättää, jos heidän tyylitajuunsa ei voi luottaa. En luota Vuokilan ja Mäkelän tyylitajuun. Kun Eki tyylitajusta ei voi Sanarisin foorumissa keskustella, pitää kritiikki tuodavesille muualla.

        Kyllä se olet sinä Tapio joka tässä langassa on eniten pyrkinyt keskustelua tukahduttamaan. Jopa lopettamaan sen kokonaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se olet sinä Tapio joka tässä langassa on eniten pyrkinyt keskustelua tukahduttamaan. Jopa lopettamaan sen kokonaan.

        No sitten tein kuten Eki ja Jukkis Sanarisin foorumissa vuonna 2015.

        Varmaan on niin, etyä jonkun mielestä nipotan liikaa.

        Miesestäni esille nosyettuja vihjeitä on jo tarpeeksi käsitelty. En jaksaisi vatvoa enempää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sitten tein kuten Eki ja Jukkis Sanarisin foorumissa vuonna 2015.

        Varmaan on niin, etyä jonkun mielestä nipotan liikaa.

        Miesestäni esille nosyettuja vihjeitä on jo tarpeeksi käsitelty. En jaksaisi vatvoa enempää.

        Kirkkovuosi päättyy tänään Tuomiosunnuntaihin. Nyt on mitä mainioin hetki nollata menneet ja aloittaa Adventti puhtaalta pöydältä.

        "En jaksaisi vatvoa enempää."

        Hyvä! Pidetään tästä lupauksesta nyt kiinni.


    • Anonyymi

      Säästyy lukiessa bartoloniitiltä ainakin.

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe