Piiskan antaminen lapselle

eräs ihminen

En ole tätä palstaa seurannut mutta haluaisin keskustella ruumiillisesta lasten kurittamisesta.

Lyhyesti: Olen 34-vuotias etelä-suomessa asuva sinkkumies, jonka vanhemmat ovat maalta kotoisin. Olin pitkään perheen ainoa lapsi ja minulta kai odotettiin kaikenlaista. Pärjäsin koulussa hyvin ja olen ollut sekä taiteellisesti että urheilullisesti lahjakas - näin jälkeenpäin asiaa katsoen.

Kuuluuko tämä sitten kolmenkympin kriisiin vai mitä, mutta olen todella paljon miettinyt lapsuuttani viime vuosina. Suhteeni isääni on aina ollut etäinen, jos ei sitten poislueta ihan ensimmäisiä vuosia. Valokuvia katsellessa tuntuu jopa kornilta, kuinka paljon sellaisia "onnelliset perheet" -kuvia löytyy.

Muistan erittäin hyvin ala-asteen ajoilta esim. sen, että sain isältäni piiskaa, siis ihan ruumiillista kuritusta vyöllä ***seelle esim. siitä, jos en pärjännyt jossain matematiikan kokeessa niin hyvin kuin isäni oli odottanut.

Muistan erittäin hyvin myös sen, kun minut pakotettiin isän läsnäollessa lukemaan johonkin kokeeseen. Olin silloin varmaan jotain 9-10v iältäni, väsytti ihan kamalasti ja isä valvoi vieressä että lukisin. Hän pakotti minua jopa lukemaan koulukirjaa ääneen, jotta varmasti "keskittyisin".

Yläasteen jälkeen elämääni onkin varjostanut jatkuva miellyttämisen tarve. Kai sillä piiskalla oli oikeasti jotain tehoa, koska en sitä enään halunnut ja aloin sitten käydä koulua täydellä teholla. Luin todella ahkerasti kokeisiin vain miellyttääkseni isääni ja pärjäsin sitten kyllä ihan hyvin. Lukiossa sain sitten jo yleensä kiitettäviä arvosanoja ja kirjoitin neljä laudaturia.

Sitten menin yliopistoon opiskelemaan. Olen luonteeltani ihminen, joka haluaa kokeilla kaikenlaisia aloja ja oppia uutta eri elämänalueilta. Isäni ei tätä hyväksynyt vaan kiristi minua mm. rahallisesti. Hän pakotti minut esim. vielä 25-vuotiaana käytännössä opiskelemaan diplomi-insinööriksi, vaikka henkisesti ja sisimmässäni olin jo valinnut toisen alan. En vain voinut jälleen kerran tuottaa pettymystä isälleni.

Oikeastaan haluan tällä lyhyellä kertomuksellani vain sanoa sen, että tällä hetkellä välini isääni ovat ihan ok. Isä on pehmentynyt eläkkeelle jäätyään eikä enään vaadi suorituksia siinä määrin. Mutta jatkuvasti edellleen kyllä rivien välistä luen, että hän haluaisi painostaa minua johonkin suuntaan - jota vaan yksinkertaisesti en tunne olevani.

Tiedän, etten ole ainoa 70-luvulla kasvanut ihminen, jolle on annettu piiskaa ja jolla on dominoivat vanhemmat - mutta mitä mieltä te olette tästä kaikesta? Ja ennenkaikkea, löytyisikö joku ihminen jonka kanssa voisin keskustella lapsuudenkokemuksistani? Joku voisi varmaan sanoa, että minulla on traumoja joista pitäisi puhua terapeutin kanssa mutta en oikein halua sellaiseenkaan turvautua...

--Olli--

43

11088

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vinkeli

      Olen syntynyt 80-luvun puolivälissä ja kyllä sitä remmiä silloinkin saatiin. Äitini kasvatti minut ja veljeni yksin, koska isäni kuoli varsin pian syntymäni jälkeen.

      Kyse ei varsinaisesti ollut "remmin" saamisesta, vaan äitini on varsin kekseliäs nainen ja tuli sitä sitten välillä otettua osumaa niin vaatepuusta kuin muistakin esineistä. Äitini ei kuitenkaan ollut mitenkään erityisen kahlitseva ihminen, vaan antoi minun tehdä omat päätökseni mm. opiskeluasioista.

      Omalla kohdallani olen sitä mieltä että ruumiillinen kuritus osui juuri sinne minne sen oli tarkoituskin, siitä oli todellakin hyötyä.

    • 6 Lapsen isä

      sinun isäsi todellinen "järjen jättiläinen", eipä kyllä minunkaan isäpuoli juuri parempi ollut. Ei hän ruumiillisesti uskaltanut kurittaa. Eipä kyllä tehnyt juuri muutakaan, antoi kyllä ymmärtää etten koskaan pärjäisi elämässä ja olin hänen mielestä aina väärässä.

      Oli hän vaan niin väärässä, hyvin on pärjätty, ei minua yksi isäpuoli kaada. Ehkä tilanne olisi toinen, jos hän olisi ollut oikea isäni, hän valitettavasti kuoli ennen syntymääni.

      Elä ja tee sinäkin niin kuin itse haluat, älä anna isäsi enää vaikuttaa päätöksiisi, näytä hänelle että sinäkin voit olla oikeassa, varsinkin oman elämäsi suhteen.

      Hyvää jatkoa!

      • peppiesko

        toivottavasti et joudu kertomaan isällesi, että olet "puppelipoika", tuommoinen ihminen, joka toteuttaa unelmiaan toisen kautta, voi saada slaagin sellaisesta. Tee niinkuin itse haluat, ja mene ja opiskele se toinen ammatti, sano isällesi, että nykyisin ei tuu kunnon duunia jos ei ole kahta tutkintoa. Isäs poksahtaa ilosta kun pojalla on kaksi tutkintoa. Salaa rupeet kuskaamaan kaikkea uuteen opiskeluun liittyvää brosyyria mukanas ja unohtelet niitä jokapaikkaan. Sit isäs rupee komentamaan sua opiskelemaan sitä, kun se on niin tarpeellinen, varsinkin DI hyötyy siitä.... luulee itse keksineensä sen opiskelun. Kokeile, toimii lapsillekin, niin miksei sit isillekin.


    • Nelli

      Remmistä olen myös minä ja isoveljeni saatu lapsena jos jotain pahaa olimme tehneet.Mulle ei ole jäänyt mitään "traumoja"tms.,päinvastoin nykypäivänä kun ei saa tukistaa eikä esim.luunappiakaan antaa lapselle jos puhe ei tehoa,mielestäni osittain siitä johtuu nykylasten "silmille hyppiminen".Toista se oli minun lapsuudessani,silloin kunnioitettiin vanhempia ja mietittiin kaks kertaa ennenkuin mentiin niitä "pahoja"tekemään.En kuitenkaan hyväksy mitään pahoinpitelyä ja jatkuvaa tukistelua,läpsimistä yms.,mutta kyllä omaa lastaan pitäisi saada ihan itse ojentaa,ilman että tarvii pelätä joutuvansa syytteeseen.Tai esim.eräs tuttavan poika sanoi äidin ottaessa häntä niskavilloista kiinni että,"sä oot pahoinpitelijä,mä ilmotan susta sossuun".70-luvulla piiskan saaminen oli ennemminkin sääntö kuin poikkeus,joissain perheissä piti lapsen itse hakea risu ulkoa ja tuoda se sitten vanhemmalle.Tiedän kyllä tapauksia joissa kurittaminen "riistäytyi käsistä"ja myöskin henkisen väkivallan käyttö oli todella sairasta ja vanhempia jotka koulunkäyntiin liittyvissä asioissa käyttivät julmiakin tapoja painostaessaan lapsiaan opiskelemaan ja saamaan parempia numeroita.Mun mielestä sun kantsis kyllä käydä jonkun ammatti-ihmisen juttusilla,miehet vaan ei useinkaan kovin helposti ulkopuolista apua lähde hakemaan...Tietysti joku vertaistukihommelikin vois selventää asioita.Jokatapauksessa aurinkoa elämääsi ja tsemppiä!

      • ...minäkin

        Sama täällä, piiskaa on saatu ja monta kertaa - mutta aina syystä. Meillä sitä sai todellakin vain painavasta syystä, ja asiasta aina varoitettiin ensin. Risu piti itse hakea ulkoa. Mutta ei minullekaan ole mitään traumoja siitä tullut! Nuo traumajutut ovat vouhottavien kukkahattutätien keksintöä, siis sellaisten jotka eivät ole itse piiskaa nähneetkään - tai niiden, jotka on lapsena hakattu puolikuoliaaksi.
        Ääripäät eivät ole hyvästä tässäkään asiassa.

        Minä olen myös sitä mieltä, että nykylasten silmille hyppely johtuu nimenomaan kurin puutteesta. Mielestäni jos sana ei enää tehoa, lapsi ansaitsee ruumiillisen rangaistuksen. Ja tällä en tarkoita mitään kettingillä tai nyrkillä hakkaamista. Vetäköön tästä nyt joku kukkahattutäti herneen nokkaan, ihan sama mulle. Mutta itse olen ajatellut, että tuo laki tehtiin juuri siksi, että monella kurittaminen meni överiksi, ja lapsia piestiin puolikuoliaaksi mitättömistä syistä. Omaa lastani en ole piiskannut, mutta tukkapöllyä kyllä olen antanut joskus, kun hän ei ole kielloista ja varoituksista huolimatta totellut. Hyvinhän tuo näyttää elämässä pärjäävän.

        Mutta viitaten tuohon ketjun aloittajaan - kuulostaa kyllä oudolta, että teillä piiskaa sai huonosta koenumerosta..?! En itse kyllä lastani semmoisesta piiskaisi, päinvastoin, meillä huonosta koenumerosta (mitä ei ole tapahtunut montaa kertaa) seuraa keskustelu, jossa käydään yhdessä läpi, miksi näin kävi ja miten asian voisi jatkossa ehkäistä - mm. opettelemalla oikeaa lukutekniikkaa ja keskittymistä. Tuottaa taatusti paremman tuloksen kuin selkäsauna...

        Liian kova kuri - ja monesti etenkin henkinen semmoinen - tuottaa alistuneita, toisista ja toisten mielipiteistä riippuvaisia lapsia.

        Monet sanovat, että tukkapöllyn antaminen on lapselle merkki siitä, että menetät hermosi, etkä enää hallitse tilannetta. Varmaan näin onkin, mutta minusta se on vain lapselle hyväksi! Lapsenkin tulee tajuta, että vittuilulla on rajansa ja aikuinenkin suuttuu kun tarpeeksi ärsytetään. Eihän se muuten opi mitään tästä asiasta.


      • on..

        törmätty täälläkin.
        Kun ojennat, niin jo kakara juoksee koulukuraattorille sanomaan, että isi löi. eihän kyse ole kuin "vaan" varastamisesta, kieltojen uhmaamisesta, tupakanpoltosta jne. Meillä on kotona keinot vähissä mitä tään nuoren kanssa tehdään. Selkäsaunaa ei voi enää antaa, kun sossu tädit juoksee kotona kattelemassa millainen väkivalta petteri oikeen olen. Että onko jotain hyviä ehdotuksia??


      • äiti
        on.. kirjoitti:

        törmätty täälläkin.
        Kun ojennat, niin jo kakara juoksee koulukuraattorille sanomaan, että isi löi. eihän kyse ole kuin "vaan" varastamisesta, kieltojen uhmaamisesta, tupakanpoltosta jne. Meillä on kotona keinot vähissä mitä tään nuoren kanssa tehdään. Selkäsaunaa ei voi enää antaa, kun sossu tädit juoksee kotona kattelemassa millainen väkivalta petteri oikeen olen. Että onko jotain hyviä ehdotuksia??

        Muutaman kerran annettiin remmistä, viimeksi silloin kun lapsi oli 12-v sai oikein kunnolla piiskaa. Huutoa ja taas huutoa, komentelua, käskytystä murrosiässä. Että oppisi kunnon tavoille. Mihin se rakkaus jäi? Se että sanottiin, että olet tärkeä itsenäsi.
        Lopulta, noin 17-vuotiaana, ei enää jäänyt kuuntelemaan huutoja, vaan karkasi kotoa. Mukaan tulivat päihteet, masennus, ahdistus, itsemurha-aikeet.
        Jos saisin takaisin nuo ajat, ottaisin kaiken takaisin. Yrittäisin rakkaudella kasvattaa ja opettaa, hankkia kunnioituksen. Nyt lapsi käy terapiassa, tarvitsee masennuslääkkeitä. Tulevaisuus on epävarma.

        Ei koiraa, eikä hevostakaan voi kouluttaa remmillä. Niistä tulee agressiivisia ja arkoja. Ei ihmislastakaan pidä kasvattaa remmillä!

        ''Järjen saa kyllä hakkaamalla pois, mutta hakkaamalla ei saa järkeä päähän'' näin sanoi mummoni aikoinaan, taisi olla harvinaisen viisas nainen.

        Me korjaamme nyt niitä jälkiä, toivottavasti emme heränneet liian myöhään!


      • Näin!
        äiti kirjoitti:

        Muutaman kerran annettiin remmistä, viimeksi silloin kun lapsi oli 12-v sai oikein kunnolla piiskaa. Huutoa ja taas huutoa, komentelua, käskytystä murrosiässä. Että oppisi kunnon tavoille. Mihin se rakkaus jäi? Se että sanottiin, että olet tärkeä itsenäsi.
        Lopulta, noin 17-vuotiaana, ei enää jäänyt kuuntelemaan huutoja, vaan karkasi kotoa. Mukaan tulivat päihteet, masennus, ahdistus, itsemurha-aikeet.
        Jos saisin takaisin nuo ajat, ottaisin kaiken takaisin. Yrittäisin rakkaudella kasvattaa ja opettaa, hankkia kunnioituksen. Nyt lapsi käy terapiassa, tarvitsee masennuslääkkeitä. Tulevaisuus on epävarma.

        Ei koiraa, eikä hevostakaan voi kouluttaa remmillä. Niistä tulee agressiivisia ja arkoja. Ei ihmislastakaan pidä kasvattaa remmillä!

        ''Järjen saa kyllä hakkaamalla pois, mutta hakkaamalla ei saa järkeä päähän'' näin sanoi mummoni aikoinaan, taisi olla harvinaisen viisas nainen.

        Me korjaamme nyt niitä jälkiä, toivottavasti emme heränneet liian myöhään!

        ...että remmillä tai risulla hakkaaminen on väkivaltaa, esim. kevyt tukistus ei. Kurittamisella ja väkivallalla on vissi ero. Kurittamisen tarkoituksena on kasvattaa lasta, saada tajuamaan että nyt mentiin liian pitkälle. Eli erottamaan oikea ja väärä toisistaan. Väkivalta sen sijaan ei edistä asiaa ollenkaan vaan aiheuttaa kuvailemiasi seuraamuksia.

        Nimim. kohtuullisesti kuritettu


    • lillina

      myö olen kanssa saanu selkääni viimeisen kerran 7. luokalla. Tosin koskaan ei tullu aiheetta. Meillä äiti olisi halunut minun olevan poika, joten vanhempieni erottua, kun olin 12v. ja muutin isäni luokse (halusin itse) oli minulla 1. kertaa pitkät hiukseet. Äiti herätti minut jopa keskellä yötä tarkistamaan läksyt tultuaan itse jostain kokouksesta tms.
      Se ei minusta kovinkaan viisasta ollut enkä edelleenkään ole äitini kanssa pahemmin tekemisissä. Ehkä n. kerran vuodessa.
      Selkäsauna ok, kun aiheesta tulee. Turhanpäiten hutkiminen ei toimita virkaansa.

    • -------

      Tulin murheelliseksi kun luin sun tekstiä. Tiedän että Suomi on pullollaan sinun kaltaisia, mutta sinussa on kypsyyttä käydä läpi asioita itsesi kanssa mitä monissa muissa ei ole! Siitä hatunnosto! Sinusta tulisi hyvä isä, kun tiedostat isäsi tekemät virheet ja varmasti siksi itse välttäisit samoja.

      Isäsi kunniahan selkeästi oli kyseessä kun niin oli väliä sinun menestymisellä ynnä muulla. Hän yritti toteuttaa sinussa sitä mitä hän olisi halunnut saada pönkittääkseen heikkoa itsetuntoaan. Pieni lapsi ei sitä ymmärtänyt ja nyt joudut käymään asioita läpi. Pieni viaton lapsi joutui isänsä tarpeiden toteuttajaksi ja käytti vielä julmia keinoja. Nyt kun saisit itsesi riuhtastua irti miellyttämisen kehästä ja toteat, että tämä on SINUN elämäsi ja sinä et elä sitä muille. Muut huomioonottaen, mutta et muille!!

      Vielä kerran sanon, että sinusta tulee hieno tapaus, jos vain uskallat käydä prosessin läpi kokonaan, jopa jonkun ammattilaisen kanssa tai ihan vain hyvän ystävän kanssa. Tuskaa se tuottaa mutta on sen arvoista. Muutenkin olet jo niin pitkällä prosessissa. Lopullinen riuhtasu irti isäsi ja muiden miellyttämisestä on se viimeinen sinetti asialle. Olisi hyvä, jos saisit sen sanottua isällesikin. Osoittaisit aikuisuuttasi ja isäsi varmasti menisi kyllä lukkoon kun pelästyisi sun voimias asias suhteen. varmasti joko olisi puhumatta tai sitten yrittäisi nujertaa vieläkin vastahyökkäyksellä kun tuntisi olevansa uhattuna. Mutta jos kykenisit ihan rauhallisesti itse asiasta mainitsemaan niin se antaisi sulle etulyöntiaseman. Sanomalla asiat isällesi voisi vapauttaa sut. Sen kohtaaminen, joka nämä traumat sai aikaan, vapauttaa sut.

      Voimia sulle ja sulla on varmasti satoja tuhansia kohtalotovereita, mutta harvassa on miestä käsitellä asioita. Vielä kerran hatunnosto!

      Yks äitee

    • Vitsaa1

      Piiskan antamine on laissa kielletty piiska sopii kuitenkin vielä tänäpäivänäkin käytettäväksi meillä piiska on käytössä olemme tänäkeväänä hakeneet äitinkanssa yhtessä vitsan ennen vitsan käytöä halaan äitiä pyytän pitämään hyvänä sylissään vitsan jälkeen istumme sylikkäin.

      • lenin13

        Kyllä tämä viimeinen venäläisessä orpokodissa tapahtunut härskihoitajien tekemä
        lasten kova kepillä pahoinpitely pitää laajasti tuomita video oli youtubessa sieltä se poistettu mutta katsokaa www.bestcore.com sieltä sitä ei saa pois
        on se venäjällä raakaa se lasten pahoinpitely jotain tarttis tehdä


      • Vitsa2

        Piiskan antaminen antamatta jättäminen on mielestäni pahempi käytetään vitsaa silloin kun on aihetta ei aiheettomasti itse olen ollut menneenä kesänä äitin kanssa parikertaa saunalla itsehakemani vitsaa saamassa tulee hyvä olo kunnon piiskauksenjälkeen istumme sylikkäin halaan äitiä kiitokseksi.


      • Vitsa
        Vitsa2 kirjoitti:

        Piiskan antaminen antamatta jättäminen on mielestäni pahempi käytetään vitsaa silloin kun on aihetta ei aiheettomasti itse olen ollut menneenä kesänä äitin kanssa parikertaa saunalla itsehakemani vitsaa saamassa tulee hyvä olo kunnon piiskauksenjälkeen istumme sylikkäin halaan äitiä kiitokseksi.

        Piiskaamatta jättäminen on mielestäni pahempi kuin piiskaaminen olin 11 vuotias en antanut äitin piiskata parin päivän päästä juttelin äitille sovimme piiskan käytöstä tämän jälkeen on toiminut hyvin 4-5 kertaa vuotessa haimme vitsan yleensä yhtessä riisumiseni tapahtuu yhtessä olen navasta alaspäin paljaana saa piiskattua pyllyn,reitet tarvittaissa hyvin joka vitsankäytön jälkeen istun äitin sylissä halaamassa .


      • Vitsasta

        Olen kanssasi samaamieltä itse sain Äitiltä vitsaa aika usein olimme kesät maalla Äitin työ öli sellainen kesät vapaata olimme mökillä viityin hyvin saimme olla vapaasti äiti käytti vitsaa tarvittaissa kukaan ei ollut näkemässä kun pyrtöäni piiskattiin haimme yhtessä monasti vitsan tai itse Äiti riisui minut hellästi antoi hyvästi vitsaa olin 14vuotias kun äiti kysyi haluanko tulla vielä ensi kesänä hänen mukaan maalle olin valmis tulemaan en ole katunut päätöstäni haimme monasti vitsan yhtessä menin ihan mielelläni Äitin syliin ottamaan vitsaa vielä 16vuotiaana sain hakea Äitille vitsan valmiiksi halasin vitsan jälkeen Äitiä.


      • Pyllypunaisena
        Vitsasta kirjoitti:

        Olen kanssasi samaamieltä itse sain Äitiltä vitsaa aika usein olimme kesät maalla Äitin työ öli sellainen kesät vapaata olimme mökillä viityin hyvin saimme olla vapaasti äiti käytti vitsaa tarvittaissa kukaan ei ollut näkemässä kun pyrtöäni piiskattiin haimme yhtessä monasti vitsan tai itse Äiti riisui minut hellästi antoi hyvästi vitsaa olin 14vuotias kun äiti kysyi haluanko tulla vielä ensi kesänä hänen mukaan maalle olin valmis tulemaan en ole katunut päätöstäni haimme monasti vitsan yhtessä menin ihan mielelläni Äitin syliin ottamaan vitsaa vielä 16vuotiaana sain hakea Äitille vitsan valmiiksi halasin vitsan jälkeen Äitiä.

        Sain vitsaa Äitiltä Muutaman kerran vuotessa10-14vuotiaana myöhemmin käytettiin Remmiä,Vitsaa tarpeenmukaan leveää pehmeää remmiä sain paljaallepyllylle Äitinsylissä pyllypunoitti remminjälkeen parikertaa sain jalat pystyssä remmiä pakaroille ja reisille,lantiolle pimppani sai samalla pikkasen maistaa remmistä sain vitsaakin vielä 16vuotiaana.


      • Anonyymi
        Pyllypunaisena kirjoitti:

        Sain vitsaa Äitiltä Muutaman kerran vuotessa10-14vuotiaana myöhemmin käytettiin Remmiä,Vitsaa tarpeenmukaan leveää pehmeää remmiä sain paljaallepyllylle Äitinsylissä pyllypunoitti remminjälkeen parikertaa sain jalat pystyssä remmiä pakaroille ja reisille,lantiolle pimppani sai samalla pikkasen maistaa remmistä sain vitsaakin vielä 16vuotiaana.

        Aikoinaan sain vitsaa minäkin olin ollut ilman vitsaa yli vuoten Äiti uhkasi antaa vitsaa jos en tottele kokeilin vitsa haittiin olin 14V Äitiriisui minut otti syliinsä antoi vitsaa pyrtölleni tuntui hyvälle saata vitsaa Rakkaan Äitin sylissä sitä ei voi sanoin kuvailla sitätunnetta mitä tunsin silloin sain vitsaa myöhemminkin.


      • Anonyymi

        piiskan antaminen oli luvallista kun olin lapsi ja luonnollista Äitillä oli tapana antaa hyvän yön suukko poskelle annoimme hyvän yön muiskun vitsan käytön jälkeen annoime muiskun teiniikäisenä sain pitempiä piiskauksia pakarat punoittivat minulla oli hyvä olo piiskan jälkeen menin usein Äitin syliin halasin,muiskuttelin.


    • ei lyödä

      Kunnioituksen saa lapseltaan ilman fyysistä kurinpalautetta. Miten perustelen lapselleni, että toisia ei saa lyödä, satuttaa, jos itsekin teen niin?
      Jos lapsi ei tottele, on niin paljon muitakin rangaistuksia ja sanktioita kuin fyysinen kuritus. Telkkarikielto, pleikkarikielto, kotiaresti, ei jälkkäriä. Tämä täytyy aloittaa kun lapsi on pieni, teininä on turha enää yrittää. Myös napakka komennus auttaa, jos sen on aloittanut ajoissa. Komennus, varoitus, rangaistus, joka ei ole fyysinen. Hyvin on toiminut viimeiset 10 vuotta, lapset eivät hypi silmille.

      Aloittajalle sanoisin, että hienoa että olet miettinyt näitä asioita. Isäsi on ollut väärässä ja tehnyt väärin. Elänyt omia kunniahimojaan sinun kauttasi. Voit antaa hänelle anteeksi, mutta et tarvitse tehdä mitään häntä miellyyttäksesi. Olet nyt kolmikymppinen, joten nyt jos koskaan on aika tehdä elämällä sitä, mitä SINÄ haluat. Et ole rahallisestikaan enää riippuvainen. Liiallinen miellyttämisen tarve romahtaa jossain vaiheessa ja sitten siitä kuopasta noustaankin vasta psykologin turvin. Rohkeutta ja onnea elämääsi.

    • Sainpiiskaa

      Minulle annettiin piiskaa 7-10 vuotiaaksi tämän jälkeen sain valita aresti tai piiskaaminen olisinko valinnut kerran arestin valitsin yleensä piiskan äiti tai itse kävinhakemassa viimeisinä piiskavuosina haimme myös yhtessä muutaman kerran äiti riisui minut aina piiskattavaksi viimeisenä kolmenavuotena riisuimme yhtessä olin melkein 17vuotias kun olin äitin sylissä pyllypaljaana reitetlevällään. saipiiskattua hyvin reisillenikin.tämä kaikki tapahtui vapaehtoisesti pitin piiskan saantia parempana kuin arestia.

      • Kuri kunniaan

        Olette väärässä koko konkkaronkka. Ei lasta saa rajoittaa. Jos lapsi tekee väärin, sitä ei saa rangaista vaan antaa voimahali. Lapsilähtöisyys ennen kaikkea. Lapsi ensin jne.


    • Nykyisinäiti

      Vitsaa annettiin tarpeen mukaan 8 vuotiaasta sain vitsaa 10 vuotiaana haimme Äitin kanssa yhtessä vitsan muutaman kerran tämän jälkeen hain myös itse usein vitsan äitille valmiiksi sain kahtenkesken aina vitsaa toiset eivät tienneet siksi joutuin monasti otottamaan vitsan saantia muutaman päivän kunnes oli tilasuus antaakahtenkesken pitin tästä äitini tavasta annoin äitin piiskata en vastustellut piiskan antamista piiskatessa potkiasitkuttelin,tirautelinpikku itkut neljätoisvuotiaasta alkain riisuin itseni äitin pyynnöstä menin syliin ottamaa piiskaa.pyllylleni,reisilleni joskus olin sängyllä selälläni jalatpystyssä saipiiskattua reitet näinkun reisieni sisäpintaan ilmestyi pienetmakkarat parikertaa sain tälleen sain 16 vuotiaana vielä olla äitini reisillä monasti vitsa eivahingoittanut minua enkä tramatisoitunut.

      • Näin ennen

        vitsaa annettiin minulle elimme80lukua äiti riisui minut hellästi mutta päättäväisesti ensimäiset vitsan käyttö kerrat pistin nimittäin hanttiin en meinannut antaa riisua housujani äiti laski housut polviin en yltänyt nostaa takaisin äiti nosti minut polviensa päälle ropsutteli vitsalla pyllylleni pikkasen isompana sain enemmän vitsaa olin neljännellä luokalla kun äiti pyysi minun hakee vitsan sain hakemaani vitsaa tämän jälkeen hain usein itse vitsan äiti riisui minut aina itse haluitehtäsen kuutennella luokalla ollessa otettiin remmi käyttöön pahemmissa tapauksissa molempia sain äitin paljailla reisillä pyllypaljaana äiti antoi minulle vielä 16 vuotiaana vitsaa.


      • Anonyymi
        Näin ennen kirjoitti:

        vitsaa annettiin minulle elimme80lukua äiti riisui minut hellästi mutta päättäväisesti ensimäiset vitsan käyttö kerrat pistin nimittäin hanttiin en meinannut antaa riisua housujani äiti laski housut polviin en yltänyt nostaa takaisin äiti nosti minut polviensa päälle ropsutteli vitsalla pyllylleni pikkasen isompana sain enemmän vitsaa olin neljännellä luokalla kun äiti pyysi minun hakee vitsan sain hakemaani vitsaa tämän jälkeen hain usein itse vitsan äiti riisui minut aina itse haluitehtäsen kuutennella luokalla ollessa otettiin remmi käyttöön pahemmissa tapauksissa molempia sain äitin paljailla reisillä pyllypaljaana äiti antoi minulle vielä 16 vuotiaana vitsaa.

        Olin saanut vitsaa 7-13vuotiaana sain vitsaa kesällä 4kertaa syksyllä Äiti otti Remmin käyttöön sain paljaalle pyllylleni lantiolle,reisille remmiä Pelkäsin remminsaantia yllätyin ei se tuntunut niin pahalta kuin olin kuvitellut annoin Äitin remmitä vielä17vuotiaana.


    • Vitsakieltä

      Olen Ruotsin kielisestä perheestä meillä käytettiin vitsaa enemmän kuin Suomen kielisillä Äiti oli ylpeä siitä melkein viikottain saimmy vitsaa .

      • masokistimies

        Kun olen lukenut täällä ja ellit olen lukenut tuhansia piiskaukertomuksia ja olen huomannut että se oli aivan yleistä täällä vielä 70 ja 80 luvulla missä kaikki muut ovat suomenkielisiä kun minä ja minä muistan kouluaikana kun ne kertoivat että se oli yksi poika joka oli saanut piiskaa kun hän oli hakkanut monta reikiä med en gräfta kaivon ämpäri joka ne nosti ylös vettä kaivosta!Se oli ainoa lapsi meidän kylässä joka sai piiskaa!


      • Osatko kirjoittaa ruotsiksi ja kiinnostunut keskustella lisää kirjoittaa minulle!

        [email protected]


    • Hei,

      Kyllä taitaa olla sukupolvikokemus ja tietyn ikäluokan kokemus tämä piiskausasia. Nyt on sanottava se, että nämä eläkeläiset tuskin antaisivat lapsilleen vitsasta jos heillä olisi se tietämys mikä nyt on.

      On sanottava että jos vanhemmat käyttävät fyysistä tai henkistä väkivaltaa lapsiaan kohtaan, se jättää jälkensä. Lapsiin tehoaa puhe, uskokaa tai älkää- me voimme katkaista tämän kierteen ja jättää rankaisematta omia lapsiamme.
      Onneksi rikoslaki suojaa lapsia tältä osin; lasta ei saa kurittaa ja vaikka itse olisikin saanut selkäänsä omilta vanhemmilta ja kokee sen olleen hyvä asia, niin onneksi on olemassa rikoslaki joka selvästi ilmaisee että lasten kurittaminen on väärin.

      Kyllä aikuisen pitää katsoa peiliin jos kajoaa lapseen.

      Kaisa-pappi

      • masokistimies

        En minä uskaltanut ilmoittaa poliisia kun minä olin lapsi!Kun minä olin lapsi minä en pelkänyt ketään maailmassa kun oman vanhemmat,ei opettajat,eikä rippikoulupappia eikä upseerit armeissa!Kun huomasin armeissa että ne ei saivat löydä,ainoastaan huuda minulle minä en välittänyt heistä yhtään mitään!


    • Silloin Tyttö

      Olin teini iässä 60-70 luvunvaihtuessa äiti joutui käyttää vitsaa aika usein kanssani pikkutyttönä sain kaksihaaraistavitsaa ohutta koivuvuvitsaa teinitytön pylly kaipasi 3-4 haaraisen vitsan oli äitin sylissä aina vitsottaissa muutaman viikon välein kuului äitin makkarista kovametakka ai ai sattuu anteeks äiti äiti kiltti anna hellemmin anna alemmaks noin äiti kiltti pyllyni punoitti kunnolla kun nousin äitin sylistä kuumotti hyvän vitsakäsittelyn jäljiltä.

      • Vitsahyvästä

        Olen 80 luvun teini meillä äiti käyttivitsaa olin 11V en antanut äitin piiskata parin päivän päästä jutteltiin äitin kanssa pyysin äitin antamaan jälkikäteen pyllylleni olin hakenut vitsan valmiiksi hetken päästä olin äitin sylissä nakuna kaksihaarainen koivuvitsa tanssi pyllylläni,reisillä monasti tämän jälkeen olin äitin sylissä saamassa vitsaa monasti alapääni oli punainen ripariiässä lantiolla,reisillä mukavat rannut .


      • tukistettu
        Vitsahyvästä kirjoitti:

        Olen 80 luvun teini meillä äiti käyttivitsaa olin 11V en antanut äitin piiskata parin päivän päästä jutteltiin äitin kanssa pyysin äitin antamaan jälkikäteen pyllylleni olin hakenut vitsan valmiiksi hetken päästä olin äitin sylissä nakuna kaksihaarainen koivuvitsa tanssi pyllylläni,reisillä monasti tämän jälkeen olin äitin sylissä saamassa vitsaa monasti alapääni oli punainen ripariiässä lantiolla,reisillä mukavat rannut .

        Sairasta menoa. Ei terve ihminen hyväksy aikuisena itsensä piiskaamista. Minua tukistettiin lapsena tai lyötiin pyllylle, mutta en pidä oikeana enkä hyväksy äitini toimia. Onneksi en saanut vitsaa enkä remmista. Jos olisin saanut, niin olisin paenut jonnekin siksi ajaksi, kunnes äitini viha olisi laantunut.


    • Mies +40

      Joillekin lapsille selkäsauna tekee hyvää , toisille ei. Yksilöllistä mutta kyllä vanhemmilla pitäisi olla oikeus päättää kurittavatko vai eivät.

    • Sainvitsaa

      Piiskan antaminen Lapselle vai saaminen minulle annettiin piiskaa alaluokilla ollessa olin neljännellä luokalla kun aloin saamaan vitsaa äiti meinasi antaa narunpätkällä hameenipäälle pyysin voisiko antaa mieluummin vitsaa sopi sain hakea itse vitsan äiti riisui antoi pyllylleni sain parin kuukauten välein vitsaa ollessani 13 vuotias olin tehnyt jotakin taas äiti kysyi haitaanko vitsa vastasin kyllä voi hakea äiti itse haki riisuttiin yhtessä minut olin paita päällä äitin reisillä vitsa hyväili pyllyni,reiteni punakaksi vitsaa käytettiin olin viitentoista äiti tietusteli uutelleen hakeekovitsan pienen juttelun jälkeen hain itse vitsan äitille sain hyvästi pyllylleni jatkossa sain muutaman kerran vielä.

    • Aikalainen

      50-luvulla vietiin lapset kesäksi maalle "lihomaan". Lähes tärkeimpänä kysymyksenä tuli, kuinka usein poika on saanut kuritusta. Jos 1-2 kertaa kuukaudessa, oli tulos, että täällä on hyvä sitten antaa vitsaa 1-2 kertaa viikossa. Lapsenlikoille tuli siitä ohje antaa ainakin 2 kertaa viikossa selkään. Syistä ei puhuttu mitään, niitä kyllä löytyisi. Lopputulos oli, ettö jokainen lapsenlikka antoi pojalle vitsaa ainakin kahdesti viikossa. Silti maalle mentiin kesäksi mielellään, piiskaus, mitä anteliaasti jaettiin ei ollut voimakata eikä yleensä kovin kivuliasta

    • Anonyymi

      Piiskaa Siihen aikaan 60-70 luvun vaihteessa annettiin yleisesti Minäkin sain piiskaa Äitiltä Housut otettiin pois Äitin syliin piiskattavaksi sain vielä kuusitoistavuotiaana piiskaa annoin Äitin Antaa vastustelin muotollisesti menin ihan mielelläni Äitin syliin ottamaan piiskaa tykkäsin piiskasta vaikka se sattuipikkasen piiskan jälkeen oli hyvä olo.

    • Anonyymi

      Äitin kanssa hoitimme vitsa asiat kahtenkesken sain vitsaa 3-4kertaa vuotessa vitsakimppua aloin saamaan 12vuotiaana tämätyttö oli evätlevällään Äitinsylissä sai annettua hyvästi myös reisille tykkäsin mennä ottamaan pyrtölleni vielä16 vuotiaana Äitin kanssa touhusimme sain vitsakimpulla pitkiä piiskauksia pyrtöpunoitti oli ihanatunne kokoalapäässä.

    • Anonyymi

      Piiskan antaminen Minä olin saama puolella sain piiskaa Äitiltä 8vuotiaasta alkain ohutta koivuvitsaa olin alapääpaljaana Äitin ylissä sain pikkupiiskauksia 13vuotiaana aloin saamaan pitempiä piiskauksia kahten kesken kukaan ei saanut olla katsomassa kun äiti antoi minulle hoitoa pyllynkautta Äiti ototti aina sopivan tilaisuuten kun olimme kahtestaan monasti oli hakenut vitsan valmiiksi otti kätestä kiini nyt mennään Äiti Riisui minut aina hellästi otti syliinsä antoi kaksihaaraista koivuvitsaa en pelännyt vitsan saantia noin10-12 kertaa vuotessa olin Äitin sylihoitossa vielä16v sain vitsahoitoa annoin Äitin telkuta pyrtölläni vitsan kanssa ei tehnyt minulle ainakaan pahaa .

    • Anonyymi

      Olin Ainut lapsi oli helppo antaa vitsaa kukaan ei ollut katsomassa kun sain pakaroilleni viisi vuotiaasta lähtien Äiti antoi vitsaa muutaman kerran vuotessa joskus 10-11vuotiaana alkoi käyttää vitsakimppua olin useammin Äitin sylissä ottamassa pakarat punoitti kun nousin äitinsylistä.

    • Anonyymi

      80 luvulla minäkin koin lapsena väkivaltaa kotona, no nyt vanhemmat ihmettelee,kun ei kukaan käy kylässä heillä. Kaikki me lapset muutettiin kauas aikuisina. Kannattaa ehkä miettiä lyökö lapsiaan. Kostautuu sitten näin. Äitini oikein kertoilee hauskoina tarinoina ihmisille,kuinka hakkas meitä persiille. Olen joutunut käydä terapiassa aikuisena. Ilmeisesti äitini on jonkin sortin narsisti. Välillä hän vajoaa itsesääliin. Isä piti oven päällä risua pelokkeena. Niin ja he ovat uskovia ihmisiä.. Että juu. Mutta se siitä. Elän hyvää elämää tällä hetkellä.

    • Anonyymi

      Vitsaa käytettiin sain muutaman kerran vuotessa murkkuikäisenä Äiti joutui riisumaan minut muutaman viikon välein sain vitsaa myös enemmän olimme Äitin kanssa saunan pukuhuoneessa saimme olla kahtestaan ohutvitsa hyväili pyllyni punaiseksi isonatyttönäHalasin, hyväilin Äitiä Vitsan jälkeen joskus pitkäänkin sain halauksia Äitiltä .

    • Anonyymi

      Pyllynikutisi Ennen vitsan saantia ihmeellinen kutina,kihelmöinti oli pakaroillani 12vuotiaasta alkain kikuttelin,temppuilin Äitille saisin antamaan Vitsaa muutaman päivän kiukuttelun jälkeen Äitikysyikutiaako pylly Haki vitsan riisui minut otti kutinat pois pyllyltäni pyllyäkuumotti oli hyväolo vielä 17vuotiaana Äiti otti kutinat pois vitsalla tai remmillä annoin Äitin antaa en vastustellut tykkäsin vitsan,remmin saannista vaikka sattuikin istuimme sylikkäin halatentoisiamme.

      • Anonyymi

        Hei piiskattkkaa sinne pillu ja pippeli puolelle ehkä se olisi parempi


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe