Työntekijöiden musta lista

työhön ottaja

Palstalla on herännyt keskustelua siitä onko työnantajilla jonkinlainen ns. musta lista hankalista työntekijöistä joita ei kannata palkata.

Tällainen lista on todellakin olemassa. Lista on jo useamman A4-arkin mittainen.

Aina kun olemme palkkaamassa uutta henkilöä, katson onko henkilön nimi tällä listalla.
Jos nimi löytyy listalta, ei henkilöä edes kutsuta haastatteluun.

70

12547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • listalle?

      Listasta olen kuullut minäkin. Alan opettajana mietin sitä, miten helposti jo alan opiskelijat päätyvät listalle - joko asiattoman käytöksen, tehtävien muilla teettämisen tms. takia. Joskus hurjimmista opiskelijoilta saaduista meileistä tekee mieli sanoa, että etpähän tiedä, kuinka paljon minulla on kontakteja mahdollisiin tuleviin työnantajiisi!

    • Hangonkeksi

      Täällä olisi yksi kaikenmaailman paska IT-firmoihin ja sähläämiseen kyllästynyt, joka ei haluaisi enää päästä kirppusirkukseen mukaan.

      • Krpäottas

        Sama fiilis täällä, ei jaksa tätä idiottisirkusta enää.


    • hoppa__

      Sen tiedän jo että jossain yrityksissä on tuommoinen vastaavanlainen sisäinen järjestelmä mutta siihen on kyllä vaikea uskoa että olisi yritysten välillä jotain tämmöistä yhteistyötä.
      (EVA? EK? Teknologiateollisuus? Jokin muu?)

      Esimerkiksi Nokialla eräässä järjestelmässä esiintyy merkintä ei-toivottujen ihmisten kohdalla.

      Tämän järjestelmän alkuperäinen tarkoitus oli että jos joku saa riitaisissa olosuhteissa kenkää ja yrittää jotain takakautta takaisin yritykseen sisään niin tällä tavalla saadaan estettyä tämä (ihan fiksu idea), mutta nykyään tämän tietokannan merkintä on muuttunut tämmöiseksi "mustaksi listaksi" koska sinne joutuu ihmisiä jo ennen sitä irtisanomista vähän niinkuin salaisena rankaisutoimenpiteenä.

    • Åke Tyvi

      Tarja Halosen oikeusvaltio on vitsi
      Kirjoittanut: Åke Tyvi 25.4.2005 klo 22.45

      Presidentti Tarja Halosen (SDP) naistuomarikavereilla on
      ihmisistä lista, joita he vilkuilevat uhrejaan, joita sitten
      joko haastelevat aika ajoin tai jota vilkuilevat ennen
      oikeusoikeusistunnon alkamista.

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000107&posting=22000000008020383


      Ps. Oli sitten viimeinen kerta, kun juoksen varkaan kiinni, ellei työnantajan asenne Suomessa parane - muualla olisi minua kohdeltu kuin sankaria, mutta suomessa kuin rikollista.

      • Åke Tyvi

    • Missä vastaukset ?

      Miksi olen skeptinen mustaan listaasi?

      Varmasti se teknisesti jne on mahdollista pitää mutta kuitenkin...

      Kertoisitko missä muodossa se on ?
      Miten se joutui sinun haltuusi ?
      Koskeeko se yksityisiä firmoja vai julkista sektoria ?
      Oletko toimitusjohtaja ? Henkilöstöpäällikkö?
      Mitä tarkoittaa "työhön ottaja ?"
      Miksi et myy medialle listaa hyvään hintaan? Jos suomalainen media peloittaa niin ulkomainen voi ostaa sen vain hyvänä kauppana?

    • pösö 605

      mistähän sellaisen mustanlistan löytäisi, jossa mainitaan nimeltä ne työntekijät joita ei kannata työnantajien palkata??? eteenkin LVI-alan lista kiinnostaa!!

    • entinen opettaja nyt

      mutta semmoinen on varmaan olemassa, eikä tarvii muuta, kuin että on hiukan eri mieltä koulutuspäällikön tai muun esimiehen kanssa, ja oppilaat rupeavat kiusaamaan kateellisten vanhempiensa avustuksella ja laativat perättömiä kirjeitä opettajasta, niin päätyy sille listalle. Kun sitten lähtee työpaikasta pois, tieto menee jonnekkin, sillä vaikka CV:ssä ei olisi mainintaa kiusanneesta työyhteisöstä, niin haastattelussa sitä melkein kuulustellaan erilaisilla sanakäänteillä ja päätös hakemukseen tulee, että ei ole otettu "muulla perusteella" vaikka olisi pätevä ja ollut tunnollinen työntekijä. Laki todella kieltää uusia työnantajia edes soittamasta edelliseen työpaikkaan, paitsi, jos on saanut työtodistuksen, jossa on suosittelijan nimi ja yhteystiedot. Sillä eihän entinen työntekijä ole edelliselle työpaikalleen kuin pelkkä entinen eli kuollut henkisessä mielessä ja mustamaalaaminen on lähes väistämätöntä tänä aikana. Olen jo ajatellut, että laadin syrjintäviranomaiselle valituskirjeen, jossa luettelen nämä työnantajat, jotka ovat hyllyttäneet minut vaikka olen pätevä tai jopa eivät ole ilmoittaneet edes vastaanottaneensa hakemusta. Voisi tulla sakkoja kyseisille laitoksille ja minulle vahingonkorvauksia henkisistä kivuista.... Valvokaa hyvät opettajat ja muiden alojen ammatti-ihmiset: emme ole vain hyödyntuottajia ja kiusanteon kohteita vaan arvokkaita ihmisiä, joilla on arvokas työpanos tarjolla yhteiseksi hyödyksi ja toisten parhaaksi, ennen kaikkea! Narsistinen esimies väärine lausuntoineen joutaa sinne, missä piki haisee ja piru riivaa... heh.

    • vaan ...

      Siitä vaan dumppaat sen Wikileaksiin muiden salaisten ja laittomien suomalaisten asiakirjojen viereen. Voit myös kiristää tuolla listalla työnantajaasi.

    • juttu ...

      Se sarjamurhaajahoitsu, Kata, valehteli myös veljensä vaimolle tämän olevan jollain salaisella lääkäreiden mustalla listalla. Myöhemmin hän sitten yritti murhata veljensä vaimon vauvan.

      Nämä mustista listoista satuilevat ovat samalla tavalla mielisairaita kuin Katakin.

      Mitä henkilöhistoriaan tulee niin kassan varastaminen ja kaksi tapon yritystä eivät vaikuttaneet Katan rekrytointiin Tampereella, vaikka niistä juoruttiinkin rekrytoijalle etukäteen. Koska Kata ei tappanut rekrytoijaa niin darwinismi ei toimi.

    • jotakin rajaa

      Suosittelen teitä ottamaan lääkkeenne. Jos yrityksien välillä todella liikkuisi mustia listoja työntekijöistä, olisi tieto niistä päätynyt jo ajat sitten koko kansan tietoisuuteen.

      Monessa firmassa se on paikallinen toimistonvetäjä, joka päättää rekrytoinnista. Ja montakohan sataa IT-alan toimistoa tästäkin maasta löytyy...

      Toinen pointti on se, että tällaisten listojen kerääminen ja liikuttelu yritysten välillä on yksiselitteisesti laitonta. Täytyy olla aika löyhällä moraalilla varustettu (ja tyhmä) manageri, jotta alkaisi tällaisia listoja päivittelemään ja levittelemään.

      Ainakin itse saisin uuden elämäntehtävän, jos työttömänä ollessani kuulisin jonkun entisen pomoni levittävän sontaa selkäni takana....

      • Irtennoitu

        hyvinkin pitäisi ottaa, tuumivat ne työllä liikakuormitetut hoitajat, joista vain jäävuoren huippu on ollut nyt mediassa tutkittavina (A-studio yms.) ja poliisin toimesta epäiltyinä armomurhista... Eipäs heistä ole mennyt ilmoitusta Valviran työnantajain rekrylistalle, että ei kannata palkata. Sen sijaan sinne voi päätyä tunnollinen hoitaja tai sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, joka huomaa esimiehessä jotain narsistisia piirteitä eikä niihin oikkuihin ja kiusantekoon alistu sekä juoksutukseen, vaan sanoo päin naamaa napakasti mielipiteensä ja siitäkös ylihoituri tai päällikkö pistää tiedon Valviran rekisteriin, jotta pätkätyöläinen ei sitten enää saa töitä! Sen sijaan murhaajat ja huijarit saavat jatkaa edelleen harjoituksiaan ihan rauhassa...


      • dr3dg3

        Olisiko siinä enempi ideaa?

        Lista asiakkaista? Esim. IT-alan ulkoistuksia hoitaneessa yrityksessä töissä olleena pistin merkille että osa asiakkaista kohteli heti alusta asti lähtökohtaisesti kuin alinta pohjasakkaa, antamatta pienintäkään mahdollisuutta nauttia työstään tai menestyä siinä.

        Lista näistä sairaalloisen vaikeista asiakkaista olisi hyvä. "Älä ota näitä asiakkaaksesi" tai "varaudu ainakin pahimpaan" -lista.


    • eikös

      tälläiset listat toteuta silleen että kun ollaan palkkaamassa eri firmojen hr henkilöt on yhteydessä toisiinsa joilloin tulee hyvin selväksi palkaataanko joku vai ei. Varmaankin samanlaiset yhteydet on olemassa oppilaitoksiin?

      • Obi1-K

        Entisen työnantajani entinen työntekijä on töissä yrityksessä mihin kaivattaisiin juuri mun kaltaisiani työntekijöitä ja mihin 'agenttini' otti yhteyttä -mitään vastausta ei koskaan tullut vaikka siitä huolimatta että olen erittäin pätevä alan asiantuntija ja ollut valmis tekemään töitä lähes ilmaiseksi.

        Tämä entinen kollega on todennäköisesti päästänyt jossain sopivassa tilanteessa sellaisen "joo, ei tätä kaveria" kommentin röhönaurun saattelemana. Case closed, next.

        Oon sitten nähtävästi vain niin helvetin ärsyttävä tyyppi että mikään osaaminen ei riitä tai tule mahdollisesti koskaan riittämäänkään.


    • .........

      Onkos joku törmännyt ilmiöön jossa firma maksaa bonusta eli pääkallorahaa jos avustaa jostain ei toivotusta henkilöstä eroon pääsystä.

    • ...kuultuna...

      Aikoinaan 90-luvulla olin palaverissa jossa samalla toimialalla olevat 4 it-yritystä olivat määrittelemässä yhteisiä COM-tiedonsiirtorajapintoja palveluilleen. Siinä samassa palaverissa käytiin läpi muutamia henkilöitä nimeltä mainiten joiden tiedettiin olevan ei-toivottuja. Varoiteltiin jopa kilpailijoita eli aika rankkaa.

      Toisessa firmassa kahvitauolla it-pomo vastasi soivaan kännykkäänsä ja vastasi ..."ettei hän ainakaan palkkasi NN-henkilöä jos tulisi hakemaan töitä, koska oli kuullut että...".

      Eli ei se mitään listaa tarvitse

    • kyllä sana kiertää

      Ei siinä listoja tarvita, kyllä sana kiertää, keitä ei kantsi palkata. Suomi on pieni maa, ja hyvin nämä viestit kulkevat globaalisti.

      Kannattaa mennä jokaisen mennä itseensä. Miten olisit joutunut luokiteltavaksi "mustalle listalle"?
      Oletko työilmapiirin pilaaja, jonka kanssa kukaan ei halua tehdä töitä? Oletko lusmu, joka nostaa palkkaa tekemättä mitään? Oletko kaikkitietävä ja itsekäs, työympäristön ahdistuksen syy?

      Kukapa sinut palkkaisi?

      • you're listed

        Kyllähän se puskaradio toimii, mutta ongelmahan on siinä, että joskus ihmiset ovat kieroja toisilleen ja mustamaalaavat mielellään toisia. Ei tarvitse olla kuin vähän joukosta poikkeava, ei edes pahanilmanlintu, kun voi joutua huonoon maineeseen.

        Ainahan ihmiset puhuvat toisistaan pahaa, tietyissa tapauksissa, jos ovat kateellisia tai muutenvain haluavat pönkittää omaa erinomaisuuttaan. Tietenkin on tilanteita, joissa se on ihan oikeutettua, mutta työelämästä löytyy niin paljon oman asemansa pönkittäjä psykopaatteja, että ei ole ihme, jos joku joutuu kärsimään. Näin se on oikeassa elämässäkin. That's life. Voi kun ihmiset vois olla toisilleen ystävällisempiä.


      • päätöksiin
        you're listed kirjoitti:

        Kyllähän se puskaradio toimii, mutta ongelmahan on siinä, että joskus ihmiset ovat kieroja toisilleen ja mustamaalaavat mielellään toisia. Ei tarvitse olla kuin vähän joukosta poikkeava, ei edes pahanilmanlintu, kun voi joutua huonoon maineeseen.

        Ainahan ihmiset puhuvat toisistaan pahaa, tietyissa tapauksissa, jos ovat kateellisia tai muutenvain haluavat pönkittää omaa erinomaisuuttaan. Tietenkin on tilanteita, joissa se on ihan oikeutettua, mutta työelämästä löytyy niin paljon oman asemansa pönkittäjä psykopaatteja, että ei ole ihme, jos joku joutuu kärsimään. Näin se on oikeassa elämässäkin. That's life. Voi kun ihmiset vois olla toisilleen ystävällisempiä.

        Muista firmoista en tiedä, mutta meillä ei ainakaan yhden tai kahden henkilön kautta tullut tieto vaikuta. Yleensähän puskaradio tarjoaa tietoa myös näistä suosittelijoista ja parjaajista.


      • lista sentään
        you're listed kirjoitti:

        Kyllähän se puskaradio toimii, mutta ongelmahan on siinä, että joskus ihmiset ovat kieroja toisilleen ja mustamaalaavat mielellään toisia. Ei tarvitse olla kuin vähän joukosta poikkeava, ei edes pahanilmanlintu, kun voi joutua huonoon maineeseen.

        Ainahan ihmiset puhuvat toisistaan pahaa, tietyissa tapauksissa, jos ovat kateellisia tai muutenvain haluavat pönkittää omaa erinomaisuuttaan. Tietenkin on tilanteita, joissa se on ihan oikeutettua, mutta työelämästä löytyy niin paljon oman asemansa pönkittäjä psykopaatteja, että ei ole ihme, jos joku joutuu kärsimään. Näin se on oikeassa elämässäkin. That's life. Voi kun ihmiset vois olla toisilleen ystävällisempiä.

        Olen itse saanut sivusta seurata, kun kavereita sai vuosien varrella kenkää mitä ihmeellisimmistä syistä. Talon sisään kehkeytyi oikea sisäpiiri, joka rollasi pienetkin näkemänsä, -heidän mielestään virheet- esimiehille. Kaverin häivyttyä naroivat leveästi kuin omistajat ja muistelivat tapahtumia ivallisesti. Pahimmillaan ottivat tilalle tyttöystäviä ja sukulaisia.

        Kun tämä sisäpiiri siirtyi toiseen firmaan, saivat he sielläkin osallistua päätösvaltaan henkilöstövalinnoissa. Niinpä toiseen firmaan pääsi yllättäin sisään vain kivat kaverit. Monet samanikäiset, samassa työpaikassa olleet eivät päässeet edes esivalintaan huolimatta vaaditun pätevyysvaatimuksen täyttymisestä. Valintakriteereitä oli mitä kummallisempia.

        Sitten iski tämä taantuma. Siitäkin huolimatta sisäpiiri sai jäädä, ja jatkaa nauttien valta-asemastaan. Valitettavasti monessa yhteisössä toimitaan yhtä sokeasti, "jos et tee näin niin et ole enää mun kaveri"- periaatteella. Se on vain kourallinen henkilöitä, jotka pääsevät nauttimaan tällaisesta määräilystä, jotkut heistä päätyvät aina kunnallispolitiikkaan asti saastuttaen senkin yhteisön.

        Mikä valitettavinta, tämä käytösmalli on ollut valloillaan iät ja ajat, koska se periytyy isältä pojalle, ja sitä kutsutaan "menestykseksi työuralla". Aikoinaan sitä kutsuttiin säätyläisten väliseksi eroksi. Kaikki kun eivät voi olla paroneita...


      • vaikuttaa...
        päätöksiin kirjoitti:

        Muista firmoista en tiedä, mutta meillä ei ainakaan yhden tai kahden henkilön kautta tullut tieto vaikuta. Yleensähän puskaradio tarjoaa tietoa myös näistä suosittelijoista ja parjaajista.

        Meillä taas yhdenkin henkilön tekemä mustamaalaus vaikuttaa ja paljon. Jos tällainen selkäänpuukottaja psykopaatti istuu sopivan korkeassa asemassa, niin hänen toimillaan voi olla suuria ja kauaskantoisia vaikutuksia. Tiedän meillä yhden korkeassa asemassa istuvan psykopaattisen ja kieron yksilön mustamaalanneen aiheetta useampienkin henkilöiden maineen.

        Tunnen nämä mustamaalatut hyvin ja tiedän nämä väitteet perättömiksi. Tästä huolimatta heille on aiheutunut paljon harmia. Eli kyllä kaikensorttiset "yleiset" mustamaalauslistat on ihan perseestä. Koskaan ei voi tietää, että mistä syystä kukainenkin on sinne joutunut. Omista ansioistaan vai poliittisen ajojahdin seurauksena.

        En kuitenkaan usko, että mitään yritysten rajojen ulkopuolelle ulottuvia listoja on olemassa, koska se olisi todella törkeä rikos. Ei mikään järkevä firma lähtis mukaan moiseen touhuun. Paljastuessaan moisesta listasta yritys joutuisi todella pahaan myllytykseen. Toisekseen firmat eivät luota toisiinsa, joten tuota listaa voitais käyttää esim vaikeuttamaan omien avainhenkilöiden pääsyä kilpailijan palvellukseen.


      • dfsgfdgdfg
        vaikuttaa... kirjoitti:

        Meillä taas yhdenkin henkilön tekemä mustamaalaus vaikuttaa ja paljon. Jos tällainen selkäänpuukottaja psykopaatti istuu sopivan korkeassa asemassa, niin hänen toimillaan voi olla suuria ja kauaskantoisia vaikutuksia. Tiedän meillä yhden korkeassa asemassa istuvan psykopaattisen ja kieron yksilön mustamaalanneen aiheetta useampienkin henkilöiden maineen.

        Tunnen nämä mustamaalatut hyvin ja tiedän nämä väitteet perättömiksi. Tästä huolimatta heille on aiheutunut paljon harmia. Eli kyllä kaikensorttiset "yleiset" mustamaalauslistat on ihan perseestä. Koskaan ei voi tietää, että mistä syystä kukainenkin on sinne joutunut. Omista ansioistaan vai poliittisen ajojahdin seurauksena.

        En kuitenkaan usko, että mitään yritysten rajojen ulkopuolelle ulottuvia listoja on olemassa, koska se olisi todella törkeä rikos. Ei mikään järkevä firma lähtis mukaan moiseen touhuun. Paljastuessaan moisesta listasta yritys joutuisi todella pahaan myllytykseen. Toisekseen firmat eivät luota toisiinsa, joten tuota listaa voitais käyttää esim vaikeuttamaan omien avainhenkilöiden pääsyä kilpailijan palvellukseen.

        [quote] poliittisen ajojahdin[/quote]

        Ihanko meinaat, että puoluepolitiikka on juurtunut näin syvälle it-alallekin? Että jos pomo on kepulainen, niin demarialaisella on tukalat oltavat?


      • vastauksen?
        dfsgfdgdfg kirjoitti:

        [quote] poliittisen ajojahdin[/quote]

        Ihanko meinaat, että puoluepolitiikka on juurtunut näin syvälle it-alallekin? Että jos pomo on kepulainen, niin demarialaisella on tukalat oltavat?

        Jos et oli ihmispolo vielä tajunnu, niin politiikkaa käydään monella tasolla. Työpaikan sisäisellä politiikalla ei ole mitään tekemistä puoluepolitiikan tai suomen poliittisen johdon kanssa. Politiikkaa on kaikki juoniminen ja keplottelu mitä tehdään.


    • dsadsasad

      Sain burnoutin ja jouduin psykoottiseen tilaan lliikojen työpaineiden seurauksena. Olenkohan minäkin listalla, kun päässä vippaa?

      • kyllä

        Asiaan tietysti vaikuttaa ketä asiasta tietää ja miten tulet juttuun pomojen kanssa.


      • Lailatilii

        eli ihmettelin, miksi en päässyt monenmoisesta koulutuksestani ja kokemuksestani huolimatta sekä tahrattoman rikosrekisterin, päihteettömyyden ja tunnollisuudestani huolimatta mihinkään töihin. Viimein selvisi vasta 2000-luvulla: isäni esi-isät ovat olleet PIILOJUUTALAISIA. Siksi he toimivatkin yrittäjinä aikoinaan ja osa heidän lapsistaan ja lastenlapsistaan vieläkin, koska muuta työtä ei Suomesta voi saada. He kyllä vaihtoivat sukunimenkin suomalaiseksi, kääntyivät lutku-uskoonkin ja kävivät riparitkin ja kinkerit, mutta tulos on aina sama. Kun on nimi siellä natsilistalla, niin sleltä tietyt suvut ei pääse pois, ja työvoimavirkailijanainenkin viimeksi ja pari kertaa aiemminkin vihjaisi, että ainoa työllistymiskeinoni on yrittäjyys. Eli jossain on sitten tämä MUSTA lista! Ja siihen riittää, että olen väärän rotuinen, -uskoinen, -näköinen tai poliittinen kantasi ei miellytä enemmistöä tai ärsytät isokenkäisiä tai olet astunut mafioson tai hänen lellikkinsä varpaille....

        Kuvittelenko, mutta muuan vahvaksi luultu Tonikin ajettiin itsariin (tai lavastettiin sellaiseksi), kun hän löysi sukunimensä sieltä avoimesta juutalaisesta sukunimirekisteristä eli Avotaynusta! Tsekkaapas, onko sukunimesi siellä listalla, niin voit sanoa hyvästit työelämälle ja paras olisi äkkiä vaihtaa sukunimeä tai kadota EU:sta Amerikkaan... Vaikka laki kieltää syrjimisen, niin se on Suomessa ja EU:ssa todellisuutta!

        http://www.avotaynu.com/csi/csi-home.htm


    • 18+9

      kuulen tämmöisestä ja olen sentään ollut melkein neljännesvuosisadan alalla. Rekrytointiprosessia on tullut nähtyä molemmista päistä eli myös työnantajan puolelta. Voi olla, että pikkufirmoissa onkin jotain tuollaista, isommissa ei langeta näin karkeisiin laittomuuksiin.
      Kokonaan toinen asia on se, että sana voi kiertää, sillä tutuilta ehkä joskus kysellään mielipidettä.

      Tämän ketjun neljä vuotta sitten aloittaneen uskottavuus on kyllä helppo arvioiva jo nimimerkistä. Jos ei yhdyssanat ole hallussa, niin...

      • °°°

        Olin siinä 1989 excursiolla silloisen KOP:n atk-keskuksessa Aleksis Kiven kadulla Helsingissä. Toinen isännistä mainitsi yleisökysymykseen suunnilleen näin: "jos täällä yrittää tehdä jotain välistä vetoja tilisiirtoja tms. tulee jatkossa olemaan erinomaisia vaikeuksia saada tämän alan töitä."

        Joku kontrolli heillä näkyy tuolloinkin olleen käytössä. Pankkisektorilla tsekataan luottokelpoisuus työnhaussa ja vissiin vähän muutakin.


    • Been there, seen it

      Silloin kun Nokian alihankkija ilmoittaa, että rekrytointi pitää hyväksyttää Nokialla, ei kannata enää epäillä mustien listojen olemassaoloa.

    • Hele Potus

      Jos olet käytännössä räjäyttänyt edellisen työnantajasi niin pääset silti Finnairille.

      Käytännössähän monella on jonkinlainen tuomio. Taru Turusella myymälävarkaudesta, Kari Häkämiehellä vaimon hakkaamisesta ja Kallasvuolla salakuljetuksesta.

      Yhdeltä kollegalta lähti käsi kun huumeruisku osui väärään suoneen. Johtoporras käyttää prostituoituja ja yhteistyökumppanit huumeita firmansa juhlissa.

      Yksi Nokian johtaja on kunnostautunut vaimonsa hakkaajana ja toisen isää epäillään muutaman miljoonan lahjusten otosta huumemafialta.

      Olipa tässä tapaus, jossa vaimo varasti kaksin käsin ja johtaja aviomies jakeli ylimääräistä varastettua tavaraa liikelahjoina asiakkaille.

      Niin että mihin sinä olet syyllistynyt?

    • IT-hemmo

      No mun firmassa on ainakin tällainen.. ja lista toimitetaan muille työn antajille..
      Ei me mitään loispummityötöntä tänne haluta..

      • ja

        Mä olen työtön ja todennäköisesti sua pätevämpi, ahkerampi ja paremman työmoraalin omaava. Mutta koska en ole ruskeakielinen tai muuten lipevä "myyntihenkinen" porvaripelle niin musta ei erityisemmin pidetä niissä piireissä.


      • IT-hemmo
        ja kirjoitti:

        Mä olen työtön ja todennäköisesti sua pätevämpi, ahkerampi ja paremman työmoraalin omaava. Mutta koska en ole ruskeakielinen tai muuten lipevä "myyntihenkinen" porvaripelle niin musta ei erityisemmin pidetä niissä piireissä.

        Älä nyt vitsistä suutu.. mitään listaa ei ole.. mä tapan itteni työllä vain siksi että sinä saat palkkaa. itsensä tappaminen työllä on työn antajan hommaa eikä sinun.
        Sä vaan et ehkä osaa mitään sellaista mistä maksaisin sulle palkaa.. voisit toki tulla keittään kahvia mutta siihen ei mene kauaa ja se olisi minulle vain kuluerä.
        Mene tai yritä mennä ruohon leikkaajaksi.. sitä osaat ilmaman koulustusta.. mutta tosiasia on että hakijoita on liikaa ja työn antajat heittää nopalla ne ketäkä valitaan..


      • jope......
        ja kirjoitti:

        Mä olen työtön ja todennäköisesti sua pätevämpi, ahkerampi ja paremman työmoraalin omaava. Mutta koska en ole ruskeakielinen tai muuten lipevä "myyntihenkinen" porvaripelle niin musta ei erityisemmin pidetä niissä piireissä.

        Samoinyrittäjänä minulla ei ole seuraavia:
        - Loma (pidän sitä vain jos on lomaa)
        - Työttömyyskorvaus
        - Sossu-tuki
        - Sairasajan palkka
        Lisäksi--
        - Ostan työkalusi
        - Maksan sinun minulle tuottamat puhelin lasut
        - Jne..

        Sinullhan on plakallinen loma ja minulla ei ole.. että miti siitä ennen kuin tulet valiitaan.


      • jepjepjep_
        jope...... kirjoitti:

        Samoinyrittäjänä minulla ei ole seuraavia:
        - Loma (pidän sitä vain jos on lomaa)
        - Työttömyyskorvaus
        - Sossu-tuki
        - Sairasajan palkka
        Lisäksi--
        - Ostan työkalusi
        - Maksan sinun minulle tuottamat puhelin lasut
        - Jne..

        Sinullhan on plakallinen loma ja minulla ei ole.. että miti siitä ennen kuin tulet valiitaan.

        - En osaa oikeinkirjoitusta


      • 13+9=?
        jepjepjep_ kirjoitti:

        - En osaa oikeinkirjoitusta

        Mitä raavas yrittäjä oikeinkirjoituksella tekee?? Kyllä sössötyskin ymmärretään kun tarpeeksi kovaa huutaa.


      • antti64

        no tiesinhän sen just toononen kusiipää jolleeii mitää kässyy reaalteeteistal
        luulee olevasa joku iso KIHO. että sillai


      • 353323
        13+9=? kirjoitti:

        Mitä raavas yrittäjä oikeinkirjoituksella tekee?? Kyllä sössötyskin ymmärretään kun tarpeeksi kovaa huutaa.

        Olen samaa mieltä mutta sihteerin pito on aikas kallista, joka korjaa sun kirjoitusvirheet kun kirjoitat virallisia dokumentteja ulos yrityksestäsi. Sitäpaitsi sihteerit tuppaa tekeen kuiteskin lapsia ja ovat sitten kokoajan äitiyslomalla.


    • spedePassi

      Optiomiljonäärin X puoliso Y riitaantuu henkilön kanssa Z.

      Pääkaupunkiseudun rekrytointifirmat saavat luottamuksellisen vinkin että Z on hullu ja huumeidenkäyttäjä.

      • Truthi

        Tämmöisen tapauksen tullessa korviin jokainen kunniallinen on velvollinen tuomaa asian julki Z:lle. Törkeä kunnianloukkaus....


    • 19+17

      Eihän sellaista listaa oikeasti tarvitse:
      ikä 40 v: Pitää maksaa oikeasti palkkaa => Valitettavasti emme tarvitse palveluitanne.

    • hyvä olla olemassa

      Tällainen lista on välttämätön kilpailukyvyn kannalta. Jos yritys erehtyy palkkaamaan ns. hankalan tai muuten ei-toivottavan henkilön, on vaarana pahimmillaan konkurssi. Mustan listan avulla voidaan varmistaa, että palkattu työntekijä ei muodostu firman riippakiveksi. Eikä se oikeasti haittaa jos joku ammattitaitoinen ns. "syytön" eksyy kyseiselle listalle, koska osaavia tekijöitä löytyy tästä maasta aina.

      • 334443747

        Hah... mun kokemuksella IT-firmoissa kyllä jos uhkaa konkurssi niin se on pomojen vika kun eivät osaa antaa asiakkaille tarjouksia missä timelainit, rerussimäärät, työn teettämiskustannukset on laskettu oikein. Nekun lasketaan tarjoukseen väärin ja asiakas menee tilaamaan niin se asiakaspa lähtee käveleen ja jättää laskut maksamatta kun projektin timelinet kusee ja sääli jos homman palkattiin vaikka 10 uutta työntekijää niin yrittäjä saa valita joko konkusrssin tai pitää pikaiset YT-neuvottelut työn tekijöiden irtisanomisesta.


    • Joo, friimuurarit päivittää ja jakaa toisilleen kyseistä listaa kuukausikokouksissaan.

    • 3346643634643

      Jos kaikki kirjoittaisi nettiin omalla nimellä tai jotenkin niin että nikin takaa voi tunnistaa kuka henkilö on oikeasti saisin pikkusen pitkän listan siitä ketä en palkkaisi koska tiedän sattumoisin, että ohjelmistotestaajalla on tiukat säännöt mitä se saa kirjoittaa testausraportiin ja mitä se saa sanoa koodarille kun ohjelmassa on vika. Eli kaikki jotka vastaa jokun ihmisen väitökseen tai sanomisiin WTF tai LOL tai muuta epäasialliseksi tulkittävaa tai käyttäytyy epäasiallisesti. Jättäisin palkkaamatta, koska kenenkään pää ei kestä sellaisien juttuja työelämässä.

      • imase perärööriä

        Sinä työtön apina et ole, etkä koskaan ole ollutkaan, sellaisessa asemassa, että palkkaisit yhtään ketään. Ethän sinä raukka osaa kirjoittaa yhtäkään lausetta ilman kielioppivirheitä!


      • 3534346643
        imase perärööriä kirjoitti:

        Sinä työtön apina et ole, etkä koskaan ole ollutkaan, sellaisessa asemassa, että palkkaisit yhtään ketään. Ethän sinä raukka osaa kirjoittaa yhtäkään lausetta ilman kielioppivirheitä!

        En ole työtön ja olen asemassa jossa palkkaan ihmisiä. Tiedot testaajan säännöistä on peräisin Työvoimakoluluksesta jossa kaverini oli joka on nyt työllistynyt myös.
        Äläkä sano muita ihmisiä apinaksi. Se on hyvin epäasiallista. Äläkämyöskään oikeinkijoituksesta koska on epäoikeudenmukaista tuomita ihmisiä lukihäiriön takia josta aina kirjoitusvirheet johtuu.


    • Lista kiitos

      Mistä sen listan saisi. Yrityksemme haluaa palkata kaikki hankalat tyypit ,
      koska meillä ei kukaan tavallinen töissä pysy
      Narsistinen johtomme palkkaa kaikki epätavalliset

      viisas pääsee vähemmällä, vain hullu töitä tekee

      etsimme siis niitä töiden tekijöitä

      • Tahtoo työtä

        Postaa firman nimi tai kotisivu tai yhteystiedot niin minä pistän saman tien hakemuksen sisään...


    • musta pekka barbaari
    • r3oijla

      Tuollainen musta lista on jokaisesta, joka sellaisen ansaitsee. Sitä sanotaan CV:ksi ja siihen työntekijä itse listaa edelliset paikat. Palkatessa edellisiin paikkoihin otetaan yhteyttä ja kysellään taustoja. Sieltä totuus sitten hiljalleen paljastuu. Menneisyyttä ei pääse karkuun.

    • Jebujeeeeee

      Musta lista on faktaa!

    • oli nautinto

      Sain tietää alallani olevasta listasta, kun eräs työhönottaja
      lähetti lausunnon minusta kirjallisesti toimitusjohtajalle, joka sattui
      olemaan ystäväni.
      No asia meni lakimiehille ja Viranomaiselle...
      no työhönottaja siirtyi itse toiselle alalle eli vaihtoaitioon.
      Itse olen työelämässä.

    • 8+6

      Aika surkea töihinottaja tommonen!

    • 3+2

      Mustat listat ovat periaatteessa kiellettyjä, mutta käytännössä niitä käytetään. Esimerkiksi soitellaan edellisille työnantajille. Erilaisissa klubeissa kuten rotareissa tai lions-klubissa voidaan supatella työntekijöistä.

      Sodan jälkeisinä vuosina kommunistit olivat mustalla listalla. Henkilökortissa heidät merkittiin tietyssä paikassa olevalla viattoman näköisellä pisteellä. Sattumalta irtisanomiset kohdistuivat yleensä heihin. Samanlaista steganografiaa voidaan tietysti käyttää nykyisissäkin henkilörekistereissä.

    • 42thf53

      Tuskinpa on. Se olisi vastoin rekisterilakia.

      Hei, ihmiset!
      Ottakaa järki käteen ja pitäkää omaa arvoanne yllä.

      Ei ne ulkomaalaiset tule tänne, tai tee etätöinä projekteja paremmin.
      Lopputulos on pelkkää sutta ja sekundaa.

      Ilmeisesti tänne kirjoittaa pikkufirmojen omistajia jotka taantuuksen nojalla kirjoittelevat palkan alennuksista jne jne. Mutta totuus lienee se, että ilman suomalaisia nämä nappi-firmat ovat kusessa.

      • 98797jlkj908jl

        Nimenomaan. Mikä softafirma haluaa ulkomailta "vallata" Suomen ja dropata suomalaiset työntekijät omiinsa? Ei kukaan. Suomea ei haluta. Suomeen ei haluta tulla. Ulkomaalaiset vihaavat suomalaisia ja ja suomalaisten projekteja. Ja tätä ilmastoa niin paljon etteivät halua käydä palavereissa edes Helsinki-Vantaan lentokentällä.


    • LuckyLuke___

      "työhön ottaja": Mitähän nappi firmaa sinäkin pyörität?
      Ja miten olet voinut perustaa rekisterin ns. "hankalista työntekijöistä"?

      Ilmeisesti sinulla on rahat loppu ja keskeneräinen projekti odottaa tekijöitä ettet joudu konkurssiin.

    • Ile111

      Respassa on yksi Julius -niminen uravalmentaja, josta selvästi huomaa, ettei ole kiinnostunut työstään. Hirveän väsähtäneen ja kyllästyneen oloinen. Mielestäni uravalmentajan kuuluu olla kannustava ja pirteä. Lisäksi hän ei vastaa viesteihin.

    • Woodoodoo

      Epäilenpä että on olemassakaan. Kilpailu pitää siitä huolen. Paskoista työpaikoista taas viidakkorumbu pitää huolen,

    • jjklj890jkk9

      Tuskinpa vaan, kuka laiska työnantaja pitäisi kilpailijoiden kanssa laitonta listaa työntekijöistä?

      Ilmeisesti joku pienyrittäjä on pistänyt tälläistä huhua liikkeelle. Ei saa ketään duuniin paskan palkan ja työolojen vuoksi.

      Unohtakaa nämä. Jollei firma saa työntekijöitä niin se johtuu firmasta itsestään.

    • oiu

      Tällainen lista on varmasti olemassa, joku voisi hieman antaa uutta tietoa.

      • 8932jkd84jd

        Jos se on sun mielestä olemassa niin anna sitten sitä lisätietoa.


    • Anonyymi

      Paskoista firmoista on musta lista sekä vajakeista pomoista jotka pitää kiertää kaukaa.

      Juuri nuo tahot ihmettelevät työvoimapulaa sekä hakija puutetta.

    • Anonyymi

      Mitään tällaista listaa ei aivan varmasti ole, mutta tosiasia on, että rekryttäessä voidaan soitella ehdokkaan edellisiin työpaikkoihin ja kysellä. Ja aika monessa paikassa vaaditaan suosittelijatkin. Lisäksi nykyisiltä työntekijöiltä kysellään, että kannattaako tää palkata, jos tiedetään, että ovat olleet samassa firmassa samaan aikaan. Itsekin olen useamman ehdokkaan kohdalla tällaiseen ottanut kantaa. Ei siinä ole mitään ihmeellistä.

      • Anonyymi

        Rekryttäessä ihan normaalia soitella suosittelijat ja kysellä epävirallisemmin tutuilta jotka saattaa tietää/tuntea hakijan.
        Firman sisällä taas ”musta lista” on kyllä olemassa, ei virallisesti tietenkään mutta kyllähän ne hankalat tyypit on johdon tiedossa ja toimenpiteiden sattuessa on nämä ensimmäisenä ulkona


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rekryttäessä ihan normaalia soitella suosittelijat ja kysellä epävirallisemmin tutuilta jotka saattaa tietää/tuntea hakijan.
        Firman sisällä taas ”musta lista” on kyllä olemassa, ei virallisesti tietenkään mutta kyllähän ne hankalat tyypit on johdon tiedossa ja toimenpiteiden sattuessa on nämä ensimmäisenä ulkona

        Ulossavustukseenkin on ratkaisu. Ulkopuolisuuden skeeman aktivoituminen ja matka kohti psykiatrian polia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ulossavustukseenkin on ratkaisu. Ulkopuolisuuden skeeman aktivoituminen ja matka kohti psykiatrian polia.

        Psykologille ei pääse, koska mitoitukset paukkuu, psykiatripula on valtava, niin ratkaisuksi puhelinaika ja pilleripurkki.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2405
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1389
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      56
      1327
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1113
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1077
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1063
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1012
    Aihe