Mitä iltapalaksi kasvissyöjälle????

Äiti

10-v tytölleni tulee yökylään likkakaveri joka on kasvissyöjä...Mitä annan syömistä??? Ehdotuksia kaipaisin.;))

42

7421

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Mitä ajattelit tytöllesi antaa?

      • Äiti

        Kaurapuuron ja ruisleivän.......


      • Nipsu
        Äiti kirjoitti:

        Kaurapuuron ja ruisleivän.......

        ... vaikka lämpimillä juusto-tomaattivoileivillä.


      • Puz
        Äiti kirjoitti:

        Kaurapuuron ja ruisleivän.......

        Mikä tässä nyt siis on ongelmana? Eivätkö kasvissyöjät syö kaurapuuroa ja ruisleipää..?


      • noh_vaikka

      • hyvä_uni

      • pere_ape

    • vegaani

      no ihan sitä samaa, ei kai teillä muutenkaan jotain paistia iltapalaksi syödä!???!
      ilmeisesti kyseessä on vegetaristi, joka siis syö juustoa (tarkista ettei sisällä juoksutetta joka on tehty lehmän mahalaukusta)yms?vegaanihan ei syö mitään eläinperäistä...
      eli leipää(voissa ei saa olla liivatetta, mutta jos on tyttö varmaan on tottunut jättämään sen välistä, tai sitten ei ole niin tarkka, esim keiju on varma valinta, käy myös vegaanille)
      kurkkua, tomaattia, juustoa jos siis ei vegaani
      jugurttia, jossa ei liivatetta, harvoissa on (tai soijajugurttia)
      muroja, maitoa/soijamaitoa
      hedelmiä
      kasvispitsaa
      salaattia
      karjalanpiirakoita(portin ovat vegaanisia)
      puuroa
      hedelmäsalaattia
      marjakiisseliä

      en nyt jaksa kaikkia maailman ruokalajeja alkaa luetella mutta tuosta pitäis jotain löytyä!ei me kasvissyöjät lopulta niin kauheen kummallisia ja erilaisia olla!yks vihje: älä tee numeroa ruuasta!voisit ehkä sillä kertaa tarjota muillekin samaa lihatonta versiota?mutta ainakaan älä päivittele että voih, kun minä en millään meinannu sulle mitään keksiä ja kun tämä on niin vaikeeta, se on todella yleistä ja todella rasittavaa ja saa vieraasi tuntemaan itsensä eitoivotuksi...
      hauskaa iltaa!

      • Xveg

        Eivät vegaanit todella mitään kummajaisia ole syömistensä puolesta. Tavallinen voileipä(Missäköhän vaiheessa tuo ilmaus vaihdetaan "margariinileiväksi") jossa on päällä esimerkiksi salaattia ja tomaattia on ihan hyvä välipala vegaaneille ja mille tahansa muille kasvissyöjille.


      • Asafoetida
        Xveg kirjoitti:

        Eivät vegaanit todella mitään kummajaisia ole syömistensä puolesta. Tavallinen voileipä(Missäköhän vaiheessa tuo ilmaus vaihdetaan "margariinileiväksi") jossa on päällä esimerkiksi salaattia ja tomaattia on ihan hyvä välipala vegaaneille ja mille tahansa muille kasvissyöjille.

        Sinä, Xveg, kun olet hyvin perusteellinen ja tietäväinen, mitäs jos ottaisit selville miten sitä margariinia tehdään. Kaamea prosessi, jossa käytetään bensiiniäkin! Kun muinoin luin prosessin kuvauksen tri Henning Karströmin kirjasta "Oikea ravinto - terveytemme perusta" (Kirjatoimi, Tampere, 1978), aloin voida pahoin. Tekijänoikeussyistä en voi lainata kuin pätkän osasta "Rasvojen raffinoiminen"

        "Kasvimassaan jäänyt öljy ekstrahoidaan (uutetaan) tämän jälkeen bensiinin, heksaanin tai jonkun muun liuottimen avulla."

        "Öljy käsitellään sopivilla emäsmäärillä sekä absorptioaineilla 50-95° lämmössä."

        "öljyn läpi 'puhalletaan' noin kahden tunnin aikana ylikuumennettua vesihöyryä"

        Siirrytäänpä sitten kovettamiseen:

        "Tyydyttymättömien kasvi- tai eläinrasvojen kovettaminen eli hydraaminen suoritetaan siten, että öljyyn sekoitetaan hienojakoista metallijauhetta (useimmiten nikkeliä, tietyissä tapauksissa palladiumia)"

        "Kovettamisprosessin jälkeen rasvat raffinoidaan ja deodorisoidaan vielä uudelleen."

        Hyvää ruokahalua! Minä otan kyllä voita - tai sitten oliiviöljyä, jos olen vegaanituulella.


      • Sanna
        Asafoetida kirjoitti:

        Sinä, Xveg, kun olet hyvin perusteellinen ja tietäväinen, mitäs jos ottaisit selville miten sitä margariinia tehdään. Kaamea prosessi, jossa käytetään bensiiniäkin! Kun muinoin luin prosessin kuvauksen tri Henning Karströmin kirjasta "Oikea ravinto - terveytemme perusta" (Kirjatoimi, Tampere, 1978), aloin voida pahoin. Tekijänoikeussyistä en voi lainata kuin pätkän osasta "Rasvojen raffinoiminen"

        "Kasvimassaan jäänyt öljy ekstrahoidaan (uutetaan) tämän jälkeen bensiinin, heksaanin tai jonkun muun liuottimen avulla."

        "Öljy käsitellään sopivilla emäsmäärillä sekä absorptioaineilla 50-95° lämmössä."

        "öljyn läpi 'puhalletaan' noin kahden tunnin aikana ylikuumennettua vesihöyryä"

        Siirrytäänpä sitten kovettamiseen:

        "Tyydyttymättömien kasvi- tai eläinrasvojen kovettaminen eli hydraaminen suoritetaan siten, että öljyyn sekoitetaan hienojakoista metallijauhetta (useimmiten nikkeliä, tietyissä tapauksissa palladiumia)"

        "Kovettamisprosessin jälkeen rasvat raffinoidaan ja deodorisoidaan vielä uudelleen."

        Hyvää ruokahalua! Minä otan kyllä voita - tai sitten oliiviöljyä, jos olen vegaanituulella.

        Mina olen kuullut (erittain luotettavasta lahteesta) etta "margariini on vaarallista. Sen sisalto on sama kuin MUOVIN, paitsi siita puuttuu yksi ainesosa jota taas muovin tekoon kaytetaan"!!!! :O


      • totoro
        Asafoetida kirjoitti:

        Sinä, Xveg, kun olet hyvin perusteellinen ja tietäväinen, mitäs jos ottaisit selville miten sitä margariinia tehdään. Kaamea prosessi, jossa käytetään bensiiniäkin! Kun muinoin luin prosessin kuvauksen tri Henning Karströmin kirjasta "Oikea ravinto - terveytemme perusta" (Kirjatoimi, Tampere, 1978), aloin voida pahoin. Tekijänoikeussyistä en voi lainata kuin pätkän osasta "Rasvojen raffinoiminen"

        "Kasvimassaan jäänyt öljy ekstrahoidaan (uutetaan) tämän jälkeen bensiinin, heksaanin tai jonkun muun liuottimen avulla."

        "Öljy käsitellään sopivilla emäsmäärillä sekä absorptioaineilla 50-95° lämmössä."

        "öljyn läpi 'puhalletaan' noin kahden tunnin aikana ylikuumennettua vesihöyryä"

        Siirrytäänpä sitten kovettamiseen:

        "Tyydyttymättömien kasvi- tai eläinrasvojen kovettaminen eli hydraaminen suoritetaan siten, että öljyyn sekoitetaan hienojakoista metallijauhetta (useimmiten nikkeliä, tietyissä tapauksissa palladiumia)"

        "Kovettamisprosessin jälkeen rasvat raffinoidaan ja deodorisoidaan vielä uudelleen."

        Hyvää ruokahalua! Minä otan kyllä voita - tai sitten oliiviöljyä, jos olen vegaanituulella.

        ...eikä mikään elintarvike. Tuon aivan älyttömän ja täysin synteettisen valmistustavan vuoksi en koskekkaan margariineihin tai mihinkään kevyt höttöön. Luomuvoi ja kylmäpuristetut öljyt ovat käytössä minun keittiössäni.

        Tiesittekö että voista, kylmäpuristetusta rypsiöljystä ja vedestä(keitetty) voi itse tehdä todella herkullista ja helposti levittyvää margariinia itse? Sen maustaa makun mukaan ja säilyvyyskin on hyvä.

        Kaikkia aineita laitetaan suurin piirtein saman verran (esim. 1dl, 1dl ja 100g) ja sekoitetaan sauvavatkaimella...(hieman kuin majoneesin teko?) ja annetaan jähmettyä kylmiössä.

        Näin taatusti ainakin tiedät mitä leivällesi laitat.


      • Xveg
        Asafoetida kirjoitti:

        Sinä, Xveg, kun olet hyvin perusteellinen ja tietäväinen, mitäs jos ottaisit selville miten sitä margariinia tehdään. Kaamea prosessi, jossa käytetään bensiiniäkin! Kun muinoin luin prosessin kuvauksen tri Henning Karströmin kirjasta "Oikea ravinto - terveytemme perusta" (Kirjatoimi, Tampere, 1978), aloin voida pahoin. Tekijänoikeussyistä en voi lainata kuin pätkän osasta "Rasvojen raffinoiminen"

        "Kasvimassaan jäänyt öljy ekstrahoidaan (uutetaan) tämän jälkeen bensiinin, heksaanin tai jonkun muun liuottimen avulla."

        "Öljy käsitellään sopivilla emäsmäärillä sekä absorptioaineilla 50-95° lämmössä."

        "öljyn läpi 'puhalletaan' noin kahden tunnin aikana ylikuumennettua vesihöyryä"

        Siirrytäänpä sitten kovettamiseen:

        "Tyydyttymättömien kasvi- tai eläinrasvojen kovettaminen eli hydraaminen suoritetaan siten, että öljyyn sekoitetaan hienojakoista metallijauhetta (useimmiten nikkeliä, tietyissä tapauksissa palladiumia)"

        "Kovettamisprosessin jälkeen rasvat raffinoidaan ja deodorisoidaan vielä uudelleen."

        Hyvää ruokahalua! Minä otan kyllä voita - tai sitten oliiviöljyä, jos olen vegaanituulella.

        Olisiko ollut parempi margariinin yhteyteen lisätä "kohtuudella"? Tämä oli ideana. :)


      • Xveg
        Asafoetida kirjoitti:

        Sinä, Xveg, kun olet hyvin perusteellinen ja tietäväinen, mitäs jos ottaisit selville miten sitä margariinia tehdään. Kaamea prosessi, jossa käytetään bensiiniäkin! Kun muinoin luin prosessin kuvauksen tri Henning Karströmin kirjasta "Oikea ravinto - terveytemme perusta" (Kirjatoimi, Tampere, 1978), aloin voida pahoin. Tekijänoikeussyistä en voi lainata kuin pätkän osasta "Rasvojen raffinoiminen"

        "Kasvimassaan jäänyt öljy ekstrahoidaan (uutetaan) tämän jälkeen bensiinin, heksaanin tai jonkun muun liuottimen avulla."

        "Öljy käsitellään sopivilla emäsmäärillä sekä absorptioaineilla 50-95° lämmössä."

        "öljyn läpi 'puhalletaan' noin kahden tunnin aikana ylikuumennettua vesihöyryä"

        Siirrytäänpä sitten kovettamiseen:

        "Tyydyttymättömien kasvi- tai eläinrasvojen kovettaminen eli hydraaminen suoritetaan siten, että öljyyn sekoitetaan hienojakoista metallijauhetta (useimmiten nikkeliä, tietyissä tapauksissa palladiumia)"

        "Kovettamisprosessin jälkeen rasvat raffinoidaan ja deodorisoidaan vielä uudelleen."

        Hyvää ruokahalua! Minä otan kyllä voita - tai sitten oliiviöljyä, jos olen vegaanituulella.

        Taidanpa tutustua kirjaan lähemmin tuonnempana(Kirjastot kiinni tänään). Kiitos vinkistä! :)


      • Asafoetida
        Xveg kirjoitti:

        Taidanpa tutustua kirjaan lähemmin tuonnempana(Kirjastot kiinni tänään). Kiitos vinkistä! :)

        Rva Asafoetidan kirjastosta minä sen löysin - vegetaarista kirjallisuutta 1920-luvulta alkaen, isoisän ja äidin perintöä. (Ko. isoisä oli tunnettu apteekkari, jolle on nimetty jopa luentosali Helsingin yliopiston farmakologian laitoksella.)

        Minun kiinnostukseni ruokaan on ensisijaisesti kulinaarista, sitten terveellisyyteen perustuvaa. Eläinten oikeudet tulevat vasta niiden jälkeen, joten moraalini ei oikeastaan ole sekasyöjiä kummempi. Maito ei kuitenkaan tapa (paitsi enintään kuluttajansa.)


      • nickname
        Asafoetida kirjoitti:

        Rva Asafoetidan kirjastosta minä sen löysin - vegetaarista kirjallisuutta 1920-luvulta alkaen, isoisän ja äidin perintöä. (Ko. isoisä oli tunnettu apteekkari, jolle on nimetty jopa luentosali Helsingin yliopiston farmakologian laitoksella.)

        Minun kiinnostukseni ruokaan on ensisijaisesti kulinaarista, sitten terveellisyyteen perustuvaa. Eläinten oikeudet tulevat vasta niiden jälkeen, joten moraalini ei oikeastaan ole sekasyöjiä kummempi. Maito ei kuitenkaan tapa (paitsi enintään kuluttajansa.)

        "Maito ei kuitenkaan tapa (paitsi enintään kuluttajansa.)"

        Tästä voi taas olla montaa mieltä. Eikä tuo tappaminen ole ainoa eettinen este maidonjuonnille. ...mutta nämä väittelyt käytäköön toisaalla.


      • Syön hyvin
        Asafoetida kirjoitti:

        Sinä, Xveg, kun olet hyvin perusteellinen ja tietäväinen, mitäs jos ottaisit selville miten sitä margariinia tehdään. Kaamea prosessi, jossa käytetään bensiiniäkin! Kun muinoin luin prosessin kuvauksen tri Henning Karströmin kirjasta "Oikea ravinto - terveytemme perusta" (Kirjatoimi, Tampere, 1978), aloin voida pahoin. Tekijänoikeussyistä en voi lainata kuin pätkän osasta "Rasvojen raffinoiminen"

        "Kasvimassaan jäänyt öljy ekstrahoidaan (uutetaan) tämän jälkeen bensiinin, heksaanin tai jonkun muun liuottimen avulla."

        "Öljy käsitellään sopivilla emäsmäärillä sekä absorptioaineilla 50-95° lämmössä."

        "öljyn läpi 'puhalletaan' noin kahden tunnin aikana ylikuumennettua vesihöyryä"

        Siirrytäänpä sitten kovettamiseen:

        "Tyydyttymättömien kasvi- tai eläinrasvojen kovettaminen eli hydraaminen suoritetaan siten, että öljyyn sekoitetaan hienojakoista metallijauhetta (useimmiten nikkeliä, tietyissä tapauksissa palladiumia)"

        "Kovettamisprosessin jälkeen rasvat raffinoidaan ja deodorisoidaan vielä uudelleen."

        Hyvää ruokahalua! Minä otan kyllä voita - tai sitten oliiviöljyä, jos olen vegaanituulella.

        Syön leivän päällä yleensä vain juustoja, mutta muuten menee kyllä öljyt, margariinit ja voit. Hellanduudeli, enpä osaa tuosta kirjoituksesta säikähtää. Vai että ihan vesihöyryäkin puhalletaan.


      • Asafoetida
        nickname kirjoitti:

        "Maito ei kuitenkaan tapa (paitsi enintään kuluttajansa.)"

        Tästä voi taas olla montaa mieltä. Eikä tuo tappaminen ole ainoa eettinen este maidonjuonnille. ...mutta nämä väittelyt käytäköön toisaalla.

        Ovo-lakto-vegetaarina pilailin vähän... Anteeksi, ei pitäisi, etenkään kun on tämä sheriffintähti rinnassa.

        Ja olet aivan oikeassa: ne olosuhteet, joissa maitokarjaa pidetään, ovat kaameita. Olen nolo.

        Aion kuitenkin nimenomaan sallia asiasta keskustelun täällä, pikemminkin kuin vegaaniruokapalstalla.


      • Asafoetida
        Syön hyvin kirjoitti:

        Syön leivän päällä yleensä vain juustoja, mutta muuten menee kyllä öljyt, margariinit ja voit. Hellanduudeli, enpä osaa tuosta kirjoituksesta säikähtää. Vai että ihan vesihöyryäkin puhalletaan.

        Niin, ei vesihöyry sinänsä ole bensiinin, heksaanin tai metallijauheiden tasoinen juttu, mutta margariini nyt vain on nimenomaan rankasti prosessoitua 'ruokaa', toisin kuin voi tai juusto.


      • Porkkana
        totoro kirjoitti:

        ...eikä mikään elintarvike. Tuon aivan älyttömän ja täysin synteettisen valmistustavan vuoksi en koskekkaan margariineihin tai mihinkään kevyt höttöön. Luomuvoi ja kylmäpuristetut öljyt ovat käytössä minun keittiössäni.

        Tiesittekö että voista, kylmäpuristetusta rypsiöljystä ja vedestä(keitetty) voi itse tehdä todella herkullista ja helposti levittyvää margariinia itse? Sen maustaa makun mukaan ja säilyvyyskin on hyvä.

        Kaikkia aineita laitetaan suurin piirtein saman verran (esim. 1dl, 1dl ja 100g) ja sekoitetaan sauvavatkaimella...(hieman kuin majoneesin teko?) ja annetaan jähmettyä kylmiössä.

        Näin taatusti ainakin tiedät mitä leivällesi laitat.

        "Tiesittekö että voista, kylmäpuristetusta rypsiöljystä ja vedestä(keitetty) voi itse tehdä todella herkullista ja helposti levittyvää margariinia itse? Sen maustaa makun mukaan ja säilyvyyskin on hyvä.

        Kaikkia aineita laitetaan suurin piirtein saman verran (esim. 1dl, 1dl ja 100g) ja sekoitetaan sauvavatkaimella...(hieman kuin majoneesin teko?) ja annetaan jähmettyä kylmiössä."

        Hyvä ohje, tehty on (oliiviöljystä), voin suositella! Vaihtoehtoisesti leivän päälle voi levittää myös tuorejuustoa, jossa on huomattavasti vähemmän rasvaa kuin "kevyissä" margariineissa.


      • Porkkana
        Syön hyvin kirjoitti:

        Syön leivän päällä yleensä vain juustoja, mutta muuten menee kyllä öljyt, margariinit ja voit. Hellanduudeli, enpä osaa tuosta kirjoituksesta säikähtää. Vai että ihan vesihöyryäkin puhalletaan.

        Sekä koulun kemianopettaja aikoinaan että yksi kemianopiskelija, jonka kymmenisen vuotta sitten tunsin, varoittelivat margariinista. Niiden valmistukseen käytetään kaikenlaisia kemikaaleja, eivätkä raaka-aineetkaan käsittelystä parane.

        Öljy ja voi ovat sataprosenttista rasvaa vailla lisäaineita, juustot voivat olla vähärasvaisempiakin. Maitorahka ja raejuusto kevyimpiä, sopivasti yhdistelemällä saa herkullisen, terveellisen ja kevyen levitteen vähällä vaivalla. Tsekatkaa vaikka ylempänä ketjussa oleva resepti jota olen itsekin kokeillut. Margariinia välttelen.


      • Sanna
        totoro kirjoitti:

        ...eikä mikään elintarvike. Tuon aivan älyttömän ja täysin synteettisen valmistustavan vuoksi en koskekkaan margariineihin tai mihinkään kevyt höttöön. Luomuvoi ja kylmäpuristetut öljyt ovat käytössä minun keittiössäni.

        Tiesittekö että voista, kylmäpuristetusta rypsiöljystä ja vedestä(keitetty) voi itse tehdä todella herkullista ja helposti levittyvää margariinia itse? Sen maustaa makun mukaan ja säilyvyyskin on hyvä.

        Kaikkia aineita laitetaan suurin piirtein saman verran (esim. 1dl, 1dl ja 100g) ja sekoitetaan sauvavatkaimella...(hieman kuin majoneesin teko?) ja annetaan jähmettyä kylmiössä.

        Näin taatusti ainakin tiedät mitä leivällesi laitat.

        Olisikos sinulla hyvia levitteen teko ohjeita? Sanoit etta "1dl, 1dl ja 100g". Mika toi 100g on? Mauste??


      • Ponja
        Porkkana kirjoitti:

        Sekä koulun kemianopettaja aikoinaan että yksi kemianopiskelija, jonka kymmenisen vuotta sitten tunsin, varoittelivat margariinista. Niiden valmistukseen käytetään kaikenlaisia kemikaaleja, eivätkä raaka-aineetkaan käsittelystä parane.

        Öljy ja voi ovat sataprosenttista rasvaa vailla lisäaineita, juustot voivat olla vähärasvaisempiakin. Maitorahka ja raejuusto kevyimpiä, sopivasti yhdistelemällä saa herkullisen, terveellisen ja kevyen levitteen vähällä vaivalla. Tsekatkaa vaikka ylempänä ketjussa oleva resepti jota olen itsekin kokeillut. Margariinia välttelen.

        Voi ei ole 100% rasvaa....

        Öljy kyllä on mutta voi ei ole.

        Että semmosta.


      • minna
        Asafoetida kirjoitti:

        Rva Asafoetidan kirjastosta minä sen löysin - vegetaarista kirjallisuutta 1920-luvulta alkaen, isoisän ja äidin perintöä. (Ko. isoisä oli tunnettu apteekkari, jolle on nimetty jopa luentosali Helsingin yliopiston farmakologian laitoksella.)

        Minun kiinnostukseni ruokaan on ensisijaisesti kulinaarista, sitten terveellisyyteen perustuvaa. Eläinten oikeudet tulevat vasta niiden jälkeen, joten moraalini ei oikeastaan ole sekasyöjiä kummempi. Maito ei kuitenkaan tapa (paitsi enintään kuluttajansa.)

        "Maito ei kuitenkaan tapa" Eikö? Lue http://www.vegaaniliitto.fi/ukk.html#5


      • totoro
        Sanna kirjoitti:

        Olisikos sinulla hyvia levitteen teko ohjeita? Sanoit etta "1dl, 1dl ja 100g". Mika toi 100g on? Mauste??

        Siis,

        vettä 1dl
        öljyä 1dl
        100grammaa (luomu tottakai!)
        Oma suosikki mausteeni on ehdottomasti valkosipuli, ja sitä ei pidä laittaa kovin paljoa (yksi kynsi tai vähemmän, riippuen tietysti annoksesta). Myös paprikajauhetta olen laittanut. Varmaan tuore ruohosipuli sopisi myös mukavasti, mutta silloin levite tietenkin pitää käyttää muutamassa päivässä.


        Öliiviöljystä en itse ole koskaan tehnyt koska oletin että kylmäpuristetusta öljystä tulisi ehkä liian voimakasta ja hieman kitkerää.


      • totoro
        totoro kirjoitti:

        Siis,

        vettä 1dl
        öljyä 1dl
        100grammaa (luomu tottakai!)
        Oma suosikki mausteeni on ehdottomasti valkosipuli, ja sitä ei pidä laittaa kovin paljoa (yksi kynsi tai vähemmän, riippuen tietysti annoksesta). Myös paprikajauhetta olen laittanut. Varmaan tuore ruohosipuli sopisi myös mukavasti, mutta silloin levite tietenkin pitää käyttää muutamassa päivässä.


        Öliiviöljystä en itse ole koskaan tehnyt koska oletin että kylmäpuristetusta öljystä tulisi ehkä liian voimakasta ja hieman kitkerää.

        ...no tästä ei taas tahdo tulla mitään.


      • Asafoetida
        minna kirjoitti:

        "Maito ei kuitenkaan tapa" Eikö? Lue http://www.vegaaniliitto.fi/ukk.html#5

        ja hyväksyn tietyn määrän eläinten hyötykäyttöä; mieluimmin mahdollisimman vähäisen ja sikäli olisin valmis maksamaan maitotuotteistani aika lailla enemmänkin, jos lehmien kohtelu olisi parempaa. Itse asiassa maksankin jo, aina kun se on mahdollista ja tuottaa haluamani tuloksen.

        Mielenkiintoinen sivu, tuo linkkaamasi. Jos 90% naudanlihasta on maidontuotannon sivutuotetta, sitä voisi vaikka tarkistaa kantaansa naudanlihan syömisen suhteen... Sivutuotteiden järkevää hyötykäyttöä? (Anteeksi kyynisyyteni.)

        Toinen juttu on sitten se, että Suomessa kulutetaan aivan liikaa maitoa.


      • vegaani
        Asafoetida kirjoitti:

        ja hyväksyn tietyn määrän eläinten hyötykäyttöä; mieluimmin mahdollisimman vähäisen ja sikäli olisin valmis maksamaan maitotuotteistani aika lailla enemmänkin, jos lehmien kohtelu olisi parempaa. Itse asiassa maksankin jo, aina kun se on mahdollista ja tuottaa haluamani tuloksen.

        Mielenkiintoinen sivu, tuo linkkaamasi. Jos 90% naudanlihasta on maidontuotannon sivutuotetta, sitä voisi vaikka tarkistaa kantaansa naudanlihan syömisen suhteen... Sivutuotteiden järkevää hyötykäyttöä? (Anteeksi kyynisyyteni.)

        Toinen juttu on sitten se, että Suomessa kulutetaan aivan liikaa maitoa.

        niin, maito tappaa, piste. ja jos lehmää ei hyötykäytettäisi 5vuoden maitouran jälkeen, maito olisi paaaaljon kalliimpaa ja sitä käytettäisiin varmasti vähemmän...eli ei se lihatuotanto myös ruokkii maitoteollisuutta ja päin vastoin...ne on kyllä hyvin kytköksissä toisiinsa...ja toisaalta jotta lehmä tuottaa maitoa se poikii kerran vuodessa ja valitettavasti myös sonnivasikoita...ja nehän sitten toki päätyvät myös lahdattaviksi...näin on myös luomutuotannossa asian laita.
        ja miten luonnollista onkaan sitten nykyinen voi?tai juusto mitä alemmassa viestissä väitetään vähemmän prodessoiduksi..ei pidä unohtaa että a)lehmän ruoka on varsin prosessoitua ja b)maito prosessoidaan myös jokseenkin tehokkaasti...
        margariini toki on raveluttavaa, mutta niin on voikin, voin seuraukset tiedetään , margariinin ei. valitsen silti mielummin margariinin kuin voin, terveydellisistäkin syistä.voi sattuu sisältämään maitorasvaa eli rasvat ovat tyydyttyneitä...toisaalta myös maito sinänsä sisältää "vaarallisia" tekijöitä,mutta en nyt enää ala laajentaa aihetta joka jo muutenkin menee aiheen vierestä.


      • tiesitkö...
        Syön hyvin kirjoitti:

        Syön leivän päällä yleensä vain juustoja, mutta muuten menee kyllä öljyt, margariinit ja voit. Hellanduudeli, enpä osaa tuosta kirjoituksesta säikähtää. Vai että ihan vesihöyryäkin puhalletaan.

        "Hellanduudeli, enpä osaa tuosta kirjoituksesta säikähtää. Vai että ihan vesihöyryäkin puhalletaan."

        Niin niin, mutta tiesitkö, että kasvirasvakin härskiintyy kuumennettaessa? Sen takia en itse söisi margariinia, vaikka siinä olisi vain tuota vesihöyrypuhallusta käytetty. Mutta että sen lisäksi vielä kaiken maailman muitakin hirveitä prosesseja, niin puistattaahan tuo jo.

        Kasvirasvat; sellaisenaan terveellisiä ja luonnostaan juoksevia - niiden prosessoiminen kiinteään muotoon (margariiniksi ym.) vie kaikki terveysvaikutuksetkin tipo tiehensä...

        Voista vielä: vaikka voikin on tyydyttynyttä rasvaa, niin on kuitenkin huomattavasti lähempänä luonnon omaa ilmaisua kuin joku hiivatin margariini. :) Sitä paitsi muistelen kyllä, että ihminen tarvitsee myös tyydyttynyttä rasvaa, mutta hyvin vähän kylläkin... Korjatkaa, jos olen väärässä.


      • terveellistä

        kyllä se näyttää olevan aika vaikeeta .suklaakin on myrkkyä ja kaikki makee .ei sitä ihminen kauan terveenä pysy paljaalla salaatinlehdilla ja tomaatilla


      • Hyiei

    • Mietin-itekki

      Mietin tuota itsekukin tässä sillä tulee minullekin huomenna kasvissyöjä yöksi enkä tiedä mitä tarjota

      • ajvar

        Älä vaan margariinia:D. Leivän päälle voi laittaa vaikka tahinia tai pähkinätahnaa tai jotain kasvislevitettä.


      • Sedä

        Kannattaa varmasti kysyä häneltä itseltään mitä hän haluaisi syödä :)


      • Jlsksujsvdhss

        Voileipiä eri täytteillä. Päivälliseksi suosittelen fajitaksia, täytteet pöydässä.


    • entiedä-

      syön makaronia keittovaiheessa ketsuppia ja parsakaalia
      ilta on ihan kelpoinen iltanen

    • satutko

      tuntemaan tämän kasvissyöjän

    • einiinvaikeaa

      Kokojyvä-pastaa simppelillä kastikkeella eli öljyssä kuullotettua sipulia hienonnnettuna, valkosipulia, mausteita, tuoresalaatti oheen domskuista, kurkusta ja valkokaalista ohueksi slaissattuna ja päälle vinegrette eli öljyä, valkoviinietikkaa, suolaa, sokeria sekoitettuna ja aamiaisella kokojyväpuuroa teen ja tuoremehun kera.

      Jos ja kun kuten useimmat "kasvis-syöjät" ovat lakto-vegetaristeja (toki kysy ensin) niin vähän parmesaania pastan päälle ja joku jukurtti aamiaiselle muun lisäksi.

    • pyörykät

      Osta sille itupurijalle saariosten valmislihapullia niiden lhapitoisuus on nolla, toinen hyvä vaihtoehto on atrian punainen lenkki.

    • monen_äiti

      Herrajumala, 10v pidetään pelkillä kasviksilla, ihmisrääkkäystä ja lapsen kidutusta. Eihän hänellä ala edes kuukautiset ikinä jos saa vaan kasvista.
      Törkeetä.. soita sossuun.
      Keitä kunnon iltakaakao maitoon, voilla voidellut kinkku juusto voileivät kurkulla ja tomaatilla, tai jos on iso nälkä niin nakkimunakas.

      Aamulla maitoon keitetty puuro, vaikka riisi- tai mannapuuro, siihen voisilmä, kanelia ja sokeria. Leipiä päälle ja iso lasi MAITOA.

      Miksi pitää hankkia lapsia jos ne kidutetaan kuoliaaksi kasvisruoalla, pelit ja vehkeet pois tommosilta.

      Jos tulee päiväseltään käymään niin ihan tavan kunnon ruokaa, vaikka hyvä lihasoppa tai perunalaatikko. Ei mitään pastaa- vaan kunnon vihanneksia, juureksia ja lihaa.

      • Liha-Yrjö

        Nykyajan hormoonihoidettujen nautojen lihaa kun syö lapsesta asti niin on sukukypsä jo esikoulussa. Ensimmäiset mukulat voi sitten pyöräyttää viidennellä luokalla ja alkaa heillekkin ruumiita syöttämään maiskis paiskis!


    • kehkehtyttö

      Teen kiinalaisia nyyttejä. Teet pari kasviksia sisältävää nyyttiä ja loput täyteen jauhelihaa. Näytät sille tytölle että kasviksiahan nämä sisältää ja sitten naurat paskasesti kun tulee vastaa ne lihaa sisältävät.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      285
      3147
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1575
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1301
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1215
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe