Mistä aloittaa?

Vatsavaivainen

Hei, mistä kannattaa aloittaa sopivan ruokavalion etsiminen kun ongelmana on jatkuva vatsan turvotus ja ilmavaivat. Laktoosi-intoleranssi on mutta keliakiaa ei testien mukaan. Vatsavaivat ovat välillä ruuan jälkeen tosi kovia, olen ollut pari kertaa ensiavussa vatsakivun takia mutta mitään ei kopeloimalla löytynyt. Lääkäri määräsi laktoosi- ja keliakiatestit ja lopetti tutkimukset laktoosi-intoleranssin löytymiseen. Ei ole kuitenkaan auttanut hyla-tuotteisiin siirtyminen tai kokonaan maidosta luopuminen. Ongelmana turvonnut maha ja ilmavaivat, ei ripulia oikeastaan koskaan. Onko jotain helppoa ruokavaliota tms. jolla voisi alkaa vaivojen aiheuttajaa etsimään? Kiitos.

5

820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miimii

      Ei auta kuin kokeilla eri aineiden pois jättämistä. Aloita vaikka valkoisesta leivästä ja pullasta, siis vehnnäjauhosta. Vaikka ei keliakiaan olekaan niin se voi auttaa. Minulla ainakin auttoi juuri tuohon turvotukseen ja pieretykseen kun jätin pois leivän (nyyh). Nyt mahtuu sellaiset housut jalkaan mitkä ennen kiristi.
      Ja jos se ei auta jätät seuraavan ruoka-aineen pois jne..

      • Vatsavaivainen

        Kiitos neuvosta. Pulla pois siis. Voi spagetti.. mitä nyt syön? Ja maito tiukempaan syyniin eli laktoositabletteja käyttöön ahkerammin.


    • Laama

      Aloita heti tiukasta ruokavaliosta ja sitten lisää mitä vatsasi kestää. Tämä on ns. vatsahaava/ärtyneen suolen ruokavalio.

      SAA KÄyttää vain suolaa, yrttejä ja leivonta mausteita mausteina

      POIS: kaalit, sipulit, happamat marjat, sitrushedelmät, punainen liha, sellerit, maissi, palkokasvit, suklaa, paprika, hiilihappoiset juomat, tee, kahvi, rasvaiset ruuat, ruistuotteet.

      Tuosta on hyvä aloittaa. Jos tuntuu, että vatsa kestää jotain noista niin lisää vaan ruokaan. Myös kuituja on hyvä saada esim. neljän viljan puuroista ja apteekin kuituvalmisteista.

      Ilmavaivoihin myydään ilman reseptiä minifom-tabl. 25kpl n. 4 e. Turvallinen, koska ei reagoi muiden lääkkeiden kanssa ja kannattaa yleensä kysyä tuotetta apteekin tädiltä, koska ne on harvoin esillä.

    • Bakteeri

      Jätä pois: sokeri, vehnäjauho, hiivatuotteet (myös oluet, siiderit, limpparit, makaroonit, valkea riisi...)
      Lisää ruokavalioon: ruis (mielellään hapanjuurella tehty ruisleipä, ilman hiivaa), kokovilja, kotimaiset marjat (erityisesti mustikka/karpalo/puolukka), kasvikset, juurekset, maitotuotteet (hyla?), siemenet, pähkinät, lihaa kohtuudella.
      Juo vettä 1-2 litraa/pvä. Vähennä kahvia.
      Kohta huomaat, että vatsa toimii ja painokin putoaa tasaisesti, mutta et tarvitse olla nälässä.
      Aloita jokin liikuntaharrastus (2-3 krt/vko), se lisää aineenvaihduntaa ja virkistää mieltä (lähtee hyvät hormoonit liikkeelle). Hyvää jatkoa!

    • katsika

      Ehdottomasti kannattaisi tutustua veriryhmän mukaisesti määräytyvään ruokavalioon. Suomen kielellä julkaistu Elä oikein oman tyyppisi mukaan on vielä melko hyvin ajan tasalla. Minulta on turvotus melkein kokonaan hävinnyt tämän ruokavalion noudattamisen ansiosta ja minusta tuntuu että ruokaan liittyvät ihottumatkin ovat hävinneet. Energiaa tuntuu riittävän ihan eri tavalla - suosittelen kovasti ja auttelen tarvittaessa alkuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe