Keewayn moottorin kestävyys

Focuksen tai fuden ostaja

Paljonko ajettuja keewayta teillä on? Kuinka paljon kilometrejä tuo focuksen 2-t kone kestää ennenkuin tarvii vaihtaa mäntää ja porauttaa? Vaikuttaako laadukas 2-t öljy kuinka paljon kulumiseen? Tässä on harkinnassa kumman ottaisin, uuden fude sportin vaiko keeway focuksen. Fuden nelari kestää kyllä kilometrejä jos on yleensäkään kestääkseen, focuksen 2-t kone vähän epäilyttää, sen sylintereissä ei varmaankaan ole mitään erikoispinnoitteita? Toisaalta taas tuo fude on laiskanpulskea vehje, focus siihen verrattuna kiivaampi kiihtymään ja vetämään. Paljonko tulee eroa esim. 10.000km matkalla polttoaineen kulutuksessa näissä kahdessa, tuohon fuden kulutukseen olen taipuvainen uskomaan, focuksen taas en sillä se on ainakin paperilla kaks kertaa tehokkaampi kone ja bensaa ei muka kulu sen enempää. Tässäpä on pähkäilemistä. Ei se ole helppoa mopon ostokaan jos on saita luonteeltaan.

8

1672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fude

      fudee on kestävämpi kuin keewey focus sillä keewey matrix racing sport on ihan lussu siinä vuotaa variaattorin öljy hiljaa ulos siis yleisin vika on se jonka juuri mainitsin eli fudessa ei ole juurikaan vikoja kestää hyvin pidettynä jopa yli 10000km fuden takuu jos oiken muistan on 1vuosi/4000km ainakin myllymäennettikaupassa (fude on parempi)

    • mopoilija-ex

      Kakstahtikone käy väljäksi 8tkm ajomäärän jälkeen. Veto alkaa siis heiketä noilla ajomäärillä. Pitää porauttaa sylinteri, uusia mäntä. Usein myös kampiakselin petilaakerit ja stefasarja kannattaa uusia samalla. Tämä siksi koska kakstahtikoneen voitelu on seosvoitelun varassa. Nelitahtikonettahan voidellaan omalla öljyllään pumpun voimalla.
      Lisäksi en usko että keewayhin saa varaosia 3 vuoden kuluttua. Vertaa kaikkiin kaukoidän skoottereihin. Esim Siamoto, Itteco, Chunlan jne. Näissä ajo loppuu siihen kun esim männnänrenkaita ei saa mistään!

      • Että

        Kyllä nä käy aikalailla keskenään ne osat.

        Tuiskin esim Hondan ja heron männänrenkaissa kauheasti eroa on


      • Focuksella

        Itse ostin Keeway Focuksen keväällä ja olen nyt noin 1000km sillä päästelly.Kone on sama kuin Cpi:ssä eli puheet siitä ettei siihen enää parin vuoden kuluttua saa osia voi unohtaa,onhan Cpi kuitenkin erittäin paljon myyty mopo jota mm.Mopo-sport tuo maahan.
        Kävin katsomassa Fude Sporttiakin mutta päädyin Focukseen koska se tuntui selvästi laadukkaammalta mutta olihan se melkein 500€ kalliimpikin. Mulla oli viimevuonna Sanili jolla ajelin reilu 2000 km ilman sen suurempia ongelmia eikä mulla muutenkaan mitään pahaa sanottavaa siitä ole.Pienihän se oli mutta miellyttävä koska oli hiljainen ja kulki vakiona lähes 80km/h. Kerroin tämän Sanili asian koska se nyt kuitenkin on aika läheistä sukua Fude Sportille.


    • Jorma69a

      TÄSSÄ TULEE KEEWAYN OIKEAN AMMATTILAISEN KOMMENTTEJA: hankin ekan K:n 2006, sitten 07, 08 ja nyt 11, AJAN PALJON, käyn kahvilla 400 km lenkin, tai Hki, Tre...ajoin ekalla K:llä 5 kk:ssa 21000 km, sitten 16000, 15000 ja uusimmalla kesällä 11 "vain" 6500 km, parhaana viikkona lähes 2000 km, käytän sitä kuin autoa, asun keski-Suomessa. Kestävyydestä SEN VERRAN etten ole 50 kg pikkutyttö vaan 110 kg lihaxikas tyyppi, joskus retkellä 140 kg kamoineen. En juuri noteeraa 100 km lenkkejä, sama kun kävis naapurissa maitoo ostamassa, siksi 1 K meni K:n omaan markkinointiin VAASAAN ja sain melkein ilmaisex pari K:tä. Matkoilla olleet nopeudet kiinnostanevat? No, sen verran sanon etten lähde vaikka 300 km kahvilapyrähdykselle jos täytyy ajaa kävelyvauhtia 45km/h. K:n moottori ERITTÄIN VAHVA! Kokemus puhuu koska ajan ehkä enemmän kuin KUKAAN, ottaen huomioon että teen 2 työtä ja myös omaishoitajana, jos siinä sivussa ajelee touko-lokakuussa yli 20000km, jokainen voi päätellä matkojen pituudet ja tiheydet, nukkuakin kun pitää. Uusimmalla vain 1 pitempi pväreissu, 402km.

      Jorma. 16.9.11

      • Jorma69a

        Lisäyksenä edell. etten todellakaan osta Reugeotin ylihinnoteltuja ja vikaherkkiä romuja, Keeway ON HUOMATTAVASTI parempi ja tonnin halvempi.

        J.


      • Jorma69a
        Jorma69a kirjoitti:

        Lisäyksenä edell. etten todellakaan osta Reugeotin ylihinnoteltuja ja vikaherkkiä romuja, Keeway ON HUOMATTAVASTI parempi ja tonnin halvempi.

        J.

        Reugeot=Peugeot;) Tosi plösö...ohoh, Pösö siis.


    • moposkootteri

      Mikä hän taho on tehnyt puolueettomat ja riippumattomat vertailut vaikka 10.000km testin mopocoottereille?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe