Tervehtiminen tien päällä

Jamppi

Mitä etiketti sanoo, kun kaksi motaristia kohtaa tien päällä. Kevyt morjenstes vasemmalla kädellä vai onko kyseinen tapa vain jäänne menneiltä vuosilta?

44

3265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rrr

      Nykyisin, kun motoristeja taitaa olla enempi kuin koskaan, on joukkoon saatu myös heitä, jotka eivät tuosta tervehtimisestä piittaa - saattavatpa jopa pitää ärsyttävänä. Itse kuitenkin olen aina huomatessani toisen motorista morjenstanut - on mielestäni oleellinen osa "harrastusta" välineistön ohella.
      Itselleni ainakin tulee kiva fiilis, kun pöristelee tuntemattomalla (Suomen)maan osalla ja aian välistä räpylät heilahtaa kun kohdataan.

      :) r

    • motoristi 2

      ..kyllähän meillä motoristeilla on tapana moikata toisiamme.
      Reilusti vaan lapa pystyyn!

    • kuun

      tuli tenniskyynärpää

    • Nyt kaikkea muutakin pyörillä

      Siis ennen se oli sääntö ja toimiva sellainen, kun kaksi mp:tä kohtasi niin TOTTAKAI sitä heimolaista moikkasi ja siihen vastattiin. Nyt vaan kun tiellä on kaikkea muuta kun alkuperäiskansaa huumehörhöistä lähtien, jotka eivät voi kättänsä tosiaan tangosta irroittaa niin eihän ne sitä kaikki tee! Ja HUOM nyt tosiaan tarkoitan sitä kun itse moikkaan kaikkia niin vain noin puolet vastaa. TAI sit ajotaito on näillä niin hakusessaan että kaikki keskittyminen menee tankoon ja suunnan pitämiseen....eihä sitä silloin voi eikä jne...

      • Majesty

        Toiset morjestaa toiset ei.
        Hernettä en ole vetänyt nenään.
        Näyttää olevan monenlaista porukkaa "kallis pyörä, toi iso skootteri jne." kuitenkin maantiellä morjenstan itse ja jokainen voi valita ... jatkon.


      • Pave

        ...nyt on nyt. (valitettavasti) Ennenvanhaanhan tuolla tienpäälläkin sai apua toiselta motoristilta, mutta nykyään sekään sääntö ei kuulemma pidä enään paikkaansa. Tässä pari vuotta sitten oli eräs kaveri hieman ihmeissään kun sai apua tien päälle ja kertoi samalla, että on joskus jäänyt autollakin, mutta ei ole apua saanut. No eipä tainnut silloin kaveri tietääkään, että motoristeilla on toisenlainen yhteishenki, (ainakin ollut aikoinaan).
        Mutta morjestetaan vaan tuolla tien päällä kun tavataan. Mulla nyt tuntuu olevan melkein aina lapa pystyssä millä sitten liikunkin, kun Rekka kuskit moikkailee toisilleen, samoin Linja-autokuskit ja Aikoinaan kun omistin jenkkiauton, niin myös niillä on tapana moikkailla toisilleen.
        Saman tavan olen huomannut olevan myös karavaanareilla kun joskus olen vetänyt kaverin Caddyllä isoa vaunua, joten aika moni tuolla tien päällä tervehtii toisiaan loppujen lopuksi.


      • prätkisti
        Pave kirjoitti:

        ...nyt on nyt. (valitettavasti) Ennenvanhaanhan tuolla tienpäälläkin sai apua toiselta motoristilta, mutta nykyään sekään sääntö ei kuulemma pidä enään paikkaansa. Tässä pari vuotta sitten oli eräs kaveri hieman ihmeissään kun sai apua tien päälle ja kertoi samalla, että on joskus jäänyt autollakin, mutta ei ole apua saanut. No eipä tainnut silloin kaveri tietääkään, että motoristeilla on toisenlainen yhteishenki, (ainakin ollut aikoinaan).
        Mutta morjestetaan vaan tuolla tien päällä kun tavataan. Mulla nyt tuntuu olevan melkein aina lapa pystyssä millä sitten liikunkin, kun Rekka kuskit moikkailee toisilleen, samoin Linja-autokuskit ja Aikoinaan kun omistin jenkkiauton, niin myös niillä on tapana moikkailla toisilleen.
        Saman tavan olen huomannut olevan myös karavaanareilla kun joskus olen vetänyt kaverin Caddyllä isoa vaunua, joten aika moni tuolla tien päällä tervehtii toisiaan loppujen lopuksi.

        Kaikki moikkaa, joita huvittaa. Saa moikata erimerkkiselle, erityyppiselle, erikokoiselle, mopoille, skoottereille ja vaikka raitiovaununkuljettajalle, kunhan oma ajosuorite ei häiriinny.

        Jotkut moikkaavat Sinulle, jotkut eivät. Syitä on monia, omassa tapauksessani usein "tilanne" päällä tai huomaamattomuus. Muuten moikkaan melkein kaikelle mikä kahdella pyörällä liikkuu, koska minua huvittaa.

        Pyöriä on yhä enemmän, ja etenkin kaupungissa niin paljon, ettei ole mikään ihme että kaikkia ei aina huvita.

        Kännykät ovat ehkä suurin syy siihen, ettei enää jäädä tien poskeen, vaan soitetaan apua paikalle. Uusia pyöriä ei myöskään voi paikan päällä korjata, eikä takuun alaisia edes uskalla. Siksi kaikki eivät pysähdy edes kohteliaisuudesta. Minä useimmiten pysähdyn, vain huomatakseni että en osaa tehdä mitään, tai kaveri on ollut vain kartanlukutauolla tai vaatteita vaihtamassa. Että sellaista. Älä ota paineita.


      • pohjoissuomi

        onhan se varmasti niinkin mutta itse kävin kymmeniävuosia siteen ajamassa prätkällä kun oli sellainen ja nyt messulla kokeilee vehkeitä niin ei tullut mieleen paljon yhdellä kädellä urheilla on se hakusessa se tosi ajaminen mutta täytyy tänä kesänä ostaa se gessu kun kolme vuotta on kypstelty asiaa ja sitten kun varmuus löytyy niin sitten tervehditään kun taito alkaa palautua


    • motobike

      muuttunut, nyt esim. viikonloppuna tulee vastaan niin helvetin monta pöytää peräkkäin että saa ajella 100 km yhdellä kädellä kun koko ajan pitää vasen olla esillä, alkaa oikeasti jo vituttaa tuo tapa ja siinä jo turvallisuus heikkenee myös, moottoripyöriä on viime kesään verrattuna väh. 40 % enemmän tänä kesänä, about

    • haaveissa vaan

      Viikonloppuna olin liikkeellä tieliikenne crossimönkijällä. Siinä on Hondan koneen verran moottoripyörää... Vastaan tuli 8 motoristin ryhmä, joista kolme morjesti, minä tietysti takasin. Etiketistä en tiedä mitään, ei ole kakspyörästä ollu koskaan.
      Mukavalta tuntu kuitenkin moikkailut..

    • Vatsahera

      Onhan tuo morjenstelehtiminen mukavaa ja luo kivaa yhteenkuuluvuudentunnetta motoristien kesken. Tilanne vain on joskus sellainen, ettei pysty/ehdi/huomaa heittää lapaa pystyyn. Jos vähän käännät Kuopioon tullessasi päätäsi kohti Jynkkä/Levänen -kylttiä, et ehdi katseesi oikaistessasi enää tertonkia toivottaa keskellä autojonoa vastaaan tulevalle motoristisisaruksellesi. Ja sama homma vaikka Hauholla Alvettula/Torvoila -risteyksen paikkeilla tai missä tahansa päin Suomea missä tahansa hiemankin tylsyydestä poikkeavassa liikennetilanteessa. Mä en ainakaan ota (enää) itseeni siitä, ettei vastaan tuleva mopedisti vastaa tervehdykseeni. Syitä vastaamattomuuteen on useita eikä jokin ylpeys tai muu nenäpystyys useinkään ole "se" syy. Eli morjenstellaan kun kohtaillaan, mutta pidetään vastaantulijan tervehdyksistä huolimatta molemmat kädet ohjaustangossa kiinni jos on yhtään selainen tunne, että tervehdykseen vastaaminen saattaa johtaa oman ajoneuvon hallinnan menetykseen. Enivei, positiivista asennetta liikenteeseen ja tehdään tästäkin kesästä vaikka väkisin hyvä mootoripyöräkesä! Morjestellaan!

      • uusis

        Vasta kaksi viikkoa a-kortin omanneena toki tervehdin innolla mutta välillä en tilanteesta riippuen viitsi irrottaa kättäni tangosta. Ottakaa siis huomioon huomioon aloittevat motoristit. Tervehdimme kyllä useammin kun taidot ja varmuus karttuvat.


    • harri taavetti

      jos kaks pyöränen tulee vastaan, niin aina sosiaaliluokasta riippumatta lapa nousee. eihän ne kaikki heti älyä mikä on homman nimi, mutta ajan kanssa kyllä.

    • Terppu

      No johan on, aloittaa nyt taas uusi keskustelu näin loppuunkalutusta aiheesta...

      Mutta johan sen nyt heti ensimmäisenä päivänä näkee, kun tien päälle menee, että mitä se tervehtiminen on. Siis kelatkaa, 14.6. menossa ja tähän mennessä on tullut 1 (yksi) prätkä vastaan tänä vuonna joka ei ole tervehtinyt! Ja pyöriä tulee vastaan 3 - 20 joka päivä kun liikun...

    • hontamies

      Mites kevytmoottoripyörien kanssa itse sellaisella ajan (katupyörällä) usein moikataan, morjenstan aina takaisin jos moikataan harvemmin kuitenkin itse ensin. Ps. Aion pikku a:lla alkaa ajella kun kohta sellainen on.

    • HondaKuningas

      Vain homot moikkaa. Et silleen. Miks vitussa moikata jotain toista motukkakuskii?

    • 1100cc

      Noo tämähän meni aika pitkään ilman tuollaista vaippaikäistä provoa.Ei kukaan pakota moikkaamaan jättää vaan väliin jos se niin vi#¤#"taa.Itse moikkaan aina ja vastaan myös tervehdyksiin

    • jäänne-menneisyydestä

      Kertakaikkiaan noloa hommaa. Sama juttu noissa karavaanarituouhissa, tervehditään vastaantullessa kuin oltaisiin jotain pientä ja erikoista harrastajaryhmää, missään muualla maailmassa ole samanlaista. Suomalaiset lentomatkustajat taputtavat kun lentokone on laskeutunut onnistuneesti. Kertoo, että on istuttu paskajäykkänä pelosta koko lennon ajan. Tämä herättää hilpeyttää ulkomailla.

    • asådiojfphtajrge

      Nykyään kun on muotia niin kumme ettei tästäkin vedetä herneitä nenään xDxD jos jättää moikkaamatta siis...

      Pitäsköhän ite ens kerralla kun joku ei morjensta niin vetästä hernarit ja käähtyä ja ajaa se kuski kiinni ja ruveta vittuileen xDxDxDxDxD lol

      hahahahhaha

      • sadåkfoaksdfaåsd

        Itsehän olen tätä harjoittanut muutaman kerran, nimittäin hernekeittojen kiskomista nokkaan ja nykyisin tervehditään aina kun pelätään että alan vittuilemaan


    • kingoftheroads

      Kyykyllä kun ajoi niin morjestajia oli enemmän. Nyt kun ajaa enskalla niin vallankaan matkapyöränsä päälle jäykistyneet urpot ei jaksa moikata. Ei se mitään, vituttaishan se itseäänkin kun maha kasvaa ja ei seiso. Positiiviseen suuntaan menee taas kopteri kuskit jotka moikkailee enemmän kun takavuosina - uskalletaan jo irottaa käsi stongasta?

      • rjlb

        ei vittu kaikilla maha kasva itse olen 52 vuotias ja maha ei ole kasvanut olenkaan armeja ajoilta 73 kg ja 178cm ja hyvin kyllä käsi ja jalka nousee vaikka matka enskalla ajankin se on ne terveeliset elämän tavat jolla se maha pysyy kuosissa ja tietysti kova treeni siihen päälle mutta jokainen tavallaan sitä paitsi nuorilla julleilla näkyy tuo maha olevan siinä kunnossa että kannattasi sitä viinaa ja tupakkaa jättää vähemälle sen pitsan syönnin ohella.


      • Matkamopoilija

        En itsekään pidä yli 20 painoindeksillä annettuja kuntoiluneuvoja kovin vakuuttavina. Oma paino on sama kuin armeijasta yli 35 vuotta sitten päästessäni, mutta Cooper-testin tulos on nyt reilusti kovempi. Parikymppiselle erinomaiseen tulokseen ei silloin ollut mitään asiaa, nyt se on normisettiä, lähes matkavauhti.

        Lapa nousee ilman muuta tuli vastaan mikä moto tahansa, vaikka skootteri, jos vastaantulija moikata haluaa.

        Joskus menee kyllä elvistelyn puolelle, kun vastaantulevan kustomin kuski näyttää kahden sormen V2-tunnusta. Siihen ei malta olla vastaamatta OIKEAN käden neljällä sormella takaisin: V4 ja cruise control :-)


      • juthr
        rjlb kirjoitti:

        ei vittu kaikilla maha kasva itse olen 52 vuotias ja maha ei ole kasvanut olenkaan armeja ajoilta 73 kg ja 178cm ja hyvin kyllä käsi ja jalka nousee vaikka matka enskalla ajankin se on ne terveeliset elämän tavat jolla se maha pysyy kuosissa ja tietysti kova treeni siihen päälle mutta jokainen tavallaan sitä paitsi nuorilla julleilla näkyy tuo maha olevan siinä kunnossa että kannattasi sitä viinaa ja tupakkaa jättää vähemälle sen pitsan syönnin ohella.

        ei taida pili nousta ilman viakraa?


    • työmatkalla

      Jotenkin se moikkailu tuntuu hassulta. Aamulla kun emäntä sanoo toivovansa autoa käyttöönsä, niin itselle se tarkoittaa mopon selässä töihin menoa. Sitten kun motarin rampin jälkeen joku tulee 2-pyöräisellä vastaan, ei ihan ensimmäisenä tule mieleen alkaa toista työmatkalaista tervehtiä. Moottoripyöräharrastus erikseen, mutta osalle moottoripyörä on vain kakkosauton korvike, eikä sitä siinä aina muista harrastajia moikkailla...sorry...
      itsellä tulee vuodessa 6000 km 2-pyöräisellä mittariin, niistä noin 3500 km työmatkoja maaliskuulta marraskuulle

      • käsiheilahtaa

        Minulla tämä ajaminen on yhtä moikkaamista.
        Moottoripyörällä ajan noin 9 000 km vuodessa ja moikkaan aina taajamien ulkopuolella lajitovereita. Kivaahan se on.
        Matkailuautolla ajan noin 4 000 km vuodessa ja silloin on moikattava muita karavaanareita.
        Henkilöautolla ajan vain noin 1 500 km vuodessa ja silloin olen moikkausvapaalla.

        Eipä tuosta moikaamisesta silti ole kulumisvaurioita niveliin tullut joten jatkan tapaa niin kauan kuin ajan.


      • Anonyymi

        Sulla mitään motukkaa oo. B-korttiski oot juonu, etkä oo duunis eikä matkailuautoo oo kun Kuhmon bussi Alkolle ja takas. Pelle.


    • Kukin_tavallaan

      Oma ohjeeni oli kokeneilta pyöräilijöiltä. Alle kakspuolisatasia pyöriä mopoina ei moikata.
      Harley-Davidson miehet eivät yleensä moikkaa muuta merkkiä ja etenkään japsipyöriä. Siksi kannattaa pitää lapa alhaalla, valmiina salamana vastaamaan, kun asiallisen Harrikka kuskin tapaa. Harley-Davidsonin ohjaustangosta irrottamista voi verrata kottikärryn kahvasta irrottamiseen, joten ymmärretään heitä.
      Hondamiehen kommentti täällä tuli luultavasti ns. sohvahomolta, joita useat Harley-Davidson miehetkin nykyään ovat. Tarkoittaen etteivät moikkaa, koska eihän heillä ole oikeata moottoripyörääkään.
      Eiköhän se moikkailu ole tarkoitettu maantielle, ei taajamien Cittareiden parkkialuille tai rantabulevardin kuppilan liepeille 4 km ajelun päätteeksi.
      Matkalle lähtiessä on selvitettävä saako maassa irrottaa ohjaustangosta, vai onko moikkaaminen tehtävä jalalla heilauttamalla. Useat Saksalaiset esimerkiksi heilauttavat jalkaa, joka on järkevä tapa verenkierron kannalta jaloissa.

      • setsetopo

        eihän sitä lapaa nosteta lippaan saakkaa, pelkkä vasemman kämmenen aukaisu, siis sormien suoristamien on yleien tapa. Ja taajamissa ei moikkailla kuin tuttuja.


    • KunnonLiivit

      Minä dyykkaan aina Harrikan alle koko painollani Kawalla, se on kuulemma bikereiden "man hug" nykyisin. Mitä väliä vaikka pyörä tai henki menee, veljiähän tässä ollaan.

    • Globe.Trotter

      Kyllä moikkailen kotomaassa ja ulkomailla yleensä aina. Jossain Italiassa tuo ei tunnu olevan niin yleistä, ehkä moottoripyörien runsauden ja kiemuraisten teiden takia. Tymatkaliikenteessä täällä taajamassa tapa jää myös vähemmälle.

      • Anonyymi

        Italiassa ei saa irtoittaa kättä ohjaustangosta tervehtiäkseen....


      • Anonyymi kirjoitti:

        Italiassa ei saa irtoittaa kättä ohjaustangosta tervehtiäkseen....

        2 pyöräisten trafiikki on siellä kohdillaan joten...


    • TimoEv

      Etikettiä ei taida olla. Sen korvaa kattavasti ns. motoristihenki; Apua annetaan tien varrelle jääneelle, kenellekään toiselle ( muun merkkiselle ) ei suoraan v*#&½tuilla, kaikkiin suhtaudutaan kuin vanhoihin kavereihin kaffepaikassa kohdakkain jne. Leikkimielistä suunsoittoa pidetään yllä mm. erimaalaisten ja -näköisten pyörien välillä.
      Tuo moikkaaminen... Sehän alkoi - kuten muistamme - silloin -70 luvulla, kun tuli rankaisuverotus yms. ja halusimme osoittaa olevamme samaa "suurta veljeskuntaa". Se ei velvoita mihinkään. Minä heilautan kättä, jos se sopii hetkeen asiaa sen paremmin ajattelematta.

      • 45vuottamotoa

        Kyllä tuo moikkaaminen oli normi jo kesällä 1971, kun sain ensimmäisen moottoripyöräni.
        Se raskas moottoripyöräni oli muuten Yamaha AS1 125. Ja kyllä! Yamaha 125 oli tuolloin vielä raskas moottoripyörä eikä kevari!
        Kevyt moottoripyörä oli silloin alle 100 cm3 ja joku painorajoituskin oli. Sitä painorajaa en enää muista, taisi olla 75 kg tyhjäpaino.


    • AnusDavidson37v

      mie otan aina kakkoseen moikkaajilta taukopaikal. Mut Mie oonki Hono. Ajan Harleill'.

    • HhTurku

      Mää laitan sladdin siihe tankin päälle. Tero moikkaa kaikkii. Sit meen vemputtaaan taukopaikalle. Mut mää oonki turkkulaine Harlei-homo

      • TaukopaikkojenKingis

        Mie ajan alasti mulkku tanassa ja raiskaan kaikki harleiHinurit!


    • PVSuzukiHero

      Homojen hommaa noi motukkajutut.

      • Anonyymi

        Ei pelkästään homojen, vaan 6-vuotiaiden tasolla olevien homojen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pelkästään homojen, vaan 6-vuotiaiden tasolla olevien homojen.

        Tämän takia te siis päivystätte tätä palstaa!


    • Anonyymi

      Runkkari tervehtii lajitoveriaan.

      SutsukiPV

    • Anonyymi

      Pitkillä valoilla kuuluu autoilijan ainakin etiketin mukaan tervehtiä motoristia. Näin minulle ovat kuminpolttomotoristit sanoneet.

    • Anonyymi

      Homo tervehtii lajitoveriansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      374
      4764
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1914
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1641
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      241
      1486
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1254
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe