Finasteridi

kysymys vaan

Finasteridi kuulema tehoaa kaljuuntumiseen todella hyvin: onko totta?

25

24658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietolaari

      Pientä toivoa kaljuuntuville miehille
      Duodecim
      1999;115(19):2061
      Toimitus



      Finasteridia, 5a-reduktaasin estäjää, on käytetty jo joitakin vuosia eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoitoon. Samalla sen on huomattu estävän miestyyppistä kaljuuntumista. Kaljuuntuminen on ollut meillä finasteridin virallinen käyttöaihe viime syystalvesta. Potilaitakin on harvakseltaan käynyt hakemassa reseptin hämmästymättä noin 10 mk:n päiväkustannusta. Asiaan liittyvät tiedot he ovat saaneet aikakaus- ja päivälehtien kirjoituksista. Useilla potilailla tuntuu olevan hyvin optimistinen käsitys finasteridin tehosta. Ehkäpä siihen on vaikuttanut muun muassa Pharmaca Fennicassa julkaistut tiedot, joiden mukaan vuoden kuluttua hiusten määrä on lisääntynyt kahdella kolmesta ja kahden vuoden kuluttua neljällä viidestä finasteridin käyttäjästä. Lukematta tai vaille huomiota lienee jäänyt tieto, että lumeryhmässä tukka oli tuuhettunut vuoden kuluttua kahdella viidestä ja kahden vuoden kuluttua jo joka toisella. Siis melkoinen teho lumeellakin.

      Tuoreessa yhdysvaltalaisessa monikeskustutkimuksessa ei päästy yhtä suuriin lukuihin (J Am Acad Dermatol 1999; 40: 930). Finasteridia (1 mg × 1) sai 166 ja lumelääkettä 160 potilasta vuoden ajan. Kyseisen tutkimuksen potilailla tukka harveni pääasiassa ohimoilta, aikaisemmissa tutkimuksissa se oli harvennut etenkin päälaelta. Aktiivilääkeryhmässä uusia hiuksia ilmestyi 50 %:lle ja noin 60 %:lla tukan lähtö hidastui. Ei lume ollut huono tässäkään tutkimuksessa: neljäsosalla tukka tuuhettui ja 40 %:lla tukkaa lähti vähemmän kuin ennen. Tyytyväisiä potilaita oli lääkeryhmässä vajaat 40 %, lumeryhmässä runsaat 20 %. Aikaisempaa huonommat teholuvut eivät näyttäneet selittyvän sillä, että ohimoiden kaljuuntuminen olisi reagoinut finasteridiin huonommin kuin päälaen kalju. Lopputulokseen tyytyväisiä oli molemmissa kaljuuntumistyypeissä yhtä paljon. Ehkä tässä tapauksessa pitäisi sanoa yhtä vähän, koska tyytyväisten määrä jäi selvästi alle 50 %:iin.

      Suomalaisessa perimässä miestyyppistä eli androgeenista kaljuuntumista esiintyy käytännöllisesti katsoen kaikilla, myös naisilla. Naisilla hiukset alkavat naissukupuolihormonien ansiosta harventua parikymmentä vuotta myöhemmin kuin miehillä. Kyseessä on siis fysiologinen ilmiö. Ongelmaksi se muodostuu, kun mies tai nainen alkaa tuijottaa peilistä tai valokuvasta kuvaansa ja suree kauneutensa ja komeutensa häviävän pesualtaan reiästä. Finasteridi ei tätä ongelmaa poista. Joillakin se siirtää ongelmaa vähän eteenpäin.

    • Mikko_

      ...kuinka määrittelet sanan "tehokas".

      Finasteridi on melko tehokas kaljuuntumisen hidastaja/pysäyttäjä ainakin joidenkin vuosien ajan. Uutta kasvua sen sijaan ei kannata kovin innokkaasti odottaa.

    • Blixt

      Aika ristiriitanen lääke tosiaan. Ympäri maailmaa on tehty tutkimuksia jossa todttu pysäyttävän 83% hiustenlähdön. Voisiko joku selittää miten nämä tutkumuset erovat toisistaan. Ja miksi lääkeryhmässä 50% kasvaa lisää hiuksia mutta tyytyväisiä lääkkeeseen on vain 40% Ovatko toiveet olleet epärealistisia vai mistä 10 % heitto johtuu- itse olisin todella tyytyväinen jos hiuksia olisi tullut lisää- voisiko joku selittää.

      • Ink83

        Kyllähän jotkut ovat saaneet erittäin hyviä tuloksia, joten ehkäpä monet olettivat, että se uimalakki täyttyy hiuksista kun popsii finaa ja pettyivät, kun niin ei tapahtunutkaan.


    • ari
      • Patse

        Olen käyttänyt finasteridiä n. 5 vuoden ajan (Propecia-lääke) ja kaljuuntuminen oikeastaan pysähtyi 2 kk käytön aloittamisen jälkeen. Lisää hiuksia se ei tuonut eli jos on ehtinyt jo suurin osa lähteä, niin en todellakaan suosittele.

        Läkkeet ovat todella kalliita, mutta kohtalaisen hyvän tienistini ansiosta en jaksanut välittää.

        Kannattaa harkita käyttöä, jos asia häiritsee paljon, on ajoissa liikenteessä ja kalleus ei tunnu kukkarossa.


    • 30-vuotias

      Minulla ongelma alkoi esiintyä armeijassa vajaa kymmenen vuotta sitten. Päälaki oli tulehtunut ja ärtynyt ja hiuksia lähti paljon ½ v.aikana. Kävin armeijassa ollessani lääkärissä ongelman takia, mutta myös monella tunnetulla ihotautien lääkärillä mm. Lassus (suunnitellut Viviscal-nimisen lääkkeen)ja Halme (esiintyi monissa tv-ohjelmissa varsinkin sukupuolitautien asiantuntijana). Minulta otettiin myös kaikki sukupuolitautitestit. Lisäksi kävin Alexandra-nimisessä kampaamossa HKI:ssä, jossa minulle tehtiin hiusanalyysi. Olen käyttänyt lukuisia shampoita, öljyjä ja päänahan kiihdyttäjäaineita tuloksetta. Viviscal-tabletit eivät lainkaan tehoa miestyyppiseen päälaen kaljuuntumiseen, mutta karvojen kasvu kylläkin lisääntyy jonkin verran eli ongelma-aluetta se ei hoida tippaakaan! Finasteridi-lääkettä käytin useamman vuoden ajan ja homma toimi. Parin vuoden käytön jälkeen tukka oli tuuhentunut niin huomattavasti, ettei se enää vaivannut. Myös ohimoille se tepsi jonkin verran, muttei niin paljon kuin päälaella. Lopetin käytön reilu vuosi sitten, koska en ollut varma, onko kyseessä hormonit. Viime syksynä ajattelin vahvistaa hiuksiani uudella aineella: Priorin. Puolen vuoden käytön perusteella voin todeta, että lisää karvoitusta ympäri kehoa, mutta ongelma-alueeseen (miestyyppinen eli hormonaalinen kaljuuntuminen) EI MITÄÄN VAIKUTUSTA eli Hieman parempi karvojen lisääjä kuin Viviscal. Nämä "karkit" tepsivät varmasti osalla naisia ja kuuleman mukaan tuuhentavat myös kulmakarvoja, myös itsellä. Nyt olen joutunut tajuamaan, että minulla on todellakin hormanaalinen kaljuuntuminen ja aion siirtyä takaisin Finasteridin pariin - äkkiä! Finasteridi tehoaa, kun sen käytön aloittaa ajoissa ja päälaella on vielä hiuksia. Huomattavasti vaikeampaa on saada takaisin hiuksia täysin kaljulle alueelle. Impotenssiin liittyviä haittavaikutuksia ei minulla ole esiintynyt. Ainoa asia joka huolettaa on lisääntyminen eli jos kumppani on raskaana ja poikavauva on tulossa, niin jätänkö tabut väliin, koska sperman välityksellä saattaa kulkeutua jäämiä aineesta, mitkä on vaarallisia poikasikiön kehitykselle.
      Kysymyksiä saa esittää?

      • tukka tallella

        nyt 34 vuotias mies. Aloitin finasteridi lääkityksen loppuvuodesta 2004. Ongelma alue on ohimot, jotka alkaneet nousta voimakkaasti jo murrosiässä, eli kysesää perinnöllinen/hormonaalinen syy.

        Minulle lääkäri määräsi GEFINA nimistä lääkettä sen edullisuuden takia. Ao. lääke tarkoitettu eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoitoon.
        Tässä tabletissa vain se ero että oikean annoksen saamiseksi se pitää itse laittaa 4-osaan. Vuoden lääkkeet kustantaa vain murtosan vrt. ns alkuperäislääkkesen (alle 140 eur/vuosi).

        Hiusrajan nousi ohimoilla loppunut ja joitakin uusia heikkoja haivenia myös tullut. Jossakin määrin tuntuu että myös iho pysynyt paremmassa kunnossa akneelta kasvojen ja selän osalta.


      • Batman-ohimo

        Miten tuo päänahan ärtyminen kulkee käsi kädessä harvenevien hiusten kans? viittaa soborreaan, tai talipunkkiin. Hormonaalisen hiustenlähdön kans paanahan pitäis pysyä terveenä. Vai?


    • aginomanana

      Tervehdys. Ymmärsinkö oikein, ettei aiheesta ole ollut minkäänlaista keskustelua pariin vuoteen. Mikähän on tilanne tänä päivänä niiden osalta, jotka ovat ko. ainetta pulmiinsa käyttäneet? Olisi mielenkiintoista tietää.

      • Jykkee

        Hyvät himiset,
        koska on keksitty erilaisia hoitomenetelmiä, on ehkä kannattavaa käyttää niiden positiivisia vaikutuksia hyväksi, toisiinsa nähden.
        Rogaine on luultavimmin(hiuspohjan ollessa vielä aktiivinen hoitoa vaativassa kohdassa) reseptittä saatavien lääkkeiden aatelia kasvattamaan uusia hiuksia(sekä vähentämään/pysäyttämään hiustenlähtöä).
        Finasteridi puolestaan pysäyttää hiustenblähdön tehokkaasti.
        Finan vaikutusnopeus on hieman hitaampaa, mutta teho sitäkin varmempaa. Kysymys kuuluu:
        Eikö olisi "kohtuu" viisasta laittaa käyntiin Rogainen JA finasteridin käyttöhoito?
        Itse olen tehnyt juurikin näin. takana vasta 1kk. Aiemmin sivusta seuranneena voin todeta, että rogaine tehoaa todella hyvin. Finasteridi lukuisista kuulemisista päätellen niin ikään todella hyvin.
        Varsinaiset tulokset selviää myöhemmin, mutta te jotka pähkäilette sitä, kuinka toimisitte, jotta rakkaat hiuskullat säilyisi, laittakaahan tämä vaihtoehto edes korvan taakse, ellei jopa käytäntöön asti. Merkille kannattaa laittaa kohta: Aktiivinen hiuspohja. Valitettavaa on, ettei hiukset enää kovinkaan ala kasvamaan mikäli pää muistuttaa lähemmin uimalakkia. :(
        Karvoituksen lisääntymisestä en tiedä, eikä se näyttäisi olevan olennainen sivuvaikutus. Mikäli sitä kuitenkin esiintyy, niin en näe liiallisena naisellisuutena ajella niitä hiton karvoja yksinkertaisesti pois. Tsemppiä kaikilla, jotka tässä samassa veneessä ovat!


      • ohimot
        Jykkee kirjoitti:

        Hyvät himiset,
        koska on keksitty erilaisia hoitomenetelmiä, on ehkä kannattavaa käyttää niiden positiivisia vaikutuksia hyväksi, toisiinsa nähden.
        Rogaine on luultavimmin(hiuspohjan ollessa vielä aktiivinen hoitoa vaativassa kohdassa) reseptittä saatavien lääkkeiden aatelia kasvattamaan uusia hiuksia(sekä vähentämään/pysäyttämään hiustenlähtöä).
        Finasteridi puolestaan pysäyttää hiustenblähdön tehokkaasti.
        Finan vaikutusnopeus on hieman hitaampaa, mutta teho sitäkin varmempaa. Kysymys kuuluu:
        Eikö olisi "kohtuu" viisasta laittaa käyntiin Rogainen JA finasteridin käyttöhoito?
        Itse olen tehnyt juurikin näin. takana vasta 1kk. Aiemmin sivusta seuranneena voin todeta, että rogaine tehoaa todella hyvin. Finasteridi lukuisista kuulemisista päätellen niin ikään todella hyvin.
        Varsinaiset tulokset selviää myöhemmin, mutta te jotka pähkäilette sitä, kuinka toimisitte, jotta rakkaat hiuskullat säilyisi, laittakaahan tämä vaihtoehto edes korvan taakse, ellei jopa käytäntöön asti. Merkille kannattaa laittaa kohta: Aktiivinen hiuspohja. Valitettavaa on, ettei hiukset enää kovinkaan ala kasvamaan mikäli pää muistuttaa lähemmin uimalakkia. :(
        Karvoituksen lisääntymisestä en tiedä, eikä se näyttäisi olevan olennainen sivuvaikutus. Mikäli sitä kuitenkin esiintyy, niin en näe liiallisena naisellisuutena ajella niitä hiton karvoja yksinkertaisesti pois. Tsemppiä kaikilla, jotka tässä samassa veneessä ovat!

        olen nyt käyttänyt finaa 4kk. Reseptin saa helposti lääkäriltä ja vuoden lääkkeet maksaa 30 euroa"""".lääkkeen nimi on gefina. joka on 5 mg:nen. tabletti jaetaan 4 osaan eli päiväannos 1,25 mg. ongelmani oli ohimot jotka oli jo jonkun verran noussut. kaljuuntuminen loppui melko nopeasti ja nyt on ohimoille tullut selvästi lisää
        haivenia. parturini huomasi 3 kk:n käytön jälkeen
        ohimojen "tuuhentumisen". haittavaikutuksia ei ole ollut. aluksi vähän rinnat aristi mutta se loppui 1 kk:n käytön jälkeen. SUOSITTELEN!!!!!!


      • Jykkee
        Jykkee kirjoitti:

        Hyvät himiset,
        koska on keksitty erilaisia hoitomenetelmiä, on ehkä kannattavaa käyttää niiden positiivisia vaikutuksia hyväksi, toisiinsa nähden.
        Rogaine on luultavimmin(hiuspohjan ollessa vielä aktiivinen hoitoa vaativassa kohdassa) reseptittä saatavien lääkkeiden aatelia kasvattamaan uusia hiuksia(sekä vähentämään/pysäyttämään hiustenlähtöä).
        Finasteridi puolestaan pysäyttää hiustenblähdön tehokkaasti.
        Finan vaikutusnopeus on hieman hitaampaa, mutta teho sitäkin varmempaa. Kysymys kuuluu:
        Eikö olisi "kohtuu" viisasta laittaa käyntiin Rogainen JA finasteridin käyttöhoito?
        Itse olen tehnyt juurikin näin. takana vasta 1kk. Aiemmin sivusta seuranneena voin todeta, että rogaine tehoaa todella hyvin. Finasteridi lukuisista kuulemisista päätellen niin ikään todella hyvin.
        Varsinaiset tulokset selviää myöhemmin, mutta te jotka pähkäilette sitä, kuinka toimisitte, jotta rakkaat hiuskullat säilyisi, laittakaahan tämä vaihtoehto edes korvan taakse, ellei jopa käytäntöön asti. Merkille kannattaa laittaa kohta: Aktiivinen hiuspohja. Valitettavaa on, ettei hiukset enää kovinkaan ala kasvamaan mikäli pää muistuttaa lähemmin uimalakkia. :(
        Karvoituksen lisääntymisestä en tiedä, eikä se näyttäisi olevan olennainen sivuvaikutus. Mikäli sitä kuitenkin esiintyy, niin en näe liiallisena naisellisuutena ajella niitä hiton karvoja yksinkertaisesti pois. Tsemppiä kaikilla, jotka tässä samassa veneessä ovat!

        Ilouutisia! Nyt on popsittu finasteridia 1.25mg/vrk syyskuun lopusta lähtien(eli n. 7kk) ja hiustenlähtö on laantunut toden teolla. Itselleni tämä aine toi halutun ratkaisun. Rogainen käytön olen minimoinut ja keskittänyt keskeisille yksityiskohtaisille alueille. Hiukset ovat olosuhteisiin nähden todella tuuheat ja kasvavat reipasta vauhtia! Minun tapauksessani otsaraja ehti hieman lähteä karkuun sekä päälaki harventua jonkun verran, kunnes otin kovat keinot käyttöön. Tosi on: enää ei karkaa! Sivullinen ei harventumaani edes huomaa, olinhan ajoissa tiedostanut ongelmani. Haittavaikutuksia ei ole ilmennyt. Tilastot sivuvaikutuksista ovat sitäpaitsi tehty 5mg/vrk lääkettä syövien mukaan, eli hiustenlähdön funktiolla(1-1.25mg/vrk) lääkettä syövät ovat vielä kauempana näistä epämiellyttävistä vaikutuksista. Hinnat eri valmistajilla ovat suurinpiirtein seuraavat: Propecia: n. 200e/vuosi Gefina: n. 30e/vuosi Alternova: 22e/vuosi Itse syön Alternovaa sen edullisuuden tähden. Propecian tuote on valmiina pilkottu 1mg annoksiksi. Propecia on niinikään täyttä rahastusta ja kusetusta. Älkää siis siihen rahojanne laittako. Gefinan ja Alternovan joutuu itse pilkkomaan. Helpoin on 5mg / 4kpl -> 1.25mg/annos. Reippaan terävä keittiöveitsi(ei sahateräinen) on tähän tarkoitukseen juurikin riittävä väline. Minulle ei ole mahdoton vaiva pilkkoa 98 tablettia neljään osaan kerran vuodessa. Mikäli hiustenlähtö vaivaa, niin reseptiä vain finasta, niin homma alkanee rullata kivasti. :) Tsemppiä niille, jotka asiaa miettivät ja potevat!


    • SH.

      Itse olen käyttänyt finasteridia n. vuodesta '97, koska jouduin toteamaan aikanaan, että täysin kalju näytti itselläni pahalta. Pään kokoon ja muotoon ei voine vaikuttaa.
      Ilman tuota seikkaa olisin ajanut puliksi ajat sitten ja unohtanut asian.
      Kokeilin myös aikanaan muita valmisteita ja jouduin toteamaan saman kuin lähes kaikki muutkin..; ei mitään vaikutusta ja suuri ja jatkuva vaivannäkö.
      Unohtakaa kaikki viviscalit ja muut tämäntapaiset jos kyseessä on miehelle tyypillinen perinnöllinen hiustenlähtö!! Kyse on geeneistä sekä hormoneista yksilöllisin eroin..piste.
      Rogainea en itse suosittele, koska käyttö on todella vaivalloista.
      Finasteridia voin itse suositella.. se on hidastanut kaljuuntumisprosessia, mutta paluuta entiseen ei senkään avulla ole.
      Oikeasti ainoa tapa saada yhtä lailla tuuheat hiukset kuin mitä ovat mahd. olleet on hankkia peruukki!
      Jos päätät alkaa käyttämään finasteridia niin pyydä ehdottomasti, että lääkärisi kirjoittaa esim. Gefinaa, sillä kustannukset ovat murto-osan esim. verrattuna Propecian käytöstä koituviin.
      Finasteridi on ainoa, josta olen itse hyötynyt..myös hiustensiirrot toimivat, mutta ovat erittäin hintavia toimenpiteitä. Jos raha ei ole este niin suosittelen sellaista ja sitten esim. finasteridin käyttöä siinä rinnalla.
      Loppukaneettina vielä.., että mikäli päänmuoto on sellainen, että kalju ei näytä pahalta niin aja paljaaksi ja unohda kaikki muu!!

      • leppisssksksks

        Annos dutasteridin 0,5 mg päivässä pienentää seerumin DHT 91 prosenttia ja päänahan DHT 54 prosenttia. Vertailun vuoksi 5 mg finasteridi pienentää seerumin DHT 71 prosenttia ja päänahan DHT 38 prosenttia. Perustuen näihin numeroihin, voit odottaa dutasteridin tehokkaammaksi hoidossa.


    • michaelR

      Moi kaikille epätoivoisille miehille!

      Aloin itse kaljuuntumaan n. 30 vuotiaana ja käytin aikani Viviscal lääkitystä. Huomasin vuoden käyttämäni jälkeen että hiuksia alkoi tulemaan hyvin hitaasti eikä näinollen ollut itselleni mieleistä syödä pillereitä, pestä hiuksia AINA JA LOPPUELÄMÄNI samalla aineella. Tunsin puhtaasti jääneeni koukkuun ja tiesin jotta jos lopetan käytön olen taas lähtöpisteessä nolla. Mietin yli 10 vuotta, ajatelkaa kuinka kauan, ja päädyin plastiikkakirurgi Nordströmin vastaanotolle. Siellä tutkittiin tilanne ja päädyttiin siirtämään takaraivolta hiuksiani eteen. Leikkauspäivänä tein selväksi haluavani enemmän hiuksia sovitusta 4000kpl koska olen aikalailla ohut hiuksinen eli tyypillinen Suomalainen. Toimenpide kesti 7 tuntia ja lopputilanne oli 4624 hiusta. Täytyy vielä muistaa että hiusrajaani ei enään edestä nähnyt ja laskimme myös hieman hiusrajaa. Tietysti kohtuuden nimissä jotta lopputulos olisi täysin luonnollisen näköinen. Nyt tilanne: olen käynyt n. 4 kk sitten toimenpiteessä ja hiukset ovat lähteneet kasvamaan normaalisti "lepovaiheen" jälkeen. Hieman eri tahtia mutta kuitenkin. Nordström antaa myös takuun että istutetut hiukset kasvavat läpi lopunelämän eikä tarvitse ihme pillereitä tai muita erikoisshamppoita käyttää. Joten jokainen asiasta kärsivän tulisi miettiä myös tämä vaihtoehto. Syödäkö loppuelämä pillereitä vai tehdäkö asialle jotain oikeasti ratkaisevaa. Valinta on tietysti yksilöllinen. Itse olen täysin hiustensiirron kannalla joten suosittelen sitä lämpimästi kaikille jotka haluavat tehdä kaljuuntumiselle oikeasti jotain pysyvää. Jokainen joka tämän nyt on jaksanut lukea niin miettii hintaa tälle toimenpiteelle. Koko kustannus oli n.

      • Anonyymi

        Kyllä joutuu syömään finasteria, koska ei DHT ole päästäsi mihinkään kadonnut. Ellei sitten muovitukkaa laitettu päähäsi.


    • tarmoxix

      Olen 60-vuotias mies. Aloitin Priorin käytön 5 vuotta sitten ja nyt on paksut hiukset. Priorin oli minulle ratkaisu.

      • Anonyymi

        Humpuukia kaikki tuollaiset, oikeitakin lääkeitä on ja luontaistuotteet isompina annoksina auttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Humpuukia kaikki tuollaiset, oikeitakin lääkeitä on ja luontaistuotteet isompina annoksina auttaa.

        Priorin sisältää biotiinia, eikä se ole aivan humpuukia. Tuo Priorin on kylläkin kallista, biotiinia sisältäviä tuotteita saa paljon halvemmallakin.

        Biotiini vahvistaa hiuksia ja kynsiä, mutta hiuksia se ei kasvata lisää (vahvistaa vaan entisiä).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Priorin sisältää biotiinia, eikä se ole aivan humpuukia. Tuo Priorin on kylläkin kallista, biotiinia sisältäviä tuotteita saa paljon halvemmallakin.

        Biotiini vahvistaa hiuksia ja kynsiä, mutta hiuksia se ei kasvata lisää (vahvistaa vaan entisiä).

        Siksi juuri, vaikka olisi 20 vaikuttavaa ainettaa kun määrät ovat minimaalisen pieniä, mutta hintaa sitäkin enemmän.


    • mietivieläkerran

      Hormonipohjaiset lääkkeet vaikuttavat pikkuhiljaa potenssiin.Kannattaako?Naiset pitävät kaljuista.Miksi tuhota tulevaisuus peilikuvan takia?

    • Anonyymi

      Onko kukaan nainen tämän aiheen lukijoista käyttänyt finasteridia hiusten lähtöön?

      • Anonyymi

        Finasteridi ei tehoa naistyyppiseen hiustenlähtöön. Mutta jos naisella on liikaa testosteronia ja sen vuoksi miestyyppistä hiustenlähtöä, voi käyttää muita antiandrogeenisia lääkkeitä.


    Ketjusta on poistettu 32 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe