Kokemuksia poliisikoulun pääsykokeista...

ensikertalainen

Onko kenelläkään kokemuksia poliisikoulun pääsykokeista? Olisi mahtavaa kuulla kokemuksia sinne hakeneilta. Kaikenlainen tieto on erittäin tervetullutta ensikertalaiselle. :)

8

13119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poliisin naapuri

      Oikeaa omakohtaista tietoa ei ole. Lähinnä vaan vitsejä pukkaa päähän, mutta niitä varten on toiset palstat. Kerroinpahan sulle nyt kuitenkin edes tämän, muut saa jatkaa :-)

    • 123

      Ainakin mitä mä oon kuullut,äidinkielenosion kans kannattaa olla tarkkana,sillä esim. yhdellä tutulla tyssäsi sisäänpääsy siihen. Omakohtaista kokemusta ei ole,mutta oon joskus itsekin miettinyt poliisikouluun hakemista. Pakollisen parin vuoden jälkeen voi halutessaan jatkaa vielä kouluttautumista vaikka yliopistossa.

    • Sisällä oleva

      Olen samaa mieltä siitä, että äidinkielen koe kannattaa ottaa tosissaan. Siitä tuntuu olevan monella väärä käsitys tyyliin "täytyy olla tosi typerä jos jää poliisikouluun pääsy äidinkielen aineesta kiinni". Jollain voi mennä koe sinänsä ihan hyvin ja hän saa neljä pinnaa viidestä. Sisäänpääsy voi kuitenkin riippua juuri siitä puuttuvasta pisteestä. Ei hylsyä eli nollaa moni saa, mutta ei moni saa vitostakaan. Itse sain nelosen. Kolmonen on kai tavallisin numero.

      Koulussa on joskus ollut äidinkielen tunnilla puhetta tuosta kokeesta. On kuulemma aika monia sellaisia hakijoita, jotka eivät tajua mikä äidinkielen kokeessa on olennaista. He suoltavat monta sivua tekstiä mutta eivät ollenkaan mieti tekstin rakennetta yms. eivätkä vaivaudu tarkistamaan mitä tuli kirjoitettua. Lopputuloksena on sekavia ajatuksia, keskenjääviä lauseita ja lapsellisia kirjoitusvirheitä. Ammatin kannalta tietty huolellisuus on kirjoittamisessa tärkeää, se että sanoo mitä tarkoittaa eikä jotain sinnepäin.

    • Netta

      Heips! Itse hain tuossa keväällä ja pääsinkin poliisikouluun.
      Muutama huomio: Äidinkielen osio tosiaan on tärkeä, ja siihen kannattaa valmistautua hyvin. Aineistopohjaisessa aineessa ei saa pitää lähdemateriaaliksi annettua kirjaa esillä kokeessa, mutta silti aineessa täytyy näkyä sopivassa suhteessa lähdemateriaalin käyttö ja oma ajattelu.
      Koetta varten kannattaa lukea huolella lähdemateriaalit. Poliisilakia ei tarvitse osata pykälä pykälältä ulkoa, vaan riittää että muistaa sieltä ne ensimmäiset pykälät, joissa poliisin työ oikeastaan määritellään.
      Kuntokokeessa itselleni eniten vaikeuksia tuotti nukenkanto ja punttisali-osuus. Eli puntilla (naisilla ylätalja 70 % omasta painosta, väh. 5 suoritusta, ja penkkipunnerrus) kannattaa käydä, jos ei oo paljoo harrastanut moista aiemmin.
      Juoksu suoritetaan poliisikoulun alueella, kiertämällä merkitty reitti muutamaan kertaan niin, että matkaksi tulee 1500m. Maasto on asfalttia ja hiekkaa, ylä- ja alamäkeä.
      Psykologisissa testeissä ei ole paljoa aikaa miettiä vastauksia, joten kannattaa vastata vaan "näppituntumalla", mahd. rehellisesti.
      Kykyosiossa on mm. yleistietokysymyksiä ja päässälaskutehtäviä, joten niitä kannattaa vähän verestellä.
      Ei muuta ku tsemppiä kokeisiin!!! :)

      • officer dick

        Hei

        ja onnittelut sisäänpääsystäsi! Itse olen tässä haaveilemassa aivan samaa. Ehdin tässä kouluttautua tradenomiksi, mutta ei vaan millään tuo kaupallisuus jaksa kiinnostaa, ja niinpä on suuntana nyt lapsuuden haaveammattini..

        Kysymys: onko sinulla mitään aavistusta millaisilla suorituksilla miehet pääsevät kuntokokeessa keskiarvotuloksiin? Itse pääsen kyllä minimivaatimuksista läpi, mutta sehän ei välttämättä riitä, vaikka kuntotestin suhteellinen osuus ei olekaan niin suuri.

        Ja suoritetaanko kaikki testit todellakin peräjälkeen? Vaikuttaako tämä kovasti kestävyyteen?

        Kiitos etukäteen jos viitsit vastata parilla rivillä!


    • poliiisi myöskin

      kaksi kertaa miettiä mitä haluaa, koska poliisin työ on todella rankkaa sekä henkisesti että fyysisesti ja palkka rikollisen pieni.

    • jos kiinnostaa
    • Anneli

      Noista näkötesteistä...
      näähän on vaatimukset näön suhteen: Hakijan näkökyvyn tulee olla kummallakin silmällä erikseen vähintään 0.2 ilman silmälaseja ja piilolinssejä sekä silmälaseilla tai piilolinsseillä korjattuna kummallakin silmällä erikseen vähintään 1.0.

      Eikö tuo 0.2 oo tosi hyvä, eli miten sitte silmälasilliset ees voi päästä läpi nuita näkötestejä? Onko teistä jollain ollu hakuvaiheessa silmälasit ja paljonko niissä oli vahvuutta ja mitä se näkö niillä lukemilla on sitte ilman laseja? Mulla on lasit, mutta piilokarsastuksen vuoksi pääasiassa. näkö on tietääksenin lähes normaali ellei oo jotain -0,25 linsseissä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe