lihapullat uunissa

stiina

Haluaisin tietää, kuinka kauan lihapullat pitää olla
uunissa ja missä lämpötilassa.

30

61818

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • (uus)avuton!

      Parisataa astetta ja kunnes pullat ovat tummaruskeita.Sitten ne otetaan pois uunista ja uunista katkaistaan virta..

      • kels

        Paista pyöryköitä uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Kääntele pullia puolessa välissä paistoaikaa.
        Mutta kyllä herkullisimmat pullat paistetaan edelleen paistinpannulla pannua ravistaen, siten että pullat pyörivät siinä. Pullia saa laittaa pannulle vain puolet pinta-alasta. Ne ovat pyöreitä pullia ja ihan eri näköisiä kuin uunissa. Eikä sitä rasvaakaan niin paljoa tarvita kunnon malmirautapannulla tai hyvällä teflonpannulla! Uunissahan ne paistuvat ilman rasvaa leivinpaperin päällä.


      • stiina
        kels kirjoitti:

        Paista pyöryköitä uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Kääntele pullia puolessa välissä paistoaikaa.
        Mutta kyllä herkullisimmat pullat paistetaan edelleen paistinpannulla pannua ravistaen, siten että pullat pyörivät siinä. Pullia saa laittaa pannulle vain puolet pinta-alasta. Ne ovat pyöreitä pullia ja ihan eri näköisiä kuin uunissa. Eikä sitä rasvaakaan niin paljoa tarvita kunnon malmirautapannulla tai hyvällä teflonpannulla! Uunissahan ne paistuvat ilman rasvaa leivinpaperin päällä.

        Kiitos paljon Kels!


      • Ihmettelyä
        kels kirjoitti:

        Paista pyöryköitä uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Kääntele pullia puolessa välissä paistoaikaa.
        Mutta kyllä herkullisimmat pullat paistetaan edelleen paistinpannulla pannua ravistaen, siten että pullat pyörivät siinä. Pullia saa laittaa pannulle vain puolet pinta-alasta. Ne ovat pyöreitä pullia ja ihan eri näköisiä kuin uunissa. Eikä sitä rasvaakaan niin paljoa tarvita kunnon malmirautapannulla tai hyvällä teflonpannulla! Uunissahan ne paistuvat ilman rasvaa leivinpaperin päällä.

        Mikä ihme on "malmirautapannu"?


      • valurautapannun?
        Ihmettelyä kirjoitti:

        Mikä ihme on "malmirautapannu"?

        Häh?


      • burmus
        kels kirjoitti:

        Paista pyöryköitä uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Kääntele pullia puolessa välissä paistoaikaa.
        Mutta kyllä herkullisimmat pullat paistetaan edelleen paistinpannulla pannua ravistaen, siten että pullat pyörivät siinä. Pullia saa laittaa pannulle vain puolet pinta-alasta. Ne ovat pyöreitä pullia ja ihan eri näköisiä kuin uunissa. Eikä sitä rasvaakaan niin paljoa tarvita kunnon malmirautapannulla tai hyvällä teflonpannulla! Uunissahan ne paistuvat ilman rasvaa leivinpaperin päällä.

        Uskallan olla eri mieltä ilmeisesti useimpien ihmisten kanssa siitä, että lihapullat eivät voisi onnistua uunissa. Periaatteessa lihapullista voi tehdä uunissa ja pannulla tarkalleen yhtä hyviä, kunhan on tarpeeksi hyvä uuni/pannu. Tärkeintä kummassakin valmistusmenetelmässä on se, etteivät lihapullat kuivu ja että valmistusaika pidetään mahdollisimman lyhyenä. Unnivalmistuksessa tämä toimii niin että pistät uunin niin lämpimälle kuin mahdollista, esim. kiertoilma 250 astetta ja grilli päälle (grilli on erityisen tärkeä!). Uuni on lämmitettävä aivan kuumaksi ennen kuin lihapullat pistetään sisään. Tämän jälkeen pullat asennetaan pellille uunin yläosaan, jotta grilli pääsee vaikuttamaan. Kypsennysaika vaihtelee loogisesti pullien koon mukaan. Tämän vuoksi minä käytän lihapullapuristinta, joka muodostaa aina samankokoisia pullia, joiden läpimitta on 3 cm. Tällä läpimitalla ja mainitulla uuniteholla kypsennysaika on noin 4 minuuttia. Takaan hyvän lopputuloksen!


      • Kirsi Koo
        burmus kirjoitti:

        Uskallan olla eri mieltä ilmeisesti useimpien ihmisten kanssa siitä, että lihapullat eivät voisi onnistua uunissa. Periaatteessa lihapullista voi tehdä uunissa ja pannulla tarkalleen yhtä hyviä, kunhan on tarpeeksi hyvä uuni/pannu. Tärkeintä kummassakin valmistusmenetelmässä on se, etteivät lihapullat kuivu ja että valmistusaika pidetään mahdollisimman lyhyenä. Unnivalmistuksessa tämä toimii niin että pistät uunin niin lämpimälle kuin mahdollista, esim. kiertoilma 250 astetta ja grilli päälle (grilli on erityisen tärkeä!). Uuni on lämmitettävä aivan kuumaksi ennen kuin lihapullat pistetään sisään. Tämän jälkeen pullat asennetaan pellille uunin yläosaan, jotta grilli pääsee vaikuttamaan. Kypsennysaika vaihtelee loogisesti pullien koon mukaan. Tämän vuoksi minä käytän lihapullapuristinta, joka muodostaa aina samankokoisia pullia, joiden läpimitta on 3 cm. Tällä läpimitalla ja mainitulla uuniteholla kypsennysaika on noin 4 minuuttia. Takaan hyvän lopputuloksen!

        Ihania lihapullia 6 kg:n verran. Olen yrittänyt ennenkin vaan nyt ei kyllä kukaan pysty sanomaan onko pannulla vai uunissa paistettuja - tai varmaan väittävät ettei ainakaan uunissa.

        750 g sikanautaa, 2 pussi ranskalaista sipulikeittoa, 1 kananmuna. Uunin lämmöt täysille - tai siis grillivastukset peliin ja kyllä onnistuu. KIITOS vinkistä.


      • pusua possunlihalle
        Kirsi Koo kirjoitti:

        Ihania lihapullia 6 kg:n verran. Olen yrittänyt ennenkin vaan nyt ei kyllä kukaan pysty sanomaan onko pannulla vai uunissa paistettuja - tai varmaan väittävät ettei ainakaan uunissa.

        750 g sikanautaa, 2 pussi ranskalaista sipulikeittoa, 1 kananmuna. Uunin lämmöt täysille - tai siis grillivastukset peliin ja kyllä onnistuu. KIITOS vinkistä.

        parasta on lihapulla taikina raakana! Ei jayhettu kana, vaan tavallinen jauheliha naudasta ja siasta.
        Kannibaalina on nmaukas hetki aina ennen kuin olen paistamassa pullat. Onko muita näin höhliä?


      • uri geller
        Kirsi Koo kirjoitti:

        Ihania lihapullia 6 kg:n verran. Olen yrittänyt ennenkin vaan nyt ei kyllä kukaan pysty sanomaan onko pannulla vai uunissa paistettuja - tai varmaan väittävät ettei ainakaan uunissa.

        750 g sikanautaa, 2 pussi ranskalaista sipulikeittoa, 1 kananmuna. Uunin lämmöt täysille - tai siis grillivastukset peliin ja kyllä onnistuu. KIITOS vinkistä.

        Kerro heti miten saat 750 grammasta jauhelihaa 6kg lihapullia !


      • morceau
        burmus kirjoitti:

        Uskallan olla eri mieltä ilmeisesti useimpien ihmisten kanssa siitä, että lihapullat eivät voisi onnistua uunissa. Periaatteessa lihapullista voi tehdä uunissa ja pannulla tarkalleen yhtä hyviä, kunhan on tarpeeksi hyvä uuni/pannu. Tärkeintä kummassakin valmistusmenetelmässä on se, etteivät lihapullat kuivu ja että valmistusaika pidetään mahdollisimman lyhyenä. Unnivalmistuksessa tämä toimii niin että pistät uunin niin lämpimälle kuin mahdollista, esim. kiertoilma 250 astetta ja grilli päälle (grilli on erityisen tärkeä!). Uuni on lämmitettävä aivan kuumaksi ennen kuin lihapullat pistetään sisään. Tämän jälkeen pullat asennetaan pellille uunin yläosaan, jotta grilli pääsee vaikuttamaan. Kypsennysaika vaihtelee loogisesti pullien koon mukaan. Tämän vuoksi minä käytän lihapullapuristinta, joka muodostaa aina samankokoisia pullia, joiden läpimitta on 3 cm. Tällä läpimitalla ja mainitulla uuniteholla kypsennysaika on noin 4 minuuttia. Takaan hyvän lopputuloksen!

        kypsy rouvaseni!


      • malmirauta
        Ihmettelyä kirjoitti:

        Mikä ihme on "malmirautapannu"?

        :-) kai sellanen pannu löytyy jos haluu rikastua. :-) meil on iha rautapannu :-)


      • kourmet pannu
        Ihmettelyä kirjoitti:

        Mikä ihme on "malmirautapannu"?

        Se on tuollainen vihreäraitainen kivi, jota tarvittaessa voi käyttää paistinpannuna jos vaikka nuotiolla paistaa pihvejä tai lihapullia. Wikipediassa kuva rautamalmista:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Malmi


      • äitemuori
        Kirsi Koo kirjoitti:

        Ihania lihapullia 6 kg:n verran. Olen yrittänyt ennenkin vaan nyt ei kyllä kukaan pysty sanomaan onko pannulla vai uunissa paistettuja - tai varmaan väittävät ettei ainakaan uunissa.

        750 g sikanautaa, 2 pussi ranskalaista sipulikeittoa, 1 kananmuna. Uunin lämmöt täysille - tai siis grillivastukset peliin ja kyllä onnistuu. KIITOS vinkistä.

        sipulikeittopussia lihapullien tekoon eka kerran eilen. Pussissa oli ohje: n. 500 gr nautasikajauhelihaa, pussi sipulikeittoa, purkki kermaviiliä, muna ja 2 dl korppujauhoja tai siivu paahtoleipää muruina. Suolaa siinä keittoaineksessa oli jopa 14%.
        Sekoitetaan taikinaksi ja annoin sen vetäytyä jonkin aikaa.

        Uunissa ensin 225 ja n. 15-20 min. sitten kääntelin pullat ja laitoin grillivastuksen päälle. Tuli kyllä jotensakin hyviä, muttei sen verosia kun omalla reseptilläni. Helppo ohje ja uunissa kypsytys onnistui.
        Kiitos vinkistä!


      • :O
        pusua possunlihalle kirjoitti:

        parasta on lihapulla taikina raakana! Ei jayhettu kana, vaan tavallinen jauheliha naudasta ja siasta.
        Kannibaalina on nmaukas hetki aina ennen kuin olen paistamassa pullat. Onko muita näin höhliä?

        Toivon että olet provo ja tiedät ettei jauhelihaa saa missäät tapauksessa syödä raakana.


      • KK
        pusua possunlihalle kirjoitti:

        parasta on lihapulla taikina raakana! Ei jayhettu kana, vaan tavallinen jauheliha naudasta ja siasta.
        Kannibaalina on nmaukas hetki aina ennen kuin olen paistamassa pullat. Onko muita näin höhliä?

        Aina se on varattava "vähän" ylimääräistä taikinaa, kun tuppaa valmistus vaiheessa häviämään. On se vaan niin hyvää...


    • Nimetön

      Tarkottaa varmaan sellasta mustaa VALURAUTAPANNUA,paras maailmassa.

      • onkin

        ikuinen pannu oikein hoidettuna. Itte oon polttanu loppuun monta teflonia, sitten ostin kolme erikokoista valurautaa ja ovat hyviä!


    • nero

      15-20 minuuttia 225 asteessa. Ootko koskaan kuullut sanaa "Google"?

      • iGoogle

        tämä ketju on ensimmäinen hitti googlella kun pistää hakusanoiksi: lihapullat uunissa


      • HerkkuSuuEiMikäänMuu
        iGoogle kirjoitti:

        tämä ketju on ensimmäinen hitti googlella kun pistää hakusanoiksi: lihapullat uunissa

        Itse uskon uunissavalmistamiseen, koska se on vaan niin helppoa.

        Tärkeintä on se, että pullat on laatukamaa, eikä mitään jätepullia kuten kaupassa.


      • kaimuli

        Mä tein kreikkalaismausteisia vähärasvaisesta naudan paistijauhelihasta... 850 g jauhelihaa, kaksi munaa, kreikkalaista lihapullamausteseosta suoraan Korfulta, pippurirouheseosta, vähän aromatia, vettä 1,5 dl ja korppujauhoa n. dl.. pyörittelyn jälkeen laitoin vielä pienen pala feta-juustoa lihapullan sisälle ja eikun uunipellille. Kiitos uunin lämpötila- ja aikaneuvoista!


    • lihapullamies

      200 astetta 20minsaa

      • lihapulla666

        Ite googlasin tän


      • Kiitos vastanneille

        Siellä ne mehevät pullat nyt uunissa muhii.


      • pulleropallerot
        Kiitos vastanneille kirjoitti:

        Siellä ne mehevät pullat nyt uunissa muhii.

        tämä on tosiaan eka vastaus googlettamalla ja jo kerran tehtiin yhden ohjeen mukaan 200 ja 20 min. jäivät tosin surkean värisiksi vrt. paistinpannulla (valurauta). Kokeilen nyt tuota grillivastuksen käyttöä. Uunissa valmistamisen puolesta puhuu ainoastaan se, että pienen vauvan äitinä aika on kortilla ja kun pullat on uunissa, ehtii tehdä itse muussin :)


      • pulleropallerot kirjoitti:

        tämä on tosiaan eka vastaus googlettamalla ja jo kerran tehtiin yhden ohjeen mukaan 200 ja 20 min. jäivät tosin surkean värisiksi vrt. paistinpannulla (valurauta). Kokeilen nyt tuota grillivastuksen käyttöä. Uunissa valmistamisen puolesta puhuu ainoastaan se, että pienen vauvan äitinä aika on kortilla ja kun pullat on uunissa, ehtii tehdä itse muussin :)

        Yhtään kommentoimatta noita yllä olevia vastauksia kehoitan todellakin käyttämään tuota grillivastusta viimeistelyyn. Inhosin aikanaan uunilihapullia, koska niihin ei saa hyvää ja rapsakkaa paistopintaa. Nyt teen aika usein uunissa viimeistellen grillivastuksen alla ja pyöräyttäen kerran peltiä jotta toinenkin puoli saisi väriä.

        Nyt kelpaa jo minullekin helppo tapa toimia.


    • tasapaksuusblaah

      Viimeistään silloin kun rasva ei enää tihkua pullista. Periaatteessa nehän on suomessa ok melko raakanakin. Uunissa laitetuissa pullissa on se hyvä puoli, että ne on alta mukavan ruskeita ja kypsiä, ja päältä vähän "medium", niinkuin monet hyvät pihvit.

    • ..

      Edelleen pompahtaa ensimmäisenä tämä ketju,kun uunilihapullat googlaa:) Nykyään ovat kieltäneet raa´an jauhelihan syönnin,mutta kyllä yks parhaita muistoja on,kun skidinä faijan kans "pöllittiin"osa mutsin lihapullataikinasta ja raakana vedettiin nassuun.

      • diu diu

        Me kans faijan kanssa syötiin raakaa jauhelihaa ruisleivän päällä mausteina suola ja valkopippuri.


    • api4

      Citi marketista nyt tarjous.... saarioisten liha pullat nyt 50 senttiä paketti ostin10 pakettia myös pihvit saman hintasii niitäkin muutama paketti sinetti sinappii kilon purkki 1.20 euroo halpaa ja tosi hyvää joulu ruokaa eipän tartte tuhrata jouluruokien kanssa jää enemmän aikaa perheen kanssa voi naukkailla rauhas pissee ja käärii sätkii muuten appi ukko kehu viime vuonna näit ruokii tosi herkullisesksi mut hyvää joulua sullekin toivoo.......työtön ´5vuotta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2733
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1460
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1211
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1151
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe