auswitchiin?

pete

hotsittais käydä auswitchissä.onko kukaan käynyt? kuinkahan suomesta olisi helpoin lähteä sielä käymässä?

45

15840

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vee2

      On tullut käytyä. Eka kertaa Puolassa moottoripyörällä vuonna -89. Aivan syyskuun lopussa, rajat natisivat, Unkari poisti piikkilanka-aitansa, pakolaisia liikkui vapaaseen länteen. 2 viikkoa paluumme jälkeen Berliinin muuri kaatui. Sen kaiken levottomuuden "haistoi" ilmassa. Paikka oli upeudessaankin karmea ja veti ilmeet totiseksi, ei hymyilyttänyt saati naurattanut.
      Sitten kävimme nykyisen vaimon kanssa-98 ja viimeksi perheen kanssa -01. Paikka on aivan samanlainen kuin silloin ekallakin kerralla.

      Menisin omalla autolla tai tässätapauksessa motukalla Tallinnasta Via Balticaa pitkin Oswiecimiin seuraavaa reittiä; Tallinna, Pärnu, Riika, Panevezys, Kaunas Suwalki, Augustow, Lomza, Ostrow, Varsova, Radom, Kielce, Krakova ja sieltä sitten Oswiecimiin. Matkaa kertyy yhteensuuntaan sellaiset runsas 1300km. 2 päivän ajo.
      Varaa päivä keskitysleirillä oloon. Mene katsomaan päärakennuksessa pyörivä filmi ja sitten alueelle. Katsele rauhassa ja kauhistele.
      Siellä ei voi käsittää ihmisen julmuutta! Se kaikki menee yli ymmärryksen. Käy Birkenaussa myös.
      Helpoin tapa on kyllä vissiin mennä koneella Varsovaan ja sieltä vaikka vuokra-autolla perille. Tuo omatoiminen matka taitaa olla kaikkein halvin? Bensa ei maksa paljoa ja rajat toimivat. Majoituksia ei tarvii varata etukäteen, niitä on kaikki paikat "pullollaan".

      • Lentäenkin onnistuu.

        1). 13.4.2006 alkaen Finnairilla on suorat lennot Krakovaan, josta on juna/bussi/automatkaa Oswiecim - kaupunkiin (jossa Auschwitz ja Birkenau keskitysleirit sijaitsevat) alle 70 km.

        2). Lentää voi myös Varsovaan (Finskilla tai Puolan Lotilla), josta Krakovaan pikajunalla, junamatka kestää 2 tuntia 45 min.

        3). Tukholma Skavstasta voi myös lentää halpalentoyhtiö Wizzair koneella Katowicen lentokentälle. Sieltä matka Oswiecim/Auschwitziin on vieläkin lyhyempi, 35 km.

        4). Myös Ryanair lentää Krakovaan lokakuun lopusta seuraavan aikataulun mukaan:
        11:30 Tampere (TMP)
        12:25 London Stansted (STN)
        -----
        17:50 London Stansted (STN)
        21:15 Krakow (KRK)

        Paluu
        10:15 Krakow (KRK)
        11:45 London Stansted (STN)
        -----
        17:10 London Stansted (STN)
        21:55 Tampere (TMP)


    • Skavina-Ocwicim

      Helpoin tapa on lentää Varsovaan ja mennä sieltä junalla Krakovaan, josta jatkat junalla Skavinaan. Skavinasta pääsee junalla Ocwicimiin. Leiri on kävelymatkan päässä rautatieasemalta (n. 1,5 km). Jos majoitut Krakovassa, linja-autoasemalta lähtee päivittäin useita autoja Oswiecimiin.

      Itse matkustin junalla ja yövyin kaupungissa hotelli Globissa (kamala kolossi). Kaunis pieni kaupunki joen rannalla eli muutakin katsottavaa löytyy.

      Itse leiri oli kyllä vaikuttava kokemus - hiljaiseksi veti. Sisäänpääsy oli ilmainen ja leiriltä oli mahdollista ostaa suomenkielinen opaslehtinen tai englanninkielinen tulkki vaikka yhdelle hengelle (en muista hintaa).

    • max

      Itse menin junalla Krakovasta.Leiri on kävely matkan päässä Oswieciminin kylästä. Kannattaa ehdottomasti käydä

      • max

        Lensin Varsovaan ja sieltä junalla krakovaan..Suosittelen myös jotain piristävämpää eli Krakovaa. Tutustumisen arvoinen mahtava kaupunki


      • Ernst
        max kirjoitti:

        Lensin Varsovaan ja sieltä junalla krakovaan..Suosittelen myös jotain piristävämpää eli Krakovaa. Tutustumisen arvoinen mahtava kaupunki

        1. millä junalla (junan suunta/pääteasema) Krakovasta Oswiecimiin? LÖytyykö aikataulu-linkkiä?

        2. Entä miten kävelymatka Oswiecimin asemalta Auschwitz 1:een ja tuolta leiriltä Birkenauhun?

        3. Leirien aukioloajat?

        Kiitos jos löytyy tarjota tarkkaa tietoa.

        (4.) Entä Krakovan kohteet? Paras linkkinne/vinkkinne Krakovasta?


      • paavo.
        Ernst kirjoitti:

        1. millä junalla (junan suunta/pääteasema) Krakovasta Oswiecimiin? LÖytyykö aikataulu-linkkiä?

        2. Entä miten kävelymatka Oswiecimin asemalta Auschwitz 1:een ja tuolta leiriltä Birkenauhun?

        3. Leirien aukioloajat?

        Kiitos jos löytyy tarjota tarkkaa tietoa.

        (4.) Entä Krakovan kohteet? Paras linkkinne/vinkkinne Krakovasta?

        1. Eivät sinne kulje Puolan parhaat junat, mutta on niitä suht. paljon, amujunalla kannattaisi lähteä, esim. tämä olisi sopiva: http://rozklad.pkp.pl/bin/traininfo.exe/en/223968/235956/623350/237019/4095/
        2-3. Info lyhyestä kävelymatkasta löytyy tästä: http://www.auschwitz.org.pl/html/eng/zwiedzanie/index.html#2 tekstistä sitten aukioloajat.
        4. Krakovassa on TOSI PALJON mukavia paikkoja: http://www.krakow.pl/en/ Muista WIELICZKAN suolakaivos, ainutlaatuinen nähtävyys!


    • juuri paikan päällä käynyt

      Helpoin tapa on lentää Krakovaan asti (koneenvaihto Varsovassa). Itse olin huolettomalla pakettimatkalla eli lennot ja majoitus kuului hintaan (4 vrk n. 450 euroa). Lyhyempiäkin matkoja löytyy mutta en suosittele, Krakovassa on muutenkin paljon nähtävää.

      Sitten Krakovasta omatoimisesti junalla (reilun tunnin matka, halpaa) Oswiecimiin ja asemalta taksilla Auschwitziin ja Birkenauhun. Ehdottomasti kannattaa käydä nuo molemmat leirit! Krakovasta järjestetään myös joitain valmismatkoja Auschwitziin mutta niissä on kuulemma liian vähän aikaa perillä ja usein ei käydä ollenkaan Birkenaun leirin puolella joka on paljon suurempi kuin tuo Auschwitz I.

      Kysele lisää jos kiinnostaa.

      • UhriPuolassa

        Juuna lähti 14. kesäkuuta 1940 Auschwitziin ja tämä päivä pidetään päivämäärä leirin.
        Auschwitz uhri puhuu totta Auschwitzista vanki Nro 119.431 ja 150.000 ainostaan puolalaisia väestöstä !
        https://m.youtube.com/watch?v=TqFzvUUdsXo
        Saksalaiset perustanut leirin Auschwitzin murhata puolalaisia !
        Ensimmäinen kuljetukset 1940 v., joka meni Auschwitziin olivat vain ja ainoastaan puolalaisia ! Saksalaiset päätavoitteena oli terrorisoida ja murhata puolalaisia väestöstä ! Koska he haluavat koko. Puola ja murhattu kristityt ! viidessä krematoriot Auschwitzin olivat ainoastaan ​​puolalaisia ja kristityt !
        http://mvlehti.net/2016/09/03/saksassa-87-vuotias-mummo-ei-usko-virallista-valhetta-holokaustista-tuomittiin-8-kuukaudeksi-linnaan/
        -----------
        Juutalaiset vain tuli toisella puolivälissä 1942 vuotta ja aina ne olivat aina ! suunnattu Brzezinka = Birkenau
        http://auschwitz.org/en/
        Tämä on kolmen kilometrin päässä Auschwitzista KOLMEN KM ! ja saksan kielen nimeltään Sthanlager


    • Hongain

      Kävin viime keskiviikkona sekä Auschwitzissa, että Birkenaussa. Itse lensin Varsovaan ja kuljin Puolassa vuokra-autolla. Halvenpiakin tapoja on, kuten edellä on ehdotettu, minä vain satun olemaan allerginen junille ja busseille;)
      Olen käynyt viidessä muussa keskitysleirimuseossa (Saksassa, Ranskassa ja Itävallassa), mutta kyllä Auschwitz on vaikuttavin. Joka tapauksessa käynnin arvoinen.

      • Avi

        Paljonko maksoi auton vuokraus Varsovassa?
        Voitko suositella jotain vuokraamoa..
        Varsovaan Marraskuun lopulla!


      • ja paikallisetkin
        Avi kirjoitti:

        Paljonko maksoi auton vuokraus Varsovassa?
        Voitko suositella jotain vuokraamoa..
        Varsovaan Marraskuun lopulla!

        Niin, kaikki tutut (Avis, Hertz, Budget jne) sekä paikalliset, kuten tämä:
        http://rentup.home.pl/rentup/cennik_eu.php
        Kuitenkin jos haluat kulkea Varsova - Krakova väliä, juna on ylivoimaisesti nopein (ja paljon turvallisempi).


    • Pendulum

      Jos haluat tutustua keskitysleireihin niin helpoin
      tapa on aloittaa matkalla Puolan Krakovaan.
      Krakovan vanha kaupunki on säästynyt sodan tuhoilta ja siellä voi aistia vuosisatojen
      aikoina rakennettujen rakennusten tunnelman.
      Krakovasta on vain tunnin linja-automatka
      Auschwitzin/Birkenaun keskitysleireihin.
      Matka on tutustumisen arvoinen, voit tutustua
      henkilökohtaisesti toisen maailmansodan julmimpiin
      paikkoihin. Suosittelen kaikille historiaa
      janoaville. Kerron lisää seuraavassa kirjeessäni!

    • eevamarita

      Matkoista oletkin jo saanut paljon vinkkejä. Me lensimme ensin Varsovaan ja sieltä Krakovaan. Auschwitziin menimme paikallisjunalla ja tulimme pois pikkubussilla.

      Sanon saman kuin joku edellisistäkin: käy ihmeessä myös Birkenaussa. Auscwitzistä sinne on lyhyt matka, me menimme muutaman muun turistin kanssa tila-taksilla. Uskon, että kyyti Birkenauhun löytyy sinullekin paikan päällä.

      Krakovassa on paljon kokemisen arvoisia asioita Auschwitzin ja Wieczlickan (tulikohan nimi oikein) suolakaivoksen lisäksi.

      Pidin paljon Wavelin linnasta. Siellä käynnille antoi hohtoa se, että Wavelin kukkula on yksi hindujen seitsemästä pyhästä paikasta maailmassa. Hindujen mukaan kukkulasta virtaa jumalallista energiaa.

      Krakovan museossa on Da Vincin Neito ja lumikko. Da Vinciltä on koko maailmassa julkisesti esillä vain 6-7 muotokuvaa, ja tämä on yksi niistä. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Lisäksi museossa on vaikka kuinka paljon muita taideaarteisiin luettavia maalauksia.

      Krakovassa on myös muistaakseni 120 kirkkoa, kun luostarit lasketaan mukaan , ne ovat toinen toistaan mielenkiintoisempia ja vanhempia. Yhdessä kirkoista kerrotaan Jeesuksen ilmestyneen joskus keskiajalla, kun rutto riehui kaupungissa. Toisessa kirkossa on Joosefia ja Jeesusta kuvaava ihmeitä tekevä alttaritaulu. Nunnat ovat rukoilleet taulun edessä yhtäjaksoisesti ilman keskeytystä muistaakseni jostain 1800 luvulta lähtien.

      Parasta Krakovassa on kuitenkin tunnelma. Monet puhuvat siitä, mutta kukaan ei osaa sitä sen kummemmin selittää. En minäkään. Tuntuu vain kuin olisi jatkuvasti "se pyhäinen hetki aamun". Voisi myös sanoa, että parasta Krakovassa ovat ihmiset. Me tapasimme matkallamme uskomattoman ystävällisä ja auttavaisia ihmisiä, joille avuksi oleminen oli kuin mieluisa kunniattehtävä.

      Onnellinen sinä, joka lähdet Krakovaan.

      • Heikki

        Kävimme Oswiecimissä 90-luvulla samana kesänä kun Odra-joki tulvi yli äyräiden. Olimme autolla menossa Wroclawiin tapaamaan puolalaisia ystäviä mutta kaupunki kriisiytyi tulvan vuoksi. Kulutimme sitten aikaamme muualla, mm. Krakovassa ja Oswiecimissa. Wroclaw päästiin näkemään tulvan jälkeen kun siellä vielä oli hiekkasäkkimuureja. Oswiecim eli Auschwitz oli vaikuttava. Kaasukammio, lukemattomia kuolleiden kenkiä vitriinissä ja valtava kasa tukkaa. "Arbeit macht frei"-portti. Oswiecimin vankiasunnot muuratuissa taloissa (saattaa olla entinen kasarmialue), Birkenaussa vetoisia hökkeleitä. Birkenauhun johtaa suoraan junanraide. Et ehkä palaa noista paikoista samana ihmisenä takaisin. Jos menet autolla, kannattaa käydä matkalla Chestohovassa (varmaan kirjoitin väärin). (Wroclawista ym. http://www.kukkula.net)

        PS: Auschwitzissä pitäisi käydä varmaan kerran 10 vuodessa ettei totuus ihmisestä unohtuisi.


    • m

      oon käyny auschwitzissä. ei ollu nii kamala tunnelma kun ajattelin, kävin tossa kesällä ku olin krakovassa. kannattaa mennä! se oli tosi kiva kokemus. suosittelen :)

    • -S-

      itse tilasin jo suomesta käsin matkan seekrakow.com sivuston kautta, kuski haki hotellin edestä, vei Auschwitzin/Birkenaun keskitysleireihin ja toi takasin hotelliin ja matkalla tarkottiin myös sämpylä/makaronisalaatti ateria. Hinta yhdeltä hengeltä tais olla n. 30e, joka ei mun mielestä ainakaan ole paha hinta. Aikaa säästyi huomattavasti kun ei tarvinnut etsiä kyytejä. Palvelu oli ystävällistä, englannilla pärjäsi hyvin ja maksu tapahtui suoraan kuskille käteisellä.

      • -S-

        Niin ja se 30e hinta sisälsi pääsymaksukin :)


      • -S- kirjoitti:

        Niin ja se 30e hinta sisälsi pääsymaksukin :)

        Väärin! Pääsy museoon on täysin ilmaista. Voi liikkua missä vain. Vain opastetusta kierroksesta maksetaan, tämäkin on lähes ilmaista.


    • Tuplamamma

      Kumpi on mukavampi matkustaa omatoimimatkalla, bussi vaiko juna ? Ja onko kukaan mennyt sillä junalla jossa on vaihto , 5 min aikaa vaihtaa, ehtiikö ?
      Ollaan kesällä menossa Krakovaan, ja nuo valmismatkojen hinnat hirvittävät nuukaa :) joten aateltiin mennä julkisilla..
      Meillä olisi kyllä tarjous privaattitaksista omatoimimatkalle, menopaluu 330 zl, aika arvokasta mun mielestä, varsinkin kun toinen matkaaja on teini...

      • Paa-vo

        Olen matkustanut junalla. Sähköjunat ovat vanhoja, niiden hitaus johtuu kuitenkin lähinnä radan huonosta kunnosta. Jos jaksat olla junassa tasan 1 tunti 45 minuuttia, niin kyllä luotettava se kulkuväline on.

        On toki joitakin vaihtoyhteyksiäkin, löytyy kuitenkin varsin paljon suoria junia Krakovasta Oswiecimiin (Auschwitziin).
        Tässä aikataulu (suorat junat):
        07:14
        09:11
        10:13
        11:11
        11:55
        13:11
        14:40
        15:11
        ..... jne.

        Lippu maksaa 17,80 zł, eli reilut 4 euroa.


    • Tuplamamma

      Kiitos Paa-Vo informaatiosta, jompaan kumpaan kallistumme, koska omatoimimatkalle Auswitchiin pitää olla ennen klo 10.00.
      Matkailu avartaa puolin ja toisin :), emmeköhän kestä tuon 1,45 h junassa...
      Vai mitä mieltä olette Auswitchin kävijät, kannattaako liittyä tuohon opastettuun kierroksen kuitenkin, vai olisiko ominpäin kiertäminen parempi ?

      • kokemuksia

        Viime keväänä me menimme Krakovasta bussilla omatoimisesti meno-paluun.
        Perillä ehdottomasti kannattaa maksaa opastetusta kierroksesta, ei maksa paljon. Opas puhui todella hyvää englantia ja vastaili kysymyksiin. Miten muuten olisi niistä rakennuksista saanut infoa tarpeeksi. Kierros jatkui Birkenaussa, sinne ja takaisin oli kierrokseen kuuluva bussikuljetus. Hyvin sujuvaa oli kaikki.


    • Paa-vo
    • VillaNanna

      Olimme viime kesänä. Lennettiin Helsingistä Varsovaan ja siitä Krakovaan. Hotelli hoiti kyydin Auschwitziin, sisäänpääsyn yms. Eli antaisin hotellin hoitaa koko homman. Asusteltiin Kazimierzissa joka on vanha juutalaiskaupunginosa ihan Krakovan keskustan kupeessa ja kävimme myös Schindlerin tehtaalla joka on nykyisin museo. Suosittelen matkaa kovasti ja matkastamme voi käydä lukemassa vaikka blogissani...linkit:
      http://villananna.blogspot.com/2011/07/kazimierz.html
      http://villananna.blogspot.com/2011/07/patikka-reissu.html
      http://villananna.blogspot.com/2011/07/kazimierzin-herkkuja.html
      http://villananna.blogspot.com/2011/07/auschwitz.html

    • matkakuumeinen

      Matka Krakovaan varattu ja tarkoitus olisi mennä käymään Auschwitz-Birkenaussa. Jostain luin, että jollain bussilla pääsisi linja-autoasemalta ihan Auschwitzin portille saakka. Pitääköhän paikkaansa? Ilmeisesti tuo opastettu kierros kannattaa ottaa, mutta koska kuullunymmärtäminen on joskus mitä on, niin varalta kysyn, että saako sielä suomenkielisiä oppaita? Miten siirtyminen Birkenaun puolelle tapahtuu? Kuinka paljon tuommoinen bussimatka opastettu kierros tulee arviolta maksamaan?

    • norppa89

      Krakova on täynnä turisti liikkeitä jotka myyvät bussimatkoja Auscwitziin, eri hinnoillla kaikki. Bussit lähtevät aamulla ja matka kestää noin tunnin paikan päälle. Mukana on siis opas, joka ainakin meidän tapauksessa puhui todella hyvää englantia. Bussi menee siis suoraan paikan päälle ja oppaan mukana koko kierros menee. Valitettavasti suomenkielisiä oppaita ei ole, vaikkakin monelle muulle kielellä kyllä löytyy :D Siityminen Birkenhauhun tapahtuu samalla bussilla, matka on noin 5min. Kaikki tämä yhteensä maksoi meillä 25 per nuppi.
      Niin ja tulevat hakemaan suoraan hotellilya, mikä plussaa :)

      • krakovaan

        Kysyisin oliko perillä mielestäsi riittävästi aikaa, kyseessä kuitenkin järjestetty reissu ? Helppoa lähteä suoraan hotellilta, hintaakin kyllä sitten on. Perllähän Birkenauhun siirtyminen aina tapahtuu bussilla , kuuluu opastetun kierroksen hintaan jos itse omatoimisesti menee. Näin ainakin meillä vuosi sitten.


    • norppa89

      Kylla siina koko paiva meni melkein matkoineen kaikkineen, eli aikaa on riittavasti :) Kannattaa pukeutua hyvin kelin mukaisesti, silla paljon ollaan ulkona!

    • Tuplamamma

      Hei Paa-Vo, mistä sivulta löysit noi juna-aikataulut ?

    • Paa-vo
    • Tuplamamma

      Kiitos taas Paa-Vo ! :)
      Mä olin itse jollain ihmesivulla, jolla oli vaan kolme junaa menos Oswiecimiin ja niistä vai yksi suora....
      Onneksi on teitä tietävämpiä täällä palstalla avuksi.

    • puistattaa vieläkin

      Krakovasta kuljin v. 2010 keväällä bussilla Auscwitziin. Krakovan bussiasema oli hiukan konstikas löytää. Busseja kulkee useita kertoja päivässä ja pääsee ihan leirin viereen. Kahden leirin välillä kulki ilmainen bussi noin kerran tunnissa. Paikka on iso, siellä kuluu aikaa monta tuntia. Auscwitsin infosta saa suomenkielisen opasteen ja sillä pärjäsikin. Lisäksi huoneissa on englanninkielisiä tekstejä, joista tarkemmin näkee mitä hirveyksiä on tehty. Unohdin sanoa, että bussimatka kesti muistaakseni 1,5 tuntia. Mielestäni se on parempi kuin juna siksi, että leiriläkin tulee runsaasti kävelyä eikä juna-asemalle olisi enää jaksanut edes kävellä. Birkenau kannattaa käydä katsomassa. Se on mielettömän iso alue. Siellä näkee varsinaisia asuinrakennuksia. Olimme siis omatoimimatkalla: Varsovassa ja Krakovassa.

    • Tuplamamma

      Reissu on nyt tehty, ja upea matka oli. Kävimme Auscwitzissa sekä Birkenaussa omatoimisesti, otimme paikallisbussin ( 19 h pikkubussi), matka kesti 1 h 20 min, ja matka maksoi yhteensä 24 zl kahdelta.
      Olimme perillä 8.30, kiersimme omiin nimiin molemmat alueet, ostimme leirin kirjakaupasta suomenkielisen opasvihkosen. Opasvihkonen ja alueella olevat opastaulut antoivat meille tarpeellisen tiedon.
      Auswitchin ja Birkenaun välillä kulki ilmainen bussi, lähti tasalta ja puolelta. Paluukyyti oli myös paikallisbussi, sekin oli 19 h pikkubussi, jonne tuli kyytiin matkalta vaikka kuinka paljon väkeä, oli hieman ahdasta, mutta tunnelmallista :) Paluukyyti samoin 24 zl yhteensä.
      Bussipysäkki oli 50 m Auswitchin portilta, eli ei pitkä kävelymatka..

      aikatauluja löytyi tälläiseltä sivulta http://www.rda.krakow.pl/en/odjazdy.php

    • Late34

      Tuolla tarkoitus käydä kattomassa. Kiitos tiedoista ja vinkeistä.

    • Late34

      Vierailuni tässä kuolemanlaaksossa syyskuussa 2012 oli minulle ikävä pettymys. Tällä palstallakin paljon toitotettu maksuttomuus paljastui perillä joksikin aivan muuksi :

      Auschwitz on loppujen lopuksi- ikävä kyllä myös rahastusta! Pettymys oli minulle huomata ETTÄ JOPA SIELLÄ OLI PAKOLLINEN OPASTUS KELLO 9-15 aikana(jolloin suurin osa turisteista on alueella) Näin on siis KIERRETTY SÄÄDÖKSIÄ JA SAATU pääsymaksu sinne. Yleinen käytäntöhän sivistyneessä maailmassa on että tuonkaltaiset museot eivät ota pääsymaksuja, mutta Auschwitzissa maksoi pysäköintikin.

      Olen senverran periaatteen mies että kävin katsomassa vain ja ainoastaan Auschwitz-Birkenaun leirin, jonne pääsy oli maksuton. Varsinainen pääleiri olisi ollut pakollisen opastuksen saattelemana 10e. Varsinaista laillista ryöstöä. Missä on rahastuksesta vapaa vyöhyke. Enää sellaisia saarekkeita ei maailmasta paljoa löydy. Money, money, give me money. ahneudella ei ole rajaa. Kauheuksillakin tehdään RAHAA!

      • A-witz

        Ahneudellakaan ei näytä olevan rajaa. Tietenkin periaatteen vuoksi.

        Vrt. pääsymaksu Kiasmaan: 10 euroa (ilman opastusta). Taiteellakin tehdään RAHAA!


      • 2008, 2011

        Itse olen käynyt kaksi kertaa Auschwitzin museossa. Kerran omin päin ilmaiseksi, eri vuonna englanninkielisen oppaan kanssa. Opastettu kierros oli ehdottomasti hintansa väärti ja se näytti paikat aivan eri tavalla. Opastus ei ole kalliskaan ja se on omasta mielestäni paljon mielenkiintoisempi vaihtoehto, voin suositella.


    • puka80

      The entry to the Auschwitz I site will be exclusively on a guided, group basis from 10:00 a.m. to 3:00 p.m. during the period from April 1 to October 31, 2012.

      For individuals, we are offering a special opportunity to join others in “tours” of the Memorial during these hours. There will be no change to the way organized groups visit the Museum. The Auschwitz II-Birkenau site is opened for visitors without the guide all day long during the opening hours of the Memorial.

      Näin luki tuolla Auschwitz.org sivuilla.

      Lokakuussa lähdetään käymään.

      • puka80

        Ja jatkoa....

        Those who wish to visit the Memorial without a guide may enter the Auschwitz I site at non-peak hours, before 10:00 a.m. or after 3:00 p.m. Those who arrive for individual visits during the peak hours may prefer to begin their visits at the Auschwitz II-Birkenau site, where the new procedures do not apply. A free shuttle bus runs between Auschwitz I and Auschwitz II.


      • Late34
        puka80 kirjoitti:

        Ja jatkoa....

        Those who wish to visit the Memorial without a guide may enter the Auschwitz I site at non-peak hours, before 10:00 a.m. or after 3:00 p.m. Those who arrive for individual visits during the peak hours may prefer to begin their visits at the Auschwitz II-Birkenau site, where the new procedures do not apply. A free shuttle bus runs between Auschwitz I and Auschwitz II.

        Kiitto puka kun laitoit noita. vaikka nyt minun kohdalla myöhässä, mutta eihän sitä tiedä vaikka tonne menis uudestaan.


      • Tuplamamma
        Late34 kirjoitti:

        Kiitto puka kun laitoit noita. vaikka nyt minun kohdalla myöhässä, mutta eihän sitä tiedä vaikka tonne menis uudestaan.

        Me tutkailimme eri vaihtoehtoja Auschwitzin retken suhteen, ja päädyimme tuohon paikallisbussiin ja ilmaiseen kierrokseen Auschwitzissa. Olimme siis perillä jo 8.30, väkeä ei ollut vielä juurikaan, 1,5 tuntia riitti museossa kiertämiseen, ostimme suomenkielisen opasvihkosen museon kioskista, siitä saimme tietoa ja opaskyltit olivat myös hyvät alueella. Meille riitti noista saatava tieto. Birkenaussa meni myös 1,5 tuntia.
        Kokonaiskustannukset: bussimatka 2 hengeltä 48 zlotya meno-paluu, museot ilmaiset, ja opasvihkonen muistaakseni 4 zlotya. Yhteensä 52 zlotya.
        Jos olisimme ottaneet retken noilta valmismatkajärjestäjiltä yms. olisi kustannukset olleet alkaen 330 zlotya.
        Jos Late vielä menet tuonne joskus uudestaan, käy ihmeessä tuolla Auschwitz 1 myös, mutta tosiaan ennen klio 10 ja 15 jälkeen.
        Kyllähän meitäkin vastassa oli 2 opasta jotka kysyivät, minkäkieliseen ryhmään halutaan mennä, mutta vastasimme, että haluamme kiertää omin päin. Ja se onnistui, kun oltiin ajoissa perillä.


    • AUSCHWITZTOTTA

      Juna lähti 14. kesäkuuta 1940 Auschwitziin ja tämä päivä pidetään päivämäärä leirin.
      Auschwitz uhri puhuu totta Auschwitzista vanki Nro 119.431 ja 150.000 ainostaan puolalaisia väestöstä !
      https://m.youtube.com/watch?v=TqFzvUUdsXo
      Saksalaiset perustanut leirin Auschwitzin murhata puolalaisia !
      Ensimmäinen kuljetukset 1940 v., joka meni Auschwitziin olivat vain ja ainoastaan puolalaisia ! Saksalaiset päätavoitteena oli terrorisoida ja murhata puolalaisia väestöstä ! Koska he haluavat koko. Puola ja murhattu kristityt ! viidessä krematoriot Auschwitzin olivat ainoastaan ​​puolalaisia ja kristityt !
      -----------
      Juutalaiset vain tuli toisella puolivälissä 1942 vuotta ja aina ne olivat aina ! suunnattu Brzezinka = Birkenau
      http://auschwitz.org/en/
      Tämä on kolmen kilometrin päässä Auschwitzista KOLMEN KM ! ja saksan kielen nimeltään Sthanlager

    • UhriJaTotta

      Juuna lähti 14. kesäkuuta 1940 Auschwitziin ja tämä päivä pidetään päivämäärä leirin.
      Auschwitz uhri puhuu totta Auschwitzista vanki Nro 119.431 ja 150.000 ainostaan puolalaisia väestöstä !
      https://m.youtube.com/watch?v=TqFzvUUdsXo
      Saksalaiset perustanut leirin Auschwitzin murhata puolalaisia !
      Ensimmäinen kuljetukset 1940 v., joka meni Auschwitziin olivat vain ja ainoastaan puolalaisia ! Saksalaiset päätavoitteena oli terrorisoida ja murhata puolalaisia väestöstä ! Koska he haluavat koko. Puola ja murhattu kristityt ! viidessä krematoriot Auschwitzin olivat ainoastaan ​​puolalaisia ja kristityt !
      http://mvlehti.net/2016/09/03/saksassa-87-vuotias-mummo-ei-usko-virallista-valhetta-holokaustista-tuomittiin-8-kuukaudeksi-linnaan/
      -----------
      Juutalaiset vain tuli toisella puolivälissä 1942 vuotta ja aina ne olivat aina ! suunnattu Brzezinka = Birkenau
      http://auschwitz.org/en/
      Tämä on kolmen kilometrin päässä Auschwitzista KOLMEN KM ! ja saksan kielen nimeltään Sthanlager

      • Pääsee14v

        Pääsee 14v
        SAKSAN kuolemanleiri
        SAKSAN tuhoamisleiri
        SAKSAN keskitysleirit
        Auschwitzissa voit mennä katsomaan !
        inhimillisiä tragedioita
        Menkää katsomaan !
        historiasta toisen maailmansodan


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe