KUMPI MIELUUMMIN???

hanna-

Kumpi mielummin 15v täyttävälle tytölle ekaksi mopoksi, skootteri vai derbi? tyttö itse haluaisi derin, mutta kaverit kertoo, että sitä on vaikeempi ajaa, se kääntyy huonommin ja vaikeata vaihtaa vaihteita.? totta?
Onko isot hinta erot?

8

1115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jurtsa

      Omalle tytölleni en harkitsisikaan enduroa. Hallittavuus on parempi skootterissa automaatin myötä, mutta pienten pyörien tähden on syytä noudattaa siinäkin varovaisuutta.

      Hyvän skootterin saa halvemmalla kuin enduromopon, jos nyt uusista on kysymys.

    • Jooh,

      No itse ostaisin jonkun enduromopon. Onhanne vähän kallimpia, mutta isojen renkaitten myötä ajettavuus ja turvallisuus on niin paljon parempaa että en kyllä skootteria harkitsisi. Onhan se totta että skootterit on ehkä vähän kätevämpiä jossain kaupunkiajossa automaatisten vaihteiden takia, mutta kyllä ne vaihteet nopeasti oppii, ja tuo kääntyvyys ei pidä paikkaansa. Omasta mielestäni skootterit ovat muutenkin kyllä kovin paljon huterampia, ja jos aikoo vähänkin ajaa pitempiä matkoja niin skoottereissa helposti rasittuu kyllä selkä. Minä suosittelisin tytöllesi riejua, ne eivät ole kovin korkeita ja suht halpojakin verrattuina moniin muihin. ja tehoa löytyy jos sitä jossain vaiheesas haluaa lisätä.

    • Kiki87

      Ison mopon HALLINTA on helmpompaa eli kääntelyt ja jarrutlut ja pystyssä pito, muotilun vuoksi meinaan, paino jakautuu tasasesti, isot pyörät ja saa jaloillakin tukevan asennon.



      Skootterissa on taas hutera ajoasento kun jaloilla ei saa mistään tukea ja keula on saakelin kevyt ja yleensä pineköt pyörät, eli skootterilla vetää hiekalla aikas helposti lipas.


      Eli mopossa helppoa on hallinta ja vähä vaikeeta vaihteet, ja skootterissa helppoa vaihteet mutta hallinta hankalaa.

      Osta siis vaikkapa yhdidtelmä, eli tavallinen mopo AU-tomaatilla, eim Honda PX tai Gilera DNA

    • -----

      Joo... kaverin derbillä ajelin matkaa ja siinä on TOSI kova penkki... tietenkinhän siihen tottuu. omassa skodessa kunnon sohva eikä ole mitenkään erikoisen huono ajaa. isopyöräistä kuitenkin suosittelen. gilera dna on hyvä valinta tytölle joka haluaa isopyöräisen. automaattivaihteet, isot renkaat jne. kaverilla on sellainen ja on ollut tyytyväinen vempaimeen.

    • 16v Poika

      No jos ei tyttö osaa kääntyä pelkkää tankoa kääntämällä, niin älä osta mopoa ollenkaan. Et sä muutenkaa siinä 40 vauhis enää sitä tankoo pysty pelkästään käyttää. Pakosti pitää vähä kaartaa.

      Ite suosittelisin vaihdemopoa.
      Perusteluina toimivat
      1. Paremmat jarrut. Kaveri osti skoban, mä vaihdemopon ja ku testattii samast vauhist ni kaverin jarrutusmatka 10 metrii, mulla 4 ja puol metrii vaihdemopolla. Tottakai se jarrujen tehokkuus vaikuttaa, mutta ylisesti kaikki skobat joita olen ajanut, omaavat heikommat jarrut.
      2. Pojat tykkää jos tytöllä on vaihdemopo. Näyttää omasta mielestä paremmalta ajaa hyvässä ryhdissä vaihdemopon selässä, kun löhnöttää skoben penkissä selkä kaarella.
      3. Vakaampi ajaa. Esim jos lähdet ajamaan tietä jossa ympärillä paljon peltoa, tuuli ottaa vastaan nii kovaa, että itse meinasin kaatua kun ajoin 76kg skoballa.
      4. Ei välttämättä ole niin vaikea opetella manuaalivaihteista autoa jos on kytkimestä kokemusta ennestään.
      5. Jos tyttösi haluaa piikin, se ei todennäköisesti ns. lähde lapasesta jos on ensin kokemusta vaihdemoposta. Kytkinpommit meinaa aika yleisiä jos olet vuoden ajanut skobea ja siirryt vaihteelliseen piikkiin. Toki voit hommata piikkiskoban, mutta se on jo aika säälittävää :D
      6. Ei "nukahda liikenteeseen". Itellä joskus käyny skobea ajaessa sillai, että on unohtunut se että olen ajamassa mopoa. Saattaa ajatukset yhtäkkiä karata liikenteen tarkkailemisesta varsinkin pitkällä suoralla tiellä. Tekemistä itelle skobessa liian vähän.Meinaa tarvitsen sen tekemisen eli vaihteiden vaihdon yms siihen kylkeen jos ajan mopoa.

      Saattaa olla aika huterat perustelut, mutta toivotaan että noissa on edes jotain järkevää ::D

      • sdhsn dh

        Mitäs järkeä tuossa on? 5v vanhaan topikkiin on aika turhaa kommentoida.


        Mutta pitkällä suoralla tiellä on kyllä ihan sama, ajatko pitkään skootterilla vai vaihteellisella, ei silloin vaihteitakaan renkata. Niin pienellä nurkka-ajolla jossa joutuisi vaihteita jatkuvasti käyttämään, ei kyllä varmana "nukahda" skootterilla ajaessakaan.

        Se nyt on aivan sama ajaako skootteria vai vaihteellista kun on kyse mopoista.

        Sen vaan sanon että ei todellakaan auta yhtään autolla ajamiseen jos on kokemusta vaihteellisesta moposta. Pelkkä teoria siitä että tietää miten kytkin ja vaihteisto toimii, ei auta käytännössä ajamista ollenkaan, kun vaihdemopon ajaminen on aivan yhtä helppoa kuin skootterilla. Auton kytkimen ja vaihteiston käyttö on aivan erilaista kuin vaihteellisen mopon, vain teoria on sama molemmissa.


    • haiset esarille

      "Pojat tykkää jos tytöllä on vaihdemopo" Rekkalesbot ne vaan ajelee vaihteellisilla mopoilla, sekä tietysti pätemisen tarpeessa olevat ruipelot hinttipojat.
      Sun täytyy olla todella pienimunainen gay, ei normaali jätkä tollasia edes ajattele.

      • Kovis555

        Joo vittu heräis. "Skootteripyörä on lälläripyörä". Hitit ajaa just skoballa, ja yleensä muijat kans. Mopo on vitusti miehekkäämpi ku joku vitun skoba xD


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe