Alppimatkalle, mutta minne?

iisamiisa

Hei kaikille,

etsimme talvilomakohdetta Alpeilta. Tarkoitus on lautailla, emme ole mitään experttejä vaan lähinnä aloittelijoita ja keskitasoisia. Joten kohteesta tulisi löytyä semmoisia keskitason leveitä rinteitä, hienoja maisemia, lumivarmuutta, kohtuullista hintatasoa ja rauhallista alppikylätunnelmaa. Osaisiko joku suositella? Olen kuullut että Sölden ja Zell am see täyttäisivät nämä vaatimukset, mutta entä muut paikat?
Ottaisimme mieluiten pakettimatkan (ei bussilla), tiedättekö muita matkanjärjestäjiä kuin Sunski ja STS alppimatkat?

38

48758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olof

      Katsokaan http://www.skimbaaja.fi/fi/kohteet/
      You Travel ja Elämysmatkat tekee kans'
      Yleensä suuret hiihtokohteet ovat todella ruuhkaisia, rinne menee knööleille jo puolelta päivin. Rinteet eivät keskimäärin ole mitään sikapitkiä, tosin pari-kolme kilometriä. Usein joutuu nousemaan useallakin hissillä huipulle. Etenkin Ranskalaisissa kohteissa on mielettömät ja huonosti vetävät jonot.
      Mieti olisiko Åre tai Norjan Oppdahl sittenkin ekaksi matkaksi parempi.
      Muuten olette pahasti myöhässä, valintaa ei enää ole, lähes kaikki on loppuunmyytyjä jo alkukesästä...

      • Alppeihin rakastunut

        Minä olen kyllä eri mieltä kuin Olof. Olen käynyt kahdesti Alpeilla laskettelulomalla ja odotan ensi talven matkoja ihan hullunlailla. Ekalla reisulla olimme Ranskassa Serre Chevalierissa ja viime talvena Itävallan Badgasteinissa. Tykkäsin molemmista ehkä kuitenkin enemmän Ranskan Serrestä. Kummassakaan ei joutunut liikoja jonottelemaan. Rinteet olivat kieltämättä parhaimmillaan aamulla ja aamupäivällä. Iltapäivällä säästä riippuen sohjoa tai lumikasoja. Se tarkoitti vain lisää tarkkuutta laskemiseen ja aikaisin after skiille. Sit ehti illalla aikaisin nukkuun ja aamulla ensilumille tai kissanjäljille.
        Taas mennään ensi talvena Alpeille katsastamaan uusia kohteita. Kaikissa niissä on omat hyvät ja huonot puolet. Rohkeesti vain kokeilemaan! Me muuten varasimme ekan Alppilomamme vasta helmikuussa ja reissussa olimme maaliskuussa eli kyllä paikkoja on vieläkin. Tosin enää ei ehkä ole varaa nirsoilla niin kovasti.


    • Sveitsistä

      Sekä Zell am Seessä, että Söldenissä olen ollut, alkuun ihan aloittelijana, nykyään ehkä sitten keskitasoisena. Zell am See oli loistava paikka ihan aloittelijalle, Itävallassa "pienempi" keskus... Sielläkin pääsee jäätikölle, bussimatka puolisen tuntia. Zellhän on alueen pääpaikka, oli kivaa se, että oli myös tavallista elämää, eikä vain hirveästi turisteja. Sitten oli vuorossa ihan naapurista Saalbach, sieltä löytyy paljon rinteitä, mutta ei tosi pitkiä, koska korkeuserot on "vain" kilometri. Keskitason rinteitä siellä on paljon! Saalbachista tykkäsin näistä kolmesta vähiten, on kooltaan huomattavasti Söldeniä pienempi, ja koko kylä pyörii turistien ympärillä.

      Söldeniin sitä vastoin viime keväänä tykästyin kovasti, vaikka onkin tosi iso, ja aika vilkas paikka. Vaikka väkeä olikin hirveästi, ei hisseihin tarvinnut määrättömästi jonottaa, kunhan ei ollut siellä missä kaikki muut. Ja koska väkeä oli niin paljon, ei illallakaan aika käynyt pitkäksi. Ja rinteissä löytyy laidasta laitaan. Lumivarma on, koska jäätiköllekin pääsee. Ensi talvena uusiksi.

      Tässä vielä edellämainittujen nettisivut: http://www.soelden.com/, http://www.zellamsee.at/, http://www.saalbach.at/default_Winter.php?L=1.

      PS: Minä en ole missään, en koskaan, en ikinä jonottanut niin kauan hissiin kuin viime talvena kerran keskellä viikkoa Meiringenissa Sveitsissä. Kaksi (!) tuntia paikkakunnalle saapumisen jälkeen sain ekan kerran sukset jalkaan, ja siitä meni vielä tovi ekaan laskuun.

      • möykkyjä

        Söldenissä saattaa kabiineissa olla turbulenssia.. :-0


      • Anonyymi

        Teinpä huvikseni yhteenvedon niistä Alppikohteista, joihin olen itse osunut (enimmäkseen v. 2003 - 2022, mutta muutamaan kohteeseen jo lapsena paljon aiemmin. Toivottavasti tästä on jollekulle iloa ja hyötyä! Kohteet aakkosjärjestyksessä, ei suosituimmuusjärjestyksessä!

        FR: 3 laaksoa: Val Thorens/Meribel/Courchevel (maailmanluokan kohde todella korkealla, muttei itselleni hintansa arvoinen. Lumetus puuttuu lukuisista rinteistä joten kiville päädyt viikon kuluessa melkein väkisin)
        AT: Bad Gastein/Grossarltal/Dorfgastein/Flachau/Wagrain (paljon keskisuurta laskettavaa, turhan paljon ihmisiä, lämpimänä talvena rinteet sohjoisia koska matalalla - suosittelen tammikuuta)
        AT: Bad Kleinkirchheim (tosi itävaltalainen, ihan OK, lähin vastine Bas Gastein)
        IT: Courmayer (sattui huonot säät, ei tehnyt vaikutusta missään suhteessa)
        CH: Davos (upeaa Sveitsi-fiilistä! Parempaakin laskettavaa on koettu, muttä tätä jäi ikävä!)
        IT: Gressoney Saint-Jean/Champoluc (hyvää tehokasta laskettavaa korkealla, vaikkei ei kovin laaja alue. Vähän porukkaa. Toimii loistavasti vielä huhtikuun alussakin!)
        AT: Hintertux (Jäätikkö, hieno paikka maraskuussa)
        AT/CH: Ischgl/Samnaun (2 maan kohteet kivoja, Itävallan kohteeksi tosi korkea, hiljaisena aikana ehdottomia suosikkejani, vaikka on iso kaikkialle pääsee samana päivänä tosi nopeasti ilman yhtäkään bussia)
        AT: Kreischberg (pieni Itävallan päiväkohde, ja toimii siinä hyvin)
        IT/FR: La Thuile/La Rosiere (2 maan kohteet kivoja, mukava muutaman päivän kohde)
        AT: Obergurg/Hochgurgl (loistavaa laskemista viikoksi, paljon tavanomaista sivistyneempi meno rinteissä ja kylissä, korkealla, ihan huippu kohde!)
        IT: Pila (jos matkalla Milanon tai Torinon kentille ehdit tänne, kannattaa käydä korkkaamassa! Kiva pieni paikka yllättävän korkealla, joten toimii loistavasti vielä huhtikuun alussakin!
        AT: Saalbach (silloin kun ei ole ruuhkaa tai liian lämmin, ihan ykköspaikka omaan makuuni. Melkein kaikki rinteet tosi hyviä ja selkeitä tehokkaaseen laskemiseen, täydelliesesti lumetettuja), uskomattoman tasokkaat hissit. Rinnekartta valehtelee siinä mielessä, että valtaosa sinisistä on tosiasiassa punaisia ja aivan loistavia kokeneelle laskijalle, mutta samalla aivan liian vaikeita aloittelijoille). Lämpimänä jaksona rinteet sohjoisia koska varsin matalalla. Suosittelen tammikuuta!
        AT: Zell am See (yksi kauneimmista, mutta nähty parissa päivässä ja alhaalla tosi matalalla. Onneksi loistavaan Saalbachiin pääsee takapuolelta 10 minuutissa hiihtobussilla)
        AT: Kaprun (jäätikkö, toimii OK esim. loka-marraskuussa)
        AT: Schladming (paljon väkeä, ei ole ikävä)
        AT: Sölden (liikaa väkeä, muuten ihan OK ja korkealla. Kannattaa käydä hiihtobussilla Obergurgl/Hochgurgl, joissa tehokas laskeminen onnistuu varmemmin!)
        CH: Verbier (Sveitsissä on kiva fiilis, laajuutta riittää alueella ja toinenkin äärilaita kannattaa käydä katsomassa - siellä loistava Sveitsi-fiilis; huonona puolena todella pitkät siirtymäetäisyydet ja tehokasta selkeää laskettavaa on vähemmän kuin monessa paljon pienemmässä paikassa)
        CH/IT: Zermatt/Cervinia (2 maan kohteet kivoja, laajuutta riittää, Euroopan 2. suurin korkeusero kahteen suuntaan ja 1. korkein hissiasema... maisemien ja korkeuden ykkönen; yöpynyt molemmilla puolilla, Zermatt aivan liian kallis; joka viikolle osunut 2-3 päivää, kun hisseillä ei ole päässyt toiseen maahan tuulen vuoksi)


    • heikki

      Tulepa Ramsau am Dachsteinille. Täällä on aina lunta - kesälläkin Gletcherillä. Edessä aukeaa Ski Amade hiihtoalue . satoja kilometrejä rinteitä eikä ruuhkaa. Hyvätasoisen majoituksen saat www.savisalo.com.

    • AMy

      Olen aloittanut laskettelun Zell Am Seessä ja sitä voin kyllä suositella ihan aloittelijoillekin. Toinen kiva paikka ehdottomasti on Ischgl. Myös Davos ja Serre Chevalier ok mutta ensin mainitut mielestäni parempia aloittelijatasolle. -Siitä vaan.

    • jussi

      Moikka.
      Minulla on kokemusta 20 vuoden ajalta laskettelusta. Olen käynyt lähes joka paikassa
      Itävallan Alpeilla 20 kertaa, Kalliovuorilla coloradossa, Sierra Nevadassa Espanjassa, Ranskassa useassa paikassa ja Italiassa. Minä puhun kokemuksen rintaäänellä.
      Mutta mitä haluat. ?? Jos olet sosiaalinen ihminen niin MENE Itävaltaan: SAALBACH on ns juopporinnekohde. Siellä on nuoria kuppiloita 100 metrin välein, ja uskomattomin after ski paikka mit maa päällään kantaa: Siellä on isot rinteet
      ja hieno hissikanta. Mutta siellä ei ole mitään
      muuta kuin turistirysä. Se on pieni kylä, joka
      hoituu kävellen tai suksilla. Kannattaa mennä
      matkatoimiston kautta, jos et ole paljon matkustellut, sunski on hyvä mutta kallis.
      Mutta jos haluat hienoon kaupunkiin mene ZELL am ZEEhen. Se on hieno kaupunki, rinteet ei rajuja, mutta ei kovin iso paikka, iso ja iso se on vain
      10 kertaa isompi kuin levi tai ylläs. siellä on myös hienoja ravintoloita : hauskanpitopaikka grazy daisy ja ruokapaikkana ´torin reunassa copherpanna (kuparipannu) en muista miten se kirjoitetaan. Se on Hieno kaupunki mutta kylä on
      alhaalla ja sinne ei voi mennä kuin keskitalvella
      helmikuussa kun siellä ei ole lunta enää myöhemmin.
      Mutta älä mene sinne kylpyläpaikkaan itävaltaan, BADGASTEIN , se on sellainen jyrkkä kylä ettei viitsi lähteä minnekään kun joutuu kävelemään koko ajan pystysuoraa rinnettä ylös tai alas. jos
      et ole kasinon ystävä.
      Tämä missä hissi nyt putosi on myös ihan ok paikka.
      Mutta älä mene minnekään tuntemattomiin pikkupaikkoihin.
      Ja jos et ole koskaan ollut niin muista ottaa buranaa helvetisti mukaan, siellä juopotellaan
      aamusta iltaan.
      jos sulla on kysyttävää eri paikoista niin
      [email protected] on mun osoite.

      Hauskaa lomaa !

      Jussi

    • jussi

      Moikka.
      Minulla on kokemusta 20 vuoden ajalta laskettelusta. Olen käynyt lähes joka paikassa
      Itävallan Alpeilla 20 kertaa, Kalliovuorilla coloradossa, Sierra Nevadassa Espanjassa, Ranskassa useassa paikassa ja Italiassa. Minä puhun kokemuksen rintaäänellä.
      Mutta mitä haluat. ?? Jos olet sosiaalinen ihminen niin MENE Itävaltaan: SAALBACH on ns juopporinnekohde. Siellä on nuoria kuppiloita 100 metrin välein, ja uskomattomin after ski paikka mit maa päällään kantaa: Siellä on isot rinteet
      ja hieno hissikanta. Mutta siellä ei ole mitään
      muuta kuin turistirysä. Se on pieni kylä, joka
      hoituu kävellen tai suksilla. Kannattaa mennä
      matkatoimiston kautta, jos et ole paljon matkustellut, sunski on hyvä mutta kallis.
      Mutta jos haluat hienoon kaupunkiin mene ZELL am ZEEhen. Se on hieno kaupunki, rinteet ei rajuja, mutta ei kovin iso paikka, iso ja iso se on vain
      10 kertaa isompi kuin levi tai ylläs. siellä on myös hienoja ravintoloita : hauskanpitopaikka grazy daisy ja ruokapaikkana ´torin reunassa copherpanna (kuparipannu) en muista miten se kirjoitetaan. Se on Hieno kaupunki mutta kylä on
      alhaalla ja sinne ei voi mennä kuin keskitalvella
      helmikuussa kun siellä ei ole lunta enää myöhemmin.
      Mutta älä mene sinne kylpyläpaikkaan itävaltaan, BADGASTEIN , se on sellainen jyrkkä kylä ettei viitsi lähteä minnekään kun joutuu kävelemään koko ajan pystysuoraa rinnettä ylös tai alas. jos
      et ole kasinon ystävä.
      Tämä missä hissi nyt putosi on myös ihan ok paikka.
      Mutta älä mene minnekään tuntemattomiin pikkupaikkoihin.
      Ja jos et ole koskaan ollut niin muista ottaa buranaa helvetisti mukaan, siellä juopotellaan
      aamusta iltaan.
      jos sulla on kysyttävää eri paikoista niin
      [email protected] on mun osoite.

      Hauskaa lomaa !

      Jussi

      • rinteet

        Hei Jussi! Osaatko kertoa Italian Madonna di Campigliosta/Pinzolosta jotain ??!
        ..ollan menossa sinne helmikuussa ja olisi kiva kuulla paikasta, rinteistä ja majoituksesta sekä kulkuyhteyksistä jotain !!! (muutkin kuin Jussi saavat toki vastata ilomielin !!)


      • jussi
        rinteet kirjoitti:

        Hei Jussi! Osaatko kertoa Italian Madonna di Campigliosta/Pinzolosta jotain ??!
        ..ollan menossa sinne helmikuussa ja olisi kiva kuulla paikasta, rinteistä ja majoituksesta sekä kulkuyhteyksistä jotain !!! (muutkin kuin Jussi saavat toki vastata ilomielin !!)

        Moro

        Olen käynyt Madonna Di Gambigliossa kerran, meitä oli tusinan verran mukana silloin ja...
        ensimmäisen hiihtopäivän aamun laskettin tappiot:
        yksi oli ryöstetty, kaksi saanut nokkiinsa, yhdeltä sormi poikki ja.. ei oltu vielä päästy rinteeseen ja ei olla mitään agressiivista sakkia vaikka näin voisi päätellä, koskaan ei ole tullut mitään hankaluuksia missään.

        Siellä on hyvät rinteet, yhdet parhaista mitä tiedän ja iso alua, mutta... siihen se sitten jääkin, no spagettia jaksaa syödä pari kolme päivää, ja spagetti on tosihyvää mutta.. se on
        aika yksipuolista.
        Siellä ei ole mitään after ski touhua. Se on aivan kuollut iltaisin, yksi hieno baari siellä on missä venäjän rikkaat istuvat minkkiturkeissaan.., yökerhota aukeaa yöllä klo 01.00 tai siis puolenyön jälkeen ja ovat auki aamutunneille. Ei sovi oikein lasketteluun.
        On hankalan matkan päässä mistään joten jos sinne
        menee niin siellä pysyy, sieltä ei kannata lähteä
        muistini mukaan minnekään. Siellä pitää yksi suomalainen baaria tai ruokaravintolaa, vähän erikoinen tyyppi, sanoisinko vähän "ruotsalais"vaikutteinen...,
        Muuta en osaa sanoa, jos menet intohimona laskettelu paikka on ihan jees, mutta ei se hauskanpidossa Itävaltaa voita. Mitä sitten kukakin haluaa, onhan se näkemisen arvoinen paikka
        ja luulisin että melko lumivarma juttu, mekin oltiin menossa Saalbachiin mutta Itävallassa ei ollut lunta niin meidät vietiin sinne, saatiin kuulla n päivää ennen,
        Se on tosipieni paikka se kylä, yksi katu ja se on siinä.

        Jussi


      • linda
        rinteet kirjoitti:

        Hei Jussi! Osaatko kertoa Italian Madonna di Campigliosta/Pinzolosta jotain ??!
        ..ollan menossa sinne helmikuussa ja olisi kiva kuulla paikasta, rinteistä ja majoituksesta sekä kulkuyhteyksistä jotain !!! (muutkin kuin Jussi saavat toki vastata ilomielin !!)

        Suomen hiihtomaajoukkue vietti aikaansa Livignossa.Ei paha paikka laskettijoillekkaan.Rinnettä riittää.Katso Mottolino tai Carusello.it


      • Ski60
        jussi kirjoitti:

        Moro

        Olen käynyt Madonna Di Gambigliossa kerran, meitä oli tusinan verran mukana silloin ja...
        ensimmäisen hiihtopäivän aamun laskettin tappiot:
        yksi oli ryöstetty, kaksi saanut nokkiinsa, yhdeltä sormi poikki ja.. ei oltu vielä päästy rinteeseen ja ei olla mitään agressiivista sakkia vaikka näin voisi päätellä, koskaan ei ole tullut mitään hankaluuksia missään.

        Siellä on hyvät rinteet, yhdet parhaista mitä tiedän ja iso alua, mutta... siihen se sitten jääkin, no spagettia jaksaa syödä pari kolme päivää, ja spagetti on tosihyvää mutta.. se on
        aika yksipuolista.
        Siellä ei ole mitään after ski touhua. Se on aivan kuollut iltaisin, yksi hieno baari siellä on missä venäjän rikkaat istuvat minkkiturkeissaan.., yökerhota aukeaa yöllä klo 01.00 tai siis puolenyön jälkeen ja ovat auki aamutunneille. Ei sovi oikein lasketteluun.
        On hankalan matkan päässä mistään joten jos sinne
        menee niin siellä pysyy, sieltä ei kannata lähteä
        muistini mukaan minnekään. Siellä pitää yksi suomalainen baaria tai ruokaravintolaa, vähän erikoinen tyyppi, sanoisinko vähän "ruotsalais"vaikutteinen...,
        Muuta en osaa sanoa, jos menet intohimona laskettelu paikka on ihan jees, mutta ei se hauskanpidossa Itävaltaa voita. Mitä sitten kukakin haluaa, onhan se näkemisen arvoinen paikka
        ja luulisin että melko lumivarma juttu, mekin oltiin menossa Saalbachiin mutta Itävallassa ei ollut lunta niin meidät vietiin sinne, saatiin kuulla n päivää ennen,
        Se on tosipieni paikka se kylä, yksi katu ja se on siinä.

        Jussi

        Just tollasia idiootteja laskettelun aktiiviharrastajat kaipaa. Madonnasta puhuttaessa ollette itse järjestäneet kaikki soppanne. Sieltä löytyy kaikkea mitä trendikkäältä hiihtokeskukselta kaipaa. Taisitte löytää vain pullon, suomalisten idioottien meiningin. Jatkaa samaa rataa pellet. Pysykää poissa aktiivi harrastajien reviireiltä tai tulee lisää pattiin.
        Suksilla vuodesta 67 ympäri maailmaa


    • jussi

      Moikka.
      Minulla on kokemusta 20 vuoden ajalta laskettelusta. Olen käynyt lähes joka paikassa
      Itävallan Alpeilla 20 kertaa, Kalliovuorilla coloradossa, Sierra Nevadassa Espanjassa, Ranskassa useassa paikassa ja Italiassa. Minä puhun kokemuksen rintaäänellä.
      Mutta mitä haluat. ?? Jos olet sosiaalinen ihminen niin MENE Itävaltaan: SAALBACH on ns juopporinnekohde. Siellä on nuoria kuppiloita 100 metrin välein, ja uskomattomin after ski paikka mit maa päällään kantaa: Siellä on isot rinteet
      ja hieno hissikanta. Mutta siellä ei ole mitään
      muuta kuin turistirysä. Se on pieni kylä, joka
      hoituu kävellen tai suksilla. Kannattaa mennä
      matkatoimiston kautta, jos et ole paljon matkustellut, sunski on hyvä mutta kallis.
      Mutta jos haluat hienoon kaupunkiin mene ZELL am ZEEhen. Se on hieno kaupunki, rinteet ei rajuja, mutta ei kovin iso paikka, iso ja iso se on vain
      10 kertaa isompi kuin levi tai ylläs. siellä on myös hienoja ravintoloita : hauskanpitopaikka grazy daisy ja ruokapaikkana ´torin reunassa copherpanna (kuparipannu) en muista miten se kirjoitetaan. Se on Hieno kaupunki mutta kylä on
      alhaalla ja sinne ei voi mennä kuin keskitalvella
      helmikuussa kun siellä ei ole lunta enää myöhemmin.
      Mutta älä mene sinne kylpyläpaikkaan itävaltaan, BADGASTEIN , se on sellainen jyrkkä kylä ettei viitsi lähteä minnekään kun joutuu kävelemään koko ajan pystysuoraa rinnettä ylös tai alas. jos
      et ole kasinon ystävä.
      Tämä missä hissi nyt putosi on myös ihan ok paikka.
      Mutta älä mene minnekään tuntemattomiin pikkupaikkoihin.
      Ja jos et ole koskaan ollut niin muista ottaa buranaa helvetisti mukaan, siellä juopotellaan
      aamusta iltaan.
      jos sulla on kysyttävää eri paikoista niin
      [email protected] on mun osoite.

      Hauskaa lomaa !

      Jussi

      • Alppilumi

        Moi

        Oletko ollut laskettelemassa Innsbruckissa tai Sveitsin Wengenissä? Haluaisin kuulla kokemuksia verrattuna muihin kohteisiin. Me arvostamme eniten monipuolisia rinteitä (pitää olla haastavia, mutta myös pitkiä ja leppoisia rinteitä). Hyvä ruoka on tietenkin tärkeää ja kiva tunnelma. Mieletöntä afterskihässäkkää me ei kaivata. Hiihtopäivän jälkeen on kyllä kiva istahtaa tuttujen kans oluelle, mutta ei mielellään hirveetä menoa ympärille (täytyy pystyä jutteleen). positiivista on tietenkin myös, jos paikassa on mahdollisuus harrastaa jotain muutakin elämyksellistä kuin laskettelu.


    • Inka

      Sorry, en jaksanut lukea koko ketjua, ehkä nämä on jo mainittu:
      Youtravel.net
      Tjäreborg
      Elämysmatkat

      Paikoista ehdoton suosikkini on Verbier, muualle viitsi enää mennäkään. Ei tosin välttämättä aloittelijan tai köyhäilijän paikka.

      • Jussi

        Millasta siel Verbieris sitte oli? Mihin aikaan olet siellä ollu? Olen miettiny elämysmatkojen bussimatkaa, mutta en oikein tiedä mikä olisi hyvä ajankohta.


      • Inka
        Jussi kirjoitti:

        Millasta siel Verbieris sitte oli? Mihin aikaan olet siellä ollu? Olen miettiny elämysmatkojen bussimatkaa, mutta en oikein tiedä mikä olisi hyvä ajankohta.

        No se riippuu kyllä ihan vuodesta. Joskus on ollut parhaat kelit joulukuussa, joskus on lunta huonosti vielä helmikuussakin. Perinteisesti maalis-huhtikuu on ollut lumivarminta aikaa, mutta jonakin vuonna lumi on sulanut aikaisin pois. Elämysmatkoilla on usein viimeisiä paikkoja jäljellä kevään matkoille vielä hyvin lähellä lähtöä, jolloin voi katsella millaset säät on luvassa. Kyllä parille hlölle löytyy aina tilaa lähempänäkin lähtöä, isommat porukat vaan joutuu buukkaamaan hiihtolomansa ennen ensilumen tuloa ja sitten se on vähän arpapeliä. Samoin kelit voi olla joko aurinkoiset tai sitten ihan pilviset. Tai voi olla tosi kylmä (no ei nyt sentään mikään Ylläs sydäntalvella), tai hyvällä tuurilla yöllä dumppaa uutta lunta ja päivällä paistaa aurinko.


      • suuntaan
        Inka kirjoitti:

        No se riippuu kyllä ihan vuodesta. Joskus on ollut parhaat kelit joulukuussa, joskus on lunta huonosti vielä helmikuussakin. Perinteisesti maalis-huhtikuu on ollut lumivarminta aikaa, mutta jonakin vuonna lumi on sulanut aikaisin pois. Elämysmatkoilla on usein viimeisiä paikkoja jäljellä kevään matkoille vielä hyvin lähellä lähtöä, jolloin voi katsella millaset säät on luvassa. Kyllä parille hlölle löytyy aina tilaa lähempänäkin lähtöä, isommat porukat vaan joutuu buukkaamaan hiihtolomansa ennen ensilumen tuloa ja sitten se on vähän arpapeliä. Samoin kelit voi olla joko aurinkoiset tai sitten ihan pilviset. Tai voi olla tosi kylmä (no ei nyt sentään mikään Ylläs sydäntalvella), tai hyvällä tuurilla yöllä dumppaa uutta lunta ja päivällä paistaa aurinko.

        Minkälaisia hiihtopaikkoja löytyy Sveitsistä? Jotain muuta kuin Davos tai Verbier, siis vähemmän tunnettuja mutta kenties "hyviä paikkoja" :) Olen menossa alkuvuodesta Zürichiin ja aikaa on myös lähteä rinteille. Jos jollain jotain vinkkejä niin merci vielmal.. Hintataso on varmaan yleisesti Itävaltaa korkeampi?


      • Inka
        suuntaan kirjoitti:

        Minkälaisia hiihtopaikkoja löytyy Sveitsistä? Jotain muuta kuin Davos tai Verbier, siis vähemmän tunnettuja mutta kenties "hyviä paikkoja" :) Olen menossa alkuvuodesta Zürichiin ja aikaa on myös lähteä rinteille. Jos jollain jotain vinkkejä niin merci vielmal.. Hintataso on varmaan yleisesti Itävaltaa korkeampi?

        No Elämysmatkojen webbisivuilla voit tutustua myös Engelbergiin, joka sijaitsee siellä saksankielisellä alueella.


      • Huntunen
        Inka kirjoitti:

        No Elämysmatkojen webbisivuilla voit tutustua myös Engelbergiin, joka sijaitsee siellä saksankielisellä alueella.

        Hei!
        Onko kellään henk.kohtaista kokemusta talvisesta Engelbergistä? Ollaan kai menossa ja tahtoisin tietää, mimmoiset rinteet(vaikeustaso/pituus),hissit (lienee paljon ankkureita :( ) on ja kylä muuten...Mennään varmaan all inclusive-hotelliin eli raflat ei sinänsä kiinnosta.


      • Ansku-
        Huntunen kirjoitti:

        Hei!
        Onko kellään henk.kohtaista kokemusta talvisesta Engelbergistä? Ollaan kai menossa ja tahtoisin tietää, mimmoiset rinteet(vaikeustaso/pituus),hissit (lienee paljon ankkureita :( ) on ja kylä muuten...Mennään varmaan all inclusive-hotelliin eli raflat ei sinänsä kiinnosta.

        oon ollu kaks viikkoo elgelbergissa..huippu paikka ja ei siellä noita ankkureita kyllä ny ihan mahottomasti ollu:) hyvät rinteet ja rinteiden ulkopuolil on hyvii offareita:) mukava alue muutenki...:)


    • Make

      Onko kokemuksia Kitzbühelin rinteistä ja muutenkin paikasta? Pitäisi olla myös helppoja rinteitä emännälle, ja vauhdikasta iltaelämää. Löytyykö?

      Entä onko Bad Ischlin lähettyvillä mitään vierailemisen arvoista paikkaa? Vaikuttavat melko pieniltä hiihtokeskuksilta.

      • alpenpanorama

        lähetetään joka aamu klo 9-10
        http://www.3sat.de/alp.html
        Kartalla kaikki laskettelupaikat. Niiden teollisuuskamerat lähettävät panoroinnin kylästä ja yhteystiedot. Napsase paikka ja ski eteen niin eiköhän GOOGLE aukase


    • Reissaaja

      Etsin halpaa ja rauhallista kylää Alpeilta, jonne mennä vajaaksi viikoksi. En laskettele, joten laskettelukeskukset ovat vihoviimeinen vaihotehto. Harkitsen Chamonixia. Onko kenelläkään kokemusta?

      • reise..

        Eiks se oo vähän hankalan ja kalliin matkan päässä. Mene Itävaltaan johonkin alppikylään, tai sinuna minä ainakin menisin :)


      • turistirysä

      • Itävalta sen sijaan

        http://www.chamonixsud.com/Fn/ siis eka
        mutta Itävalta kaunista -rauhallista -maisemaa patikoida tai lylyä lykkiä pitkin Achen purosen reunaa, jota keäisin kiertää leveä, hyvinhoidetut kävelytiet.
        http://www.gastein.com/en-index.shtml
        Lennämme aina Müncheniin ja sieltä junalla - oli kesä tai talvi. Junamatka hulppea maisemineen ja ravintolavaunuineen
        http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/dn?ld=212.63&seqnr=6&ident=9w.02168821.1136586225&OK#focus
        http://www.hotel-carinthia.com/anreise.php


    • Ronja

      Itse suosittelen Italian puolen Alppeja, erityisesti Dolomiitit ovat lähellä sydäntäni.

      Alppien rinteet ovat luonteeltaan aivan erilaisia kuin Suomessa. En tiedä onko kyse mittasuhteista vai mistä, mutta omaa vauhtiaan ei tahdo Alpeilla ainakaan ensialkuun tajuta, joten kannattaa ottaa varovasti. Rinteet ovat mielestäni suhteellisen samanlaisia kaikkialla, vaikka paikallisia erityispiirteitä toki onkin. Jossain päin on pitkiä rinteitä, jossain on eniten mustia rinteitä ja toisaalla eniten sinisiä.

      Pitkiä rinteitä on länsi-Alpeilla, esim. Cervinia/Zermattissa, pisimmät rinteet lähes 20 km. Haastavia mustia rinteitä on mm. Dolomiiteilla, jossa pienellä alueella on useampikin nykyinen tai mennyt kansainvälinen kisarinne (mm. Alta Badia, Val Gardena).

      Itse tykkään Suomessa laskea mustia rinteitä, mitä jyrkempiä ja vaativampia, sitä parempia. Alpeilla taas tykkään eniten sinisistä surffailurinteistä, niissä kun ehtii paremmin nautiskella vauhdista (Alppien sinisilläkin vauhtia tulee kivasti...), rinteen pituudesta ja upeista maisemistakin. Välillä on tosin kiva käydä tykittämässä kunnon mustakin... =)

      Italiaa suosittelen myös hintatason takia, ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi lounaasta tai illallisesta, hissiliputkin ovat tarjontaan nähden edullisempia (Dolomiittien 1220 km rinteitä ja 450 hissiä viikoksi n. 170 eurolla).

      Oman tuntumani (ja huom. tämä on todellakin vain oma kokemukseni!) mukaan Italia on hintatasoltaan n. 20%, mutta suurimmillaan jopa n. 40% halvempi kuin naapurit Sveitsi ja Itävalta, Ranskasta puhumattakaan.

      Ehdoton Alppisuosikkini on Alta Badia. Täynnä ihania sinisiä surffailurinteitä, mielettömät maisemat ja lähes poikkeuksetta auringonpaiste. Alta Badiasta löytyy sinisten lisäksi makeita mustia, mm. nykyinen MC-kisarinne. Sellan kierrokselle pääsee Alta Badiasta muutamalla laskulla ja Sellan varrella on myös Val Gardena, jossa on toinen kisarinne.

      Suosittelen Alppeja niille laskijoille, jotka Suomen rinteissä ovat hyviä laskijoita. Jos tiedät laskevasi Suomessa rinteen kuin rinteen, voit lähteä Alpeille hyvillä mielin - muista olla rehellinen itsellesi...

      Kannattaa toki muistaa, että Alpeilla on paljon täysin aloittelijoitakin (mm. paikalliset...), joten kyllä Alpeille voi lähteä heikommallakin laskutaidolla. Silloin kannattaa kuitenkin aivan ehdottomasti mennä hiihtokouluun ja olla tarkkana minkälaisiin rinteisiin lähtee laskemaan. Vähänkään heikommalla laskutaidolla voi eteen helpostikin tulla rinne, jota ei suksilla seisten pääse alas...

      Matkaseurueen laskutaitojen kannattaa olla lähellä toisiaan, muuten toisilla on tiedossa ikävää odottelua ja toisilla kauhun hetkiä liian vaativissa rinteissä.

      Kaiken kaikkiaan Alpit ovat kokemisen arvoiset, vaikkei edes laskettelisi!

    • sehr gut

      saalbach yksi itävallan parhaista kohteista .ei tosin sovellu ihan aloittelijoille.yleensä alku ja keskitalvella hyvä lumitilanne.monipuoliset rinteet myös offarit.hieno hissijärjestelmä ja vaudikas after ski.

    • olipas liikaa

      Jos haluaa punaisille, mitkä muuttuvat mustiksi ilman varoitusta ja värimerkintää kartassa, sinne.
      Samoin jos kaipaa kapeita rännejä korkealla rotkon reunassa, sinne.
      Minä en kaivannut kumpaakaan, enkä mene toisten.

    • JannaS

      Lautailijalle voin suositella Livignoa Italiassa, rinteet ovat pääasiassa leveää punaista surffailurinnettä, maisemia riittää ja hintatasokin on edullinen. Livignosta voi myös tehdä päiväretkiä Bormioon ja St. Moritziin, jos haluaa.

    • Zell am See

      zELL AM SEE on mukava! Olemme olleet siellä 2 kautta peräkkäin, maaliskuun puolessa välissä, kun alhaalla laaksossa on ihana aurongonottosää ( 16 astetta!) ja ylhäällä Kitzbühelissä varma lumi!. Ainoana miinuksena oli ruokapaikkojen vähäisyys Zell am Seen keskustaa lukuunottamatta. Itävallassa hintataso merkittävästi edullisempi, kuin Sveitsissä ja ihmisetkin mukavempia, mitä itsellä kokemusta. Ja jos on autolla liikenteessä niin Saalbachiin vaivaiset 18 km Zellistä, eli jos ei kiinnosta niin siitä vaan Saalbachiin vähänväliä. Nyt maaliskuussa tiedossa sama reissu ja lähdemme kokeilemaan saalbachia pariksi päivää:)

    • Kartta uusiksi

      Kitzbühl Zell am Seen 'yllä' - just joo ;) Tsekkaapa se karttas ;) Molemmat paikat tosin kivoja.

    • NäinMeillä

      Minun pitää hehkutta Itävallan Serfaus nimistä paikkaa (virallinen Nimi Serfaus-Fiss-Ladis) joka ei tunnu olevan Suomessa kauhean tunnettu. Pakettimatkoja sinne vei taida tehdäkään kuin SunSki mutta sinne on helppo mennä omatoimimatkalle esim. Munchenin kautta.
      Meidän perhe on ollut siellä kaksi kertaa ja mennään varmasti vielä uudestaankin. Kylä (tai oikeastaan kylät) on jo sinällään korkealla ja rinteitä melkein kolmeen tonniin asti. Uudehkona keskuksena hissisysteemi on tosi tehokas ja toimiva ja alue on silti laaja ja vaihteleva. RInteitä on niin paljon että ei niitä oikein viikossa kaikkia kolua ja ne ovat pääosin mukavia punaisia rinteitä joita laskee kuitenkin leveyden ja selkeyden takia vähän kokemattomampikin.
      Lapsille on paljon erilaisia alueita niin ihan aloittelijoille kuin sitten temppuilijoillekin. Ja niitä on eri puolilla aluetta.
      Ainoa huono puoli on bailaajan kannalta se että yöeleämää ei ole kauhean paljon, varsinkaan muissa kylissä kuin Serfausissa. Mutta lapsiperheelle sekään ei ole ongelma.

    • Ruusut

      Saalbach oli mukavan leppoisa ja rento paikka sekä rinteiden, että ravintoloiden suhteen. Pitkiä ns sinisiä perherinteitä oli paljon ja pohjoisen puolen rinteet ihanan aurinkoisia. Hisseihin ei tarvinnut pitkästi odottaa ja Hotel Kohlmais oli tosi hyvä, mainio 4 ruokalajin illallinen ja oikein mukava saunaosasto laskettelupäivän jälkeen. Ensikertalaiselle alppikävijälle suosittelen lämpimästi :)

      • Anonyymi

        Mitä olen juttua kuullut niin onko madonna do cambiglio yksi hintavimmista kohteista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä olen juttua kuullut niin onko madonna do cambiglio yksi hintavimmista kohteista?

        Di cambiglio


    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4260
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4172
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3946
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2787
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2495
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2088
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      193
      1986
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1639
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1432
    Aihe