Ns. banaanikärpäsistä eroon?

Miina

Nyt niitä rupeaa olemaan jo riesaksi asti. Inhottavia pikku-itikoita :/ Onko nyt vaan jotenkin niiden "aika" vai...?? Tietääkö kukaan miten niistä pääsisi eroon?

20

23009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • The Rat

      Helposti niistä eroon pääsee... Tavallaan...

      Ovat kovasti ruoan ja varsinkin oluen perään. Jos erehtyy melkein tyhjän olutpullon jättämään tiskipöydälle yön yli, lisääntyvät peijakkaat kuin, noh, kärpäset. :)

      Siis: ruokatarvikkeet pois pöydiltä (ja kaapeista), roskisten - varsinkin biosellaisten - tyhjennys, jne. Häviävät parissa kolmessa päivässä. Raadot vain pitää pyyhkiä pois.

      Talvisaikaan homma on astetta helpompi. Lämpötilan pieni tiputus hoitaa homman... Ikkuna yöksi auki ja ongelma on ratkaistu.

    • jokket

      alakertasi jos vaikka auttais!

    • ---

      lähtee helposti

    • Alli

      Ei ole helppoa, mutta mahdollista kuitenkin. Meillä niitä tumpsahti tässä säilöntäaikaan (omput ja marjat siis houkuttavat).

      Ensin yritin minäkin tuota pesemistä (vaikka ei meillä likaista ole kyllä muutenkaan). Suihkutin tolulla ja pyyhin joka paikan - siis myös kaikki kaapit sisältä sekä seinät ja ikkunat ym. Eipä ollut vaikutusta.

      Sitten ryhdyin TOSI tarkaksi. Joka ainoa leivänmuru ja mehutippa HETI pois. Kompostin tyhjennän vähintään 4 kertaa päivässä, paitsi että hedelmä/marjajätökset vien heti ulos. Ja olutpullot kellariin heti viimeistä huikkaa nielaistessa. Sipulit, sitruunat ym. pussiin ja jääkaappiin; kaikki jauho- ja kahvipussukat ym. kiinni teipillä. Ja kissa saa nyt jonkun aikaa pelkkää kuivamuonaa ja sitäkin kaksi kertaa päivässä - ja kuppi heti puhtaaksi. Siis MITÄÄN ORGAANISTA ainesta ei saa olla näkyvillä. Kukat ja mullan suihkutin reippaasti toluvedellä.

      Ovet ja ikkunat saa olla puutarhaanpäin kiinni (siellähän tuota hedelmäruokaa riittää).

      Nyt alkaa kärpäspopulaatio olemaan jo mukavan pieni. Ja vielä aion jatkaa tätä täysrumbaa koko säilöntäajan.

      Ei siis ole helppoa todellakaan tämä banaanikärpästen karkotus.

      Alli

      • tepsii kyllä

        laita purkkiin pöydälle vettä, pari tippaa astianpesuainetta ja jotain mehua/viunaa/etikkaa tms joka kiinnostaa ötököitä. Menevät lipittämään ja hukkuvat kun astianpesuaine poistaa vedestä pintajännityksen. Pelaa oikeesti hyvin kun löydät kiihottavan houkutusaineen (siideri tais olla hyvä) on popula yössä hengiltä.

        Kai toi hysteerinen hygieenisyys auttaa mutta tommonen ei ole varmaan hauskaa muuten? Kauhee haloo pikku sittiäisistä...


      • Tasse
        tepsii kyllä kirjoitti:

        laita purkkiin pöydälle vettä, pari tippaa astianpesuainetta ja jotain mehua/viunaa/etikkaa tms joka kiinnostaa ötököitä. Menevät lipittämään ja hukkuvat kun astianpesuaine poistaa vedestä pintajännityksen. Pelaa oikeesti hyvin kun löydät kiihottavan houkutusaineen (siideri tais olla hyvä) on popula yössä hengiltä.

        Kai toi hysteerinen hygieenisyys auttaa mutta tommonen ei ole varmaan hauskaa muuten? Kauhee haloo pikku sittiäisistä...

        'Tämmönen' tepsii kyllä tosi on. Kohtalainen siisteys riittää, niin ettei keittiö lemppaa kun tulet ulkoa viemästä roskista..

        Tiskipöydälle, lähelle roskista, puhtaaseen purkin kanteen - ei juomalasiin tai varsinkaan pikariin :) - sentti mitä tahansa hinkhoolipitoista .. viinin, kaljan, liköörin jämää ja tippa Fairia tms nestemäistä pesuainetta.
        Aamulla kurkista valkoiseen purkin kanteen. Näet kuinka kymmenet banskukärpäset ovat valinneet exitus sanktuksen.eli autuaallisen lähdön surkeena, jahdattavana bananikärpäsenä koko iän lentelemisen sijaan.


    • Miina

      rytinällä marjojen mukana ja nyt niitä siis on...
      Eivätpä nuo ällötykset mitään haittaa tee, mutta ovat tosi..no, ällöjä!
      Bioroskiksessahan niillä riittää murkinaa, mutta eipä niitä siellä ennen ollut...täytynee vaan laittaa joku kansi tms. siihen. Nyt näyttäisi kyllä, että ovat vähentyneet, kun ilmat on viilenneet, joten taitaa olla vuodenaika-kiusa nämäkin!

    • jehg

      Ne surisee korvan juuressa, tunkee suuhun ja silmään.. se pistää ärsyttämään.

      Tuossa netissä jotain vinkkiä luin että jos laitat kukkapukin multaan tulitikkuja ne raapaisu päät ylös päin, eli se puu osa sinne multaan, niin sen pitäisi tehota..

      Tosin se toimii luultavasti vain kukka asioissa.
      Nehän varmaan munivat kukkamultaan, ja kukkakin pitäisi pitää kuivana että ne munat ja kärpäset kuolisivat.

      Ja turha tulla minua syyttämään, en tiedä tämän tiedon varmuutta tai lähdettä, että laittakaa Internetin piikkiin..

      Itse tökin kukkapurkkeihin muutamia tulitikkuja, kohtahan se nähdään.. Hmm..

      • jehg

        SIIS KUKKAPURKIN MULTAAN, EI KUKKAPUKIN MULTAAN.

        Kiitos, ja anteeksi Caps Lockin mainostelu. ;D


    • Jaa-a.

      Jossain luki että laittaa esim. punaviini pullon pöydälle, siis huom tyhjän pullon, yöksi niin sinne en surriaiset ampasee ja jää loukkuun tai jotain vastaavaa..

      xD

    • priuna

      luin jostain, että sekoittaa vettä ja etikkaa keskenään suihkupulloon ja suihkuttaa sitä joka paikkaan... en ole itse vielä kokeillut mutta taroitus olisi ku niitä näyttää lisääntyvän..

    • miika3+45

      laita kalja pulloja pöydille (tyhjiä) ja etikkaa niihin niin pitäis hävitä

    • Ei ongelmaa kun

      Tiskipöytä puhtaana ruoantähteistä ja usein tyhjennettävä kannellinen bioastia.

    • KärpäsKiller

      Tänään aloitin itsekkin banaanikärpästen tuhoamisen keittiöstä. Meni niin hermot niihin kun tunkivat joka paikasta. Lopulta otin imurin käteen ja imuroin jokaisen kärpäsen jonka löysin. Luin myös netin keskustelupalstoilta, että saat rakennettua hyvän ansan jos laitat pullonpohjalle viinietikkaa ja vähän astianpesuainetta(rikkomaan pintajännitystä) ja jättämään ansan odottamaan kärpäsiä. Tätä siis kokeilin ja ihan hyvin toimi! Kannattaa myös kokeilla eri vahvuisia seoksia ja astian on hyvä olla suippokärkinen että sieltä on vaikeampi päästä enään takaisin. Ruoka-aineet myös pois pöydiltä ja hedelmiä kannattaa säilyttää suljetuissa kaapeissa. Mukavasti ovat banaanikärpäset vähentyneet, mutta saisivat kadota kyllä kokonaan! Luin myös että kaupasta ostetut hedelmät tulisi pestä heti kotiin tullessaan sillä niiden pinnalla voi olla banaanikärpäsen munia ja kun pääsevät sisälle lämpimään niin kuoriutuvat. Munivat myös kuulemma kosteissa paikoissa kuten astioissa joihin on jäänyt pohjalle jotain nestettä tai kosteassa tiskirätissä. Toivottavasti nämä neuvot auttavat edes jotenkin! :)

    • Varma tapa

      Tämä toimii hiton hyvin. Laita kaljatölkki jossa vähän kaljaa muovipussiin. Jätä pussin suu auki. Kun pussissa kärpäsiä, liiskaa ne pussiin tai vie ulos.
      Toimii ainakin Koff III:sella hyvin.

    • duck.duck

      Läpsin niitä just tässä. Äiti imuroi niitä (läps) tuolla keittiössä äsken ja ne kerääntyi takkahuoneeseen. Testasin tota mehu-astianpesuaine-vesi tököttiä. Testattu on tota useemminkin, mutta odotellaan tuloksia! Laitettii just semmoseen paikkaan jossa niitä pörrää. Meillä niitä on tuolla keittiön vesihanan vieressä.

    • Ärsyyntynyt ämmä

      Mie oon ottanu sotasuunnitelman että pidän vedellä laimennettua Tolua käden saatavilla 24/7. Näppärästi kö itikka pörrää näköetäisyydellä niin vetäsen vesipistoolin takataskusta ja ammun sen tolla liuoksella ilmasta alas kö lentokoneen. :D Suihk suihk vaan ja itikka tippuu alas maahan märkänä. Sitte annan vähän aikaa maassa muhia tossa mömmössä ja rätillä vaan pyyhin Tolut (sis. raadon) vekka lattialta.

      Raakaa, mutta toimii! Tosin kämpässä leijailee ny jumalaton Tolun tuoksu, niinku minkäki siivoussavotan jäljiltä. :D

    • näin meillä

      Käytä väriltään tummaa biojäteastiaa. Tumma siksi, että näet milloin astian laidoilla on vaaleita kärpäsenmunia(vai koteloitako ne on? Jotain kuitenkin, mistä niitä kärpäsiä kuoriutuu.). Ne eivät lähde huuhtelemalla, vaan astia pitää pestä harjan kanssa. Voi olla että myös astianpesukoneessa lähtee, en ole kokeillut. Astia pitää tyhjentää ja pestä vähintään 2 vrk välein, mielellään useammin. Myös keittiön sekajäteroskis on syytä tyhjentää yhtä usein, jotta siellä oleviin roskiin munitut kärpäsenmunat eivät ennätä kehittyä kärpäseksi asti.

    • Helpoin tapa

      Kaupoissa om myynnissä kärpäsmyrkkyjä tätä tarkoitusta varten. Toimii varmasti ja nopeasti..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe