korvaukset pahoinpitelystä

korvausasiaa

Tietääkö kukaan miten ja milloin maksetaan korvaukset kun oikeudessa päätettiin, että saan korvauksia pahoinpitelystä ja matkakulut ym. kun jouduin olemaan töistä pois sitä varten, että jouduin matkustamaan oikeudenkäyntiin. Vastapuoli myöntyi maksamaan korvaukset. Siitä on jo kuukausi aikaa. Miten kauan menee ennen kuin ne on maksettu tilille. Tuomari pyysi tilinumeroni ja olen odotellut, että milloin ne rahat tulevat, vaan eipä ole näkynyt tilillä.

8

10901

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lippe.

      Riippuu mitä kautta saat rahasi. Kaikki rahat eivät tule samasta lähteestä. Matkakorvaukset ym. vastaavat kulut voivat tulla tässä 2-3 kk laskuun suuripiirtein. Mutta sinulle tuomitut korvaukset ovat sitten aivan herrassa...riippuu täysin pahoinpitelyyn syyllistyneen tulotasosta eli onko hänellä rahaa ollenkaan.

      Jos menee valtiokonttorin kautta niin menee n. 1-2 vuotta ja summa laskeekin useimmiten matkalla. Jos pahoinpitelijä on täysin p-a niin voi olla vähän niin ja näin miten saat ja koska. Ilmeisesti sinulle ei ole pahemmin selvillä KUKA rahojen maksaja on tässä tilanteessa. Voihan toki olla, että tuomittu on varoissaan ja kiltin mukisematta maksaa korvaukset välittömästi, mutta siihen on usein aika turha luottaa.

      Kyllä nyt jossain vaiheessa rahoja saatm eli hakemus on kyllä vetämässä mutta tosiaan kaikki muu on hyvin tapauskohtaista paitsi nuo matkakulut jotka yleensä tulevat suht nopsaan.

    • Böö..

      Kyllähän siinä jonkin aikaa menee ennenkun ne tilille napsahtaa,valtio joutuu niin paljon maksamaan korvauksia ihmisille niin kyllähän siinä aikaa menee.Ansiomenetys ja matkakulut kyllä tulee nopeammin. Mutta,jos sulla ollunna vaatimus syytetylle korvauksista pahoinpitelystä niin siinä voi mennä vuosiakin. Ainakin jos valtio joutuu korvaamaan ne.Syytetty kun voi sanoa että korvaa,mutta eihän se ole mikään pakko jos haluaa menettää luottotiedot,se peritään häneltä sitten joskus. Kannattaa valtiolta hakea niitä rahoja,jos et ole vielä.

      • cyanamid

        Minua pahoinpidellyt henkilö, tuomittiin maksamaan minulle korvauksia. Henkilö oli työssä käyvä. Itse olin työtön. Katkenneen etuhampaan sain korjautettua, sossusta hakemallani maksumääräyksellä. Mahdollisesti sossu peri kulut pahoinpitelijältä myöhemmin. Enpä ole käynnyt kysymässä, ettei tule uudestaan turpaan. Odotettuani ehkä puolisen vuotta korvauksia, sain eräältä tutulta neuvon. Minun pitää panna ulosmittaukseen ne korvaukset. Hain oikeustalon kirjaamosta tapaukseen liittyvät pöytäkirjat, ja toimitin ne ulosottomiehelle. Ehkä n. kuukauden kuluttua alkoi säännöllisesti napsahdella tililleni ulosottoviraston kautta tietty summa, kunnes koko korvaus oli maksettu. Muista että sinun tulee itse laittaa ulosotto vireille. Virastosta saa ihan tarkat ohjeet. Tämä ohje toimii, jos pahoinpitelijä käy ansiotyössä.
        Jos hän ei ole työssä, jää summa kuitenkin hänen rasituksekseen, esimerkiksi jos hän menee töihin.Onnea.


    • LegalEagle

      Jos sinulle maksetaan VALTION varoista korvauksia oikeuteen saapumisesta asianomistajana (päiväraha, matkakulut, korvaus ansionmenetyksestä), niiden maksatus kestää parista viikosta pariin kuukauteen. Riippuu siitä, miten usein käräjäoikeudesta lähetetään korvauslomakkeet Hämeelinnnan maksukeskukseen, ja sielläkin vie aikansa.

      Jos vastaaja eli tekijä on velvoitettu korvaamaan sinulle jotakin (korvausta kivusta ja särystä, sairaanhoitokuluista tms.), sinun on itse huolehdittava täytäntöönpanosta. Pyydä käräjäoikeuden kansliasta jäljennös tuomiosta (maksaa muutaman euron) ja vie se täytäntöönpantavaksi ulosottovirastoon. Katso lisätietoja http://www.oikeus.fi/4312.htm ja vasemmasta reunasta linkki Velkojana ulosotossa.

      Jos tekijä on varaton tms. voit saada ainakin osan korvauksista valtiokonttorilta. Katso http://www.valtiokonttori.fi, oikeasta reunasta linkki Vakuutus, sitten linkki Tapaturmat ja vahingonkorvaukset ja vielä linkki Rikosvahingot. Sieltä löytyy lisätietoa asiasta.

      • Beagle Boy

        Vastauksestasi näkee, että tosi huippu on kyseessä. Harvoin olen näillä palstoilla vastaavaa nähnyt.


    • ??

      Mitähän pitäisi saada, jos on joutunut pahoinpitelyn, laittoman uhkauksen ja vapauden menetyksen uhriksi?

    • upppp

      ....

      • ujyhtrf

        Miksi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4365
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2428
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      112
      1763
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1402
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      334
      1363
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe