Metson ja Teeren metsästys

Metsälle

Onko mitään tittyjä kellonaikoja, jolloin on paras aika metsästää metsoa ja teertä. Onko niillä samalla lailla kuin esim. kyyhkyllä että ne liikuu aamuvarhain. Eikö ne ole tähän aikaan yleensä maassa kun on vielä lehtiä puussa ja siirtyvät sitten puihin kun lehdet tippuvat. En käytä metsästyksessä pilliä enkä kuvia.

20

32891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -metsänainen-

      Itse lähden aina aamupuoleen metille niin sillon on lintuja näkyny, tosin on näkyny myöhemminki. Tuskin on mitään tiettyä aikaa millon niitä olis enempi. Maassa on linnut vielä, pikku hiljaa nousevat puihin ku lehdet alkaa oleen tippuneet.

      • Rem

        Ei siinä oikeestaan mitää oikeeta aikaa oo mut jos sillain kun valosa alkaa oleen aamusta ni soitten reunoilta voit hyvin löytää teeriä kukertelemassa... itse tykkään käydä enemmän aamusella mutta kyä niitä löytäää aamusta iltaan...


    • vaikea kysymys

      Ampusin teeren iltasyönniltään varmaan klo 1815 aikoihin, olen laiska nouseen aamusyöntipyynnille. Minä kun kuljen kanalintumetsällä ilman koiraa, se on reilua meininkiä lintuja kohtaan. Joskus laskin 28h/lintu mutta joskus riittää 10minuuttia, ei sitä tiedä. Olen jutellut kavereiden kanssa että josko kanalinnuissa riittää yksi- 2 lintua/henkilö /vuosi tulevaisuudessa. Kyllä sillä pitäisi saada riittävästi harrastettua tuota lajia. Se voisi olla suositus jos metsäkanat vielä vähenee. Mutta kysymykseesi! Olen asiaa katsellut vasta noin 5vuotta, mutta tullut siihen tulokseen että aamu tai iltasyönniltä lintuja tavoittaa. Maastotyyppi jossa linnut ruokailee on kantapään kautta suht helppoa oppia tuntemaan, joten parasta aikaa olisi sitten aamusella ja iltasella. Tietysti loppukaudesta jolloin linnut on joskus aamulla suonlaidoilla, se latvametsästys on sitte eri hommaa ja tapahtuu aamuhämärissä jos on metsästäjä aamuvirkku. No, kyllä noitten tavoille oppii, kun harrastaa vuosia ja lukee opuksia, kaverilla on yli 20v kokemus ja mulla vain 5v, sen takia tässä kait uskallan kommentoida- ei kun metsään, mutta 1-2 teertä/ukko max /v niin lapsetkin saa joskus lintumetsään mennä.

      • Anonyymi

        Ei metsästäjät niitä sukupuuttoon saa :D kanahaukka syö yhden metsäkanslinnun päivässä kun sillä poikaset.


    • pyymies

      ...itse tykkään käydä aamulla aikaisin. Silloin on luonto kauneimillaan ja ei juuri ole muita metsästäjiä liikkeellä. Toki jos ei ole aamuvirkku kuten minä voi käydä metsällä pari tuntia ennen hämärää. Tuolloin koira saa hyvin linnun lentoon. Jos olet kivääri miehiä/naisia kannattaa olla aamulla hämärän aikaan jo paikalla varsinkin nyt kun lehti on puonnu jo puusta ja on pieniä yöpakkasia ollu. Teeri tykkää istua tällöin puussa hakkuun, suon tai järven rannoilla samoin metso.

    • Erämies

      Ovat aktiivisimmillaan heti kun aamu valkenee. Lentelevät silloin itsekseenkin ja eniten niitä yleensä siihen aikaan näkee. Alkusyksystä aamusin on se ainut aika, jolloin linnun voi tavata latvasta. Sitten lehtien pudottua, pienellä pakkasella ja tuulettomalla kelillä istuvat kyllä hätistettynä hetkeksi latvaan päivälläkin. Myös hetki ennen hämärää saa linnut puuhun lokakuun loppupuolella. Haulikkometsästäjälle sillä vuorokaudenajalla ei ole yhtä suurta merkitystä. Aamu ehkä hivenen parempi.

    • erä jorma 96

      aamulla lähtee hiukan ennen valosaa liikkeelleja viipyy toho kahteetoist-kahtee illal paras aika neljäst ilta hämärään.tos olis ainakin mun tottumusten mukaan paras aika vaikka mettässä vois viipyy vaikka koko päivän jos aikaa löytyy.

    • teeripoikue

      Teeret ovat ihmeellisiä kanalintuja. Ne ovat synnyinseuduillaan ensimmäisiin
      pakkasiin saakka. Teeripoikue liikkuu kuoriutumisen jälkeen 5-10x5-10 km:n
      alueella useinmiten taimikoissa. Sitten kun pakkaset tulee teeret yhtyvät isom-
      miksi parviksi ja liikkuvat 50x50 km:n alueella. Tapaamispaikat ovat rauhallisia
      koivikoita tai nuoria männiköitä. Teeritokkien lentosuunnat ovat järvien ja isom-
      pien soiden reuna-alueet. Tapaa niitä joskus jopa pihakoivuissa. Talvipakka-
      silla ja lumisateessa niitä tapaa järvien jäillä ja lettosoilla. Siellä ne antavat
      lumen peittää itsensä. Erittäin kovilla pakkasilla teeret lentävät suoraan kiep-
      piin eli uuttuun ja voivat siellä viihtyä seuraavaan päivään. Teerelle kelpaa
      syksyisin erityisesti ruoho, jyvät ja marjat. Myöhemmin syksyisin teeret näp-
      päilevät koivun urpuja ja männyn oksista siemenalkioita.

      • Öycöihvtv

        Aamupäivällä mukavinta teerijahtia on jahdata latvalintuja kiväärillä. Olen joka syksy ampunut noin 20 teertä, muiden lintujen lisäksi. Kaikki ammutut linnut päätyvät ruokapöytään. Tämä ja viimesyksy on olleet parhaita teerikantoja koskaan. On ollut useita jopa 200 linnun parvia, tokkia.

        Tuosta määrän rajoittamisesta sen verran että metsoja olen ampunut 2 kaudessaan, ja pelkästään ukkometsoja. Koppelot jatän ampumatta.


      • gklklkkldgl
        Öycöihvtv kirjoitti:

        Aamupäivällä mukavinta teerijahtia on jahdata latvalintuja kiväärillä. Olen joka syksy ampunut noin 20 teertä, muiden lintujen lisäksi. Kaikki ammutut linnut päätyvät ruokapöytään. Tämä ja viimesyksy on olleet parhaita teerikantoja koskaan. On ollut useita jopa 200 linnun parvia, tokkia.

        Tuosta määrän rajoittamisesta sen verran että metsoja olen ampunut 2 kaudessaan, ja pelkästään ukkometsoja. Koppelot jatän ampumatta.

        AHahahahhahah 20 teertä, varmaan muna kasvaa samaa mittaa. Metsästät varmaan kiintiö alueella ja olet rosvo metsästäjä ahahhahahaha.


    • dmfaiodfvnoötvmqtö

      Mitä pitemälle syksy etenee, sitä pitempi on teeren metsästys päivä. Koillismaalla lokakkuun lopulla aamuisin ja tänä syksynä jopa -15c. Pitkin päivää löytyi kivääri miehelle hiivittävää ja myös reppuun laitettavaa. Oman seurani mailla, tämä syksy oli toiseksi paras ainakin kymmeneen vuoteen. Vuosi 2011 oli kunkku vuosi.
      Oman seurani mailla metsästys painottuu hirviin, teeriä ei moni viitsi aamu krapulassa lähteä jahtaamaan. Metso kanta on alamaissa, vaikka niitä ei juuri ammuta, omalta kohdaltani viimeinen ukko metson pudotus kymmenen vuoden takaa.

    • Ierik

      Minä annan teeriparvien mennä lumikieppeihin syksyllä ja laitan sitten muikkuverkot päälle illalla . Aamulla tömistelen sitten vähän maata ja teeret ovat verkoissa. Sitten myyn ne ravintoloihin etelän vareksille. Tuhansia saan.

    • metsäänvaan

      Me taas ajelemme hiacella kaikki metsäautotiet läpi ja kun sattuu teeri puussa olemaan niin ammumme hiacen sivu ikkunasta.. pitääpä taas rasvailla hiacen ikkuna saranat ennen kauden alkua niin ei pientäkään ääntä kuulu!

    • Ojakkalanmasa
      • toinenpoikue

        Jostakin luin juttua että laskennoissa oli nähty myös lentokyvyttömiä poikasia. Ilmeisesti alkukeän lumituiskuissa kuoli poikuteita ja emot pyöräyttivät toisen pesuueen, joka on nyt sitten tietysti myöhäinen eikä näkynyt laskennoissa. Tilanne ei siis välttmättä ole ihan niin kehno miltä näyttää.


    • kolisia

      Kyllä teerien metsästys on hauskinta autosta ampumalla. Ajelee maasturilla pellon laitoja puissa istuvien teerien luokse ja eikun ikkuna auki ja haulikolla sarjatulta. Kerranki kaverin kanssa saatiin samasta parvesta neljä ja kaksi jäi haavakkona ketun ruuaksi. Ei niitä muuten saa.

    • Metsävaari

      Kiitos lerik, metsäänvaan ja kolisia persoonallisista metsästyskokemuksistanne. Saatte taas kummasti lainvastaisista tempuistanne kertomalla vahvistettua metsästykseen ja metsästäjiin kielteisesti suhtautuvien uskoa. Suuri ja kunnollinen enemmistö kärsii!!

      • Povoja

        Lainvastaisista muka tekemistään tempuista kertovat juuri metsästykseen kielteisesti suhtautuvat.


    • JalkamiehelleIhanSama

      Jos metsästys perustuu siihen että kävelee metsässä ja pyrkii ampumaan lintuja joihin törmää, niin mielestäni kellon ajalla ei ole oikestaan mitään merkitystä.

      Jos yrittää ampua lintuja puihin niin passissa pitäisi olla kai ennen auringon nousua, samoin jos ryöstömetsästää lintuja autosta tielle ampuen.

    • Sanopavuan

      No ainaki mettoja voe metästee kevväälä ja lokakuussa soitimelta, kukaossoo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe