Adventistit ja Jehovat!

Tuomas

Sanomaa on perin kristillistä ja kaikki ei huomaa alussa mitä tosiasiassa opetetaan. Harhaoppinen ei tule luoksesi sanomaan "TERVE OLEN HARHA OPPINEN!"

Adventtikirkko lukeutuu Vartiotorniseuran tapaan harhaoppisiin liikkeisiin.

Ei ole tuulesta temmattua osoittaa adventtikirkon ja Jehovan todistajien olevan hyvin paljon saman kaltaisia liikkeitä. Adventtikirkko on yrittänyt muuttaa opetustaan vastamaan lähemmin muita kristillisiä liikkeitä.

- Adventtikirkko on opettanut, että Jeesus olisi arkkienkeli Mikael, kuten Jehovan todistajat -järjestö opettaa nykyään. Adventtikirkko kuitenkin vaihtoi opetuksensa toivoessaan tulevansa siten paremmin hyväksytyksi muiden kirkkokuntien joukkoon.

-Adventtikirkon opetus kahdesta joukosta muistuttaa hyvin paljon Jehovan todistajat -järjestön opetusta kahdesta joukosta. Jehovan todistajat järjestön hallintoelimen opetuksen mukaan vain 144 000 ihmistä hallitsevat Jeesuksen kanssa taivaasta käsin maan pinnalla eläviä muita ihmisiä. Nämä kaksi joukkoa ovat erillään ja Jeesuksen suosiosta saavat nauttia vain 144 000 nk. voideltujen joukko. Taivaaseen pelastuu siis vain pieni määrä.

-USAn Adventtikirkon piirissä näyttäisi olevan käytössä Clear Word Bible -käännös [CWB], vaikka on vaikea saada objektiivista tietoa kattojärjestön tilanteesta USAssa. Internet-sivujen mukaan kirjaa mainostetaan ja myydään paikallisissa adventistien kirjakaupoissa. Clear Word Bible (1994) -episodi on huolestuttava siitä syystä, että vastaavasti esim. Vartiotorniseura onnistui oman Uuden maailman käännöksen (UM) turvin korvaamaan olemassaolevat muut raamatunkäännökset jäseniensä keskuudessa. Asia on vakava, sillä Clear Word bible:n julkaisijana on toiminut adventtikirkon oma painotalo "Review and Herald Publishing Association". Kyseessä ei ole ollut yksittäinen pastorin omakustannusprojekti.

http://www.kotiposti.net/raamattu/kristinusko/suuntaukset/#tapaus_adventtikirkko_ts._seitsemannen_paivan

131

5763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HTP

      Moni muukin asioista samaa mieltä esim. saarnaaja Leo Meller on tutkinut adventismia tarkkaan aikoinaan. On kertonut omakohtaisen kokemuksensa mitä adventtkirkossa tapahtui ja miksei hänestä tullut koskaan adventistia.
      Meller on pitänyt lukuisia raamattu tunteja jossa on käsitelty adventismia selvästi harhaoppina. Olettekos kuulleet hänen saarnoja aiheesta?

      • toret

        Täytyy myös muistaa, että Meller on väärä paimen...


      • Pasi Turunen
        toret kirjoitti:

        Täytyy myös muistaa, että Meller on väärä paimen...

        Miten on mahdollista, että haukut Leo Melleriä vääräksi paimeneksi? Sinun kirjoituksesihan ovat 1:1 Leo Mellerin saarnojen kanssa. Aivan samanlaista paatosta molemmat suollatte.

        Tai sitten viimeinkin todistit olevasi trolli.


      • toret
        Pasi Turunen kirjoitti:

        Miten on mahdollista, että haukut Leo Melleriä vääräksi paimeneksi? Sinun kirjoituksesihan ovat 1:1 Leo Mellerin saarnojen kanssa. Aivan samanlaista paatosta molemmat suollatte.

        Tai sitten viimeinkin todistit olevasi trolli.

        Saatanalle ja hänen palvelijoilleen, ei ole mikään ongelma pukeutua valkeuden enkeliksi.


      • Eräs;o)
        toret kirjoitti:

        Täytyy myös muistaa, että Meller on väärä paimen...

        Mites kun liian moni kyselee häneltä radiossa neuvoa? Miten siis käy niiden jotka luottivat Mellerin neuvoihin uskon-elämässään eivätkä tienneet että hän on väärä paimen?


      • toret
        Eräs;o) kirjoitti:

        Mites kun liian moni kyselee häneltä radiossa neuvoa? Miten siis käy niiden jotka luottivat Mellerin neuvoihin uskon-elämässään eivätkä tienneet että hän on väärä paimen?

        Jos joku ottaa vääriä oppeja kannettavakseen, niin minä en ole siitä tuomiota tekevä, vaan ihmisen oma vaellus ja sydän on hänet tuomitseva...


      • haku leo meller
        Eräs;o) kirjoitti:

        Mites kun liian moni kyselee häneltä radiossa neuvoa? Miten siis käy niiden jotka luottivat Mellerin neuvoihin uskon-elämässään eivätkä tienneet että hän on väärä paimen?

        Entäpä sitten Leo Mellerin "kerran pelastettu, aina pelastettu" -oppi? Tässä heillä menee sormi suuhun ja pahasti (ollakseni täsmällisempi sanoisin vielä että pallo hukassa ja pasmat sekaisin). Leo Meller on opettanut, että siinä vaiheessa jolloin kerran pelastettu ihminen on luopumassa uskostaan, Jumala surmaa hänet ettei Hänen tarvitsisi tuomita häntä helvettiin. On se vaan kumma että Jumala salli Martti Lutherin kirjoittaa teoksen "Juutalaisista ja heidän valheistaan" ja antoi hänen silti pysyä hengissä. Muutama viikko sitten Pasi Turunen selitti, että uskosta luopuminen oli mahdollista, mutta ainoastaan Vanhan liiton aikana. Vaikka hän näin pienen myönnytyksen tekikin, niin tilanne ei tästä paljon parantunut. Minä uskon että Raamattu on puhtaasti Jumalan Sanaa. Täten sitä on myös Vanha Testamentti. Jumala tarkoituksella hankaloitti Vanhan Liiton omaisuuskansansa ihmisten elämää lukuisilla säännöillä ja määräyksillä -- en tiedä tarkkaan miksi, mutta kysyn sitä Häneltä silloin kun tapaan Hänet kasvoista kasvoihin. Mutta, sitä en voi sulattaa että Vanhan Liiton aikana ihmisillä olisi ollut mahdollisuus luopua uskosta, mutta että Uuden Liiton aikana Jumala pelastaa vaikka väkisin; että sellaisella ihmisellä joka syntyi Vanhan Liiton aikaan sattui vaan olemaan niin huono tuuri, että -- sen lisäksi, että hänen täytyi elää raskaiden säädösten alla, ja ilman McDonaldsia ja Playstationia -- he olivat suuressa vaarassa menettää pelastuksen ja joutua helvettiin. Tällöinhän Jumalan täytyisi pyytää heiltä anteeksi sitä että he olivat syntyneet huonoon ajanjaksoon!

        Eiköhän Mellerillä ja kumppaneilla olisi aika ryhdistäytyä, niin että he voisivat vielä pelastaa osan arvostuksestaan. Tämä ryhdistäytyminen merkitsisi sitä että he ottaisivat oppia Cutting Edgestä ja vaikka kutsuisivat heidät Helsinkiin luennoimaan. Mutta tämäkin vuodatus taitaa olla turhaa. Jos on tottunut pitkän ajan kuluessa ajattelemaan tietyllä tavalla; tällaisen ihmisen päätä on vaikea kääntää -- vaikka esittelisi kuinka vahvoja perusteluja tahansa. Sitäpaitsi, huomiota herättävät aiheet -- kuten sellaiset joissa ryhdytään ennustelemaan päivämääriä -- saavat kyllä ihmiset liikkeelle ja tuovat rahaa; Patmos kerää kolehdin kuuntelijoilta, myy kirjoja ja lehtiä. Lisäksi he nauhoittavat kokoukset kasetille ja myyvät niitä edelleen. Toki raha menee hyvään tarkoitukseen, mutta jos rahaa pyritään haalimaan "hinnalla millä hyvänsä", se helposti kostautuu ja näin ikävät seuraukset peittävät alleen moninkertaisesti alussa saadun hyödyn.

        Paljastukset jatkuvat

        Leo Mellerillä on ansiokas historia yhteistyöstä liberaalien Raamatunopettajien kanssa. Aika Oy:n julkaiseman Viimeisten päivien vaellus -kirjasarjan innoittamana myös Kuva ja Sana julkaisi kirjan Tim LaHaye:ltä, nimeltään "Tuuliin ja pilviin". Aiheena mikäs muukaan kuin tempaus. Taas yksi liberaali opettaja lisää luetteloon. Olen jo kauan ajatellut, että näissä kirjoissa on jotakin "mätää". En vain ole kyennyt tarkemmin yksilöimään mitä. Kuitenkin, julkaisin jo aikoja sitten artikkelin jossa arvostelin näitä kirjoja. Kirjoitin muutama päivä sitten ainoalle luotettavalle taholle -- Cutting Edgelle -- ja kysyin heidän mielipidettään asiasta. Vastauksessaan he paljastivat asioita jotka olivat järkyttävämpiä kuin mitä osasin odottaa. Kirjoissa eräs henkilö ottaa Pedon merkin ja on silti pelastettu!! Luonnollisesti Cutting Edge on jyrkästi eri mieltä tällaisen tulkinnan kanssa, ja niin pitää ollakin, sillä kristityn velvollisuutena on johdattaa mahdollisimman paljon ihmisiä pelastukseen. Tim LaHayen ja Jerry B. Jenkinsin tapauksessa saattaa käydä niin että tuhannet tai jopa miljoonat ottavat Merkin ja joutuvat kadotukseen koska ovat uskoneet mitä nämä ovat kirjoittaneet. Silloin kun Aika Oy teki somimuksen LaHayen ja Jenkinsin kanssa vuosia sitten, Aika Oy:n ihmiset eivät todennäköisesti tienneet mihin suuntaan juoni kirjoissa kääntyy. Mutta kun Kuva ja Sana päätti julkaista kirjan "Tuuliin ja Pilviin", heidän täytyy tietää enemmän. Minulla ei ole varaa ostaa kaikkia eteeni tulevia kirjoja, joten en tiedä mitä LaHaye opettaa Pedon merkistä kirjassa Tuuliin ja Pilviin. Vai opettaako mitään. Onkin mahdollista että Kuvan ja Sanan ihmiset eivät tienneet, että LaHaye ja Jenkins opettavat että Pedon merkin ottanut voi pelastua. Toinen vaihtoehto on se, että Leo Meller valmistelee kaikessa hiljaisuudessa julkilausumaa, että Jumala "rakkaudessaan" sallii sellaisenkin pelastuvan joka ottaa Pedon Merkin.

        Leo Meller tulkitsee Raamattua niin että eronnutkin voi mennä uudelleen naimisiin. Jos Meller äkkiä julistaisi että Pedon merkin voi ottaa, se olisi looginen jatko tälle ja monille muille hänen liberaaleille tulkinnoilleen.
        http://www.mantta.fi/~patato/suomi9.html

        http://cuttingedgefinland.tripod.com/kirje153.html



        Jaa mene ja tiedä.


      • nisse
        toret kirjoitti:

        Täytyy myös muistaa, että Meller on väärä paimen...

        Mihin perustat väitteesi? Meller! mitä kaikkiin hänen julistuksiin tulee on raamatun mukaista. Ylilyönnit ja sooloilut mitä hänen tulee löytyvät monissa lopunajan ennustuksissa.
        Virheetön ei ole Meller, eikä kukaan muukaan sananjulistaja.


      • Jeesuksen lapsi
        toret kirjoitti:

        Saatanalle ja hänen palvelijoilleen, ei ole mikään ongelma pukeutua valkeuden enkeliksi.

        Varo kieltäsi poika!

        Matteus 12: 31 - 32:
        Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta. Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.


      • toret
        nisse kirjoitti:

        Mihin perustat väitteesi? Meller! mitä kaikkiin hänen julistuksiin tulee on raamatun mukaista. Ylilyönnit ja sooloilut mitä hänen tulee löytyvät monissa lopunajan ennustuksissa.
        Virheetön ei ole Meller, eikä kukaan muukaan sananjulistaja.

        Hedelmistä puu tunnetaan....


      • toret
        Jeesuksen lapsi kirjoitti:

        Varo kieltäsi poika!

        Matteus 12: 31 - 32:
        Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta. Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.

        Enhän minä ole kieltäni liikauttanutkaan.

        Eikä Pyhä Henki toimi ihmisten kautta, jotka elävät jumalattomasti.


      • ParannusSaarnaaja
        haku leo meller kirjoitti:

        Entäpä sitten Leo Mellerin "kerran pelastettu, aina pelastettu" -oppi? Tässä heillä menee sormi suuhun ja pahasti (ollakseni täsmällisempi sanoisin vielä että pallo hukassa ja pasmat sekaisin). Leo Meller on opettanut, että siinä vaiheessa jolloin kerran pelastettu ihminen on luopumassa uskostaan, Jumala surmaa hänet ettei Hänen tarvitsisi tuomita häntä helvettiin. On se vaan kumma että Jumala salli Martti Lutherin kirjoittaa teoksen "Juutalaisista ja heidän valheistaan" ja antoi hänen silti pysyä hengissä. Muutama viikko sitten Pasi Turunen selitti, että uskosta luopuminen oli mahdollista, mutta ainoastaan Vanhan liiton aikana. Vaikka hän näin pienen myönnytyksen tekikin, niin tilanne ei tästä paljon parantunut. Minä uskon että Raamattu on puhtaasti Jumalan Sanaa. Täten sitä on myös Vanha Testamentti. Jumala tarkoituksella hankaloitti Vanhan Liiton omaisuuskansansa ihmisten elämää lukuisilla säännöillä ja määräyksillä -- en tiedä tarkkaan miksi, mutta kysyn sitä Häneltä silloin kun tapaan Hänet kasvoista kasvoihin. Mutta, sitä en voi sulattaa että Vanhan Liiton aikana ihmisillä olisi ollut mahdollisuus luopua uskosta, mutta että Uuden Liiton aikana Jumala pelastaa vaikka väkisin; että sellaisella ihmisellä joka syntyi Vanhan Liiton aikaan sattui vaan olemaan niin huono tuuri, että -- sen lisäksi, että hänen täytyi elää raskaiden säädösten alla, ja ilman McDonaldsia ja Playstationia -- he olivat suuressa vaarassa menettää pelastuksen ja joutua helvettiin. Tällöinhän Jumalan täytyisi pyytää heiltä anteeksi sitä että he olivat syntyneet huonoon ajanjaksoon!

        Eiköhän Mellerillä ja kumppaneilla olisi aika ryhdistäytyä, niin että he voisivat vielä pelastaa osan arvostuksestaan. Tämä ryhdistäytyminen merkitsisi sitä että he ottaisivat oppia Cutting Edgestä ja vaikka kutsuisivat heidät Helsinkiin luennoimaan. Mutta tämäkin vuodatus taitaa olla turhaa. Jos on tottunut pitkän ajan kuluessa ajattelemaan tietyllä tavalla; tällaisen ihmisen päätä on vaikea kääntää -- vaikka esittelisi kuinka vahvoja perusteluja tahansa. Sitäpaitsi, huomiota herättävät aiheet -- kuten sellaiset joissa ryhdytään ennustelemaan päivämääriä -- saavat kyllä ihmiset liikkeelle ja tuovat rahaa; Patmos kerää kolehdin kuuntelijoilta, myy kirjoja ja lehtiä. Lisäksi he nauhoittavat kokoukset kasetille ja myyvät niitä edelleen. Toki raha menee hyvään tarkoitukseen, mutta jos rahaa pyritään haalimaan "hinnalla millä hyvänsä", se helposti kostautuu ja näin ikävät seuraukset peittävät alleen moninkertaisesti alussa saadun hyödyn.

        Paljastukset jatkuvat

        Leo Mellerillä on ansiokas historia yhteistyöstä liberaalien Raamatunopettajien kanssa. Aika Oy:n julkaiseman Viimeisten päivien vaellus -kirjasarjan innoittamana myös Kuva ja Sana julkaisi kirjan Tim LaHaye:ltä, nimeltään "Tuuliin ja pilviin". Aiheena mikäs muukaan kuin tempaus. Taas yksi liberaali opettaja lisää luetteloon. Olen jo kauan ajatellut, että näissä kirjoissa on jotakin "mätää". En vain ole kyennyt tarkemmin yksilöimään mitä. Kuitenkin, julkaisin jo aikoja sitten artikkelin jossa arvostelin näitä kirjoja. Kirjoitin muutama päivä sitten ainoalle luotettavalle taholle -- Cutting Edgelle -- ja kysyin heidän mielipidettään asiasta. Vastauksessaan he paljastivat asioita jotka olivat järkyttävämpiä kuin mitä osasin odottaa. Kirjoissa eräs henkilö ottaa Pedon merkin ja on silti pelastettu!! Luonnollisesti Cutting Edge on jyrkästi eri mieltä tällaisen tulkinnan kanssa, ja niin pitää ollakin, sillä kristityn velvollisuutena on johdattaa mahdollisimman paljon ihmisiä pelastukseen. Tim LaHayen ja Jerry B. Jenkinsin tapauksessa saattaa käydä niin että tuhannet tai jopa miljoonat ottavat Merkin ja joutuvat kadotukseen koska ovat uskoneet mitä nämä ovat kirjoittaneet. Silloin kun Aika Oy teki somimuksen LaHayen ja Jenkinsin kanssa vuosia sitten, Aika Oy:n ihmiset eivät todennäköisesti tienneet mihin suuntaan juoni kirjoissa kääntyy. Mutta kun Kuva ja Sana päätti julkaista kirjan "Tuuliin ja Pilviin", heidän täytyy tietää enemmän. Minulla ei ole varaa ostaa kaikkia eteeni tulevia kirjoja, joten en tiedä mitä LaHaye opettaa Pedon merkistä kirjassa Tuuliin ja Pilviin. Vai opettaako mitään. Onkin mahdollista että Kuvan ja Sanan ihmiset eivät tienneet, että LaHaye ja Jenkins opettavat että Pedon merkin ottanut voi pelastua. Toinen vaihtoehto on se, että Leo Meller valmistelee kaikessa hiljaisuudessa julkilausumaa, että Jumala "rakkaudessaan" sallii sellaisenkin pelastuvan joka ottaa Pedon Merkin.

        Leo Meller tulkitsee Raamattua niin että eronnutkin voi mennä uudelleen naimisiin. Jos Meller äkkiä julistaisi että Pedon merkin voi ottaa, se olisi looginen jatko tälle ja monille muille hänen liberaaleille tulkinnoilleen.
        http://www.mantta.fi/~patato/suomi9.html

        http://cuttingedgefinland.tripod.com/kirje153.html



        Jaa mene ja tiedä.

        Olen jo kuullut miehen sanovan että maksusirun joka asennetaan ihmisen ihon alle saa ottaa. Eikä se ole "pedon merkki" Tuskin tämä "peto" on niin tyhmä että sanoo suoraan. "Olen antikristus ja nyt te kaikki otanne minun merkkini oikeaan käteen ja otsaanne" Ihmiset ottavat sen merkin kun eivät tunne kirjoituksia eivätkä usko varoituksia tästä sirusta.


      • Jeesuksen lapsi
        toret kirjoitti:

        Enhän minä ole kieltäni liikauttanutkaan.

        Eikä Pyhä Henki toimi ihmisten kautta, jotka elävät jumalattomasti.

        Nyt valehtelet. Haukuit Pyhää Henkeä.




        Amen!


      • Nisse
        toret kirjoitti:

        Hedelmistä puu tunnetaan....

        Et taida tuntea Melleriä ja hänen perimmäisiä tarkoituksia. Jokainen voi arvostella ja suodattaa hänen sanomastaan pois hänen omia tiettyjä näkö vinkkeleitä joissa yli ammuntaa. Mutta tosiasiassa on paljon veljiä ja sisaria jotka ovat hänen saarnoistaan saaneet hyvää ja virvoittavaa opetusta. Mikä sinussa saa häntä vierastamaan?


      • toret
        Jeesuksen lapsi kirjoitti:

        Nyt valehtelet. Haukuit Pyhää Henkeä.




        Amen!

        >>Nyt valehtelet. Haukuit Pyhää Henkeä


      • toret
        Nisse kirjoitti:

        Et taida tuntea Melleriä ja hänen perimmäisiä tarkoituksia. Jokainen voi arvostella ja suodattaa hänen sanomastaan pois hänen omia tiettyjä näkö vinkkeleitä joissa yli ammuntaa. Mutta tosiasiassa on paljon veljiä ja sisaria jotka ovat hänen saarnoistaan saaneet hyvää ja virvoittavaa opetusta. Mikä sinussa saa häntä vierastamaan?

        Jokainen, joka sanoo tuntevansa Herran, mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija.


      • Nisse
        toret kirjoitti:

        Jokainen, joka sanoo tuntevansa Herran, mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija.

        Onkos Meller rikkonut käskyjä? Viittaatkos hänen lankeamisiin. Kukaan uskovainen ihminen ei hyväksy syntiä. Mutta lankeamisia tapahtuu jokaiselle jossain vaiheessa. Ei Meller ole jäänyt syntiin rypemään, vaan tehnyt parannuksen ja noussut jälleen.


      • Jeesuksen lapsi
        toret kirjoitti:

        >>Nyt valehtelet. Haukuit Pyhää Henkeä

        Olen jo pidemmän miettinyt, mutta nyt se selvisi: olet valhehenki! Vain Jeesus voi sinua auttaa, käänny Hänen puoleensa! Rukoilen tänä iltana sinun puolestasi!


      • annu42
        toret kirjoitti:

        Saatanalle ja hänen palvelijoilleen, ei ole mikään ongelma pukeutua valkeuden enkeliksi.

        Näitä valkeuden enkeleitä saattaa meihinkin törmätä, mutta sisältä ovatkin raatelevia susia. Saatana joukkoineen on todella muuntumiskykyinen vaikuttaja tässä maailmassa. Hänen töitään voimme nähdä kaikkialla, osa vain on peitetty niin, että ne näyttävät hyviltä töiltä, vaikka eivät sitä olekaan.


      • keijo m.
        nisse kirjoitti:

        Mihin perustat väitteesi? Meller! mitä kaikkiin hänen julistuksiin tulee on raamatun mukaista. Ylilyönnit ja sooloilut mitä hänen tulee löytyvät monissa lopunajan ennustuksissa.
        Virheetön ei ole Meller, eikä kukaan muukaan sananjulistaja.

        Mihin uskoa ja mihin ei. Olen lukenut useampia syytteitä nyt Loe Melleristä. Vaikuttaa että näiltä syyttäjiltä puuttuu niin sanottu kristillinen rakkaus mikä mitäs ojentaa harhautunutta. En edes tiedä miten paljon noista syytteistä on totta, mutta leon raamatun opetus tuntuu olevan raamatullista, Että olemme eri mieltä tempaus ajankohdasta ei ole synti, Koska emmehän me kaikkia voida tietää raamatusta ei ymmärtänyt Danielikaan kaikea mitä näki.Itse olen sitä mieltä että kristityt ovat alku ajssa mukana mutta ei kauan. Minulla on muutama raamatun paikka millä perustelen tämän.Jos olet kiinostunut niin ota yhteyttä. No niin Pääasia on kuitenkin että pelastus sanomaa ei saa vääristellä ja muuttaa mitä Leo ei mielestäni ole tehnyt.Haluaisin kuitenkin tietää että onko Leo eronnut entisestä avioliitostaan ja mennyt uusiin naimisiin. ja että onko totta puheet siitä että hän olisi kavaltanut patmos ryhmän varoja josta hänet olisi mitänyt kolmen kuukauden ehdollinen tai ehdoton tumio 80 luvulla. En kysy tätä millään tuomio mielessä. Vaan uskon itse vahvasti että nämä on sellaisia vääristeltyjä valheita sanan julistaja Leo Melleriä vastaan. No oli miten oli jokainen jumalansa edessä katuu tai seisoo. Ja jokaisella on mahdollisuus uuteen armoon ja parannukseen.


      • Keijo m
        Pasi Turunen kirjoitti:

        Miten on mahdollista, että haukut Leo Melleriä vääräksi paimeneksi? Sinun kirjoituksesihan ovat 1:1 Leo Mellerin saarnojen kanssa. Aivan samanlaista paatosta molemmat suollatte.

        Tai sitten viimeinkin todistit olevasi trolli.

        Luulen että monetkin syytteet Mellriä vastaan ovat saatanallista vastahyökkäystä jumalan työtä vastaan. Jos on totta että hän on kavaltanut tai yrittänyt kavaltaa Patmos ryhmän varoja niin silloin on kyllä mies väärällä puolen puhuja pönttöä. Mitä minä henkilökohtaisesti en usko todeksi.Mitä tulee sitten siihen ylösoton ajan kohtaan niin saamme olla siitä eri mieltä. Se ei ole synti. Pää asia kuitenkin on että emme vääristele pelastus sanomaa mitä mielestäni ei Meller tee. Itse olen sitä mieltä että kristityt joutuvat olemaan Antikristilisen ajan alussa.On muutama raamatun paikka millä pystyn tämän perustelemaan. Jos olet kiinostunut niin otahan yhteyttä.


      • 1234567...
        toret kirjoitti:

        Jos joku ottaa vääriä oppeja kannettavakseen, niin minä en ole siitä tuomiota tekevä, vaan ihmisen oma vaellus ja sydän on hänet tuomitseva...

        Toret. . . Kyllähän näitä harhaoppeja löytyy kosolti. Tässä muutamia.

        1. Sunnuntai viikon ensimmäinen päivä muutettiin viikon seitsemänneksi päiväksi v.1973 ja näin syrjäytettiin Jumalan siunaama ja pyhittämä sapatti (lauantai) kuudenneksi päiväksi, ja luetaan kuuluvaksi arkipäivien joukkoon.
        Lisäksi Joh.5:18. perusteella vääristellysti tehdään Jeesuksesta sapatin kumoaja, vaikka sanat ovat juutalaisista lähtöisin. Juutalaiset tässä pitivät Jeesusta sapatin kumoajana, koska Jeesus paransi sapattisin sairaita synägoogassa. Jeesus ei kumonnut sapattia.
        Kymmenenkäskyn kumoaminen on harhaa. Kymmenkäskyä on kasvattaja Kristukseen.
        2. Naisista tehty pappeja Raamatun vastaisesti.
        3. Vähitellen suuri osa on hyväksynyt homo ja lesboliitot.
        4. Jumalan jaottelemat saastaiset eläimet, kuten sika katsotaan ruokiin kuuluviksi huh!
        5. Jeesuksen salaisen tulemisen oppi ja salainen ylöstempaus uskovilla, ennen Jeesuksen toista tulemista on harhaa.
        6. Jeesuksen tulon jouduttaminen viimeisimpien Raamatun käännösten mukaan.
        7. Seitsenvuotinen vaivanaika sellaista ei Raamattu tunne.
        8. 1000 vuotinen rauhanvaltakunta maanpäällä harhaa. Pyhät ovat 1000 vuotta taivaassa.
        9. Ikuisen piinan oppi tulijärvessä harhaa. Jumalattomia kohtaa toinen kuolema kun tuli lankeaa alas taivaasta.
        10. Kehitysoppi.

        Muistutukseksi: Pedonmerkki on sunnuntai. Miksi sunnuntai ? koska se on ihmisen aikaan saama pyhäksi. Vuonna 364 jKr. katolinen kirkko Laodikean kirkolliskokouksessa siirsi pyhyyden lauantailta sunnuntaille.
        Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.
        Ilm.14:7. Kumartakaa Häntä joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.


      • harha-askeleet !
        1234567... kirjoitti:

        Toret. . . Kyllähän näitä harhaoppeja löytyy kosolti. Tässä muutamia.

        1. Sunnuntai viikon ensimmäinen päivä muutettiin viikon seitsemänneksi päiväksi v.1973 ja näin syrjäytettiin Jumalan siunaama ja pyhittämä sapatti (lauantai) kuudenneksi päiväksi, ja luetaan kuuluvaksi arkipäivien joukkoon.
        Lisäksi Joh.5:18. perusteella vääristellysti tehdään Jeesuksesta sapatin kumoaja, vaikka sanat ovat juutalaisista lähtöisin. Juutalaiset tässä pitivät Jeesusta sapatin kumoajana, koska Jeesus paransi sapattisin sairaita synägoogassa. Jeesus ei kumonnut sapattia.
        Kymmenenkäskyn kumoaminen on harhaa. Kymmenkäskyä on kasvattaja Kristukseen.
        2. Naisista tehty pappeja Raamatun vastaisesti.
        3. Vähitellen suuri osa on hyväksynyt homo ja lesboliitot.
        4. Jumalan jaottelemat saastaiset eläimet, kuten sika katsotaan ruokiin kuuluviksi huh!
        5. Jeesuksen salaisen tulemisen oppi ja salainen ylöstempaus uskovilla, ennen Jeesuksen toista tulemista on harhaa.
        6. Jeesuksen tulon jouduttaminen viimeisimpien Raamatun käännösten mukaan.
        7. Seitsenvuotinen vaivanaika sellaista ei Raamattu tunne.
        8. 1000 vuotinen rauhanvaltakunta maanpäällä harhaa. Pyhät ovat 1000 vuotta taivaassa.
        9. Ikuisen piinan oppi tulijärvessä harhaa. Jumalattomia kohtaa toinen kuolema kun tuli lankeaa alas taivaasta.
        10. Kehitysoppi.

        Muistutukseksi: Pedonmerkki on sunnuntai. Miksi sunnuntai ? koska se on ihmisen aikaan saama pyhäksi. Vuonna 364 jKr. katolinen kirkko Laodikean kirkolliskokouksessa siirsi pyhyyden lauantailta sunnuntaille.
        Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.
        Ilm.14:7. Kumartakaa Häntä joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.

        Löytyyhän niitä harhoja näköjään joka kirkosta ja seurakunnasta kun tarkastelee tarkemmin.


      • uusi liitto
        1234567... kirjoitti:

        Toret. . . Kyllähän näitä harhaoppeja löytyy kosolti. Tässä muutamia.

        1. Sunnuntai viikon ensimmäinen päivä muutettiin viikon seitsemänneksi päiväksi v.1973 ja näin syrjäytettiin Jumalan siunaama ja pyhittämä sapatti (lauantai) kuudenneksi päiväksi, ja luetaan kuuluvaksi arkipäivien joukkoon.
        Lisäksi Joh.5:18. perusteella vääristellysti tehdään Jeesuksesta sapatin kumoaja, vaikka sanat ovat juutalaisista lähtöisin. Juutalaiset tässä pitivät Jeesusta sapatin kumoajana, koska Jeesus paransi sapattisin sairaita synägoogassa. Jeesus ei kumonnut sapattia.
        Kymmenenkäskyn kumoaminen on harhaa. Kymmenkäskyä on kasvattaja Kristukseen.
        2. Naisista tehty pappeja Raamatun vastaisesti.
        3. Vähitellen suuri osa on hyväksynyt homo ja lesboliitot.
        4. Jumalan jaottelemat saastaiset eläimet, kuten sika katsotaan ruokiin kuuluviksi huh!
        5. Jeesuksen salaisen tulemisen oppi ja salainen ylöstempaus uskovilla, ennen Jeesuksen toista tulemista on harhaa.
        6. Jeesuksen tulon jouduttaminen viimeisimpien Raamatun käännösten mukaan.
        7. Seitsenvuotinen vaivanaika sellaista ei Raamattu tunne.
        8. 1000 vuotinen rauhanvaltakunta maanpäällä harhaa. Pyhät ovat 1000 vuotta taivaassa.
        9. Ikuisen piinan oppi tulijärvessä harhaa. Jumalattomia kohtaa toinen kuolema kun tuli lankeaa alas taivaasta.
        10. Kehitysoppi.

        Muistutukseksi: Pedonmerkki on sunnuntai. Miksi sunnuntai ? koska se on ihmisen aikaan saama pyhäksi. Vuonna 364 jKr. katolinen kirkko Laodikean kirkolliskokouksessa siirsi pyhyyden lauantailta sunnuntaille.
        Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.
        Ilm.14:7. Kumartakaa Häntä joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.

        Taidat olla adventisti tuosta mielettömästä pedonmerkkitulkinnastasi päätellen. Etkö tunne Uutta liittoa?


      • 1234567...
        uusi liitto kirjoitti:

        Taidat olla adventisti tuosta mielettömästä pedonmerkkitulkinnastasi päätellen. Etkö tunne Uutta liittoa?

        Nimimerkki uusi liitto. kysynkin sinulta. Kuka on peto 666 ja mikä on hänen merkkinsä sinun ymmärryksesi mukaan ?

        Ilm.13:18.Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun, sillä se on ihmisen luku. Ja se luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.


      • antaa mol.puhua
        Pasi Turunen kirjoitti:

        Miten on mahdollista, että haukut Leo Melleriä vääräksi paimeneksi? Sinun kirjoituksesihan ovat 1:1 Leo Mellerin saarnojen kanssa. Aivan samanlaista paatosta molemmat suollatte.

        Tai sitten viimeinkin todistit olevasi trolli.

        puhuivathan Jeesus ja s a a t a n a ki n, vuoronperään, joten eihän Melleriltäkään ole puhe kielletty. terv. benedi


      • 1234567...
        1234567... kirjoitti:

        Nimimerkki uusi liitto. kysynkin sinulta. Kuka on peto 666 ja mikä on hänen merkkinsä sinun ymmärryksesi mukaan ?

        Ilm.13:18.Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun, sillä se on ihmisen luku. Ja se luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.

        Uusi liitto. . . Oliko vaikea kysymys ? Odotan vastausta joko sinulle on seljennyt kuka on peto 666 ja mikä hänen merkkinsä sinun ymmärryksesi mukaan ?


    • Timo Flink

      Arvoisat keskustelijat,

      Olen tässä jo jokunen aika sitten kirjoittanut tästä asiasta, mutta lyhyt kertaus lienee paikallaan.

      Adventtikirkko opettaa edelleen, että ylienkeli Mikael on *vertauskuvallinen* nimitys Jeesukselle. Samoin opetti mm. uskonpuhdistaja Jean Calvin ja useammat varhaiset kirkkoisät. Tämä ei tee Jeesuksesta luotua olentoa, joka olisi Jehovan todistajien opetus. Adventtikirkko seuraa sitä protestanttisen teologian haaraa, joka näkee heprean "enkeli" sanan sen perusmerkityksen kautta ("sanansaattaja") ja tulkitsee ylienkeli sanan tarkoittamaan enkelien ylipäällikköä, Jumalaa itseään. Nimi Mikael viittaa vertauskuvallisesti Jumalaan jumalallisena soturina, joka lähtee valtaistuimeltaan sotaan paholaista vastaan. Emme siis usko Jeesuksen olevan luotu olento. Se ei ole koskaan ollut virallinen näkemyksemme, vaikka eräät yksittäiset ihmiset ovat niin ajatelleetkin.

      Siunausterveisin,

      Timo Flink, teol. maist.
      Suomen Adventtikirkko

      • Tuomas

        -Voisitkos vastata mikä on sinun suhteesi E.Whiten.
        Pidätkös häntä erehtymättömänä Jumalan profeettana?

        - Pidätkös sapattia sinetin merkkinä liittyen seuraavaan...?

        ”Jumalan lain viholliset, saarnaajasta aina pienimpään asti heidän joukossaan, saavat uuden käsityksen totuudesta ja velvollisuudesta. Liian myöhään he näkevät, että neljännen käskyn sapatti on elävän Jumalan sinetti“. (Suuri Taistelu, s. 618, Great Controversy, p. 640). Suuri taistelu on EGW:n pääteos. ?

        Voisitkos vastata kiitos!


      • Timo Flink
        Tuomas kirjoitti:

        -Voisitkos vastata mikä on sinun suhteesi E.Whiten.
        Pidätkös häntä erehtymättömänä Jumalan profeettana?

        - Pidätkös sapattia sinetin merkkinä liittyen seuraavaan...?

        ”Jumalan lain viholliset, saarnaajasta aina pienimpään asti heidän joukossaan, saavat uuden käsityksen totuudesta ja velvollisuudesta. Liian myöhään he näkevät, että neljännen käskyn sapatti on elävän Jumalan sinetti“. (Suuri Taistelu, s. 618, Great Controversy, p. 640). Suuri taistelu on EGW:n pääteos. ?

        Voisitkos vastata kiitos!

        Vastaan lyhyesti.

        Kyllä, uskon Ellen G. Whitella olleen aidon profetoimisen armolahjan, mutta en usko hänen olleen erehtymätön. Vain Jumala on erehtymätön. Eivät edes Raamatun kirjoittaneet profeetat olleet erehtymättömiä. Adventtikirkko ei opeta sanainspiraatiota vaan ajatusinspiraatiota. Ajatus erehtymättömyydestä on sidoksissa fundamentalistien sanainspiraatio-oppiin, joka on adventistiselle teologialle ei vain vieras vaan yksinkertaisesti epäraamatullinen. Ellen G. Whiten kirjoitukset eivät ole lisäys Raamattuun, niiden veroisat eikä missään tapauksessa niiden yläpuolella (vaikka aina löytyy joku joka niitä niin käyttää). White itse korosti aina "yksin Raamattu"-periaatetta ja allekirjoitti kaikki protestantismin periaatteet: sola Scriptura, sola fide et gratia, solus Christus, ja oli näin sopusoinnussa Martti Lutherin kanssa, mitä tulee uskon kautta vanhurskauttamiseen. Suuri Taistelu on viides osa hänen pääteostaan Aikakausien Taistelu (Patriarkat ja Profeetat, Profeetat ja Kuninkaat, Aikakausien Toivo, Apostolien Teot ja Suuri Taistelu), joka suomeksi löytyy kahdeksaan osaan jaettuna nimellä Alfa ja Omega.

        Olen entinen luterilainen, joten tunnen protestanttisen teologian varsin hyvin. Teen sitä työkseni. Alkukieliä tuntevana katson, että sunnuntain pyhittäminen on itsevanhurskauttamista, koska Jumala ei ole koskaan säätänyt sitä. Hän on puhunut vain sapatin pyhittämisestä, joka oikein ymmärrettynä tarkoittaa kaikista omista teoista luopumista (siis myös itsevanhurskaudesta) ja osallistumista Jumalan teoista Kristuksessa. Jo Vanhan testamentin puolella sapatti ei ollut ainoastaan luomisen muisto, vaan myös pelastuksen muisto (2 Moos. 20:8-11, 5 Moos. 5:12-15).

        Suosittelisin täällä olevia ihmisiä oikeasti tutustumaan siihen, mitä Adventtikirkko opettaa, koska olen pistänyt merkille, että useinkaan kriittisesti adventismiin suhtautuvilla ei ole juurikaan käsitystä siitä, miten asia todellisuudessa on. Tekstiä löytyy aika paljon osoitteesta http://www.adventtikirkko.fi/opetus/

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko


      • Tuomas
        Timo Flink kirjoitti:

        Vastaan lyhyesti.

        Kyllä, uskon Ellen G. Whitella olleen aidon profetoimisen armolahjan, mutta en usko hänen olleen erehtymätön. Vain Jumala on erehtymätön. Eivät edes Raamatun kirjoittaneet profeetat olleet erehtymättömiä. Adventtikirkko ei opeta sanainspiraatiota vaan ajatusinspiraatiota. Ajatus erehtymättömyydestä on sidoksissa fundamentalistien sanainspiraatio-oppiin, joka on adventistiselle teologialle ei vain vieras vaan yksinkertaisesti epäraamatullinen. Ellen G. Whiten kirjoitukset eivät ole lisäys Raamattuun, niiden veroisat eikä missään tapauksessa niiden yläpuolella (vaikka aina löytyy joku joka niitä niin käyttää). White itse korosti aina "yksin Raamattu"-periaatetta ja allekirjoitti kaikki protestantismin periaatteet: sola Scriptura, sola fide et gratia, solus Christus, ja oli näin sopusoinnussa Martti Lutherin kanssa, mitä tulee uskon kautta vanhurskauttamiseen. Suuri Taistelu on viides osa hänen pääteostaan Aikakausien Taistelu (Patriarkat ja Profeetat, Profeetat ja Kuninkaat, Aikakausien Toivo, Apostolien Teot ja Suuri Taistelu), joka suomeksi löytyy kahdeksaan osaan jaettuna nimellä Alfa ja Omega.

        Olen entinen luterilainen, joten tunnen protestanttisen teologian varsin hyvin. Teen sitä työkseni. Alkukieliä tuntevana katson, että sunnuntain pyhittäminen on itsevanhurskauttamista, koska Jumala ei ole koskaan säätänyt sitä. Hän on puhunut vain sapatin pyhittämisestä, joka oikein ymmärrettynä tarkoittaa kaikista omista teoista luopumista (siis myös itsevanhurskaudesta) ja osallistumista Jumalan teoista Kristuksessa. Jo Vanhan testamentin puolella sapatti ei ollut ainoastaan luomisen muisto, vaan myös pelastuksen muisto (2 Moos. 20:8-11, 5 Moos. 5:12-15).

        Suosittelisin täällä olevia ihmisiä oikeasti tutustumaan siihen, mitä Adventtikirkko opettaa, koska olen pistänyt merkille, että useinkaan kriittisesti adventismiin suhtautuvilla ei ole juurikaan käsitystä siitä, miten asia todellisuudessa on. Tekstiä löytyy aika paljon osoitteesta http://www.adventtikirkko.fi/opetus/

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Kiitos! vastauksestasi yhteen kysymykseen.

        Vositkos kertoa oman käsityksesi myös tuohon seuravaan kysymykseen, jonka aikaisemmin esitin sinulle?

        - Pidätkös sapattia Jumalan sinetin merkkinä liittyen seuraavaan...?

        ”Jumalan lain viholliset, saarnaajasta aina pienimpään asti heidän joukossaan, saavat uuden käsityksen totuudesta ja velvollisuudesta. Liian myöhään he näkevät, että neljännen käskyn sapatti on elävän Jumalan sinetti“. (Suuri Taistelu, s. 618, Great Controversy, p. 640). Suuri taistelu on EGW:n pääteos.


      • pauttiarallaa
        Timo Flink kirjoitti:

        Vastaan lyhyesti.

        Kyllä, uskon Ellen G. Whitella olleen aidon profetoimisen armolahjan, mutta en usko hänen olleen erehtymätön. Vain Jumala on erehtymätön. Eivät edes Raamatun kirjoittaneet profeetat olleet erehtymättömiä. Adventtikirkko ei opeta sanainspiraatiota vaan ajatusinspiraatiota. Ajatus erehtymättömyydestä on sidoksissa fundamentalistien sanainspiraatio-oppiin, joka on adventistiselle teologialle ei vain vieras vaan yksinkertaisesti epäraamatullinen. Ellen G. Whiten kirjoitukset eivät ole lisäys Raamattuun, niiden veroisat eikä missään tapauksessa niiden yläpuolella (vaikka aina löytyy joku joka niitä niin käyttää). White itse korosti aina "yksin Raamattu"-periaatetta ja allekirjoitti kaikki protestantismin periaatteet: sola Scriptura, sola fide et gratia, solus Christus, ja oli näin sopusoinnussa Martti Lutherin kanssa, mitä tulee uskon kautta vanhurskauttamiseen. Suuri Taistelu on viides osa hänen pääteostaan Aikakausien Taistelu (Patriarkat ja Profeetat, Profeetat ja Kuninkaat, Aikakausien Toivo, Apostolien Teot ja Suuri Taistelu), joka suomeksi löytyy kahdeksaan osaan jaettuna nimellä Alfa ja Omega.

        Olen entinen luterilainen, joten tunnen protestanttisen teologian varsin hyvin. Teen sitä työkseni. Alkukieliä tuntevana katson, että sunnuntain pyhittäminen on itsevanhurskauttamista, koska Jumala ei ole koskaan säätänyt sitä. Hän on puhunut vain sapatin pyhittämisestä, joka oikein ymmärrettynä tarkoittaa kaikista omista teoista luopumista (siis myös itsevanhurskaudesta) ja osallistumista Jumalan teoista Kristuksessa. Jo Vanhan testamentin puolella sapatti ei ollut ainoastaan luomisen muisto, vaan myös pelastuksen muisto (2 Moos. 20:8-11, 5 Moos. 5:12-15).

        Suosittelisin täällä olevia ihmisiä oikeasti tutustumaan siihen, mitä Adventtikirkko opettaa, koska olen pistänyt merkille, että useinkaan kriittisesti adventismiin suhtautuvilla ei ole juurikaan käsitystä siitä, miten asia todellisuudessa on. Tekstiä löytyy aika paljon osoitteesta http://www.adventtikirkko.fi/opetus/

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Koko jutun ydin on, että meitä ei ole kutsuttu Jeesuksen Kristuksen toimesta tutkimaan Adventtikirkon, eikä muidenkaan erityispiirteitä.
        Ne piirteet eivät ole Evankeliumi.
        Oppimalla tuntemaan Adventismi emme opi tuntemaa Kristusta.
        Joka toisin väittää tekee itsensä Kristuksen sijaiseksi.
        Vai väitätkö että sinut tuntemalla oppii tuntemaan millainen Kristus on???
        Väitätkö että Adventtikirkon opin tuntemalla Me tunnemme Krituksen sanoman koko täyteyden?

        Siispä sanaa julistetaan sillä merkityksellä joka parhaiten ajaa kirkon etua omien päämääriensä saavuttamiseksi.

        Paavali sanoo vääräksi jokaista joka opettaa noudattamaan muuta oppia kuin mikä Jeesuksella ja apostoleilla oli.
        Jeesus Kristus on teillä vain tavaramerkkinä, jonka avulla yritetään saada kannatusta ja ihmisten alttius Adventtikirkon menestyksen tueksi.
        Teidän markkinarakonne on ihmisten hengellisen ja sosiaalisen yhdessäolon tarve.
        Ihmiset kiinnittyvät tuttuun ja turvalliseen yhteisöön eivätkä Evankeliumin totuuteen.
        Jeesuksen ja apostolien opetuksen tarkoitus oli seurakuntalaiset itse, ei heidän voimavarojensa haltuunotto ja sen ohjaaminen kirkon tavoitteiden toteuttamiseksi.
        Sanot luonnollisesti toisin koska et voi olla sekä Kristuksen että kirkon/omalla asialla yhtäaikaa.

        lainaus jarlaulta;
        ===>>>Kun ihminen herää uskoon, hänen on hakeudeuttava seurakuntayhteyteen vahvistuakseen uskossa, ja nauttiakseen Jumalan siunauksista.
        Kuka voisi väittää, että ihminen voisi olla vilpitön, ja hyvällä omallatunnolla uskossaan Herran edessä, mutta samalla kiertää seurakunnan?!
        Jokainen jolla on mahdollisuus ja ymmärrys liittyä Jumalan seurakuntaan tietäköön mitä hänen pitää pyrkiä tekemään? Kynnys ei ole korkea.
        Seurakunnassa jokainen otetaan sydämellisesti vastaan rakkaudessa.


      • Timo Flink
        Tuomas kirjoitti:

        Kiitos! vastauksestasi yhteen kysymykseen.

        Vositkos kertoa oman käsityksesi myös tuohon seuravaan kysymykseen, jonka aikaisemmin esitin sinulle?

        - Pidätkös sapattia Jumalan sinetin merkkinä liittyen seuraavaan...?

        ”Jumalan lain viholliset, saarnaajasta aina pienimpään asti heidän joukossaan, saavat uuden käsityksen totuudesta ja velvollisuudesta. Liian myöhään he näkevät, että neljännen käskyn sapatti on elävän Jumalan sinetti“. (Suuri Taistelu, s. 618, Great Controversy, p. 640). Suuri taistelu on EGW:n pääteos.

        Hei Tuomas,

        Vastaan tähänkin hyvin lyhyesti, koska aikani on kortilla.

        Aluksi pari sanaa liitosta. Adventistinen teologia lähtee liikkeelle siitä huomiosta, että Jumalalla on aina ollut vain yksi tapa pelastaa ihminen. Syntiinlankeemuksen jälkeen ihminen ei etsinyt Jumalaa, vaan Jumala lähti etsimään ihmistä ja antoi lupauksen tulevasta Vapahtajasta, joka murskaisi käärmeen pään (1 Moos. 3). Tässä on prototyyppi pelastavasta liitosta eli uudesta liitosta. Katsomme, että Jumala teki tämän saman liiton Nooan, Aabrahamin, Israelin ja Daavidin kanssa eri aikakausina. Se kulkee punaisena lankana läpi Vanhan testamentin ja kulminoituu sitten Uudessa testamentissa Jeesukseen, joka toteuttaa tämän pelastavan liiton ratifioimisen ristinkuolemallaan, jota ilman kukaan ei voi pelastua, ei ennen eikä jälkeen ristin. Jumalan liittoon kuuluu 10 käskyn laki. On hyvä huomata, että kun se julistettiin, Jumala aloitti julistuksen *pelastuksella* ja vasta sitten tuli laki (2 Moos. 20), joka voidaan kääntää hepreasta suomeksi myös muodossa "et tule tekemään" sen sijaan, että se käännettäisiin perinteisiin malliin "älä tee". Heprean teksti on kaksimerkityksellinen. Se on sekä kielto että lupaus. Monet tutkijat ovat sitä mieltä, että 10 käskyn lain julistus pitää sisällään uudestisyntymisen ajatuksen, koska implisiittisesti käskyt puhuvat Jumalasta, joka saa kaiken aikaan. Tämä koskee uutta liittoa, koska Jeremia puhuu siitä, kuinka Pyhä Henki kirjoittaa lain uudessa liitossa ihmisen sydämeen (Jer. 31:31-34). Tätä heprealaiskirje lainaa puhuessaan uudesta, paremmasta liitosta. Nimitys "vanha liitto" tarkoittaa sitä, että vaikka Jumala teki Israelin kansan kanssa pelastavan liiton (uusi liitto), kansa meni omille teilleen ja liitto turmeltui ja kehittyi kansan käsissä vääristyneeksi. Siksi heprealaiskirje puhuu siitä, että se on tullut päätepisteeseensä. Tämä ei kuitenkaan poista Jumalan alkuperäistä tarkoitusta liiton tai lain suhteen. Ilmestyskirja ottaa tämän teeman käsittelyyn. Jumalan omia ovat ne, jotka eivät vain usko Jeesukseen, vaan myös noudattavat Jumalan käskyjä (esim. Ilm. 14:12). Kolmen enkelin sanomassa ensimmäinen enkeli viittaa sapattikäskyyn (vrt. Ilm. 14:6-7, 2 Moos. 20:8-11). Ilmestyskirjan luku 14 on rakennettu rinnakkaistekstiksi Siinai-vuoren kokemukselle (vertaa 2 Moos. 19-23 lukuja Ilm. 14:n luvun sisältöön teematasolla). Ilmestyskirjan 13:ssa luvussa pedot rikkovat kaikkia niitä lain käskyjä, jotka liittyvät Jumalan ja ihmisen väliseen suhteeseen, siis neljää ensimmäistä (luterilaisessa katekismuksessa kolmea). Pedon merkki on tässä kontekstissa. Se on tarkoituksella raamitettu viittaukseksi Mooseksen puheeseen kymmenestä käskystä (Ilm. 13:16-17, 5 Moos. 6:5-8), jotta lukija ymmärtäisi, että pedon merkillä on tekemistä vääristetyn lain kanssa. Daniel ennusti aikoinaan antikristillisen vallan pyrkivän muuttamaan Jumalan lain (Dan. 7). Kun nämä laitetaan kaikki vierekkäin, lopputulos on, että sapatti nousee esiin siksi, että se kertoo Jeesuksesta ja uskon vanhurskaudesta vastakohtana pedon merkille, joka on pedon nimi. Nimi kuvaa vertauskuvallisessa kielenkäytössä luonnetta (ks. esim. 1 Moos. 49). Siis, lyhyesti, uskon, että sapatti näyttelee tärkeää osaa ihmisen ja Jumalan välisesssä liittosuhteessa. Sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle. Sama periaate koskee muitakin Jumalan lain käskyjä. En tarkoita hetkellisiä lankeemuksia, jotka voi milloin tahansa saada anteeksi (1 Joh. 2:1), vaan jatkuvaa, itsepintaista kapinointia Jumalan tahtoa vastaan. Tässä mielessä sapatti on koetinkivi aidosta uskosta, sillä sana "usko" tulee samasta heprean kantasanasta kuin "aamen" ja tarkoittaa uskollisuutta. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko


      • pauttia
        Timo Flink kirjoitti:

        Vastaan lyhyesti.

        Kyllä, uskon Ellen G. Whitella olleen aidon profetoimisen armolahjan, mutta en usko hänen olleen erehtymätön. Vain Jumala on erehtymätön. Eivät edes Raamatun kirjoittaneet profeetat olleet erehtymättömiä. Adventtikirkko ei opeta sanainspiraatiota vaan ajatusinspiraatiota. Ajatus erehtymättömyydestä on sidoksissa fundamentalistien sanainspiraatio-oppiin, joka on adventistiselle teologialle ei vain vieras vaan yksinkertaisesti epäraamatullinen. Ellen G. Whiten kirjoitukset eivät ole lisäys Raamattuun, niiden veroisat eikä missään tapauksessa niiden yläpuolella (vaikka aina löytyy joku joka niitä niin käyttää). White itse korosti aina "yksin Raamattu"-periaatetta ja allekirjoitti kaikki protestantismin periaatteet: sola Scriptura, sola fide et gratia, solus Christus, ja oli näin sopusoinnussa Martti Lutherin kanssa, mitä tulee uskon kautta vanhurskauttamiseen. Suuri Taistelu on viides osa hänen pääteostaan Aikakausien Taistelu (Patriarkat ja Profeetat, Profeetat ja Kuninkaat, Aikakausien Toivo, Apostolien Teot ja Suuri Taistelu), joka suomeksi löytyy kahdeksaan osaan jaettuna nimellä Alfa ja Omega.

        Olen entinen luterilainen, joten tunnen protestanttisen teologian varsin hyvin. Teen sitä työkseni. Alkukieliä tuntevana katson, että sunnuntain pyhittäminen on itsevanhurskauttamista, koska Jumala ei ole koskaan säätänyt sitä. Hän on puhunut vain sapatin pyhittämisestä, joka oikein ymmärrettynä tarkoittaa kaikista omista teoista luopumista (siis myös itsevanhurskaudesta) ja osallistumista Jumalan teoista Kristuksessa. Jo Vanhan testamentin puolella sapatti ei ollut ainoastaan luomisen muisto, vaan myös pelastuksen muisto (2 Moos. 20:8-11, 5 Moos. 5:12-15).

        Suosittelisin täällä olevia ihmisiä oikeasti tutustumaan siihen, mitä Adventtikirkko opettaa, koska olen pistänyt merkille, että useinkaan kriittisesti adventismiin suhtautuvilla ei ole juurikaan käsitystä siitä, miten asia todellisuudessa on. Tekstiä löytyy aika paljon osoitteesta http://www.adventtikirkko.fi/opetus/

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Mutta Raamattu ei OPETA ei näin:
        ===>>>Adventtikirkko opettaa edelleen, että ylienkeli Mikael on *vertauskuvallinen* nimitys Jeesukselle. Samoin opetti mm. uskonpuhdistaja Jean Calvin ja useammat varhaiset kirkkoisät. Tämä ei tee Jeesuksesta luotua olentoa, joka olisi Jehovan todistajien opetus. Adventtikirkko seuraa sitä protestanttisen teologian haaraa, joka näkee heprean "enkeli" sanan sen perusmerkityksen kautta ("sanansaattaja") ja tulkitsee ylienkeli sanan tarkoittamaan enkelien ylipäällikköä, Jumalaa itseään. Nimi Mikael viittaa vertauskuvallisesti Jumalaan jumalallisena soturina, joka lähtee valtaistuimeltaan sotaan paholaista vastaan. Emme siis usko Jeesuksen olevan luotu olento. Se ei ole koskaan ollut virallinen näkemyksemme, vaikka eräät yksittäiset ihmiset ovat niin ajatelleetkin.. White itse korosti aina "yksin Raamattu"-periaatetta ja allekirjoitti kaikki protestantismin periaatteet:Suosittelisin täällä olevia ihmisiä oikeasti tutustumaan siihen, mitä Adventtikirkko opettaa, koska olen pistänyt merkille, että useinkaan kriittisesti adventismiin suhtautuvilla ei ole juurikaan käsitystä siitä, miten asia todellisuudessa on. Tekstiä löytyy aika paljon osoitteesta http://www.adventtikirkko.fi/opetus/


      • Timo Flink
        pauttia kirjoitti:

        Mutta Raamattu ei OPETA ei näin:
        ===>>>Adventtikirkko opettaa edelleen, että ylienkeli Mikael on *vertauskuvallinen* nimitys Jeesukselle. Samoin opetti mm. uskonpuhdistaja Jean Calvin ja useammat varhaiset kirkkoisät. Tämä ei tee Jeesuksesta luotua olentoa, joka olisi Jehovan todistajien opetus. Adventtikirkko seuraa sitä protestanttisen teologian haaraa, joka näkee heprean "enkeli" sanan sen perusmerkityksen kautta ("sanansaattaja") ja tulkitsee ylienkeli sanan tarkoittamaan enkelien ylipäällikköä, Jumalaa itseään. Nimi Mikael viittaa vertauskuvallisesti Jumalaan jumalallisena soturina, joka lähtee valtaistuimeltaan sotaan paholaista vastaan. Emme siis usko Jeesuksen olevan luotu olento. Se ei ole koskaan ollut virallinen näkemyksemme, vaikka eräät yksittäiset ihmiset ovat niin ajatelleetkin.. White itse korosti aina "yksin Raamattu"-periaatetta ja allekirjoitti kaikki protestantismin periaatteet:Suosittelisin täällä olevia ihmisiä oikeasti tutustumaan siihen, mitä Adventtikirkko opettaa, koska olen pistänyt merkille, että useinkaan kriittisesti adventismiin suhtautuvilla ei ole juurikaan käsitystä siitä, miten asia todellisuudessa on. Tekstiä löytyy aika paljon osoitteesta http://www.adventtikirkko.fi/opetus/

        Nimimerkki pauttialle,

        Huomauttaisin lyhyesti, että Adventtikirkko nimen omaan tulkitsee Raamattua opettaessaan Mikaelin olevan vertauskuvallinen nimitys Jeesukselle. Historian saatossa useat kristilliset tahot ja teologit eri kirkkokunnissa ovat opettaneet samalla tavalla. Emme me ole ainoat. Eikä opetus ole suinkaan pelkästään kristillisen seurakunnan sisällä olevaa teologiaa. Juutalaisten keskuudessa oli Jeesuksen aikana rabbeja, jotka opettivat Danielin kirjan perusteella Mikaelin tarkoittavan tulevaa messiasta, joka olisi jumalallinen olento. Kun sanot "Raamattu ei OPETA ei näin:" tarkoittanet, että sinä et tulkitse Raamatun paikkoja kuten minä, mutta kyse on kuitenkin nimen omaan Raamatun tulkinnasta, jossa ilmeisesti olemme eri linjoilla.

        Suosittelisin tutustumaan protestanttisen teologian historiaan ja erilaisiin tulkintavaihtoehtoihin, joita historiallisen kristinuskon kirkoissa on eri asioissa ollut.

        Niin ja suosittelin lukemaan opetuksesta siksi, ettei tule väärinymmärryksiä. Ja mitä tulee Aikakausien Taistelu-sarjan paksuuteen, niin en tiedä luetko teologista kirjallisuutta (itse luen työkseni), mutta suurin osa esim. eksegeettisistä selitysteoksista on todella mammuttikokoisia. Mainittakoon vaikka metodistiteologi Gregory Bealen Ilmestyskirjan selitysteos, jossa on enemmän sivuja kuin koko Raamatussa. Tässä valossa Ellen Whiten kirjasarja ei ole poikkeava, mitä tulee pituuteen. Tai mitä sanoisit sille anglikaaniteologille, joka kirjoitti Paavalin filippiläiskirjeen selityksen, jossa on lähes 700 sivua, kun Paavalin tekstiä on vain muutama sivu?

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko


      • K.O.
        Timo Flink kirjoitti:

        Hei Tuomas,

        Vastaan tähänkin hyvin lyhyesti, koska aikani on kortilla.

        Aluksi pari sanaa liitosta. Adventistinen teologia lähtee liikkeelle siitä huomiosta, että Jumalalla on aina ollut vain yksi tapa pelastaa ihminen. Syntiinlankeemuksen jälkeen ihminen ei etsinyt Jumalaa, vaan Jumala lähti etsimään ihmistä ja antoi lupauksen tulevasta Vapahtajasta, joka murskaisi käärmeen pään (1 Moos. 3). Tässä on prototyyppi pelastavasta liitosta eli uudesta liitosta. Katsomme, että Jumala teki tämän saman liiton Nooan, Aabrahamin, Israelin ja Daavidin kanssa eri aikakausina. Se kulkee punaisena lankana läpi Vanhan testamentin ja kulminoituu sitten Uudessa testamentissa Jeesukseen, joka toteuttaa tämän pelastavan liiton ratifioimisen ristinkuolemallaan, jota ilman kukaan ei voi pelastua, ei ennen eikä jälkeen ristin. Jumalan liittoon kuuluu 10 käskyn laki. On hyvä huomata, että kun se julistettiin, Jumala aloitti julistuksen *pelastuksella* ja vasta sitten tuli laki (2 Moos. 20), joka voidaan kääntää hepreasta suomeksi myös muodossa "et tule tekemään" sen sijaan, että se käännettäisiin perinteisiin malliin "älä tee". Heprean teksti on kaksimerkityksellinen. Se on sekä kielto että lupaus. Monet tutkijat ovat sitä mieltä, että 10 käskyn lain julistus pitää sisällään uudestisyntymisen ajatuksen, koska implisiittisesti käskyt puhuvat Jumalasta, joka saa kaiken aikaan. Tämä koskee uutta liittoa, koska Jeremia puhuu siitä, kuinka Pyhä Henki kirjoittaa lain uudessa liitossa ihmisen sydämeen (Jer. 31:31-34). Tätä heprealaiskirje lainaa puhuessaan uudesta, paremmasta liitosta. Nimitys "vanha liitto" tarkoittaa sitä, että vaikka Jumala teki Israelin kansan kanssa pelastavan liiton (uusi liitto), kansa meni omille teilleen ja liitto turmeltui ja kehittyi kansan käsissä vääristyneeksi. Siksi heprealaiskirje puhuu siitä, että se on tullut päätepisteeseensä. Tämä ei kuitenkaan poista Jumalan alkuperäistä tarkoitusta liiton tai lain suhteen. Ilmestyskirja ottaa tämän teeman käsittelyyn. Jumalan omia ovat ne, jotka eivät vain usko Jeesukseen, vaan myös noudattavat Jumalan käskyjä (esim. Ilm. 14:12). Kolmen enkelin sanomassa ensimmäinen enkeli viittaa sapattikäskyyn (vrt. Ilm. 14:6-7, 2 Moos. 20:8-11). Ilmestyskirjan luku 14 on rakennettu rinnakkaistekstiksi Siinai-vuoren kokemukselle (vertaa 2 Moos. 19-23 lukuja Ilm. 14:n luvun sisältöön teematasolla). Ilmestyskirjan 13:ssa luvussa pedot rikkovat kaikkia niitä lain käskyjä, jotka liittyvät Jumalan ja ihmisen väliseen suhteeseen, siis neljää ensimmäistä (luterilaisessa katekismuksessa kolmea). Pedon merkki on tässä kontekstissa. Se on tarkoituksella raamitettu viittaukseksi Mooseksen puheeseen kymmenestä käskystä (Ilm. 13:16-17, 5 Moos. 6:5-8), jotta lukija ymmärtäisi, että pedon merkillä on tekemistä vääristetyn lain kanssa. Daniel ennusti aikoinaan antikristillisen vallan pyrkivän muuttamaan Jumalan lain (Dan. 7). Kun nämä laitetaan kaikki vierekkäin, lopputulos on, että sapatti nousee esiin siksi, että se kertoo Jeesuksesta ja uskon vanhurskaudesta vastakohtana pedon merkille, joka on pedon nimi. Nimi kuvaa vertauskuvallisessa kielenkäytössä luonnetta (ks. esim. 1 Moos. 49). Siis, lyhyesti, uskon, että sapatti näyttelee tärkeää osaa ihmisen ja Jumalan välisesssä liittosuhteessa. Sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle. Sama periaate koskee muitakin Jumalan lain käskyjä. En tarkoita hetkellisiä lankeemuksia, jotka voi milloin tahansa saada anteeksi (1 Joh. 2:1), vaan jatkuvaa, itsepintaista kapinointia Jumalan tahtoa vastaan. Tässä mielessä sapatti on koetinkivi aidosta uskosta, sillä sana "usko" tulee samasta heprean kantasanasta kuin "aamen" ja tarkoittaa uskollisuutta. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Adventisti Timo Flink:

        "Siis, lyhyesti, uskon, että sapatti näyttelee tärkeää osaa ihmisen ja Jumalan välisesssä liittosuhteessa. Sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle."

        Tämä on juuri se ydinasia, joka on EVANKELIUMIN TOTUUDEN vastainen adventismissa.


        Paavali julisti vanginvartijalle evankeliumin: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".

        Adventistisaarnaaja sanoisi: "Usko Herraan Jeesukseen ja pidä sapatti, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".

        Adventistin evankeliumi on erilainen, koska sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle."

        Sapatin pyhittämisestä lauantaina tulee pelastuksen ehto!


      • Timo Flink kirjoitti:

        Hei Tuomas,

        Vastaan tähänkin hyvin lyhyesti, koska aikani on kortilla.

        Aluksi pari sanaa liitosta. Adventistinen teologia lähtee liikkeelle siitä huomiosta, että Jumalalla on aina ollut vain yksi tapa pelastaa ihminen. Syntiinlankeemuksen jälkeen ihminen ei etsinyt Jumalaa, vaan Jumala lähti etsimään ihmistä ja antoi lupauksen tulevasta Vapahtajasta, joka murskaisi käärmeen pään (1 Moos. 3). Tässä on prototyyppi pelastavasta liitosta eli uudesta liitosta. Katsomme, että Jumala teki tämän saman liiton Nooan, Aabrahamin, Israelin ja Daavidin kanssa eri aikakausina. Se kulkee punaisena lankana läpi Vanhan testamentin ja kulminoituu sitten Uudessa testamentissa Jeesukseen, joka toteuttaa tämän pelastavan liiton ratifioimisen ristinkuolemallaan, jota ilman kukaan ei voi pelastua, ei ennen eikä jälkeen ristin. Jumalan liittoon kuuluu 10 käskyn laki. On hyvä huomata, että kun se julistettiin, Jumala aloitti julistuksen *pelastuksella* ja vasta sitten tuli laki (2 Moos. 20), joka voidaan kääntää hepreasta suomeksi myös muodossa "et tule tekemään" sen sijaan, että se käännettäisiin perinteisiin malliin "älä tee". Heprean teksti on kaksimerkityksellinen. Se on sekä kielto että lupaus. Monet tutkijat ovat sitä mieltä, että 10 käskyn lain julistus pitää sisällään uudestisyntymisen ajatuksen, koska implisiittisesti käskyt puhuvat Jumalasta, joka saa kaiken aikaan. Tämä koskee uutta liittoa, koska Jeremia puhuu siitä, kuinka Pyhä Henki kirjoittaa lain uudessa liitossa ihmisen sydämeen (Jer. 31:31-34). Tätä heprealaiskirje lainaa puhuessaan uudesta, paremmasta liitosta. Nimitys "vanha liitto" tarkoittaa sitä, että vaikka Jumala teki Israelin kansan kanssa pelastavan liiton (uusi liitto), kansa meni omille teilleen ja liitto turmeltui ja kehittyi kansan käsissä vääristyneeksi. Siksi heprealaiskirje puhuu siitä, että se on tullut päätepisteeseensä. Tämä ei kuitenkaan poista Jumalan alkuperäistä tarkoitusta liiton tai lain suhteen. Ilmestyskirja ottaa tämän teeman käsittelyyn. Jumalan omia ovat ne, jotka eivät vain usko Jeesukseen, vaan myös noudattavat Jumalan käskyjä (esim. Ilm. 14:12). Kolmen enkelin sanomassa ensimmäinen enkeli viittaa sapattikäskyyn (vrt. Ilm. 14:6-7, 2 Moos. 20:8-11). Ilmestyskirjan luku 14 on rakennettu rinnakkaistekstiksi Siinai-vuoren kokemukselle (vertaa 2 Moos. 19-23 lukuja Ilm. 14:n luvun sisältöön teematasolla). Ilmestyskirjan 13:ssa luvussa pedot rikkovat kaikkia niitä lain käskyjä, jotka liittyvät Jumalan ja ihmisen väliseen suhteeseen, siis neljää ensimmäistä (luterilaisessa katekismuksessa kolmea). Pedon merkki on tässä kontekstissa. Se on tarkoituksella raamitettu viittaukseksi Mooseksen puheeseen kymmenestä käskystä (Ilm. 13:16-17, 5 Moos. 6:5-8), jotta lukija ymmärtäisi, että pedon merkillä on tekemistä vääristetyn lain kanssa. Daniel ennusti aikoinaan antikristillisen vallan pyrkivän muuttamaan Jumalan lain (Dan. 7). Kun nämä laitetaan kaikki vierekkäin, lopputulos on, että sapatti nousee esiin siksi, että se kertoo Jeesuksesta ja uskon vanhurskaudesta vastakohtana pedon merkille, joka on pedon nimi. Nimi kuvaa vertauskuvallisessa kielenkäytössä luonnetta (ks. esim. 1 Moos. 49). Siis, lyhyesti, uskon, että sapatti näyttelee tärkeää osaa ihmisen ja Jumalan välisesssä liittosuhteessa. Sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle. Sama periaate koskee muitakin Jumalan lain käskyjä. En tarkoita hetkellisiä lankeemuksia, jotka voi milloin tahansa saada anteeksi (1 Joh. 2:1), vaan jatkuvaa, itsepintaista kapinointia Jumalan tahtoa vastaan. Tässä mielessä sapatti on koetinkivi aidosta uskosta, sillä sana "usko" tulee samasta heprean kantasanasta kuin "aamen" ja tarkoittaa uskollisuutta. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Olet siis tullut tänne palstalle oikein adventtikirkon virallisena edustajana tuomaan KOLMEN ENKELIN SANOMAA babylonilaisille. Niinhän se adventtikirkon tehtävä onkin määritelty tuhansissa kirkon kirjoituksissa.

        Mutta eipä nuo kolmen enkelin sanomat Raamatussa tarkoita samaa kuin Ellenin kirjoissa.

        Ensimmäisen enkelin sanoma Raamatussa:
        - Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille. Ja hän sanoi suurella äänellä: "Peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet." (Ilm 14:6-7)

        Iankaikkinen evankeliumi ei ole sapatin viesti eikä tuomio hetki tarkoita Tutkivaa tuomiota.

        Sinä taas sanot: ”Jumalan omia ovat ne, jotka eivät vain usko Jeesukseen, vaan myös noudattavat Jumalan käskyjä (esim. Ilm. 14:12). Kolmen enkelin sanomassa ensimmäinen enkeli viittaa sapattikäskyyn (vrt. Ilm. 14:6-7, 2 Moos. 20:8-11).

        Vaan kun ei viittaa muuta kuin oikein kunnolla Raamattua pahoinpitelemällä.


        Yksi syy siihen, että adventistit eivät saa lopunajan tapahtumia Raamatun mukaiseen järjestykseen on Ellen Whiten näyissä ja opissa keskiyön huudosta:
        - Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.' (Matt 25:6)

        - tätä ei ole vielä tapahtunut, vaan tapahtuu vasta Jeesuksen tullessa tempaamaan uudestisyntyneet kristityt taivaaseen (tulevan seitsenvuotisen vihanajan alussa, puolivälissä tai lopussa). Mukauskovat ovat tyhmiä neitsyitä, eivätkä pääse matkaan.

        - Ellen Whiten näkyjen ja Seitsemännen Päivän Adventistien oppien mukaan keskiyön huuto päättyi 22.10.1844 ja milleristit, joihin Ellen Whitekin kuului olivat niitä viisaita neitsyitä. Kun Jeesus ei tullut, jäi ovi pelastukseen kuitenkin suljetuksi muilta ja vain 1844-liikkeessä mukana olleilla oli mahdollisuus pelastua. Kun huomattiin, että Ellenin 144.000 eivät voineet tulla täyteen milleristeistä, alettiin ovea raottaa uusille jäsenille. Kun Jeesus ei tullut 1851, kun odotetut 7 vuotta olivat kuluneet, niin ovi oli pakko avata ja hävittää häpeälliset suljetun oven kirjoitukset, jotka sittemmin ovat löytyneet ja joissa on ihmettelemistä, miten profeetta voi olla profeetta, kun on tuommoista puppua syytänyt Jumalan nimissä. Ovi jäi silti osittain suljetuksi, koska joukkoon kuuluakseen on otettava vastaan valo ja läpäistävä sapatin testi.


      • Tuomas
        Timo Flink kirjoitti:

        Hei Tuomas,

        Vastaan tähänkin hyvin lyhyesti, koska aikani on kortilla.

        Aluksi pari sanaa liitosta. Adventistinen teologia lähtee liikkeelle siitä huomiosta, että Jumalalla on aina ollut vain yksi tapa pelastaa ihminen. Syntiinlankeemuksen jälkeen ihminen ei etsinyt Jumalaa, vaan Jumala lähti etsimään ihmistä ja antoi lupauksen tulevasta Vapahtajasta, joka murskaisi käärmeen pään (1 Moos. 3). Tässä on prototyyppi pelastavasta liitosta eli uudesta liitosta. Katsomme, että Jumala teki tämän saman liiton Nooan, Aabrahamin, Israelin ja Daavidin kanssa eri aikakausina. Se kulkee punaisena lankana läpi Vanhan testamentin ja kulminoituu sitten Uudessa testamentissa Jeesukseen, joka toteuttaa tämän pelastavan liiton ratifioimisen ristinkuolemallaan, jota ilman kukaan ei voi pelastua, ei ennen eikä jälkeen ristin. Jumalan liittoon kuuluu 10 käskyn laki. On hyvä huomata, että kun se julistettiin, Jumala aloitti julistuksen *pelastuksella* ja vasta sitten tuli laki (2 Moos. 20), joka voidaan kääntää hepreasta suomeksi myös muodossa "et tule tekemään" sen sijaan, että se käännettäisiin perinteisiin malliin "älä tee". Heprean teksti on kaksimerkityksellinen. Se on sekä kielto että lupaus. Monet tutkijat ovat sitä mieltä, että 10 käskyn lain julistus pitää sisällään uudestisyntymisen ajatuksen, koska implisiittisesti käskyt puhuvat Jumalasta, joka saa kaiken aikaan. Tämä koskee uutta liittoa, koska Jeremia puhuu siitä, kuinka Pyhä Henki kirjoittaa lain uudessa liitossa ihmisen sydämeen (Jer. 31:31-34). Tätä heprealaiskirje lainaa puhuessaan uudesta, paremmasta liitosta. Nimitys "vanha liitto" tarkoittaa sitä, että vaikka Jumala teki Israelin kansan kanssa pelastavan liiton (uusi liitto), kansa meni omille teilleen ja liitto turmeltui ja kehittyi kansan käsissä vääristyneeksi. Siksi heprealaiskirje puhuu siitä, että se on tullut päätepisteeseensä. Tämä ei kuitenkaan poista Jumalan alkuperäistä tarkoitusta liiton tai lain suhteen. Ilmestyskirja ottaa tämän teeman käsittelyyn. Jumalan omia ovat ne, jotka eivät vain usko Jeesukseen, vaan myös noudattavat Jumalan käskyjä (esim. Ilm. 14:12). Kolmen enkelin sanomassa ensimmäinen enkeli viittaa sapattikäskyyn (vrt. Ilm. 14:6-7, 2 Moos. 20:8-11). Ilmestyskirjan luku 14 on rakennettu rinnakkaistekstiksi Siinai-vuoren kokemukselle (vertaa 2 Moos. 19-23 lukuja Ilm. 14:n luvun sisältöön teematasolla). Ilmestyskirjan 13:ssa luvussa pedot rikkovat kaikkia niitä lain käskyjä, jotka liittyvät Jumalan ja ihmisen väliseen suhteeseen, siis neljää ensimmäistä (luterilaisessa katekismuksessa kolmea). Pedon merkki on tässä kontekstissa. Se on tarkoituksella raamitettu viittaukseksi Mooseksen puheeseen kymmenestä käskystä (Ilm. 13:16-17, 5 Moos. 6:5-8), jotta lukija ymmärtäisi, että pedon merkillä on tekemistä vääristetyn lain kanssa. Daniel ennusti aikoinaan antikristillisen vallan pyrkivän muuttamaan Jumalan lain (Dan. 7). Kun nämä laitetaan kaikki vierekkäin, lopputulos on, että sapatti nousee esiin siksi, että se kertoo Jeesuksesta ja uskon vanhurskaudesta vastakohtana pedon merkille, joka on pedon nimi. Nimi kuvaa vertauskuvallisessa kielenkäytössä luonnetta (ks. esim. 1 Moos. 49). Siis, lyhyesti, uskon, että sapatti näyttelee tärkeää osaa ihmisen ja Jumalan välisesssä liittosuhteessa. Sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle. Sama periaate koskee muitakin Jumalan lain käskyjä. En tarkoita hetkellisiä lankeemuksia, jotka voi milloin tahansa saada anteeksi (1 Joh. 2:1), vaan jatkuvaa, itsepintaista kapinointia Jumalan tahtoa vastaan. Tässä mielessä sapatti on koetinkivi aidosta uskosta, sillä sana "usko" tulee samasta heprean kantasanasta kuin "aamen" ja tarkoittaa uskollisuutta. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Kiitos vastauksestasi! Kirjoituksesi vahvisti sen mitä kriittisesti suhtautuvilla sivuilla teistä todetaan usean teologin toimesta http://www.parse-error.com/display_page.php?page_id=131

        eli pidätte kiinni seuraavasta:

        "Liikkeen perustajahahmoihin kuuluva Ellen G. White opetti sapatin olevan rajaviiva "tosiuskovien" ja ei-uskovien välillä. EGW väitti Jumalan ilmoittaneen sen hänelle näyssä. Sapatin "valon" hylkääjä ei voi olla pelastettu, joten sapattiin suhtautuminen selkeästi ratkaisee ihmisen iankaikkisen kohtalon adventismin mukaan"


      • moi
        Timo Flink kirjoitti:

        Nimimerkki pauttialle,

        Huomauttaisin lyhyesti, että Adventtikirkko nimen omaan tulkitsee Raamattua opettaessaan Mikaelin olevan vertauskuvallinen nimitys Jeesukselle. Historian saatossa useat kristilliset tahot ja teologit eri kirkkokunnissa ovat opettaneet samalla tavalla. Emme me ole ainoat. Eikä opetus ole suinkaan pelkästään kristillisen seurakunnan sisällä olevaa teologiaa. Juutalaisten keskuudessa oli Jeesuksen aikana rabbeja, jotka opettivat Danielin kirjan perusteella Mikaelin tarkoittavan tulevaa messiasta, joka olisi jumalallinen olento. Kun sanot "Raamattu ei OPETA ei näin:" tarkoittanet, että sinä et tulkitse Raamatun paikkoja kuten minä, mutta kyse on kuitenkin nimen omaan Raamatun tulkinnasta, jossa ilmeisesti olemme eri linjoilla.

        Suosittelisin tutustumaan protestanttisen teologian historiaan ja erilaisiin tulkintavaihtoehtoihin, joita historiallisen kristinuskon kirkoissa on eri asioissa ollut.

        Niin ja suosittelin lukemaan opetuksesta siksi, ettei tule väärinymmärryksiä. Ja mitä tulee Aikakausien Taistelu-sarjan paksuuteen, niin en tiedä luetko teologista kirjallisuutta (itse luen työkseni), mutta suurin osa esim. eksegeettisistä selitysteoksista on todella mammuttikokoisia. Mainittakoon vaikka metodistiteologi Gregory Bealen Ilmestyskirjan selitysteos, jossa on enemmän sivuja kuin koko Raamatussa. Tässä valossa Ellen Whiten kirjasarja ei ole poikkeava, mitä tulee pituuteen. Tai mitä sanoisit sille anglikaaniteologille, joka kirjoitti Paavalin filippiläiskirjeen selityksen, jossa on lähes 700 sivua, kun Paavalin tekstiä on vain muutama sivu?

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Teologia ja Jeesuksen opetus ovat täysin eri asia.
        Apostolien tullessa uskoon teologialla ei ollut mitää osuutta asiaan.Samoin kun ensimmäiset ihmiset käntyivä kristinuskoon apostolien aikana.

        Mikäli teologia olisi hyödyksi, alkuseurakuntaa ei olisi voinut syntyäkään.
        Aikojen kuluessa Paavalin ennustus kävi toteen hänen seuraajistaan.Teologian kehitys on suorassa suhteessa luopumuksen lisääntymiseen.
        Miten selität tämän?


      • Timo Flink
        moi kirjoitti:

        Teologia ja Jeesuksen opetus ovat täysin eri asia.
        Apostolien tullessa uskoon teologialla ei ollut mitää osuutta asiaan.Samoin kun ensimmäiset ihmiset käntyivä kristinuskoon apostolien aikana.

        Mikäli teologia olisi hyödyksi, alkuseurakuntaa ei olisi voinut syntyäkään.
        Aikojen kuluessa Paavalin ennustus kävi toteen hänen seuraajistaan.Teologian kehitys on suorassa suhteessa luopumuksen lisääntymiseen.
        Miten selität tämän?

        Nimimerkillä "moi",

        Teologia tulee kahdesta kreikan sanasta, "theos" ja "logos", ja tarkoittaa suppeammin oppia Jumalasta ja laajemmin kristinuskon opetusta. Ei se ole uskon vastakohta. Jeesuksen opetukset ovat teologiaa. Apostolisen seurakunnan opetus on teologiaa. Paavalin kirjeet ovat teologiaa. Luulen, että se miksi sanalla on nykyisin niin huono maine johtuu siitä, että on olemassa teologeja, jotka yrittävät väkisin eriyttää uskon ja teologian (ns. historialliskriittinen raamatuntulkinta). Adventtikirkko ei periaatesyistä hyväksy historiallikriittistä tulkintaa, koska yksi aidon teologian tarkoituksista on esittää Raamatun opetukset järjestelmällisesti niin, että ihminen voi kasvaa uskon suhteessaan Jeesukseen. Itse olen ns. historialliskielitieteellinen tutkija enkä allekirjoita historialliskriittisen koulukunnan oletuksia tai päätelmiä. On totta, että alkuseurakunnan ajan jälkeen teologinen kehitys vei kirkkoa luopumuksen tielle, mutta se ei tarkoita, että kaikki teologia olisi luopumusta. Muussa tapauksessa protestanttinen uskonpuhdistuskin olisi luopumusta, koska se perustui ristin teologiaan (Lutherin käyttämä ilmaisu).

        Mainittakoon lisäksi, vaikka onkin hieman eri viestiin, että en ole täällä virallisena kirkkoni äänitorvena käännyttämässä ketään. Halusin ainoastaan korjata muutaman väärinkäsityksen ja vastata esitettyihin kysymyksiin.

        Ehkä pari sanaa sapatista lopuksi. Olen entinen luterilainen. Käännyin adventiksi noin 10 vuotta sitten. Miksi vietän sapattia? Syy on aika yksinkertainen. Jeesus vietti sapattia ja sanoi olevansa sapatin Herra. Paavali vietti sapattia ja saarnasi sapattisin evankeliumia (mikäs sen parempi päivä, kun sekä evankeliumin että sapatin sisältö on Kristus meidän vanhurskautemme). Niin minäkin teen. Vietän sapattia ja julistan sapattisin saarnoissani evankeliumia.

        Oman teologiani voin helposti pukea seuraavaan ajatukseen: kaikki Raamatun totuudet kiertävät yhden suuren totuuden ympärillä, Kristus ristiinnaulittuna, ja selittävät sitä samalla kun risti selittää ne kaikki muut. Siksi olen adventisti. Henkilökohtainen näkemykseni on, että adventistinen teologia on paras kokonaisvaltainen selitys Jeesuksesta ja hänen ristinkuolemansa merkityksestä. Siitä sapatissakin on kyse.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko


      • Timo Flink
        K.O. kirjoitti:

        Adventisti Timo Flink:

        "Siis, lyhyesti, uskon, että sapatti näyttelee tärkeää osaa ihmisen ja Jumalan välisesssä liittosuhteessa. Sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle."

        Tämä on juuri se ydinasia, joka on EVANKELIUMIN TOTUUDEN vastainen adventismissa.


        Paavali julisti vanginvartijalle evankeliumin: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".

        Adventistisaarnaaja sanoisi: "Usko Herraan Jeesukseen ja pidä sapatti, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".

        Adventistin evankeliumi on erilainen, koska sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle."

        Sapatin pyhittämisestä lauantaina tulee pelastuksen ehto!

        Selvennykseksi:

        Paavali puhui vanginvartijalle pelastuksen perusteesta, uskosta Jeesukseen.

        Minä kirjoitin pelastuneen ihmisen uskon suhteesta Jeesukseen, joka on seuraus pelastuksen vastaanottamisesta, en niistä perusteista, joilla Jumala julistaa ihmisen vanhurskaaksi ja jonka perusteella ihminen tulee osalliseksi pelastuksesta.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko


      • pauttia
        Timo Flink kirjoitti:

        Selvennykseksi:

        Paavali puhui vanginvartijalle pelastuksen perusteesta, uskosta Jeesukseen.

        Minä kirjoitin pelastuneen ihmisen uskon suhteesta Jeesukseen, joka on seuraus pelastuksen vastaanottamisesta, en niistä perusteista, joilla Jumala julistaa ihmisen vanhurskaaksi ja jonka perusteella ihminen tulee osalliseksi pelastuksesta.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        ===>>>Minä kirjoitin pelastuneen ihmisen uskon suhteesta Jeesukseen, joka on seuraus pelastuksen vastaanottamisesta, en niistä perusteista, joilla Jumala julistaa ihmisen vanhurskaaksi ja jonka perusteella ihminen tulee osalliseksi pelastuksesta.


      • Timo Flink kirjoitti:

        Nimimerkillä "moi",

        Teologia tulee kahdesta kreikan sanasta, "theos" ja "logos", ja tarkoittaa suppeammin oppia Jumalasta ja laajemmin kristinuskon opetusta. Ei se ole uskon vastakohta. Jeesuksen opetukset ovat teologiaa. Apostolisen seurakunnan opetus on teologiaa. Paavalin kirjeet ovat teologiaa. Luulen, että se miksi sanalla on nykyisin niin huono maine johtuu siitä, että on olemassa teologeja, jotka yrittävät väkisin eriyttää uskon ja teologian (ns. historialliskriittinen raamatuntulkinta). Adventtikirkko ei periaatesyistä hyväksy historiallikriittistä tulkintaa, koska yksi aidon teologian tarkoituksista on esittää Raamatun opetukset järjestelmällisesti niin, että ihminen voi kasvaa uskon suhteessaan Jeesukseen. Itse olen ns. historialliskielitieteellinen tutkija enkä allekirjoita historialliskriittisen koulukunnan oletuksia tai päätelmiä. On totta, että alkuseurakunnan ajan jälkeen teologinen kehitys vei kirkkoa luopumuksen tielle, mutta se ei tarkoita, että kaikki teologia olisi luopumusta. Muussa tapauksessa protestanttinen uskonpuhdistuskin olisi luopumusta, koska se perustui ristin teologiaan (Lutherin käyttämä ilmaisu).

        Mainittakoon lisäksi, vaikka onkin hieman eri viestiin, että en ole täällä virallisena kirkkoni äänitorvena käännyttämässä ketään. Halusin ainoastaan korjata muutaman väärinkäsityksen ja vastata esitettyihin kysymyksiin.

        Ehkä pari sanaa sapatista lopuksi. Olen entinen luterilainen. Käännyin adventiksi noin 10 vuotta sitten. Miksi vietän sapattia? Syy on aika yksinkertainen. Jeesus vietti sapattia ja sanoi olevansa sapatin Herra. Paavali vietti sapattia ja saarnasi sapattisin evankeliumia (mikäs sen parempi päivä, kun sekä evankeliumin että sapatin sisältö on Kristus meidän vanhurskautemme). Niin minäkin teen. Vietän sapattia ja julistan sapattisin saarnoissani evankeliumia.

        Oman teologiani voin helposti pukea seuraavaan ajatukseen: kaikki Raamatun totuudet kiertävät yhden suuren totuuden ympärillä, Kristus ristiinnaulittuna, ja selittävät sitä samalla kun risti selittää ne kaikki muut. Siksi olen adventisti. Henkilökohtainen näkemykseni on, että adventistinen teologia on paras kokonaisvaltainen selitys Jeesuksesta ja hänen ristinkuolemansa merkityksestä. Siitä sapatissakin on kyse.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Kun nyt puskista huutelet vastauksia kirjoituksiini, niin vastaanpa sinulle.

        Sanot: "Mainittakoon lisäksi, vaikka onkin hieman eri viestiin, että en ole täällä virallisena kirkkoni äänitorvena käännyttämässä ketään. Halusin ainoastaan korjata muutaman väärinkäsityksen ja vastata esitettyihin kysymyksiin."

        Allekirjoitat kirjoituksesi:
        "Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko "

        Jos kirjoittaisit nimellä Timo Flink (etkä olisi pappi), kirjoitus olisi yksityiskirjoituksesi. Jos kirjoittaisit teologi Timo Flink, kirjoitus olisi vieläkin yksityiskirjoituksesi, mutta korostaisit siinä koulutustasi. Mutta nyt kun allekirjoitat tekstisi Suomen Adventtikirkon nimissä, niin silloin edustat virallisesti Suomen Adventtikirkkoa.

        Jos saat kotiisi kirjeen Matti Mutikaiselta, niin se on yksityiskirje. Jos saat kirjeen, joka on allekirjoitettu Matti Mutikainen Helsingin verovirasto, niin silloin se on virallinen veroviraston kirje. Jos Mutikainen yksityishenkilönä käskee sinun maksaa verosi jostain tietystä tulostasi, niin se ei edellytä mitään toimenpiteitä. Vain uhka, että hän käräyttää sinut verovirastolle leijuu ilmassa. Mutta jos saat Matti Mutikaiselta Helsingin Verovirastosta kirjeen, jossa sinua käsketään maksamaan verosi tietystä tulostasi, niin silloin on jo virallinen prosessi menossa ja siihen on reagoitava.

        Kun ilmoitat olevasi Adventtikikon pappi, niin olet sitä 24 tuntia vuorokaudessa. Olet kirkon virallinen edustaja joka tapauksessa. Papin virka ei ole mikään 8.00-17.00 virka.


      • annu42
        pauttia kirjoitti:

        ===>>>Minä kirjoitin pelastuneen ihmisen uskon suhteesta Jeesukseen, joka on seuraus pelastuksen vastaanottamisesta, en niistä perusteista, joilla Jumala julistaa ihmisen vanhurskaaksi ja jonka perusteella ihminen tulee osalliseksi pelastuksesta.

        >>>"Danielin profetiat puhuvat pelkästään maallisesta Israelista ja muista maallisista kansoista.PELKÄSTÄÄN."

        Tämä väitteesi tuskin pitää paikkaansa. Juuri Danielin kirja on profeetallinen kirja. "niin hän sanoi: "Mene, Daniel, sillä ne sanat pysyvät lukittuina ja sinetöityinä lopun aikaan asti. --- eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät." (Dan. 12:9-10b) Vasta nyt lopun aikana on alettu ymmärtää, mitä Danielin kirja todella merkitsee.

        Sen luvuissa kaksi ja seitsemän on ihmeen tarkat kuvaukset tulevista maailmanvalloista. Danielin toisessa luvussa vallat alkavat Babylonista, jonka kuningas näki unen. Hän etsi selittäjää, ja Daniel selitti ne hänelle, koska Jumala oli antanut näyt Danielille. Nuo kuvapatsaan kuvaukset esittävät maailmanvallat aivan niiden ominaisuuksien mukaan. Metallit kuvaavat noiden valtojen ominaisuuksia, jotka olivat niille merkityksellisiä.
        1. Sinä olet kultainen pää= Babylon (jae 38)
        2. Sinun jälkeesi nousee toinen, joka on halvempi kuin sinun (käsivarret)=Meedo-Persia(jae 39)
        3. Sitten tulee kolmas valtakunta, joka on vaskea= Kreikka(jae 39)
        4. Neljäs valtakunta on tuleva, luja kuin rauta = Rooma (rautainen Rooma, jae 40)
        5. Jalkaterien osaksi rautaa, osaksi savea= kymmnen kuninkaan Eurooppa, osaksi luja osaksi hauras. (jae 41-42)
        Nythän näemme, että EU yrittää yhdistää nämä alueensa valtakunnat yhdeksi suureksi. Me luemme, että Raamattu sanoo: "Ne eivät yhdisty toinen toisiinsa, niinkuin ei rautakaan sekaannu saveen" (jae 42b) Aika näyttää meille, kumpi on oikeampi ihmisten yritys tehdä luja EU vai Jumalan sana: Ne eivät yhdisty!

        Seuraavan kuninkaan Belsassarin aikana Daniel näkee näyn yöllä unessa. Hänelle näytetään neljä petoa, jotka nousevat merestä(kansat).
        1. Leijona = Babylon, kotkansiipinen hallitsija, joka pysäytetiin valtansa aikana, ja hänelle annettiin ihmisen sydän= Nebukadnessar. Tämä leijona olikin Babylonin kuvatuin eläin.
        2. Karhu, koka makasi toisella kyljellään, suussa kolme kylkiluuta = Meedo-Persia, joka valloitti kolme muuta valtakuntaa, luut suussa, makuu toisella kyljellä osoitti, että toinen valtio oli heikompi.
        3. Pantteri = Kreikka Aleksanteri Suuren aikaan, nelisiipisen pantterin nopeus kuvaa Kreikan kuninkaan valloitusretkiä aina idän valtakuntiin asti. Kun hän kuoli 30-vuotiaana, hänen neljä sotapäällikköään jakoivat valtakunnan ja näin pedolla on nuo neljä päätä.
        4. Kauhea, hirmuinen, ylen väkevä peto rautaisine hampaineen= Rooma. Se söi ja murskasi kaiken ja tallasi jalkoihinsa. Se on erilainen kuin muut ja sillä on kymmenen sarvea. Sarvet ovat juuri nuo kymmenen kuningasta, jotka nousivat kansainvaelluksen jälkeen.
        5. Pieni sarvi = Nousi näiden kymmenen kuninkaan keskeltä. Se on uskonnollinen järjestelmä, joka nousi omaksi vallakseen. Siitä erosivat idän kirkot, joten kolme sarvista reväistiin pois. Jäljelle jäin valta, jolla on ihmisen silmät ja suu, joka herjaten puhui.

        Seuraavaksi tulee näky tuomiosta, joka kohtaa kaikkia meitä, ja myös tätä viimeistä petovaltaa, joka herjaa Jumalaa. "Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. Seuraava profeetallinen ennustus on taasen vielä edessä päin: "Sitten oikeus istuu tuomiolle, ja hänen (pedon) valtansa otetaan pois ja hävitetään ja tuhotaan loppuun asti." (Dan. 7:26)

        Tämän jälkeen Korkeimman pyhien kansalle annetaan valtakunta, joka on iankaikkinen valtakunta, ja kaikki palvelevat häntä (Jumala) ja ovat hänelle alamaiset.

        Danielin kirja on nimenomaan nyt avautunut ja sitä voi tutkia rinnan Ilmestyskirjan kanssa. Ne täydentävät toisiaan ja niissä on tämän maailman historia pienoiskuvina.

        Ellet tätä hyväksy, taidat olla itse hämärän rajamailla...


      • Timo Flink
        uskova_1 kirjoitti:

        Kun nyt puskista huutelet vastauksia kirjoituksiini, niin vastaanpa sinulle.

        Sanot: "Mainittakoon lisäksi, vaikka onkin hieman eri viestiin, että en ole täällä virallisena kirkkoni äänitorvena käännyttämässä ketään. Halusin ainoastaan korjata muutaman väärinkäsityksen ja vastata esitettyihin kysymyksiin."

        Allekirjoitat kirjoituksesi:
        "Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko "

        Jos kirjoittaisit nimellä Timo Flink (etkä olisi pappi), kirjoitus olisi yksityiskirjoituksesi. Jos kirjoittaisit teologi Timo Flink, kirjoitus olisi vieläkin yksityiskirjoituksesi, mutta korostaisit siinä koulutustasi. Mutta nyt kun allekirjoitat tekstisi Suomen Adventtikirkon nimissä, niin silloin edustat virallisesti Suomen Adventtikirkkoa.

        Jos saat kotiisi kirjeen Matti Mutikaiselta, niin se on yksityiskirje. Jos saat kirjeen, joka on allekirjoitettu Matti Mutikainen Helsingin verovirasto, niin silloin se on virallinen veroviraston kirje. Jos Mutikainen yksityishenkilönä käskee sinun maksaa verosi jostain tietystä tulostasi, niin se ei edellytä mitään toimenpiteitä. Vain uhka, että hän käräyttää sinut verovirastolle leijuu ilmassa. Mutta jos saat Matti Mutikaiselta Helsingin Verovirastosta kirjeen, jossa sinua käsketään maksamaan verosi tietystä tulostasi, niin silloin on jo virallinen prosessi menossa ja siihen on reagoitava.

        Kun ilmoitat olevasi Adventtikikon pappi, niin olet sitä 24 tuntia vuorokaudessa. Olet kirkon virallinen edustaja joka tapauksessa. Papin virka ei ole mikään 8.00-17.00 virka.

        Nimimerkki "uskova_1",

        En ilmeisesti osannut ilmaista asiaani selkeästi. Jos luet lähettämäni vastaukset, huomaat, missä kohtaa esitin virallisen adventistisen teologian kannan (ja siten edustan Adventtikirkkoa) ja missä kohtaa oman henkilökohtaisen kantani (kirjoitinhan niin). Ja tähdensin nimen omaan sitä, etten ole *käännyttämässä* ketään.

        En ole pappi. Olen seurakuntapastori. Teologiassa nämä eivät ole sama asia, vaikka kansan suussa usein ovatkin. Toiseksi, minua ei ole vihitty pastoriksi (vielä), joten siksi signeeraan nimikkeeni sanalla "teologi". Adventtikirkossa pastorivihkimystä ei saa sillä perusteella, että suorittaa yliopistollisen teologisen tutkinnon, vaan vasta vuosien työkokemuksen jälkeen, mikäli kirkko katsoo työntekijän olevan luotettava ja Herran siunaus lepää työn yllä. Kolmanneksi, en viesti nimimerkillä, koska olen sitä mieltä, että ihmisen pitää uskaltaa pysyä julkisesti sanojensa takana. Neljänneksi, kirjoitin alle "Suomen Adventtikirkko" siitä syystä, että halusin ihmisten tiedostavan mistä tulen. Toivottavasti tämä selkeytti asiaa.

        Mainittakoon lisäksi, että tulin katselemaan tätä keskustelua, koska minulle siitä mainittiin ja halusin nähdä mitä täällä kirjoitetaan. Kirkko ei ole minua tänne lähettänyt, jos joku sellaisen käsityksen on kirjoituksistani saanut.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko


      • pauttia
        annu42 kirjoitti:

        >>>"Danielin profetiat puhuvat pelkästään maallisesta Israelista ja muista maallisista kansoista.PELKÄSTÄÄN."

        Tämä väitteesi tuskin pitää paikkaansa. Juuri Danielin kirja on profeetallinen kirja. "niin hän sanoi: "Mene, Daniel, sillä ne sanat pysyvät lukittuina ja sinetöityinä lopun aikaan asti. --- eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät." (Dan. 12:9-10b) Vasta nyt lopun aikana on alettu ymmärtää, mitä Danielin kirja todella merkitsee.

        Sen luvuissa kaksi ja seitsemän on ihmeen tarkat kuvaukset tulevista maailmanvalloista. Danielin toisessa luvussa vallat alkavat Babylonista, jonka kuningas näki unen. Hän etsi selittäjää, ja Daniel selitti ne hänelle, koska Jumala oli antanut näyt Danielille. Nuo kuvapatsaan kuvaukset esittävät maailmanvallat aivan niiden ominaisuuksien mukaan. Metallit kuvaavat noiden valtojen ominaisuuksia, jotka olivat niille merkityksellisiä.
        1. Sinä olet kultainen pää= Babylon (jae 38)
        2. Sinun jälkeesi nousee toinen, joka on halvempi kuin sinun (käsivarret)=Meedo-Persia(jae 39)
        3. Sitten tulee kolmas valtakunta, joka on vaskea= Kreikka(jae 39)
        4. Neljäs valtakunta on tuleva, luja kuin rauta = Rooma (rautainen Rooma, jae 40)
        5. Jalkaterien osaksi rautaa, osaksi savea= kymmnen kuninkaan Eurooppa, osaksi luja osaksi hauras. (jae 41-42)
        Nythän näemme, että EU yrittää yhdistää nämä alueensa valtakunnat yhdeksi suureksi. Me luemme, että Raamattu sanoo: "Ne eivät yhdisty toinen toisiinsa, niinkuin ei rautakaan sekaannu saveen" (jae 42b) Aika näyttää meille, kumpi on oikeampi ihmisten yritys tehdä luja EU vai Jumalan sana: Ne eivät yhdisty!

        Seuraavan kuninkaan Belsassarin aikana Daniel näkee näyn yöllä unessa. Hänelle näytetään neljä petoa, jotka nousevat merestä(kansat).
        1. Leijona = Babylon, kotkansiipinen hallitsija, joka pysäytetiin valtansa aikana, ja hänelle annettiin ihmisen sydän= Nebukadnessar. Tämä leijona olikin Babylonin kuvatuin eläin.
        2. Karhu, koka makasi toisella kyljellään, suussa kolme kylkiluuta = Meedo-Persia, joka valloitti kolme muuta valtakuntaa, luut suussa, makuu toisella kyljellä osoitti, että toinen valtio oli heikompi.
        3. Pantteri = Kreikka Aleksanteri Suuren aikaan, nelisiipisen pantterin nopeus kuvaa Kreikan kuninkaan valloitusretkiä aina idän valtakuntiin asti. Kun hän kuoli 30-vuotiaana, hänen neljä sotapäällikköään jakoivat valtakunnan ja näin pedolla on nuo neljä päätä.
        4. Kauhea, hirmuinen, ylen väkevä peto rautaisine hampaineen= Rooma. Se söi ja murskasi kaiken ja tallasi jalkoihinsa. Se on erilainen kuin muut ja sillä on kymmenen sarvea. Sarvet ovat juuri nuo kymmenen kuningasta, jotka nousivat kansainvaelluksen jälkeen.
        5. Pieni sarvi = Nousi näiden kymmenen kuninkaan keskeltä. Se on uskonnollinen järjestelmä, joka nousi omaksi vallakseen. Siitä erosivat idän kirkot, joten kolme sarvista reväistiin pois. Jäljelle jäin valta, jolla on ihmisen silmät ja suu, joka herjaten puhui.

        Seuraavaksi tulee näky tuomiosta, joka kohtaa kaikkia meitä, ja myös tätä viimeistä petovaltaa, joka herjaa Jumalaa. "Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. Seuraava profeetallinen ennustus on taasen vielä edessä päin: "Sitten oikeus istuu tuomiolle, ja hänen (pedon) valtansa otetaan pois ja hävitetään ja tuhotaan loppuun asti." (Dan. 7:26)

        Tämän jälkeen Korkeimman pyhien kansalle annetaan valtakunta, joka on iankaikkinen valtakunta, ja kaikki palvelevat häntä (Jumala) ja ovat hänelle alamaiset.

        Danielin kirja on nimenomaan nyt avautunut ja sitä voi tutkia rinnan Ilmestyskirjan kanssa. Ne täydentävät toisiaan ja niissä on tämän maailman historia pienoiskuvina.

        Ellet tätä hyväksy, taidat olla itse hämärän rajamailla...

        ...kyse on puheesikin mukaan edelleen maallisesta vallankäytöstä, joka tietenkin havaintolenikin mukaan jatkuu.
        Niin ovat kaikki pedotkin maalista valtajärjestelmää eikä ne muksi muutu.
        Näinhän on lainauksissasikin.
        Pahuus lisääntyy koko ajan tämän maailman loppuun asti MYÖS JEESUKSEN puheen mukaan.
        Se mitä minä kerron puhuu toisesta ryhmästä ihmisiä jotka ovat näiden ennustusten ulkopuolella ja joista on tiedot toisaalla.
        Eihän Paavalikaan kuulunut silloiseen järjestelmään muuta kuin sen vainoamana uhrina.
        Samaa hän myös opetti seurakuntalaisilleen.
        Onhan maallinenkin Israel vielä keskuudessamme niille ennustuksille jotka siitä puhuvat.Danielin ennustuksille on siis olemassa vielä "sinun kansasi" loppuun asti.
        Ymmärrys lisääntyy, se on tosi!


      • Timo Flink kirjoitti:

        Nimimerkki "uskova_1",

        En ilmeisesti osannut ilmaista asiaani selkeästi. Jos luet lähettämäni vastaukset, huomaat, missä kohtaa esitin virallisen adventistisen teologian kannan (ja siten edustan Adventtikirkkoa) ja missä kohtaa oman henkilökohtaisen kantani (kirjoitinhan niin). Ja tähdensin nimen omaan sitä, etten ole *käännyttämässä* ketään.

        En ole pappi. Olen seurakuntapastori. Teologiassa nämä eivät ole sama asia, vaikka kansan suussa usein ovatkin. Toiseksi, minua ei ole vihitty pastoriksi (vielä), joten siksi signeeraan nimikkeeni sanalla "teologi". Adventtikirkossa pastorivihkimystä ei saa sillä perusteella, että suorittaa yliopistollisen teologisen tutkinnon, vaan vasta vuosien työkokemuksen jälkeen, mikäli kirkko katsoo työntekijän olevan luotettava ja Herran siunaus lepää työn yllä. Kolmanneksi, en viesti nimimerkillä, koska olen sitä mieltä, että ihmisen pitää uskaltaa pysyä julkisesti sanojensa takana. Neljänneksi, kirjoitin alle "Suomen Adventtikirkko" siitä syystä, että halusin ihmisten tiedostavan mistä tulen. Toivottavasti tämä selkeytti asiaa.

        Mainittakoon lisäksi, että tulin katselemaan tätä keskustelua, koska minulle siitä mainittiin ja halusin nähdä mitä täällä kirjoitetaan. Kirkko ei ole minua tänne lähettänyt, jos joku sellaisen käsityksen on kirjoituksistani saanut.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Jo nyt on kummallinen kirkko. Sanomasi perusteella kirkolla ei ilmeisesti ole ketään virallista edustajaa. Vai olisiko ainoastaan johtaja Atte Helminen tai vain Paulsen USA:ssa?

        1. Kun katsoo Adventtikirkon nettisivuja, niin siellä sinä olet kirjoittanut monta kirjoitusta kirkon edustajana Nettipastorin hahmossa.

        2. Sitten Adventtikirkon Raamattuopisto (Adventtikirkon virallisilla nettisivuilla) ilmoittaa sinut sen johtajaksi:
        MEDIA7 RAAMATTUOPISTO, HELSINKI
        Postiosoite PL 200, 00121 Helsinki Käyntiosoite Annankatu 7 C
        Puhelin (09) 6120 3620
        Johtaja Timo Flink puh. (09) 6120 3623 k, 040 734 9745
        Annankatu 7
        00120 HELSINKI

        3. Adventtikirkon virallisilla nettisivuilla sinut on merkitty yhden paikallisseurakunnan eli Kallion ainoaksi saarnaviran haltijaksi:
        HELSINKI, KALLION ADVENTTISEURAKUNTA
        Perustettu 1957 Osoite Castreninkatu 12, 00530 Hki Pastori Timo Flink, (09) 541 7627 k, 040 - 734 9745 Srk.työnt. Pirkko Hellman, (09) 6120 3634 k, 044 - 526 9396 Vanhin Esa Nysten, (09) 343 1695 k, 040-765 9467

        4. Ja mitä lukeekaan unionitasolla!

        Hierarkiahan menee näin: pääkonferenssi Silver Springissä USA:ssa, sen muodostavat maanosien tai valtakuntaryhmien mukaiset osastot, joiden jäseniä taas ovat eri maiden unionit (Suomen unioni), ja nämä taas jakaantuvat piirikuntiin ja nämä paikallisseurakuntiin, joihin jäsenet kuuluvat.

        Sinut on mainittu vuoden 2005 vuosikirjassa Adventtikirkon Suomen valiokunnan (mikä adventtikirkon virallinen termi lieneekään, Executive Committee) jäseneksi. Siis samaan nimipötköön kuin Suomen adventtikirkon johtaja Atte Helminen! Nimesi on heti johtajan ja sihteerin jälkeen. Unioni siis on Suomen adventtikirkon korkein päättävä elin, joten asemasi ei voi olla vähäinen:

        Finland Union Conference - Adventist Online Yearbook 2005 FINLAND UNION CONFERENCE
        (Suomen Adventtikirkko):
        Atte M. Helminen, Chairman; Anne Leskinen, Secretary; Harriet Fagerholm, Timo Flink, Annalisa Halonen, Kari Heikkinen, Markku Heinanen, Taisto Hillberg, Kimmo Ilola, Paivi Laitinen, Marketta Leskinen, Eila Maunu, Ari Pappinen, Riitta-Liisa Peltonen, Simo Perho, Rudolf Pohl, Jukka Rajala, Pasi Saarinen, Eeva Saarits, Tapio Saurus.
        Ministries and Services:Bible Correspondence School, Tomo Flink.

        Ilmoitatko aina saarnaa aloittaessasi, että minä en nyt sitten edusta virallisesti adventtikirkkoa enkä ole oikea pappikaan. Ilmoitatko kävellessäsi sisään opiston johtajanhuoneeseesi, että minä en nyt sitten edusta virallisesti adventtikirkkoa täällä eikä minun allekirjoittamillani papereilla täällä ole mitään arvoa, koska en ole virallinen edustaja eikä alaisten tarvitse minua pitää oikeana johtajana, vaan heidän on paras kääntyä kirkon virallisten edustajien puoleen. Suomen unionin kokouksessa allekirjoitat päätökset muiden kanssa, mutta lisäätkö nimesi jälkeen: teologian maisteri, mutta en edusta täällä virallisesti adventtikirkkoa, vaan nimikirjoitukseni on mitätön.


      • Timo Flink
        uskova_1 kirjoitti:

        Jo nyt on kummallinen kirkko. Sanomasi perusteella kirkolla ei ilmeisesti ole ketään virallista edustajaa. Vai olisiko ainoastaan johtaja Atte Helminen tai vain Paulsen USA:ssa?

        1. Kun katsoo Adventtikirkon nettisivuja, niin siellä sinä olet kirjoittanut monta kirjoitusta kirkon edustajana Nettipastorin hahmossa.

        2. Sitten Adventtikirkon Raamattuopisto (Adventtikirkon virallisilla nettisivuilla) ilmoittaa sinut sen johtajaksi:
        MEDIA7 RAAMATTUOPISTO, HELSINKI
        Postiosoite PL 200, 00121 Helsinki Käyntiosoite Annankatu 7 C
        Puhelin (09) 6120 3620
        Johtaja Timo Flink puh. (09) 6120 3623 k, 040 734 9745
        Annankatu 7
        00120 HELSINKI

        3. Adventtikirkon virallisilla nettisivuilla sinut on merkitty yhden paikallisseurakunnan eli Kallion ainoaksi saarnaviran haltijaksi:
        HELSINKI, KALLION ADVENTTISEURAKUNTA
        Perustettu 1957 Osoite Castreninkatu 12, 00530 Hki Pastori Timo Flink, (09) 541 7627 k, 040 - 734 9745 Srk.työnt. Pirkko Hellman, (09) 6120 3634 k, 044 - 526 9396 Vanhin Esa Nysten, (09) 343 1695 k, 040-765 9467

        4. Ja mitä lukeekaan unionitasolla!

        Hierarkiahan menee näin: pääkonferenssi Silver Springissä USA:ssa, sen muodostavat maanosien tai valtakuntaryhmien mukaiset osastot, joiden jäseniä taas ovat eri maiden unionit (Suomen unioni), ja nämä taas jakaantuvat piirikuntiin ja nämä paikallisseurakuntiin, joihin jäsenet kuuluvat.

        Sinut on mainittu vuoden 2005 vuosikirjassa Adventtikirkon Suomen valiokunnan (mikä adventtikirkon virallinen termi lieneekään, Executive Committee) jäseneksi. Siis samaan nimipötköön kuin Suomen adventtikirkon johtaja Atte Helminen! Nimesi on heti johtajan ja sihteerin jälkeen. Unioni siis on Suomen adventtikirkon korkein päättävä elin, joten asemasi ei voi olla vähäinen:

        Finland Union Conference - Adventist Online Yearbook 2005 FINLAND UNION CONFERENCE
        (Suomen Adventtikirkko):
        Atte M. Helminen, Chairman; Anne Leskinen, Secretary; Harriet Fagerholm, Timo Flink, Annalisa Halonen, Kari Heikkinen, Markku Heinanen, Taisto Hillberg, Kimmo Ilola, Paivi Laitinen, Marketta Leskinen, Eila Maunu, Ari Pappinen, Riitta-Liisa Peltonen, Simo Perho, Rudolf Pohl, Jukka Rajala, Pasi Saarinen, Eeva Saarits, Tapio Saurus.
        Ministries and Services:Bible Correspondence School, Tomo Flink.

        Ilmoitatko aina saarnaa aloittaessasi, että minä en nyt sitten edusta virallisesti adventtikirkkoa enkä ole oikea pappikaan. Ilmoitatko kävellessäsi sisään opiston johtajanhuoneeseesi, että minä en nyt sitten edusta virallisesti adventtikirkkoa täällä eikä minun allekirjoittamillani papereilla täällä ole mitään arvoa, koska en ole virallinen edustaja eikä alaisten tarvitse minua pitää oikeana johtajana, vaan heidän on paras kääntyä kirkon virallisten edustajien puoleen. Suomen unionin kokouksessa allekirjoitat päätökset muiden kanssa, mutta lisäätkö nimesi jälkeen: teologian maisteri, mutta en edusta täällä virallisesti adventtikirkkoa, vaan nimikirjoitukseni on mitätön.

        Tuota, minusta tuntuu, että nimimerkki "uskova_1" ei lukenut/ymmärtänyt mitä kirjoitin (postmodernin maailman ongelma). Kuten totesin, kun kirjoitin vastauksia, laitoin niihin erikseen maininnan, jos kyseessä oli oma henkilökohtainen mielipiteeni. Se ei ole sama asia kuin kirkon virallinen kanta. Eihän luterilaisessakaan kirkossa esimerkiksi yksittäisen piispan vastaus kysymykseen välttämättä ole kirkon virallinen kanta. Kyllä heilläkin on oikeus henkilökohtaisiin mielipiteisiin.

        En ole väittänyt, että kirkolla ei olisi virallisia kannanottoja tai virallisen lausunnon antajia. Toimin kirkkoni kannalta tärkeässä virassa, mutta ei se tarkoita, että kaikki mitä koskaan kirjoitan olisivat automaattisesti kirkon virallisia kannanottoja. Voin työni puitteissa vastata Adventtikirkon teologiaan liittyviin kysymyksiin, koska se on osaamisaluettani. Tässä tehtävässä sain vastattavakseni muutaman kysymyksen nettipastoripalstalla.

        Adventtikirkossa ei ole lainkaan pappeja, vaan pastoreita. Teologiassa pappi on välimies ja pastori paimen. Ne eivät ole sama asia. Kuten jo totesin, en ole vihitty pastori. Minulla on ainoastaan seurakuntapastorin valtuus. Se, että olen Suomen Adventtikirkon hallituksen jäsen, ei muuta tätä miksikään. Minulla ei ole vihityn pastorin oikeuksia, koska minua ei ole vihitty pastoriksi (vielä). Ja nimeni on listan alkupäässä yksinkertaisesti aakkosellisista syistä.

        Adventtikirkossa jokaisella kastetulla jäsenellä on saarnaamisoikeus paikallisseurakuntatasolla, koska edustamme protestantismin sitä haaraa, jossa seurakuntamallina on käytössä ns. uskovien yleinen pappeus (vapaakirkollisuus). [tätä ei pidä sotkea pappi vs. pastori kysymykseen, koska se on eri asia].

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko


      • Pidelkää minusta kiinni ett...
        Timo Flink kirjoitti:

        Tuota, minusta tuntuu, että nimimerkki "uskova_1" ei lukenut/ymmärtänyt mitä kirjoitin (postmodernin maailman ongelma). Kuten totesin, kun kirjoitin vastauksia, laitoin niihin erikseen maininnan, jos kyseessä oli oma henkilökohtainen mielipiteeni. Se ei ole sama asia kuin kirkon virallinen kanta. Eihän luterilaisessakaan kirkossa esimerkiksi yksittäisen piispan vastaus kysymykseen välttämättä ole kirkon virallinen kanta. Kyllä heilläkin on oikeus henkilökohtaisiin mielipiteisiin.

        En ole väittänyt, että kirkolla ei olisi virallisia kannanottoja tai virallisen lausunnon antajia. Toimin kirkkoni kannalta tärkeässä virassa, mutta ei se tarkoita, että kaikki mitä koskaan kirjoitan olisivat automaattisesti kirkon virallisia kannanottoja. Voin työni puitteissa vastata Adventtikirkon teologiaan liittyviin kysymyksiin, koska se on osaamisaluettani. Tässä tehtävässä sain vastattavakseni muutaman kysymyksen nettipastoripalstalla.

        Adventtikirkossa ei ole lainkaan pappeja, vaan pastoreita. Teologiassa pappi on välimies ja pastori paimen. Ne eivät ole sama asia. Kuten jo totesin, en ole vihitty pastori. Minulla on ainoastaan seurakuntapastorin valtuus. Se, että olen Suomen Adventtikirkon hallituksen jäsen, ei muuta tätä miksikään. Minulla ei ole vihityn pastorin oikeuksia, koska minua ei ole vihitty pastoriksi (vielä). Ja nimeni on listan alkupäässä yksinkertaisesti aakkosellisista syistä.

        Adventtikirkossa jokaisella kastetulla jäsenellä on saarnaamisoikeus paikallisseurakuntatasolla, koska edustamme protestantismin sitä haaraa, jossa seurakuntamallina on käytössä ns. uskovien yleinen pappeus (vapaakirkollisuus). [tätä ei pidä sotkea pappi vs. pastori kysymykseen, koska se on eri asia].

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Kukaan ei halua olla vastuussa uppoavasta laivasta.
        Kukaan ei ole kapteeni ja perämieskin puuttuu.
        Vakituinen on kateissa ja ohikulkija tuuraa!!
        Oletko kuitenkin mukana kaikissa edellämainituissa tehtävissä?


      • Sieppo
        Timo Flink kirjoitti:

        Tuota, minusta tuntuu, että nimimerkki "uskova_1" ei lukenut/ymmärtänyt mitä kirjoitin (postmodernin maailman ongelma). Kuten totesin, kun kirjoitin vastauksia, laitoin niihin erikseen maininnan, jos kyseessä oli oma henkilökohtainen mielipiteeni. Se ei ole sama asia kuin kirkon virallinen kanta. Eihän luterilaisessakaan kirkossa esimerkiksi yksittäisen piispan vastaus kysymykseen välttämättä ole kirkon virallinen kanta. Kyllä heilläkin on oikeus henkilökohtaisiin mielipiteisiin.

        En ole väittänyt, että kirkolla ei olisi virallisia kannanottoja tai virallisen lausunnon antajia. Toimin kirkkoni kannalta tärkeässä virassa, mutta ei se tarkoita, että kaikki mitä koskaan kirjoitan olisivat automaattisesti kirkon virallisia kannanottoja. Voin työni puitteissa vastata Adventtikirkon teologiaan liittyviin kysymyksiin, koska se on osaamisaluettani. Tässä tehtävässä sain vastattavakseni muutaman kysymyksen nettipastoripalstalla.

        Adventtikirkossa ei ole lainkaan pappeja, vaan pastoreita. Teologiassa pappi on välimies ja pastori paimen. Ne eivät ole sama asia. Kuten jo totesin, en ole vihitty pastori. Minulla on ainoastaan seurakuntapastorin valtuus. Se, että olen Suomen Adventtikirkon hallituksen jäsen, ei muuta tätä miksikään. Minulla ei ole vihityn pastorin oikeuksia, koska minua ei ole vihitty pastoriksi (vielä). Ja nimeni on listan alkupäässä yksinkertaisesti aakkosellisista syistä.

        Adventtikirkossa jokaisella kastetulla jäsenellä on saarnaamisoikeus paikallisseurakuntatasolla, koska edustamme protestantismin sitä haaraa, jossa seurakuntamallina on käytössä ns. uskovien yleinen pappeus (vapaakirkollisuus). [tätä ei pidä sotkea pappi vs. pastori kysymykseen, koska se on eri asia].

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Vatkaat valtuuksistasi ja pappeudestasi eestaas -kirkkosi opeista samoin - ja Ellenistä. Oletko edes varma, ettet kuulu jehoviin!


      • Sieppo

        On ja ei Mikael. Niin tietysti - mikään ei ole varmaa. Oletko edes varma ettet ole jehovalainen?


      • Pidelkää minusta kiinni ett...
        Sieppo kirjoitti:

        Vatkaat valtuuksistasi ja pappeudestasi eestaas -kirkkosi opeista samoin - ja Ellenistä. Oletko edes varma, ettet kuulu jehoviin!

        Kyllä se mitä allekirjoitusta käyttää, pitää myös olla osoitus valtuuksista.
        Luottamus on juuri sitä mihin itse antaa aiheen.
        Täällä kun ei voi olla vain "luottamusta nauttivan näköinen".


      • Vaparilainen
        Timo Flink kirjoitti:

        Tuota, minusta tuntuu, että nimimerkki "uskova_1" ei lukenut/ymmärtänyt mitä kirjoitin (postmodernin maailman ongelma). Kuten totesin, kun kirjoitin vastauksia, laitoin niihin erikseen maininnan, jos kyseessä oli oma henkilökohtainen mielipiteeni. Se ei ole sama asia kuin kirkon virallinen kanta. Eihän luterilaisessakaan kirkossa esimerkiksi yksittäisen piispan vastaus kysymykseen välttämättä ole kirkon virallinen kanta. Kyllä heilläkin on oikeus henkilökohtaisiin mielipiteisiin.

        En ole väittänyt, että kirkolla ei olisi virallisia kannanottoja tai virallisen lausunnon antajia. Toimin kirkkoni kannalta tärkeässä virassa, mutta ei se tarkoita, että kaikki mitä koskaan kirjoitan olisivat automaattisesti kirkon virallisia kannanottoja. Voin työni puitteissa vastata Adventtikirkon teologiaan liittyviin kysymyksiin, koska se on osaamisaluettani. Tässä tehtävässä sain vastattavakseni muutaman kysymyksen nettipastoripalstalla.

        Adventtikirkossa ei ole lainkaan pappeja, vaan pastoreita. Teologiassa pappi on välimies ja pastori paimen. Ne eivät ole sama asia. Kuten jo totesin, en ole vihitty pastori. Minulla on ainoastaan seurakuntapastorin valtuus. Se, että olen Suomen Adventtikirkon hallituksen jäsen, ei muuta tätä miksikään. Minulla ei ole vihityn pastorin oikeuksia, koska minua ei ole vihitty pastoriksi (vielä). Ja nimeni on listan alkupäässä yksinkertaisesti aakkosellisista syistä.

        Adventtikirkossa jokaisella kastetulla jäsenellä on saarnaamisoikeus paikallisseurakuntatasolla, koska edustamme protestantismin sitä haaraa, jossa seurakuntamallina on käytössä ns. uskovien yleinen pappeus (vapaakirkollisuus). [tätä ei pidä sotkea pappi vs. pastori kysymykseen, koska se on eri asia].

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Olet virallinen edustaja kuten ykkönen sanoo. Pappi
        /piispa/pastori/saarnamies on kaikki virkoja ei yleistä pappeutta.


      • Sieppo
        Timo Flink kirjoitti:

        Tuota, minusta tuntuu, että nimimerkki "uskova_1" ei lukenut/ymmärtänyt mitä kirjoitin (postmodernin maailman ongelma). Kuten totesin, kun kirjoitin vastauksia, laitoin niihin erikseen maininnan, jos kyseessä oli oma henkilökohtainen mielipiteeni. Se ei ole sama asia kuin kirkon virallinen kanta. Eihän luterilaisessakaan kirkossa esimerkiksi yksittäisen piispan vastaus kysymykseen välttämättä ole kirkon virallinen kanta. Kyllä heilläkin on oikeus henkilökohtaisiin mielipiteisiin.

        En ole väittänyt, että kirkolla ei olisi virallisia kannanottoja tai virallisen lausunnon antajia. Toimin kirkkoni kannalta tärkeässä virassa, mutta ei se tarkoita, että kaikki mitä koskaan kirjoitan olisivat automaattisesti kirkon virallisia kannanottoja. Voin työni puitteissa vastata Adventtikirkon teologiaan liittyviin kysymyksiin, koska se on osaamisaluettani. Tässä tehtävässä sain vastattavakseni muutaman kysymyksen nettipastoripalstalla.

        Adventtikirkossa ei ole lainkaan pappeja, vaan pastoreita. Teologiassa pappi on välimies ja pastori paimen. Ne eivät ole sama asia. Kuten jo totesin, en ole vihitty pastori. Minulla on ainoastaan seurakuntapastorin valtuus. Se, että olen Suomen Adventtikirkon hallituksen jäsen, ei muuta tätä miksikään. Minulla ei ole vihityn pastorin oikeuksia, koska minua ei ole vihitty pastoriksi (vielä). Ja nimeni on listan alkupäässä yksinkertaisesti aakkosellisista syistä.

        Adventtikirkossa jokaisella kastetulla jäsenellä on saarnaamisoikeus paikallisseurakuntatasolla, koska edustamme protestantismin sitä haaraa, jossa seurakuntamallina on käytössä ns. uskovien yleinen pappeus (vapaakirkollisuus). [tätä ei pidä sotkea pappi vs. pastori kysymykseen, koska se on eri asia].

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Timo Flink, teologi, Suomen Adventtikirkko.

        Edustatko tällä allekirjoituksella jehovan todistajia kun et adventisteja?


      • ei jummarra
        Timo Flink kirjoitti:

        Tuota, minusta tuntuu, että nimimerkki "uskova_1" ei lukenut/ymmärtänyt mitä kirjoitin (postmodernin maailman ongelma). Kuten totesin, kun kirjoitin vastauksia, laitoin niihin erikseen maininnan, jos kyseessä oli oma henkilökohtainen mielipiteeni. Se ei ole sama asia kuin kirkon virallinen kanta. Eihän luterilaisessakaan kirkossa esimerkiksi yksittäisen piispan vastaus kysymykseen välttämättä ole kirkon virallinen kanta. Kyllä heilläkin on oikeus henkilökohtaisiin mielipiteisiin.

        En ole väittänyt, että kirkolla ei olisi virallisia kannanottoja tai virallisen lausunnon antajia. Toimin kirkkoni kannalta tärkeässä virassa, mutta ei se tarkoita, että kaikki mitä koskaan kirjoitan olisivat automaattisesti kirkon virallisia kannanottoja. Voin työni puitteissa vastata Adventtikirkon teologiaan liittyviin kysymyksiin, koska se on osaamisaluettani. Tässä tehtävässä sain vastattavakseni muutaman kysymyksen nettipastoripalstalla.

        Adventtikirkossa ei ole lainkaan pappeja, vaan pastoreita. Teologiassa pappi on välimies ja pastori paimen. Ne eivät ole sama asia. Kuten jo totesin, en ole vihitty pastori. Minulla on ainoastaan seurakuntapastorin valtuus. Se, että olen Suomen Adventtikirkon hallituksen jäsen, ei muuta tätä miksikään. Minulla ei ole vihityn pastorin oikeuksia, koska minua ei ole vihitty pastoriksi (vielä). Ja nimeni on listan alkupäässä yksinkertaisesti aakkosellisista syistä.

        Adventtikirkossa jokaisella kastetulla jäsenellä on saarnaamisoikeus paikallisseurakuntatasolla, koska edustamme protestantismin sitä haaraa, jossa seurakuntamallina on käytössä ns. uskovien yleinen pappeus (vapaakirkollisuus). [tätä ei pidä sotkea pappi vs. pastori kysymykseen, koska se on eri asia].

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Uskonnosta en tiedä ateistina mitään, mutta lakipykälät ulkoa ja sisältä. Otat noin allekirjoittaessasi Adventtikirkon viralliset valtuudet. Voin huomenna töistä panna pykälät tulemaan.


      • Timo Flink
        Sieppo kirjoitti:

        On ja ei Mikael. Niin tietysti - mikään ei ole varmaa. Oletko edes varma ettet ole jehovalainen?

        Sen mitä nyt kirjoitan kirjoitan tasan yksityishenkilönä. Tämä EI ole Adventtikirkon virallinen kannanotto, vaan henkilökohtainen.

        Täällä ei edes haluta ymmärtää, mitä joku toinen kirjoittaa. Näyttää siltä, että useammatkin kirjoittajat tarkoitushakuisesti vääntävät kaiken kirjoitetun umpisolmuun, vaikka mitä joku yrittää sanoa.

        Täällä palstalla on esitetty väitteitä Adventtikirkon opista, jotka eivät paikkaansa. Niihin päätin vastata tehtäväni puolesta. Sen lisäksi olen esittänyt omia henkilökohtaisia mielipiteitäni. En ymmärrä, miksi täällä eräät haluavat väkisin väittää niitä virallisiksi kirkon kannanotoiksi, vaikka nimen omaan kirjoitin, että ne ovat omia henkilökohtaisia näkemyksiäni.

        Työtehtäväni raamattuopistossa ei tee minusta pappia eikä sitä tee jäsenyyteni kirkon hallituksessa. Enemmistä hallituksen jäsenistä on tällä hetkellä maallikkoja (tiedoksi). Nämä ovat aivan eri asioita kuin seurakuntapastorin tai pastorin valtuudet. Työtehtäväni eivät myöskään tee automaattisesti kirjoituksistani kirkon virallisia kannanottoja.

        En ole vatkannut mitään suhteessa Mikaeliin, joten Siepon väite on tuulesta temmattu.

        Ateistille sen verran tiedoksi, että signeeraus "Suomen Adventtikirkko" ei tee lausunnosta virallista kirkon kannanottoa, jos tekstissä suoraan sanotaan, että se on henkilökohtainen lausunto. Sen verran minäkin lakia tunnen. Se ilmaisee, kuka on työnantajani. Tämä on yleinen signeeraustapa emailissa. Esimerkiksi väitöskirjatyötäni ohjaavan professorin nimen alla on merkintä "Joensuun yliopisto". En minä silti väitä, että hänen henkilökohtainen emailinsa minulle olisi Joensuun yliopiston virallinen kannanotto.

        On selvää, että tälle palstalle kirjoittaa henkilöitä, jotka tarkoitushakuisesti parjaavat muita eivätkä kykene asialliseen keskusteluun. Minun puolestani tämä keskustelu päättyy tähän.

        Timo Flink


      • pauttia
        Timo Flink kirjoitti:

        Sen mitä nyt kirjoitan kirjoitan tasan yksityishenkilönä. Tämä EI ole Adventtikirkon virallinen kannanotto, vaan henkilökohtainen.

        Täällä ei edes haluta ymmärtää, mitä joku toinen kirjoittaa. Näyttää siltä, että useammatkin kirjoittajat tarkoitushakuisesti vääntävät kaiken kirjoitetun umpisolmuun, vaikka mitä joku yrittää sanoa.

        Täällä palstalla on esitetty väitteitä Adventtikirkon opista, jotka eivät paikkaansa. Niihin päätin vastata tehtäväni puolesta. Sen lisäksi olen esittänyt omia henkilökohtaisia mielipiteitäni. En ymmärrä, miksi täällä eräät haluavat väkisin väittää niitä virallisiksi kirkon kannanotoiksi, vaikka nimen omaan kirjoitin, että ne ovat omia henkilökohtaisia näkemyksiäni.

        Työtehtäväni raamattuopistossa ei tee minusta pappia eikä sitä tee jäsenyyteni kirkon hallituksessa. Enemmistä hallituksen jäsenistä on tällä hetkellä maallikkoja (tiedoksi). Nämä ovat aivan eri asioita kuin seurakuntapastorin tai pastorin valtuudet. Työtehtäväni eivät myöskään tee automaattisesti kirjoituksistani kirkon virallisia kannanottoja.

        En ole vatkannut mitään suhteessa Mikaeliin, joten Siepon väite on tuulesta temmattu.

        Ateistille sen verran tiedoksi, että signeeraus "Suomen Adventtikirkko" ei tee lausunnosta virallista kirkon kannanottoa, jos tekstissä suoraan sanotaan, että se on henkilökohtainen lausunto. Sen verran minäkin lakia tunnen. Se ilmaisee, kuka on työnantajani. Tämä on yleinen signeeraustapa emailissa. Esimerkiksi väitöskirjatyötäni ohjaavan professorin nimen alla on merkintä "Joensuun yliopisto". En minä silti väitä, että hänen henkilökohtainen emailinsa minulle olisi Joensuun yliopiston virallinen kannanotto.

        On selvää, että tälle palstalle kirjoittaa henkilöitä, jotka tarkoitushakuisesti parjaavat muita eivätkä kykene asialliseen keskusteluun. Minun puolestani tämä keskustelu päättyy tähän.

        Timo Flink

        ...kuin virallisia mielipiteitä.Mielipiteiden viidakko kuitenkin on häiriötekijä missä tahansa toiminnassa.Oppiasioissa ne sitäpaitsi hämärtävät helposti tärkeidenkin asioiden kokonaisuutta.
        Kenelläkään tuskin on mitään sitä vastaan että joku tekee työtä.
        Ei edes vapaaehtoistyötä vastaan.
        Mutta omat edut tai niiden menetyksen pelko korruptoi väistämättä.Näin totuutta mitataan suhteessa seurauksiin.
        Kallis hinta kätkee totuuden. Kuinka vaikeaa onkaan rikkaan luopua omastaan.
        Puhumattakaan jo perintönä tulleesta arvovallasta yhteisössään.
        Takana voi olla jopa sukupolvien perinne puntarissa totuuden tunnustamisen hintana.
        Minä puhun sen mitä olen oppinut ja mihin uskon. En tee sitä ketään loukatakseni tarkoituksella, mutta en myöskään jätä sanomatta mikäli näen asian niin vaativan. Totuus myöskin velvoittaa ja on valmis kohtaamaan arvostelun.
        Henkilökohtaisesti toivotan sinulle Herran Jeesuksen johtamaa ohjausta sinun työssäsi sillä paikalla missä tekemisesi kulloinkin ovat. pauttia


      • Timo Flink
        Vaparilainen kirjoitti:

        Olet virallinen edustaja kuten ykkönen sanoo. Pappi
        /piispa/pastori/saarnamies on kaikki virkoja ei yleistä pappeutta.

        että kyse ei ole ollenkaan siitä, olenko kirkon virallinen edustaja vai en, koska olen. Kyse on siitä, ovatko henkilökohtaiseksi merkitsemäni kirjoituksen kohdat kirkkoni virallisia kannanottoja. Eivät ole.

        Timo Flink


      • Timo Flink kirjoitti:

        Tuota, minusta tuntuu, että nimimerkki "uskova_1" ei lukenut/ymmärtänyt mitä kirjoitin (postmodernin maailman ongelma). Kuten totesin, kun kirjoitin vastauksia, laitoin niihin erikseen maininnan, jos kyseessä oli oma henkilökohtainen mielipiteeni. Se ei ole sama asia kuin kirkon virallinen kanta. Eihän luterilaisessakaan kirkossa esimerkiksi yksittäisen piispan vastaus kysymykseen välttämättä ole kirkon virallinen kanta. Kyllä heilläkin on oikeus henkilökohtaisiin mielipiteisiin.

        En ole väittänyt, että kirkolla ei olisi virallisia kannanottoja tai virallisen lausunnon antajia. Toimin kirkkoni kannalta tärkeässä virassa, mutta ei se tarkoita, että kaikki mitä koskaan kirjoitan olisivat automaattisesti kirkon virallisia kannanottoja. Voin työni puitteissa vastata Adventtikirkon teologiaan liittyviin kysymyksiin, koska se on osaamisaluettani. Tässä tehtävässä sain vastattavakseni muutaman kysymyksen nettipastoripalstalla.

        Adventtikirkossa ei ole lainkaan pappeja, vaan pastoreita. Teologiassa pappi on välimies ja pastori paimen. Ne eivät ole sama asia. Kuten jo totesin, en ole vihitty pastori. Minulla on ainoastaan seurakuntapastorin valtuus. Se, että olen Suomen Adventtikirkon hallituksen jäsen, ei muuta tätä miksikään. Minulla ei ole vihityn pastorin oikeuksia, koska minua ei ole vihitty pastoriksi (vielä). Ja nimeni on listan alkupäässä yksinkertaisesti aakkosellisista syistä.

        Adventtikirkossa jokaisella kastetulla jäsenellä on saarnaamisoikeus paikallisseurakuntatasolla, koska edustamme protestantismin sitä haaraa, jossa seurakuntamallina on käytössä ns. uskovien yleinen pappeus (vapaakirkollisuus). [tätä ei pidä sotkea pappi vs. pastori kysymykseen, koska se on eri asia].

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Kysymys oli kirjoituksestasi :
        ”sapatista
        Kirjoittanut: Timo Flink 3.10.2005 klo 17.55 ”
        Jossa mainintasi: -Adventistinen teologia lähtee liikkeelle...
        jossa myös: - Kolmen enkelin sanomassa ensimmäinen enkeli viittaa sapattikäskyyn
        ja: - Sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle.
        Ja allekirjoitit kirjoituksesi:
        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Ylläolevaan kirjoitukseesi vastasin:
        Kolmen enkelin sanomasi
        Kirjoittanut: uskova_1 4.10.2005 klo 12.37
        Olet siis tullut tänne palstalle oikein adventtikirkon virallisena edustajana tuomaan KOLMEN ENKELIN SANOMAA babylonilaisille. Niinhän se adventtikirkon tehtävä onkin määritelty tuhansissa kirkon kirjoituksissa.

        Joten mikä siinä nyt on niin vaikeaa nähdä? Kirjoitit kirjoituksesi vain adventistisen teologian nimissä, käännytit sapattiin ja kolmen enkelin sanomaan liittosuhteen Jumalaan katkeamisen uhalla ja pelastuksen ulkopuolelle joutumisen (eli helvettiin joutumisen) uhalla. Ja allekirjoitit adventtikirkon nimissä, siellä viroissa olevana.

        Sitten yritit pyörtää virallisuuttasi kirjoituksessasi:
        - Mainittakoon lisäksi, vaikka onkin hieman eri viestiin, että en ole täällä virallisena kirkkoni äänitorvena käännyttämässä ketään.

        Johon vastasin kirjoituksella:
        Et muka viran puolesta!
        Kirjoittanut: uskova_1 5.10.2005 klo 13.05

        Vastasit:
        väärinkäsitys
        Kirjoittanut: Timo Flink 5.10.2005 klo 13.24
        - Jos luet lähettämäni vastaukset, huomaat, missä kohtaa esitin virallisen adventistisen teologian kannan (ja siten edustan Adventtikirkkoa) ja missä kohtaa oman henkilökohtaisen kantani (kirjoitinhan niin).

        Kuten näet et tuossa puheena olleessa adventtikirkon virallisena edustajana kirjoittamassasi kirjoituksessa ollut sanonut henkilökohtaista kantaasi, vaan ” Adventistinen teologia lähtee liikkeelle”, josta teit loppuyhteenvedon "Siis, lyhyesti, uskon, että.."

        Kirjoitit myös:
        - Ja tähdensin nimen omaan sitä, etten ole *käännyttämässä* ketään.

        Eikö uhkailu helvetillä ja sapatin pelastuskysymykseksi nimeäminen ole muka käännytystä.


      • Timo Flink kirjoitti:

        Sen mitä nyt kirjoitan kirjoitan tasan yksityishenkilönä. Tämä EI ole Adventtikirkon virallinen kannanotto, vaan henkilökohtainen.

        Täällä ei edes haluta ymmärtää, mitä joku toinen kirjoittaa. Näyttää siltä, että useammatkin kirjoittajat tarkoitushakuisesti vääntävät kaiken kirjoitetun umpisolmuun, vaikka mitä joku yrittää sanoa.

        Täällä palstalla on esitetty väitteitä Adventtikirkon opista, jotka eivät paikkaansa. Niihin päätin vastata tehtäväni puolesta. Sen lisäksi olen esittänyt omia henkilökohtaisia mielipiteitäni. En ymmärrä, miksi täällä eräät haluavat väkisin väittää niitä virallisiksi kirkon kannanotoiksi, vaikka nimen omaan kirjoitin, että ne ovat omia henkilökohtaisia näkemyksiäni.

        Työtehtäväni raamattuopistossa ei tee minusta pappia eikä sitä tee jäsenyyteni kirkon hallituksessa. Enemmistä hallituksen jäsenistä on tällä hetkellä maallikkoja (tiedoksi). Nämä ovat aivan eri asioita kuin seurakuntapastorin tai pastorin valtuudet. Työtehtäväni eivät myöskään tee automaattisesti kirjoituksistani kirkon virallisia kannanottoja.

        En ole vatkannut mitään suhteessa Mikaeliin, joten Siepon väite on tuulesta temmattu.

        Ateistille sen verran tiedoksi, että signeeraus "Suomen Adventtikirkko" ei tee lausunnosta virallista kirkon kannanottoa, jos tekstissä suoraan sanotaan, että se on henkilökohtainen lausunto. Sen verran minäkin lakia tunnen. Se ilmaisee, kuka on työnantajani. Tämä on yleinen signeeraustapa emailissa. Esimerkiksi väitöskirjatyötäni ohjaavan professorin nimen alla on merkintä "Joensuun yliopisto". En minä silti väitä, että hänen henkilökohtainen emailinsa minulle olisi Joensuun yliopiston virallinen kannanotto.

        On selvää, että tälle palstalle kirjoittaa henkilöitä, jotka tarkoitushakuisesti parjaavat muita eivätkä kykene asialliseen keskusteluun. Minun puolestani tämä keskustelu päättyy tähän.

        Timo Flink

        No nyt kuulostat yksityishenkilöltä, kun et signeeraa työnantajasi nimeä ja sanot kirjoittavasi yksityishenkilönä.

        Mutta tämä väitteesi on väärä:
        "Esimerkiksi väitöskirjatyötäni ohjaavan professorin nimen alla on merkintä "Joensuun yliopisto". En minä silti väitä, että hänen henkilökohtainen emailinsa minulle olisi Joensuun yliopiston virallinen kannanotto."

        Tottakai Joensuun yliopiston professori on Joensuun yliopiston virallinen edustaja, jos hän signeeraa työnantajansa nimen. Ei hän sinulle yksityishenkilönä kirjoita, hän saa yliopistolta palkan sinun väitöskirjasi ohjauksesta. Hänellä on yliopiston viralliset ohjeet opiskelijoiden työn ohjaamisesta ja niiden puitteissa hän toimii. Ei hän voi sinua ohjata miten tahansa, vaan juuri ohjeiden mukaisesti. Joensuun yliopiston virallisena ohjaajana hän ohjaa sinua, palkkatyönään ja siksi hän allekirjoittaa e-mailit Joensuun yliopiston nimissä.


      • Timo Flink
        uskova_1 kirjoitti:

        No nyt kuulostat yksityishenkilöltä, kun et signeeraa työnantajasi nimeä ja sanot kirjoittavasi yksityishenkilönä.

        Mutta tämä väitteesi on väärä:
        "Esimerkiksi väitöskirjatyötäni ohjaavan professorin nimen alla on merkintä "Joensuun yliopisto". En minä silti väitä, että hänen henkilökohtainen emailinsa minulle olisi Joensuun yliopiston virallinen kannanotto."

        Tottakai Joensuun yliopiston professori on Joensuun yliopiston virallinen edustaja, jos hän signeeraa työnantajansa nimen. Ei hän sinulle yksityishenkilönä kirjoita, hän saa yliopistolta palkan sinun väitöskirjasi ohjauksesta. Hänellä on yliopiston viralliset ohjeet opiskelijoiden työn ohjaamisesta ja niiden puitteissa hän toimii. Ei hän voi sinua ohjata miten tahansa, vaan juuri ohjeiden mukaisesti. Joensuun yliopiston virallisena ohjaajana hän ohjaa sinua, palkkatyönään ja siksi hän allekirjoittaa e-mailit Joensuun yliopiston nimissä.

        Koko viestiketju lähti liikkeelle vastauksestani Mikael kysymykseen, jossa nimimerkki Tuomas sitten esitti minulle *henkilökohtaisen* kysymyksen:

        "Pidätkös sapattia sinetin merkkinä liittyen seuraavaan...?"

        Tähän olen sitten vastannut osittain virallisen teologian mukaisesti, osittain henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan, jotka olen erikseen merkinnyt. Kysymykseen vastaaminen ei ole mikään käännytysyritys.

        Ja mitä tulee signeeraukseen, niin ettekö ole koskaan kuulleet autosigneerauksesta? Kyllä professorini kirjoittaa minulle henkilökohtaisia sposteja, jotka eivät todellakan ole mitään virallisia yliopiston kannanottoja. Silti niiden signeerauksessa lukee "Joensuun yliopisto". Tämä on ihan yleinen käytäntö atk-maailmassa.

        Mutta kuten totesin, täällä harjoitetaan tarkoitushakuista mustamaalaamista, eikä minua moinen keskustelu kiinnosta.


      • ¨¨ kuin onkin¨¨
        Timo Flink kirjoitti:

        Koko viestiketju lähti liikkeelle vastauksestani Mikael kysymykseen, jossa nimimerkki Tuomas sitten esitti minulle *henkilökohtaisen* kysymyksen:

        "Pidätkös sapattia sinetin merkkinä liittyen seuraavaan...?"

        Tähän olen sitten vastannut osittain virallisen teologian mukaisesti, osittain henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan, jotka olen erikseen merkinnyt. Kysymykseen vastaaminen ei ole mikään käännytysyritys.

        Ja mitä tulee signeeraukseen, niin ettekö ole koskaan kuulleet autosigneerauksesta? Kyllä professorini kirjoittaa minulle henkilökohtaisia sposteja, jotka eivät todellakan ole mitään virallisia yliopiston kannanottoja. Silti niiden signeerauksessa lukee "Joensuun yliopisto". Tämä on ihan yleinen käytäntö atk-maailmassa.

        Mutta kuten totesin, täällä harjoitetaan tarkoitushakuista mustamaalaamista, eikä minua moinen keskustelu kiinnosta.

        Ei voi kukaan enää vähempää aliarvioida muiden ymmärrystä.
        Kun kaikki on jokaisen nähtävänä ja siitäkin pitää esittää "oma tulkinta" ikäänkuin muilta ihmisiltä puuttuisi ymmärrys täysin.

        Jos näin omaksut teologisetkin kysymykset,niin hedelmät ovat kirjoituksissasi.

        Laula laula joukahainen, vielä pääsi näkyy :-)


      • Timo Flink kirjoitti:

        Selvennykseksi:

        Paavali puhui vanginvartijalle pelastuksen perusteesta, uskosta Jeesukseen.

        Minä kirjoitin pelastuneen ihmisen uskon suhteesta Jeesukseen, joka on seuraus pelastuksen vastaanottamisesta, en niistä perusteista, joilla Jumala julistaa ihmisen vanhurskaaksi ja jonka perusteella ihminen tulee osalliseksi pelastuksesta.

        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Sanot: "Minä kirjoitin pelastuneen ihmisen uskon suhteesta Jeesukseen,"

        Tässä on koko Adventtikirkon eksytyksen ydin. Puhutaan uskoville jo uudestisyntyneille ihmisille, että pelastuakseen on tarpeen pyhittää lauantaisapatti. Näin saadaan heidät lain alle, luopumaan uskosta ja liittymään adventtikirkkoon ja jäämään sinne Ellenin väärien oppien seittiin ja eksyttämään itse puolestaan uusia ihmisiä.

        Olen syvästi pahoillani, että olet joutunut itse tuohon eksytyksen seittiin, mutta nyt teet pahoin eksyttäessäsi muita ja sillä et saa minulta mitään myötätuntoa, vaan nuhtelen sinua harhaopin levittämisestä ja ihmisten eksyttämisestä. Tee parannus pahoista teistäsi!


      • Timo Flink kirjoitti:

        Koko viestiketju lähti liikkeelle vastauksestani Mikael kysymykseen, jossa nimimerkki Tuomas sitten esitti minulle *henkilökohtaisen* kysymyksen:

        "Pidätkös sapattia sinetin merkkinä liittyen seuraavaan...?"

        Tähän olen sitten vastannut osittain virallisen teologian mukaisesti, osittain henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan, jotka olen erikseen merkinnyt. Kysymykseen vastaaminen ei ole mikään käännytysyritys.

        Ja mitä tulee signeeraukseen, niin ettekö ole koskaan kuulleet autosigneerauksesta? Kyllä professorini kirjoittaa minulle henkilökohtaisia sposteja, jotka eivät todellakan ole mitään virallisia yliopiston kannanottoja. Silti niiden signeerauksessa lukee "Joensuun yliopisto". Tämä on ihan yleinen käytäntö atk-maailmassa.

        Mutta kuten totesin, täällä harjoitetaan tarkoitushakuista mustamaalaamista, eikä minua moinen keskustelu kiinnosta.

        Äläpäs nyt höpötä loputtomasti. Kirjoituksesi on täällä luettavissa ja yrityksesi esiintyä kirkon virallisena edustajana, virallisen edustajan asemasi adventtikirkossa sekä käännytysyrityksesi. Yrität nyt heittäytyä viattomaksi uhriksi.

        Tulit ensimmäistä kertaa tälle palstalle vastaamaan minun kirjoitukseeni korostaen, että olet hengellisessä virassa Adventtikirkossa:
        ” Arvoisat keskustelijat. Haluan ammattiteologina huomauttaa pari asiaa..”
        Ja allekirjoitit:
        ” Siunausterveisin,
        Timo Flink
        teologi, Suomen Adventtikirkko”

        Vaikka tulit minun kirjoitukseeni vastaamaan, niin siihen se tyssäsi. Et ole vastannut minun sinulle seuraavaksi kirjoittamaani vieläkään:
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000013&posting=22000000010793946


      • pauttia
        Timo Flink kirjoitti:

        Koko viestiketju lähti liikkeelle vastauksestani Mikael kysymykseen, jossa nimimerkki Tuomas sitten esitti minulle *henkilökohtaisen* kysymyksen:

        "Pidätkös sapattia sinetin merkkinä liittyen seuraavaan...?"

        Tähän olen sitten vastannut osittain virallisen teologian mukaisesti, osittain henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan, jotka olen erikseen merkinnyt. Kysymykseen vastaaminen ei ole mikään käännytysyritys.

        Ja mitä tulee signeeraukseen, niin ettekö ole koskaan kuulleet autosigneerauksesta? Kyllä professorini kirjoittaa minulle henkilökohtaisia sposteja, jotka eivät todellakan ole mitään virallisia yliopiston kannanottoja. Silti niiden signeerauksessa lukee "Joensuun yliopisto". Tämä on ihan yleinen käytäntö atk-maailmassa.

        Mutta kuten totesin, täällä harjoitetaan tarkoitushakuista mustamaalaamista, eikä minua moinen keskustelu kiinnosta.

        Allekirjoituksellasi vedit mukaan "joukon opin"siltä osin kuin sitä käsittelit.
        Täällä joukkoa vastassa on joukko.Jos puhut henkilökohtaisesta ongelmastasi, on se henkilö kohtainen asia.
        Mikäli puhut yleisestä asiasta esittämäsi allekirjoituksen kera, asia on käsitettävissä julkiseksi asiaksi.
        Pitäisi teologin parhaiten se tietää.
        Näinhän Raamattuakin on luettava.

        Kun Nooaa kehoitettiin meidän luettavanamme olevassa tekstissä rakentamaan arkki, ei meidän jokaisen uskovan pihalle sellaista kuitenkaan tule, vaikka Raamatun totuuteen uskommekin.
        Kaikki mitä olet kirjoittanut on meidän luettavissamme.
        Jokainen kirjoitus on annettu alttiiksi lähettäjän toimesta muiden arvosteltavaksi.Minunkin.
        Ja ne ovat tulkittavissa kuten teemme Raamatun tekstinkin kanssa.
        Selityksesi osoittaa miten Raamatunkin tekstiä tulkitset.
        Teet Raamatun tulkinnassa virheet aivan samoin kuin teet omassa asiassasikin.Ja samoin tuloksin.
        Mikäli johtopäätökseni on väärä, voit yrittää sitä oikaista.
        Helppoa se ei tule olemaan.
        Ei, vaikka oletkin johtajana Raamatunopetustehtävissä monella vakanssilla.
        Näytöt olet antanut ihan itse.
        Ainoa mustamaalaajasi olet sinä.
        Muut ovat vain kehystäneet maalaamasi taulun.


      • -Pontius-
        Timo Flink kirjoitti:

        Koko viestiketju lähti liikkeelle vastauksestani Mikael kysymykseen, jossa nimimerkki Tuomas sitten esitti minulle *henkilökohtaisen* kysymyksen:

        "Pidätkös sapattia sinetin merkkinä liittyen seuraavaan...?"

        Tähän olen sitten vastannut osittain virallisen teologian mukaisesti, osittain henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan, jotka olen erikseen merkinnyt. Kysymykseen vastaaminen ei ole mikään käännytysyritys.

        Ja mitä tulee signeeraukseen, niin ettekö ole koskaan kuulleet autosigneerauksesta? Kyllä professorini kirjoittaa minulle henkilökohtaisia sposteja, jotka eivät todellakan ole mitään virallisia yliopiston kannanottoja. Silti niiden signeerauksessa lukee "Joensuun yliopisto". Tämä on ihan yleinen käytäntö atk-maailmassa.

        Mutta kuten totesin, täällä harjoitetaan tarkoitushakuista mustamaalaamista, eikä minua moinen keskustelu kiinnosta.

        Allekirjoituksellasi vedit mukaan "joukon opin"siltä osin kuin sitä käsittelit.
        Täällä viestisi saajana on joukko jonka luettavaksi olet viestisi lähettänyt.
        Jos puhut henkilökohtaisesta ongelmastasi, on se henkilökohtainen asia mutta julkinen.
        Mikäli puhut yleisestä asiasta esittämäsi allekirjoituksen kera, asia on käsitettävissä myös julkiseksi asiaksi.
        Pitäisi teologin parhaiten se tietää.
        Näinhän Raamattuakin on luettava.

        Kun Nooaa kehoitettiin meidän luettavanamme olevassa tekstissä rakentamaan arkki, ei meidän jokaisen uskovan pihalle sellaista kuitenkaan tule, vaikka Raamatun totuuteen uskommekin.
        Kaikki mitä olet kirjoittanut on meidän luettavissamme.
        Jokainen kirjoitus on annettu alttiiksi lähettäjän toimesta muiden arvosteltavaksi.Minunkin.
        Ja ne ovat tulkittavissa kuten teemme Raamatun tekstinkin kanssa.
        Selityksesi osoittaa miten Raamatunkin tekstiä tulkitset.
        Teet Raamatun tulkinnassa virheet aivan samoin kuin teet omassa asiassasikin.Ja samoin tuloksin.
        Mikäli johtopäätökseni on väärä, voit yrittää sitä oikaista.
        Helppoa se ei tule olemaan.
        Ei, vaikka oletkin johtajana Raamatunopetustehtävissä monella vakanssilla.
        Näytöt olet antanut ihan itse.
        Ainoa mustamaalaajasi olet sinä.
        Muut ovat vain kehystäneet maalaamasi taulun.


      • annu42
        Timo Flink kirjoitti:

        Koko viestiketju lähti liikkeelle vastauksestani Mikael kysymykseen, jossa nimimerkki Tuomas sitten esitti minulle *henkilökohtaisen* kysymyksen:

        "Pidätkös sapattia sinetin merkkinä liittyen seuraavaan...?"

        Tähän olen sitten vastannut osittain virallisen teologian mukaisesti, osittain henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan, jotka olen erikseen merkinnyt. Kysymykseen vastaaminen ei ole mikään käännytysyritys.

        Ja mitä tulee signeeraukseen, niin ettekö ole koskaan kuulleet autosigneerauksesta? Kyllä professorini kirjoittaa minulle henkilökohtaisia sposteja, jotka eivät todellakan ole mitään virallisia yliopiston kannanottoja. Silti niiden signeerauksessa lukee "Joensuun yliopisto". Tämä on ihan yleinen käytäntö atk-maailmassa.

        Mutta kuten totesin, täällä harjoitetaan tarkoitushakuista mustamaalaamista, eikä minua moinen keskustelu kiinnosta.

        Saman olen huomannut kuin sinäkin. Olen täällä vuoden selannut, mutta hyvin ovat miehet omissa "poteroissaan". Vaikka rautalagasta totuuden vääntäisi, se ei silti ole totuus heille, jotka ovat päättäneet olla vastaan.

        Mikäs siinä, onneksi olemme vielä vapaassa maassa, jossa on sananvapaus, kokoontumisvapaus, mielipidevapaus ja uskonnonvapaus. Näin ollen olemme jokainen onnellisia siinä "totuudessa", jonka olemme löytäneet.

        Olen itse kirjoittanut henkilökohtaisen mielipiteeni Miikaelista. Huomasin, että olin samaa mieltä Timo Flinkin kanssa. Hänen, minun ja monen muun kohdalla asiat ovat menneet niin saivarteluksi, ettei ole mitään mieltä monia kertoja samaa asiaa jauhaa. Sekin taitaa olla viisautta, että ymmärtää lopettaa.

        Jonkin aikaa seuraan palstaa kirjoittamisen sijaan. Onnitelkaa itseänne, jotka olette olleet heti barrikaareilla vastustamassa, nyt ei tarvitsekaan lukea tuherruksiani. Siunausta teille, jotka olette olleet samaa mieltä kanssani. Jumala olkoon meille kaikille armollinen nimensä tähden.


      • moi
        annu42 kirjoitti:

        Saman olen huomannut kuin sinäkin. Olen täällä vuoden selannut, mutta hyvin ovat miehet omissa "poteroissaan". Vaikka rautalagasta totuuden vääntäisi, se ei silti ole totuus heille, jotka ovat päättäneet olla vastaan.

        Mikäs siinä, onneksi olemme vielä vapaassa maassa, jossa on sananvapaus, kokoontumisvapaus, mielipidevapaus ja uskonnonvapaus. Näin ollen olemme jokainen onnellisia siinä "totuudessa", jonka olemme löytäneet.

        Olen itse kirjoittanut henkilökohtaisen mielipiteeni Miikaelista. Huomasin, että olin samaa mieltä Timo Flinkin kanssa. Hänen, minun ja monen muun kohdalla asiat ovat menneet niin saivarteluksi, ettei ole mitään mieltä monia kertoja samaa asiaa jauhaa. Sekin taitaa olla viisautta, että ymmärtää lopettaa.

        Jonkin aikaa seuraan palstaa kirjoittamisen sijaan. Onnitelkaa itseänne, jotka olette olleet heti barrikaareilla vastustamassa, nyt ei tarvitsekaan lukea tuherruksiani. Siunausta teille, jotka olette olleet samaa mieltä kanssani. Jumala olkoon meille kaikille armollinen nimensä tähden.

        Meillä ei ole sananvapuden suhteen mitään ongelmaa, kunhan noudatamme kaikessa meille annettuja ohjeita Sanan käytössä.
        Henkilökohtainen mielipide on tietysti oman päättämisvallan asioissa aivan paikallaan, mutta totuuden kilpailijaksi sitä ei tule asettaa.
        Olet oikeassa lopettamisen suhteen mikäli siten tulee vältetyksi mielipiteiden esittäminen Sanaa vastaan.
        Herra siunaa kaikkia jotka Hänen asiansa eteen työtä tekevät ja siten tehden pitävät Hänen nimensä kunniassa.
        Ne jotka Valkeudessa vaeltavat korvaavat kyllä puuttuvat sanat.
        Herra olkoon teidän kanssanne Totuuden Hengen kautta.


      • annu42 kirjoitti:

        Saman olen huomannut kuin sinäkin. Olen täällä vuoden selannut, mutta hyvin ovat miehet omissa "poteroissaan". Vaikka rautalagasta totuuden vääntäisi, se ei silti ole totuus heille, jotka ovat päättäneet olla vastaan.

        Mikäs siinä, onneksi olemme vielä vapaassa maassa, jossa on sananvapaus, kokoontumisvapaus, mielipidevapaus ja uskonnonvapaus. Näin ollen olemme jokainen onnellisia siinä "totuudessa", jonka olemme löytäneet.

        Olen itse kirjoittanut henkilökohtaisen mielipiteeni Miikaelista. Huomasin, että olin samaa mieltä Timo Flinkin kanssa. Hänen, minun ja monen muun kohdalla asiat ovat menneet niin saivarteluksi, ettei ole mitään mieltä monia kertoja samaa asiaa jauhaa. Sekin taitaa olla viisautta, että ymmärtää lopettaa.

        Jonkin aikaa seuraan palstaa kirjoittamisen sijaan. Onnitelkaa itseänne, jotka olette olleet heti barrikaareilla vastustamassa, nyt ei tarvitsekaan lukea tuherruksiani. Siunausta teille, jotka olette olleet samaa mieltä kanssani. Jumala olkoon meille kaikille armollinen nimensä tähden.

        "Vaikka rautalagasta totuuden vääntäisi"

        Siinäpä se, kun olet epätotuutta uskotellut totuudeksi niin on onneksi niitäkin, jotka ovat uskoneet enemmän Jumalaa kuin sinua.


      • itsesääli
        annu42 kirjoitti:

        Saman olen huomannut kuin sinäkin. Olen täällä vuoden selannut, mutta hyvin ovat miehet omissa "poteroissaan". Vaikka rautalagasta totuuden vääntäisi, se ei silti ole totuus heille, jotka ovat päättäneet olla vastaan.

        Mikäs siinä, onneksi olemme vielä vapaassa maassa, jossa on sananvapaus, kokoontumisvapaus, mielipidevapaus ja uskonnonvapaus. Näin ollen olemme jokainen onnellisia siinä "totuudessa", jonka olemme löytäneet.

        Olen itse kirjoittanut henkilökohtaisen mielipiteeni Miikaelista. Huomasin, että olin samaa mieltä Timo Flinkin kanssa. Hänen, minun ja monen muun kohdalla asiat ovat menneet niin saivarteluksi, ettei ole mitään mieltä monia kertoja samaa asiaa jauhaa. Sekin taitaa olla viisautta, että ymmärtää lopettaa.

        Jonkin aikaa seuraan palstaa kirjoittamisen sijaan. Onnitelkaa itseänne, jotka olette olleet heti barrikaareilla vastustamassa, nyt ei tarvitsekaan lukea tuherruksiani. Siunausta teille, jotka olette olleet samaa mieltä kanssani. Jumala olkoon meille kaikille armollinen nimensä tähden.

        Säälittäväkö? Tulit eksyttämään, sait nokillesi, et saanut eksytettyä. Nytkö kyynelehdimme ja lohduttelemme sinua? Perkele ei saanut tehdä sitä mitä kauttasi yritti, itkemmekö nyt?


      • annu42
        itsesääli kirjoitti:

        Säälittäväkö? Tulit eksyttämään, sait nokillesi, et saanut eksytettyä. Nytkö kyynelehdimme ja lohduttelemme sinua? Perkele ei saanut tehdä sitä mitä kauttasi yritti, itkemmekö nyt?

        Säälisi on turhaa tällä hetkellä, enkä sitä tarvitse. Olen sanani sanonut ja tekstini kirjoittanut. En saanut nokilleni. Sanaakaan ei tarvitse muuttaa, mutta turhaahan se on täällä samoja asioita jauhaa, koska ymmärrys ei riitä "eksytyksen" ymmärtämiseen. Jos eivät Jumalan sanat kosketa, eivätkä tuota rakkautta totuuteen, voimme ihan rauhassa mennä muille laitumille, puhdistaa pölytkin jaloistamme, eikö meitä niin kehoiteta tekemään.

        Eivät kirjoitukset ehkä ole kenellekään täällä oleville tärkeitä, ja jos olivat, he ovat jo ne lukeneet. Joka haluaa, löytää tiedon seurakunnistamme, joiden ovet ovat auki ainakin sapattisin. Totuus ei pala tulessakaan, joten sieltä sen voi löytää jokainen etsijä. Hyvää sapattia jokaiselle etsijälle ja tervetuoloa tilaisuuksiin tutkimaan ovatko asiat näin, kun on kirjoitettu, vai puhummeko omiamme.

        Kuka on perkeleen halussa? Voit rauhassa miettiä. Hedelmistään puu tunnetaan.


      • Liitu
        annu42 kirjoitti:

        Säälisi on turhaa tällä hetkellä, enkä sitä tarvitse. Olen sanani sanonut ja tekstini kirjoittanut. En saanut nokilleni. Sanaakaan ei tarvitse muuttaa, mutta turhaahan se on täällä samoja asioita jauhaa, koska ymmärrys ei riitä "eksytyksen" ymmärtämiseen. Jos eivät Jumalan sanat kosketa, eivätkä tuota rakkautta totuuteen, voimme ihan rauhassa mennä muille laitumille, puhdistaa pölytkin jaloistamme, eikö meitä niin kehoiteta tekemään.

        Eivät kirjoitukset ehkä ole kenellekään täällä oleville tärkeitä, ja jos olivat, he ovat jo ne lukeneet. Joka haluaa, löytää tiedon seurakunnistamme, joiden ovet ovat auki ainakin sapattisin. Totuus ei pala tulessakaan, joten sieltä sen voi löytää jokainen etsijä. Hyvää sapattia jokaiselle etsijälle ja tervetuoloa tilaisuuksiin tutkimaan ovatko asiat näin, kun on kirjoitettu, vai puhummeko omiamme.

        Kuka on perkeleen halussa? Voit rauhassa miettiä. Hedelmistään puu tunnetaan.

        Sinun maailmaan ei mahdu kuin se että vain adventistit on totuudessa ja kaikki muut ulkopuolella vääryydessä olevia. Jos joku kriittisesti suhtautuu adventismiin olet heti näkemässä että saatana tekee nyt juonia meitä vastaan.

        Kuka eksyttää ja ketä? Ja kuka on ketä vastaan? MIKSI?

        Miksi niin monet pitävät adventistien opetuksia harhanomaisena. Eikös vika mahdollisesti voi olla teissäkin, eikä aina arvostelijoissa?

        Olet yksipuolinen!! Sitä olet!!


      • näkisinpä näin
        Liitu kirjoitti:

        Sinun maailmaan ei mahdu kuin se että vain adventistit on totuudessa ja kaikki muut ulkopuolella vääryydessä olevia. Jos joku kriittisesti suhtautuu adventismiin olet heti näkemässä että saatana tekee nyt juonia meitä vastaan.

        Kuka eksyttää ja ketä? Ja kuka on ketä vastaan? MIKSI?

        Miksi niin monet pitävät adventistien opetuksia harhanomaisena. Eikös vika mahdollisesti voi olla teissäkin, eikä aina arvostelijoissa?

        Olet yksipuolinen!! Sitä olet!!

        Yksipuolisuus, ehkäpä molemminpuolista.
        Jos ei ole samaa luokkasormusta sormessa, on väärässä luokassa. Tulee mieleeni kirkkoontuleva, hyväosainen, hyvinpuettu "meikäläinen". Tule istumaan tähän, ja toinen saa olla missä on.
        Ehkä jos janaa katsoo, adventismi saa suvaitsemamman arvosanan kuin 1.123.jne.
        Poljennossa painaa ajatus, harhaoppi. Jaa, en sanoisi. Näin Kaenuun mies huastaa. vieläpä..
        Niin tuli tuo uusi Luterilainen 10/2005 s.307 Lesken ropo. Mark, 12:35-44.
        Eikös olisi haastava ajatus kymmenyksiin, "sitä vastaanhan on moni". Moni antoi liiastaan, niinkuin sinä ja minä, ja puhumme pehmosia ns. vapaehtoisuudesta, kymmenyksiin nähden joka kuitenkin olisi säännöllisyytenä seurakunnille hyvä ennakoitavissa oleva tulo ja työn järkevään suunnitelmallisuuteen tähtäävä teko. Kun sitten puhumme pehmosia, niin tämä paikka on herkullinen, antoi kaiken elämisensä. Eikö tämä laita meitä hiljaiseksi? Jatketaan.


      • näkisinpä näin kirjoitti:

        Yksipuolisuus, ehkäpä molemminpuolista.
        Jos ei ole samaa luokkasormusta sormessa, on väärässä luokassa. Tulee mieleeni kirkkoontuleva, hyväosainen, hyvinpuettu "meikäläinen". Tule istumaan tähän, ja toinen saa olla missä on.
        Ehkä jos janaa katsoo, adventismi saa suvaitsemamman arvosanan kuin 1.123.jne.
        Poljennossa painaa ajatus, harhaoppi. Jaa, en sanoisi. Näin Kaenuun mies huastaa. vieläpä..
        Niin tuli tuo uusi Luterilainen 10/2005 s.307 Lesken ropo. Mark, 12:35-44.
        Eikös olisi haastava ajatus kymmenyksiin, "sitä vastaanhan on moni". Moni antoi liiastaan, niinkuin sinä ja minä, ja puhumme pehmosia ns. vapaehtoisuudesta, kymmenyksiin nähden joka kuitenkin olisi säännöllisyytenä seurakunnille hyvä ennakoitavissa oleva tulo ja työn järkevään suunnitelmallisuuteen tähtäävä teko. Kun sitten puhumme pehmosia, niin tämä paikka on herkullinen, antoi kaiken elämisensä. Eikö tämä laita meitä hiljaiseksi? Jatketaan.

        Suvaitsevuus on hyvä asia rotu-, ikä-, varallisuus- jne. kysymyksissä, mutta syntiä ja harhaoppia ei pidä suvaita.

        Tietysti olen maksanut kymmenykset brutosta alusta alkaen (lahjat päälle). Elämäni kaikkineen on Jumalan käytössä, sitähän uskovan elämä on.


      • näkisinpä näin
        uskova_1 kirjoitti:

        Suvaitsevuus on hyvä asia rotu-, ikä-, varallisuus- jne. kysymyksissä, mutta syntiä ja harhaoppia ei pidä suvaita.

        Tietysti olen maksanut kymmenykset brutosta alusta alkaen (lahjat päälle). Elämäni kaikkineen on Jumalan käytössä, sitähän uskovan elämä on.

        Katsot omaltapuolen harhaoppia, jaa, oletko tuomari? Onko näkemyksesi oikea? Epäilen!
        Mittanarusi on lyhyt. Vanha sanonta, kun osoitat toista, 3 sormea osoittaa itseäsi.
        Jos usko Jeesukseen perustuu adventismissakin pelastuksen juuriin, niin sanasi ei paina mitään ja missään. Jumalakin katsoo adventtiuskovaa Kristuksen sovitustyön läpi, eikä mittanarusi mukaan. Se henki mikä huokuu täällä rahisevissa savikiekoissa, on jäänyt "riekkumaan" joihinkin uriin.

        Lukase tuo linkki myös.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000013&posting=22000000011025069


      • Timo Flink kirjoitti:

        Sen mitä nyt kirjoitan kirjoitan tasan yksityishenkilönä. Tämä EI ole Adventtikirkon virallinen kannanotto, vaan henkilökohtainen.

        Täällä ei edes haluta ymmärtää, mitä joku toinen kirjoittaa. Näyttää siltä, että useammatkin kirjoittajat tarkoitushakuisesti vääntävät kaiken kirjoitetun umpisolmuun, vaikka mitä joku yrittää sanoa.

        Täällä palstalla on esitetty väitteitä Adventtikirkon opista, jotka eivät paikkaansa. Niihin päätin vastata tehtäväni puolesta. Sen lisäksi olen esittänyt omia henkilökohtaisia mielipiteitäni. En ymmärrä, miksi täällä eräät haluavat väkisin väittää niitä virallisiksi kirkon kannanotoiksi, vaikka nimen omaan kirjoitin, että ne ovat omia henkilökohtaisia näkemyksiäni.

        Työtehtäväni raamattuopistossa ei tee minusta pappia eikä sitä tee jäsenyyteni kirkon hallituksessa. Enemmistä hallituksen jäsenistä on tällä hetkellä maallikkoja (tiedoksi). Nämä ovat aivan eri asioita kuin seurakuntapastorin tai pastorin valtuudet. Työtehtäväni eivät myöskään tee automaattisesti kirjoituksistani kirkon virallisia kannanottoja.

        En ole vatkannut mitään suhteessa Mikaeliin, joten Siepon väite on tuulesta temmattu.

        Ateistille sen verran tiedoksi, että signeeraus "Suomen Adventtikirkko" ei tee lausunnosta virallista kirkon kannanottoa, jos tekstissä suoraan sanotaan, että se on henkilökohtainen lausunto. Sen verran minäkin lakia tunnen. Se ilmaisee, kuka on työnantajani. Tämä on yleinen signeeraustapa emailissa. Esimerkiksi väitöskirjatyötäni ohjaavan professorin nimen alla on merkintä "Joensuun yliopisto". En minä silti väitä, että hänen henkilökohtainen emailinsa minulle olisi Joensuun yliopiston virallinen kannanotto.

        On selvää, että tälle palstalle kirjoittaa henkilöitä, jotka tarkoitushakuisesti parjaavat muita eivätkä kykene asialliseen keskusteluun. Minun puolestani tämä keskustelu päättyy tähän.

        Timo Flink

        Olet tehnyt oikean havainnon,ei täällä välttämättä halutakkaan ymmärtää mitä toinen haluaa esittää. Toivon silti,että kiireiltäsi kuitenkin ehtisit silloin tällöin korjailemaan vääristettyjä käsityksiä adventisteista. Samoin toivoisin Kai A-nkin tekevän. Hänkin voisi esimerkiksi EGW "asiantuntijana" tuoda oman panoksensa tämän palstan kesto aiheeseen Ellen G.White. Vaikka se saattaakin tuntua turhauttavalta teistä molemmista,niin silti kirjoituksistanne voi olla kuitenkin hyötyä,ainakin joillekkin (ainakin yhdelle).


      • PikkuKonna kirjoitti:

        Olet tehnyt oikean havainnon,ei täällä välttämättä halutakkaan ymmärtää mitä toinen haluaa esittää. Toivon silti,että kiireiltäsi kuitenkin ehtisit silloin tällöin korjailemaan vääristettyjä käsityksiä adventisteista. Samoin toivoisin Kai A-nkin tekevän. Hänkin voisi esimerkiksi EGW "asiantuntijana" tuoda oman panoksensa tämän palstan kesto aiheeseen Ellen G.White. Vaikka se saattaakin tuntua turhauttavalta teistä molemmista,niin silti kirjoituksistanne voi olla kuitenkin hyötyä,ainakin joillekkin (ainakin yhdelle).

        Puhutko ehkä siitä Kai A:sta, joka on ulkomailla kirjoittanut, ettei pidä adventistien oppia 22.10.1844 oikeana?


      • uskova_1 kirjoitti:

        Puhutko ehkä siitä Kai A:sta, joka on ulkomailla kirjoittanut, ettei pidä adventistien oppia 22.10.1844 oikeana?

        puhummeko samasta henkilöstä? Kai A ,jonka minä tunnen on kyllä tasan tarkkaan perillä adventismista,sen alkuajoista tähän päivään,sekä EGW:stä ja hänen kirjallisesta tuotannostaan. Jos kuka hän voi oikaista tälläkin palstalla esiintyviä vääriä käsityksiä,joita "adventti opista" on vallalla. Se että meitä jotkut pitävät harhaoppisina,siitä lienee turha väitellä. Mutta että se "joskus" tapahtuu vääristelemällä sitä miten me todella uskomme,siihen toivoisin Kai A:n ja Timo Flinkin ottavan kantaa.


      • PikkuKonna kirjoitti:

        puhummeko samasta henkilöstä? Kai A ,jonka minä tunnen on kyllä tasan tarkkaan perillä adventismista,sen alkuajoista tähän päivään,sekä EGW:stä ja hänen kirjallisesta tuotannostaan. Jos kuka hän voi oikaista tälläkin palstalla esiintyviä vääriä käsityksiä,joita "adventti opista" on vallalla. Se että meitä jotkut pitävät harhaoppisina,siitä lienee turha väitellä. Mutta että se "joskus" tapahtuu vääristelemällä sitä miten me todella uskomme,siihen toivoisin Kai A:n ja Timo Flinkin ottavan kantaa.

        http://www.goodnewsunlimited.org.au/miller.htm


      • Kai A
        uskova_1 kirjoitti:

        http://www.goodnewsunlimited.org.au/miller.htm

        Ajattelin ensin sivuuttaa koko jutun, koska koko palstan yksioikoinen juupas eipäs tyyli ei miellytä.

        Kukaan ei näytä uskovan sitä, että Adventtikirkon oppi on määritelty perusprotestantismin yksin armosta ja yksin Raamatusta periaatteiden mukaan. Kirkon opetuksen määritelmät, vaikka ovatkin turhan pitkiä minun makuuni, on onneksi tehty sen verran harkiten ja väljästi, ettei adventtikirkossakaan tarvitse heittää aivojaan kokonaan syrjään ja alkaa omaehtoista lobotomiaa.

        Keskustelu ei kuitenkaan ole aina helppoa. Muutama vuosikymmen sitten vanha hurskas patriarkka Uuras Saarnivaara kävi keskustelua adventismista. Saatuaan johonkin sapattiin liittyvään kysymykseen päätoimittajamme evankeliumia ja armoa korostavan vastauksen, hän totesi, ettehän te noin voi uskoa.

        Se ei ehkä vastannut vanhan tohtorin ennakkokäsityksiä, mutta eihän sille mitään voi, kun me uskomme, mitä uskomme. Vieläkään Adventtikirkon opetusta ei määritellä kirkkoon kriittisesti suhtautuvilla webbisivuilla vaan kirkon sisällä.

        No Saarnivaaran kunniaksi täytyy todeta, että keskustelu oli varsin asiallista ja saakoon Saarnivaaran jalanjälkiä kulkeva uskova1 myös mitalin siitä, että on tutkinut juttuja paljon keskimääräistä syvemmin. Tuskin monet palstalaiset ovat goodnewsunlimited sivuille asti päässeet.

        On kuitenkin lisättävä, että esim. oppilailleni yritän liki päivittäin takoa päähän sitä, ettei planeetalta löydy aluetta, johon pitäisi suhtautua kriittisemmin kuin rakkaaseen webbiimme. Kahelit, joiden tekstejä ei kukaan päästäisi painotuotteisiinsa saavat tekeleensä nettisivuilleen... ja varsikin uskonnon alueella vammaista faktaa löytyy joka lähtöön.

        Joihinkin adventtikirkon vastaisiin (niinkuin moniin sitä puoltaviin) webbisivuihin tämä periaate sopii täysin. En kuitenkaan pidä Des Fordia kahelina. Hän on adventtikirkon jäsen, entinen pastori, jonka evankelisuutta suuresti arvostan ja jolta olen myös paljon oppinut. Toimipa aikanaan vielä rukousvastauksena ostamalla monta laatikollista väitöskirjojani, millä saimme talven lämmitysöljyt. Eli pelasti köyhän asuntovelallisen pakkasilta.

        Mutta hyvillekin miehille käy niin, että tietokone joskus juuttuu ja Fordilla se jumittui muutaman adventistien profetiatulkinnan muuttamiseen. Niinpä tuo lukee minunkin kirjeestäni ja väitöskirjastani sellaista, mitä ne eivät sano. Ja minulla lienee oikeus väittää tietäväni Fordia paremmin, mitä opetan.

        Ehkä tätä väärinluvun helppoutta voi kuvata seuraavalla: Sanon vaimolleni: "En ole koskaan sinua rakastanut..." Voitte kuvitella vaikutuksen. Merkitys muuttuu kuitenkin heti, jos mukaan otetaan jatko: "...enemmän kuin nyt."

        Ihmiset, ja heidän mukanaan Des Ford, ovat joskus niin innokkaita nähdessään jotakin, mikä sopii heidän palapeliinsä, että unohtavat katsoa syvemmälle. Siis pientä kriittisyyttä tuon kohdan lukemiseen, please.

        No tuo siitä Fordin väitteestä.

        Mitä sitten tulee itse asiaan, ehdin jo edellistä kirjoittaessani unohtaa, mikä oli alkuperäisen väittelyn aihe. Liekö ollut Ellen White. Mutta eihän sillä väliä, koska jos siitä aiheesta jotakin harkittua kirjoitan, teen sen toiste.

        Olen nimittäin vähän epävarma siitä, miten mihinkään asiaan tällä palstalla pitäisi ottaa kantaa. Liian monet veljistäni ovat niin suurella innolla todistamassa mitä vain asiaa, että unohtavat tärkeimmän. Tuloksena on veretöntä ja ristitöntä evankeliumia, jota aivan syystä arvostellaan.

        Satun nimittäin uskomaan yhden asian EGWltä. Se on kohta, jossa hän sanoo, että "Kristuksen uhri syntien sovitukseksi on suuri totuus, johon kaikki muut totuudent liittyvät. Tullakseen oikein ymmärretyiksi ja arvostetuiksi on jokainen Jumalan Sanan totuus 1. Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan tutkittava siinä valossa, joka loistaa Golgatan ristiltä. Minä esitän teille armon, uudestisyntymisen, pelastuksen lunastuksen suuren merkin - Jumalan pojan ristille korotettuna. Tämän tulee olla jokaisen ... esityksen perustus.(Gospel Workers 315)

        Saman useimmat kristityt ja monet adventistitkin löytävät tietenkin suoraan Raamatusta. Vaikkapa Pietarin sanoista Kristuksesta: "Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla." (Ap.t. 4.12)

        Pikku pilke silmäkulmassa mutta samalla ihan vakavasti mieleni tekee väittää, etten oikeastaan EGWstä tai hänen innoituksestaan muuta uskokaan kuin tuon edelläolevan.

        Asiahan on nimittäin niin, ettei hänellä ole mitään (= ei pienintäkään) osaa sapatin, adventtia edeltävän tuomion, tms. opin kanssa. Hän ei ole niitä kirkkoon tuonut ja voi sitä, joka hänen vuokseen niistä johonkin uskoo! Ellei joku asia ole Raamatussa se ei ole uskomisen arvoinen.

        No otettakoon tuo vihjeenä palstan adventisteille. Jos muut ovat sitä mieltä, että Adventtikirkon opetuksessa on liian pieni annos evankeliumia, mistä olen usein samaa mieltä, niin voisin aivan hyvin historiallisin perustein väittää, että se evankeliumi, joka adventismista parhaimmillaan löytyy, on siellä nimenomaan EGWn innoituksesta.

        Toisin kuin palstalla usein väitetään adventtikirkon pahin ongelma ei lienekään se, että joku uskoo EGWia, vaan se, ettei uskota tarpeeksi tai ei ainakaan tärkeintä asiaa.

        Mutta eihän tuo ole mitään uutta. Eiväthän monet adventistit uskoneet Whitea edes hänen eläessään.

        EGWsta en mielelläni kirjoita enempää. Jos kirjoittaa täytyy, teen sen mieluimmin Raamatusta ja sen keskuksesta, ristiinnaulitusta Vapahtajasta.

        Kai A


      • Kai A kirjoitti:

        Ajattelin ensin sivuuttaa koko jutun, koska koko palstan yksioikoinen juupas eipäs tyyli ei miellytä.

        Kukaan ei näytä uskovan sitä, että Adventtikirkon oppi on määritelty perusprotestantismin yksin armosta ja yksin Raamatusta periaatteiden mukaan. Kirkon opetuksen määritelmät, vaikka ovatkin turhan pitkiä minun makuuni, on onneksi tehty sen verran harkiten ja väljästi, ettei adventtikirkossakaan tarvitse heittää aivojaan kokonaan syrjään ja alkaa omaehtoista lobotomiaa.

        Keskustelu ei kuitenkaan ole aina helppoa. Muutama vuosikymmen sitten vanha hurskas patriarkka Uuras Saarnivaara kävi keskustelua adventismista. Saatuaan johonkin sapattiin liittyvään kysymykseen päätoimittajamme evankeliumia ja armoa korostavan vastauksen, hän totesi, ettehän te noin voi uskoa.

        Se ei ehkä vastannut vanhan tohtorin ennakkokäsityksiä, mutta eihän sille mitään voi, kun me uskomme, mitä uskomme. Vieläkään Adventtikirkon opetusta ei määritellä kirkkoon kriittisesti suhtautuvilla webbisivuilla vaan kirkon sisällä.

        No Saarnivaaran kunniaksi täytyy todeta, että keskustelu oli varsin asiallista ja saakoon Saarnivaaran jalanjälkiä kulkeva uskova1 myös mitalin siitä, että on tutkinut juttuja paljon keskimääräistä syvemmin. Tuskin monet palstalaiset ovat goodnewsunlimited sivuille asti päässeet.

        On kuitenkin lisättävä, että esim. oppilailleni yritän liki päivittäin takoa päähän sitä, ettei planeetalta löydy aluetta, johon pitäisi suhtautua kriittisemmin kuin rakkaaseen webbiimme. Kahelit, joiden tekstejä ei kukaan päästäisi painotuotteisiinsa saavat tekeleensä nettisivuilleen... ja varsikin uskonnon alueella vammaista faktaa löytyy joka lähtöön.

        Joihinkin adventtikirkon vastaisiin (niinkuin moniin sitä puoltaviin) webbisivuihin tämä periaate sopii täysin. En kuitenkaan pidä Des Fordia kahelina. Hän on adventtikirkon jäsen, entinen pastori, jonka evankelisuutta suuresti arvostan ja jolta olen myös paljon oppinut. Toimipa aikanaan vielä rukousvastauksena ostamalla monta laatikollista väitöskirjojani, millä saimme talven lämmitysöljyt. Eli pelasti köyhän asuntovelallisen pakkasilta.

        Mutta hyvillekin miehille käy niin, että tietokone joskus juuttuu ja Fordilla se jumittui muutaman adventistien profetiatulkinnan muuttamiseen. Niinpä tuo lukee minunkin kirjeestäni ja väitöskirjastani sellaista, mitä ne eivät sano. Ja minulla lienee oikeus väittää tietäväni Fordia paremmin, mitä opetan.

        Ehkä tätä väärinluvun helppoutta voi kuvata seuraavalla: Sanon vaimolleni: "En ole koskaan sinua rakastanut..." Voitte kuvitella vaikutuksen. Merkitys muuttuu kuitenkin heti, jos mukaan otetaan jatko: "...enemmän kuin nyt."

        Ihmiset, ja heidän mukanaan Des Ford, ovat joskus niin innokkaita nähdessään jotakin, mikä sopii heidän palapeliinsä, että unohtavat katsoa syvemmälle. Siis pientä kriittisyyttä tuon kohdan lukemiseen, please.

        No tuo siitä Fordin väitteestä.

        Mitä sitten tulee itse asiaan, ehdin jo edellistä kirjoittaessani unohtaa, mikä oli alkuperäisen väittelyn aihe. Liekö ollut Ellen White. Mutta eihän sillä väliä, koska jos siitä aiheesta jotakin harkittua kirjoitan, teen sen toiste.

        Olen nimittäin vähän epävarma siitä, miten mihinkään asiaan tällä palstalla pitäisi ottaa kantaa. Liian monet veljistäni ovat niin suurella innolla todistamassa mitä vain asiaa, että unohtavat tärkeimmän. Tuloksena on veretöntä ja ristitöntä evankeliumia, jota aivan syystä arvostellaan.

        Satun nimittäin uskomaan yhden asian EGWltä. Se on kohta, jossa hän sanoo, että "Kristuksen uhri syntien sovitukseksi on suuri totuus, johon kaikki muut totuudent liittyvät. Tullakseen oikein ymmärretyiksi ja arvostetuiksi on jokainen Jumalan Sanan totuus 1. Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan tutkittava siinä valossa, joka loistaa Golgatan ristiltä. Minä esitän teille armon, uudestisyntymisen, pelastuksen lunastuksen suuren merkin - Jumalan pojan ristille korotettuna. Tämän tulee olla jokaisen ... esityksen perustus.(Gospel Workers 315)

        Saman useimmat kristityt ja monet adventistitkin löytävät tietenkin suoraan Raamatusta. Vaikkapa Pietarin sanoista Kristuksesta: "Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla." (Ap.t. 4.12)

        Pikku pilke silmäkulmassa mutta samalla ihan vakavasti mieleni tekee väittää, etten oikeastaan EGWstä tai hänen innoituksestaan muuta uskokaan kuin tuon edelläolevan.

        Asiahan on nimittäin niin, ettei hänellä ole mitään (= ei pienintäkään) osaa sapatin, adventtia edeltävän tuomion, tms. opin kanssa. Hän ei ole niitä kirkkoon tuonut ja voi sitä, joka hänen vuokseen niistä johonkin uskoo! Ellei joku asia ole Raamatussa se ei ole uskomisen arvoinen.

        No otettakoon tuo vihjeenä palstan adventisteille. Jos muut ovat sitä mieltä, että Adventtikirkon opetuksessa on liian pieni annos evankeliumia, mistä olen usein samaa mieltä, niin voisin aivan hyvin historiallisin perustein väittää, että se evankeliumi, joka adventismista parhaimmillaan löytyy, on siellä nimenomaan EGWn innoituksesta.

        Toisin kuin palstalla usein väitetään adventtikirkon pahin ongelma ei lienekään se, että joku uskoo EGWia, vaan se, ettei uskota tarpeeksi tai ei ainakaan tärkeintä asiaa.

        Mutta eihän tuo ole mitään uutta. Eiväthän monet adventistit uskoneet Whitea edes hänen eläessään.

        EGWsta en mielelläni kirjoita enempää. Jos kirjoittaa täytyy, teen sen mieluimmin Raamatusta ja sen keskuksesta, ristiinnaulitusta Vapahtajasta.

        Kai A

        Adventtikirkon julkiseksi ilmoitetut opit voi nähdä monella tavalla riippuen siitä, mitä tietää ennestään Adventtikirkon opeista. Kokonaan adventismia tuntematon lukee niitä omista lähtökohdistaan ja katsoo, että siinähän ne sanat on pötkössä suht´koht niinkuin muillakin kirkoilla tai seurakunnilla. Adventisti taas lukee niitä omista lähtökohdistaan ja saa niihin mahtumaan sujuvasti kaikki epäraamatullisuudet, jotka ovat syöpyneet hänen mieleensä Ellenin kirjoista ja pystyy kirkkain silmin vakuuttaamaan, että kaikki on kristillistä ja vain Raamatusta.

        Moitiskelet täällä kirjoittaneita adventisteja implisiittisesti siitä, että ovat tuoneet esille adventismin sisäpiirin tietoa ulkopuolisille. Olet toisen, vai joko kolmannenkin, polven adventisti ja olet oppinut kietomaan ihmiset puheillasi adventismin lonkeroihin rauhoittavasti, houkuttelevasti ja suorastaan turvallisuutta huokuen. Nämä täällä kirjoittaneet ovat lähes kaikki, PikkuKonnaa lukuunottamatta, ensimmäisen polven adventisteja. He ovat omaksuneet opit innoissaan eivätkä välttämättä osaa tai edes halua vielä niin taitavasti niitä säännöstellä. Toiset kajauttavat ilmoille mielestään ilouutisen: Ellen sanoi niin ja niin ja luulevat vielä, että heitä siitä Adventtikirkossa kiitellään samoin kuin kirkon sisällä olisi tehty. Jotkut hyppivät yleiskristillisestä ellenistiseen sikin sokin, luullen, että ne jotenkin ihmeellisellä tavalla kuuluvat yhteen.

        Sanot: ”Jos muut ovat sitä mieltä, että Adventtikirkon opetuksessa on liian pieni annos evankeliumia”.

        Luuletko ihan tosissasi, että evankeliumin määrää pienentämällä tai suurentamalla adventtikirkon tai adventistin tuoma oppi paranisi tai huononisi? Harhaopille on juuri ominaista se, että se sisältää oikeaa ja väärää. Jos nyt oikean määrää lisätään, mutta ei poisteta väärää, niin ei se tee kirkkoa tai henkilöä harhaopittomaksi. Adventismissa on määrällisesti enemmän oikeaa kuin mormoneilla tai jehovan todistajilla, siksi adventismi onkin viekas harhaoppi, jossa ihmisille ensimmäisessä vaiheessa tuodaan evankeliumia ja sitten hänet johdetaan harhaoppiin ja luopumaan uskosta. Näin saadaan ihmiset rokotettua kenties iäksi uskoa vastaan. Tämä käy tälläkin palstalla selkeästi esiin, kerran uskoontulleet, harhautuneet ja luopuneet luulevat olevansa oikealla polulla ja torjuvat kaikki Raamatun mukaiset kehotukset pilkkana, harhaoppina ja uhkana kuvitellulle taivastielleen. Tämä on sydäntä riipivää.

        Niin, Des Ford yritti tehdä jonkinlaista uskonpuhdistusta adventistien keskuudessa, mutta eipä hän puhdistunut kaikesta töhnästä edes itse. Sai kuitenkin vähän ravisteltua umpeenkasvanutta yhteisöä.

        Mikä nyt on sitten loppujen lopuksi ajatuksesi 22.10.1844? Oliko laskelma oikea vai väärä?

        Tuossa nettisivujen lainauksessasi kirjoitit, että kaikissa Millerin laskelmissa oli matemaattinen virhe: ”Thirdly, all of Miller's calculations contain a mathematical error. Miller overlooked the non-existence of a year zero, which indicates that no Millerite before 1844 did his homework thoroughly.” Siis oliko mielestäsi kuitenkin vastoin Matt 24:36 24:42-44, 25:13 ja Apt 1:7 oikein laskea tarkkoja aikoja Jeesuksen toiselle tulemiselle? Jotkut todisteet eivät koskeneet mielestäsi ollenkaan aika-profetioita ja niiden alkuperäinen tarkoitus oli käännetty päinvastaiseksi: “Fourthly, some of the proofs are not time-prophecies at all, or their actual intent is turned upside down.” Vielä kirjoitat, että Millerin ympärillä oli maallikoita, joilla ei ollut mahdollisuutta tarkistaa historiallisia ja raamatullisia perusteita ja niiden esittäminen sai ihmiset luottamaan Milleriin: "Secondly, the 'proofs' rest on technical points like biblical and historical chronology, which probably gave an aura of learning to the system. Laymen were unable to check the validity of the points themselves and emotional factors and the rhetoric of the argument may have led many to decide in favour of Miller.”

        Onko mielestäsi taivas maallisen pyhäkön kopio ja Jeesus meni 22.10.1844 (tai muuna itse laskemanasi päivämääränä) taivaan pyhästä kaikkein pyhimpään?

        Lainasit Ellen Whiten sanoja Gospel Workersista. Noin Ellen sanoi, mutta opetti silti aivan mahdottomia Raamatun vastaisuuksia ja ristin työn halventamista.

        Kirjoitat: ”etten oikeastaan EGWstä tai hänen innoituksestaan muuta uskokaan kuin tuon edelläolevan”

        No, jos lähdet tuolta pohjalta tarkastelemaan Ellenin harhaoppisia näkyjä ja kirjoituksia, niin katselet niitä todella vaaleanpunaisten lasien läpi.

        Niinpä oletkin opettanut Ellenin oppeja ja kehottanut nuoria opiskelemaan niitä. Esimerkiksi pedon merkki asiassa olet opettanut, ettei pedon merkki ole mikrosiru vaan heidän pitää opetella oikeat tulkinnat Ellen Whiten Suuri Taistelu kirjasta luvuista 38-40. http://isis.great.fi/nuoriusko/peto.html

        Juuri noissa kappaleissa Ellen kirjoittaa, että kolmen enkelin sanomaa (epäraamatullisesti selitettyä) on vietävä Babylonialaisille (ei-adventisteille), jotta he alkavat viettämään lauantaisapattia sillä ”sapatinvietto on oleva suuri kuuliaisuuden koe”. Ihmiset jakautuvat kahteen luokkaan, ”kun toinen luokka suostuu vastaanottamaan maallisille valloille antautumisen tuntomerkin (sunnuntain vietto) ja siten ottaa pedon merkin, niin toinen luokka (sapatin pitäjät) valitsee merkin uskollisuudesta Jumalaa kohtaan ja tulee merkityksi Jumalan sinetillä”. Sitten seuraa selityksiä hirveistä vainoista, joita sapatin pitäjät joutuvat kestämään. Ei-adventistien käy lopulta huonosti: ”Jumalan lain viholliset, saarnaajasta aina pienimpään asti heidän joukossaan, saavat uuden käsityksen totuudesta ja velvollisuudesta. Liian myöhään he näkevät, että neljännen käskyn sapatti on elävän Jumalan sinetti. Liian myöhään he näkevät väärän sapatin todellisen luonteen ja sen hiekkaperustuksen, jolle he ovat rakentaneet.”

        Kappaleessa 39. on vielä Tutkivan Tuomion loppuvaiheistakin ”kun kolmannen enkelin sanomaa ei enää julisteta, on maan rikollisten asukkaiden armonaika päättynyt - - kaikki, jotka ovat osoittautuneet kuuliaisiksi Jumalan käskyille, ovat vastaanottaneet ´elävän Jumalan sinetin´. Silloin Jeesus lopettaa välitystyönsä taivaan pyhäkössä. Hän kohottaa kätensä ja sanoo suurella äänellä: ´Se on täytetty`. - - Kristus on sovittanut kansansa ja poistanut sen synnit”. Sovitus ei ollut täydellinen ristillä, vaan jatkuu taivaan kaikkein pyhimmässä: ” Nyt, kun meidän suuri ylimmäinen pappimme toimittaa meille sovitusta, meidän tulee pyrkiä täydellisyyteen Kristuksessa.” Sitten seuraa adventistien ´seisominen´ : ”Kun Jeesus jättää pyhäkön, peittää pimeys maan asukkaat. Tuona kauheana aikana vanhurskaiden täytyy elää pyhän Jumalan kasvojen edessä ilman välittäjää.” Ovat käyneet muka niin synnittömiksi, että voivat kestää Jumalan kasvojen edessä ilman Jeesusta välittäjänään ja vieläpä vainoissa. Tutkivalla Tuomiolla heidän syntinsä on poistettu: ” Mutta vaikka he syvästi tuntevat arvottomuutensa, heillä ei ole salaisia syntejä tunnustettavana. Heidän syntinsä ovat menneet edeltäpäin tuomiolle ja tulleet pois pyyhityiksi.” Tämmöistä synnitöntä jumalkansaa ei Raamattu tunne sen enempää kuin tutkivan tuomion oppiakaan.

        Opetat nuorille kristinuskon vastaisia oppeja.

        Jos taas todella uskoisit Elleniltä vain tuon yhden lauseen (etkä käyttäisi sitä väärien oppien hyväksi selittämiseen), olisit velvollinen romuttamaan koko Ellenin opit ja perustautumaan sitten vain Raamattuun.

        Sanot:” Asiahan on nimittäin niin, ettei hänellä ole mitään (= ei pienintäkään) osaa sapatin, adventtia edeltävän tuomion, tms. opin kanssa”

        Mitä ajat takaa tällaisella vääntelyllä? Oletko alkanut aikuisena miehenä hävetä Ellen Whiten hourupäisiä juttuja ja päättänyt yrittää vakavoittaa adventtikirkon mainetta, esittämällä, että opit perustuvatkin miesten toimiin. Bates markkinoi sapattia Whiten pariskunnalle, mutta sitten Ellen sai siitä pahoilta hengiltä näyn, josta kirjoitti kirjeessään (7.4.1847)Batesille: ” I saw an angel swiftly flying to me -- In the Holiest I saw an ark --- In the ark, was the golden pot of manna, Aaron's rod that budded, and the tables of stone which folded together like a book. (e) Jesus opened them, and I saw the ten commandments written on them with the finger of God. (f) On one table was four, and on the other six. The four on the first table shone brighter than the other six. But the fourth (the Sabbath commandment), shone above them all; for the Sabbath was set apart to be kept in honor of God's holy name. (g) The holy Sabbath looked glorious - a halo of glory was all around it. I saw that the Sabbath was not nailed to the cross.” (James White, A Word to the “Little Flock”. 1847 s. 18) Sapatin käsky siis loisti taivaassa ja tämä Ellenin muka Jumalalta saama näky vahvisti tuonkin opin.

        Samoin kävi tutkivan tuomion opin. Pyhäkköoppi (Crosier/Edson) oli keksitty tukemaan Ellenin ensimmäisessä näyssään näkemää Suljetun oven oppia (White James, A Word to the “Little Flock", s. 14-18), pyhäkön puhdistamisen Ellen näki näyissään ja kirjoitti kirjeen Eli Curtisille 21.4.1847: ” You also think, that Michael stood up, and the time of trouble commenced, in the spring of 1844. The Lord has shown me in vision, that Jesus rose up, and shut the door, and entered the Holy of Holies, at the 7th month 1844; but Michael´s standing up (Dan. 12:1) to deliver his people, is in the future. This, will not take place, until Jesus has finished his priestly office in the Heavenly Sanctuary --- I believe the Sanctuary, to be cleansed at the end of the 2300 days, is the New Jerusalem Temple, of which Christ is a minister.” (White James, A Word to the “Little Flock", s. 11-12) Eli kuten huomaat, tässä oli myös Ellenin Jeesus on enkeli Miikael harhakin.

        Olet Seitsemännen Päivän Adventtikirkon jäsen, sinulla on adventistikoulutus ja saat heiltä palkan, joten on tietysti kova pala todeta, että Ellen oli harhaoppinen ja kirkko on harhaopeille perustettu. Silloin on kaksi vaihtoehtoa.
        1. Jatkaa jäsenenä ja työntekijänä ja opettaa ihmisille vääriä oppeja, vaikka samalla kuitenkin itse tietää ne vääriksi.
        2. Heittää Ellenin kirjat roskiin, tunnustaa adventistiopit synniksi ja tehdä parannus, kehottaa muita tekemään myös parannus ja lähteä pois adventisteista.

        Ehkä luulet, että on kolmas vaihtoehto. Adventtikirkko voi päällisin puolin pitää yllä kristillistä kuvaa, mutta harhaopeistaan ja Ellenistä se tuskin koskaan luopuu. Tätä todistavat pääjohtaja Paulsenin vähän väliä antamat lausunnot ja Pääkonferenssin päätökset.

        Jos jatkat valitsemallasi tiellä, saat tuplastandardeillasi kenties lepyteltyä oman omantuntosi ja tyynnyteltyä jäsenten mieliä sekä eksytettyä uusia ihmisiä. Jumala sallii toimintasi, mutta ei siunaa.

        Ja kauheaa on, jos jollain konstilla saat jonkun evankelioitua uskoon ja sen jälkeen sekoitat hänen päänsä harhaopeilla, kunnes hän luopuu uskosta. Näin olet rokottanut hänet kenties iäksi uskoa vastaan, niin ettei hän enää paatumukseltaan tule uuteen etsikkoaikaankaan. Tällöin palkkasi on Jumalalta on: ”Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. (Matt 18:6)


      • Jippii, jappii, jahhuu
        uskova_1 kirjoitti:

        Adventtikirkon julkiseksi ilmoitetut opit voi nähdä monella tavalla riippuen siitä, mitä tietää ennestään Adventtikirkon opeista. Kokonaan adventismia tuntematon lukee niitä omista lähtökohdistaan ja katsoo, että siinähän ne sanat on pötkössä suht´koht niinkuin muillakin kirkoilla tai seurakunnilla. Adventisti taas lukee niitä omista lähtökohdistaan ja saa niihin mahtumaan sujuvasti kaikki epäraamatullisuudet, jotka ovat syöpyneet hänen mieleensä Ellenin kirjoista ja pystyy kirkkain silmin vakuuttaamaan, että kaikki on kristillistä ja vain Raamatusta.

        Moitiskelet täällä kirjoittaneita adventisteja implisiittisesti siitä, että ovat tuoneet esille adventismin sisäpiirin tietoa ulkopuolisille. Olet toisen, vai joko kolmannenkin, polven adventisti ja olet oppinut kietomaan ihmiset puheillasi adventismin lonkeroihin rauhoittavasti, houkuttelevasti ja suorastaan turvallisuutta huokuen. Nämä täällä kirjoittaneet ovat lähes kaikki, PikkuKonnaa lukuunottamatta, ensimmäisen polven adventisteja. He ovat omaksuneet opit innoissaan eivätkä välttämättä osaa tai edes halua vielä niin taitavasti niitä säännöstellä. Toiset kajauttavat ilmoille mielestään ilouutisen: Ellen sanoi niin ja niin ja luulevat vielä, että heitä siitä Adventtikirkossa kiitellään samoin kuin kirkon sisällä olisi tehty. Jotkut hyppivät yleiskristillisestä ellenistiseen sikin sokin, luullen, että ne jotenkin ihmeellisellä tavalla kuuluvat yhteen.

        Sanot: ”Jos muut ovat sitä mieltä, että Adventtikirkon opetuksessa on liian pieni annos evankeliumia”.

        Luuletko ihan tosissasi, että evankeliumin määrää pienentämällä tai suurentamalla adventtikirkon tai adventistin tuoma oppi paranisi tai huononisi? Harhaopille on juuri ominaista se, että se sisältää oikeaa ja väärää. Jos nyt oikean määrää lisätään, mutta ei poisteta väärää, niin ei se tee kirkkoa tai henkilöä harhaopittomaksi. Adventismissa on määrällisesti enemmän oikeaa kuin mormoneilla tai jehovan todistajilla, siksi adventismi onkin viekas harhaoppi, jossa ihmisille ensimmäisessä vaiheessa tuodaan evankeliumia ja sitten hänet johdetaan harhaoppiin ja luopumaan uskosta. Näin saadaan ihmiset rokotettua kenties iäksi uskoa vastaan. Tämä käy tälläkin palstalla selkeästi esiin, kerran uskoontulleet, harhautuneet ja luopuneet luulevat olevansa oikealla polulla ja torjuvat kaikki Raamatun mukaiset kehotukset pilkkana, harhaoppina ja uhkana kuvitellulle taivastielleen. Tämä on sydäntä riipivää.

        Niin, Des Ford yritti tehdä jonkinlaista uskonpuhdistusta adventistien keskuudessa, mutta eipä hän puhdistunut kaikesta töhnästä edes itse. Sai kuitenkin vähän ravisteltua umpeenkasvanutta yhteisöä.

        Mikä nyt on sitten loppujen lopuksi ajatuksesi 22.10.1844? Oliko laskelma oikea vai väärä?

        Tuossa nettisivujen lainauksessasi kirjoitit, että kaikissa Millerin laskelmissa oli matemaattinen virhe: ”Thirdly, all of Miller's calculations contain a mathematical error. Miller overlooked the non-existence of a year zero, which indicates that no Millerite before 1844 did his homework thoroughly.” Siis oliko mielestäsi kuitenkin vastoin Matt 24:36 24:42-44, 25:13 ja Apt 1:7 oikein laskea tarkkoja aikoja Jeesuksen toiselle tulemiselle? Jotkut todisteet eivät koskeneet mielestäsi ollenkaan aika-profetioita ja niiden alkuperäinen tarkoitus oli käännetty päinvastaiseksi: “Fourthly, some of the proofs are not time-prophecies at all, or their actual intent is turned upside down.” Vielä kirjoitat, että Millerin ympärillä oli maallikoita, joilla ei ollut mahdollisuutta tarkistaa historiallisia ja raamatullisia perusteita ja niiden esittäminen sai ihmiset luottamaan Milleriin: "Secondly, the 'proofs' rest on technical points like biblical and historical chronology, which probably gave an aura of learning to the system. Laymen were unable to check the validity of the points themselves and emotional factors and the rhetoric of the argument may have led many to decide in favour of Miller.”

        Onko mielestäsi taivas maallisen pyhäkön kopio ja Jeesus meni 22.10.1844 (tai muuna itse laskemanasi päivämääränä) taivaan pyhästä kaikkein pyhimpään?

        Lainasit Ellen Whiten sanoja Gospel Workersista. Noin Ellen sanoi, mutta opetti silti aivan mahdottomia Raamatun vastaisuuksia ja ristin työn halventamista.

        Kirjoitat: ”etten oikeastaan EGWstä tai hänen innoituksestaan muuta uskokaan kuin tuon edelläolevan”

        No, jos lähdet tuolta pohjalta tarkastelemaan Ellenin harhaoppisia näkyjä ja kirjoituksia, niin katselet niitä todella vaaleanpunaisten lasien läpi.

        Niinpä oletkin opettanut Ellenin oppeja ja kehottanut nuoria opiskelemaan niitä. Esimerkiksi pedon merkki asiassa olet opettanut, ettei pedon merkki ole mikrosiru vaan heidän pitää opetella oikeat tulkinnat Ellen Whiten Suuri Taistelu kirjasta luvuista 38-40. http://isis.great.fi/nuoriusko/peto.html

        Juuri noissa kappaleissa Ellen kirjoittaa, että kolmen enkelin sanomaa (epäraamatullisesti selitettyä) on vietävä Babylonialaisille (ei-adventisteille), jotta he alkavat viettämään lauantaisapattia sillä ”sapatinvietto on oleva suuri kuuliaisuuden koe”. Ihmiset jakautuvat kahteen luokkaan, ”kun toinen luokka suostuu vastaanottamaan maallisille valloille antautumisen tuntomerkin (sunnuntain vietto) ja siten ottaa pedon merkin, niin toinen luokka (sapatin pitäjät) valitsee merkin uskollisuudesta Jumalaa kohtaan ja tulee merkityksi Jumalan sinetillä”. Sitten seuraa selityksiä hirveistä vainoista, joita sapatin pitäjät joutuvat kestämään. Ei-adventistien käy lopulta huonosti: ”Jumalan lain viholliset, saarnaajasta aina pienimpään asti heidän joukossaan, saavat uuden käsityksen totuudesta ja velvollisuudesta. Liian myöhään he näkevät, että neljännen käskyn sapatti on elävän Jumalan sinetti. Liian myöhään he näkevät väärän sapatin todellisen luonteen ja sen hiekkaperustuksen, jolle he ovat rakentaneet.”

        Kappaleessa 39. on vielä Tutkivan Tuomion loppuvaiheistakin ”kun kolmannen enkelin sanomaa ei enää julisteta, on maan rikollisten asukkaiden armonaika päättynyt - - kaikki, jotka ovat osoittautuneet kuuliaisiksi Jumalan käskyille, ovat vastaanottaneet ´elävän Jumalan sinetin´. Silloin Jeesus lopettaa välitystyönsä taivaan pyhäkössä. Hän kohottaa kätensä ja sanoo suurella äänellä: ´Se on täytetty`. - - Kristus on sovittanut kansansa ja poistanut sen synnit”. Sovitus ei ollut täydellinen ristillä, vaan jatkuu taivaan kaikkein pyhimmässä: ” Nyt, kun meidän suuri ylimmäinen pappimme toimittaa meille sovitusta, meidän tulee pyrkiä täydellisyyteen Kristuksessa.” Sitten seuraa adventistien ´seisominen´ : ”Kun Jeesus jättää pyhäkön, peittää pimeys maan asukkaat. Tuona kauheana aikana vanhurskaiden täytyy elää pyhän Jumalan kasvojen edessä ilman välittäjää.” Ovat käyneet muka niin synnittömiksi, että voivat kestää Jumalan kasvojen edessä ilman Jeesusta välittäjänään ja vieläpä vainoissa. Tutkivalla Tuomiolla heidän syntinsä on poistettu: ” Mutta vaikka he syvästi tuntevat arvottomuutensa, heillä ei ole salaisia syntejä tunnustettavana. Heidän syntinsä ovat menneet edeltäpäin tuomiolle ja tulleet pois pyyhityiksi.” Tämmöistä synnitöntä jumalkansaa ei Raamattu tunne sen enempää kuin tutkivan tuomion oppiakaan.

        Opetat nuorille kristinuskon vastaisia oppeja.

        Jos taas todella uskoisit Elleniltä vain tuon yhden lauseen (etkä käyttäisi sitä väärien oppien hyväksi selittämiseen), olisit velvollinen romuttamaan koko Ellenin opit ja perustautumaan sitten vain Raamattuun.

        Sanot:” Asiahan on nimittäin niin, ettei hänellä ole mitään (= ei pienintäkään) osaa sapatin, adventtia edeltävän tuomion, tms. opin kanssa”

        Mitä ajat takaa tällaisella vääntelyllä? Oletko alkanut aikuisena miehenä hävetä Ellen Whiten hourupäisiä juttuja ja päättänyt yrittää vakavoittaa adventtikirkon mainetta, esittämällä, että opit perustuvatkin miesten toimiin. Bates markkinoi sapattia Whiten pariskunnalle, mutta sitten Ellen sai siitä pahoilta hengiltä näyn, josta kirjoitti kirjeessään (7.4.1847)Batesille: ” I saw an angel swiftly flying to me -- In the Holiest I saw an ark --- In the ark, was the golden pot of manna, Aaron's rod that budded, and the tables of stone which folded together like a book. (e) Jesus opened them, and I saw the ten commandments written on them with the finger of God. (f) On one table was four, and on the other six. The four on the first table shone brighter than the other six. But the fourth (the Sabbath commandment), shone above them all; for the Sabbath was set apart to be kept in honor of God's holy name. (g) The holy Sabbath looked glorious - a halo of glory was all around it. I saw that the Sabbath was not nailed to the cross.” (James White, A Word to the “Little Flock”. 1847 s. 18) Sapatin käsky siis loisti taivaassa ja tämä Ellenin muka Jumalalta saama näky vahvisti tuonkin opin.

        Samoin kävi tutkivan tuomion opin. Pyhäkköoppi (Crosier/Edson) oli keksitty tukemaan Ellenin ensimmäisessä näyssään näkemää Suljetun oven oppia (White James, A Word to the “Little Flock", s. 14-18), pyhäkön puhdistamisen Ellen näki näyissään ja kirjoitti kirjeen Eli Curtisille 21.4.1847: ” You also think, that Michael stood up, and the time of trouble commenced, in the spring of 1844. The Lord has shown me in vision, that Jesus rose up, and shut the door, and entered the Holy of Holies, at the 7th month 1844; but Michael´s standing up (Dan. 12:1) to deliver his people, is in the future. This, will not take place, until Jesus has finished his priestly office in the Heavenly Sanctuary --- I believe the Sanctuary, to be cleansed at the end of the 2300 days, is the New Jerusalem Temple, of which Christ is a minister.” (White James, A Word to the “Little Flock", s. 11-12) Eli kuten huomaat, tässä oli myös Ellenin Jeesus on enkeli Miikael harhakin.

        Olet Seitsemännen Päivän Adventtikirkon jäsen, sinulla on adventistikoulutus ja saat heiltä palkan, joten on tietysti kova pala todeta, että Ellen oli harhaoppinen ja kirkko on harhaopeille perustettu. Silloin on kaksi vaihtoehtoa.
        1. Jatkaa jäsenenä ja työntekijänä ja opettaa ihmisille vääriä oppeja, vaikka samalla kuitenkin itse tietää ne vääriksi.
        2. Heittää Ellenin kirjat roskiin, tunnustaa adventistiopit synniksi ja tehdä parannus, kehottaa muita tekemään myös parannus ja lähteä pois adventisteista.

        Ehkä luulet, että on kolmas vaihtoehto. Adventtikirkko voi päällisin puolin pitää yllä kristillistä kuvaa, mutta harhaopeistaan ja Ellenistä se tuskin koskaan luopuu. Tätä todistavat pääjohtaja Paulsenin vähän väliä antamat lausunnot ja Pääkonferenssin päätökset.

        Jos jatkat valitsemallasi tiellä, saat tuplastandardeillasi kenties lepyteltyä oman omantuntosi ja tyynnyteltyä jäsenten mieliä sekä eksytettyä uusia ihmisiä. Jumala sallii toimintasi, mutta ei siunaa.

        Ja kauheaa on, jos jollain konstilla saat jonkun evankelioitua uskoon ja sen jälkeen sekoitat hänen päänsä harhaopeilla, kunnes hän luopuu uskosta. Näin olet rokottanut hänet kenties iäksi uskoa vastaan, niin ettei hän enää paatumukseltaan tule uuteen etsikkoaikaankaan. Tällöin palkkasi on Jumalalta on: ”Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. (Matt 18:6)

        Nyt pääsit asian ytimeen. Harhaoppi/harhaoppinen ei muutu kristinopiksi lisäämällä oikean määrää...
        Oma lisäykseni Ellen Whiten kirjoitukset ei muutu kristillisiksi lisäämäälä "Jeesuksen korottamisen määrää".


      • 4tweewt
        uskova_1 kirjoitti:

        Kysymys oli kirjoituksestasi :
        ”sapatista
        Kirjoittanut: Timo Flink 3.10.2005 klo 17.55 ”
        Jossa mainintasi: -Adventistinen teologia lähtee liikkeelle...
        jossa myös: - Kolmen enkelin sanomassa ensimmäinen enkeli viittaa sapattikäskyyn
        ja: - Sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle.
        Ja allekirjoitit kirjoituksesi:
        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Ylläolevaan kirjoitukseesi vastasin:
        Kolmen enkelin sanomasi
        Kirjoittanut: uskova_1 4.10.2005 klo 12.37
        Olet siis tullut tänne palstalle oikein adventtikirkon virallisena edustajana tuomaan KOLMEN ENKELIN SANOMAA babylonilaisille. Niinhän se adventtikirkon tehtävä onkin määritelty tuhansissa kirkon kirjoituksissa.

        Joten mikä siinä nyt on niin vaikeaa nähdä? Kirjoitit kirjoituksesi vain adventistisen teologian nimissä, käännytit sapattiin ja kolmen enkelin sanomaan liittosuhteen Jumalaan katkeamisen uhalla ja pelastuksen ulkopuolelle joutumisen (eli helvettiin joutumisen) uhalla. Ja allekirjoitit adventtikirkon nimissä, siellä viroissa olevana.

        Sitten yritit pyörtää virallisuuttasi kirjoituksessasi:
        - Mainittakoon lisäksi, vaikka onkin hieman eri viestiin, että en ole täällä virallisena kirkkoni äänitorvena käännyttämässä ketään.

        Johon vastasin kirjoituksella:
        Et muka viran puolesta!
        Kirjoittanut: uskova_1 5.10.2005 klo 13.05

        Vastasit:
        väärinkäsitys
        Kirjoittanut: Timo Flink 5.10.2005 klo 13.24
        - Jos luet lähettämäni vastaukset, huomaat, missä kohtaa esitin virallisen adventistisen teologian kannan (ja siten edustan Adventtikirkkoa) ja missä kohtaa oman henkilökohtaisen kantani (kirjoitinhan niin).

        Kuten näet et tuossa puheena olleessa adventtikirkon virallisena edustajana kirjoittamassasi kirjoituksessa ollut sanonut henkilökohtaista kantaasi, vaan ” Adventistinen teologia lähtee liikkeelle”, josta teit loppuyhteenvedon "Siis, lyhyesti, uskon, että.."

        Kirjoitit myös:
        - Ja tähdensin nimen omaan sitä, etten ole *käännyttämässä* ketään.

        Eikö uhkailu helvetillä ja sapatin pelastuskysymykseksi nimeäminen ole muka käännytystä.

        Uskova1 on tosissaan, joten kaikki muut olkaa hiljaa. vain uskova1 tietää kaiken hänhän on kuin yksi jumalista ettei vain tavoittelisi itse Jumalan tuomiovaltaakin itselleen. Mene itseesi ja katso oletko uskossa vai epäuskossa?


      • 4tweewt kirjoitti:

        Uskova1 on tosissaan, joten kaikki muut olkaa hiljaa. vain uskova1 tietää kaiken hänhän on kuin yksi jumalista ettei vain tavoittelisi itse Jumalan tuomiovaltaakin itselleen. Mene itseesi ja katso oletko uskossa vai epäuskossa?

        Olet sama katkeran synkkä murisija, joka on jo viime vuodesta asti säännöllisesti heittänyt nimettömän herjan kirjoituksieni perään.


      • hoksaa tämä
        K.O. kirjoitti:

        Adventisti Timo Flink:

        "Siis, lyhyesti, uskon, että sapatti näyttelee tärkeää osaa ihmisen ja Jumalan välisesssä liittosuhteessa. Sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle."

        Tämä on juuri se ydinasia, joka on EVANKELIUMIN TOTUUDEN vastainen adventismissa.


        Paavali julisti vanginvartijalle evankeliumin: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".

        Adventistisaarnaaja sanoisi: "Usko Herraan Jeesukseen ja pidä sapatti, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".

        Adventistin evankeliumi on erilainen, koska sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle."

        Sapatin pyhittämisestä lauantaina tulee pelastuksen ehto!

        Jeesuksen käsitys pelastuksesta oli samanlainen kuin adventtikirkolla:

        " Autuaita ovat ne jotka pitävät Jumalan käskyt, heillä on valta käydä porteista sisälle ja syödä elämänpuusta Ilm. 22: 14 esim. eng.

        terveisin benedi

        Onhan kirjoitettu: Kun laittomuus pääsee valtaa (ihmissydämessä) , kylmenee useimpien rakkaus Jumalaa kohtaan!

        "Jos te minua rakastatte, te pidätte minun käskyni, " Jeesus.. sisältää IV. sapatti käskyn


        terv, benedi


      • Ylistys Herralle
        uskova_1 kirjoitti:

        Olet siis tullut tänne palstalle oikein adventtikirkon virallisena edustajana tuomaan KOLMEN ENKELIN SANOMAA babylonilaisille. Niinhän se adventtikirkon tehtävä onkin määritelty tuhansissa kirkon kirjoituksissa.

        Mutta eipä nuo kolmen enkelin sanomat Raamatussa tarkoita samaa kuin Ellenin kirjoissa.

        Ensimmäisen enkelin sanoma Raamatussa:
        - Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille. Ja hän sanoi suurella äänellä: "Peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet." (Ilm 14:6-7)

        Iankaikkinen evankeliumi ei ole sapatin viesti eikä tuomio hetki tarkoita Tutkivaa tuomiota.

        Sinä taas sanot: ”Jumalan omia ovat ne, jotka eivät vain usko Jeesukseen, vaan myös noudattavat Jumalan käskyjä (esim. Ilm. 14:12). Kolmen enkelin sanomassa ensimmäinen enkeli viittaa sapattikäskyyn (vrt. Ilm. 14:6-7, 2 Moos. 20:8-11).

        Vaan kun ei viittaa muuta kuin oikein kunnolla Raamattua pahoinpitelemällä.


        Yksi syy siihen, että adventistit eivät saa lopunajan tapahtumia Raamatun mukaiseen järjestykseen on Ellen Whiten näyissä ja opissa keskiyön huudosta:
        - Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.' (Matt 25:6)

        - tätä ei ole vielä tapahtunut, vaan tapahtuu vasta Jeesuksen tullessa tempaamaan uudestisyntyneet kristityt taivaaseen (tulevan seitsenvuotisen vihanajan alussa, puolivälissä tai lopussa). Mukauskovat ovat tyhmiä neitsyitä, eivätkä pääse matkaan.

        - Ellen Whiten näkyjen ja Seitsemännen Päivän Adventistien oppien mukaan keskiyön huuto päättyi 22.10.1844 ja milleristit, joihin Ellen Whitekin kuului olivat niitä viisaita neitsyitä. Kun Jeesus ei tullut, jäi ovi pelastukseen kuitenkin suljetuksi muilta ja vain 1844-liikkeessä mukana olleilla oli mahdollisuus pelastua. Kun huomattiin, että Ellenin 144.000 eivät voineet tulla täyteen milleristeistä, alettiin ovea raottaa uusille jäsenille. Kun Jeesus ei tullut 1851, kun odotetut 7 vuotta olivat kuluneet, niin ovi oli pakko avata ja hävittää häpeälliset suljetun oven kirjoitukset, jotka sittemmin ovat löytyneet ja joissa on ihmettelemistä, miten profeetta voi olla profeetta, kun on tuommoista puppua syytänyt Jumalan nimissä. Ovi jäi silti osittain suljetuksi, koska joukkoon kuuluakseen on otettava vastaan valo ja läpäistävä sapatin testi.

        Ilm 14: 6- 7

        Sapatistahan tässä näkyy olevan kyse! "Kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet"

        Ja Herra Jumala lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka oli tehnyt...lepo tapahtui sapattina.

        Profetia: " Ja joka viikko sapattina, tulee kaikki kansa kumartaen rukoilemaan minua (Herraa)" Raamattu

        Jeesusta, Jumalaamme kumarretaan sapattina uudessakin maassa,.. kumarrus tulee pelastuksesta, jonka Kristus toi... se tapahtuu sapattina, se ylistys.. terv. benedi


      • pohdi, pohdi
        ei jummarra kirjoitti:

        Uskonnosta en tiedä ateistina mitään, mutta lakipykälät ulkoa ja sisältä. Otat noin allekirjoittaessasi Adventtikirkon viralliset valtuudet. Voin huomenna töistä panna pykälät tulemaan.

        jummarra nyt vaan.

        En minäkään ole pastori enkä teologi, mutta silti olen joku näistä: " Ja Hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi" Ef 4: 11

        Jos haluat tarkemmin tietää miksi minut on teille annettu, niin soita Jumalalle. Numero on minulla

        terv. benedi

        "Jos tahdot päästä elämään sisälle, pidä laki, eli käskyt.
        On parempi olla laista vapaa, kuin lain alla,...jolloin poliisi on niskassa ja vääntää käsiä selän taa.

        Jos Jumala ennättää heittää syntisi selän taa, olet vapaa laista.. koska laki ei sinua syytä että ajoit punaisia päin! :)

        Jumalan lakia ei tunne tomppeli, ja maallinen laki ja Jumalan laki eivät ole antagonisteja toisilleen.

        Joko nyt tajusit, minkä viran Jumala on minulle antanut?? :)


      • totta, totta
        uskova_1 kirjoitti:

        Kysymys oli kirjoituksestasi :
        ”sapatista
        Kirjoittanut: Timo Flink 3.10.2005 klo 17.55 ”
        Jossa mainintasi: -Adventistinen teologia lähtee liikkeelle...
        jossa myös: - Kolmen enkelin sanomassa ensimmäinen enkeli viittaa sapattikäskyyn
        ja: - Sapatti on siinä mielessä pelastuskysymys, että ihminen, joka tietää sen olevan oikea päivä, jonka pyhittämisen Jumala on omalla vallallaan asettanut ja kuitenkin tietoisesti kieltäytyy jatkuvasti näin tekemästä, lopulta irrottautuu kokonaan liittosuhteestaan Jumalaan ja ajautuu pelastuksen ulkopuolelle.
        Ja allekirjoitit kirjoituksesi:
        Timo Flink, teologi
        Suomen Adventtikirkko

        Ylläolevaan kirjoitukseesi vastasin:
        Kolmen enkelin sanomasi
        Kirjoittanut: uskova_1 4.10.2005 klo 12.37
        Olet siis tullut tänne palstalle oikein adventtikirkon virallisena edustajana tuomaan KOLMEN ENKELIN SANOMAA babylonilaisille. Niinhän se adventtikirkon tehtävä onkin määritelty tuhansissa kirkon kirjoituksissa.

        Joten mikä siinä nyt on niin vaikeaa nähdä? Kirjoitit kirjoituksesi vain adventistisen teologian nimissä, käännytit sapattiin ja kolmen enkelin sanomaan liittosuhteen Jumalaan katkeamisen uhalla ja pelastuksen ulkopuolelle joutumisen (eli helvettiin joutumisen) uhalla. Ja allekirjoitit adventtikirkon nimissä, siellä viroissa olevana.

        Sitten yritit pyörtää virallisuuttasi kirjoituksessasi:
        - Mainittakoon lisäksi, vaikka onkin hieman eri viestiin, että en ole täällä virallisena kirkkoni äänitorvena käännyttämässä ketään.

        Johon vastasin kirjoituksella:
        Et muka viran puolesta!
        Kirjoittanut: uskova_1 5.10.2005 klo 13.05

        Vastasit:
        väärinkäsitys
        Kirjoittanut: Timo Flink 5.10.2005 klo 13.24
        - Jos luet lähettämäni vastaukset, huomaat, missä kohtaa esitin virallisen adventistisen teologian kannan (ja siten edustan Adventtikirkkoa) ja missä kohtaa oman henkilökohtaisen kantani (kirjoitinhan niin).

        Kuten näet et tuossa puheena olleessa adventtikirkon virallisena edustajana kirjoittamassasi kirjoituksessa ollut sanonut henkilökohtaista kantaasi, vaan ” Adventistinen teologia lähtee liikkeelle”, josta teit loppuyhteenvedon "Siis, lyhyesti, uskon, että.."

        Kirjoitit myös:
        - Ja tähdensin nimen omaan sitä, etten ole *käännyttämässä* ketään.

        Eikö uhkailu helvetillä ja sapatin pelastuskysymykseksi nimeäminen ole muka käännytystä.

        No, uskova_1 ..eikö ole parempi kääntyä kuin olla kääntymättä?

        Timon sana voi tyhjänä palata, mutta Herran sana ei!

        " Ja muukalaiset ( kuten uskova_1), jotka ovat liittyneet Herraan,
        palvellaakseen häntä ja rakastakkseen Herran nimeä.
        ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki,
        jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko
        ja pysyvät minun liitossani


        ..ne minä tuon pyhälle vuorelleni...... Jes 56:6, 7

        On se näköjään sittenkin pelastuskysymys tuo sapatti


      • hiljaista.ollut
        uskova_1 kirjoitti:

        Olet siis tullut tänne palstalle oikein adventtikirkon virallisena edustajana tuomaan KOLMEN ENKELIN SANOMAA babylonilaisille. Niinhän se adventtikirkon tehtävä onkin määritelty tuhansissa kirkon kirjoituksissa.

        Mutta eipä nuo kolmen enkelin sanomat Raamatussa tarkoita samaa kuin Ellenin kirjoissa.

        Ensimmäisen enkelin sanoma Raamatussa:
        - Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille. Ja hän sanoi suurella äänellä: "Peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet." (Ilm 14:6-7)

        Iankaikkinen evankeliumi ei ole sapatin viesti eikä tuomio hetki tarkoita Tutkivaa tuomiota.

        Sinä taas sanot: ”Jumalan omia ovat ne, jotka eivät vain usko Jeesukseen, vaan myös noudattavat Jumalan käskyjä (esim. Ilm. 14:12). Kolmen enkelin sanomassa ensimmäinen enkeli viittaa sapattikäskyyn (vrt. Ilm. 14:6-7, 2 Moos. 20:8-11).

        Vaan kun ei viittaa muuta kuin oikein kunnolla Raamattua pahoinpitelemällä.


        Yksi syy siihen, että adventistit eivät saa lopunajan tapahtumia Raamatun mukaiseen järjestykseen on Ellen Whiten näyissä ja opissa keskiyön huudosta:
        - Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.' (Matt 25:6)

        - tätä ei ole vielä tapahtunut, vaan tapahtuu vasta Jeesuksen tullessa tempaamaan uudestisyntyneet kristityt taivaaseen (tulevan seitsenvuotisen vihanajan alussa, puolivälissä tai lopussa). Mukauskovat ovat tyhmiä neitsyitä, eivätkä pääse matkaan.

        - Ellen Whiten näkyjen ja Seitsemännen Päivän Adventistien oppien mukaan keskiyön huuto päättyi 22.10.1844 ja milleristit, joihin Ellen Whitekin kuului olivat niitä viisaita neitsyitä. Kun Jeesus ei tullut, jäi ovi pelastukseen kuitenkin suljetuksi muilta ja vain 1844-liikkeessä mukana olleilla oli mahdollisuus pelastua. Kun huomattiin, että Ellenin 144.000 eivät voineet tulla täyteen milleristeistä, alettiin ovea raottaa uusille jäsenille. Kun Jeesus ei tullut 1851, kun odotetut 7 vuotta olivat kuluneet, niin ovi oli pakko avata ja hävittää häpeälliset suljetun oven kirjoitukset, jotka sittemmin ovat löytyneet ja joissa on ihmettelemistä, miten profeetta voi olla profeetta, kun on tuommoista puppua syytänyt Jumalan nimissä. Ovi jäi silti osittain suljetuksi, koska joukkoon kuuluakseen on otettava vastaan valo ja läpäistävä sapatin testi.

        Missä nykyään vaikutat ?


    • Kirkkohistoriaa

      Onko se nyt joku ihme, että adventismi ja jehovalaisuus muistuttavat toisiaan, kun kerran jehovalaisuuden perustaja on adventistien joukosta lähtenyt? Jehovalaisuus on oikeastaan adventismin lahko.

    • Konna

      Kuulun adventtikirkkoon (lukeudun adventistiksi),mutta en lukeudu kuuluvani harhaoppisiin liikkeisiin. Adventisteja niinkuin ketä muita tahansa voidaan syyttä harhaoppisiksi,ja ties miksi,mutta eivät he (me)itse kuitenkaan lukeudu kuuluvansa kyseisiin liikkeisiin! Voit Tuomas väittää adventistien kuuluvan mainitsemaasi ryhmiin, mutta et voi väittää heidän lukeutuvan niihin. Terv.Pikku Konna.

    • Kirkkohistoriaa

      Jos emme halua loukata muita ihmisiä emmekä Jumalaa, lopetamme Jehova -sanan käytön puhuessamme ihmisistä. Oikea nimitys on Jehovan todistajat tai ehkä jehovalaiset. Sana Jehova on nimittäin Jahven rinnakkaismuoto ja tarkoittaa Jumalaa. Sitä nimitystä käytettiin pitkään monien protestanttisten kirkkokuntien keskuudessa keskiajalta alkaen.

    • K.O.

      Olen samaa mieltä, että adventismi on harhaoppinen asettaessaan pelastuksen ehdoksi lauantaisapatin. eli vanhurskautukseen vaaditaan usko Jeesukseen sapatinpitäminen lauantaina.

      Muitakin harhoja varmasti löytyy.

      Ei ole evankeliumin totuuden mukainen oppi. piste.

      • Johannes

        Täällä puhutaan harraopeista ja advettikirkosta. En ymmärä tämän tyypistä sekoilua tällä pastalla. Kuka tai mikä on harraopia punnitaan Jumalan sanalla. Rukoille Pyhää-Hengeä oppettamaan kaikkeen totuuteen ja rakkauteen. Sinulla on viellä toivoa. Sillä Jeesus Rakastaa sinua.


    • Demigod

      Koska he palvelevat ikivanhaa Hebrealais Juutalaista Jumalaa. Koska tunnet oman Jumalasi
      joka on Isis Jumalattaren poika Tammuz. palvele häntä. Sunnuntai on Tammuz Jumalan palvelu päivä.

      Anna Adventistien pitää tää Jeesus ja jahve kultti ja ole sinä onnellinen omassa Tammuz Kultissasi. Jeesus ei koko elämänsä aikana esiintynyt Aurinko kultin poikana!

      Mutta hänen pois mnonsa jälkeen hänestä koetetaan tehdä Epäjumalan palvelu kultin Jumala
      henkilö mitä häh ei kuitenkaan ole. Lue Raamattusi paremmin, Niin löydät sieltä oman kulttisi Jumalankin:

      Siunausta

      Antti

    • 144 000 on joukko joka säilyy puhtaana lopun ajan koettelemuksista.
      Se ei ole koko pelastettujen joukko.
      Luku lienee vertauskuvallinen, kuten Ilm monet muutkin luvut.
      Taivaaseen menevät kaikki pyhät ensin. Sen jälkeen 1000 v kauden jälkeen luodaan uusi maa.

      A-kirkon teologia on ollut aina sama, koska se perustuu yksin Raamattuun, ja profetian Hengen lahjan kautta tullut sana on ollut aina sovussa Ramatun kanssa. (Ilm 19:10)
      Teologiaa ei ole muutettu koskaan miksikään.
      Kilpailija on joutunut tarkistamaan opinkäsityksiään toisensa perään niiden pettäessä.

      A-kirkko on tinkimätön totuudessa eikä ole koskaan paiskannut kättä luopumuksen vaatimuksille pois Raamatusta.
      A-kirkko on uskonpuhdistuliike ajan loppuun asti.

      Siunausta
      jari
      http://www.netikka.net/jarinraamattuhotelli

      MIKÄ ON OIKEA USKONTO?

      Kaikissa kristillisissä piireissä ja kirkoissa on vilpittömiä sieluja jotka ovat uskollisia Jumalalle korottaen Kristusta sen ymmärryksen mukaan minkä omistavat.
      Näin mikään yksittäinen seurakunta ei omista yksin oikeuksia kristinuskoon.
      Uskonpuhdistus on synnyttänyt monia seurakuntia jotka ovat pyrkineet yhä lähemmäksi Raamatun alkuperäistä totuutta, mistä alkuseurakunta joskus lankesi pois, ja syntyi pääasiassa ihmisen ympärille ja palvontaan keskittynyt yhteisö.(2 Tess 2:3-4)
      Jumala on siunannut uskonpuhdistuksen synnyttämiä seurakuntia ja niiden parista löytyy Jumalan kansan jäseniä yksilöinä.
      Ihmisellä on oikea usko kun hän seuraa ehdottoman vilpittömästi Raamatun opetusta ja uskoo Jeesukseen.

      Raamatun profetiat kuitenkin kertovat, että viimeisinä päivinä tulee selvästi erottumaan kaksi joukkoa. Ne jotka kumartavat petovaltaa (Ilm 13 luku) ja ne jotka ovat "pyhiä" uskoen Jeesukseen ja noudattavat kaikkia Jumalan käskyjä. (Ilm 12:17; 14:12, Matt 5:17-18, Luuk 16:17, 2 Moos 20:1-17, 5 Moos5:1-21) Jumala tahtookin kutsua kansansa jäseniä pois babylonista (Ilm 18:4) sinne missä on Jeesuksen usko ja profetian Henki. (Ilm 19:10) Profetian Hengen armolahja on toiminut Adventtikirkossa Ellen G. Whiten välityksellä. Jumala antoi hänen kauttaan profetiat lopun aikoja varten. EGW opetti vain ja yksin Raamattua, lisäämättä ja pois ottamatta Raamatusta sanaakaan. Hän täsmensi, opetti ja selvensi Raamatun opetuksia sekä menneeltä että tulevalta ajalta.

      Eksytyksestä on sanottava, että se antaa ymmärtää olevansa ainoa oikea. (Matt 24:4-5,11-12) Eksytyksessä on mukana täysin oikeata opetusta, mutta se ei kestä kokonaisvaltaista Raamatulla tutkimista. Muuten se ei olisikaan eksytystä.
      Kuitenkaan eksytys ei omista lopun ajan seurakunnan tuntomerkkejä Jeesuksen uskosta ja lain noudattamisesta. (Ilm 14:12)
      Se tunnustaa uskoa, armoa ja Kristusta kuten pitääkin, mutta kieltää Jumalan lain ja pyhityksen. Jumalan laki opettaa mikä on syntiä, eikä Raamattu tunne sellaista armoa joka kattaisi jatkuvan ja tahallisen kapinan Jumalan tahtoa vastaan ilman katumusta ja kääntymystä. (Room 6:23, Room 3:20, Joh 15:10, 1 Joh 2:4) Kukaan ei näe elämää ilman pyhitystä. (Hepr 12:14)
      Evankeliumi ei syrjäytä ja korvaa lakia, eikä laki evankeliumia. Molempia on saarnattava rinnakkain.

      Herran seurakunta huolehtii tietysti evankeliumin viemisestä koko maailmaan. Adventtikirkko toimii jo lähes kaikissa maailman valtioissa. (Matt 28:18-20)
      Kasvuvauhti oli vuonna 2004 miljoona uutta uskonratkaisun tehnyttä vuodessa.
      Adventtikirkko kehottaa myös kuuliaisuuteen kaikille Jumalan käskyille täsmällisen tarkasti huolehtien myös lepopäiväkäskyn kunnioituksesta. (Jaak 2:10-13)

      Herran kansaa ja Jumalan lapsia on kaikissa kristillisissä piireissä kuten Adventtikirkossakin yksilöinä ja muissa piireissä enemmän kun Adventtikirkossa. (v. 2005)
      Lopun ajan tapahtumat näyttävät tarkemmin miten Jumalan kansa liittyy yhteen laumaan erottuen petovallasta viimeisinä päivinä.
      Kerran on oleva "yksi lauma ja yksi paimen." (Joh 10:16)

      • HTP

        Sinun silmin katsottuna näyttää adventtikirkon opetukset puhtaalta ja oikealta. Suurin osa tietää opetuksenne harhoiksi.
        Jumalan evankeliumi riittää ihmisille. Eikä siihen tarvita teidän adventistien lisä valotusta.
        Jokainen osaa lukea raamattua. Ei kannata sekottaa mitään ellenin harhoja raamatun sekaan. Lopettakaa tuo teidän kirkostanne leveily. Ei muutkaan kirkot pidä itsestään tuomoista meteliä. Luulettekos olevanne ainut oikea?


      • kuin todistajalla

        Jarlaun kirjoituksessa tulee sama asia esiin kuin aikaisemmissa Todistusaarteita kirjoituksissa. Oppia ei ole koskaan muutettu. Vain kilpailijat joutuvat huomaamaan erehtyneensä ajan saatossa. Teologi Timo Flink kirjoittaa hyvin, mutta niinkuin todistaja ja jarlau rehellisesti tuovat esiin, OPPI EI OLE MUUTTUNUT!!!. Jos oppia ei muuteta virallisesti, niin adventistina sitoudut E.G.W.n, tutkivaan tuomioon, sapattiin sinettinä jne. VAROKAA SUSIA LAMPAIDEN VAATTEISSA!


      • kuin todistajalla kirjoitti:

        Jarlaun kirjoituksessa tulee sama asia esiin kuin aikaisemmissa Todistusaarteita kirjoituksissa. Oppia ei ole koskaan muutettu. Vain kilpailijat joutuvat huomaamaan erehtyneensä ajan saatossa. Teologi Timo Flink kirjoittaa hyvin, mutta niinkuin todistaja ja jarlau rehellisesti tuovat esiin, OPPI EI OLE MUUTTUNUT!!!. Jos oppia ei muuteta virallisesti, niin adventistina sitoudut E.G.W.n, tutkivaan tuomioon, sapattiin sinettinä jne. VAROKAA SUSIA LAMPAIDEN VAATTEISSA!

        Kyllä pitää varoa.
        Kiitos.
        Etsin pitkään, ja löysin.

        Siunausta
        jari


      • kualimato
        jarlau kirjoitti:

        Kyllä pitää varoa.
        Kiitos.
        Etsin pitkään, ja löysin.

        Siunausta
        jari

        ..muodossa salkussasi ja luettavissa hotellihuoneessasi.Tuollaisella uskolla, joka sieltä löytyy, ei tätä elämäntaivalta puhtaalla tunnolla kuljeta.
        Mihin tarvitaan tuota selitystä kun siitä ei tule lukemalla hullua hurskaammaksi.
        Adventtikirkkoon hyväksymiseen se kyllä voi riittää mutta eihän se ole elämän tarkoitus.
        Raamatun sana puhuttelee ihmisen sisintä aina siten kuinka tilanne vaatii.
        Sinun hotellistasi se sanan kosketus puuttuu.
        Samoin se puuttuu EGW:n tekstistä.
        Siitä tuntevat lampaat Hyvän paimenen äänen, että se rauhoittaa, lohduttaa ja opastaa, kuten Jeesus neuvoi oikean paimenen tunnistamaan.


      • kualimato kirjoitti:

        ..muodossa salkussasi ja luettavissa hotellihuoneessasi.Tuollaisella uskolla, joka sieltä löytyy, ei tätä elämäntaivalta puhtaalla tunnolla kuljeta.
        Mihin tarvitaan tuota selitystä kun siitä ei tule lukemalla hullua hurskaammaksi.
        Adventtikirkkoon hyväksymiseen se kyllä voi riittää mutta eihän se ole elämän tarkoitus.
        Raamatun sana puhuttelee ihmisen sisintä aina siten kuinka tilanne vaatii.
        Sinun hotellistasi se sanan kosketus puuttuu.
        Samoin se puuttuu EGW:n tekstistä.
        Siitä tuntevat lampaat Hyvän paimenen äänen, että se rauhoittaa, lohduttaa ja opastaa, kuten Jeesus neuvoi oikean paimenen tunnistamaan.

        sanan kosketus EGW:stä löytyy toki.
        Omani mitä kirjoitan ovat taas Raamatun kysymyksiä ja vastauksia niin lyhyesti kuin ne voi esittää, mutta kuitenkin melko kattavasti.

        Siunausta
        jari


      • pauttia
        jarlau kirjoitti:

        sanan kosketus EGW:stä löytyy toki.
        Omani mitä kirjoitan ovat taas Raamatun kysymyksiä ja vastauksia niin lyhyesti kuin ne voi esittää, mutta kuitenkin melko kattavasti.

        Siunausta
        jari

        "Heillä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman"-tämä käy ilmi koko opista.
        Uskoa ei voi kantaa salkussa ja opettaa toiselle.
        Ethän ole oppinut sitä itsekään.
        Sinä puolustat uskontoa mutta kiistät uskon.
        Uskontoon liitytään ihmisten toimesta mutta usko tulee uudestisyntymisen kautta.
        En ole missään nähnyt sinun tai kirkkosi tunnustavan uudestisyntymisen kautta uskovan sisimpään kirjoitettua liittoa.
        Sensijaan ulkoista liittymistä julistatte avoimesti.
        Kukaan uudestisyntynyt ei voisi tehdä näin olematta uskoton Vapahtajalleen.
        Usko syntyy uskosta uskoon Jumalan sanan mukaan.
        Ei ole mitään oikotietä.Sehän oli koko Jeesuksen ja apostolien julistus.Se on koko Evankeliumin sisältö.
        Uskoa ei johdeta seurakunnasta käsin.
        Kaiken mitä julista, julistat tätä kirjoittamaani vastaan.
        Usko on vilpittömyyttä, mutta kaikki vilpittömyys ei ole Jeesuksen uskoa.


      • pauttia kirjoitti:

        "Heillä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman"-tämä käy ilmi koko opista.
        Uskoa ei voi kantaa salkussa ja opettaa toiselle.
        Ethän ole oppinut sitä itsekään.
        Sinä puolustat uskontoa mutta kiistät uskon.
        Uskontoon liitytään ihmisten toimesta mutta usko tulee uudestisyntymisen kautta.
        En ole missään nähnyt sinun tai kirkkosi tunnustavan uudestisyntymisen kautta uskovan sisimpään kirjoitettua liittoa.
        Sensijaan ulkoista liittymistä julistatte avoimesti.
        Kukaan uudestisyntynyt ei voisi tehdä näin olematta uskoton Vapahtajalleen.
        Usko syntyy uskosta uskoon Jumalan sanan mukaan.
        Ei ole mitään oikotietä.Sehän oli koko Jeesuksen ja apostolien julistus.Se on koko Evankeliumin sisältö.
        Uskoa ei johdeta seurakunnasta käsin.
        Kaiken mitä julista, julistat tätä kirjoittamaani vastaan.
        Usko on vilpittömyyttä, mutta kaikki vilpittömyys ei ole Jeesuksen uskoa.

        Väittämäsi ei ole totta.
        Tutki paremmin.


        Siunausta
        jari


      • taram
        jarlau kirjoitti:

        Väittämäsi ei ole totta.
        Tutki paremmin.


        Siunausta
        jari

        Miten turhalta on alkanut tuntua nämä väittelyt.
        Täytyy sanoa että sinulla täytyy olla erityinen Herran lahja kun jaksat lueskella näitä väitteitä.
        Alkaa minun aikani päättyä täällä surffailussa.

        Siunausta sinulle jarlau työssäsi.


      • pauttia
        jarlau kirjoitti:

        Väittämäsi ei ole totta.
        Tutki paremmin.


        Siunausta
        jari

        Siinähän oli lista väitteitä.
        Olivatko ne kaikki paikkansapitämättömiä?


      • pauttia
        taram kirjoitti:

        Miten turhalta on alkanut tuntua nämä väittelyt.
        Täytyy sanoa että sinulla täytyy olla erityinen Herran lahja kun jaksat lueskella näitä väitteitä.
        Alkaa minun aikani päättyä täällä surffailussa.

        Siunausta sinulle jarlau työssäsi.

        Koko ajan Jarlaulta tulee uutta tekstiä joka on
        vastoin kristittyjen käsityksiä.
        Hän antaa Raamatun sanomasta vain oman kirkkonsa käsityksen ottamatta huomioon alkukristittyjen
        Ja Jeesuksen antamia merkityksiä.
        Lisäksi tekstin muoto on suoraan julistusta ja todistusta adventtikirkosta hyljäten seurakuntakäsityksen joka Paavalilla oli.
        Näin riisutaan Evankeliumi räikeästi adventistien pelastuoppien mukaiseksi lainnoudattamiseksi.
        Tämä huolimatta siitä, että sellaista lakia ei Raamatussa ole säädettykään jota hän esittää pelastuksen perusteena.Mikäli sellainen olisi, se olisi säädetty samassa järjestyksessä kuin Mooseksekin Liitossa oli.
        Eikä sitä olisi tehty vasta 1800 luvun jälkeisiä ihmisiä varten.Muutenhan Evankeliumi sortaisi varhemmin eläneitä sukupolvia.
        Jarlau julistaa Sapattioppia rikkomalla itse sapattiansa mielin määrin eikä pysty sanomaan mitä OIKEA Sapatinviettäminen Raamatun sääntöjen mukaan sitä häneltä kysyttäessä.
        EIHÄN SE VOISI OLLA PELKKÄÄ SUULLA KUNNIOITTAMISTA.
        Seurakuntavaatimus hänellä sopii kyllä hänen kaltaisilleen rikkaille mutta ei harvaanasutulla maaseudulla köyhän väestön keskuudessa.


      • taram kirjoitti:

        Miten turhalta on alkanut tuntua nämä väittelyt.
        Täytyy sanoa että sinulla täytyy olla erityinen Herran lahja kun jaksat lueskella näitä väitteitä.
        Alkaa minun aikani päättyä täällä surffailussa.

        Siunausta sinulle jarlau työssäsi.

        Ei tämä aina miellytä, kun saa kaikenlaista vastaansa, eikä mitään suostuta kuitenkaan sisäistämään, niin sitä sortuu joskus itsekin hiukan sarkasmiin.

        Kuitenkin olen oppinut ettei loukkaa enää mikään täällä. Tulee immuuniksi.

        Kirjoituksillani on paljon tyytyväisiä lukijoita.
        Klikkauksia on 10 tuhansia (mon.)

        Kun karavaani kulkee, muutama koira aina räksytää.
        En väittelyn vuoksi olisi täällä päivääkään.

        Herran työn vuoksi uhraan aikaani.
        Olen harkinut etä menisin naimisiin jos kumppani löytyisi, mutta on monta käytännön asiaa matkalla mietittävä. Ei minulla mm. ole aikaa vaimolle kuin hetken vieressä kuorsata.

        Siunausta
        jari


      • moi
        jarlau kirjoitti:

        Ei tämä aina miellytä, kun saa kaikenlaista vastaansa, eikä mitään suostuta kuitenkaan sisäistämään, niin sitä sortuu joskus itsekin hiukan sarkasmiin.

        Kuitenkin olen oppinut ettei loukkaa enää mikään täällä. Tulee immuuniksi.

        Kirjoituksillani on paljon tyytyväisiä lukijoita.
        Klikkauksia on 10 tuhansia (mon.)

        Kun karavaani kulkee, muutama koira aina räksytää.
        En väittelyn vuoksi olisi täällä päivääkään.

        Herran työn vuoksi uhraan aikaani.
        Olen harkinut etä menisin naimisiin jos kumppani löytyisi, mutta on monta käytännön asiaa matkalla mietittävä. Ei minulla mm. ole aikaa vaimolle kuin hetken vieressä kuorsata.

        Siunausta
        jari

        Totuus on kaikkien ystävä jotka kulkevat suoraa tietä.
        Totuuden puhumisesta kukaan ei voi loukkaantua sitä puhuessaan.
        Kun me sisäistämme jotakin, tulee sen olla Raamatun sanalla varmennetua.
        Liehittelijöillä on hännystelijöitä jotka kilpaa taputtavat selkään.
        Totuuden lähellä ilveilijät hiljenevät ja pilkanteko loppuu.
        Koiratkin hiljenevät totuuden tullessa vastaan ja petojen polku tekee mutkan.
        Herran työ on taattu leipä.
        Vaimon kanssa on vaivatkin yhteisiä ja kiireisen unesta on puolet poissa.
        Herran lahjaa on myös pirtin täydeltä ihmisen taimia sille joka niistä muistaa kiittää.
        Veljien siunaaminen ei jää Herralta unhoon.


      • moi kirjoitti:

        Totuus on kaikkien ystävä jotka kulkevat suoraa tietä.
        Totuuden puhumisesta kukaan ei voi loukkaantua sitä puhuessaan.
        Kun me sisäistämme jotakin, tulee sen olla Raamatun sanalla varmennetua.
        Liehittelijöillä on hännystelijöitä jotka kilpaa taputtavat selkään.
        Totuuden lähellä ilveilijät hiljenevät ja pilkanteko loppuu.
        Koiratkin hiljenevät totuuden tullessa vastaan ja petojen polku tekee mutkan.
        Herran työ on taattu leipä.
        Vaimon kanssa on vaivatkin yhteisiä ja kiireisen unesta on puolet poissa.
        Herran lahjaa on myös pirtin täydeltä ihmisen taimia sille joka niistä muistaa kiittää.
        Veljien siunaaminen ei jää Herralta unhoon.

        Juuri näin on asiat.

        Siunausta
        jari


    • Kai A

      Tässä on varmaankin joku mahtava huumori taustalla, kun pitäisi kerran toisensa jälkeen sanoa, että yritys ei taaskaan osunut edes lähelle sitä mitä Adventtikirkko opettaa...

      Ensinnäkin Charles Taze Russel ei ollut edes syntynyt, kun adventismi oli jo vauhdissa. Hän ei perinyt mitään Seitsemännen päivän adventisteilta, mutta työtovereittensä vaikutuksesta onnistui omimaan muutamia sellaisia William Millerin profetiatulkintoja, jotka Adventistit olivat kyseenalaisina hylänneet noin kolmekymmentä vuotta aiemmin.

      Tuo Miikael ei kuulu Adventtikirkon virallisiin oppeihin, joten sitä ei tarvitse kommentoida ja jos kirjoittaja luulee, ettei perinteisestä protestantismista löydy Jeesuksen jumaluuteen täysin uskovia kristittyjä, jotka ovat opettaneet jotakin Miikaelin ja Jeesuksen yhteydestä niin ehdotan dogmihistorian peruskurssia.

      Harhaoppia on tietenkin monenlaista ja sitä varmaan löytyy enemmän tai vähemmän kaikista kirkoista mutta perinteisesti kristillisen uskon ja kerettiläisyyden ero on nähty niin, että ne yhteisöt ovat ulkopuolella, jossa ei uskota kolminaisuuteen ja protestanttiseen pelastuskäsitykseen - yksin armosta!

      Näissä adventtikirkko sattuu olemaan samalla puolella useimpien palstalaisten kanssa ja eri puolella kuin Jehovan todistajat...

      Ja viimeisenä tekisi mieli haudata tuo Clear word myytti. Clear word ei ole eikä tule olemaan mikään adventtikirkon virallinen käännös. Kirkon virallinen kanta on nimenomaan se, ettei sillä ole omaa käännöstä!!! Joka maassa käytetään paikallisia käännöksiä. Siksi kirkko on mukana myös Raamattuseurojen työssä. Kirkon päämaja omissa virallisissa julkaisuissaan käyttää yleensä NKJVta eli uusinta kuningas Jaakon versiota.

      Valitan ystävät, olette vain yksinkertaisesti haukkumassa väärän puun juurella. Kirkon päämaja nimenomaan kielsi Review kustannusliikettä painamasta Clear Wordiä niin, että kannesta löytyisi sana Raamattu. Sen sijaan kannessa on kirjoittajan Jack Blancon nimi kuin romaanissa ikään.

      Eikä Raamattuparafraasin kirjoittaminen nyt mikään maailman ihme ole. Niitä on kirjoitettu kirkkoisä Tatianuksen Diatessaronista alkaen kymmeniä, ehkä satoja erilaisia versioita, mutta lienevät taivaankin kirjastossa kaikki kaunokirjallisuuden tai romaanien puolella.

      Jotkut niistä kaiketi pitävät. Minunkin vaimoni lukee väliin Clear Wordiä ja harmittelee sitten, kun minä satun nauttimaan sieltä löytyneiden oivallusten kumoamisesta. Alkuun piti yleensä turvautua heprealaiseen tai kreikkalaiseen tekstiin... mutta hän on nyt alkanut (vaikkei suomalainen olekaan) uskoa siihen, että ihan oma kirkkoraamattumme on oikeastaan ihan hyvä käännös.

      Mutta oli miten oli, mikään adventtikirkon virallinen tai oikea Raamattu Clear Word ei ole eikä siitä sellaista tule.

      Kai

    • arska

      Jos tuo ylläoleva pitää paikkansa, olen kyllä häpeissäni. Tietenkään en voinut valita perhettä johon synnyin, mutta aikuisempana olen valinnut semmoisen linjan, että pidän kontaktia vanhoihin advarikavereihin sen verran kuin se on mahdollista ja järkevää/asiallista toimintaa.

      Adventismin sisällä toki on ainakin 1960-luvulta asti vaikuttanut porukka, joka pyrkii yhteensovittamaan rehellisesti tieteen ja adventistisen teologian mahdollisuuksia. Muistaakseni heidän lehtensä nimi nykyään on Verdict, ja sitä voi USA:sta tilata.

      Adventismissahan kaikki tulee Yhdysvalloista, ei kansallisen sihvilän läpäisemänä, vaan suoraan sieltä 'petovallan' Ytimestä=(

      Vaan onhan siinä oma logiikkansa, että myös näiden kysymysten suhteen (länsimaissa)USA on se paikka maapallolla, jonka kautta kaikki "hyvä ja paha" kulkee.

      Mielenkiinnolla seurailen ja tiirailen esim ns. sunnuntailakien, voimaan saattamista.

      artto

      • pauttia

        ===>>>Mielenkiinnolla seurailen ja tiirailen esim ns. sunnuntailakien, voimaan saattamista.


      • taram
        pauttia kirjoitti:

        ===>>>Mielenkiinnolla seurailen ja tiirailen esim ns. sunnuntailakien, voimaan saattamista.

        ..adventistit ja "jehovat"!
        Adventistit ja jehovan todistajat ovat nykyään toisistaan kaukana kuin aurinkokuntamme planeetat merkurius ja pluto.
        1920 luvulla ehkä ei ollut näin.
        He erosivat toisistaan vain joissain oppikysymyksissä,joita oli korkeintaan 10.Ehkä vähemmän.

        Mutta sitten tuli raamatuntutkijoiden joukkoon mies nimeltä J.F.Rutherford.
        Hän pani kaiken "hösseliksi".

        Hän näki raamatuntutkijoiden entisen presidentin Russelin unissaan ja alkoi kirjoitella kirjoja Russelin käskystä.Ainaskin osan.
        Ensinnä hän erotti joukkonsa raamatuntutkijoista ja nimitti ne 1930-luvulla jehovantodistajiksi.
        (raamatuntutkijoita on nykyäänkin satoja tuhansia.ei suomessa)

        Samalla hän keksi uusia juttuja jotka alkoivat erottaa heitä yhä enemmän adventisteista ja raamatuntutkijoista.

        Omituista oli se että samaan aikaan rutherford sanoi amerikan viina-kieltolaista että se oli "saatanan ansa".Itse hän joutui hommaamaan viskinsä salaa Canadasta.
        Tähän liittyen on mielenkiintoista tietää että joistain esitelmistä eli saarna-tilaisuuksistaan hänet piti taluuttaa pois koska oli ottanut liikaa "hömpsyjä".
        No kyllähän sitä varmaankin juttuja silloin riitti.
        Tästä juontaa jehovantodistajien salliva asenne alkoholiin."Saa ottaa muttei saa joutua kiinni".
        Hmm..mitenkäs se rutherford oli tässä esimerkki?

        Mutta suurin sähläys tällä tuomarilla oli Jeesus Kristus ja Hänen seuraajansa.
        Jonkin aikaa heidän konventeissaan(suurissa hengellisissä juhlissaan)kävi kahdenlaista sakkia.
        Osa sanoi olleensa uudestisyntyneitä(heistä Kristukselle kiitos),osa oli katselijoita,jotka ei saanut herätystä.
        Ei ihme Rutherfordin uudistusten,m.m.(
        näkemysten,ettei kaikki uudestisyntyneet menekkään taivaaseen vaan jääkin suoraan maanpäälle?)uudestisyntyneiden määrä alkoi vähetä ja nykyään niitä on vain 8000.
        Tämä tarkoittaa sitä että jos Jeesus tulisi nyt 1000:n tuhansien ja 10000:n 10000:nsien enkeliensä kanssa nyt olisi heillä poimittavia vain 8000.
        Loppu homma olisi 6 miljoonan jehovantodistajan pelastaminen siitä kun 6 miljardia kristikunnan jäsentä ja pakanaa,siinä ohella adventistia ja russeelilaista ligvidoitaisiin.

        Näin kävi kun Rutherford otti lisää canadalaista juomaa. Turhaan Jeesus kuoli seuraajiensa puolesta jotka kunnioittavat Hänen nimeään.

        Tässä JT-oppi lyhykäisyydessään,ruohonjuuri tajunnalla selvitettynä.(minulla 35:n vuoden kokemus.)
        Mikä on adventistien oppi?
        Ota selvää.
        Kotisi postiluukusta putoaa kohta "Suuri taistelu esite".
        Ota selvää mikä on heidän sanomansa!!!
        Älä tuomitse ennen kuin luet!!(tästä minulla neljän vuoden kokemus)


      • taram
        taram kirjoitti:

        ..adventistit ja "jehovat"!
        Adventistit ja jehovan todistajat ovat nykyään toisistaan kaukana kuin aurinkokuntamme planeetat merkurius ja pluto.
        1920 luvulla ehkä ei ollut näin.
        He erosivat toisistaan vain joissain oppikysymyksissä,joita oli korkeintaan 10.Ehkä vähemmän.

        Mutta sitten tuli raamatuntutkijoiden joukkoon mies nimeltä J.F.Rutherford.
        Hän pani kaiken "hösseliksi".

        Hän näki raamatuntutkijoiden entisen presidentin Russelin unissaan ja alkoi kirjoitella kirjoja Russelin käskystä.Ainaskin osan.
        Ensinnä hän erotti joukkonsa raamatuntutkijoista ja nimitti ne 1930-luvulla jehovantodistajiksi.
        (raamatuntutkijoita on nykyäänkin satoja tuhansia.ei suomessa)

        Samalla hän keksi uusia juttuja jotka alkoivat erottaa heitä yhä enemmän adventisteista ja raamatuntutkijoista.

        Omituista oli se että samaan aikaan rutherford sanoi amerikan viina-kieltolaista että se oli "saatanan ansa".Itse hän joutui hommaamaan viskinsä salaa Canadasta.
        Tähän liittyen on mielenkiintoista tietää että joistain esitelmistä eli saarna-tilaisuuksistaan hänet piti taluuttaa pois koska oli ottanut liikaa "hömpsyjä".
        No kyllähän sitä varmaankin juttuja silloin riitti.
        Tästä juontaa jehovantodistajien salliva asenne alkoholiin."Saa ottaa muttei saa joutua kiinni".
        Hmm..mitenkäs se rutherford oli tässä esimerkki?

        Mutta suurin sähläys tällä tuomarilla oli Jeesus Kristus ja Hänen seuraajansa.
        Jonkin aikaa heidän konventeissaan(suurissa hengellisissä juhlissaan)kävi kahdenlaista sakkia.
        Osa sanoi olleensa uudestisyntyneitä(heistä Kristukselle kiitos),osa oli katselijoita,jotka ei saanut herätystä.
        Ei ihme Rutherfordin uudistusten,m.m.(
        näkemysten,ettei kaikki uudestisyntyneet menekkään taivaaseen vaan jääkin suoraan maanpäälle?)uudestisyntyneiden määrä alkoi vähetä ja nykyään niitä on vain 8000.
        Tämä tarkoittaa sitä että jos Jeesus tulisi nyt 1000:n tuhansien ja 10000:n 10000:nsien enkeliensä kanssa nyt olisi heillä poimittavia vain 8000.
        Loppu homma olisi 6 miljoonan jehovantodistajan pelastaminen siitä kun 6 miljardia kristikunnan jäsentä ja pakanaa,siinä ohella adventistia ja russeelilaista ligvidoitaisiin.

        Näin kävi kun Rutherford otti lisää canadalaista juomaa. Turhaan Jeesus kuoli seuraajiensa puolesta jotka kunnioittavat Hänen nimeään.

        Tässä JT-oppi lyhykäisyydessään,ruohonjuuri tajunnalla selvitettynä.(minulla 35:n vuoden kokemus.)
        Mikä on adventistien oppi?
        Ota selvää.
        Kotisi postiluukusta putoaa kohta "Suuri taistelu esite".
        Ota selvää mikä on heidän sanomansa!!!
        Älä tuomitse ennen kuin luet!!(tästä minulla neljän vuoden kokemus)

        Uudestisyntyneet eivät jää maanpäälle vaan ne ovat toisarvoisia n.s. suurta joukkoa jotka jää tänne.
        Ilmestyskirja sanoo että he ovat taivaissa,mutta jehovantodistajien mielestä taivaassa olijakin voi olla maanpäällä!!..köh..joo..o.Niin ne opettaa.!!


      • pauttia
        taram kirjoitti:

        ..adventistit ja "jehovat"!
        Adventistit ja jehovan todistajat ovat nykyään toisistaan kaukana kuin aurinkokuntamme planeetat merkurius ja pluto.
        1920 luvulla ehkä ei ollut näin.
        He erosivat toisistaan vain joissain oppikysymyksissä,joita oli korkeintaan 10.Ehkä vähemmän.

        Mutta sitten tuli raamatuntutkijoiden joukkoon mies nimeltä J.F.Rutherford.
        Hän pani kaiken "hösseliksi".

        Hän näki raamatuntutkijoiden entisen presidentin Russelin unissaan ja alkoi kirjoitella kirjoja Russelin käskystä.Ainaskin osan.
        Ensinnä hän erotti joukkonsa raamatuntutkijoista ja nimitti ne 1930-luvulla jehovantodistajiksi.
        (raamatuntutkijoita on nykyäänkin satoja tuhansia.ei suomessa)

        Samalla hän keksi uusia juttuja jotka alkoivat erottaa heitä yhä enemmän adventisteista ja raamatuntutkijoista.

        Omituista oli se että samaan aikaan rutherford sanoi amerikan viina-kieltolaista että se oli "saatanan ansa".Itse hän joutui hommaamaan viskinsä salaa Canadasta.
        Tähän liittyen on mielenkiintoista tietää että joistain esitelmistä eli saarna-tilaisuuksistaan hänet piti taluuttaa pois koska oli ottanut liikaa "hömpsyjä".
        No kyllähän sitä varmaankin juttuja silloin riitti.
        Tästä juontaa jehovantodistajien salliva asenne alkoholiin."Saa ottaa muttei saa joutua kiinni".
        Hmm..mitenkäs se rutherford oli tässä esimerkki?

        Mutta suurin sähläys tällä tuomarilla oli Jeesus Kristus ja Hänen seuraajansa.
        Jonkin aikaa heidän konventeissaan(suurissa hengellisissä juhlissaan)kävi kahdenlaista sakkia.
        Osa sanoi olleensa uudestisyntyneitä(heistä Kristukselle kiitos),osa oli katselijoita,jotka ei saanut herätystä.
        Ei ihme Rutherfordin uudistusten,m.m.(
        näkemysten,ettei kaikki uudestisyntyneet menekkään taivaaseen vaan jääkin suoraan maanpäälle?)uudestisyntyneiden määrä alkoi vähetä ja nykyään niitä on vain 8000.
        Tämä tarkoittaa sitä että jos Jeesus tulisi nyt 1000:n tuhansien ja 10000:n 10000:nsien enkeliensä kanssa nyt olisi heillä poimittavia vain 8000.
        Loppu homma olisi 6 miljoonan jehovantodistajan pelastaminen siitä kun 6 miljardia kristikunnan jäsentä ja pakanaa,siinä ohella adventistia ja russeelilaista ligvidoitaisiin.

        Näin kävi kun Rutherford otti lisää canadalaista juomaa. Turhaan Jeesus kuoli seuraajiensa puolesta jotka kunnioittavat Hänen nimeään.

        Tässä JT-oppi lyhykäisyydessään,ruohonjuuri tajunnalla selvitettynä.(minulla 35:n vuoden kokemus.)
        Mikä on adventistien oppi?
        Ota selvää.
        Kotisi postiluukusta putoaa kohta "Suuri taistelu esite".
        Ota selvää mikä on heidän sanomansa!!!
        Älä tuomitse ennen kuin luet!!(tästä minulla neljän vuoden kokemus)

        Olen tutustunut niihin kirjoihin aikoinaan perinpohjin. Olin töissä piirustuskonttorissa
        3 vuotta vierekkäin adventistin kanssa ja luin hänen kirjastonsa lähes tarkkaan.
        Muutamia kirjoja näyttää olevan häneltä saatuina omien kirjojeni joukossa vieläkin..10-15 kpl.
        Niitä selailemalla olen varmistanut ettei kaikkea väärää edes tarvitse mainita.. asia on päivänselvää.

        Ihmiset ovat ihmisinä aivan samanarvoisia adventisteina kuin muutkin...se on hyvä pitää mielessä. Maailma on täynnä niitä joille totuus on tuntematon ilman että se heidän arvoaan laskee ihmisinä.


      • taram
        pauttia kirjoitti:

        Olen tutustunut niihin kirjoihin aikoinaan perinpohjin. Olin töissä piirustuskonttorissa
        3 vuotta vierekkäin adventistin kanssa ja luin hänen kirjastonsa lähes tarkkaan.
        Muutamia kirjoja näyttää olevan häneltä saatuina omien kirjojeni joukossa vieläkin..10-15 kpl.
        Niitä selailemalla olen varmistanut ettei kaikkea väärää edes tarvitse mainita.. asia on päivänselvää.

        Ihmiset ovat ihmisinä aivan samanarvoisia adventisteina kuin muutkin...se on hyvä pitää mielessä. Maailma on täynnä niitä joille totuus on tuntematon ilman että se heidän arvoaan laskee ihmisinä.

        Joko ymmärsit sanomani väärin tahallasi tai ilkeyksissäsi.

        Minä tarkoitin sitä että adventistit ovat tosin ihmisinä yhtä vajavaisia kuin muutkin,mutta heidän sanomansa on se jotain.
        Minulle on aivan se ja sama mitä he ovat ihmisinä.

        Päinvastoin JT:t
        Heidän sanomansa on "toisenlainen oppi" ja olen vieläkin harmissani kun elämästäni olen uhrannut 35 vuotta lähestulkoon "humpuukiin",mutta koen että ilman sitä en olisi itse tullut uskoon,kuitenkaan.


      • pauttia
        taram kirjoitti:

        Joko ymmärsit sanomani väärin tahallasi tai ilkeyksissäsi.

        Minä tarkoitin sitä että adventistit ovat tosin ihmisinä yhtä vajavaisia kuin muutkin,mutta heidän sanomansa on se jotain.
        Minulle on aivan se ja sama mitä he ovat ihmisinä.

        Päinvastoin JT:t
        Heidän sanomansa on "toisenlainen oppi" ja olen vieläkin harmissani kun elämästäni olen uhrannut 35 vuotta lähestulkoon "humpuukiin",mutta koen että ilman sitä en olisi itse tullut uskoon,kuitenkaan.

        ...sanoman kuin adventismin.
        Maailmassa ei voi olla adventisteja varten omaa profeettaa.

        Jeesus oli koko maailman Vapahtaja.
        Paavali oli pakanain apostoli.
        Ellen on adventistien profeetta.
        Jumalalla kaikki on annettu kaikkia varten.

        Jumala ei anna profeetan tehtävää sellaiselle joka ajaa lahkon asiaa.
        Jo nämä merkit riittävät osoittamaan että koko maailman kristittyjä koskeva asia on annettava vain jääville sananpalvelijalle.
        Näin on ollut aina ja sitä ei voi muuttaa.
        Miksi sitten adventistit päättäisivät kokoustensa asialistalla suhtautumista EGW:n???
        Ja näin on tehty aina Ellenkaanonin kanssa.Siitä on osia hyväksytty ja osia hylätty.
        Raamatun totuuden veroiselle ei voisi edes ajatella tällaista!!!!


      • mitä teet
        pauttia kirjoitti:

        Olen tutustunut niihin kirjoihin aikoinaan perinpohjin. Olin töissä piirustuskonttorissa
        3 vuotta vierekkäin adventistin kanssa ja luin hänen kirjastonsa lähes tarkkaan.
        Muutamia kirjoja näyttää olevan häneltä saatuina omien kirjojeni joukossa vieläkin..10-15 kpl.
        Niitä selailemalla olen varmistanut ettei kaikkea väärää edes tarvitse mainita.. asia on päivänselvää.

        Ihmiset ovat ihmisinä aivan samanarvoisia adventisteina kuin muutkin...se on hyvä pitää mielessä. Maailma on täynnä niitä joille totuus on tuntematon ilman että se heidän arvoaan laskee ihmisinä.

        tiedoillasi. Olet kuitenkin vastuullinen Jumalan edessä, koska sinulla on paljon tietoa.


      • pauttia
        mitä teet kirjoitti:

        tiedoillasi. Olet kuitenkin vastuullinen Jumalan edessä, koska sinulla on paljon tietoa.

        ..voisin olla aivan hyvin samassa rapakossa.
        Toiset valitsevat hyvän seuran vuoksi, toiset vanhempien ,toiset yleisen ilmapiirin vuoksi.
        Jotkut valitsevat sen jossa ovat uskon pariin päässet. Jotkut ovat tyytyväisiä vasta jos tarjonnassa oleva tiedon saanti on koko ajan tyydyttävää.
        Kaikki eivät pidä oikean seurakunnan toiminnan olevan ainoastaan hartaudenharjoittamista kerran viikossa oikeana päivänä.


      • taram
        pauttia kirjoitti:

        ..voisin olla aivan hyvin samassa rapakossa.
        Toiset valitsevat hyvän seuran vuoksi, toiset vanhempien ,toiset yleisen ilmapiirin vuoksi.
        Jotkut valitsevat sen jossa ovat uskon pariin päässet. Jotkut ovat tyytyväisiä vasta jos tarjonnassa oleva tiedon saanti on koko ajan tyydyttävää.
        Kaikki eivät pidä oikean seurakunnan toiminnan olevan ainoastaan hartaudenharjoittamista kerran viikossa oikeana päivänä.

        ..samaa mieltä kanssasi,"pauttia".
        Ei ellen ole adventistien keskipiste.Hän tekee adventisteista oman kulttuurinsa,tunnusomaisen,persoonallisen yhteisönsä kristikunnassa.

        Tänäänkin ollessani kaksi tuntia rukoushuoneella ei mainittu kertaakaan nimeä Ellen White.Kylläkin lukemattomia kymmeniä kertoja Jeesus.
        Nyt on vain niin että ihmisiä tulee Jeesuksen luo eri tavalla.
        Ellenin palvelustehtävän kautta tulee monia ja se ei mielestäni ole väärin.

        Tulin ajatelleeksi yhtä asiaa.
        Olisikohan niin että joitain ihmisiä pelottaa se yhtenäisyys joka on adventisteilla?
        Jotenkin sinunkin sanoistasi huokuu läpi sama henki.Ehkä itse et tunne sitä yhtenäisyyttä mitä kaipaat,raamatullista "me" henkeä.
        Kehoittaahan raamattukin yksimielisyyteen ja toisten kannustamiseen.

        Miten esim.luterilainen kirkko tekee sen?
        Miten sen jäsenet tuntee sen?

        Entä helluntalaiset?Miten he tekee sen?
        Ehkä omalla tavallaan.

        Ellen Whitesta on minulle tullut ainakin kuin äiti.Jumalan sanansaattaja aivan kuten hän itse itsestään sanoi.Ei hän itseään nimittänyt profeetaksi.Sen teki muut.
        Ja tämän nimityksen ympärille on muotoutunut kompastus monille.Niin meinasi minullekkin aluksi käydä.
        Minunkin piti vain rehellisesti itse itselleni selvittää mistä on kyse.


    • SDA-poika

      Veljeni Herrassa! kiva etta, joku meikelainenkin kavi taalla kommentoimassa :)

      EGW:tista mun kokemus on se etta, se sai mut lukee enemman Raamattua ja rohkaisi lahempaan yhteyteen Jeesuksen kanssa ja itsensakieltamiseen ynm.

      En ole toistaiseksi itse tormannyt (kaikkea sita netissa tietenkin viskellaan asiayhteydesta eroitettuna ynm.) yhteenkaan ristiriitaan Ellenin ja Raamatun valilla.
      En ainakaan sen suurempiin kuin Raamatussa itsessaan on itsensa kanssa.

      Rohkaisen lukijoita lukemaan itse eika kuuntelemaan mita muut Adventismista tai Ellenista puhuu.
      Oma pelastus edellyttaa rakkutta totuuteen 2 Tee. 2:10
      Alkaa antako sieluanne opettajien ja "oppineiden" johdettaviksi, niinkuni teki Juutalaisten kansa Jeesuksen aikana, vaan itse kukin rukoillen vilpittomasti etsikoon totuutta Raamatun sivuilta.
      Ja jos sielta loytyy joku totuus, jota Adventisteilla ei ole, kerro minulle [email protected]
      Tai jos sielta loytyy paikka, joka osoittaa jonkin oppimme tai kaytantomme vaaraksi, haluaisin senkin tietaa, silla Jumalan sanan tulee olla uskomme perustana.

    • 123456...

      SDA-poika. . . . Naispappeus/pastorius ei kuulu naisille. Tässä kohden adventistit ovat menneet harhateille naispastoreineen.

      Raamattu ei tunne naispappeutta. Papin virka kuuluu miehille.

      1986 Luterilaisessa kirkossa alettiin vihkiä naisia papin virkaan, ja nyt adventistit ovat seuraamassa heitä naispastoreineen.

      • pyh!

        Uudessa liitossa ei ole mitään papin virkaa.


    • Outo olet!

      Voi sinua sinä entinen hirvas, kuinka kehtaat valehdella?

    • Hei !

      Adventtikirkolla ja jehovantodistajilla ei ole yhteistä mitään.

      Keskeiset opinkohdat ovat niin erilaiset. Adventtiliikkeen oppi on sama 1863 saakka lähtien. Ei mitään tekemistä keskenään.
      Eivät tunnusta yhteisiä asioita. Siksi.

      1. ) Adventtiliike ei ole milloinkaan opettanut Jeesuksen olevan luotu enkeli. Päinvastoin. Kysymyksessä on Jumalan yhdestä tavasta ilmoittaa itseään. Käännöstekninen asia. Jeesus Kristus on enkeleiden Ylipäällikkö. Ihmiskunnan Ylipappi. Jeesus ei ole luotu, enkelit ovat luotuja. Oppi Miikaelista ei ole adventiliikkeen oppi vaan eri piirien raamatuntutkijoiden teologia. Raamatuntutkijoiden viisautta. On hiukan hankala asia, mutta viitseliäälle tutkittavissa.

      2.) 144 000 on Ilmestyskirassa pelastuvien joukon vertauskuvallinen luku. Luku 12 edustaa täydellisyyttä samoin kuin luku 7 Raamatun vertauskuvallisessa kielessä. Täydellisyyden maksimointia 12x12 = 144 000, eli koko pelastuvien joukon lukumäärä, mutta myös vertausta erityistä lopun ajan koettelemuksissa kestäneistä. Kyse ei ole siis kirjaimellisesta luvusta.
      Adventtiliikke opettaa että maa luodaan uudesti, Ilm 21-22. Ilm 20 luku kertoo tuhannen vuoden aikakaudesta, ei "valtakunnasta." Pelastuvien joukko on taivaassa tuon 1000 vuoden ajan ennen uuden maan luomista.

      3.) Clear Worl Bible on yhden miehen parafraasi. Adventtikirkon kanssa kirjalla ei ole mitään tekemistä.

      Yksi samanlainen parafraasi on Uuras Saarnivaaran, Ev Lut herätysseuran julkaisema yhden miehen teos. "Raamattu korjauksin ja selityksin" Suolahti, E Lut Herätysseura .1987. Sen kannessa lukee "RAAMATTU" "Korjauksin ja selityksin. Sellainen minulla on hyllyssäni. Sen sijaan tuota mainitsemaasi kirjaa en ole koskaan missään nähnyt edes myynnissä.

      yst. t. Jari Laurila

    • Onko kirkoilla omia Raamattuja ?

      Painavatko kirkot erilaisia omia Raamattuja ?



      Joskus on väitetty että “The Clear word” olisi Adventtikirkon oma Raamattu?

      The Clear Word on parafraasi. Tietosanakirjan mukaan parafraasi on “kielellisen ilmaisun esittäminen selventävässä muodossa. Omin sanoin esitetty muunnelma.” The Clear word onkin yksityisen teologin selittävä esitys. Raamatunselitysteos, samantapainen kuin esim. Suomessa Ev.Lut. Herätysseura ry:n, Uuras Saarnivaaran Raamatun selittämisteos.
      Adventtikirkolla esimerkiksi ei ole koko maailmassa ainuttakaan omaa Raamatunkäännöstä!

      The Clear Word on painettu Adventtikirkon kirjapainossa, mutta ei kirkon kustannustalon kustantamana. Tekijänoikeudet omistaa kirjan kirjoittaja, tri Jack Blanco. Havainnollinen esimerkki asiayhteydessä esim. Islamilaiset koraanit painetaan “Penguin Books” painossa, eikä se ole islamilainen kirjapaino?!

      Suomessa kirkot ja hengelliset yhdistykset käyttävät yleisesti käytössä olevia Suomen Pipliaseuran Raamattuja.
      Käytössä ovat olleet 1938 ja 1992 kirkkoraamatut yleensä kaikilla hengellillä liikkeillä 1900-2000 vuosisatoina.

      Jehovan todistajat ovat poikkeus muista. Heillä on ainoana käytössä järjestön oma ns. "Uuden maailman käännös" joka ei ole varsinainen raamatunkäännös koska sitä ei ole käännetty sellaisista mahdollisimman vanhoista asiakirjoista joista raamatut käännetään. Jehovantodistajien kielikäännös on englanninkielisestä "tarkastetusta 1984 laitoksesta." Uusin UM- kielenkäännös on v. 1995.

      Adventtikirkko ei ole koskaan käyttänyt opetuksessaan The Clear Wordia. Jos sitä on jossakin yhteydessä lainattu, joka on äärimmäisen harvoin tapahtunut, on aina mainittu samassa yhteydessä, että kyseessä on parafraasi eli käytännössä yhden miehen näkemys ja selitys. Clear wordin kannessa mainitaan, että kirja on parafraasi. Esipuheessa sanotaan; “Tämä ei ole uusi käännös, vaan Raamatun parafraasi." Sitä ei ole tarkoitettu vakavaan tutkisteluun, eikä julkiseen käyttöön kirkossa.” Kirja on siis yksityisen henkilön ja teologin oma näkemys Raamatun teologiasta, jonka hän tahtoi kertoa muillekin yksityisesti. Jokainen ihminen ja tutkija omaa omia näkökulmia jotka voivat muuttuakin ajan saatossa kun tietoa kertyy ja tietoa rakentuu päällekkäin.

      Adventtikirkolla on Raamatun opetuksessa käytössään maailmanlaajuisesti aina sama virallinen Raamatuntutkisteluopas, (“Abult Sabbath Scool Bible Study Guiden“) jota tutkitaan viikoittain Jumalanpalveluksissa. Yhtäkään kertaa ko. selitysteosta ei ole tässä opetusohjelmassa koskaan lainattu. Tämä Raamatuntutkisteluopas on maailman Adventtikirkon tärkein opetusmateriaali. The Clear word ei ole siis tutkisteluaineistoa josta opiskeltaisiin oppeja.

      Syynä ettei sitä käytetä kirkossa on, ettei Adventtikirkko tunnusta kyseistä teosta mitenkään omakseen !
      Sen takana eivät seiso Adventtikirkon teologit, jotka allekirjoittavat yhdessä hyväksyntänsä ko. asioissa. Nämä teologit ovat hyvin oppineita miehiä, ja Hengessäkin viisaita Raamatun asioissa. Clear wordia ei yleensä adventistien kirjahyllystä löydy.

      Jari Laurila

    • 144 000 sinetöityä? Ilm 7:1-8, 14:1-5.

      Ilmestyskirjan luvut ovat tavallisesti vertauskuvallisia, ja niin tässäkin
      144 000 on aivan ilmeisestikin vertauskuvallinen luku.

      Tätä joukkoa kuvaavat Israelin 12 sukukuntaa.
      Kussakin sukukunnassa on 12 000 ja 12 x 12 000 = 144 000. Tämä on Jumalan erityiseen omistukseen kuulumisen vertauskuva. Se kertautuu useaan otteeseen Uuden Jerusalemin, pelastettujen ikuisen kodin kuvauksessa. (Ilm 21:12,14, 16-21)

      Kysymys on pelastuvien joukosta joka koostuu uskollisista, jotka eivät ole tahranneet itseään “naisen kanssa.” “Nainen” kuvaa tässä totuudesta luopunutta seurakuntaa. (14:4-5) Kysymys ei ole naimattomuudesta. Nuo lopun ajan uskolliset ovat jo osin kuolleita. "Lopun aikaa" ja "viimeisiä päiviä" olemme eläneet jo noin 1800 luvun puolivälistä alkaen, ja "viimeisiä aikoja" olemme eläneet jo 2000 vuotta.

      Kuitenkin ymmärretään myös, että 144 000 (7:3-8) on vertauskuvallinen luku hengelliselle Israelille, lopunajan kristilliselle seurakunnalle, ja synonyymi suurelle joukolle, (7:9-10) eli tarkoittaisivat samaa?
      Luku on Jumalan seurakunnan täydellisyyttä ja yhteyttä kuvaava symboli. Jumala pitää huolen kansastaan maailman viimeisimmän ja suurimman ahdistuksen aikana. (Dan 12:1; Mark 13:19) Valtaistuimen edessä oleva suuri joukko olisi siis sama joukko, josta Johannes oli hiukan ennen kuullut vertauskuvallisen luvun. Ensin valkopukuinen joukko on valmiina kohtamaan viimeisen ahdingon, (4-8) ja jälkimmäisessä (9-17) joukko on läpäissyt ahdingon, ja ylistää Jumalaa pelastuksesta valtaistuimen edessä taivaan temppelissä.
      Kysymys jäänee ehkä osin ikuiseksi tämän ajan salaisuudeksi, (onko 144 000 vertauskuvallinen koko pelastettujen joukko, vai lopunajan uskollisten joukko,?) Ehkä asia selviää kokonaan vasta ikuisuudessa ?
      Johannes näki “suuren kansanjoukon” (7:9-10) joka oli pelastuvien muu joukko ?

      Pelastettujen joukko tulee täyteen (Room 11:25, “pakanoiden luku”) ja määrä on varmasti paljon suurempi kuin kirjaimellinen 144 000, kun mukana on ihmiskunnan historian pelastetut. 144 000 kuvaakin myös pyhää joukkoa lopunajan vaikeuksissa, jotka säilyvät puhtaina. (Ilm 12:17, Luuk 21:12, Joh 15:20, 2 Tim 3:12, Apt 22:4)

      Kysymys on Jumalan Israelista, hengellisestä Jumalan kansasta ja Kristuksen seurakunnasta. On huomattavaa ettei ole kysymyksessä mikään luonnollinen heimojen sukuluettelo. (1 Moos 49, Hes 48) Israelin heimojen sukuluettelot ovat kaikki tuhoutuneetkin Jerusalemin hävityksessä v. 70 jKr. (Matt 24:2)

      Pelko etteikö mahtuisi kirjaimelliseen 144 000 joukkoon on siis aiheeton.

      Jari Laurila

    • Ylienkeli Miikael - Jeesusko?
      Väitetäänkö Jeesusta luoduksi enkeliksi ?



      Jeesusta ei voida väittää luoduksi enkeliksi mutta uskotaan että "Miikael" olisi yksi Jeesuksen nimistä.

      "Mikael teologiassa" on kyse Jumalan ilmestymisestä ihmiselle, ilmestymisen muodosta.

      Ylienkeli, enkeliruhtinas Miikael, (merkitsee=“Kuka on niin kuin Jumala” -“Mii”= kuka “ka”=kuten,kuin, “el”=Jumala) johti taivaassa taistelua paholaista ja hänen enkeleitään vastaan. Paholainen enkeleineen karkotettiin maan päälle. (Ilm 12:7-9) Sama enkeli herätti Mooseksen kuolleista. (Juud 9, Matt 17:3) Viimeisessä ahdistuksessa Miikael on Jumalan kansan suojana. (Dan 12:1, 10:13,21)

      Monet Raamatuntutkijat olettavat että "Miikael on Jeesus?" Miksi?
      Onkin hyvä huomioida että kysymys Mikael on eri piirien raamatuntukijoiden teologia. Ei kenenkään- minkään piirin "oma."

      Mikael mainitaan jo Dan 12:1 jossa hän Jumalan kansan suojelija.Hän johtaa enkelijoukkoja. Tiedetään että Jeesus Kristus on Enkelijoukkojen Johtaja.

      Heprean ”malakh” ja kreikan ”angelos” molemmat tarkoittavat "sanansaattajaa". Malakh sanaa käytetään Vanhassa testamentissa kolmessa eri merkityksessä. (1) henkiolennosta, (2) ihmisestä, joka on profeetta, ja (3) Jumalasta itsestään. Viimeksi mainittu tulee usein esiin muodossa "Herran enkeli" tai "liiton enkeli" ja useammankin kansainvälisen selitysteoksen mukaan usein viittaa Jumalaan itseensä. Esim. 2 Moos. 3; Jae 2: "Siellä hänelle ilmestyi Herran enkeli tulenliekissä, joka nousi orjantappurapensaasta." Jae 4: "Kun Herra näki hänen tulevan katsomaan, hän huusi pensaasta" Useampikin teos mainitsee, että tässä Herran enkeli = Herra itse. Tämän valossa sanan "enkeli" käyttäminen Jeesuksesta ei tee hänestä luotua olentoa, vaan jumalallisen sanoman tuojan.

      Raamattu, varsinkin ilmestyskirja käyttä paljon vertauskuvia.Kristuksesta on paljon vertauskuvakieltä "Karitsa" "Aamutähti" "Juudan Leijona" "Daavidin juuriverso mm." Miksi kukaan ei sano että joku piiri uskoo Jeesuksen olevan kirjaimellisesti aamutähti tai Juudan leijona? Kai siksi että Miikael käsitetään enkeliksi.
      Enkeleitä nimitetään raamatussa myös "jumalan pojiksi" ja "jumaliksi." Raamattu mainitsee Gabrielin (Luuk 1:19) ja Mikaelin. Jos katsomme Ilm 12:7 se kertoo näin: "Miikael ja Hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan. Kukaan muu kuin Jeesus Kristus ei ole enkelijoukkojen johtaja. Kysymyksessä ei voi olla kuin Kristus itse.

      Herran enkeliä joka ilmestyi Moosekselle palavassa pensaassa, nimitetään myös Herraksi ja Jumalaksi. (2 Moos 3:2,4,6, 7-8) Sama ”Herran enkeliksi,” ”Herraksi ja Jumalaksi” nimitetty oli Jumalan Poika Kristus Jeesus. (1 Kor 10:1-4)

      Jeesus aloitti taivaassa taistelun lohikäärmettä vastaan. (Ilm 12:4-5) Lohikäärme epäonnistui yrityksessään tuhota poikalapsen, (Matt 2:16, Luuk 24:7, Apt 17:3, Matt 26:61) Paholainen on taistellut Jeesusta vastaan koko ajan. (Matt 4:1-11, 1 Moos 3:5, 15, Ilm 12:17, Ef 6:12, Job 1:6-7) paholaisen taistelu Jeesusta ja seurakuntaa vastaan on siis jatkoa taistelulle, joka alkoi taivaassa. Vain Jeesusta voidaan sanoa Jumalan vertaiseksi, ja Miikael on yksi monista Jeesuksen nimistä. (1 Kor. 10: 1-4
      2. Moos. 3: 2-)

      Ihmisen poika tuli alas taivaasta ja on ihmiskunnan pelastaja. (Joh 3:13, Matt 16:28) Miikael viittaa Jeesukseen taivaan enkelijoukkojen johtajana. (1 Tess 4:16, Matt 16:27, 24:30-31) Kysymys ei ole että Jeesus ”olisi vain enkeli” vaan siitä että Jeesuksen yksi nimitys on Miikael.
      Maailman raamatuntuntijat monista hengellisistä liikkeistä ymmärtävät asian näin.

      Babylonialaiset kutsuivat Israelin Jumalaa Jahvea Mannu-Ki-ILi nimellä, joka on akkadinkielen muoto hebrean nimestä MiKaEL.

      Jeesus Kristus on esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. Hänen välityksellään luotiin kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä. Jeesus on ollut olemassa jo ennen kaikkea muuta. (Kol 1:15-16, Ilm 3:14, Hebr 9:11, Joh 1:1-3) Jeesus ei ole luotu, vaan Luoja. Jeesus on myös Jumalan pelastussuunnitelman toteuttaja kaikissa vaiheissa. (Hebr 2:10, 5:9)

      "Taivaassa syttyi sota. Mikael ja hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme enkeleineen teki vastarintaa." Ilm 12:7


      Jari Laurila

    • Onko Jehovan todistajilla ja adventtiliikkeellä yhteiset syntyvaiheet ?


      1800 luvun jälkipuoliskolla oli monia ryhmiä jotka korostivat Jeesuksen pikaista tuloa.

      Pimeä keskiaika oli sivuutettu ja adventtiajatus herätti intoa evankeliumiin. Raamatusta löytyi ”uutta” tietoa ja uusia asioita löydettiinkin. Kun joku löysi uutta tietoa syntyi ympärille ryhmä josta kasvoi kokonaisia protestanttisia kirkkoja maailmanlaajuisiksi hengellisiksi liikkeiksi.

      C.T. Russell joka kuului aluksi bresbyteeriseen kirkkoon siirtyi jo nuorena kongregationalistiseen seurakuntaan jossa ei ollut piispallista eli episkopaalista järjestelmää mutta erosi siitä 1869. Vuonna 1870 Russell tutustui joihinkin varhaisadventisteihin jotka vakuuttivat Russelin Raamatun jumalallisesta inspiraatiosta.
      Vuonna 1879 Russell perusti oman lehtensä Zions Watch Tower, myöh.Watchtower, suom= Vartiotorni.
      Seitsemännen päivän adventisti Russell ei ole koskaan ollut. Jehovan todistajien käsitykset poikkeavat keskeisissä opinkohdissa 7päivän adventistien opetuksesta.
      Seitsemännen päivän adventistit eivät ole koskaan tehneet laskelmia Herran paluusta. Päinvastoin he oikaisivat Babtistisaarnaaja William Millerin virheelliset käsitykset että Jeesus tulisi 1843.
      (Lähde: Totuutta vai valhetta:Pastori Olavi Rouhe)

      Jumalan siunausta
      Yst. T. Jari Laurila

    • Millerillä oli 15 todistetta Jeesuksen tulolle noin vuonna 1843 ja että hän ei korosta Danielin kirjan profetiaa muita todisteita tärkeämpänä. Miller löysi raamatusta 15 todistetta että Jeesuksen tulolle.
      Babtisti Millerin laskelma Jeesuksen II adventille perustui profetiaan Dan 8:14, mutta Millerille oli tärkeimpiä laskelmat 6000 vuoden aikajaksosta luomisesta ja nk. ”Mooseksen 7 vuoden profetia” joka olisi 2520 vuotta? Nämä 15 Millerin ”todistetta” olivat:
      1.) Mooseksen profetia (7 vuotta, 3M 26), 2.) Seitsemäs vuosi eli sapattivuosi profetiana (5M 15), 3.) Gog ja, Magog 7 vuoden profetia (Jer 34, Hes 34), Miller myös todisteli edellä mainittuja Dan 4 tekstillä, josta on tullut Jehovan Todistajien tärkein profetiatulkinta, 4.) 6000 vuotta luomisesta, 5.) Riemuvuosi (3M 25), 6.) Kolmannen päivän profetia (Hoos 6), 7.) Dan 8.14, 8.) Dan 12.6,7, 9.) Dan 12.11-13, 10.) Kolmannen päivän profetia (Lk 13), 11.) Ilm 9.5,15, 12, 13, 14 Ilm 11.3; 12.6,14; 13.5, 15. Ilm 13.18.
      Seitsemännen päivän adventistit eivät yleensä edes tiedä, että Miller opetti myös jotakin muuta Danielin lukua kahdeksan. William Miller ei kannattanut Samuel Snown lokakuun 22 päivään 1844 keskittynyttä aikalaskelmaa. Miller vastusti sitä samoin kuin Joshua Himes, joka oli herätysliikkeen organisaattori. Vaikka hän kirjoitti yhden kirjeen, jossa hän ilmaisee uskovansa, että Jeesus tulee viikon, parin sisällä takaisin, kirjeen ajoitus ei ole lokakuun 22 päivän kannatus eikä sellaista Milleriltä löydy. Päivän 22.10.1844 vastustusta kylläkin Milleriltä löytyy. Miller itse halusi pysyä summittaisessa ajassa (noin vuonna 1843) koska hän oli sitä mieltä, että päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan eikä sitä saanut yrittää laskea. Miller kuitenkin itse v. 1842 lankesi spekuloimaan sillä, että Jeesuksen tulo tapahtuisi juutalaisen eikä meidän gregoriaanisen kalenterivuotemme mukaan. Vaikka Miller kuinka sanoi, että tässä puhutaan summittaisesta vuodesta, ei tarkasta ajasta innokkaimmat kannattajat jo kinasivat siitä, pitikö juutalainen vuosi laskea yleisen juutalaisen tavan mukaan maaliskuulle vai juutalaisten mukaan huhtikuulle. Barbour ja Paton (mahdollisesti myös Wendell) kuuluivat ”oudoimpaan” milleriläisryhmään. Kun valtaosa herätyksessä mukana olleista seurasi Milleriä ja Himesia kannattaen yksinkertaista protestanttista uskonkäsitystä ja uskoa Jeesuksen tulon läheisyyteen, Barbour ja Paton ryhtyivät laskemaan uusia Jeesuksen tulon aikoja. Ensimmäinen keskiyön huuto oli heidän mukaansa v. 1844 ja toinen vuonna 1860 (joka ei juuri kannattajia saanut) he olivat uudelleen laskeneen Millerin 15 todistetta ja opettivat kolmatta ja lopullista keskiyön huutoa (=ylkä tulee) vuonna 1873/4. Näiden matkaan lähti myös Russel ja alkoi auttaa heitä heidän lehtensä tekemisessä. Seuraus oli se, että nykyisten Jehovan todistajien profetiatulkintojen runko oli 1920 -luvun lopulle melko tarkalleen sama kuin kymmenkunta Millerin 15 todisteesta. Danielin 8.14 ei heille oikein sopinut, koska sen aikaa oli vaikeampi laskea uudelleen ja taas uudelleen ja ehkä myös siksi, että se ja siihen liittyvät profetiat oli sapattia pitävien adventistien ainoa tai ainakin tärkein profeetallinen perintö millerismistä.
      (Lähde:Arasola Kai.Suomi24foorumi:4.2.2013)

      Yst. Jumalan siunausta
      Jari Laurila

    • Vielä asiasta. Todellisuus on tarua ja luuloa ihmeellisempää. Heh)

      >>>>>>>>>>>>>


      W. Miller oli löytänyt merkittävän profetian jossa hän laski ajan oikeinkin, mutta erehtyi profetian tulkinnassa. Uskonpuhdistaja hengellinen kirjailija ja hengellinen näkijä Ellen G White (1827-1015) selitti profetian merkityksen hetkeä myöhemmin. (Dan 8:13-27)

      1800 luvulla odotettiin Jeesusta. (Matt 24:36) Martti Luther 350 vuotta aikaisemmin ajatteli olevansa viimeinen evankelista ja totuuden torvi ja näkevänsä Jeesuksen tulon. Niin ihmeellistä oli herääminen Kristuksen evankeliumin ympärille pimeän keskiajan jälkeen. Paavali rauhoitti Jeesusta odottavaa alkuseurakuntaa; 2 Tess 2:1-4.

      Babtistisaarnaaja William Millerin "ensimmäisen päivän milleriläinen herätysliike" jakaantui viiteen eri ryhmään jotka kaikki erkanivat toisistaan.

      Seitsemännen päivän Adventtikirkko perustettiin 1863. Adventtikirkossa osa niitä jotka tulivat uskoon Millerin herätyssaarnojen auttamana. Osa ei masentunut epäonnistuneista Jeesus-odotuksista vaan entistä innokkaammin rukoilivat lisää ymmärrystä ja vahvistuivat uskossaan.
      Seitsemännen päivän adventtiliike ei koskaan laskeskellut Jeesuksen paluun päivämäärää. (Matt 24:36)

      Seitsemännen päivän adventtiliikkeen missio on vanhurskautus yksin uskosta, yksin armosta Jeesuksen Kristuksen ansion ja uhrin tähden. (Ef 2:8-9.) Adventtiliike tunnustaa kolmiyhteisen jumaluuden. (Kol 2:9, Apt 17:29)

      ”Adventus” on latinaa, tarkoittaa suomennettuna ”Jeesuksen tuloa.”
      (Joh 1:7)

      Uuden liiton uskovan on pakko olla adventtiajatuksen hengessä ja -uskossa ollakseen uuden liiton kansalainen.
      (Hebr 8:8-13, 10:16-17, Jer 31:31-33, Hes 36:26-27)

      "Olettehan te selvästi Kristuksen kirje jonka kirjoittamisen Hän uskoi meille. Tätä kirjettä ei ole kirjoitettu musteella vaan elävän Jumalan Hengellä, ei kivitauluhin vaan ihmissydämiin." (2 Kor 3:3)

      Herran Jeesuksen Kristuksen paluu on mission alku ja juuri ja keskeisin viimeisien aikojen asia.


      Jumalan siunausta
      Toivoo
      Jari Laurila

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe